|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
ja wczoraj wracając od lekarza spotkałam sąsiada który wracał z zakupów i rozmowa sąs: pies to chyba sam w domu jest u pani ja: no wygląda na to że tak... sąs: no bo szczeka !! ja: a to sąsiad ma wspaniały słuch jak wracając z zakupów sąsiad już mojego psa słyszy... nie żeby prócz mojego psa były w klatce dwa inne ale on wie że to akurat mój szczeka (który notabene nie szczeka prawie w ogóle)
|
|
|
#4712 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
|
|
#4713 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Słuch doskonały
|
|
#4714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Prawie spadłam z fotela ze śmiechu
|
|
#4715 |
|
Gang Iren
|
Rodzicielski licznik kalorii
http://emamusia.com/img/523ae9f1e6708.jpg
|
#4716 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Podziwiam Ciebie że udawałaś że śpisz i nie wybuchłaś, ja bym nie dała rady
|
|
|
|
|
#4717 |
|
Rozeznanie
|
cześć
upadły anioł GARTULUJĘ!!!! mezaga trzymam za dzieci!!!!! nie obwiniaj się, bo w końcu wykończysz się psychicznie i przy okazji fizycznie!! kobieta w ciąży nie jest w stanie wszytskiego przebadać a na gronkowca lekarze jakoś nie chcą kierować.ja miałam w gardle lata temu i właściwie to nie wiem czy dalej jest.. nawet kiedyś się nad tym zastanawiałam. u mnie dzisiejsza nocka była pięknie przespana oby tak dalej stwierdziłam, że chyba te kilkukrotne nocne marudzenia to m.in efekt mieszania się dnia z nocą. córka chyba jeszcze nie bardzo ogarnia a mój mądry mąż jeszcze jej w tym pomagał ![]() wczoraj była położna i kobieta jest delikatnie mówiąc dziwna ![]() tzn lubi sobie pogadać ale o pierdołach. okazała się też fanatyczką karmienia piersią ale taką starej daty hehe strasznie męczący wykład, zero praktycznych rad. inne rady sprzeczne z tym co słyszałam od pediatry. ogólnie wizyta - zapychacz czasu. jedno mnie ucieszyło - okazało się że lekarz pediatra u którego byłam na konsultacji przyjmuje w moim regionie. więc po deklaracji zmieniam pediatrę. dzisiaj natomiast byłam zarejestrować córkę jako Sandra ![]() nie wybierałam drugiego imienia, jeszcze się zastanowię, mam czas pół roku - pytałam zmiana kosztuje 11zł więc luzik![]() byłam też w szpitalu zarejsetrować córkę u endokrynologa, nefrologa i usg bioderek i co się tam dzieje w szpitalu to MASAKRA ![]() chciałam zarejestrować córkę do najlepszego endokrynologa dziecięcego w mieście i uwaga okazało się, że dzisiaj nie można tylko w dniu kiedy lekarz przyjmuje trzeba przyjść rano i stać w kolejce do rejestracji na termin UWAGA na nastpnz rok okazuje się, że do końca tego roku już są zajęte! a jest dopiero 8 styczeń więc termin się znalazł, bo noworodki mają pierszenstwo i są dla nich trzymane terminydo nefrologa, którego chciałam 24 stycznia. muszę jeszcze od pediatry wziąć sierowanie. na usg bioderek 10 lutego. załatwiałam jeszcze trochę spraw w urzędach do becikowego itp. wstąpiłam też do lumpeksu i komisu dziecięcego, kupiłam kilka śpiochów ponieważ o dziwo okazało się, że o 100x bardziej wolę te demonizowane śpiochy i półśpiochy od pajaców. nerwica mnie bierze przy rozpinaniu tych napów i wygodniej mi ściągać. mój mąż natomiast odwrotnie nie cierpi śpiochów i uwielbia rozpinane pajace. miałam jeszcze pozałatwiać parę spraw, ale piersi zaczęły tak boleć... miałam ze sobą laktator ale nie chciało mi się odciągać po przybyciu do domu od razu przystawiłam córkę i jak się zassała to myślałam że mnie zagryzie heheh dziewczyny coś mi mignęło, że pisałyście o rożkach i baldachimach- dla mnie rożek to wybawienie. ale usztywniany. po pierwsze wygoda wygoda i jeszcze raz wygoda. dziecko fajnie usztywnione i głowa nie ucieka. po drugie można fajnie unieruchomić wierzgające rączki i nóżki. córka bardzo lubi ten usztywniany, ściskam ją i jakoś taka spokojna jest. tak samo robię z kocykiem - obwijam ją w taki kokon, wstawię fotkę. ten sposób pokazała mi położna laktacyjna kiedy przystawiałyśmy córkę i wierzgała rączkami przeszkadzając. i bardzo lubi być taka unieruchomiona to coś ala otulacz.co do baldachimów to ja mam dwa w kołysce i łóżeczku. nieraz czytałam, że to siedlisko kurzu itp, ale w sumie to wydawało mi się nielogiczne, bo kurz przecież krąży po całym pokoju a baldachim go zatrzymuje no i można go zdjąć i wytrzepać/wywietrzyć jak pościel. kiedy ścieliłam łóżko zobaczyłam jak dużo fruwa kurzu w pokoju i nie trzeba baldachimu żeby był. u mnie jest pomocny kiedy chcę zakryć trochę światło. a oto mój kokon
|
|
|
|
#4718 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A u nas takie luksusy za darmo ![]() Cytat:
Że puszczają (się) na prawo i lewo, co? ![]() pilotka86 ale fajny robaczek z Twojej córeczki Świetnie wygląda taka opatulona. I gratuluję wyboru imienia!
|
|
#4719 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie dzwonił do mnie tata ze 5 km od nas rozszczelnila sie rura z gazem i strażacy podpalili i jest słup ognia na 12m ( choć nie wiem czy tata niepezesadza). Troche sie denerwuje bo Tz poszedł na boks i jestem z młodzieńcem sama. Myślicie ze w takiej odległości moga nas ewakuować czy coś?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4720 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo kardiolog wypisuje Ci zalecenie porodu cc, ale to jest dla ginekologa. i na podstawie opinii specjalisty (albo swojej) ginekolog wypisuje skierowanie do szpitala i tam na dole wpisuje cesarskie cięcie z powodu ..... . później opinię specjalisty dołączają do Twoich papierów, bo m.in w książeczce zdrowia dziecka wpisują jaki poród i jak cc to dlaczego . to miałam na termin cc. a mój stary gin też wystawiał skierowanie do szpitala i tak samo wpisywał na cc i też na podstawie opinii specjalisty (albo swojej z zakresu ginekologii) tylko mój stary gin kazał czekać na akcję a nie na termin, ale to dlatego że nie pracował już na połóżnictwie. Cytat:
termin miałam na 03.01.2014 a cc 28.12.2013 czyli 6 dni przed TP i wszędzie (na wypisie, na rynience) mam wpisane poród 39tc. |
||
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4722 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4723 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#4724 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
skąd Ci ludzie się biorą...Ja miałam na oddziale taką aparatkę, co w trzeciej ciąży była a na moje wyparzanie, prasowanie i pranie w proszkach dla dzieci ubranek prychała i się śmiała, że durna jestem. Dzieci muszą mieć dużo bakterii-jej mają i jest ok (miała 22 lata!) Cytat:
----------- Chyba moja radość była zbyt szybka, nic się nie dzieje buuu...
|
|||
|
|
|
#4725 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje dla mamusi i synka ![]() Cytat:
siedzę i zacieszam próbowałam przeczytać TŻ, ale się zapowietrzałam ze śmiechu i musiał sam sobie doczytać takie zacieszanie tylko Zosię denerwuje, bo po każdym takim trzęsieniu boksuje mnie od środka ![]() ale mam smaki na wieczór sama nie wiem czy jakiegoś fastfooda czy coś zdrowego dziś nagotowałam fasolki po bretońsku i mnie mąż straszy, że jakby mnie dziś na wieczór wzięło to położna będzie miała meeega dyżur ![]()
|
|
|
#4726 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Spróbujcie iść do tej spółdzielni i wyjaśnić jak to wszystko wygląda. Może się uda. Cytat:
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44501904] Podziwiam Ciebie że udawałaś że śpisz i nie wybuchłaś, ja bym nie dała rady [/QUOTE]Dosłownie wsadziłam łeb w poduszkę. Na szczęście mój Tż moment zasypia i śpi jak kamień (chrapiący kamień) Sama nie wiem jakim cudem dałam radę ![]() Cytat:
![]() Piękny kokonik Wiem jakiego posta mi na pewno zżarło wcześniej ...Mezaga , nie obwiniaj się o brak możliwości kp. Przecież to nie Twoja wina. Niech maluchy szybko wracają do zdrówka, żebyście jak najszybciej mogli wyjść do domu
|
|
#4727 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja leżałam jak do tej pory z dwoma kobietami od jednej dowiedziałam się, że jak się dziecko nie rusza kilka godzin to luz, ona po kilku dniach ciszy by się martwiła i pojechała do lekarza . Druga była małomówna, a teraz mam warunki komfort lux bo jestem saa, więc będę mogła chrapać niczym nie skrępowana![]()
|
|
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
ale fajna glizda śliczna---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------
|
|
#4730 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny,
