|
|
#241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
|
|
#242 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane,
wróciłam z usg. Z Małą wszystko ok, nie jest duża (2600g) w 36tc Lekarz orzekł, że "wielkolud z niej nie będzie" ![]() Minus jest taki, że ułożona jest miednicowo ![]() jak wiadomo, może się jeszcze przekręcić ale w następnym tygodniu mam wizyte u mojego lekarza zobaczymy co powie. |
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem po 2 wizytach. Niby sympatyczna, miła, ale bardzo narzuca swoje poglądy. Co do cc, to ważne, żeby mimo bólu próbować się prostować, a nie chodzić jak zombi (zgarbione plecy, zgięte w pasie, zgięte kolana i szuranie nogami) - łatwiej dojść do siebie, bo im dłużej będzie się takim zgiętym tym będzie trudniej się wyprostować. Dla mnie i tak najgorsze było siadanie, wstawanie i kładzenie się. Jak już się rozchodziłam to było ok.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-01-09 o 19:06 |
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Nettka, moja srodowiskowa byla strasznie nawiedZona
do dzis many smiechy z 5cm banana i pol czastki mandarynki (jesli po pol czastki dziecku nic nie jest to wcale nie znaczy, ze mozna zjesc cala czastke) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#245 | ||
|
Rozeznanie
|
nadrabiam sobie powoli z wczoraj i nie tylko...
pisałyście kiedyś o cepanie na blizny.on działa dobrze tylko na wypukłe i w miarę świeże. trzeba stosować regularnie, wmasowywać maść w bliznę conajmniej 1 minutę i robić okłady. średnio sobie wyobrażam śmierdzieć cebulą na łonie dzień w dzień . smarowałam nim bliznowca i ciągle czułam ten specyficzny zapach![]() emma współczuję problemów z wzdęciami itp u córki. ta lekarka jakaś dziwna albo przekupiona.. co do doradczyni laktacyjnej to faktycznie warto zapłacić za dobrą i sprawdzoną, ale teraz z tego co zauważyłam dużo takich specjalistek od wszystkiego tna zrobią jakiś kurs i bach już specjalistka.. może na forum karmienia piersią pomogą? co do diet eliminacyjnych osobiście ja nie wierzę. mi położna środowiskowa zaczęła truć o dietach i nakazała wprowadzać bardzo powoli nowe pokarmy tzn. w jeden dzień rano zjeść JEDEN plasterek pomidora, jak nic się nie stanie do końca dnia to za 3 dni powtórzyć zjedzenie jednego plasterka ( naq Twoim miejscu zminiłabym pediatrę, bo jak ona już na początku ma takie podejście to istnieje prawdopodobieństwo że później będzie jeszcze gorzej tzn konkretne witaminki, konkretne antybiotyki itp. wspomniałaś o kłopotach z sikaniem po cewniku... ja mam to samo, pisałam o tym.. piję żurawinę i zacznę wodę z cytryną, bo piecze i właśnie taki dyskomfort ja byłam cewnikowana łącznie 14 godzin i później miałam problemy z oddawaniem moczu aż w końcu mnie po dwóch dniach znowu cewnikowali tzn spuszczali zastały mocz i okazało się, że był cały worek i chyba mi coś podrażniły teraz smaruję się też clotrimazolum, bo coś czuję że może jakiś grzybek się przyplątał?agoola dzięki kochana za wypwoiedź co do nerek! tutaj raczej chodzi o powiększony ukm (wiem co znaczyło ) z tego co rozmawiałam z pediatrą, bo byłam przy usg córki. o tym pęcherzu też pytałam, bo pamiętam że sama miałam takie zalecenia na usg no i lekarka potwierdziła równocześnie mówiąc że przy tak małym dziecku to prawie niemożliwe żeby miało pełny na zawołanie..urografia nie pwoiem trochę mnie przeraża, ale cóż trzeba przeżyć. narazie staram się nie nakręcać. ja sama mam 3 nerki . w ogóle to wkurzyłam się na tym usg, bo lekarka pytała czy na usg pod koniec ciąży lekarz nic nie mówił... pisałam że ten którego zmieniłam jakiś dziwny i niedokąłdny no i proszę miałam rację ja dostałam skierowanie raczej ze względu na hashimoto.. Amberella ten kokon zwijam właśnie najpierw nogi a później po kolei ręce wzdłuż ciała a czasami zostawiam po bokach nie wiem jak to wytłumaczyć he kiepsko mi widzę idzie![]() malaMogotkAaa brawo za opis porodu ![]() z tym paracetamolem to dziwne, że odradzają... może są zdania że boleć musi??? paracetamol to bezpieczny lek, dostawałam o wiele cięższe po cc łącznie z morfiną i nie było przeciwskazań do karmienia itp. dobra spadam na kąpiel ![]() córce dalej kikutek nie odpadł i oczko coś zaczyna się sklejać ![]() Cytat:
![]() podpasek używam takich dużych always na noc i bella. w domu miałam jedną paczkę podkładów. ja wolę i polecam podpaski be tej siateczki dry coś tam (ta jest w iększości podpasek always). ponieważ o ile czytą krew ta siateczka chłonie super to te brudy po porodzie takie śluzowate gluty nie wchłania i hmmm jest to nieprzyjemne ciąge czuć TO w gaciach, bo ta siatka tego nie przepuszcza i czuć takie ślizganie..... poza tym mnie osobiście podpaski z tą siateczką tak jakby odparzają i swędzi mnie... dlatego zakładam je sporadycznie. Cytat:
a co tam u Ciebie było? poczytam później ![]() a teraz już naprawdę spadam na tą kąpiel, bo dziecko już głodne
Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2014-01-09 o 19:28 |
||
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
całkiem fajny sklep online z bielizną dla mam i nie tylko - http://ekskluzywna.pl/
ja zamierzam kupićtam staniczek do karmienia
|
|
#247 | |||
|
Rozeznanie
|
aby wyszło jak chcesz i nie trzymali cie za długoCytat:
![]() Cytat:
Ej sorki mnie tak tata codziennie po pół godziny szukał , stałam na środku pokoju z zamkniętymi oczami a ten obok mnie chodził i wołał gdzie sie schowałam miałam całe półtora roku ![]() Cytat:
![]() Juz wiem co chciałam sie od rana spytac. Od którego tygodnia pić tą herbatę z liści malin i ile dziennie ??Bo dzisiaj kupiłam :d
|
|
#248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O proszę jaki fakny tata umiał się pobawić
|
|
#249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie!
Gratuluje wszystkim tym, które mają swoje dzieciaczki obok Za wszystkie, które walczą na porodówkach ![]() ![]() Ciężko Was nadrobić, dzisiaj musiałam odpuścić czytanie wątku bo zbliżająca się sesja daje w kość. Wchodzę na forum a tu już 10 część, w tym wątku to i ja mam zamiar się załapać na poród ![]() Termin mam na 16 stycznia czyli za tydzień ale chciałabym już być po tej imprezie torba spakowana, łóżeczko stoi a Małej się nie śpieszy![]() Pisałyście o teściowych, że są ciężkie... Ja bym mogła ponarzekać na teścia ale nie chcę się denerwować. Moja córcia tydzień temu ważyła ok 3000-3100 g, w ciągu dwóch tygodni przybrała ponad pół kilo. Śmiałam się z lekarką, że to dzięki temu że ostatnio codziennie pije mleko 3,8% ![]() Tak bardzo chciałabym mieć już poród za sobą, że większość rzeczy kojarzy mi się właśnie z tym jakże wielkim wydarzeniem ![]() np. do tego wymyśliłam: Położna: może już pani rodzić... http://demotywatory.pl/4264818/Wazny...tem-samoobrony
„Nie wyruszył od razu. Wiedział z doświadczenia, jak ważne jest umieć odkładać to, za czym się tęskni.” Edytowane przez Buka20 Czas edycji: 2014-01-09 o 19:41 |
|
|
|
#251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie zastanawiałam się nad wiaderkiem. Czemu uważasz że są do niczego? Jeszcze nie zdecyowałam chyba, narazie zbieram opinie
![]() Cytat:
|
|
#252 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
|
||
|
|
|
#253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wypiłam szklankę lekko osłodzoną miodkiem można/nie można pół łyżeczki miodu??? U mnie 35t5d i chyba codziennie sobie będę pić po jednej, może później po dwie szklanki. |
|
|
|
|
#255 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
,żeby się jeszcze obróciła.Ja też nie chce cc, ale najważniejsze ,że z dzieć zdrowy , a ty dasz radę No muszę przyznać,że mój tata pod każdym względem to dla mnie człowiek idealny, ale nie będę się tu przechwalać ![]() Cytat:
http://www.sosrodzice.pl/wiaderko-do...orek-w-sloiku/ Te minusy co napisali w tym artykule też do mnie przemawiaja, dlatego ja nie wyobrażam sobie dziecka wepchnąc do takiego wiaderka i umyć.
Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2014-01-09 o 20:08 |
||
|
|
|
#256 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zamiast tej gąbki mam leżaczek do kąpieli. Wygodny jest bardzo (nie plastikowy tylko taki z materiału-materiał się ściąga i pierze). Cytat:
A gacie siatkowe ja bardzo sobie ceniłam, ale tylko z jednej firmy-inne były beznadziejne. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#257 |
|
Zadomowienie
|
Herbatę z malin pije się tydzień a później tydzień przerwy trzeba zrobić bo inaczej może zatrzymywać akcje porodowa (tak czytałam).
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
Żelek ciążowy nie tylko u mnie się pojawia ale i u tż.
Siedzę na yt i robię za dj, słuchamy sobie muzyki z tż. ja: Nie mogę sobie przypomnieć piosenki... tż: A jak leciała? ja: No coś o zębach było, jakaś niemiecka nazwa zespołu.. tż: "Łobuz" a zespół to Die Coś tam coś tam Co się okazuje? Zespół Farben Lehre, tytuł piosenki "Urwis"
|
#259 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#260 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy cewnikowane z dyskomfortem w cewce.
Na google dużo o tym piszą: https://www.google.pl/#q=dyskomfort+...ak+leczy%C4%87
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
małż drzemkę załapał i chrapię- zastanawiam się nad wypróbowaniem jajcanej metody
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Poszłam na spotkanie ze znajomymi z Emilem
Oczywiście po 40 minutach musialam sie ewakuowac, bo był ryk. Ale ubralam sie w sukienkę, pomalowalam sie, generalnie dobrze mi to zrobiło A, no i zaliczyłam pierwsza wycieczkę samochodem z dzieckiem bez męża. Marieee gratulacje! Witamy Zuzanke! Nettka u mnie położna całkiem spoko. Wypełniła papiery, obejrzała Emila, opowiedziała trochę o szczepionkach. Ale nie pouczala, nie narzucala swoich poglądów itp.
|
#263 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam ta większą i bez bajerów. No poza stojakiem pod wanienke pozyczonym od kolezanki
|
|
|
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
Marieee gratuluję córci !
Dziś po poludniu zajechałam do pepco i kupiłam dwie bawełniane bluzki na ramiączkach i dwie pary bawełnianych gatek - te za całe dwa złote. Chyba wyślę męża po jeszcze, bo nie widzi mi się paradować w jednorazowkach. W ogóle za te 4 rzeczy zapłaciłam 12zł i nie wiem, czy to kwestia promocji czy pomyłki pani ![]() Od nocy praktycznie boli mnie brzuch, cały dół łącznie z biodrami i udami. Do tego jestem jakaś taka zła na wszystko i wszystkich. Jakiś męczący dziś dzień ... W niedzielę udało się załatwić usg - więc czeka mnie wizyta w szpitalu, od razu podpytam i podejrze jak tam jest. I dowiem się co tam u Małej i czy faktycznie mała czy klocuszek z niej ![]() Chyba, że urodze w sobotę, 11.01 tak jak planowalam od początku tylko nie wiem co Amelka na te moje plany
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#266 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, coraz bardziej odnajdujesz się w macierzyństwie ![]() Mam pytanie do dziewczyn, które miały cc (teraz lub wcześniej). Jak jest z seksem? Kiedy można zacząć przytulanki?
|
|||
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam 4 kanapki czarnego chleba z paprykarzem
![]() Mąż właśnie rozkłada podkład na materac....w razie odejścia wód
|
#268 |
|
Wtajemniczenie
|
Cicici: Patrycja,TP- 02.01.14 - Urodziła!
Prawdopodobnie wczoraj. Widziałam na FB
|
#269 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jeszcze raz gratulacje!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajnie,dobre chociaż te 40 minut ![]() za pierwszą jazdę autem.---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Takim domowym? Ale bym zjadła. Gratulacje!!! To się rozwiązał worek z porodami
|
|
#270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może niedlugo się u nas pojawi i napisze coś więcej
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

aby wyszło jak chcesz i nie trzymali cie za długo