|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zadomowienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Kocur bardzo dużo ludzi mieszka z rodzicami nawet do 30 i nie czują się życiową porażką i tak jest w całej Europie. Po prostu powiedzmy szczerze, że jak się zarabia niezbyt regularnie (zlecenia, dzieło) to albo się wygodniej żyje albo zarobione pieniądze głównie przeznacza na mieszkanie... : P niestety coś za coś
![]() Ja też nie mam stałej pracy, obecnie jestem na etapie szukania kolejnej, w Łodzi ceny są nieco niższe, a z TŻ przecież mozna się nimi dzielić po połowie. Zreszta taki ciążący rachunek nad głową to niezła motywacja. Poza tym rodzice też będą pomagać, dają jedzenie, czasem pieniądze i nie jest to nic obciachowego ![]()
#2102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czy właśnie nie robisz miny jak Twój avatar? ![]() Nie rób tak, nie dołuj się ![]() Sama niby mam stałą pracą i możesz powiedzieć, że Cię nie rozumiem. Ale szczerze? Poleciła mnie znajoma, co mi trochę ułatwiło na starcie. I nie rozmyślaj, nie ma o czym. Wiesz co masz robić. Nie ma o czym dumać. Rób co trzeba, nie musisz nic więcej. Buziak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w większości jest bardzo grzeczny, ale jak już zaczyna mu się marudzenie lub uruchomienie syreny to na maksa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
Tak, to mój stały wyraz twarzy...
![]()
#2105 |
Zakorzenienie
|
Hej Bura kocurko
![]() Ingo życzę zdrówka ![]() ![]() Ellefant mocno zaczęłaś ![]() ![]() ![]() Woman witaj ![]() ![]() Mój plan na 2014 ma 20 punktów o różnym stopniu szczegółowości - zakładam że już wykonanie 50 % poprawi znacząco moje zadowolenie z siebie/jakość życia, realizacja (nawet nie w 100 %) powyżej 15 na 20 będzie w pełni satysfakcjonująca ![]() ![]() No i zakładam "śródplany" - miesięczną weryfikację ![]() Dziś miałam dzień średnio efektywny ale przed powrotem na własne śmieci ciężko oczekiwać czegoś więcej ![]() Generalnie jest dobrze -no i bardzo się cieszę na powrót do domku ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Twój Kocur jest zdecydowanie niezadowolony /zdegustowany ... Natomiast mój - wystraszony/zdystansowany ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
![]() Podczytuję czasami wątek, dlatego pomyślałam, że mogę się do Was zwrócić z prośbą i jednocześnie pomóc bratu. Niedawno założył działalność, jest coachem i planuje mały eksperyment dotyczący właśnie prokrastynacji. Szuka grupy osób, które chciałyby opowiedzieć mu o swoim problemie i zdecydowałyby się wypróbować jego porady (zresztą, tu macie link do wpisu: https://www.facebook.com/trenerliber...46644762164262). Chyba nie łamię tu regulaminu, udział w eksperymencie jest oczywiście zupełnie darmowy. Jeśli znacie kogoś, kto mógłby być zainteresowany udziałem, to proszę, przekażcie mu link. Mój brat to świetny facet z wielką pasją i bardzo chcę, żeby mu się udało ![]() Niezależnie od tego, czy zdecydujecie się na udział, czy nie, życzę spełnienia noworocznych postanowień! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | ||||
Raczkowanie
|
Wybaczam
![]() Cytat:
![]() Podpisuję się pod kwestią o Tygrysie ![]() Może ja też sie wypowiem w tej kwestii. Myślę, że powinnaś właśnie tak zrobić - używać słownika tylko w krytycznych momentach, a resztę z kontekstu. Ja tak zawsze robiłam, i nie mówię tylko o angielskim, języku bądź co bądź osłuchanym na co dzień (filmy, muzyka). Praktykowałam to w liceum na francuskim - jezyku, którego nie znałam w ogóle; bodajże w drugiej klasie (czy nawet drugim semestrze pierwszej klasy, nie pamiętam), nauczycielka wprowadziła czytanie lektur. Tam oczywiście tych słówek potrzebnych do zrozumienia tekstu było do wypisywania więcej niż w angielskim, ale nie wypisywałam wszystkiego i radziłam sobie lepiej niż koleżanki, które tak właśnie robiły. potem niektórych zwrotów używa się tak jakoś intuicyjnie. Mam nadzieję, że już jest lepiej ![]() Cytat:
Pracowitaś ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie będę odnosiła się do całego tematu, bo zauważyłam, że pisanie o tym Cię irytuje ![]() ![]() Cytat:
![]() A tak serio, to podziwiam Cię za takie zorganizowanie ![]() Zdecydowanie zyskany ![]() ![]() Ja dzisiaj wstałam zaraz po karmieniu Małej. Zazwyczaj zaraz po zasypiałam razem z nią, a potem, mimo spania tych 2-3 godzin dłużej, nie mogłam wstać. Dzisiaj właśnie wstałam od razu, było ciężko, ale jak tak tu siedzę to nie odczuwam tego zmęczenia. Mam nadzieję, że wytrwam w takim rytmie, tylko jeszcze muszę w sobie wyrobić nawyk chodzenia spać przed północą, bo wtedy na bank po kilku dniach po prostu nie dam rady wstawać tak wcześnie. Także pełna energii zabieram się do działania, muszę ogarnąć kuchnię, trochę salon, nastawić pranie i zrobić jakieś śniadanie ![]() Życzę Wam produktywnego dnia ![]() P.S. Obiecałam Mężowi, że w tym tygodniu na pewno usiądę do pracy, więc chyba już nie mam wyjścia... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Życzę, żeby Maluszek był spokojny, dobrze przesypiał noce i abyś miała dużo siły ![]() Cytat:
Może moim planem na 2014 będzie skupienie się na życiu i czerpaniu z niego przyjemności, cokolwiek nie działoby się wokół ![]() Cytat:
Z jakiego działu piszesz pracę? Gratulacje z powodu wczesnego wstania i powodzenia z obowiązkami domowymi ![]() Miłego dnia Dziewczyny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pracę piszę na germanistyce z zakresu kultury. Tyle lat już męczę ten temat, że po prostu nie potrafię podejść do niego nawet odrobinę entuzjastycznie... Ale to jest coś co najbardziej zatruwa mój umysł, bo nawet jak o tym jakiś czas nie myślałam (poród, pierwsze tygodnie z maleństwem) to i tak gdzieś tam się kołatało w mojej głowie przysparzając stresu... Dlatego staram się zrobić jak najwięcej w domu, jakoś zorganizować czas, żeby rzeczywiście za dwa, góra trzy dni wreszcie do tego usiąść. W sumie plan z rana wypełniony, teraz ogarnąć kuchnię po śniadaniu :P i rozwiesić pranie. No i najcięższe zadanie: co zrobić na obiad? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Średnio sobie radzę. Odczuwam wielkie zniechęcenie. I odczuwam wielką chęć wyjechać do Anglii w celu poszukania dla siebie pracy, z pieniędzmi pozwalającymi żyć. Tu nie widzę perspektyw, ...a tam... wielka niewiadoma. Miotam się mówiąc w skrócie. ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Co to znaczy? ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
... "że też nie możesz żyć normalnie, jak inni..." kuźwa nie mogę najwidoczniej. ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
Wiesz co w Tobie uwielbiam? Że tak błyskawicznie się podnosisz z rozmaitych sytuacji. I fruniesz dalej. ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
Po tej pracy widzę też w sobie cechę zwalczania osób, z którymi ciężko mi się porozumieć, a że jestem pionek na całym tym świecie, wiec łatwo się mnie pozbyć jak natrętnego robactwa jeszcze szczekającego. Mam też wrażenie, że czyjeś niezadowolenie jest w stanie zabić mój zapał do pracy, a nie mogę oczekiwać od szefów, że będą pieścić się ze mną jak z dzieckiem i chwalić za różne drobne rzeczy - ten świat tak nie działa. Generalnie nie widzę perspektyw i szans na jakieś normalne życie. Najlepszą metodą na takie zapytanie jest szybko pytać o pytacza. I dobrze wtedy przypomnieć sobie milion szczegółów z jego życia. Wtedy można zagadac kogoś na śmierć i nie musieć hm... milczeć o sobie... Sama nigdy nie pamiętam o szczegółach z życia ludzi, za bardzo jestem pogrążona we własnych myślach, znam jednak dziewczynę, która jest w tym mistrzynią. Podejrzałam mistrzynię przy pracy. Cytat:
Podziel się zasadami, może wywiąże się ciekawa dyskusja i nie tylko Ty na tym skorzystasz? PS.Utożsamiam jakoś swój stan do Twojego, choć czuję przed Toba perspektywy, których nie czuję przed sobą. No i sprawa wieku, wiesz jak jest. ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Czad ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- To jest mega ciężkie zadanie. Stwierdziłam, ze jestem beznadziejna w gotowaniu. Z Julki szkolnego menu czerpię "inspiracje" obiadowe. A i tak czesto słyszę, że to co ugotuję jest FUJ. Hm, ostatnia zupa grzybowa była najbardziej fujowa na świecie nawet dla mnie samej, nie dziwię się dziecku. ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- No właśnie - celne. Kiedyś nowy rok to był przełom, tydzień stawałam na rzęsach w wypełnianiu postanowień, a potem klapa... no i tego konsekwencje, załamka, pretensje do siebie, poczucie beznadziei. Rozłożenie energii jest ważne. No i świadomość, że czasem może być trudno - jakieś przygotowanie na wysiłek. Do tej pory nie udało mi się zmusić siebie do wstawania o 6. Masakryczna pora, a ja nienawidzę wstawania. ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- To jest inspirujące - trwa 3 minuty: http://www.ted.com/talks/matt_cutts_...r_30_days.html
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Masz rację, rzeczywiście nic o sobie nie powiedziałam. Mam pomiędzy 25 a 30 lat, jestem już trochę po studiach. Tutaj nie wyróżnię się, ponieważ jestem po filologii. Pracuje i mieszkam na stałe w Warszawie. W życiu staram się mieć czas na to co lubię, czyli książki i filmy. I chociaż nie starcza mi wolnych chwil, żeby być zawsze na czasie, są to rzeczy do których sięgam kiedy tylko mogę. Patri, gdybym nie miała do pracy na 8 na pewno nie zmuszałabym się do pobudki o koszmarnej godzinie 6! Robię to, bo nie mam wyjścia. Rozumiem, że u Ciebie też jest to wskazane, bo pewnie musisz wyszykować córkę do szkoły? Jeśli chodzi o perspektywy moje obecnie też nie są wesołe, jak myślę, że zawsze miałabym zarabiać tyle, żeby starczyło mi tylko na zwykłe, podstawowe rzeczy to ![]() A wyjazd też się zastanawiam czasem nad tym, ale mnie raczej brakuje odwagi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakoś nie zauważyłam go u Ciebie na spotkaniach ![]()
![]() |
#2113 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym w tym miesiącu odhaczyć takie weryfikacje po zakończeniu każdego tygodnia. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ok., nie jest teraz łatwo a perspektywy są nie najlepsze. Rzecz w tym, że rezygnacja jest jak czarna dziura bez dna, można spadać, spadać, spadać bez końca - nie za bardzo jest się od czegoś odbić. I chodzi o to, by mimo uczucia rezygnacji (które jest ok. - pojawia się i znika, warunkowane różnymi okolicznościami życia i wysiłkiem podjęcia aktywności), nie zdobyć się na decyzję o rezygnacji. Walcz, dasz radę, nie poddawaj się! Zmień koniecznie "podkład" (a propos muzycznej metafory, o której kiedyś pisałam) - nawet na siłę, to dużo da! Choćby podejmując takie wyzwanie na 30 dni ![]() No i zobacz, w jakim miejscu byłaś w sierpniu - ile się zmieniło. Teraz masz już całą skrzynkę z narzędziami, których umiesz używać. Jest inaczej. Więc znajdziesz coś dla siebie, tylko szukaj i działaj. I dokopuj się do życiodajnych emocji - jedną z nich jest złość! Lepsza złość niż rezygnacja. Nawet nie chcę pisać, jaka melodia jest teraz we mnie (raczej skandowanie nie najprzyjemniejszej treści) - a ta melodia okresowo realnie wpływała na moje wybory w sposób negatywny. Jestem wściekła na to!!!! I właśnie tym się teraz żywię - wściekłością! Cytat:
Zgadzam się, że pamięta się dni, w których zrobiło się jakieś zdjęcie - podejmuję oba wyzwania ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Raczkowanie
|
Tygrysie - graaaaaaaaaaaaaatki!!!!
![]() ![]() ![]() Inguś - wracaj do zdrowia i daj z siebie wszystko. ![]() Robię tak jak Tygrys mówi z czytaniem po ang i sprawdzam słówko dopiero jak na serio nie rozumiem kontekstu, a autor ciagle je powtarza w tekście mnie tym denerwując. ![]() Cytat:
![]() Women - witaj! ![]() ![]() Patri, Emilka dobrze mówi ![]() U mnie trochę zmian: zawodowo b. dobrze, prywatnie lepiej, ale się dawne złe rzeczy nie chcą ode mnie odczepić, więc w sumie tak samo średnio. ![]() I słucham "Aj si fajr!" http://www.youtube.com/watch?v=DzD12qo1knM Zadania: dziś - odrobić pracę domową ![]() - zrobić ćwiczenia rozciągające - zamówić masło na alle - olejowanie włosów - wymyślić/zrobić obiad na jutro (kupić kuraka?) jutro: - oddać rzeczy do sklepów - odebrać wyniki badan - praca - może kupić sobie jakiś ciuch na goły grzbiet - cwiczenia na boczki z Tiffany ![]() - pozałatwiać wnioski-sroski Cindy, czy znasz jakieś sposoby (suplementy, wcierki) na wypadające/ rzadkie włosy? Buziak! Edytowane przez fairytale Czas edycji: 2014-01-08 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zadomowienie
|
Women może wpadniesz 31 stycznia na spotkanie u mnie
![]() ![]() Ta rekrutacja to był pogrom ![]() Fairy - moja siostra cioteczna z zupełnej zapałki ma teraz bujne loki bardziej niż kilka lat temu odkąd zaczęła brać AsystorHair (do kupienia w kazdej aptece ok. 60 tabl/40 zł, czasem trafia sie w promocji w superpharm za 25) i jest koło 40 :p Ja też je zaczęłam brać, ale od niedawna. I jeszcze jest taki specyfik indyjski http://www.helfy.pl/wlosy/olejki-do-...sow-sesa-90-ml na tzw. baby hair :P ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Aj si fajr to katuje mnie siostra, wpada w ucho ![]() ![]()
“Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.” ― Mahatma Gandhi I) 10 kg ![]() II) 10 kg ![]() Edytowane przez change Czas edycji: 2014-01-08 o 17:24 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No patrzcie, mój też ![]() Witaj Woman, Isia i Zabiegana ![]() Lilith fajnie, że jesteś znowu ![]() WomenInTheMirror mam cv napisane po angielsku, skoro jednak piszę, że w jakimś tam stopniu komunikuję się w j. norweskim powinnam chyba aplikować z cv w tym właśnie języku. Dziękuję za uznanie ![]() ![]() To nie jest tak, że ja robię jakieś wielkie plany, w zasadzie to chyba nauczona doświadczeniem też wolę wejść w Nowy Rok spokojnie, powoli się rozkręcać. Cele są jasno określone. Jest jeszcze parę rzeczy, które chciałabym zmienić czy wprowadzić w swoje życie, ale mam też świadomość, że nie mogę podejmować się wszystkiego jednocześnie, bo nic z tego nie wyjdzie. Dlatego najpierw priorytety ![]() Podczas pobytu w Polsce miałam moc energii, nie czuję tego tutaj... A, doszłam do wniosku, że w pewnym stopniu udało mi się pozbyć prokrastynacji - kanapowej, czyli stałego przyrośnięcia do jednego miejsca i niemocy. Pewnie jest to związane z "połączeniem" się z moją drugą połową ![]() fairytale włosomaniaczki bardzo sobie chwalą odżywkę Jantar ![]() Edytowane przez ellefant Czas edycji: 2014-01-08 o 18:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Lux Mundi
|
Wywołana do tablicy, jestem
![]() Fairy z tego co wiem [ i obserwuje na przestrzeni czasu u siebie i klientek] najlepiej sprawdza się połączenie : L'Biotica włosy & paznokcie + pokrzywa w tabletkach [Labofarm]. Z zewnątrz : Jantar [cała seria], Joanna w ampułkach, Radical w ampułkach, Biovax [L'Biotica] do wypadających. Co do Sesy etc. sprawdziłabym najpierw skład [nie wszystkim włosom służą połączenia danych olejów] + u sporej części osób efektem na olejowanie skalpu jest zmożone wypadanie właśnie. Witam Nowe Twarz ![]() ![]() ![]() Pisałyście o listach noworocznych - co roku sporządzam takową. Nawet jeśli nie uda mi się zrealizować pewnych zamysłów samo planowanie i odhaczanie poszczególnych etapów daje mi energię do działania i jest bardzo motywujące. Od Psiapsióły dostałam w ramach odwiedzin Mikołaja ![]() ![]() Jest tam podział tygodniowy + miejsce na notatki. Ten kawałek kartki stał się dla mnie miejscem podsumowującym każdy tydzień. (+) i (-) danego czasu : od miłego spotkania, przez @ w terminie ![]() Poza tym notuję również zakupy kosmetyczne i ciuchowe oraz wszystko to, co jest dla mnie ważne. Ma to dość przejrzystą formę, dzięki czemu widzę co się dzieje. Mogę wyciągać wnioski, modyfikować pewne zależności i działać oczywiście. A teraz niezwiązane z tematem ![]() ![]() Pisałam w klubie, że uszyliśmy z Tż sówkę, a teraz pragnę ją Wam pokazać ![]() Nie jest jeszcze wypchana [dopiero wczoraj doszliśmy do konsensusu i elementem nadającym ciężkości będzie jednak śrut ![]() ![]()
![]() |
#2118 |
Rozeznanie
|
Dzięki Patri za link
![]() ![]() ![]() Już mnie kiedyś nazwałyście feniksem z popiołów ![]() Woman, też pomyślałam, skoro jesteś z Wawy, można by się od razu poznać.
#2119 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
co do spotkania jestem chętna ![]() Tylko czuję, że to trochę głupio, ponieważ Wy znacie się już naprawdę długo, a ja jestem całkowicie nowa. Sporo postów naprodukowałyście w ostatnich godzinach, więc nie do wszystkiego się odniosę (muszę jutro być w pracy o jakieś kosmicznej 7 godzinie ![]() Patri, proszę słuchać Emilki - "Emilka prawdę Cię powie" ![]() Fairytale, jak poszło Ci z zadaniami? Sama borykam się od kilku lat z wypadającymi włosami. Używałam kilku wcierek, z których pomogła mi na razie tylko wcierka Jantar Bursztyn (wspomniana wyżej), po której widziałam trochę baby hair. A z suplementów dla mnie niezłe były tabletki Vitapil (w miarę porządny stosunek jakości do ceny), niezły był też Revalid, ale te były droższe. Najgorsze w tym to, że każdemu co innemu pomaga. I niestety żeby zauważyć jakiekolwiek efekty trzeba mieć sporo cierpliwości. Ellefant, nadal podziwiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 |
Raczkowanie
|
Dziewczęta, jeszcze znalazłam coś i muszę Wam pokazać
![]() (znalezione w internecie, na FB, nie wiem czy mogę to umieścić, ale może nic się nie stanie ![]() Zdjęcie było podpisane jako: "Nowy rok, nowe zadania. Nie ma czasu na obijanie się". |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wyrośnie...a w międzyczasie Ty się podszkolisz kuchennie ![]() A każda zupa czy inne danie może czasem nie wyjść, co zrobisz. Z gotowaniem jak z eksperymentami biologicznymi - to tylko biologia, są duże szanse, że wyjdzie nie tak, jak planujesz ![]() I podzielam zdanie Emilki co do siebie...znów oślepłaś na swoje ostatnie sukcesy. Ale my nie damy Ci ich zapomnieć ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A bo przyaktorzyłam, żeby się do mnie wszyscy nie zrazili od razu ![]() A tak serio, to mam podobny problem, o którym pisała kiedyś Change. Tzn. nie wiem czy dobrze to zrozumiałam i pamiętam, ale generalnie rozchodzi się o to, że najczęściej staram się być miła dla innych...tylko, że moje przednie aktorstwo trochę zawodzi, kiedy ktoś mnie zirytuje i wtedy często mówię co myślę. I to zawsze jest złe! Ja nie wiem...czy innym ludziom też się to zdarza, że jak tylko powiedzą coś, co myślą, to zaraz uznawani są za zło wcielone czy tylko nieliczne osoby tak mają? Może ja jestem po prostu z gruntu zła...nerwowa, wredna...skoro moje myśli są wredne i złośliwe, to to co z nich wyjdzie na zewnątrz też takie będzie. Ale ja się czasem nie mogę powstrzymać i dostaje się komuś bez powodu. I co najśmieszniejsze...ja się nawet przy tym nie denerwuję (ostatnio), za to później się już stresuję, bo jak już chlapnę, to zastanawiam się ile osób tym uraziłam i jak mocno ![]() Ja chyba powinnam robić coś, co mnie jakoś pozytywniej nastawi, zanim serio obrażą się na mnie totalnie wszyscy (niektórzy mogą, będzie mi lepiej bez ich towarzystwa...ale większość wolałabym zachować w gronie moich znajomych, koleżanek i kolegów) ![]() Cytat:
![]() Właśnie mam zamiar przetestować ten Jantar...jednak wcierki tego typu zwykle najlepiej mi służyły. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do wyjazdu o którym myślisz - być może (jak pisały dziewczyny) jest to wyjście przełamujące schemat - być może .... Ale sam wyjazd automatycznie niczego nie zmieni - jeśli zmiana nie nastąpi w nas ... Nie wiem jak jest w Twoim przypadku - poddaję to tylko pod rozwagę ![]() Wszystkie (ja na pewno ![]() Ach wstawanie o 6 ... Od paru lat próbuję dobrnąć do tego ( w moim przypadku jest to powrót do dobrego nawyku sprzed wielu lat - poprostu rano miałam dużo energii i byłam bardziej efektywna) Jest to moje postanowienie noworoczne od paru lat - w tym roku postanowiłam je zmodyfikować . Założyłam że chcę "uregulować rytm dnia" - bo w tej chwili to wieczorem jestem zmęczona, rano budzę się zmęczona i generalnie jeszcze w dzień bym spała ![]() ![]() ![]() W ogóle ciężki temat z tym wstawaniem ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Wczorajszy dzień zbyt efektywny nie był - za to wróciłam do domu ![]() Wieczór spędziłam na mężowaniu i lekturze kryminału ![]() ![]() Dziś w planach mam : - ogarnięcie mieszkania, - rozpakowywanie rzeczy, - zmianę pościeli, - pranie - trening - wizytę w szkole językowej - pisanie pracy - niemiecki -zakupy - wreszcie sensowne i zdrowe posiłki. Na razie reanimuję się kawą .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Rozeznanie
|
Fairy super piosenka!!!!
Zadanie na dziś: wyzdrowieć do jutra...
#2124 |
Raczkowanie
|
Patri,
a Ty myślisz o ewentualnej wyprowadzce całą rodziną? A co do gotowania to może trochę obrzydło Ci to zajęcie, bo wiesz że jako matka/żona musisz niejako to robić. Czy Twój TŻ czasem gotuje? Joanno, poddałaś mi pomysł z tym zdrowym jedzeniem ![]() W internecie przepisów mnóstwo, ale może macie coś sprawdzonego? U mnie to wiecznie kończy się na bananach/truskawkach/borówkach amerykańskich + mleko/jogurt... Ingo, zdrówka, oprócz tego co bierzesz w związku z przeziębieniem, pamiętaj żeby dużo pić (np. z syropem), a najlepiej poproś kogoś o rosołek ![]() Edytowane przez WomenInTheMirror Czas edycji: 2014-01-09 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Zakorzenienie
|
Pewnie Was nie nadrobię, ale chciałabym znowu wrócić do Was na stałe i móc cieszyć się odhaczanymi rzeczami jak to bywało kiedyś...
Inga przeziębienie Cię dorwało? Dużo zdrówka ![]() Przyszłam pochwalić się, że wreszcie ruszyłam tyłek do lekarzy. Zaczęłam od dermatologa, który musiał konsultować się z chirurgiem no i w efekcie czeka mnie mała operacja. Ale to dopiero po sesji. A propo sesji to miałam dzisiaj zaliczenie na tych studiach magisterskich, poszło mi całkiem nieźle, no i najważniejsze, że wzięłam się za naukę tego już w weekend! A nie jak zawsze noc przed. W pn i wtorek dwa kolejne zaliczenia przede mną, mam nadzieję, że uda mi się za to wziąć już dziś ![]() Póki co muszę odespać, bo zarwałam dzisiaj trochę nockę. Ściskam Was mocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Staram się pić, choć ja ogólnie mało piję (do poprawki w tym roku ![]() ![]() ![]() Cytat:
No i za naukę ogromne ![]()
![]() |
#2127 |
Raczkowanie
|
Wstałam dziś o 6
![]() ![]() A ponieważ nie mogłam zasnąć wieczorem, to jestem zombie. (Zombie na adrenalinie, ale wlasnie mi schodzi...) Joanko, mi pomagaja cwiczenia rozciagajace (z pilatesu, fitnessu), tak się pięć minut powyginać przy łózku i już nie zasypiam tak bardzo. Zadania: dziś - odrobić pracę domową ![]() - zrobić ćwiczenia rozciągające ![]() - zamówić masło na alle ![]() - olejowanie włosów ![]() - wymyślić/zrobić obiad na jutro (kupić kuraka?) ![]() jutro: - oddać rzeczy do sklepów ![]() - odebrać wyniki badan - praca ![]() - może kupić sobie jakiś ciuch na goły grzbiet ![]() - cwiczenia na boczki z Tiffany - pozałatwiać wnioski-sroski - pojde zaraz Wieczór: - alle - przygotowac ciuchy do wziecia na jutro do oddania - cwiczenia + rozciaganie - posiedziec z Perłą na zębach (fuj, nie cierpie) - relaksujaca kapiel + wlosy - ksiazka zamiast zombienia w necie - odebrac badania Dzieki dziewczyny za rady dotyczace wlosow ![]() ![]() ![]() ![]() Cindy, sówka czadowa ![]() Womenko, jak przyjdziesz to sieszybciej wkrecisz w nasze doborowe towarzystwo ![]() Change, byłam na Hobbicie już dawno i od razu mi się piosenka spodobała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oglądałam! Siedziałam w pierwszym rzędzie ![]() Film wręcz przerażający! Choć obsada świetna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Rozeznanie
|
Też zakupiłam Perłę, mam nadzieję, że pomoże
![]() Ja chodzę do kina tylko na 3D. Ostatnio na Grawitację, choć już go wycofują, jak któraś nie widziała to szybciutko po bilet ![]() ![]()
#2130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Daj znać, bo sama szukam czegoś do wybielenia zębów, a że mam je bardzo wrażliwe to większość sposobów odpada. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.