|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Witam
![]() U mnie dziś dzień na wariackich papierach ledwo już ogarniam mam nadzieję, że uda mi się do Was zajrzeć po wizycie wieczorem ![]() Zytus, Ilkas, Justyna gratuluję udanych wizyt i potwierdzonych płci Magdi wszystkiego co najlepsze,spełnienia marzeń lekkiego porodu, grzecznego dzidziusia i dużo, dużo miłości ![]() Trzymam za wizyty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Żona kolegi miała termin na 24.12.2013 - i jeszcze nie urodziła, jest w szpitalu już jakiś czas, ciekawe czemu jej nie zrobią CC
|
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Toż to dwa tygodnie po!
|
|
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie buntuje się tam??? ja miałam 8 dni po terminie i zaczęłam prosić lekarzy o oksytocynę.
|
|
#3995 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powodzenia!
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia - czekam na info od kolegi. (No,ale ONA zresztą jest jakaś taka nie poważna.. Mieszka u teściów, i nawet nie powiedziała co będą mieć - NIKOMU. Tylko odpowiada "dziecko" )
|
|
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
vampirka zarzuć linka do tego forum - bo ja tu jestem dziś z doskoku ale chętnie w domu popczytam odstresuje się Carmena obowiązkowo odpoczywaj dzisiaj i uważaj na siebie i dzidzie paulka zdjęcie mega rozczulające gosius co do terminu porodu to wczoraj ginka mi powiedziała że teraz dzieci lubią dłużej posiedzieć w brzuszku... Nawet do 41 tc i to nie jest wtedy wielkie halo... Ja to bym chyba wolała trochę przed czasem rodzić niz po terminie
|
|
#3998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Udało się za tydzień idę do diabetologa, miałam czekać 3 tygodnie, ale powiedziałam, że muszę już i się udało
|
|
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Agaaga nie wiem, chyba za dużo myśli i spraw na głowie
np. godzinę myślałam co zrobię w weekend na obiady i jakie placki popiec ![]() A no pisałaś, że TŻ ma gdzieś w rodzinie i wszyscy się cieszą ![]() Paulka super zdjęcie, ale to jest instrukcja jak zrzucić 15 kg w jeden dzień? ![]() Masz rację, dobrze, że kaca nie mam, chociaż w sumie to tak się czuję – ból głowy, słaba koncentracja itp. ![]() Martuszka, ciśnienia nie mierzyłam, bo ciśnieniomierz jeden mają moi rodzice w pokoju, a drugi babcia, no to o północy stwierdziłam, że nie będę nikogo budzić. Ja zawsze miałam wysoki puls, za wysoki, nawet po porodzie miałam badania robione krwi, bo mi nie spadał długo. Ale powiedziałam, że to z nerwów, bo mi dziecko zabrali ![]() To pochwal się listą, możemy pomożemy coś wybrać ![]() Ja za to uwielbiam rybę z surówką i jutro my będziemy mieli taki obiadek ![]() Co do sesji to odpada, ze mnie żadna modelka ale Hanię bym wysłała na jakąś, ta to z kolei urodzona artystka ![]() Myska, no bo jak dostajesz toster to robisz i robisz te tosty, tak, ze się później nudzą Vampirka no kurcze Hania śpi już dwie godziny prawie, zdążyłam zrobić obiad i szybko weszłam jeszcze do Was, więc już raczej nie pośpię ![]() Mój tata kupił dziś chleb z ziarnem tostowy, dobry? Jadłaś? Bo się boję, że te ziarna się zjarają za bardzo ![]() Gosius ale masakra z tą koleżanką
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale spokojnie Gosius rozpoznasz ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
|
#4002 |
|
Zadomowienie
|
Martuszka jaki mialas wynik glukozy po 2h? Ja mam 134 a cukrzyca zaczyna sie od 140. Lekarz powiedzial, ze tak na skraju. Nie dostalam skeirowania do diabetologa, ale mam zrezygnowac ze slodyczy.
dostalam tez tabletki na bakterie w moczu.
|
|
#4003 | ||
|
Zakorzenienie
|
oczywiście będę wypoczywać Cytat:
i wiele innych dziewczyn ze mną też, i ponoć tak jak mówisz teraz to norma. Ale 42tc to już nie są żarty Cytat:
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na prawdę czasami dostaję stracha, że nadejdzie w takim momencie że się nie spodziewam tego porodu, albo co gorsza - nie mam nic
Czy jest tu ktoś kto nie ma nic dla dziecka jeszcze ? Chyba w sobote wyciagne TZ i kupimy pare ubranek uniwersalnych.. Bo przeciez ta wyprawka to po nocy mi sie bedzie snic.. Mam kilka na oku rzeczy. Chciałabym komode + łozeczko (ale nie ma takich aukcji zbyt duzo - a jak sa, to ceny dobijaja, znalazłam takie..) http://allegro.pl/zestaw-mebli-komod...833363815.html - podoba mi sie, ale niestety kolorem do naszego pokoju teraz w ogole nie pasuje, bo my jasne meble, a swoje ciemne wstawilismy do rodzicow, bo mniejszy pokoj.. http://allegro.pl/zestaw-pati-lozecz...849692121.html - fajne, ale tez nie pasuje http://allegro.pl/lozeczko-5-kolor-m...842579164.html - tutaj samo łozeczko, nie ma niestety komody (a u sprzedawcy nie ma komody) http://allegro.pl/arus-lozeczko-z-sz...830547357.html (jest mozliwosc dokupienia komody, na innej aukcji - i nie wiem czy osobno sie kalkuluje..) |
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4006 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może skoro ona taka dziwna, to ściemniała z tym terminem i miała na później? Bo aż niemożliwe, że lekarze by nie dopilnowali tyle czasu ![]() Cytat:
![]() No właśnie mnie też to nie przeszkadza, bo ja tej dziewczynki w życiu nie widziałam, już nie wspominam o tej rodzinie - widziałam ich RAZ w życiu, gdzieś tam przy okazji jak byliśmy koło Wrocławia z zaproszeniami na ślub... Ale mam dziwną teściową, która lubi sobie wymyślać rodzinę, nawet jej siostra się stuka w głowę jak nieraz słucha jej opowiadań Dla niej ktoś kogo nie widziała 15 lat to najbliższa rodzina. Także nie chce mi się z nią kłócić nawet... Ostatnio na święta palnęła, że ma bardzo bliską ciotkę Baśkę ![]() Tak w ogóle to my nie mówimy imienia do samych narodzin NIKOMU, za dużo złych wspomnień z pierwszej ciąży
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz jakies ciekawe historyjki do podzielenia się ? uwielbiam słuchać takich
|
|
#4009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kasian, jadłam już ten z ziarnami. Upiekł się ładnie i mi bardzo smakował. Ale TŻ woli zwykły.
Gosius, a może Ona miała źle wyliczony termin, tak jak ja. Mój ginek się pomylił i teraz sama nie wiem co ludziom podawać, ten z karty czy ten pewnie dobry... tak więc pewnie też urodze w 50 tygodniu, jak słonica ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie historia z brokatem rządzi póki co
|
#4011 | |||
|
Rozeznanie
|
kasian a Ty masz problemy z ciśnieniem czy z samym pulsem? Ja tam wcale nie uważam, że nie jesteś dobrą modelką, na pewno zdjecia razem z Hanią wyszłyby bombowo!!!!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja chcę łóżeczko z szufladami na pewno |
|||
|
|
|
#4012 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rozpisz sobie co musisz kupić, zrób sobie plan co kiedy kupić i na luzie do tego podejdź ![]() Poza tym są ludzie, którzy wszystko kupują po porodzie dopiero. Zawsze dziecko może na początku spać z Wami, fotelik samochodowy tylko potrzebny wcześniej żeby ze szpitala odebrać ![]() Cytat:
A no rozumiem o co chodzi z teściową i znam takie typy Ale nam powiesz jakie imię wybraliście, nie? ![]() Cytat:
![]() Ja bym podawała ten "pewnie dobry" raczej ![]() A no ja te historie czytałam już w ciąży z Hanią i ta też jest u mnie na 1 miejscu
|
||||
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę ciuchów będę miała od siostry, ale po chłopaku, więc jak płci nie znam to jeszcze nic od niej nie zabieram...Też się zastanawiam nad takimi zestawami łóżeczko + komoda. Jak dobrze, że my nie musimy się zastanawiać nad dopasowaniem łóżeczka do pokoju, bo to i tak wynajmowane na razie