witam się po ciężkiej nocy i ciężkim dniu- u internisty 45 minut opóźnienia i kupę lekarstw półdomowych (płukanie gardła itp) plus przykaz 3-4 dni prowadzić tryb niemowlaczka- wstawać tylko na łazienkę, nie gotować i żeby o mnie dbali... tia potem lekarze mamy i kolejne opóźnienia, po drodze ktg -w końcu pojechałam zupełnie sama, jakoś strasznie nie było, ale mam się zjawić dopiero w dniu porodu, chyba że coś się będzie działo- personel tam ujdzie (choć najbardziej interesowało wszystkich czy jestem z okolicy, nie wiem, czemu, może chcieli być mili?), ale ta porodówka taaaaka "skromna" - po prostu wąski korytarz z salami do których nie zaglądałam, ale drzwi świadczyły że nic ciekawego tam nie ma... smutne, bo cała reszta szpitala po remoncie w jasnych marmurach naprawdę nieźle wygląda ktg było na końcu korytarza za smutnym parawanem, zawiązywane na postrzępione troki, ale na szczęście mogłam siedzieć. jakieś procenty (podejrzewam że skurcze) dobiły do 38 ale w karcie napisali, że bez akcji skurczowej, to tętno małemu skakało od 120 do 150, ale też napisali że w normie-140, czyli wszystko wskazuje na to, że zdecydowanie nie rodzę podczytywałam Was w ciągu dnia, ale nie miałam czasu/sił pisać więc teraz nadrabiam dalej Aniołku, gratulacje!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() --- jeszcze a propo porannej dyskusji o chrapaniu to mojego męża często wystarczy "smyrnąć" np po ręce czy pogłaskać, a jak nie działa, to go budzę prośbą "kochanie, nie chrap tak głośno" on przeprasza i przestaje (na jakiś czas, na ogół wystarczający, żebym zasnęła, jeśli nie, to od nowa ) chyba że jest po imprezie, to wtedy trochę gorzej, ale na boku da się wytrzymać.choć przyznam się Wam, że jakoś w drugim trymestrze to nawet lubiłam jak chrapał, kiedy nie mogłam spać, bo jednak zagłuszał różne głupie myśli ![]() nadrabiam dalej
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tam oj tam- najwyżej troche przeciągu zazna i tyle a że w szpitalu pewnie nie ma klimatyzacji to się dziewczyna przewietrzy
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
To taki sasiad z ktorym sie delikatnie mowiac nie lubimy i juz mu kiedys mowilam ze arii operowych jeszcze sie nie nauczyla
No ale z takim to mozna jak grochem o sciane on zawsze wie lepiej i jest najmadrzejszy w calej klatce... No ale ja go od czasu do czasu ustawiam bo nie patyczkuje sie i pyskuje mu na maxa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a chrap sobie- jesteś bezpieczna- nie ma Ci co ściskać
|
|
|
#4734 |
|
Gang Iren
|
Śliczny kokonik
A ci lekarze co zapisałaś małą to dlaczego? Musicie coś skontrolować?
|
#4735 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może wizja walki na bezsensowne pisma go przekona żeby przedłużyć termin.Cytat:
Cytat:
I współczuję jeśli też masz taką "przyjazną" duszę za ścianą.Cytat:
Cytat:
Jakoś najbardziej do mnie przemawia to miejsce mimo usilnego zniechęcania przez lekarza. Perfuzjo, a czy Wy korzystaliście z l4 na opiekę nad żoną po porodzie? Bo nie jestem już pewna czy to w szpitalu przy wypisie się załatwiało albo czy powinni coś wpisać w wypis szczególnego żeby mąż dostał od rodzinnego? |
|||||
|
|
|
#4736 |
|
Gang Iren
|
No w sumie tak,chociaż coś ostatnio Wiki pyskować zaczyna...
Ja też byłam grzeczna... do czasu. Więc w sumie nie wiem czego się spodziewać ![]() A co do Kacperka to oby było coś pośredniego,ale obawiam się,że może naśladować starszego brata
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlaczego lekarz tak usilnie Ci odradza ten szpital?
|
|
|
#4738 |
|
Rozeznanie
|
do lejdi_aga13
Obwód brzuszka: 305,4 mm obwód główki: 322,4 mm długość kości udowej: 70 mm wymiar dwuciemieniowy: 89,7 mm Szacowana waga płodu: 2620.32 gram |
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dalej bedziemy tak produkowac posty to rano bede kolejna czesc zakladac
A niestety z sasiadami to tak jest ze w twarz to co innego a za plecami swoje gadaja... Wazne zeby pokazac ze nie da sie im latwo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4740 |
|
Rozeznanie
|
ja rodziłam córę w 37tc z wagą 2100 i 50 cm długa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.

sent from iphone

Wsadziłam gębę w poduszkę i udawałam, że śpię. A ten do mnie rano mówi, że nie pamięta co mu się przyśniło, ale w nocy spadł z łóżka ...jak rynęłam śmiechem, ale do tej pory nie przypuszcza, że to ja
za dzieci!!!!! nie obwiniaj się, bo w końcu wykończysz się psychicznie i przy okazji fizycznie!! kobieta w ciąży nie jest w stanie wszytskiego przebadać a na gronkowca lekarze jakoś nie chcą kierować.
zmiana kosztuje 11zł więc luzik

bleeeeeeeee

buuu...

a mój mąż stojący w łazience patrzy na mnie (w życiu nie widziałam takiego wzroku u niego) i się pyta: "rodzisz" (no płyn zobaczył, nie) a ja mówię: "nie zeszczałam się tylko" a on do mnie : "ale jak to się zeszczałaś" mówię: "kuźwa tak po prostu tyłkiem"
16.06.2012
Może wizja walki na bezsensowne pisma go przekona żeby przedłużyć termin.