Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-09, 15:46   #3751
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

A jak zacznie zaglądać pod talerzyki?
Myśmy się wszyscy już ubrali, bo babka nas straszyła, że nie zdążymy
I co najlepsze. Mamy krzesła do stołu jadalnego (ładne), wersalkę i fotele dwa, więc ksiądz ma gdzie usiąść, a babka przyniosła jakieś drewniane składane krzesełko, specjalnie dla księdza Już nie mówię, że panikuje, bo nie wie jaką miseczkę wziąć na wodę święconą. Mama jej mówi, że talerzyk wystarczy, a ta nie bo do talerzyka za dużo wody trzeba wlać
a my z męzem siedzimy na kanapie, każde laptop na kolanach i ja pójdę siusiu jak usłyszę dzwonki, bo mi się podnieść nie chce, a mąż pójdzie założyć koszulę jak zadzwonią dzwonki bo mu sie podnieść nie chce...zdaje się że jak usłyszymy dzwonki to nikt księdzu w końcu nie otworzy bo będziemy zajęci swoimi sprawami

stołek mnie rozbroił stołek porodowy?

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj na wizycie bez usg i mimo brania dziennie 210g żelaza w tabletkach mam hemoglobinę 10,9 a norma jest od 12, gin zleciła zbadanie żelaza, bo może mój organizm źle je wchłania, ale chyba wynik nie jest aż taki zły, co myslicie?
ja też mam poniżej normy. żelazo możesz brać z witaminą C bo ona zwiększa brana równocześnie wchłanianie. Poza tym bierz żelazo ok. godzinę po jedzeniu bo bezpośrednio po jedzeniu też jego wchłanianie jest znacznie mniejsze.

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja też już po wizycie i jestem mile zaskoczona, gin mi zrobił usg. powiedział że szyjka w porządku, mały ładnie rośnie i waży już 1700 a kolejna wizyta za 2 tygodnie a później będę mieć co tydzień więc ogólnie dzisiaj wyszłam szczęśliwa
wspaniale

dziewczyny mam stawianie się macicy dziś ciągle...nie wiem co się dzieje
Stary 2014-01-09, 15:49   #3752
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
nie, chyba że wiem że to coś szkalnego bądź jakieś agd. Dzisiaj przyszło zamówienie z allegro z przewijakiem, prześcieradłami, kocykiem itd.. nie sprawdzałam przy kurierze, ale powinno się tak robic, wiem.
Cytat:
jak widzę, że nie jest uszkodzona z zewnątrz to nie
Na żadnym forum nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi. Bo sklepy piszą, by sprawdzić zawartość paczki przy kurierze, a kurierzy mówią, że to jest dodatkowa płatna opcja i oni nie mają obowiązku czekać i być przy otwieraniu
Ja nie miałam nigdy problemów, nigdy też nie sprawdzałam zawartości przy kurierze, bo zawsze z zewnątrz paczki były nie naruszone, ale tak się zastanawiam, bo ma przyjść ten fotelik i chyba powinnam go sprawdzić czy nie ma pęknięć

Cytat:
Dziewczynki ja też już po wizycie i jestem mile zaskoczona, gin mi zrobił usg. powiedział że szyjka w porządku, mały ładnie rośnie i waży już 1700 a kolejna wizyta za 2 tygodnie a później będę mieć co tydzień więc ogólnie dzisiaj wyszłam szczęśliwa
to już powaznie jest jak tak szybko wizyty

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:50   #3753
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ten A+E.

Ja tylko na chwilę, bo nie mam siły nawet odpisywać.

Trisdom - jeśli tu zajrzysz to napisz proszę czy ten lek na zgagę do stosowania w ciąży to Omeprazol? Czytałam ulotkę, ale tam napisane że to grupa C, czyli nie bardzo.
Nie daję już rady z tą zgagą, boli mnie już pd niej gardło. Kupiłam Gaviscon w tabletkach ale to działa tylko z 15 minut i nie wiem co mam robić żeby nie zwariować
Wg nowych badan- grupa B. Wg ulotki C. Dlatego lekarze i farmaceuci go dawac nie chca, bo ich w Pl obowiazuje ulotka, czyli charakterystyka produktu leczniczego. Ja wzielam 2 dni po 20mg 2 tyg temu i do tej pory mam spokoj.
Stary 2014-01-09, 15:52   #3754
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Ja pojutrze bede tak latac

Duzo z Was mowi o linomagu zeby uzywac jako cos lagodnego - a ktory linomag: ten z cynkiem czy A+E? Bo znowu mi litania linomagow na gemini wyskoczyla
ja mam krem a+e- własnie ten jest łagodniejszy, bo to krem nie maść

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Witajcie

Ja też po wizycie. Wszystko ok na szczęście.Pierwszy raz w tej ciąży zbadał mnie ginekolog
Jest duża szansa, że uda się urodzić naturalnie. Lekarka była mocno zdziwiona, gdy pytała o przyczyny poprzedniej cesarki. (a chodziło o to, że akcja się zatrzymała, tzn skurcze były jak nie wiem, a szyjka sie nie rozwierała, utknęło na 2cm...) No i pytała, czy coś było potem badane, z jakich przyczyn się nie rozwierała. A mi powiedzieli że czasem tak bywa po prostu.

Moja prywatna opinia jest taka, że wpłynęła tzw atmosfera szpitala. To, że z kobiety mającej Moc urodzenia dziecka, stałam się kolejną pacjentką , która podlega procedurom. B. mało intymności, mąż mógł wejść do mnie po paru łądnych godzinach...

A pod koniec stycznia ostatnie USG

Dobra, idę zobaczyć, co tam u Was
za wizytę

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
Witam,

byłam wczoraj u gina - ze mną jest dobrze!nawet szyjka ok i w ogóle - jestem w szoku
bo tak mnie non stop brzuch boli i skurcze mam
z tej okazji byłam dziś trochę na szoppingu i Filipa zaopatrzyłam w rozmiar 56.
Fifi wazy 1850g

organizuję karnawałowe urodzinki i stawiam kazdej Piccolo

ostatnie z 2 z przodu, za rok już zmiana kodu

musze ogarnąc chatę bo jutro rano
a tak mi się nie chce!

standardowo jestem w tyle
zaraz nadrobię co nieco....
za wizytę. Wszystkiego dobrego z okazji urodzin

Cytat:
jakby którąs kupiła ta poduszkę fasolkę to prosze o opinię bo tez się zastanawiam
co do linomagu to ja kupiłam LINOMAG BOBO Krem A+ E 50ml, a to niedobry? tez nie wiedziałam który bo tyle ich było;/
byłam dzisiaj na wizycie bez usg i mimo brania dziennie 210g żelaza w tabletkach mam hemoglobinę 10,9 a norma jest od 12, gin zleciła zbadanie żelaza, bo może mój organizm źle je wchłania, ale chyba wynik nie jest aż taki zły, co myslicie?
Ja też mam ten Linomag, podobno jest dobry
Ma miałam podobną hemoglobinę, ale po suplementacji żelazem wyniki mam w normie, wiec może rzeczywiscie masz jakieś problemy z wchłanianiem żelaza

Cytat:
Dziewczyny, czy Wy zawsze otwieracie paczki i sprawdzacie zawartość przy kurierze?
nie zawsze, praktycznie nigdy no chyba, że widać, że paczka uszkodzona

Cytat:

teQiba wpisz wizytę 23.01 g.11.00
mmhym waga małego 1700 w 29tyg 6d
za wizytę
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:53   #3755
teQiba
Moderator

Cytat:
Witam,

byłam wczoraj u gina - ze mną jest dobrze!nawet szyjka ok i w ogóle - jestem w szoku
Fifi wazy 1850g

musze ogarnąc chatę bo jutro rano
a tak mi się nie chce!

standardowo jestem w tyle
zaraz nadrobię co nieco....
Super wiesci

100 lat kochana!

Cytat:
jakby którąs kupiła ta poduszkę fasolkę to prosze o opinię bo tez się zastanawiam
co do linomagu to ja kupiłam LINOMAG BOBO Krem A+ E 50ml, a to niedobry? tez nie wiedziałam który bo tyle ich było;/
Ja tez wezme A+E bo zielony to chyba jak cos sie dzieje - a jak cos sie bedzie dzialo to i Bephanten mam

Cytat:
Dziewczyny, czy Wy zawsze otwieracie paczki i sprawdzacie zawartość przy kurierze?

