Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-09, 15:02   #3241
ezzo
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Meneq z tego co ja zawsze słyszałam to blonnik jest właśnie polecany na zawardzenia, zdziwiłas mnie, jak Ty to w takim razie widzisz, dlaczego neti powinna uważać?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Aga również trzymam kciuki, aby zabieg sie odbył jak najszybciej.

ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:07   #3242
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Zawsze coś nie tak w tych szpitalach musi być. Trzymam kciuki za jutro
Aaa ja im we wtorek mówiłam że mam niedoczynność, ale nikt się nie pytał wtedy o wynik. Dopiero wczoraj wieczór anestezjolog.
Normalnie aż się poryczalam dziś.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:10   #3243
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Trzymaj się Kochana

Z zabiegu nici dziś, bo anestezjolog się przyczepił do mojej tarczycy. Robili mi dziś badania, nie wyszły rewelacyjnie, więc trzeba było konsultacji endokrynologicznej. I przyszedł na nią moj wspaniały doktor, do którego chodzę prywatnie. Zwiększył mi dawkę. Pośmiał się że mną i do zabiegu dopuścił.
Więc jutro zabieg i w sobotę do domu, tak lekarz mówił. No chyba że coś będzie nie tak.

wszystko bedzie ok
powodzenia jutro!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:11   #3244
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Meneq z tego co ja zawsze słyszałam to blonnik jest właśnie polecany na zawardzenia, zdziwiłas mnie, jak Ty to w takim razie widzisz, dlaczego neti powinna uważać?

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Blonnik jest polecany na zaparcia, ale pod warunkiem, ze przyjmuje sie dostateczne ilosci plynow, zeby ulatwic jego transport na zewnatrz. Inaczej bedzie zalegal w jelitach i tylko potegowal zaparcia. Wydaje mi sie, ze niemowlaki nie przyjmuja na tyle duzo plynow (nie mleka, a pod postacia wody, herbaty), by wprowadzanie blonnika w wiekszych ilosciach bylo rozsadne
Na marginesie: blonnik jest ciezkostrawny i bardzo obciaza brzuszki naszych maluchow.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:22   #3245
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Blonnik jest polecany na zaparcia, ale pod warunkiem, ze przyjmuje sie dostateczne ilosci plynow, zeby ulatwic jego transport na zewnatrz. Inaczej bedzie zalegal w jelitach i tylko potegowal zaparcia. Wydaje mi sie, ze niemowlaki nie przyjmuja na tyle duzo plynow (nie mleka, a pod postacia wody, herbaty), by wprowadzanie blonnika w wiekszych ilosciach bylo rozsadne
Na marginesie: blonnik jest ciezkostrawny i bardzo obciaza brzuszki naszych maluchow.
Dzięki za wyjaśnienie
Mam za to kolejny raz a propos ryżu, czy wiesz który z dostępnych w Polsce ryzow, jest jakościowo dobrym ryżem? Albo gdzie u nas takowego szukać?

Stary 2014-01-09, 15:34   #3246
misia1505
Rozeznanie

zobaczcie jaki fajny, ale jaka cena
http://allegro.pl/step2-8241-pojemni...803577663.html
Stary 2014-01-09, 15:35   #3247
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
meneq, ale my mowimy o błonniku naturalnie wystepujacym w produktach żywnosciowych, ja tu nie widze takiego zagrozenia
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:46   #3248
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Misiael, "przez Ciebie" zamawiam worek na zabawki, superancki jest
dajcie linka bo tez sie skusze a nie chce mi sie szukac ,pl znaki mi uciekly
Stary 2014-01-09, 15:51   #3249
eff8
Zakorzenienie

Nawijko mały je taki obiad jak i my, czyli np. gotuje normalnie ziemniaczki dla nas, tłuke je z masłem do tego mięso z zupki dla niego no i buraczki tarte, wszystko osobno polozone na jednym talerzyku a jak daje do buzi to mieszam skladniki ze tak powiem jak gotowalam sphagetti to tez jadl sos z tym makaronem tylko pokrojonym na bardzo drobno.

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 15:56   #3250
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
meneq, ale my mowimy o błonniku naturalnie wystepujacym w produktach żywnosciowych, ja tu nie widze takiego zagrozenia
Ja tez mowie o naturalnym

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

ezzo polecam odmiane do risotto, moze byc wloski lub kalifornijski. Supermartket? Sklep ze zdrowa zywnoscia? Kuchnie swiata?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 16:59   #3251
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szklanko, trzymam kciuki za was będzie dobrze!

Aga, mam nadzieję, że szybko Ci zrobią ten zabieg

Pozstawiłam jednak na ciasteczka cytrynowe, do herbaty i kawy będą

Proszę o kciuki, o 20.30 ruszamy z Nightrunners

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 17:17   #3252
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez mowie o naturalnym

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

ezzo polecam odmiane do risotto, moze byc wloski lub kalifornijski. Supermartket? Sklep ze zdrowa zywnoscia? Kuchnie swiata?
poczytałam i fakt. wychodzi, że nie nalezy przesadzic z produktami wysokobłonnikowymi, no ale wiadomo nie podaje sie ich, co posiłek.....chyba tez poszukam tego lepszego ryzu, bo Ola ostatnio wyjadała mi z talerza
Lady no to trzymam

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

http://wiadomosci.onet.pl/poznan/kal...zycielki/3fgeb jestem w szoku, ta baba powinna isc na przymusowe leczenie psychiatryczne
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 17:23   #3253
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
nancy kąpię Ją w chłodniejszej wodzie jak ma 39 albo prawie. okładów nie da sobie robić bo jest straszny ryk. ale staram się chociaż łapki Jej obmywać i kark bo do główki nie da sobie przyłożyć
bidulka malutka
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Jak ja nie lubię tego miejsca. Tych ludzi. Po co wracałam?
Dziękuje za wszystkie kciuki!

:/
Cytat:
Co do starszego pokolenia, to mi się wydaje, że to może wynikac z tego, że oni chcą się nacieszyć tymi naszymi pociechami, mają je na chwile, więc korzystają z okazji, noszą, przytulają, chcą dobrze...mi teściowa ostatnio powiedziała, że jej wnuk jest pierwszą w życiu osobą, którą sprowadziła ją na parter i po kilku miesiącach próśb i przypominania w końcu przestała być wyłącznie noszaczem pospolitym.

Dzięki za zdjęcie huśtawki, wydaje Ci się ona wygodna, ten drążek za główką nie wadzi? bo o ile na zdjęciu sklepowy, bardzo mi się podobała, teraz zaczęłam się wachać...

Witaj Sarah
a mi sie wydaje, że to dlatego, że kiedyś się tak z dziećmi nie bawiło, było tylko łóżeczko, wsadzało się dziecko do łóżeczka i ono tam sobie leżało, bawiło się, skąd takie dzieci miały raczkować, jak nigdy nie uświadczyły podłogi, wcześniej je sadzano, bo co mieli rodzice zrobić z takim 4miesięcznym szkrabem, tylko posadzić i patrzeć jak pięknie "siedzi". I noszenie, non stop...I dlatego teraz nasze mamy/teściowe tak się bawią z wnukami, nie znają innych możliwości.
Cytat:
Trzymaj się Kochana

Z zabiegu nici dziś, bo anestezjolog się przyczepił do mojej tarczycy. Robili mi dziś badania, nie wyszły rewelacyjnie, więc trzeba było konsultacji endokrynologicznej. I przyszedł na nią moj wspaniały doktor, do którego chodzę prywatnie. Zwiększył mi dawkę. Pośmiał się że mną i do zabiegu dopuścił.
Więc jutro zabieg i w sobotę do domu, tak lekarz mówił. No chyba że coś będzie nie tak.

aż mnie zmroziło, ale dobrze, że Twój lekarz dopuścił Cię do zabiegu... Trzymam kciuki jutro
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 17:35   #3254
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
UWAGA dostałam sms od Szklanki, że są z Ewcia w szpitalu i że lekarze nie wiedza co to i że bardzo się stresuje i prosi o kciuki !!!

Oby wszystko było ok

napisałam w klubie,
Kciuki mocno zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
tż też sama ciacham tyle że maszynka

W załączniku fotki z roczku i czuprynka Witusia Jutro jak mi się uda to zrobię foto obecnej fryzurki
Słodziaczek

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
oczami wyobrazni widzialsm mojego tadkaniejadka jedzacego 400 ml przez 3 godziny w krzeselku chyba na klej przyklejonego bo inaczej dawno by uciekl

hehe

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Poli schodzi zazwyczaj 30 min, no czasem do godziny.
omatkoicórko! I tyle Ci usiedzi? mój po 5 minutach chce uciekać

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Przepraszam, że mnie niema głupio mi strasznie bo nawet życzeń urodzinowych ostatnio dzieciaczkom nie napisałam

Depresja mnie jakaś ogarnęła, mąż po ponad miesiącu wrócił do pracy i znów siedzimy sami z Pietrem , a tak fajnie było we trojkę. Poza tym po ostatnich chorobach mały znów nie chce nic jeść poza kaszką i UU No i mam doła, że to prze ze mnie że na co mi było przez 3 miesiące ryczeć z bólu przy każdym karmieniu jak teraz może przez te UU on nie chce nic innego?

Przepraszam, za smuty Postaram się ogarnąć
Nawet tak nie myśl!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nancy : jajecznice robie normalna, z odrabina maselka i soli - zwyczajnie, dla siebie, a malej troszeczke odkladam. Bo nie mialam nerwow do robienia na parze przy 90% prawdopodobienstwa ze wyrzuce. A mikrofalowki nie posiadam.
Omlecik tez jak dla mnie - tak jak ja robie sobie biszkoptowy : czyli normalnie piana z bialek + zoltko + lyzek mleka tyle ile jajek (ja robilam z dwoch, czyli 2 lyzki) i maki tyle ile mleka (tez 2 lyzki), szczypta soli. I to na maselku, powoli.
Bialko chyba juz mozna dac, prawda? jesli dziecko nie ma zadnych alergii itepe?

Czy dajecie dzieciom jajecznice taka jak ja, czy wszystkie robicie na parze jeszcze?

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Mleka krowiego nie podaje jeszcze. Tyle co te 2, łyżki w omlecie całym a ona jeśli zje to kawałeczek.

Ja też na parze nie robię

Cytat:
W temacie tortow, pokaze wam jakie fajne filcowe literki zrobila moja kuzynka dla swojej corci
śliczny

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
normalne, chociaz klarowane byloby zdrowsze... jak je zrobic? roztopic, zebrac biale szumowinki ktore sie zaczna wytracac i tyle? odlac do czegos i przechowywac w lodowce? jak dlugo tak mozna?

Kochana, a bylas ostatnio w klubie? ilez ja tam lez wylalam i sie pozalilam w temacie jedzenia... oj jak ja cie dobrze rozumiem W tej chwili mi sie wydaje..ze gdyby Amelcia jadla jak wiekszosc dzieci watkowych to bym sie posikala ze szczescia..
I mnostwo mam roznych mysli i wyrzutow.

Jest na fb grupa o karmieniu piersia, oraz o rodzicielstwie bliskosci (Nancy*). W tej rb pisalam na temat jedzenia - i okazuje sie ze takich dzieci jest wiecej! - i ..to mija. Tam tez jest Magda Karpienia, doradczyni z LLL, pomogla mi bardzo rozmowa z nia.
ja kupuję gotowe, nie chce mi się bawić

Cytat:
Jak ja nie lubię tego miejsca. Tych ludzi. Po co wracałam?
Dziękuje za wszystkie kciuki!

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Co jest z tym starszym pokoleniem, że nie dają dziecku samodzielnie się rozwijać, tylko ręce i ręce... Jak bylismy w święta u t. to nie dość, że noszenie, to jeszcze przyłapałam t. jak za rączki próbowała go prowadzać Na szczęście Dominik nie kumał o co jej biega i zwiał

HHmm może i ja się tym amarantusem zainteresuje.. Kupujecie ten zwykły amarantus, nie ekspandowany?

Faktycznie pech Cię przesladuje.
Ja czekam na zamówione kaszki i co? Dostaję maila, że mam dopłacić do wysyłki 1,50złSpoko, mógł zadzownić, żeby szybciej było. A tak zanim odczytałam, odpisałam, zapłaciłam.... A my czekamy na kaszki bo niedługo zabraknie Stracił klienta

Faktycznie długo się gorączka utrzymuje

I ja nie wiem Nie możemy z tż dojść do porozumienia. To co mi się podoba, jemu nie i odwrotnie ale tak było zawsze z zakupami u nas

co do zmiany- masakra
Moja siostra kupiła buty ślubne - dwa lewe dobrze, że się w porę zorientowała.

aha, jeszcze co do huśtawki Bajo. Chyba Ezzo pisała? U nas tak sie prezentuje

Ja mam ekspandowany

Iwfka, ja gdzieś czytałam że poruszanie się na pupie jest nieprawidłowe się koryguje rehabilitacją. Może poszukaj więcej info?
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:19   #3255
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
ochu.jeli chyba?!

Cytat:

Proszę o kciuki, o 20.30 ruszamy z Nightrunners
Powodzenia!!!!!!!!

Bylismy dzis na spacerku ale tylk pol godzinki bo mlody spal od 13 do 15.30 wstal, zjadl, ubralismy sie i od 16 do 16.30 sie szwedalismy fanie bylo, niby wiaterek byl ale mimo wszystko cieplo. i teraz ubieranie nawet zimowe na spacer to bajka... zaloze mlodemu buty, czapke, kurtke postawie w ganku i ten czeka na mnie az ja sie ubiore...a tam jest chlodniej wiec mi sie nie zgrzeje az tak
wczesniej? ło losie! najpierw ja sie ubralam, potem malego a ubieranie takiego malca w ten grubasny kombinezon to jednak nie lada wyczyn, czapki, srapki wiec zanim zdazylismy wyjsc to ze mnie sie juz lało
aha, no i w koncu znalazlam extra superancka czapke nic nie odstaje, pieknie otula glowke i USZY! I kosztowala jedyne 17 zeta

Stary 2014-01-09, 18:34   #3256
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
hello!
w sobotę roczek wyprawiamy, będą rodzice małża, dziadkowie, moja mama i my. I się zastanawiam, czy w ogóle ciasto robić? Będzie torcik, planuję sałatkę grecką, pierożki z ciasta francuskeigo, no i właśnie wpadłam na pomysł, żeby może zamiast ciasta babeczki sówkowe? Już kiedyś je obczajałam, może wystarczy? Generalnie ani dziadkowie, ani rodzice M. nie jedzą ciast, tzn wezmą jeden malutki kawałek i wsio, my z małżem jesteśmy na diecie - nie jemy słodkiego. Więc w sumie nie będzie komu przejeść tego ciacha?
edit.: ciacha z rudolfem będą
SÓWKOWE...
Cytat:
Misiael, "przez Ciebie" zamawiam worek na zabawki, superancki jest
Ile za wysylke, szkoda ze nie ma ciemniejszych....nie mam kasy! Szit, też go chce!
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Evel, Black już chyba pisała że będzie mieć siostrzeńca? albo źle zapamiętałam
Ale zarzucacie pomysłami zabawkowymi
Ja mam jutro kolędę nie lubię być sama z księdzem
Boisz siem żartuje, ja to tyko otrzymuje go że względu na tz, bo tak to u nad nigdy się nie przyjmowalo,a jak byłabym sama to bym nie przyjęła...

u nas będzie tak:
-tort robiony
-sałatka z kapustą pekińską
-sałatka z zupek chińskich
-wędliny/chleb
-babcia krokiety z serem i pieczarkami zrobi
-no i na stół jakieś ciastka na wagę kupię, jakbym jeszcze ciasto walnęła to mój ojciec by pod stół wjechał paranoik
-kawa/herbata/napoje/woda

Cytat:
Skoro macie problem z zatwardzeniami, to uwazaj na blonnik, bo mozesz pogorszyc jeszcze bardziej
Dlaczego niby....k..wa ja już głupieje, nie wiem co i jak podawać..każdy mówi mi co innego...:banghead:

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:44   #3257
pstryczek84
Zakorzenienie

aha, no i w koncu znalazlam extra superancka czapke nic nie odstaje, pieknie otula glowke i USZY! I kosztowala jedyne 17 zeta

widze zem ku.wa interes zycia zrobila
http://www.smyk.com/cool-club-czapka...a-dla-dzieci-p

Stary 2014-01-09, 18:48   #3258
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

widze zem ku.wa interes zycia zrobila
http://www.smyk.com/cool-club-czapka...a-dla-dzieci-p
Tą samą kupiłaś za 17?
Stary 2014-01-09, 18:56   #3259
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
ochu.jeli chyba?!

Powodzenia!!!!!!!!

Bylismy dzis na spacerku ale tylk pol godzinki bo mlody spal od 13 do 15.30 wstal, zjadl, ubralismy sie i od 16 do 16.30 sie szwedalismy fanie bylo, niby wiaterek byl ale mimo wszystko cieplo. i teraz ubieranie nawet zimowe na spacer to bajka... zaloze mlodemu buty, czapke, kurtke postawie w ganku i ten czeka na mnie az ja sie ubiore...a tam jest chlodniej wiec mi sie nie zgrzeje az tak
wczesniej? ło losie! najpierw ja sie ubralam, potem malego a ubieranie takiego malca w ten grubasny kombinezon to jednak nie lada wyczyn, czapki, srapki wiec zanim zdazylismy wyjsc to ze mnie sie juz lało
Poka!
Co do pojemnika to faktycznie ich p...balo...a przy ubieraniu małego-myślałam że tylko ja się tak pocę...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-01-09 o 18:57
Stary 2014-01-09, 19:02   #3260
misiaeel
Wtajemniczenie

Kochane pomocy potrzebuje!
Wysypka wyszła na brzuszku i na czole. czyli jednak trzydniówka, tylko zastanawia mnie skąd to "silnie zaczerwienione gardło" . a ja antybiotyk podałam co teraz robić? nie dawać już czy dać jeszcze te 3 dni żeby dobić do 5

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:16   #3261
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Wysypka wyszła na brzuszku i na czole. czyli jednak trzydniówka, tylko zastanawia mnie skąd to "silnie zaczerwienione gardło" . a ja antybiotyk podałam co teraz robić? nie dawać już czy dać jeszcze te 3 dni żeby dobić do 5
Misia, co do antybiotyku nie doradze, bo sie nieznam. Natomiast jakis chyba dobry miesiac temu u nas bylo podobnie, 3 dnia goraczkowania udalismy sie do lekarza, tam diagnoza identyczna- tez zaczerwienione gardlo, mielismy podac antybiotyk o ile paracetamole i inne nie zbija temp, na szczescie zeszla, a po 4 dniach pojawila sie wysypka, i tez sie glowilam skad w takim razie to czerwpne gardlo..
Stary 2014-01-09, 19:23   #3262
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Przeczytałam wszystko, nie cytuję, bo nie mam siły ani humoru. Nie chcę wprowadzać smętnej atmosfery:
Tak sponiewierana, zrównana z ziemią i potraktowana jak śmieć nigdy się nie czułam. (słowami rzecz jasna) A to tylko dlatego, że śmiałam urodzić dziecko. Łzy mi się same cisną do oczu...

Życzę mnóstwo zdrówka chorym dzieciaczkom!

Blanuś dzisiaj znowu wychwalona przez Panie, kochana moja tak pięknie się bawi z dziećmi Dzisiaj przyszłam po Nią, przybiegła do mnie (tak, dobrze czytacie-przybiegła na nóżkach ), przytuliła się, dała buzi i pobiegła do dzieci
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:37   #3263
hope01
Zakorzenienie

Miśka, trzydniówka, albo... ale w sumie chyba nie... uczulenie na antybiotyk?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:40   #3264
Delicjanka
Zakorzenienie

Heja ja wlasnie pieke spoy di tortu... w sobite impreza bedzie.ok 18 osob a tort nie bedzie duzy i nie styka na tyle.ale juz.mi to wisi hahaha.poza tym mam dola prYtylam 1, 5 kg ; ((( od pon dieta icwiczenia

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:43   #3265
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
czesc pamietacie mnie? jeszcze
ja Was pamietam, tesknie

wrocilismy z Pl
i moja Niinia krok w krok za mna, wdrapuje sie na mnie najchetniej jakbym caly czas lezala z Nia na dywanie, jak do wc to zaprowadzam ja do drugiego pokoju daje portfel czy komorke i wtedy nastepuje bieg przez przeszkody do wc ale i tak zaraz ryk jest

ale z drugiej strony to cyganskie dziecie juz pierwszego dnia zostala u tesciowej nie widziala jej 3 miesiac potrzebowala 15=20 minut na odwojenie sie i zostala nie plakala
na drugi dzien zostala 3 godziny wracam mysle dziecie bedzie do mnie leciec tesknace a tu nic spojrzala i dalej sie bawi
bylo mi bardzo przykro

ale jak w domu same to ciagle przy mojej nodze
dlatego ie mam jak zagladac do was

dzis pierwszy raz bylam na fb i na szybciutko do Was napisac ze zyje

a wieczorami jestem tak padnieta, coagle mi sie spac chce,

wyniki zrobilismy i znowu nie takie sa i znowu niunia dostala zelazo teraz ma brac 5 tygodni

lekarz tez pytal czy kaszle my ze tak nie wiem co ma to wspolnego bo zaraz zaczal cos innego gadac i zapomnielismy , bo teraz u niemca bylismy dostalismy zelazo w kropelkach

i nie wiem co ze szczepieniem w lutym chce jej dac odraw swinka rozyczka i ospa na ospe sie nie zgodze chyba ze t0 4 w 1
nie wiem,

a czy to ze Jej brakuje zelaza to nie jest czaseppwskazaniem, mam tyle pytan tyle mysli

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH KOCHANIUTKICH ROCZNIACZKOW

my robilismy 2 stycznia

mam nadzieje, ze ida mi sie wieczorem wejsc na kompa i choc troche ponadrabiac
a musze jezyka sie uczyc, i cwiczyc bo taki mam duzy brzuch ze wygladam jak w ciazy
wszystkiego najlepszego w nowym roku
Jasne że pamiętamy! Fajnie że jesteś

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Gdzieś ostatnio wyczytałam że mleko krowie powinno sie wprowadzać po 3 roku życia Dziwne to dla mnie
Taaaa producenci mlek modyfikowanych tak utrzymują Przecież im dużej sprzedają (o 2 lata dłużej!) tym większa kasa dla nich.

Cytat:
Trzymaj się Kochana

Będzie dobrze!

Cytat:

Trzeba też uważać z błonnikiem, bo upośledza wchłanianie minerałów i witamin. Takim małym dzieciaczkom nie powinno się go zbyt dużo dawać. Błonnik rozpuszczalny w wodzie ( z pektyn na przykład) jest zdrowszy dla małych brzuszków.

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Chyba ich powaliło

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
bidulka malutka

:/

a mi sie wydaje, że to dlatego, że kiedyś się tak z dziećmi nie bawiło, było tylko łóżeczko, wsadzało się dziecko do łóżeczka i ono tam sobie leżało, bawiło się, skąd takie dzieci miały raczkować, jak nigdy nie uświadczyły podłogi, wcześniej je sadzano, bo co mieli rodzice zrobić z takim 4miesięcznym szkrabem, tylko posadzić i patrzeć jak pięknie "siedzi". I noszenie, non stop...I dlatego teraz nasze mamy/teściowe tak się bawią z wnukami, nie znają innych możliwości.

aż mnie zmroziło, ale dobrze, że Twój lekarz dopuścił Cię do zabiegu... Trzymam kciuki jutro
Jak ja się cieszę, że moja mama cały czas z Miśkiem spędza w parterze, na podłodze ganiają się, turlają, szaleństwo Za to teście noszą tylko i narzekają że ciężki

Cytat:
ochu.jeli chyba?!

Powodzenia!!!!!!!!

Ja Miśka jak ubieram otwieram w pokoju okno

Cytat:
Nie przerywaj! Trudno, trzeba dać całą dawkę, żeby na przyszłość nie było problemów ze szczepami opornymi

Cytat:
Przeczytałam wszystko, nie cytuję, bo nie mam siły ani humoru. Nie chcę wprowadzać smętnej atmosfery:
Tak sponiewierana, zrównana z ziemią i potraktowana jak śmieć nigdy się nie czułam. (słowami rzecz jasna) A to tylko dlatego, że śmiałam urodzić dziecko. Łzy mi się same cisną do oczu...

Blanuś dzisiaj znowu wychwalona przez Panie, kochana moja tak pięknie się bawi z dziećmi Dzisiaj przyszłam po Nią, przybiegła do mnie (tak, dobrze czytacie-przybiegła na nóżkach ), przytuliła się, dała buzi i pobiegła do dzieci
Przykro mi kochana, przytulam mocno!

Kupiłam takie wafle http://sunnycorn.pl/produkty_sunny_corn/wafle_graham młody się wręcz nimi zażera!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:50   #3266
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Tą samą kupiłaś za 17?

w sklepie byla przeceniona z 26 na 17

ale wracajac do czapki - polecam bo jest super!

Cytat:
o kurcze niestety nie wiem co zrobic wtej sytuacji, a moze zadzwon do jakiegos lekarza prywatnego...

fewciu - ja pierdziele!!!!!!!!! co za dziady!!!! sciskam Cie mocno!

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Heja ja wlasnie pieke spoy di tortu... w sobite impreza bedzie.ok 18 osob a tort nie bedzie duzy i nie styka na tyle.ale juz.mi to wisi hahaha.poza tym mam dola prYtylam 1, 5 kg ; ((( od pon dieta icwiczenia

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
kto pierwszy ten lepszy

Stary 2014-01-09, 20:06   #3267
hope01
Zakorzenienie

"Takem "dmuchał" )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2817.jpg (125,5 KB, 48 załadowań)

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:12   #3268
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
"Takem "dmuchał" )
pieknie

Stary 2014-01-09, 20:38   #3269
ezzo
Zadomowienie

Cytat:

Przykro mi Fewciu, ale wierze, ze im jeszcze wszystkim pokazesz, a oni pozaluja jak bedziesz im pewnego dnia machac na do widzenia z glowa podniesiona do gory.
Stary 2014-01-09, 20:53   #3270
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

FEWCIU KOCHANA....TRZYMAM KCIUKI ZEBY SIĘ UNORMOWALO...BO JEŚLI NIE-TO MUSISZ ZMIENIĆ PRACĘ-ZebY NIE WYKOŃCZYĆ SIĘ PSYCHICZNIE-wiem co mówię, ja doświadczyłam tez takiego traktowania, nawet i mobingu -ale jakoś udało mi się przetrwać-ale czasem nie warto sie szarpać, choć wiem że jesteś silna i dasz rade! Trzymam kciuki!!

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

A gdzie jest aska??

A wogóle to martwie się o marsi, ciągle myślę co u niej...Cała, czy Ty nie masz do niej kontaktu? Może by choc smska napisac...tak się martwie..

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-01-09 o 21:08
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości