|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Hej
![]() Gratuluję wszystkich wizyt, 100-dniówek i przybierania na wadze naszych pociech ![]() ![]() Ciężko uwierzyć, że niektóre z nas już są po 30 tc ![]() U mnie w końcu ruszyło - pokój z fototapetą już na ścianie, część mebli (Ikea hemnes i hensvik) niestety łóżeczko nam wykupili i czekamy na dostawę. Mamy też już przewijak, materac i wanienkę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zdecydowaliśmy się na fiki miki prestige line gryka pianka i lateks. UWAGA DLA OSÓB KUPUJĄCYCH - fiki miki ma teraz promocję - jeśli kupi się wybrany materac dosyłają darmową podkładkę higieniczną dla ciebie do sklepu i można ją odebrac. Widziałam kupon na stronie www (dobrze, że tż powstrzymał mnie w sklepie mówiąc, że drobiazgami zajmiemy się później i nakładkę dokupimy). Edit: Wrocławianki Gdzie chodzicie do szkoły rodzenia i gdzie planujecie rodzić? Ja dziś zaczynam sr i powoli dociera do mnie, że trzeba by sprecyzować plany w tych kwestiach, ale jestem kompletnie zielona w tym zakresie ![]() Edytowane przez nivka Czas edycji: 2014-01-08 o 11:10 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3392 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja z wami o pieluchach nie gadam, bo u mnie i tak wiekszosci nie ma ![]() ![]() Dziewczyny z de, jakich wy bedziecie uzywac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No własnie nie wiem jak to jest, bo nie wszystkie mają ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3394 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wiadomo, wszystko ma plusy i minusy ![]()
![]() |
#3396 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3397 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Ja dziś bardziej żywa niż wczoraj- mimo kichania i zgagi w nocy, wizyt w toalecie i chyba 3 sesji czkawek Małej
![]() Chatka poodkurzana, druga partia ciuszków Emi się już suszy i moge Was ponadrabiać. Cytat:
Co do pieluch- chyba zostanę przy Pampersach, ale pewnie wypróbuje te z Rossmanna, DM i Aldika. Masz jakieś typy? U mnie taka ładna pogoda, że poodpowiadam Wam pewnie później- idę się przewietrzyć. 12 stopni i słońce. Margo- dobrze, że z Ewcia lepiej- a krostki mogą niestety tworzyć się wszędzie- chociaz oko to raczej rzadziej niż częściej. Beautiful Lie- dobrze, że wiesz, że relanium jest uzalezniające. Jak rzeczywiście jestes podenerwowana i nie możesz spac- bierz. Ale odstaw, jak poczujesz się lepiej. Człowiek sie do BDA przyzwyczaja i potem, jak potrezbuje uspokojenia to okazuje się, ze musi wziąc większa dawkę. Kciuki za wizyty dzisiaj ![]() FAjne mebelki- nam został jeszcze tylko przewijak do kupienia. Reszta została zagospodarowana z niedzieciecych mebli...
![]() |
#3398 |
Moderator
|
Na polski NFZ tez?
Ja cos czuje ze jak zwykle zadnych badan nie bede miala robionych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - nie zamknąłem? niemożliweeeee... lub co gorsze o zgrozo bo mamy auto na parkingu podziemnym pod blokiem: - nic by mu się nie stało... ![]() majtki są jednorazowe a przewijak wielorazowy, więc racja to postęp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Zakorzenienie
|
Własnie doczytałam, że u nas w PL nie jest to konieczne.
#3401 |
Zadomowienie
|
mi lekarz powiedział (jeszcze w poprzedniej ciąży), że jak się źle czuję, to zawsze mogę podjechać na izbę przyjęć do szpitala, powiedzieć, co jest i mnie pod KTG podepną
poza tym mój gin ma KTG u siebie w "klinice", w pokoju położnej, wiec też można przy każdej wizycie wcześniej przyjechać i zrobić |
![]() ![]() |
![]() |
#3402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Rozeznanie
|
chciałam wyhaczyć jakis przewijak regał/półkę, żeby potem za normalny regał na jakieś szpargały robił, ale nie wiem.. szkoda mi trochę miejsca :P
z drugiej strony te na łóżeczko zajmują pół tegoż łóżeczka - a ja jestem leń, żeby to wkładać i ściągać :P i też jestem w weeeeeeeeelkiej kropce :P no, można się obyć bez, pewnie ale jakoś myśl o schylaniu się na łóżku naszym sprawia, że od razu mnie plecy bolą, a i wizja osikanego (żeby tylko) łóżka (w sumie rogówki w 'gościnnym') mi się nie widzi i tak źle i tak niedobrze :P
#3404 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3405 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ostatnio zostawił garaż na full otwarty, a ja sama w domu, nieświadoma, zorientowałam się dopiero jak po Kube do przedszkola jechałam (z garażu mamy przejście do domu przez wiatrołap) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3406 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kciuki za brak torbielki ![]() Pokaż kwiatka!!!!! Kiedy bylam w ciąży z Basią to ciągle na szydelku robiłam czapusie, tuniczki, fikuśne buciki, a teraz nic, no bo jak - chłopak w szydełkowym kapelutku? ![]() Cytat:
![]() Dobrze że już mija ![]() ![]() yyyy.... skoro taka jesteś chętna na wymianę, to pozwól że się jeszczę zastanowię ![]() Jaką zupę? Ja sie właśnie za to zabieram i chyba znowu będzie ogórkowa... Cytat:
![]() A najbardziej na zdjęciach w tym blogu urzekł mnie ten facio z wąsami i pasiasty kot ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Basia ma teraz w łóżku materac lateksowo-piankowy z pamięcią - to dopiero jest wygodne! ![]() ![]() No wspaniale, przegapiłam swoją studniówkę ![]() Była 5 dni temu, jak to się moglo stać??? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3407 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do studniówki: przyznaj się że po prostu sknero nie chciałaś postawić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3408 |
Zadomowienie
|
Acha, zapomnialam się pochwalić wynikami swojej tajniackiej krzywej cukrowej, ktorą zrobiłam dziś rano za pomocą glukometru taty
![]() Na czczo było 90, po godzinie 148 a po dwóch godzinach 119. Czyli jednak w normie! Nawet jeśli w próbce pobranej z krwi wlośniczkowej wyniki o parę procent się różnią od tych z krwi żylnej to i tak jeszcze spory margines zostaje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Wtajemniczenie
|
a czy ktoras kupowala materac w ikei ??
![]() |
#3410 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Zakorzenienie
|
chętnie też poznam opinie, bo sami śpimy na Ikei i to wcale nie z wysokiej półki i jest genialna. Poczytałam że niektóre ich tanie materace świetnie się sprawdzają i stwierdziłam że jak będzie zły to nie będzie mi szkoda go wywalić, a okazał się strzałem w dziesiątkę pomimo męża z problemem kręgosłupowym. Nie skarżył się od półtorej roku (odpulać). Zastanawiałam się nad tym jednym z podstawowych na piance:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40150182/ Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-01-08 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |||||||
Zadomowienie
|
Odpisuje na raty taka cwana będę
![]() Cytat:
![]() Genaralnie obowiązuje zasada "samolotowa": dozwolony jest bagaż o wymiarach walizki pokładowej (jedna sztuka, której suma wysokość plus długość nie przekracza 115 cm). Cytat:
![]() U mnie pod KTG położna podpina chyba dopiero na sam koniec jakoś 38-40tc ![]() Cytat:
![]() Oooo no to dobrze, że jakoś tak się nie pojawiam w kościele w ciąży mniejsze zagrożenie uff ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Proszę to ta strona www.okazjum.pl/ |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3413 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3414 |
Rozeznanie
|
A z tym ktg to w sumie dziwnie że w Polsce robią dopiero później bo przecież ono czyta zarówno serduszko dziecka jak i sprawdza czy mama ma już skurcze. Mi położna w zeszłym tygodniu wykryła skurcze dzięki ktg. Ale wiadomo co kraj to inne zasady.
A pieluszki w de to też nie wiem. Narazie kupiłam jedną paczkę pampers ów new born ale będę chciała też wypróbować tych z rossmana. Zobaczę jak się będą sprawdzać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3415 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wstałam, a Wy szalejecie z postami chyba naprawdę ktoraś dobrze zauważyła, że wszystkie już na L4 to siedzą i tworzą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3416 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo jak nie to 50 euro za nadbagaż ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3418 | |
Moderator
|
U nas nic nie jest konieczne
![]() Cytat:
![]() I też wydaje mi się że za miesiąc mi wizytę ustali. Tak szczerze mówiąc to się zastanawiam czy on sumienia nie ma - przecież on po gmeraniu palcem nie ma pojęcia co z dzieckiem się dzieje, a chyba jako ginekologowi- położnikowi powinno mu przede wszystkim na maluchu zależeć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3419 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No i ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() No bo jak nie robi usg co wizytę, to przynajmniej by mógł posłuchać bicia serca. Ale jeszcze 2 miesiące i będzie spokój ![]()
![]() |
#3420 | |
Moderator
|
Kurcze jak tu się o pierdoły nie pytać - wpisuję w wyszukiwarkę "Dzidziuś" a tam wyskakują płyny, balsamy, płatki mydlane, proszki, do białego, do koloru
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.