Tylko raz to zrobilam, jak szklany stol przywiezli, a opakowanie bylo kompletnie zniszczone.

Cytat:

Ja juz 3 godzine czekam na grzebanie palcem
Stary 2014-01-09, 15:54   #3756
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
A co zrobić, gdy w szpitalu jest 2 facetów położników, jak u mnie?
Z moim szczęściem napewno trafię na któregoś z nich. I jak tu zgodzić się na lewatywę?
Ja bym się czuła mega skrępowana Szczególnie przy lewatywie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
a my z męzem siedzimy na kanapie, każde laptop na kolanach i ja pójdę siusiu jak usłyszę dzwonki, bo mi się podnieść nie chce, a mąż pójdzie założyć koszulę jak zadzwonią dzwonki bo mu sie podnieść nie chce...zdaje się że jak usłyszymy dzwonki to nikt księdzu w końcu nie otworzy bo będziemy zajęci swoimi sprawami

stołek mnie rozbroił stołek porodowy?

Czekacie z takim niepokojem, a jak przyjdzie co do czego, to nie otworzycie drzwi?
Nie. Stołek taki jak do ogródka, ale składany, drewniany

Może jakaś nospa? Nie mam pojęcia, jeszcze mi się nic nie stawiało

Stary 2014-01-09, 15:55   #3757
baja_86
Zakorzenienie

TeQiba dopisz proszę moją kolejną wizytę 28.01 g.13:40
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:56   #3758
milenqa
Raczkowanie

przez pół dnia dzisiaj siedzę i patrzę się na zdjęcia z usg... może Wy podpowiecie jaka płeć ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg usg.jpg (76,0 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg usg1.jpg (63,2 KB, 47 załadowań)
milenqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:59   #3759
Ela87
Zakorzenienie

Spoko, ze nie tylko ja nie sprawdzam przesyłek Jeszcze mi sie opakowanie zniszczone nie zdarzyło
Raz tylko sprawdzaliśmy z tżtem opony jak przyszły, ale one nie były w nic pakowane, więc łatwo się sprawdzało.

Cytat:
Ja juz 3 godzine czekam na grzebanie palcem

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
przez pół dnia dzisiaj siedzę i patrzę się na zdjęcia z usg... może Wy podpowiecie jaka płeć ?
Na pierwszym zdjęciu mi się wydaje, że odstaje bardzo, więc na chłopca. Na drugim nic nie widze
Moja dziewczynka miała takie trzy widoczne kreski i nic nie odstawało.

Stary 2014-01-09, 15:59   #3760
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Ja się nie boję porodu, nie boję się, czy poradzę sobie z opieką dziecka, a boję się, czy ogarnę sprawy formalne
Każda ma swojego hopla
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Wy o przychodzących paczkach piszecie, a ja właśnie dostałam maila z C&A, że moje zamówienie nie zostanie zrealizowane, bo nie mają tego, co zamówiłam. Od razu do nich zadzwoniłam, żeby zapytać, jak i kiedy zwrócą mi kasę (robiłąam przelew od razu). Odebrała jakaś kobieta, przedstawiła się jako Gacjana XXX i mówiła z mocnym wschodnim akcentem, nie rozumiejąc moich pytań. jak skończyłam rozmowę, to taka wkurzona mówię do mamy "Kogo oni zatrudniają na tych infoliniach?!! Jakaś Gacjana mówiła do mnie po rusku i nie umiałam jej zrozumieć" i jeszcze tak jakbym przedrzeźniała tę kobietę, a potem się zorientowałam, że dopiero po chwili połączenie zostało zakończone przez nią, bo jak się okazuje, ja tego jednak nie zrobiłam. Głupio mi się zrobiło
Chyba by mnie szlag trafił jesteś nie pierwszą osobą, która mi mówi, że ma z nimi problemy bo wystawiają i sprzedają coś czego nie mają

Cytat:
Fifi wazy 1850g

Wszystkie wspaniałego i spełnienia marzeń
i za wizytę
Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
patrzcie dziewczynki, co przed chwila dostalam...tak mnie zdziwil, bo mail byl od kogos, kto nazywa sie Robert..mysle sobie: "jaki Robert"?!? chyba nie musze dodawac, ze moj mozdzek ciezarowki nie skojarzyl tego imienia z moim mezem?

http://www.ecards4u.de/karte.php?id=...=recall&v=f671
O, jaki miły pomysł!

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

to ile tych podkładów masz?
A chyba ze 20
Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A możesz mi podać linka do przedmiotów tego sprzedajacego. Bo dziwne ale jakos nie moge znalesc
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4222926
Cytat:
Nie zawsze. Chyba, że sprzedający wyraźnie zaznaczy w mailu żeby to zrobić, albo to jakieś sprzęty agd, coś szklanego itp.
Cytat:
j

Cytat:

Z moim szczęściem napewno trafię na któregoś z nich. I jak tu zgodzić się na lewatywę?
A przystojni? Czy ciotki-klotki?

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 16:02   #3761
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Może jakaś nospa? Nie mam pojęcia, jeszcze mi się nic nie stawiało
ja biore trzy dziennie, plus 6 razy magnez i 2 razy luteina i mimo to się stawia dziś szalenie. dobrze że w poniedziałek mam wizytę bo przeciez ja ciągle leże, a jeszcze takie coś ...

Cytat:
wg mojego męża dziewczynka bo widać jej wiadomo co, a nie widać jąderek. on zawsze wszystko widzi na tych zdjęciach jak ginekolog, podczas gdy dla mnie to równie dobrze mogłoby być zdjęcie powierzchni Marsa i bym nie poznała.

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

ja się pytam co za różnica, skoro przez nastęnych kilka godzin będzie zaglądał w ... to żadna dziura na nim wrażenia nie zrobi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 16:04   #3762
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
patrzcie dziewczynki, co przed chwila dostalam...tak mnie zdziwil, bo mail byl od kogos, kto nazywa sie Robert..mysle sobie: "jaki Robert"?!? chyba nie musze dodawac, ze moj mozdzek ciezarowki nie skojarzyl tego imienia z moim mezem?

http://www.ecards4u.de/karte.php?id=...=recall&v=f671
Ale słodkie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Brawo za pierwszą linijkę
A z drugą to nie wiem, wyśle Cię do endokrynologa czy co? Mam nadzieję, że to nic powaznego
W moim mieście, ani w miastach sąsiadujących nie da się dostać do endo. Już próbowałam i nawet prywatnie jest problem
Chyba, że będę miała fuksa i początek roku, albo ciąża coś pomoże

Poproszę gina, żeby na to spojrzał i poradził co dalej.

Cytat:
Ja też miałam hemoglobinę 10, brałam żelazo i podskoczyła mi do 12 Mam już w normie Super, bo akurat skończyły mi się tabletki

Cytat:
p
Ale duży
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 16:04   #3763
BeautifulLie
Zadomowienie

Baja wizytę masz w moje urodziny

Side wez no spe forte i sie połóż koniecznie

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 16:11   #3764
Rossa1988
Raczkowanie

dzięki z aodpowiedz co do żelaza, problem w tym, że ja wynik hemoglobiny 10,9 mam przy braniu żelaza już ze dwa miesiąca;/ i to takie na receptę..
powiedzcie mi jeszcze bo byłam dzisiaj w rosmanie i kupiłam płyn hipp http://hipp.pl/produkty-pielegnacyjn...do-kapieli-46/ ale to chyba nie jest dokładnie ten sam co polecała Sroka nie? znowu wtopa;d
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 16:17   #3765
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
O matko

Cytat:
Oj
Może to te skurcze Braxtona (jak to się piszę )
Odpoczywaj i dziewczyny dobrze radzą, weź nospę

Cytat:
Ja też nie wiem, ale obstawiam bardziej dziewczynkę.
Gin nie powiedział?

A mój tż dalej w pracy Wczoraj od 7 do 22 i dzisiaj ma być od 7 do 20
Mieliśmy wczoraj jechać po farby. Dziś kupimy pewnie tylko spożywkę i jak tak dalej pójdzie to w ten weekend w ogóle się za to nie zabierzemy. ehh...... i znowu cały dzień na wizażu
Stary 2014-01-09, 16:17   #3766
czbasia
Zakorzenienie

Teraz doczytałam!!

Castia 100lat!!! Spełnienia marzeń
Ela.. Twoja babcia jest the best!!!
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 16:23   #3767
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Raczej dziewuszka Gin nic nie powiedzial??

Castia- sto laaaat i bezproblemowego porodu.

Ok, lece powoli na ta szkole rodzenia
Stary 2014-01-09, 16:24   #3768
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niestety jestem beznadziejna w interpretacji zdjęć z USG

Cytat:
ja się pytam co za różnica, skoro przez nastęnych kilka godzin będzie zaglądał w ... to żadna dziura na nim wrażenia nie zrobi

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Może to te skurcze Braxtona (jak to się piszę )
O tym samym pomyślałam
Stary 2014-01-09, 16:26   #3769
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Co do nacinania krocza - koleżanka mi opowiadała, że jakby położna nie krzyknęła, że ma (uwaga!) tępe nożyczki to nawet by się nie zorientowała, kiedy to robią.
Mnie już nacinanie przeraża, a co mówić o rozerwaniu......

Cytat:
Co do porodu to ja namawiam tż, żeby podczas właściwego porodu stał mi przy głowie i ściskał mnie za rękę Mam nadzieję, że nie odbije mu i nie "pójdzie" mi patrzeć między nogi
Ja też z moim muszę pogadać, ale w sumie on chyba niekoniecznie spieszy się do oglądania krwi itp więc może sam z siebie będzie grzecznie stał przy mojej głowie

Cytat:
hej dziewczyny, podczytuje Was od jakiegoś czasu i chciałabym dołączyć- przygarniecie kropka? Jestem Milena, mam jeszcze 28 lat i tp 11/03/2014
witaj

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Witajcie Kobitki,
Wczoraj miałam wizytę - wszystko ok (szyjka i te sprawy), ale nie miałam USG Ale pewnie na następnej wizycie 22 stycznia podejrzę Małego
Nie sądziałam, że będę jeszcze w tym miesiącu na jeszcze jednej wizycie, ale mój gin chce mnie położyć do szpitala na kilka dni i zrobić hmm nie wiem, czy dobrze zapamiętałam "konsultację do cesarki"
dobrze, że po wizycie dobre wieści
A szpitala się nie bój, musisz się z nim polubić bo napewno spędzisz tam kilka dni za jakieś 2 miesiące

Cytat:
Mnie chyba jakieś przeziębienie dopadło. Czuję się słabo, lekko zatkany nos i bolące gardło Myślałąm, że w ciąży chociaż to mnie ominie, a tu dwa miesiące przed taki zonk
Kuruj się

Cytat:
no masz ci los jesteś jak te dzieci 5 letnie co zadają tyle pytań a mnie brakuje odpowiedzi nie jestem w tym zbyt zorientowana niestety, ale wyczytałam że kobiety mówią iż woreczki często przeciekają, a np NUK czy Babyono ma takie pojemniczki wielokrotnego użytku prawie jak zwykłe opakowania plastikowe ale z podziałką na ml i są tanie a można je ciągle używać więc nie ma straty finansowej i chyba kupię takie coś
Tylko nie mów mi teraz że jak już użyjemy pojemniczka to potrzebny nam kolejny gadżet
Ja tego wogóle nie ogarniam
Ja mam nuka: http://www.aptekagemini.pl/nuk-pojem...-1-sztuka.html
Ale ja mam też butelki i laktator z nuka więc wszystko kompatybilne ze sobą

Cytat:
Tak piszecie o tych porodach, że ja bym chciała już

To nie jest tak, ze zupełnie się nie boję, ale ja jestem z tych, co wolą wszystko mieć juz za sobą. Boję się, ale wiem, że i tak mnie to czeka i tak, więc jak dłużej będę czekała to nic nie da. Lepiej mieć to już za sobą
Ja z jednej strony strasznie się boję, ale z drugiej też bym chciała mieć to już za sobą... Mógłby być już koniec marca
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 16:30   #3770
side85
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny

w ramach poprawy humoru i wydania resztek tego co mi pozostało zamiast wydać to w aptece postanowiłam kupić te dwie rzeczy które mi się marzyły a które były kaprysem a nie głosem rozsądku:
http://www.lamillou.com/shop/angels-...babuszki-szary
http://www.lamillou.com/shop/kr-lik-szary-buldozki

asienka213 to przez Ciebie ale dzięki że mnie zdopingowałaś

chyba czuję się spełniona, wszystko co potrzebowałam właściwie kupiłam poza laktatorem, stanikiem do karmienia i termometrem. Poczekam czy będzie pokam i wyślę meża po laktator i stanik jak coś, piersi mam małe więc do gigantycznych rozmiarów raczej mi sie nie rozrosną Podejrzewam że wiele z moich normalnych staników spokojnie da radę.
Termometr może poproszę kogoś na prezent jak przyjdzie się z nami przywitać albo zagram sierotę i ktoś się zlituje
reszta rzeczy tj mebelki jest już wybrana, wystarczy tylko po to pojechać więc też czuję się spokojna. Na gemini zrobiłam dziś koszyk wyszedł mnie 110zł: mam w nim wszytsko co mówili wczoraj na szkole rodzenia w odpowiednich ilościach, nie rozpędzam się ani z wkładkami do stanika ani z niczym innym bo jak się sprawdzi to aptek pełno naokoło a i teściowa farmaceutka.
Amen

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2014-01-09 o 16:32
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 16:30   #3771
cayenneOna
Zadomowienie

Teqiba, poproszę o uzupełnienie wizyt, mianowicie 17.01 o11.40 i 21.01 o 11. Danke

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 16:30   #3772
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
TeQiba dopisz proszę moją kolejną wizytę 28.01 g.13:40
Jasne
Jutro wszystko pouzupelniam

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

No wreszcie wracam do domu - dostalam skierowanie na USG
Mam nadzieje ze szybko mi termin wyznacza bo sie nie moge doczekac
I niestety tez co 2 tygodnie teraz musze chodzic na wizyty - mnie sie to nie podoba
Stary 2014-01-09, 16:36   #3773
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny

w ramach poprawy humoru i wydania resztek tego co mi pozostało zamiast wydać to w aptece postanowiłam kupić te dwie rzeczy które mi się marzyły a które były kaprysem a nie głosem rozsądku:

chyba czuję się spełniona, wszystko co potrzebowałam właściwie kupiłam poza laktatorem, stanikiem do karmienia i termometrem. Poczekam czy będzie pokam i wyślę meża po laktator i stanik jak coś, piersi mam małe więc do gigantycznych rozmiarów raczej mi sie nie rozrosną Podejrzewam że wiele z moich normalnych staników spokojnie da radę.
Termometr może poproszę kogoś na prezent jak przyjdzie się z nami przywitać albo zagram sierotę i ktoś się zlituje
reszta rzeczy tj mebelki jest już wybrana, wystarczy tylko po to pojechać więc też czuję się spokojna. Na gemini zrobiłam dziś koszyk wyszedł mnie 110zł: mam w nim wszytsko co mówili wczoraj na szkole rodzenia w odpowiednich ilościach, nie rozpędzam się ani z wkładkami do stanika ani z niczym innym bo jak się sprawdzi to aptek pełno naokoło a i teściowa farmaceutka.
Amen
ładne pierdółki
Ja własnie dostałam wypłatę i zamówiłam materac.
Jeszcze tylko kilka drobiazgów (za jakieś kilkaset złotych ) i będę gotowa
Ja się nie mogę przełamać do kaprysów

Cytat:
No wreszcie wracam do domu - dostalam skierowanie na USG
Mam nadzieje ze szybko mi termin wyznacza bo sie nie moge doczekac
I niestety tez co 2 tygodnie teraz musze chodzic na wizyty - mnie sie to nie podoba
Następna poważna

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 16:37   #3774
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Ja od 17.tygodnia biorę cały czas żelazo, co chwilę inne i nic. Wyniki mam nie tragiczne, bo koło 11,50.
Może własnie spróbowałabyś zmienić żelazo? Ja brałam: biofer folic, ascofer i ten na receptę, nie pamiętam nazwy. Wszytskie z zalecenia lekarki.

Cytat:
Mi kiedyś kurier powiedział, że można przy nim tylko wtedy, gdy paczka jest naruszona lub uszkodzona

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Kochana 77 zł No i jak przysługuje zasiłek rodzinny przysługuje też drugi tysiac -oprócz becikowego. A dok, skompletujesz bez obaw. Tylko groźnie wygląda
Dzięki za informację i za pocieszenie

Cytat:
Dziewczynki ja też już po wizycie i jestem mile zaskoczona, gin mi zrobił usg. powiedział że szyjka w porządku, mały ładnie rośnie i waży już 1700
gratulacje
waga wpisana

Cytat:
A właśnie piszesz, że siedzisz na mnie jedyna pozycja, która pomaga w 90% przypadków to leżenie na boku - wtedy twardnienia prawie nigdy się nie zdarzają, jak na plecach leżę, to całkiem często
Oby przeszło
Ja nospy nie biorę - może 4/5 razy w czasie całej ciąży. Może też zacznę, jak będzie więcej stawiań jakiegoś dnia.

Cytat:
Jak dla mnie też za małe na jąderka, ale...

Cytat:
powiedzcie mi jeszcze bo byłam dzisiaj w rosmanie i kupiłam płyn hipp http://hipp.pl/produkty-pielegnacyjn...do-kapieli-46/ ale to chyba nie jest dokładnie ten sam co polecała Sroka nie? znowu wtopa;d
Ja wychodzę z założenia, że Sroka nie zjechała prawie żadnej rzeczy Hippa i Babydreama, więc biorę zwykle na ślepo

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 16:42   #3775
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
ładne pierdółki
Ja własnie dostałam wypłatę i zamówiłam materac.
Jeszcze tylko kilka drobiazgów (za jakieś kilkaset złotych ) i będę gotowa
Ja się nie mogę przełamać do kaprysów

Następna poważna
Nic nie mów
Ja mam już taką stertę rzeczy, że nie mam gdzie upychać, a ciągle zostaje jeszcze tyyylllle do kupienia
Stary 2014-01-09, 16:42   #3776
BeautifulLie
Zadomowienie

Side jaki fajny króliczek

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 16:44   #3777
Ela87
Zakorzenienie

Ciekawe, czy Sroka jest świadoma tego, jak miesza nam w głowach

mmhym nie wiem czy uzupełniałaś, czy będziesz, czy zapomniałaś, ale wagę podaję 31 tydzień 2 dzień - 1880 g

Stary 2014-01-09, 16:44   #3778
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ta poduszka w matrioszki... Zakochałam się
Kusicielko Ty!!!

Cytat:
Na gemini zrobiłam dziś koszyk wyszedł mnie 110zł: mam w nim wszytsko co mówili wczoraj na szkole rodzenia w odpowiednich ilościach, nie rozpędzam się ani z wkładkami do stanika ani z niczym innym bo jak się sprawdzi to aptek pełno naokoło a i teściowa farmaceutka.
Czy mogłabyś wstawić zdjęcie swojego koszyka czy byłby to problem?
Lubię podglądać Wasze zakupy i będzie to dla mnie świetna inspiracja, gdy na mnie przyjdzie pora składać zamówienie.
Stary 2014-01-09, 16:46   #3779
Castia
Wtajemniczenie

dziekuję

milenqa witaj ja myślę że będziecie mieć Córcię!

side85 ty zawsze takie cuda wynajdziesz
mogłabym u ciebie zamieszkać jako twoje dziecko!

teQibkoooo nadaj imię mojemu synkowi

frogutka super te rogale..... tak patrzę na nie..... ehh chyba się skuszę

Trisdom u nas w Polsce również są banki mleka

virginia przytulam cię bardzo mocno! i bardzo ci kibicuję

ja będąc dziś w Ross wzięłam dla siebie do szpitala miniaturki żelu do kąpieli, szamponu itp
fajna sprawa więcej miejsca w torbie zostanie dla małego

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2014-01-09 o 16:57
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 16:49   #3780
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Nic nie mów
Ja mam już taką stertę rzeczy, że nie mam gdzie upychać, a ciągle zostaje jeszcze tyyylllle do kupienia
Ja chyba fotelik będę musiała w aucie wozić, a jak przyjdzie materac, to nie wiem gdzie go dam, bo w łóżeczku mam tyyyle rzeczy nawrzucanych, że na materac nie ma miejsca teraz mnie troche przeziębienie wyłożyło, że nawet nie mam siły tego sprzątać i układać. Zostawię to dla tżta, niech znajduje miejsce

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości