Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-09, 12:06   #3991
Seleniti
Zadomowienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Witam

U mnie dziś dzień na wariackich papierach ledwo już ogarniam mam nadzieję, że uda mi się do Was zajrzeć po wizycie wieczorem

Zytus, Ilkas, Justyna gratuluję udanych wizyt i potwierdzonych płci

Magdi wszystkiego co najlepsze,spełnienia marzeń lekkiego porodu, grzecznego dzidziusia i dużo, dużo miłości

Trzymam za wizyty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 12:10   #3992
gosius91
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Żona kolegi miała termin na 24.12.2013 - i jeszcze nie urodziła, jest w szpitalu już jakiś czas, ciekawe czemu jej nie zrobią CC

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 12:14   #3993
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Żona kolegi miała termin na 24.12.2013 - i jeszcze nie urodziła, jest w szpitalu już jakiś czas, ciekawe czemu jej nie zrobią CC
Toż to dwa tygodnie po!

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 12:15   #3994
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
trzyma się do 14 dni po terminie przecież nie buntuje się tam??? ja miałam 8 dni po terminie i zaczęłam prosić lekarzy o oksytocynę.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 12:15   #3995
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
No właśnie też znalazłam tylko taką informację

Wczoraj dzwoniła do mnie koleżanka, która nie wiedziała że jestem w ciąży, zapytała na kiedy mam termin to zaczęłam jej mówić że na przyszły rok, i wtedy do mnie dotarło że to już w tym roku, i coraz bardziej zaczyna to do mnie docierać....
Ciekawe kiedy będę tulić moje niusie
Czas płynie nieubłaganie, więc ani się odwrócisz a już będziesz mieć przekichane Powodzenia!
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 12:18   #3996
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Toż to dwa tygodnie po!
Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
trzyma się do 14 dni po terminie przecież nie buntuje się tam??? ja miałam 8 dni po terminie i zaczęłam prosić lekarzy o oksytocynę.

Nie mam pojęcia - czekam na info od kolegi. (No,ale ONA zresztą jest jakaś taka nie poważna.. Mieszka u teściów, i nawet nie powiedziała co będą mieć - NIKOMU. Tylko odpowiada "dziecko" )

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-09, 12:26   #3997
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Vampirka dziękuję za link, śmieję się sama do siebie chciałabym mieć taki wesoły poród hehe

paulka do mnie też nie dociera, że to już za 4 miechy, z jednej strony nie mogę się doczekać, z drugiej jestem śmiertelnie przerażona
My wczoraj z mężem rozmawialiśmy że za 4 mc będziemy mieli bobasa ze soba z jednej strony straszna radocha a z drugiej strony - jak sobie damy rade z taaaaką odpowiedzialnością na następne naście lat... No i finansowo... Ale jakoś to musi być

vampirka zarzuć linka do tego forum - bo ja tu jestem dziś z doskoku ale chętnie w domu popczytam odstresuje się

Carmena obowiązkowo odpoczywaj dzisiaj i uważaj na siebie i dzidzie

paulka zdjęcie mega rozczulające

gosius co do terminu porodu to wczoraj ginka mi powiedziała że teraz dzieci lubią dłużej posiedzieć w brzuszku... Nawet do 41 tc i to nie jest wtedy wielkie halo...
Ja to bym chyba wolała trochę przed czasem rodzić niz po terminie

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 12:28   #3998
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BieniekI Pokaż wiadomość
Czas płynie nieubłaganie, więc ani się odwrócisz a już będziesz mieć przekichane Powodzenia!
Przykichane?? Nie powiedziała bym ....

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 12:28   #3999
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
My wczoraj z mężem rozmawialiśmy że za 4 mc będziemy mieli bobasa ze soba z jednej strony straszna radocha a z drugiej strony - jak sobie damy rade z taaaaką odpowiedzialnością na następne naście lat... No i finansowo... Ale jakoś to musi być

vampirka zarzuć linka do tego forum - bo ja tu jestem dziś z doskoku ale chętnie w domu popczytam odstresuje się

Carmena obowiązkowo odpoczywaj dzisiaj i uważaj na siebie i dzidzie

paulka zdjęcie mega rozczulające

gosius co do terminu porodu to wczoraj ginka mi powiedziała że teraz dzieci lubią dłużej posiedzieć w brzuszku... Nawet do 41 tc i to nie jest wtedy wielkie halo...
http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...30/index3.html tu jest link od Vampirki, ale nie wiem czy to dobry pomysł, żebyś to w pracy czytala :P bo jak jakiś klient wejdzie to pomyśli, że zdurniałaś

Udało się za tydzień idę do diabetologa, miałam czekać 3 tygodnie, ale powiedziałam, że muszę już i się udało lepiej czekać tydzień niż 3
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 12:29   #4000
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Agaaga nie wiem, chyba za dużo myśli i spraw na głowie np. godzinę myślałam co zrobię w weekend na obiady i jakie placki popiec
A no pisałaś, że TŻ ma gdzieś w rodzinie ja tam bym się nie przejmowała. Mojego brata przyjaciel ma córkę Zosię, mój brat jest chrzestnym, potem bratowa zaszła w ciążę i też urodziła Zosię i ten przyjaciel jest chrzestnym naszej Zosi i wszyscy się cieszą

Paulka super zdjęcie, ale to jest instrukcja jak zrzucić 15 kg w jeden dzień?
Masz rację, dobrze, że kaca nie mam, chociaż w sumie to tak się czuję – ból głowy, słaba koncentracja itp.

Martuszka, ciśnienia nie mierzyłam, bo ciśnieniomierz jeden mają moi rodzice w pokoju, a drugi babcia, no to o północy stwierdziłam, że nie będę nikogo budzić. Ja zawsze miałam wysoki puls, za wysoki, nawet po porodzie miałam badania robione krwi, bo mi nie spadał długo. Ale powiedziałam, że to z nerwów, bo mi dziecko zabrali
To pochwal się listą, możemy pomożemy coś wybrać
Ja za to uwielbiam rybę z surówką i jutro my będziemy mieli taki obiadek zawinę łososia w folię, przyprawię oczywiście, do tego koperek może świeży i cytrynka, surówka z kapusty pekińskiej i super obiadek, tostów nie potrzeba
Co do sesji to odpada, ze mnie żadna modelka ale Hanię bym wysłała na jakąś, ta to z kolei urodzona artystka

Myska, no bo jak dostajesz toster to robisz i robisz te tosty, tak, ze się później nudzą

Vampirka no kurcze Hania śpi już dwie godziny prawie, zdążyłam zrobić obiad i szybko weszłam jeszcze do Was, więc już raczej nie pośpię
Mój tata kupił dziś chleb z ziarnem tostowy, dobry? Jadłaś? Bo się boję, że te ziarna się zjarają za bardzo

Gosius ale masakra z tą koleżanką może ktoś czeka na kasiorę?
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 12:29   #4001
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
poznasz skurcze są regularne najpierw co 10minut potem co 7 co 5 co 3 i co 1 i są coraz mocniejsze. Jak zacznie Cię zginać w pół przy skurczu to będziesz wiedziała, że to TO
Nie zawsze moje były jeden po 10min, kolejny za 5, potem 3 i do końca już 2-2,5 do czasu partych ale spokojnie Gosius rozpoznasz

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 12:31   #4002
Light Limara
Zadomowienie

Martuszka jaki mialas wynik glukozy po 2h? Ja mam 134 a cukrzyca zaczyna sie od 140. Lekarz powiedzial, ze tak na skraju. Nie dostalam skeirowania do diabetologa, ale mam zrezygnowac ze slodyczy.

dostalam tez tabletki na bakterie w moczu.
Stary 2014-01-09, 12:39   #4003
Carmenaa_88
Zakorzenienie

oczywiście będę wypoczywać jak do wieczora twardnienie i stawianie brzucha nie przejdzie to przejadę się sprawdzić o co cho póki co nie chcę panikować i robić afery o bele gówno.

Cytat:
Cytat:

no ja rodziłam 8dni po terminie i wiele innych dziewczyn ze mną też, i ponoć tak jak mówisz teraz to norma. Ale 42tc to już nie są żarty

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Nie zawsze moje były jeden po 10min, kolejny za 5, potem 3 i do końca już 2-2,5 do czasu partych ale spokojnie Gosius rozpoznasz

łoo szybko Ci to poszło, a przypomnij ile to trwało od początku bóli u Ciebie? wiem, że to co napisałam nie jest normą

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-09, 12:42   #4004
gosius91
Zakorzenienie

Ja na prawdę czasami dostaję stracha, że nadejdzie w takim momencie że się nie spodziewam tego porodu, albo co gorsza - nie mam nic

Czy jest tu ktoś kto nie ma nic dla dziecka jeszcze ? Chyba w sobote wyciagne TZ i kupimy pare ubranek uniwersalnych.. Bo przeciez ta wyprawka to po nocy mi sie bedzie snic..

Mam kilka na oku rzeczy. Chciałabym komode + łozeczko (ale nie ma takich aukcji zbyt duzo - a jak sa, to ceny dobijaja, znalazłam takie..)

http://allegro.pl/zestaw-mebli-komod...833363815.html - podoba mi sie, ale niestety kolorem do naszego pokoju teraz w ogole nie pasuje, bo my jasne meble, a swoje ciemne wstawilismy do rodzicow, bo mniejszy pokoj..

http://allegro.pl/zestaw-pati-lozecz...849692121.html - fajne, ale tez nie pasuje

http://allegro.pl/lozeczko-5-kolor-m...842579164.html - tutaj samo łozeczko, nie ma niestety komody (a u sprzedawcy nie ma komody)

http://allegro.pl/arus-lozeczko-z-sz...830547357.html (jest mozliwosc dokupienia komody, na innej aukcji - i nie wiem czy osobno sie kalkuluje..)

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-09, 12:42   #4005
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...30/index3.html tu jest link od Vampirki, ale nie wiem czy to dobry pomysł, żebyś to w pracy czytala :P bo jak jakiś klient wejdzie to pomyśli, że zdurniałaś
jejq laski, sikaaaam, właśnie przeczytałam jak to jedną mąż przed porodem golił a położna do niej czy u wizażysty była bo są górki i pagórki

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 12:44   #4006
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
e tam jak jakaś Hania daleko i nawet jej nie widziałaś to ja bym się nie przejmowała hehe Moja mama jest Lucyna i nie lubi jak się mówi Lusia
My napewno damy na drugie Lucyna, to już było odgórnie ustalone i koniec kropka

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Witam

U mnie dziś dzień na wariackich papierach ledwo już ogarniam mam nadzieję, że uda mi się do Was zajrzeć po wizycie wieczorem
Powodzenia na wizycie

Cytat:
Jakaś masakra Może skoro ona taka dziwna, to ściemniała z tym terminem i miała na później? Bo aż niemożliwe, że lekarze by nie dopilnowali tyle czasu

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Agaaga nie wiem, chyba za dużo myśli i spraw na głowie np. godzinę myślałam co zrobię w weekend na obiady i jakie placki popiec
A no pisałaś, że TŻ ma gdzieś w rodzinie ja tam bym się nie przejmowała. Mojego brata przyjaciel ma córkę Zosię, mój brat jest chrzestnym, potem bratowa zaszła w ciążę i też urodziła Zosię i ten przyjaciel jest chrzestnym naszej Zosi i wszyscy się cieszą
Za dużo na głowie? Biedna, może powinnaś zrobić sobie dzień dla siebie? Odpocząć od wszystkiego? Wiem, że dzieciaczki są kochane, ale może dziadkowie chcieliby zabrać Hanię na cały dzień i się nacieszyć? Przyda Ci się chwila wytchnienia od obowiązków

No właśnie mnie też to nie przeszkadza, bo ja tej dziewczynki w życiu nie widziałam, już nie wspominam o tej rodzinie - widziałam ich RAZ w życiu, gdzieś tam przy okazji jak byliśmy koło Wrocławia z zaproszeniami na ślub... Ale mam dziwną teściową, która lubi sobie wymyślać rodzinę, nawet jej siostra się stuka w głowę jak nieraz słucha jej opowiadań Dla niej ktoś kogo nie widziała 15 lat to najbliższa rodzina. Także nie chce mi się z nią kłócić nawet... Ostatnio na święta palnęła, że ma bardzo bliską ciotkę Baśkę A Tż zdziwko bo pierwszy raz w życiu słyszy o jakiejś Basi w rodzinie, na szczęście potraktował to jako jej fanaberie i Basia dalej jest
Tak w ogóle to my nie mówimy imienia do samych narodzin NIKOMU, za dużo złych wspomnień z pierwszej ciąży

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 12:54   #4007
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
albo brokat na szanownej
a to to nawet słyszałam od mojej cioci, która jest położną
tam to dopiero historie się dzieją, jak rocznie ponad 6 tys. porodów mają
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 12:59   #4008
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
a to to nawet słyszałam od mojej cioci, która jest położną
tam to dopiero historie się dzieją, jak rocznie ponad 6 tys. porodów mają

masz jakies ciekawe historyjki do podzielenia się ? uwielbiam słuchać takich

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-01-09, 13:00   #4009
VwVampirka
Zakorzenienie

Kasian, jadłam już ten z ziarnami. Upiekł się ładnie i mi bardzo smakował. Ale TŻ woli zwykły.

Gosius, a może Ona miała źle wyliczony termin, tak jak ja. Mój ginek się pomylił i teraz sama nie wiem co ludziom podawać, ten z karty czy ten pewnie dobry... tak więc pewnie też urodze w 50 tygodniu, jak słonica

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 13:01   #4010
agaaga89
Zakorzenienie

Zdecydowanie historia z brokatem rządzi póki co

Stary 2014-01-09, 13:02   #4011
martuszka0
Rozeznanie

kasian a Ty masz problemy z ciśnieniem czy z samym pulsem? Ja tam wcale nie uważam, że nie jesteś dobrą modelką, na pewno zdjecia razem z Hanią wyszłyby bombowo!!!!

Cytat:

uspokajacie mnie, że to się pozna, bo ja tez sie zastanawiam czy bede wiedziała kiedy się zaczęło
Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Martuszka jaki mialas wynik glukozy po 2h? Ja mam 134 a cukrzyca zaczyna sie od 140. Lekarz powiedzial, ze tak na skraju. Nie dostalam skeirowania do diabetologa, ale mam zrezygnowac ze slodyczy.

dostalam tez tabletki na bakterie w moczu.
po 2 h miałam 175, więc niestety za dużo
Cytat:
Ja na prawdę czasami dostaję stracha, że nadejdzie w takim momencie że się nie spodziewam tego porodu, albo co gorsza - nie mam nic

Czy jest tu ktoś kto nie ma nic dla dziecka jeszcze ? Chyba w sobote wyciagne TZ i kupimy pare ubranek uniwersalnych.. Bo przeciez ta wyprawka to po nocy mi sie bedzie snic..

Mam kilka na oku rzeczy. Chciałabym komode + łozeczko (ale nie ma takich aukcji zbyt duzo - a jak sa, to ceny dobijaja, znalazłam takie..)

http://allegro.pl/zestaw-mebli-komod...833363815.html - podoba mi sie, ale niestety kolorem do naszego pokoju teraz w ogole nie pasuje, bo my jasne meble, a swoje ciemne wstawilismy do rodzicow, bo mniejszy pokoj..

http://allegro.pl/zestaw-pati-lozecz...849692121.html - fajne, ale tez nie pasuje

http://allegro.pl/lozeczko-5-kolor-m...842579164.html - tutaj samo łozeczko, nie ma niestety komody (a u sprzedawcy nie ma komody)

http://allegro.pl/arus-lozeczko-z-sz...830547357.html (jest mozliwosc dokupienia komody, na innej aukcji - i nie wiem czy osobno sie kalkuluje..)
kochana, my nic jeszcze nie mamy dla małej, ale jak tylko wczoraj powiedziałam bratu, że będzie córka to dziś ma ściągnąć ze struchu 9 pudeł ubrań po moich 3 bratanicach no i moja kochana bratowa wybierze mi fajne ciuchy i wyśle

ja chcę łóżeczko z szufladami na pewno
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 13:06   #4012
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

U mnie podobnie

Cytat:

Zdążysz
Rozpisz sobie co musisz kupić, zrób sobie plan co kiedy kupić i na luzie do tego podejdź
Poza tym są ludzie, którzy wszystko kupują po porodzie dopiero. Zawsze dziecko może na początku spać z Wami, fotelik samochodowy tylko potrzebny wcześniej żeby ze szpitala odebrać

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość

Za dużo na głowie? Biedna, może powinnaś zrobić sobie dzień dla siebie? Odpocząć od wszystkiego? Wiem, że dzieciaczki są kochane, ale może dziadkowie chcieliby zabrać Hanię na cały dzień i się nacieszyć? Przyda Ci się chwila wytchnienia od obowiązków

No właśnie mnie też to nie przeszkadza, bo ja tej dziewczynki w życiu nie widziałam, już nie wspominam o tej rodzinie - widziałam ich RAZ w życiu, gdzieś tam przy okazji jak byliśmy koło Wrocławia z zaproszeniami na ślub... Ale mam dziwną teściową, która lubi sobie wymyślać rodzinę, nawet jej siostra się stuka w głowę jak nieraz słucha jej opowiadań Dla niej ktoś kogo nie widziała 15 lat to najbliższa rodzina. Także nie chce mi się z nią kłócić nawet... Ostatnio na święta palnęła, że ma bardzo bliską ciotkę Baśkę A Tż zdziwko bo pierwszy raz w życiu słyszy o jakiejś Basi w rodzinie, na szczęście potraktował to jako jej fanaberie i Basia dalej jest
Tak w ogóle to my nie mówimy imienia do samych narodzin NIKOMU, za dużo złych wspomnień z pierwszej ciąży
No nie da rady tak niestety

A no rozumiem o co chodzi z teściową i znam takie typy

Ale nam powiesz jakie imię wybraliście, nie?

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Kasian, jadłam już ten z ziarnami. Upiekł się ładnie i mi bardzo smakował. Ale TŻ woli zwykły.

Gosius, a może Ona miała źle wyliczony termin, tak jak ja. Mój ginek się pomylił i teraz sama nie wiem co ludziom podawać, ten z karty czy ten pewnie dobry... tak więc pewnie też urodze w 50 tygodniu, jak słonica

O, dzięki, ze mówisz, to jutro spróbuję ten z ziarnem, bo dzisiaj to już nie mam na jaki posiłek

Ja bym podawała ten "pewnie dobry" raczej

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie historia z brokatem rządzi póki co
A no ja te historie czytałam już w ciąży z Hanią i ta też jest u mnie na 1 miejscu
Stary 2014-01-09, 13:07   #4013
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:

My nic nie mamy.. Oprócz skarpetek, które dostał maluszek od tatusia pod choinkę Trochę ciuchów będę miała od siostry, ale po chłopaku, więc jak płci nie znam to jeszcze nic od niej nie zabieram...

Też się zastanawiam nad takimi zestawami łóżeczko + komoda. Jak dobrze, że my nie musimy się zastanawiać nad dopasowaniem łóżeczka do pokoju, bo to i tak wynajmowane na razie

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 13:08   #4014
Nikii89
Zakorzenienie

Gosius ja skurcze porównywałam do uczucia jakby nagle ktoś od środka ścisnął Ci mocno brzuch trzymał kilka sekund i puszczał . No i jak będzie regularnie to TO Nie da rady tego przeoczyć

Beatusia nie zmniejszy się macierzyński jeśli ojciec weźmie macierzyński

Kasian współczuję nocki.
Ja też Oskara ważę na dorosłej wadze
Dam znać wizyta za niedługo

Martuszka w pierwszej ciąży miałam sesje teraz też bym chciała

Zbieram się pomału na wizytę
Stary 2014-01-09, 13:10   #4015
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
kasian a Ty masz problemy z ciśnieniem czy z samym pulsem? Ja tam wcale nie uważam, że nie jesteś dobrą modelką, na pewno zdjecia razem z Hanią wyszłyby bombowo!!!!

Nie nie, z samym pulsem. Ciśnienie mam wzorcowe zawsze

Dzięki, dzięki no Hania by była na zdjęciach, więc byłyby bombowe zapewne mój mąż ma umowę podpisaną na obsługę z zakładem fotograficznym i oni robią tam takie sesje, umówił się z nimi, ze da im niższą cenę ale w zamian będą nam robić ze dwie sesje rocznie za darmo myślałam, że on żartuje, ale to tak na poważnie więc może skorzystamy

Super, że będziesz miała trochę ciuchów dla małej
Stary 2014-01-09, 13:11   #4016
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
No nie da rady tak niestety

A no rozumiem o co chodzi z teściową i znam takie typy

Ale nam powiesz jakie imię wybraliście, nie?
A w weekend jakiś dzień chociaż, żebyś nie musiała się angażować cała w obowiązki? Niech Małżonek przejmie stery na jeden dzień? Może chociaż tak?
Wiadomo, Wy jako jedyne znacie te typy oprócz nas

Stary 2014-01-09, 13:11   #4017
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
masz jakies ciekawe historyjki do podzielenia się ? uwielbiam słuchać takich
teraz to już mało pamiętam, bo dawno opowiadała, ale utkwiła mi w głowie jeszcze jedna dziewczyna z tatuażem

ciotka mówiła, żeby poszła się oporządzić przed porodem i w razie jakby potrzebowała pomocy, to może liczyć na kogoś. No a jak przyszedł czas na poród i przychodzi ciotka, ta rozkłada nogi, patrzy a tam ciemno i się jej pyt, dlaczego nie poprosiła o pomoc przy goleniu, a ta dziewczyna, że jest ogolona, tylko to taki tatuaż jest

acha, no i jeszcze jeden przypadek -ale ten zdecydowanie nie do śmiechu
akcja porodowa trwa, wyciąga już dzidzię z kanału rodnego, kładzie młodej matce (gdzieś tak w wieku 16-17 lat) na piersiach i mówi: śliczny chłopczyk, tata będzie dumny.... na to dziewczyna, że ona w sumie to nie wie, kto jest ojcem, bo to ze słoneczka

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2014-01-09 o 13:14
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 13:15   #4018
gosius91
Zakorzenienie

czy TO się opłaca ? http://allegro.pl/unisex-bajeczna-wy...854190854.html ? Nie powiem rzeczy ładniutkie, ale cena - no i czy dla takiego maluszka nie lepiej używane, bo szybko rośnie..

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Gosius ja skurcze porównywałam do uczucia jakby nagle ktoś od środka ścisnął Ci mocno brzuch trzymał kilka sekund i puszczał . No i jak będzie regularnie to TO Nie da rady tego przeoczyć

Martuszka w pierwszej ciąży miałam sesje teraz też bym chciała

Zbieram się pomału na wizytę
Pokazesz zdjecia z sesji ?
Mam nadzieje ze poznam ze to TO, za wizyte
Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
My nic nie mamy.. Oprócz skarpetek, które dostał maluszek od tatusia pod choinkę Trochę ciuchów będę miała od siostry, ale po chłopaku, więc jak płci nie znam to jeszcze nic od niej nie zabieram...

Też się zastanawiam nad takimi zestawami łóżeczko + komoda. Jak dobrze, że my nie musimy się zastanawiać nad dopasowaniem łóżeczka do pokoju, bo to i tak wynajmowane na razie
ee to nie jest zle z nami

Cytat:

kochana, my nic jeszcze nie mamy dla małej, ale jak tylko wczoraj powiedziałam bratu, że będzie córka to dziś ma ściągnąć ze struchu 9 pudeł ubrań po moich 3 bratanicach no i moja kochana bratowa wybierze mi fajne ciuchy i wyśle

ja chcę łóżeczko z szufladami na pewno
to fajnie masz a czy w takie łozeczko z szufladami, zmieszcza mi sie ubranka dziecka ? chyba bedzie mało, bo z wiekiem bedzie wiecej tych ubranek, niby duzo miejsca nie zajmuja ale chciałabym miec wszystko poukladane, tak osobno

Podsumowujac, nie jest zle z nami - jak tylko dowiemy sie pod koniec stycznia kto zamieszkuje w brzuszku, biore meza w obroty i zaczynamy małe zakupy

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-09, 13:16   #4019
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:

Gosius wyluzuj , ja jestem w 22 tygodniu ciąży, mam tylko 2 tubki kremu na odparzenia bo dostałam i trzy sztuki bodziaków bez rękawów i jeden t-shirt z długim rękawem. Generalnie nie mam nic i nic nie kupię dopóki tż nie zrobi remontu sypialni żebym miała gdzie to wszystko trzymać.
Te nasze chłopy są niemożliwe. Od tygodnia chodzę i tłumaczę że choć TP mam na 17 maja to przecież dziecko może przyjść na świat już w marcu (oby nie rzecz jasna) ale kto to przewidzi?
Ostatnio jest zarobiony i wiem że nie ma kiedy skupić się na tym remoncie a ja już chciałabym planować kącik dla dzidzi, wybierać dodatki i kolekcjonować wyprawkę ale chcę to robić razem z ojcem dziecka a nie sama...

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 13:19   #4020
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
acha, no i jeszcze jeden przypadek -ale ten zdecydowanie nie do śmiechu
akcja porodowa trwa, wyciąga już dzidzię z kanału rodnego, kładzie młodej matce (gdzieś tak w wieku 16-17 lat) na piersiach i mówi: śliczny chłopczyk, tata będzie dumny.... na to dziewczyna, że ona w sumie to nie wie, kto jest ojcem, bo to ze słoneczka
Wow........

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości