|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
nancy kąpię Ją w chłodniejszej wodzie jak ma 39 albo prawie. okładów nie da sobie robić bo jest straszny ryk. ale staram się chociaż łapki Jej obmywać i kark bo do główki nie da sobie przyłożyć
|
#3212 |
|
Lurker ;)
|
U nas tez nie jemy 2 dan( dobrze by bylo chociaz jedno jesc...) i malej tez 2 nie robie. Nie mam na to czasu.
Mala ja dostalam dwa buty w roznych rozmiarach... zorientowalam sie po 2 tygodniach noszenia takze dupa z reklamacji.. jako ciekawostke dodam, iz pracuje dzis od 18 do 4 rano a kiedy bede spac to nie wiem
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2014-01-09 o 12:11 |
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Tych ludzi. Po co wracałam?Dziękuje za wszystkie kciuki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44510774]bardzo fajne! ja smażę na patelni ceramicznej, bez tłuszczu, tak jak sobie nie, ale i tak do nas nie zagląda powodzenia ![]() dziwna kobieta, myśmy młode usypiali wczoraj a tu ktoś do drzwi dzwoni 20:15, olałam, wiadomo,że małe dzieci są, dla mnie to niepoważne... olać, nie zamawiałaś to czego chcą? fajny pomysł! Dorka basen lubi, dawno nie byłyśmy... poka poka ![]() wiesz, nie masz za bardzo czym się chwalić dziecko ma 11mcy i nie pełza, to JEST nieprawidłowe i już dawno powinnać do reh. czy neurologa iść, to jest umiejętność, którą nabywa dziecko między 5-7 miesiącem. To, że lekarka 2miesiące temu to olała świadczy tylko o jej niekompetencji, dziecko obraca się od niedawna (co też od ładnych paru miesięcy powinno potrafić) a ty z taką niefrasobliwością podchodzisz? szczerze mówiąc, mocno się zdziwiłam teraz Nie ma opcji niepełzania! KAŻDE dziecko pełza, tego nie da się ominąć, to nie raczkowanie. Gdziekolwiek poczytaj... twój cyrk, twoje małpy, ale szkodzisz dziecku jak szlag ----------------------------- Dziewczyny, ja ciągle o prezencie myślę. Bo tak, zabawek mamy sporo takich na teraz, a kupowanie jakiejś wypasionej zabawki na potem mija się z celem na roczek. Ale wymyśliłam, że może... kupię bobasa? takiego: http://allegro.pl/mzk-lalka-w-spiosz...tml?source=mlt Agatka ma takiego chyba ciut większego albo i nie, ta sama firma, w innym ubranku, obstawiam, że zaraz będą wojny salonowe o to, kto ma w wózku wozić... Wózki na szczęście dwa, głęboki na 3ur dostała, i jest malutka spacerówka. No to akurat byłby bobas, co myślicie? no chyba, że te klocki które wczoraj pokazywałam: http://nasze-zabawki.pl/klocki,lego-...0_Produkt.aspx[/QUOTE] Ale gość od początku był podejrzany,nachalny po prostu. Ja tu o cenę pytam,wielkość a ten mi podał i potem kilka wiadomości czy działamy w tej sprawie Napisałam że nie wiem jeszcze ile osób jaka wielkość torta i przede wszystkim nie mam terminu ustalonego.To były dwa dni przerwy i potem wiadomość że cukiernik jest już gotowy Nie padło z moich ust że ZAMAWIAM ten tort więc nie rozumiem gościa Wydaje mi się że to takie "uszczęśliwianie" na siłę. Sam podjął decyzję?[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44511005]Ej, naprawdę obchodzi was to, że się nie pochwaliła? nie pisze z nami od dawna przecież, jej sprawa.[/QUOTE]Co do Ilkas to któraś dziewczyna tu odkryła że jest w ciąży, w każdym razie Black i Marsi odwiedziły wątek w którym aktualnie jest (bodajże maj-czerwiec?) z gratulacjami i zapytaniem czemu od nas odeszła i nie podzieliła się nowiną... Powiedziała że za długo czasu minęło i głupio jej było wpaść nagle i powiedzieć" hej, jestem w ciąży ... "
|
|
#3215 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szczęście Dominik nie kumał o co jej biega i zwiał![]() HHmm może i ja się tym amarantusem zainteresuje.. Kupujecie ten zwykły amarantus, nie ekspandowany? Cytat:
Ja czekam na zamówione kaszki i co? Dostaję maila, że mam dopłacić do wysyłki 1,50zł Spoko, mógł zadzownić, żeby szybciej było. A tak zanim odczytałam, odpisałam, zapłaciłam.... A my czekamy na kaszki bo niedługo zabraknie![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie możemy z tż dojść do porozumienia. To co mi się podoba, jemu nie i odwrotnie ale tak było zawsze z zakupami u nas![]() Cytat:
Cytat:
Moja siostra kupiła buty ślubne - dwa lewe dobrze, że się w porę zorientowała.aha, jeszcze co do huśtawki Bajo. Chyba Ezzo pisała? U nas tak sie prezentuje Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-01-09 o 13:04 |
||||||
|
|
|
#3216 |
|
Zadomowienie
|
czesc pamietacie mnie? jeszcze
ja Was pamietam, tesknie wrocilismy z Pl i moja Niinia krok w krok za mna, wdrapuje sie na mnie najchetniej jakbym caly czas lezala z Nia na dywanie, jak do wc to zaprowadzam ja do drugiego pokoju daje portfel czy komorke i wtedy nastepuje bieg przez przeszkody do wc ale i tak zaraz ryk jest ale z drugiej strony to cyganskie dziecie juz pierwszego dnia zostala u tesciowej nie widziala jej 3 miesiac potrzebowala 15=20 minut na odwojenie sie i zostala nie plakala na drugi dzien zostala 3 godziny wracam mysle dziecie bedzie do mnie leciec tesknace a tu nic spojrzala i dalej sie bawi bylo mi bardzo przykro ale jak w domu same to ciagle przy mojej nodze dlatego ie mam jak zagladac do was dzis pierwszy raz bylam na fb i na szybciutko do Was napisac ze zyje a wieczorami jestem tak padnieta, coagle mi sie spac chce, wyniki zrobilismy i znowu nie takie sa i znowu niunia dostala zelazo teraz ma brac 5 tygodni lekarz tez pytal czy kaszle my ze tak nie wiem co ma to wspolnego bo zaraz zaczal cos innego gadac i zapomnielismy , bo teraz u niemca bylismy dostalismy zelazo w kropelkach i nie wiem co ze szczepieniem w lutym chce jej dac odraw swinka rozyczka i ospa na ospe sie nie zgodze chyba ze t0 4 w 1 nie wiem, a czy to ze Jej brakuje zelaza to nie jest czaseppwskazaniem, mam tyle pytan tyle mysli WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH KOCHANIUTKICH ROCZNIACZKOW my robilismy 2 stycznia mam nadzieje, ze ida mi sie wieczorem wejsc na kompa i choc troche ponadrabiac a musze jezyka sie uczyc, i cwiczyc bo taki mam duzy brzuch ze wygladam jak w ciazy wszystkiego najlepszego w nowym roku |
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę trochę ogarnąć chałupę,chociaż przy Oskim dziś podrapanie się po nosie to nie lada wyczyn ![]() Zaczęłam już godzinę temu
|
|
#3218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak pisałam mnie przypomina ryz preparowany b.drobno zmielony można jeść łyżkami i tak robię albo dosypuję do j. naturalnego. Olcia też bardzo lubija ekspandowany |
|
|
|
|
#3219 |
|
Rozeznanie
|
Lenka też ma b. niskie żelazo, pod koniec msc powtarzamy wyniki, no właśnie chyba musimy przełożyć szczepienie z tego powodu, ja będę sę starała przeciągnąć aż wyniki wyjdą w normie.
|
#3220 |
|
Konto usunięte
|
Sarah, pewnie, że pamiętamy
Dorka też ma etap "tylko mamusia", dla rónowagi Agatka ma ten sam etap Dorotka dzisiaj jadła kanapkę z serkiem białym i avocado, smakowało
|
|
|
|
#3221 |
|
Rozeznanie
|
Ja dla Lenki chce takiego klowna
http://allegro.pl/klown-piramidka-do...789219749.html i http://allegro.pl/edukacyjny-interak...809273835.html ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44514980]Sarah, pewnie, że pamiętamy Dorka też ma etap "tylko mamusia", dla rónowagi Agatka ma ten sam etap Dorotka dzisiaj jadła kanapkę z serkiem białym i avocado, smakowało [/QUOTE]u nas etap tylko mamusia jest prawie od urodzenia, chyba że tata wróci z pracy bądź jesyeśmy u rodziców i jest ulubiona ciocia a tak to mama mama i jeszcze raz mama taki mój żywot
|
#3222 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
my już po spacerku teraz czekam na drugą drzemkę, bo wypadałoby trochę wyfewciować tą chałpę ![]() little - przepraszam, ale fewciu - mała - ![]() szaja - co do ilkas - teoretycznie mnie to nie interesuje, ale odkąd mam Anię i słyszę, że ktoś ze "znajomych" jest w ciąży to budzą się we mnie dziwne uczucia. sprzeczne z jednej strony wzruszenie i taka myśl - może jednak drugie dziecko, ale to trwa może z 3 sekundy, zaraz potem przychodzi współczucie w związku z porodem i taki jakiś strach, lęk, że musiałabym to przejść jeszcze raz. a tego nie chce już NIGDY powtórzyć. Takie to jakieś dziwne, damej nie wiedzieć co się czuje ![]() co do prezentów roczkowych - my chyba poprosimy o pieniądze ![]() szklanko - kciuki za Ewcię ogromne! jak mój TŻ miał 9 miesięcy to też mu wyskoczył ropień na policzku, też trafił do szpitala... oby lekarze jak najszybciej stwierdzili co to takiego! Debrah - ja też już nie robię na parze, tak jak ty - na odrobinie masełka co do naszego jedzenia to 7-8 - serek homogenizowany albo jogurt 10-11 mm (róznie, czasem 60ml, czasem 150) jeśli idze spać, jeśli nie to jajczenica, chlebek z masełkiem itp. 12-13 obiadek (zależy co mamy - zupka, pulpeciki itd.) 16-17 owoce, zupa mleczna, kisiel, budyń 19 - kaszka z butelki na dobranoc w nocy min. 2 karmienia mm, często zagęszczone kleikiem kukurydzianym aaa i ja już wprowadzam mleko krowie, ale to tak 2-3 razy w tygodniu budyń, lane kluski na mleku albo kaszka manna na mleku. A jakie wy mleko podajecie? Bo ja jako że na wsi mieszkam to obok sąsiadka ma krowę, biorę od niej świeże mleko i rocieńczam wodą. w sobotę umówiłam się w dwóch salonach sukień ślubnych na przymiarki i wybór sukni
|
|
#3223 |
|
Rozeznanie
|
Szaja Lenka ma takie czerwone ranki na podniebieniu, czy to może być od żelaza
|
#3224 |
|
Wtajemniczenie
|
A jakie jogurty podajecie maluchom? Tylko naturalne?
Ewulkaa suknia ślubna nie miałam wtedy z kim pójść i szwędałam się sama. W większości salonów babki traktowały mnie jak gówniarę, która se przyszła poprzymierzaćHej Sarah! Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-01-09 o 13:38 |
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3226 |
|
Konto usunięte
|
Misiu, nie mam pojęcia
|
|
|
|
#3227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za zdjęcie huśtawki, wydaje Ci się ona wygodna, ten drążek za główką nie wadzi? bo o ile na zdjęciu sklepowy, bardzo mi się podobała, teraz zaczęłam się wachać... Witaj Sarah |
|
|
|
|
#3228 |
|
Wtajemniczenie
|
Ezzo Dominik zazwyczaj siedząc w niej gryzie tą drewnianą poprzeczkę z przodu albo siedzi prosto. Jak się opiera to faktycznie wygląda to mało ciekawie, jakby mu ta belka z tyłu przeszkadzała
Kurcze, przyjrzę się uważniej przy następnym huśtaniu. Może źle wisi ta huśtawka, krzywo, czy coś.Kilka dni ją mamy i jakoś się dokładniej nie przyjrzałamBo tak wizualnie jest ładna. |
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
hello!
w sobotę roczek wyprawiamy, będą rodzice małża, dziadkowie, moja mama i my. I się zastanawiam, czy w ogóle ciasto robić? Będzie torcik, planuję sałatkę grecką, pierożki z ciasta francuskeigo, no i właśnie wpadłam na pomysł, żeby może zamiast ciasta babeczki sówkowe? Już kiedyś je obczajałam, może wystarczy? Generalnie ani dziadkowie, ani rodzice M. nie jedzą ciast, tzn wezmą jeden malutki kawałek i wsio, my z małżem jesteśmy na diecie - nie jemy słodkiego. Więc w sumie nie będzie komu przejeść tego ciacha? edit.: ciacha z rudolfem będą
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2014-01-09 o 13:58 |
|
|
|
#3230 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, dalas mi do myslenia scotasia, a myslalam, ze temat mam juz zamkniety
czekam zatem na dalsze relacje ![]() A w miedzyczasie taka hustawke znalazlam, jak myslicie? https://www.google.pl/search?q=huśta...ml%3B680%3B454 |
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Oskar właśnie demoluje mi laptop
Nie mam dziś do niego sił... Gdzieś ostatnio wyczytałam że mleko krowie powinno sie wprowadzać po 3 roku życia Dziwne to dla mnie
|
#3232 |
|
Wtajemniczenie
|
Ezzo........................... ....
takiego konika Domiś dostał od teścia!! Kupił go pierwszej wnuczce- nie lubiła się huśtać Dominika do niej wsadziłam to wpadł w nią i przepadł- jak dla mnie to ona dla większych dzieci jest. I wogóle to siedzisko to mi nosidło-wisiadło przypominało![]() Oddaliśmy. I kupiliśmy Bajo. Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-01-09 o 14:13 |
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Misiael, "przez Ciebie"
zamawiam worek na zabawki, superancki jest
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Evel, Black już chyba pisała że będzie mieć siostrzeńca?
albo źle zapamiętałam ![]() Ale zarzucacie pomysłami zabawkowymi ![]() Ja mam jutro kolędę nie lubię być sama z księdzem ![]() Cytat:
-tort robiony -sałatka z kapustą pekińską -sałatka z zupek chińskich -wędliny/chleb -babcia krokiety z serem i pieczarkami zrobi ![]() -no i na stół jakieś ciastka na wagę kupię, jakbym jeszcze ciasto walnęła to mój ojciec by pod stół wjechał paranoik ![]() -kawa/herbata/napoje/woda |
|
|
|
|
#3235 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
nadrabiam.... Cytat:
ja mimo wsyzstko tez bym nie prowadzala... hmmm, chyba nie... nie pamietam ![]() tak czy siak - gratki!!!!!!!!! Cytat:
pokaz dziadom jak sie pracuje! Cytat:
![]() wyrobisz dzis 1000 % normy ![]() Cytat:
Cytat:
o matulu! chybabym skisla ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44506944]Pstryniu, nie wiem jak z rozmiarówką, bo ja po prostu mierzyłam zawsze, a na paluszki narysowane nie trafiłam nigdy :d [/QUOTE] spox.czyli mierzyc stopke i kupowac na rozmiar czy na wewnetrzna wkladke? ![]() Cytat:
najwazniejsze ze JE!!! malusie ilosci ale je! powoli powoli i sie rozkreci! |
|||||||
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3237 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak samo jak wszedl ![]() Cytat:
Cytat:
![]() NIE DAJ SIE!!!! Cytat:
Cytat:
ale fajnieeeeeee, czekamy na fotki! |
|||||
|
|
|
#3238 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jasne że pamiętamy Cytat:
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z zabiegu nici dziś, bo anestezjolog się przyczepił do mojej tarczycy. Robili mi dziś badania, nie wyszły rewelacyjnie, więc trzeba było konsultacji endokrynologicznej. I przyszedł na nią moj wspaniały doktor, do którego chodzę prywatnie. Zwiększył mi dawkę. Pośmiał się że mną i do zabiegu dopuścił. Więc jutro zabieg i w sobotę do domu, tak lekarz mówił. No chyba że coś będzie nie tak. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

a kiedy bede spac to nie wiem

to może mu dam rzucić 

Napisałam że nie wiem jeszcze ile osób jaka wielkość torta i przede wszystkim nie mam terminu ustalonego.To były dwa dni przerwy i potem wiadomość że cukiernik jest już gotowy
Na szczęście Dominik nie kumał o co jej biega i zwiał

nie lubię być sama z księdzem