Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-09, 13:20   #4021
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
teraz to już mało pamiętam, bo dawno opowiadała, ale utkwiła mi w głowie jeszcze jedna dziewczyna z tatuażem

ciotka mówiła, żeby poszła się oporządzić przed porodem i w razie jakby potrzebowała pomocy, to może liczyć na kogoś. No a jak przyszedł czas na poród i przychodzi ciotka, ta rozkłada nogi, patrzy a tam ciemno i się jej pyt, dlaczego nie poprosiła o pomoc przy goleniu, a ta dziewczyna, że jest ogolona, tylko to taki tatuaż jest

acha, no i jeszcze jeden przypadek -ale ten zdecydowanie nie do śmiechu
akcja porodowa trwa, wyciąga już dzidzię z kanału rodnego, kładzie młodej matce (gdzieś tak w wieku 16-17 lat) na piersiach i mówi: śliczny chłopczyk, tata będzie dumny.... na to dziewczyna, że ona w sumie to nie wie, kto jest ojcem, bo to ze słoneczka
w życiu bym sobie TAM tatuażu nie walnęła

a co do słoenczka to nie komentuję

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
czy TO się opłaca ? http://allegro.pl/unisex-bajeczna-wy...854190854.html ? Nie powiem rzeczy ładniutkie, ale cena - no i czy dla takiego maluszka nie lepiej używane, bo szybko rośnie..

w życiu bym tyle nie dała za ciuszki 56-68 owszem piękne ale ta cena jest przerażająca. Za tyle to ty możesz kupić całkiem ładne wyprawkę dla dziecka na rok.

I pocieszę Cię też jeszcze nic nie mam. Zabieram się za to po poznaniu płci. No chyba, że będzie chłopak to z ciuchami mam spokój tylko dokupić parę ładniejszych.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 13:23   #4022
ilkas
BAN stały

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Ilkas weszłam na neta bo myślałam że siusiaka zobacze ale śliczne zdjęcia
Ale, że co, chcesz siusiaka mojego zobaczyć? Nie ma sprawy..mam z poprzedniej wizyty..wkleję Ci jak wrócę z pracy do domu

Kochane, dziękuję Wam za wszystkie miłe słowa

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 13:25   #4023
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Dzięki, dzięki no Hania by była na zdjęciach, więc byłyby bombowe zapewne mój mąż ma umowę podpisaną na obsługę z zakładem fotograficznym i oni robią tam takie sesje, umówił się z nimi, ze da im niższą cenę ale w zamian będą nam robić ze dwie sesje rocznie za darmo myślałam, że on żartuje, ale to tak na poważnie więc może skorzystamy
Ja bym korzystała

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Gosius wyluzuj , ja jestem w 22 tygodniu ciąży, mam tylko 2 tubki kremu na odparzenia bo dostałam i trzy sztuki bodziaków bez rękawów i jeden t-shirt z długim rękawem. Generalnie nie mam nic i nic nie kupię dopóki tż nie zrobi remontu sypialni żebym miała gdzie to wszystko trzymać.
Te nasze chłopy są niemożliwe. Od tygodnia chodzę i tłumaczę że choć TP mam na 17 maja to przecież dziecko może przyjść na świat już w marcu (oby nie rzecz jasna) ale kto to przewidzi?
Ostatnio jest zarobiony i wiem że nie ma kiedy skupić się na tym remoncie a ja już chciałabym planować kącik dla dzidzi, wybierać dodatki i kolekcjonować wyprawkę ale chcę to robić razem z ojcem dziecka a nie sama...
Gosius nie jesteśmy same

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 13:25   #4024
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Carmena 2,5 h od pierwszego skótczu Gosius ale mi jeszcze od razu wody odeszły też poznasz
Bóle to chyba z pleców nie pamiętam ale bolało

Wiecie jak czytam ile statystyczna kobieta rodzi i jakie to ciezkie albo jak widziałam teraz szwagierke to mi tak głupio z tym moim porodem...

Gosius ja w pierwszej na tym etapie też nic nie miałam, dopiero po płci zaczełam planować a kupowałam w 8mcu...

Nikki kciuki i wpadaj jak najszybciej z info

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 13:26   #4025
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
I pocieszę Cię też jeszcze nic nie mam. Zabieram się za to po poznaniu płci. No chyba, że będzie chłopak to z ciuchami mam spokój tylko dokupić parę ładniejszych.
Z chłopakiem ja też ciuchy będę miała z głowy

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-01-09, 13:26   #4026
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Gosius wyluzuj , ja jestem w 22 tygodniu ciąży, mam tylko 2 tubki kremu na odparzenia bo dostałam i trzy sztuki bodziaków bez rękawów i jeden t-shirt z długim rękawem. Generalnie nie mam nic i nic nie kupię dopóki tż nie zrobi remontu sypialni żebym miała gdzie to wszystko trzymać.
Te nasze chłopy są niemożliwe. Od tygodnia chodzę i tłumaczę że choć TP mam na 17 maja to przecież dziecko może przyjść na świat już w marcu (oby nie rzecz jasna) ale kto to przewidzi?
Ostatnio jest zarobiony i wiem że nie ma kiedy skupić się na tym remoncie a ja już chciałabym planować kącik dla dzidzi, wybierać dodatki i kolekcjonować wyprawkę ale chcę to robić razem z ojcem dziecka a nie sama...

WYLUZUJ - łatwo mowic, trudniej wykonac Własnie, wole wczesniej cos wykombinowac, niz isc do szpitala, i miec nie gotowe, a przyjsc i miec to co mi kupia (czyt.sami wybiora..) Musimy pokoj przorganizowac, poki jestem na siłach... niby mamy pokoj do dyspozycji 6mx6m - ale bedziemy musieli sie pozbyc jednego wypoczynku albo sofy + fotela + ławy (a w zamian postawic taki mały stoliczek z krzesełkami) by wstawic komode i łozeczko..

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 13:27   #4027
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
teraz to już mało pamiętam, bo dawno opowiadała, ale utkwiła mi w głowie jeszcze jedna dziewczyna z tatuażem

ciotka mówiła, żeby poszła się oporządzić przed porodem i w razie jakby potrzebowała pomocy, to może liczyć na kogoś. No a jak przyszedł czas na poród i przychodzi ciotka, ta rozkłada nogi, patrzy a tam ciemno i się jej pyt, dlaczego nie poprosiła o pomoc przy goleniu, a ta dziewczyna, że jest ogolona, tylko to taki tatuaż jest

akcja porodowa trwa, wyciąga już dzidzię z kanału rodnego, kładzie młodej matce (gdzieś tak w wieku 16-17 lat) na piersiach i mówi: śliczny chłopczyk, tata będzie dumny.... na to dziewczyna, że ona w sumie to nie wie, kto jest ojcem, bo to ze słoneczka
To tam da się tatuaż zrobić???

Ze słoneczkiem -

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-01-09, 13:27   #4028
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Ilkas masz siusiaka?

Marianek i Rysiu
Stary 2014-01-09, 13:28   #4029
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Carmena 2,5 h od pierwszego skótczu Gosius ale mi jeszcze od razu wody odeszły też poznasz
Żartujesz??? FARCIARA

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 13:30   #4030
monijaaa
Zadomowienie

Witam sie

Nie bylo mnie 2 dni a tu tyle do nadrabiania

Bylam na wizycie wszystko ok, sluchalam serduszka i ruchów Smerfa.
Jutro o 10 USG wiec moze poznam płeć.

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 13:31   #4031
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
WYLUZUJ - łatwo mowic, trudniej wykonac Własnie, wole wczesniej cos wykombinowac, niz isc do szpitala, i miec nie gotowe, a przyjsc i miec to co mi kupia (czyt.sami wybiora..) Musimy pokoj przorganizowac, poki jestem na siłach... niby mamy pokoj do dyspozycji 6mx6m - ale bedziemy musieli sie pozbyc jednego wypoczynku albo sofy + fotela + ławy (a w zamian postawic taki mały stoliczek z krzesełkami) by wstawic komode i łozeczko..
Też bym wolała mieć już wszystko gotowe, a nie później w popłochu kupować.
My musimy z pokoju wynieść szafę i wszelkie pudła, pudełka. Ustawić jakoś materac żeby weszło do pokoju łóżeczko i ja jeszcze myślę nad komodą, a Mąż uważa, że nie potrzebna

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Witam sie

Nie bylo mnie 2 dni a tu tyle do nadrabiania

Dobrze, że z maluszkiem wszystko ok
Powodzenia na jutrzejszym USG

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-01-09, 13:31   #4032
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie jak czytam ile statystyczna kobieta rodzi i jakie to ciezkie albo jak widziałam teraz szwagierke to mi tak głupio z tym moim porodem...
ileee???? no u mnie to trwało od pierwszego bolącego skurczu 12h łożysko mi przebiła tuż przed porodem jak było 9cm.

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Z chłopakiem ja też ciuchy będę miała z głowy
chociaż tyle

Cytat:
Gosia patrz, ja sama jestem bez męża, z małym dzieckiem i też nic nie mam i nie panikuję mąż będzie dosłownie na tydzień w święta wielkanocne i potem już pojawi się jak urodzę także ja będę miała sama wszystko na głowie i wiem, że dam radę!!! ty też dasz! masz jeszcze kupę czasu.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 13:33   #4033
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Ekstra, że serduszko bije jak dzwon, specjalnie dla swojej Mamy A jutro wracaj z konkretną płcią!

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Też bym wolała mieć już wszystko gotowe, a nie później w popłochu kupować.
My musimy z pokoju wynieść szafę i wszelkie pudła, pudełka. Ustawić jakoś materac żeby weszło do pokoju łóżeczko i ja jeszcze myślę nad komodą, a Mąż uważa, że nie potrzebna
Oj, potrzebna, potrzebna Chyba, że macie jakieś wygospodarowane miejsce w zwykłej szafie albo swoich komodach dla maluszka U nas też na początku wydawało się mało rzeczy dla maluszka, a miał całą komodę dla siebie i już za parę miesięcy nie było w niej gdzie palca włożyć, tyle rzeczy

Stary 2014-01-09, 13:36   #4034
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Gosius wiem że łatwo powiedzieć ale mam na myśli żeby się zbędnie nie nakręcać. Widzisz, grzebiesz w necie, wiesz już mniej więcej co ile kosztuje, na pewno wiesz już też co Ci się podoba i czego potrzebujesz a co jest nie w Twoim typie. Czasem nie warto na siłę kupować bo może np. okaże sie że jakaś znajoma znajomej ma do sprzedania 100 szt ubranek po 2 zł sztuka albo że np. Twój partner ma kumpla w pracy który ma wózek do sprzedania.
Ja mieszkam od 2 lat z moim Tż na wsi i nie znam nikogo, nigdy nie lubiłam dzieci i nie szukałam znajomości z ludźmi mającymi dzieci i też się obawiam jak to ogarnę.
Tak w ogóle to jestem Ci wdzięczna za wrzucenie tych linków na allegro, śliczne są te zestawy na allegro, zwłaszcza te z baldachimami
jarają mnie baldachimy ale w sypialni mam skos i nie wiem czy się zmieści.
Też chce łóżeczko z szufladą, zawsze to dodatkowy schowek na jakieś klamoty

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 13:37   #4035
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
ileee???? no u mnie to trwało od pierwszego bolącego skurczu 12h łożysko mi przebiła tuż przed porodem jak było 9cm.
Ja też niecałe 10 h... Pierwszy skurcz, pamiętam do dziś, miałam o 1:47 i od razu regularnie co 5 minut, na porodówce byliśmy dopiero o 8, więc się spodziewałam, że będzie z 6-7 cm już, a tu raptem... 3-4 cm i wody też miałam przebijane już na fotelu... Gdyby nie oksy to chyba bym urodziła na wieczór, a tak to 11:05 już Filipek był na świecie

Stary 2014-01-09, 13:40   #4036
Ramona_85
Zakorzenienie

A jeszcze wracając do imion - mężowi podoba się imię Zosia dla dziewczynki, no i się okazało że żona brata żony brata mojego męża, czyli szwagierka żony mojego szwagra chce dać tak na imię córce
ale to chyba nie będzie zbyt blisko po rodzinie ??
W końcu to nie rodzina z krwi, bo brat żony szwagra to w sumie obca osoba, a jego żona to tym bardziej

własnie sobie uświadomiłam, że na następną wizytę za miesiąc mam zrobić OGT75
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 13:40   #4037
gosius91
Zakorzenienie

Jesteście Kochane, wiem - że dam radę ale z WAMI (Bo moja mama np kupiła by wszystko jak się dziecko urodzi eehhh te ich zabobony )

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-09, 13:40   #4038
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

OMG

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 13:43   #4039
ilkas
BAN stały

Cytat:
Ilkas masz siusiaka?
hehehehe Leosiowego rzecz jasna Ale co tam..też mogę pokazać
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 13:44   #4040
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Gosius wiem że łatwo powiedzieć ale mam na myśli żeby się zbędnie nie nakręcać. Widzisz, grzebiesz w necie, wiesz już mniej więcej co ile kosztuje, na pewno wiesz już też co Ci się podoba i czego potrzebujesz a co jest nie w Twoim typie. Czasem nie warto na siłę kupować bo może np. okaże sie że jakaś znajoma znajomej ma do sprzedania 100 szt ubranek po 2 zł sztuka albo że np. Twój partner ma kumpla w pracy który ma wózek do sprzedania.
Ja mieszkam od 2 lat z moim Tż na wsi i nie znam nikogo, nigdy nie lubiłam dzieci i nie szukałam znajomości z ludźmi mającymi dzieci i też się obawiam jak to ogarnę.
Tak w ogóle to jestem Ci wdzięczna za wrzucenie tych linków na allegro, śliczne są te zestawy na allegro, zwłaszcza te z baldachimami
jarają mnie baldachimy ale w sypialni mam skos i nie wiem czy się zmieści.

Ja np wiem, że w spadku nic nie dostane, a łozeczko, czy wozek czy chodzby ubranka mogłabym kupic uzywane, bo co takie dziecko zniszczy ? nic Zerkam patrze, i wiem co chce nowego a co kupic uzywane

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-09, 13:45   #4041
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

hsahahahahaah:rot fl:
o jezunciu brokat!!!! nie mogę z tych opowieści !!

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 13:47   #4042
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja też niecałe 10 h... Pierwszy skurcz, pamiętam do dziś, miałam o 1:47 i od razu regularnie co 5 minut, na porodówce byliśmy dopiero o 8, więc się spodziewałam, że będzie z 6-7 cm już, a tu raptem... 3-4 cm i wody też miałam przebijane już na fotelu... Gdyby nie oksy to chyba bym urodziła na wieczór, a tak to 11:05 już Filipek był na świecie
Nie żartuje no wiem że nie wiem co to prawdziwy poród, mam to po mamie... dlatego tak mi ciężko jsk widze te umęcxone mamy, każda mogłaby rodzić jak ja czy Kasian

Tylko z kolei ja mam 45min do szpitala, krócej w nocy bo bez świateł za to gorzej w korkach... do tego tż przedstawiciel na 3 województwa wiec w dzień na niego nie licze, marze o porodzie w świeta albo w nocy...
Jeszcze tżta mają awansować na kierownika na cały kraj już w ogóle nie dojedzie

Carmena a Ty masz plan dojazdu do szpitala bez tżta i to z małym? I co z małym? Ja mam 3bloki dalej kolege brata z własną karetką ratownika med. i na niego licze no bo tak karetki nie bardzo chcą brać ciężarne...

Marianek i Rysiu
Stary 2014-01-09, 13:47   #4043
agaaga89
Zakorzenienie

Według mnie, nie ma się co sugerować, że nie da się jakiegoś imienia bo jacyś znajomi już mają Gosię, Tomka czy Jolę, bo ze znajomymi to różnie bywa, kontakt może się urwać a potem się będzie żałować. W rodzinie raczej też nie powinno być takich dylematów, chyba, że to jakaś bliska rodzina z którą bardzo często się widujecie i jesteście w dobrych stosunkach Więc pytanie jak jest z Wami?

Stary 2014-01-09, 13:49   #4044
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteście Kochane, wiem - że dam radę ale z WAMI (Bo moja mama np kupiła by wszystko jak się dziecko urodzi eehhh te ich zabobony )
ja znowu słyszałam tylko, żeby nie kupować przed czasem, tj. przed ciążą, ale jak juz się jest w ciąży, to nie widzę w tym nic zdrożnego

mojej siostry znajoma tak skupowała wszystko od niej i od jeszcze jednej koleżanki, a to wózek, a to wanienkę, przewijak, łóżeczko, materac itd., nie wiem na co, bo nie była jeszcze w ciąży i długo potem zajść nie mogła, dopiero w zeszłym roku urodziła, a siostra jej sprzedawała jakies 7 lat temu

a co do tego słoneczka - chciałabym zobaczyć minę ciotki, bezcenna
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 13:49   #4045
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Ilkas Ty sie nie rządż fifolkiem Leosia co :p pamiętam że wklejałaś, chciałam sisiola w 3d zobaczyć

Marianek i Rysiu
Stary 2014-01-09, 13:50   #4046
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
wróciłam właśnie od koleżanki ,byłam na plotach miałyśmy wspólny temat bo ona ma termin za miesiąc
No i Iga jeszcze śpi , więc na szybcika nadrobiłam Was

przede wszystkim gratulacje z wczorajszych udanych wizyt
Ilkas brawa za Leosiaże siusiak został na swoim miejscu
JJJustynAAA a Tobie zdrowego Franusia
madziuuula widze , miałaś lekki poród jak ja, mój prawie nie zdążył z pracy przyjechać

Magdi wszystkiego najlepszego dla Ciebie

no i 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty, mam nadzieję że do wieczora nie będziemy czekać na wieści bo ja to przeżywam wszystkie Wasze wizyty jak swoją

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 13:50   #4047
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Nie żartuje no wiem że nie wiem co to prawdziwy poród, mam to po mamie... dlatego tak mi ciężko jsk widze te umęcxone mamy, każda mogłaby rodzić jak ja czy Kasian

Tylko z kolei ja mam 45min do szpitala, krócej w nocy bo bez świateł za to gorzej w korkach... do tego tż przedstawiciel na 3 województwa wiec w dzień na niego nie licze, marze o porodzie w świeta albo w nocy...
Jeszcze tżta mają awansować na kierownika na cały kraj już w ogóle nie dojedzie

Carmena a Ty masz plan dojazdu do szpitala bez tżta i to z małym? I co z małym? Ja mam 3bloki dalej kolege brata z własną karetką ratownika med. i na niego licze no bo tak karetki nie bardzo chcą brać ciężarne...

Myślę, że wiesz co to prawdziwy poród! Każdy poród nieważne ile trwa jest wysiłkiem dla kobiety, ale Tobie tylko pozazdrościć takich genów, że poszło piorunem
O kurde, to faktycznie, dobrze jakby maluszek wybrał idealny moment na narodziny i nie musiałabyś mieć problemów z dotarciem

Stary 2014-01-09, 13:51   #4048
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Przerażacie mnie...

Cytat:
Gosia patrz, ja sama jestem bez męża, z małym dzieckiem i też nic nie mam i nie panikuję mąż będzie dosłownie na tydzień w święta wielkanocne i potem już pojawi się jak urodzę także ja będę miała sama wszystko na głowie i wiem, że dam radę!!! ty też dasz! masz jeszcze kupę czasu.
Przynajmniej masz doświadczenie i już wiesz o co kaman. A na pewno dużo po synku masz

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-01-09, 13:52   #4049
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
ja znowu słyszałam tylko, żeby nie kupować przed czasem, tj. przed ciążą, ale jak juz się jest w ciąży, to nie widzę w tym nic zdrożnego

mojej siostry znajoma tak skupowała wszystko od niej i od jeszcze jednej koleżanki, a to wózek, a to wanienkę, przewijak, łóżeczko, materac itd., nie wiem na co, bo nie była jeszcze w ciąży i długo potem zajść nie mogła, dopiero w zeszłym roku urodziła, a siostra jej sprzedawała jakies 7 lat temu
No właśnie - jak się jest w tej ciąży to powinno się kupić, wiadomo że na hura (czy. na raz ) tego wszystkiego nie da się kupić, bo to są koszty, ale moja mama - poradzimy sobie Ja nie chcę takiego gadania, ja już postanowiłam od początku lutego kompletujemy wyprawkę - i niech mi tylko ktoś podskoczy

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2014-01-09, 13:54   #4050
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Oj, potrzebna, potrzebna Chyba, że macie jakieś wygospodarowane miejsce w zwykłej szafie albo swoich komodach dla maluszka U nas też na początku wydawało się mało rzeczy dla maluszka, a miał całą komodę dla siebie i już za parę miesięcy nie było w niej gdzie palca włożyć, tyle rzeczy
Jak to wytłumaczyć chłopowi, który mówi, że ciuszki dziecka w szafie będą miały miejsce - co u nas oznacza, że w drugim pokoju, a ja bym chciała mieć wszystko pod ręką. Tylko nie wiem czy w jednym pokoju mi się zmieści i łóżeczko i komoda..

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Też tak myślę

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości