|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czaisz się i czaisz. Widzę, że termin masz jeden dzień po mnie ![]()
![]() |
#3662 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3663 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jeszcze chciałam Wam powiedzieć, że ten pomysł z wagami maluchów na pierwszej stronie jest świetny. Ostatnio sprawdzilam, jak mój wiking miał 800 g i nie chciało mi się wierzyć, ale pewnie bym nie pamietala kiedy to było... Muszę szybko spisać, zanim ktoś coś wykasuje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3664 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Akurat te opinie co czytam o szpitalu w którym mam rodzić, to 99 procent pozytywy ![]() ![]() ![]() Ja się oczywiście przekonam sama, tylko mi wiele nie trzeba, ja jestem tolerancyjna. Cytat:
![]() Cytat:
Ja idę na żywioł, co będzie, to będzie ![]()
![]() |
#3665 |
Zadomowienie
|
Co do podgrzewacza myślałam o tym, bo ma opcję utrzymywania na stałej temp
http://www.amazon.de/gp/aw/d/B00009Q...9265949&sr=8-1 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Ale zastanawiam się jeszcze ewentualnie nad takimi, które mają też adapter do samochodu. Jednak nasza podróż do PL trwa dość długo, to ponad 1100 km...Kurna, teraz zgluplam...nie ukrywam, że planuje sobie po porodzie, jak dojde do siebie, korzystać z tego, że mam wolne i pobyć w PL wielokrotnie celem kosmetyczno-zdrowotnym, może sobie nawet coś zreperuje albo wstrzykne...zależy jak będę po ciąży wyglądać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3666 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam termin na 12 marca ![]() Cytat:
![]() Witajcie Kobitki, Wczoraj miałam wizytę - wszystko ok (szyjka i te sprawy), ale nie miałam USG ![]() ![]() Nie sądziałam, że będę jeszcze w tym miesiącu na jeszcze jednej wizycie, ale mój gin chce mnie położyć do szpitala na kilka dni i zrobić hmm nie wiem, czy dobrze zapamiętałam "konsultację do cesarki" ![]() W ogóle to jestem strasznie zadowolona z wyboru swojego gina ![]() A na samą myśl o pobycie w szpitalu... ![]() I a propos ![]() ![]() Pisałyście o lewatywie i skutkach jej nie zrobienia ![]() I z mojego doświadczenia (poród z siostrą) jestem jak najbardziej za lewatywą, bo co z tego, jak tatuś odwróci wzrok skoro i tak poczuje nosem, co się dzieje ![]() NIE MAM NA NIC SIŁY - HELP ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3667 |
Zakorzenienie
|
Justine gratuluję dobrej szyjki
![]() ![]() Mnie chyba jakieś przeziębienie dopadło. Czuję się słabo, lekko zatkany nos i bolące gardło ![]() ![]()
![]() |
#3668 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do pogrubionego - umarłam ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3670 |
Zadomowienie
|
Są specjalne pojemniki do przechowywania mleka mamy w zamrazarce, mocno się zdziwiłam, jak przeczytałam wczoraj, że takie mleko może stać do 6 m-cy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3671 |
Zakorzenienie
|
no masz ci los jesteś jak te dzieci 5 letnie co zadają tyle pytań a mnie brakuje odpowiedzi
![]() ![]() Tylko nie mów mi teraz że jak już użyjemy pojemniczka to potrzebny nam kolejny gadżet ![]() Ja tego wogóle nie ogarniam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3672 | ||
Raczkowanie
|
Side, super rady
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamy
![]() grissini Twój Tż ![]() Do łóżeczka żadnej poduszki na razie nie kupuję ![]() Już dostałaś chyba wiadomość - promocja jest od 2, czyli 3-6 kg, 50 złotych za ok 150 pieluszek, czyli 38 gr za sztukę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() meluzyna87hej, cieszę się, że u Ciebie wszytsko okej - odezwij się jeszcze, jak będziesz miała czas ![]() Cytat:
![]() Dzięki wielkie, Side, za wyprawkę i resztę informacji - co do lewatywy i nacięcia, u nas na SR mówili dokładnie to samo, słowo w słowo ![]() Tylko ja nie załapałam, o jakie ubranie chodzi? Dla niego czy dla nas? Bo czy tatusiowie nie zakładają po prostu na siebie tego zielonego płaszczyka? U nas tak to wygląda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też trzymam się terminu 11.03 choć zapisany na 1 stronie mam inny. ![]() Cytat:
![]() Pobytem w szpitalu się nie stresuj - oprócz tego, że to trochę nudno, to nie jest źle ![]() I ja też miałam w nocy i nad ranem jakieś problemy z brzuchem - bolał mnie strasznie, ale nie macica ani nic, tylko układ trawienny chyba. Kupiłam dzisiaj te pieluszki w biedro - zaczyna się robić poważnie ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Położona mówiła też że nam mogą dać te jednorazowe koszule jak przyjdziemy do szpitala, że nie trzeba swojej ale że one nie są zbyt miłe. potwierdzam, one są jak flizelinowe majty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi sie kojarzy że jak pojawia sie małe rozwarcię ale od wewnątrz szyjka trzyma to nie ma co panikowałc choć oczywiście trzeba sie oszczędzać nie pamiętam żeby małej latala na spacerach-na pewno fajny bajer Cytat:
Ja sie zastanawiam-w pierwszej ciąży chciałam rodzic w szpitalu w którym jest możliwość porodu w każdej pozycji i sie nie dostałam mimo skierowania od gina,wysokiego tetna małej i znajomej położonej. Udalo mi sie dostać do drugiego szpitala klinicznego ktory na świetny oddział noworodkaowy jakby sie coś działo. Ale niestety do odejścia wód można chodzić skakać na piłce. Po odejściu wód podpinaja pod ktg i leżysz i tylko w tel pozycji rodzisz. Pewnie przez to nie uniknęłam nacięcia. No i nie wiem czy znów próbować czy iść tam gdzie wiem co i jak? Na co byścię sie decydowały? Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3676 | |||||
Zadomowienie
|
Side zastanawiałaś się nad napisaniem książki w okresie ciąży
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. O tak szczególnie, że po porodzie nie prędko zjemy fast fooda ![]() 3. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja chyba planu porodu nie robię chociaż nie wiem nic na stronie mojego szpitala nie piszą ![]() Cytat:
![]() ![]() Zajarałoby się co ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3677 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3678 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Uffff nadrobiłam |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3679 |
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o tych porodach, że ja bym chciała już
![]() To nie jest tak, ze zupełnie się nie boję, ale ja jestem z tych, co wolą wszystko mieć juz za sobą. Boję się, ale wiem, że i tak mnie to czeka i tak, więc jak dłużej będę czekała to nic nie da. Lepiej mieć to już za sobą ![]()
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-01-09 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3680 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie ciesz się, jesteś następna ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3681 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() I ja kupilam pojemniczki Babyono. Przejrzalas mnie ![]() Nie sadzilam ze az tak przewidywalna jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() rozgość się ![]() Cytat:
![]() płukanka z wody z solą i inhalacje z soli Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście, że nie chciałabym teraz już rodzić, bo jeszcze za wcześnie, ale chciałabym by był już ten marzec ![]() A najgorsze jest to, że teraz strasznie mi się ciągnie, a jak młoda się urodzi, to nie zdążę się obrócić, a już będzie miała 18 lat ![]() ![]() Reasumując. Czas i życie są niesprawiedliwe i nieubłagalne ![]()
![]() |
#3684 |
Zadomowienie
|
popełniłam właśnie zakup poduszki do karmienia
![]() ![]() ![]() i dziś przyjdzie kurier z ręcznikiem, pieluchami, smoczkami i proszkiem do prania ![]()
#3685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Korci mnie ta poduszka. Nie tyle do karmienia, co własnie dla dziecia ![]()
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-01-09 o 12:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3686 |
Zadomowienie
|
oczywiście all
http://allegro.pl/fasolka-rogal-podu...835445603.html mam nadzieję, że będzie ok bo cena umiarkowana
#3687 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem wiem Ela. W końcu znany sie ponad 10lat,razem od 7 więc widziały gały co brały. Chyba nie ma idealnych facetów? Bo jak romantyk obsypujacy kwiatami to pewnie dwie lewe ręce ![]() Zresztą i my też idealne nie jesteśmy. A miłość jest nie za coś ale mimo wad i trudności.. Cytat:
zdrówka dla Ciebie dużo Juśtine! Skoro są wskazania to poloz sie na kilka dni w szpitalu. Z plusów zobaczysz jak tam w ogóle jest i będziesz wiedziała na co naprawiać sie z poródem Cytat:
mam chyba że 20pojemników baby one. Fajne są. Oczywiście mleka to niewiele namrożilam bo chwilę przed powrotem do pracy sie zabrałan ale później czesto korzystałam jak np obiadki Zu gotowam i fru do zamrażarki. Cytat:
![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3688 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a z dodatkowych gadżetów to na razie nic mi nie przychodzi do głowy, ale spokojnie na pewno coś wymyślę i nie omieszkam zarazWam tu napisać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3689 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A pamiętasz ile zapłaciłaś (i za jakie opakowanie)? Cytat:
![]() Litr to chyba jeszcze nie tak dużo - chyba ![]() Ja będę miała założony cewnik, więc nie wiem, co gorsze ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3690 |
Zakorzenienie
|
Milenqa witaj serdecznie!
Gdzie planujesz rodzic? Dopytuje bo też jestem z lublina i w sumie termin mamy podobny więc i spore szanse że spotkamy sie gdzieś na porodówce ![]() Side miałam jeszcze dodać o tych zastrzykach na płuca. Pierwszy poród miałam wywoływany mimo że całą ciążę na podtrzymanieu byłam. Lekarze czekali do zakończonego 38tygodnia gdy dziecko doonszone ale mimo to też zastrzyki dwa dostałam. I tak jeszcze Was uczulam. Jakby coś sie wcześniej działo to koniecznie trzeba sie domagać jeszcze zastrzyku że sterydami na domkniecię naczyń krwionośnych. Tego już chętnie nie dają i m. In. Antek miał te wylewy. Oczywiście ja tu głęboko wierzę że wszystkie w terminach zdrowe dzieci powitamy Macie jakieś wieści od Mariolai? Jak Marco? Prawie dwa tygodnie zaraz bedzie miał.. Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.