Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-09, 17:56   #241
selena85
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
aaa wczoraj jak ja się kąpałam to zastanawiałam się kiedy można depilować się po cc??? chodzi o depilację a nie golenie... okazuje się, że tylko w ciąży miałam zahamowany wzrost włosków po ciąży wszystko wróciło
boję się moczyć w wannie bliznę, w dodatku ciągle mam spuchnięte powyżej jej i mnie boli, piecze
w sumie to dopiero 12 dni po cc, ale chyba wyjątkowo źle zniosłam operację. chociaż na oddziale łatwo poznać która kobieta jest po cc a która po sn. po cc chodzą "jak z krzyża zdjęte" natomiast po sn siadają tak hmmm ostrożnie
ja dalej chodzę jak połamana i trzymam się za łono
niestety bolało mocno i dalej boli.
brzuch dalej mam taki jak w hmm 5 miesiącu? jak więcej chodzę to bardziej puchnie.
leje się ze mnie niesamowicie. zużyłam już chyba z 5 paczek podpasek. szczególnie leci podczas zassania ale to dobrze macica obkurcza się.
dresy i leginsy ciążowe po cc są dla mnie prawdziwym wybawieniem.
tak samo bawrełniane, wysokie gacie. te siatkowe to jakiś koszmar. leżeć w nich w szpitalu na podkładzie gdzie koszula jest podwinięta jak dla mnie było prawdziwą mordęgą tyłek swędział, siatka wbijała się w pośladki, człowiek się 2x bardzije pocił... odżyłam wkładając normalne majtki w szpitalu.
Oooo same cenne informacje odnośnie cc. Przydadzą się - dziękujeMY
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 17:57   #242
The light
Zadomowienie

Witajcie Kochane,
wróciłam z usg.

Z Małą wszystko ok, nie jest duża (2600g) w 36tc
Lekarz orzekł, że "wielkolud z niej nie będzie"

Minus jest taki, że ułożona jest miednicowo
jak wiadomo, może się jeszcze przekręcić ale w następnym tygodniu mam wizyte u mojego lekarza zobaczymy co powie.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:02   #243
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nettk_a Pokaż wiadomość

Świeże Mamy, jesteście już po wizytach położnych? ) Jak Wasze wrażenia? Bo ja, to normalnie
Nettka:
ja jestem po 2 wizytach. Niby sympatyczna, miła, ale bardzo narzuca swoje poglądy.

Co do cc, to ważne, żeby mimo bólu próbować się prostować, a nie chodzić jak zombi (zgarbione plecy, zgięte w pasie, zgięte kolana i szuranie nogami) - łatwiej dojść do siebie, bo im dłużej będzie się takim zgiętym tym będzie trudniej się wyprostować.
Dla mnie i tak najgorsze było siadanie, wstawanie i kładzenie się. Jak już się rozchodziłam to było ok.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-01-09 o 18:06
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:14   #244
_Kluska_
Zakorzenienie

Nettka, moja srodowiskowa byla strasznie nawiedZona do dzis many smiechy z 5cm banana i pol czastki mandarynki (jesli po pol czastki dziecku nic nie jest to wcale nie znaczy, ze mozna zjesc cala czastke)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:18   #245
pilotka86
Rozeznanie

nadrabiam sobie powoli z wczoraj i nie tylko...

pisałyście kiedyś o cepanie na blizny.on działa dobrze tylko na wypukłe i w miarę świeże. trzeba stosować regularnie, wmasowywać maść w bliznę conajmniej 1 minutę i robić okłady. średnio sobie wyobrażam śmierdzieć cebulą na łonie dzień w dzień. smarowałam nim bliznowca i ciągle czułam ten specyficzny zapach