|
|
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Gosius ja skurcze porównywałam do uczucia jakby nagle ktoś od środka ścisnął Ci mocno brzuch trzymał kilka sekund i puszczał . No i jak będzie regularnie to TO
Nie da rady tego przeoczyć ![]() Beatusia nie zmniejszy się macierzyński jeśli ojciec weźmie macierzyński ![]() Kasian współczuję nocki. Ja też Oskara ważę na dorosłej wadze ![]() Dam znać wizyta za niedługo ![]() Martuszka w pierwszej ciąży miałam sesje teraz też bym chciała ![]() Zbieram się pomału na wizytę
|
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki, dzięki no Hania by była na zdjęciach, więc byłyby bombowe zapewne mój mąż ma umowę podpisaną na obsługę z zakładem fotograficznym i oni robią tam takie sesje, umówił się z nimi, ze da im niższą cenę ale w zamian będą nam robić ze dwie sesje rocznie za darmo myślałam, że on żartuje, ale to tak na poważnie więc może skorzystamy ![]() Super, że będziesz miała trochę ciuchów dla małej |
|
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, Wy jako jedyne znacie te typy oprócz nas
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciotka mówiła, żeby poszła się oporządzić przed porodem i w razie jakby potrzebowała pomocy, to może liczyć na kogoś. No a jak przyszedł czas na poród i przychodzi ciotka, ta rozkłada nogi, patrzy a tam ciemno i się jej pyt, dlaczego nie poprosiła o pomoc przy goleniu, a ta dziewczyna, że jest ogolona, tylko to taki tatuaż jest acha, no i jeszcze jeden przypadek -ale ten zdecydowanie nie do śmiechu akcja porodowa trwa, wyciąga już dzidzię z kanału rodnego, kładzie młodej matce (gdzieś tak w wieku 16-17 lat) na piersiach i mówi: śliczny chłopczyk, tata będzie dumny.... na to dziewczyna, że ona w sumie to nie wie, kto jest ojcem, bo to ze słoneczka
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-01-09 o 13:14 |
|
|
|
|
#4018 | |||
|
Zakorzenienie
|
czy TO się opłaca ? http://allegro.pl/unisex-bajeczna-wy...854190854.html ? Nie powiem rzeczy ładniutkie, ale cena - no i czy dla takiego maluszka nie lepiej używane, bo szybko rośnie..
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
Mam nadzieje ze poznam ze to TO, za wizyteCytat:
![]() Cytat:
a czy w takie łozeczko z szufladami, zmieszcza mi sie ubranka dziecka ? chyba bedzie mało, bo z wiekiem bedzie wiecej tych ubranek, niby duzo miejsca nie zajmuja ale chciałabym miec wszystko poukladane, tak osobno ![]() Podsumowujac, nie jest zle z nami - jak tylko dowiemy sie pod koniec stycznia kto zamieszkuje w brzuszku, biore meza w obroty i zaczynamy małe zakupy
|
|||
|
|
|
#4019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ja jestem w 22 tygodniu ciąży, mam tylko 2 tubki kremu na odparzenia bo dostałam i trzy sztuki bodziaków bez rękawów i jeden t-shirt z długim rękawem. Generalnie nie mam nic i nic nie kupię dopóki tż nie zrobi remontu sypialni żebym miała gdzie to wszystko trzymać.Te nasze chłopy są niemożliwe. Od tygodnia chodzę i tłumaczę że choć TP mam na 17 maja to przecież dziecko może przyjść na świat już w marcu (oby nie rzecz jasna) ale kto to przewidzi?Ostatnio jest zarobiony i wiem że nie ma kiedy skupić się na tym remoncie a ja już chciałabym planować kącik dla dzidzi, wybierać dodatki i kolekcjonować wyprawkę ale chcę to robić razem z ojcem dziecka a nie sama...
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

ledwo już ogarniam
mam nadzieję, że uda mi się do Was zajrzeć po wizycie wieczorem 
za wizyty 

Powodzenia!

Może skoro ona taka dziwna, to ściemniała z tym terminem i miała na później? Bo aż niemożliwe, że lekarze by nie dopilnowali tyle czasu 
Od tygodnia chodzę i tłumaczę że choć TP mam na 17 maja to przecież dziecko może przyjść na świat już w marcu (oby nie rzecz jasna) ale kto to przewidzi?