emma współczuję problemów z wzdęciami itp u córki. ta lekarka jakaś dziwna albo przekupiona.. co do doradczyni laktacyjnej to faktycznie warto zapłacić za dobrą i sprawdzoną, ale teraz z tego co zauważyłam dużo takich specjalistek od wszystkiego tna zrobią jakiś kurs i bach już specjalistka.. może na forum karmienia piersią pomogą? co do diet eliminacyjnych osobiście ja nie wierzę. mi położna środowiskowa zaczęła truć o dietach i nakazała wprowadzać bardzo powoli nowe pokarmy tzn. w jeden dzień rano zjeść JEDEN plasterek pomidora, jak nic się nie stanie do końca dnia to za 3 dni powtórzyć zjedzenie jednego plasterka () i później przez dwa dni to samo. jak dla mnie takie diety to droga prosta dla kobiety do rzucenia kp w cholerę, bo ogranicza itp i bo nikt normalny nie chce głodować i nabawić się anemii. co innego kiedy dziecko faktycznie ma problemy, ale w sumie skąd wiadomo że to od matki?
naq Twoim miejscu zminiłabym pediatrę, bo jak ona już na początku ma takie podejście to istnieje prawdopodobieństwo że później będzie jeszcze gorzej tzn konkretne witaminki, konkretne antybiotyki itp.
wspomniałaś o kłopotach z sikaniem po cewniku... ja mam to samo, pisałam o tym.. piję żurawinę i zacznę wodę z cytryną, bo piecze i właśnie taki dyskomfort ja byłam cewnikowana łącznie 14 godzin i później miałam problemy z oddawaniem moczu aż w końcu mnie po dwóch dniach znowu cewnikowali tzn spuszczali zastały mocz i okazało się, że był cały worek i chyba mi coś podrażniły teraz smaruję się też clotrimazolum, bo coś czuję że może jakiś grzybek się przyplątał?

agoola dzięki kochana za wypwoiedź co do nerek! tutaj raczej chodzi o powiększony ukm (wiem co znaczyło) z tego co rozmawiałam z pediatrą, bo byłam przy usg córki. o tym pęcherzu też pytałam, bo pamiętam że sama miałam takie zalecenia na usg no i lekarka potwierdziła równocześnie mówiąc że przy tak małym dziecku to prawie niemożliwe żeby miało pełny na zawołanie..urografia nie pwoiem trochę mnie przeraża, ale cóż trzeba przeżyć. narazie staram się nie nakręcać. ja sama mam 3 nerki. w ogóle to wkurzyłam się na tym usg, bo lekarka pytała czy na usg pod koniec ciąży lekarz nic nie mówił... pisałam że ten którego zmieniłam jakiś dziwny i niedokąłdny no i proszę miałam rację
ja dostałam skierowanie raczej ze względu na hashimoto..

Amberella ten kokon zwijam właśnie najpierw nogi a później po kolei ręce wzdłuż ciała a czasami zostawiam po bokach nie wiem jak to wytłumaczyć he kiepsko mi widzę idzie

malaMogotkAaa brawo za opis porodu
z tym paracetamolem to dziwne, że odradzają... może są zdania że boleć musi???
paracetamol to bezpieczny lek, dostawałam o wiele cięższe po cc łącznie z morfiną i nie było przeciwskazań do karmienia itp.

dobra spadam na kąpiel
córce dalej kikutek nie odpadł i oczko coś zaczyna się sklejać

Cytat:
Napisane przez Amberella
Wyartykułowałaś jedną z moich pocesarkowych obaw . A podpaski jakie używasz?
no właśnie dlatego moim zdaniem lepiej kupić kilka sztuk bawełnianych majtek dość wysokich i obszernych i z dwie pary siatkowych, bo jak dla mnie te siatkowe to była porażka. tzn wygodne ale przy podwiniętej koszuli było niewygodnie, swędziało, wbijało się i pociło. jak zmieniłam te siatki na zwykłe moje pośladki od razu odżyły
podpasek używam takich dużych always na noc i bella. w domu miałam jedną paczkę podkładów. ja wolę i polecam podpaski be tej siateczki dry coś tam (ta jest w iększości podpasek always). ponieważ o ile czytą krew ta siateczka chłonie super to te brudy po porodzie takie śluzowate gluty nie wchłania i hmmm jest to nieprzyjemne ciąge czuć TO w gaciach, bo ta siatka tego nie przepuszcza i czuć takie ślizganie..... poza tym mnie osobiście podpaski z tą siateczką tak jakby odparzają i swędzi mnie... dlatego zakładam je sporadycznie.

Cytat:
Napisane przez Nettka
Świeże Mamy, jesteście już po wizytach położnych? ) Jak Wasze wrażenia? Bo ja, to normalnie
ja jestem po i pisałam trochę, ogólnie to dziwna babka. ma przyjść jeszcze raz.
a co tam u Ciebie było?
poczytam później
a teraz już naprawdę spadam na tą kąpiel, bo dziecko już głodne

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2014-01-09 o 18:28
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:25   #246
senira666
Zakorzenienie

całkiem fajny sklep online z bielizną dla mam i nie tylko - http://ekskluzywna.pl/ ja zamierzam kupićtam staniczek do karmienia
Stary 2014-01-09, 18:26   #247
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Ja w sob/nd jade do szpitala, mam skierowanie od gina.
aby wyszło jak chcesz i nie trzymali cie za długo

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
dziewczyny, a jeszcze mam pytanie wyprawkowe (chętnie bym już zamknęła temat) jakie macie wanienki? dokładnie chodzi mi głównie o rozmiar

słyszałam, że lepiej kupować większe niż mniejsze, ale które są jakie? podpowiecie?
My mamy tą większą 100 coś cm, przyda się na dłużej.Bo jak mały będzie większy to zamiast na stojaku włoży się wanienkę do dużej wanny i nie trzeba będzie tyle wody lać, a on będzie mieć tak czy siak frajdę.

hahaha

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

Dziecko zamknie oczy i myśli, że go nie widać
Ej sorki mnie tak tata codziennie po pół godziny szukał, stałam na środku pokoju z zamkniętymi oczami a ten obok mnie chodził i wołał gdzie sie schowałam miałam całe półtora roku

Cytat:

a z tą wanienką to jako większa to jest taka 100 cm?

i w ogóle macie bajery takie jak odpływ, czy to tylko marketing?
Tak ta większa ma ponad 100 cm. I ja mam najzwyklejszą , bo te odpływy to tylko żeby więcej kasy wydać, przynajmniej dla mnie

Juz wiem co chciałam sie od rana spytac. Od którego tygodnia pić tą herbatę z liści malin i ile dziennie ??Bo dzisiaj kupiłam :d
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 18:34   #248
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Ej sorki mnie tak tata codziennie po pół godziny szukał, stałam na środku pokoju z zamkniętymi oczami a ten obok mnie chodził i wołał gdzie sie schowałam miałam całe półtora roku
Hehehehehehe
O proszę jaki fakny tata umiał się pobawić
Stary 2014-01-09, 18:35   #249
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość

dodaj jeszcze "wolność, kocham i rozumiem" jeśli by się okazało, że na razie nie poliglota, a język ojczysty lubi

no i może "Mury"
A wiesz, że o tym nie pomyślałam? Z racji wykształcenia założyłam, że Smerf będzie rozumiał po ang

Stary 2014-01-09, 18:38   #250
Buka20
Raczkowanie

Witam Mamusie!
Gratuluje wszystkim tym, które mają swoje dzieciaczki obok
Za wszystkie, które walczą na porodówkach

Ciężko Was nadrobić, dzisiaj musiałam odpuścić czytanie wątku bo zbliżająca się sesja daje w kość. Wchodzę na forum a tu już 10 część, w tym wątku to i ja mam zamiar się załapać na poród

Termin mam na 16 stycznia czyli za tydzień ale chciałabym już być po tej imprezie torba spakowana, łóżeczko stoi a Małej się nie śpieszy

Pisałyście o teściowych, że są ciężkie... Ja bym mogła ponarzekać na teścia ale nie chcę się denerwować.

Moja córcia tydzień temu ważyła ok 3000-3100 g, w ciągu dwóch tygodni przybrała ponad pół kilo. Śmiałam się z lekarką, że to dzięki temu że ostatnio codziennie pije mleko 3,8%

Tak bardzo chciałabym mieć już poród za sobą, że większość rzeczy kojarzy mi się właśnie z tym jakże wielkim wydarzeniem
np. do tego wymyśliłam: Położna: może już pani rodzić...

http://demotywatory.pl/4264818/Wazny...tem-samoobrony

„Nie wyruszył od razu. Wiedział z doświadczenia, jak ważne jest umieć odkładać to, za czym się tęskni.”

Edytowane przez Buka20
Czas edycji: 2014-01-09 o 18:41
Buka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 18:48   #251
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
(...)
te wiaderka to jest nieporozumienie jakieś ... no ale
Ja właśnie zastanawiałam się nad wiaderkiem. Czemu uważasz że są do niczego? Jeszcze nie zdecyowałam chyba, narazie zbieram opinie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
temperatura pokojowa - odstawić na szafeczkę/parapecik/blacik kuchenny
- sprawdzasz łyżeczką czy jest już kwaśna (tak jak lubisz kwestia gustu)
-może być razowy

i najlepsze są takie gliniane/ceramiczne dzbaneczki
ale może być też słoik zwykły ale wtedy lepiej odstawić w ciemniejsze miejsce np. w rogu kuchni gdzie jest trochę ciemniej albo przykryć sciereczką
Dzięki!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 18:57   #252
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Opowiedz nam o tym .
Cytat:
Napisane przez Buka20 Pokaż wiadomość
Tak bardzo chciałabym mieć już poród za sobą, że większość rzeczy kojarzy mi się właśnie z tym jakże wielkim wydarzeniem
np. do tego wymyśliłam: Położna: może już pani rodzić...

http://demotywatory.pl/4264818/Wazny...tem-samoobrony
: hahaha:
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:02   #253
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Ja właśnie zastanawiałam się nad wiaderkiem. Czemu uważasz że są do niczego? Jeszcze nie zdecyowałam chyba, narazie zbieram opinie

Dzięki!
U mnie położne mówiły, ze te wiaderka wymuszają niewygodna pozycje dla noworodka i sa ogólnie nieporeczne.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:04   #254
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Juz wiem co chciałam sie od rana spytac. Od którego tygodnia pić tą herbatę z liści malin i ile dziennie ??Bo dzisiaj kupiłam :d
A ja też dziś kupiłam wypiłam szklankę lekko osłodzoną miodkiem można/nie można pół łyżeczki miodu???
U mnie 35t5d i chyba codziennie sobie będę pić po jednej, może później po dwie szklanki.
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:06   #255
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane,
wróciłam z usg.

Z Małą wszystko ok, nie jest duża (2600g) w 36tc
Lekarz orzekł, że "wielkolud z niej nie będzie"

jak wiadomo, może się jeszcze przekręcić ale w następnym tygodniu mam wizyte u mojego lekarza zobaczymy co powie.
Super ,że mała ma się dobrze, ,żeby się jeszcze obróciła.Ja też nie chce cc, ale najważniejsze ,że z dzieć zdrowy , a ty dasz radę

Cytat:
Hehehehehehe
O proszę jaki fakny tata umiał się pobawić
No muszę przyznać,że mój tata pod każdym względem to dla mnie człowiek idealny, ale nie będę się tu przechwalać

Cytat:
Co prawda to pytanie nie dla mnie, ale ja jakoś nie mogę sobie wyobrazić kąpania w wiaderku. Raz ,że dziecko jest takie zgniecione. Nie można go dobrze przytrzymać, w wanience masz dobry dostęp do każdej części ciała, w wiaderku już niezbyt, i jakoś te nóżki i te bioderka jakoś tak dziwnie są ułożone w wiadrze.

http://www.sosrodzice.pl/wiaderko-do...orek-w-sloiku/
Te minusy co napisali w tym artykule też do mnie przemawiaja, dlatego ja nie wyobrażam sobie dziecka wepchnąc do takiego wiaderka i umyć.
02.03.2014- Benjaminek

Edytowane przez Muminek1991
Czas edycji: 2014-01-09 o 19:08
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:07   #256
em ma
Zadomowienie

Cytat:
O
Tak mi przyszło go głowy: może ta lekarka ma jakąś tajną zmowę z Twoją teściową? Bo obie mają jakieś z kosmosu halo do Twojego mleka Może teściowa jej w łapę dała czy coś, żeby Ci bzdury gadała
no za nic bym na to nie wpadła

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam że jest nowy wątek

Nie mam siły nadrabiac
Dodałan post jeszcze w starym wątku.
Dziś na świat przyszła Zuzanna Melania urodzona dziś o 12. Siłami natury. Waży 3270 i mierzy 53 cm. Jestem strasznie zmęczona.. Nawet nie wiem czy dobrze w klawisze trafiam. Mała śpi
Gratulacje
Cytat:
dziewczyny, a jeszcze mam pytanie wyprawkowe (chętnie bym już zamknęła temat) jakie macie wanienki? dokładnie chodzi mi głównie o rozmiar

słyszałam, że lepiej kupować większe niż mniejsze, ale które są jakie? podpowiecie?
Ja mam większą-dla mnie od początku jest ok.
Zamiast tej gąbki mam leżaczek do kąpieli. Wygodny jest bardzo (nie plastikowy tylko taki z materiału-materiał się ściąga i pierze).
Cytat:
boję się moczyć w wannie bliznę, w dodatku ciągle mam spuchnięte powyżej jej i mnie boli, piecze
w sumie to dopiero 12 dni po cc, ale chyba wyjątkowo źle zniosłam operację. chociaż na oddziale łatwo poznać która kobieta jest po cc a która po sn. po cc chodzą "jak z krzyża zdjęte" natomiast po sn siadają tak hmmm ostrożnie
ja dalej chodzę jak połamana i trzymam się za łono
niestety bolało mocno i dalej boli.
brzuch dalej mam taki jak w hmm 5 miesiącu? jak więcej chodzę to bardziej puchnie.
leje się ze mnie niesamowicie. zużyłam już chyba z 5 paczek podpasek. szczególnie leci podczas zassania ale to dobrze macica obkurcza się.
dresy i leginsy ciążowe po cc są dla mnie prawdziwym wybawieniem.
tak samo bawrełniane, wysokie gacie. te siatkowe to jakiś koszmar. leżeć w nich w szpitalu na podkładzie gdzie koszula jest podwinięta jak dla mnie było prawdziwą mordęgą tyłek swędział, siatka wbijała się w pośladki, człowiek się 2x bardzije pocił... odżyłam wkładając normalne majtki w szpitalu.
Nie bój się moczyć rany po cc. Można ją myć (normalnie żelem pod prysznic) i moczyć tylko po wyjściu z wanny najlepiej osuszyć papierowym ręcznikiem porządnie. Jeśli chodzi o ból i pieczenie to ja mimo tego że miałam cc 8 tygodni temu nadal czuję że ta skóra tam jest inna i obolała. Niestety tak szybko to nie mija.
A gacie siatkowe ja bardzo sobie ceniłam, ale tylko z jednej firmy-inne były beznadziejne.
Cytat:
Szczerze mówiąc średnio mi położna pasowała...niby wszystko ok, ale miałam wrażenie, że po prostu chce odwalić swoje i iść.
Cytat:
Ale te dziewczyny uparte
Cytat:
emma współczuję problemów z wzdęciami itp u córki. ta lekarka jakaś dziwna albo przekupiona.. co do doradczyni laktacyjnej to faktycznie warto zapłacić za dobrą i sprawdzoną, ale teraz z tego co zauważyłam dużo takich specjalistek od wszystkiego tna zrobią jakiś kurs i bach już specjalistka.. może na forum karmienia piersią pomogą? co do diet eliminacyjnych osobiście ja nie wierzę. mi położna środowiskowa zaczęła truć o dietach i nakazała wprowadzać bardzo powoli nowe pokarmy tzn. w jeden dzień rano zjeść JEDEN plasterek pomidora, jak nic się nie stanie do końca dnia to za 3 dni powtórzyć zjedzenie jednego plasterka () i później przez dwa dni to samo. jak dla mnie takie diety to droga prosta dla kobiety do rzucenia kp w cholerę, bo ogranicza itp i bo nikt normalny nie chce głodować i nabawić się anemii. co innego kiedy dziecko faktycznie ma problemy, ale w sumie skąd wiadomo że to od matki?
naq Twoim miejscu zminiłabym pediatrę, bo jak ona już na początku ma takie podejście to istnieje prawdopodobieństwo że później będzie jeszcze gorzej tzn konkretne witaminki, konkretne antybiotyki itp.
wspomniałaś o kłopotach z sikaniem po cewniku... ja mam to samo, pisałam o tym.. piję żurawinę i zacznę wodę z cytryną, bo piecze i właśnie taki dyskomfort ja byłam cewnikowana łącznie 14 godzin i później miałam problemy z oddawaniem moczu aż w końcu mnie po dwóch dniach znowu cewnikowali tzn spuszczali zastały mocz i okazało się, że był cały worek i chyba mi coś podrażniły teraz smaruję się też clotrimazolum, bo coś czuję że może jakiś grzybek się przyplątał?
Mnie nie tyle boli pęcherz co własnie sama cewka moczowa. Jak miałam zapalenie to był to całkiem inny ból. Myślę że sok z żurawiny malej nie zaszkodzi
Stary 2014-01-09, 19:13   #257
The light
Zadomowienie

Herbatę z malin pije się tydzień a później tydzień przerwy trzeba zrobić bo inaczej może zatrzymywać akcje porodowa (tak czytałam).

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:15   #258
sadlaczyca
Raczkowanie

Żelek ciążowy nie tylko u mnie się pojawia ale i u tż.

Siedzę na yt i robię za dj, słuchamy sobie muzyki z tż.

ja: Nie mogę sobie przypomnieć piosenki...
tż: A jak leciała?
ja: No coś o zębach było, jakaś niemiecka nazwa zespołu..
tż: "Łobuz" a zespół to Die Coś tam coś tam

Co się okazuje? Zespół Farben Lehre, tytuł piosenki "Urwis"
Stary 2014-01-09, 19:28   #259
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Żelek ciążowy nie tylko u mnie się pojawia ale i u tż.

Siedzę na yt i robię za dj, słuchamy sobie muzyki z tż.

ja: Nie mogę sobie przypomnieć piosenki...
tż: A jak leciała?
ja: No coś o zębach było, jakaś niemiecka nazwa zespołu..
tż: "Łobuz" a zespół to Die Coś tam coś tam

Co się okazuje? Zespół Farben Lehre, tytuł piosenki "Urwis"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 19:28   #260
selena85
Wtajemniczenie

Mamy cewnikowane z dyskomfortem w cewce.
Na google dużo o tym piszą: https://www.google.pl/#q=dyskomfort+...ak+leczy%C4%87
Stary 2014-01-09, 19:30   #261
magnusia
Zakorzenienie

małż drzemkę załapał i chrapię- zastanawiam się nad wypróbowaniem jajcanej metody tylko rąbany jakoś się tak zwinął że dostęp utrudniony jest
Stary 2014-01-09, 19:31   #262
perfuzja
Zakorzenienie

Poszłam na spotkanie ze znajomymi z Emilem Oczywiście po 40 minutach musialam sie ewakuowac, bo był ryk. Ale ubralam sie w sukienkę, pomalowalam sie, generalnie dobrze mi to zrobiło
A, no i zaliczyłam pierwsza wycieczkę samochodem z dzieckiem bez męża.

Marieee gratulacje! Witamy Zuzanke!

Nettka u mnie położna całkiem spoko. Wypełniła papiery, obejrzała Emila, opowiedziała trochę o szczepionkach. Ale nie pouczala, nie narzucala swoich poglądów itp.
Stary 2014-01-09, 19:33   #263
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
co do sołtysa to sprawdza się powiedzenie, że nadgorliwość gorsza od faszyzmu...

a z tą wanienką to jako większa to jest taka 100 cm?

i w ogóle macie bajery takie jak odpływ, czy to tylko marketing?
Ja mam ta większą i bez bajerów. No poza stojakiem pod wanienke pozyczonym od kolezanki

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 19:34   #264
patrycjja
Zadomowienie

Marieee gratuluję córci !

Dziś po poludniu zajechałam do pepco i kupiłam dwie bawełniane bluzki na ramiączkach i dwie pary bawełnianych gatek - te za całe dwa złote. Chyba wyślę męża po jeszcze, bo nie widzi mi się paradować w jednorazowkach. W ogóle za te 4 rzeczy zapłaciłam 12zł i nie wiem, czy to kwestia promocji czy pomyłki pani

Od nocy praktycznie boli mnie brzuch, cały dół łącznie z biodrami i udami. Do tego jestem jakaś taka zła na wszystko i wszystkich. Jakiś męczący dziś dzień ...

W niedzielę udało się załatwić usg - więc czeka mnie wizyta w szpitalu, od razu podpytam i podejrze jak tam jest. I dowiem się co tam u Małej i czy faktycznie mała czy klocuszek z niej
Chyba, że urodze w sobotę, 11.01 tak jak planowalam od początku tylko nie wiem co Amelka na te moje plany
Stary 2014-01-09, 19:38   #265
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
To juz dziewczyny o wadach pisaly mi one po prostu jakies nie wygodne sie wydaja oprocz wszystkiego innego.

Stary 2014-01-09, 19:43   #266
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Nie bój się moczyć rany po cc. Można ją myć (normalnie żelem pod prysznic) i moczyć tylko po wyjściu z wanny najlepiej osuszyć papierowym ręcznikiem porządnie. Jeśli chodzi o ból i pieczenie to ja mimo tego że miałam cc 8 tygodni temu nadal czuję że ta skóra tam jest inna i obolała. Niestety tak szybko to nie mija.
A gacie siatkowe ja bardzo sobie ceniłam, ale tylko z jednej firmy-inne były beznadziejne.
A zdradzisz jaka to firma i czemu te gacie były lepsze od innych?

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
małż drzemkę załapał i chrapię- zastanawiam się nad wypróbowaniem jajcanej metody tylko rąbany jakoś się tak zwinął że dostęp utrudniony jest
Próbuj i powiez, czy działa

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Poszłam na spotkanie ze znajomymi z Emilem Oczywiście po 40 minutach musialam sie ewakuowac, bo był ryk. Ale ubralam sie w sukienkę, pomalowalam sie, generalnie dobrze mi to zrobiło
Super, coraz bardziej odnajdujesz się w macierzyństwie

Mam pytanie do dziewczyn, które miały cc (teraz lub wcześniej). Jak jest z seksem? Kiedy można zacząć przytulanki?
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 19:51   #267
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Zjadłam 4 kanapki czarnego chleba z paprykarzem
Mąż właśnie rozkłada podkład na materac....w razie odejścia wód
Stary 2014-01-09, 19:52   #268
selena85
Wtajemniczenie

Cicici: Patrycja,TP- 02.01.14 - Urodziła!
Prawdopodobnie wczoraj.

Widziałam na FB
Stary 2014-01-09, 19:55   #269
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Dziś na świat przyszła Zuzanna Melania urodzona dziś o 12. Siłami natury. Waży 3270 i mierzy 53 cm. Jestem strasznie zmęczona.. Nawet nie wiem czy dobrze w klawisze trafiam. Mała śpi

Jeszcze raz gratulacje!!!

Cytat:
Ja mam tą większą. Eryk był kąpany w niej jakoś 9 miesięcy i w tej małej to ciasno by mu było.

Cytat:
Ja za bardzo się nie orientuję,ale to co kiedyś słyszałam to były dobre opinie,że to pozycja taka jak w brzuszku,że uspokaja. Tyle,że ja wybrałam wanienkę,bo nie mogę sobie zbytnio wyobrazić jak dokładnie wymyć w tym wiaderku dziecko. Dziecku szybko robią się fałdki,w nich zbiera się brudek,trzeba myć jednak dokładnie.

Cytat:
Herbatę z malin pije się tydzień a później tydzień przerwy trzeba zrobić bo inaczej może zatrzymywać akcje porodowa (tak czytałam).
A ja czytałam,że można normalnie ciągiem pić. Zresztą to trzeba pić dłuższy czas,bo inaczej nie zadziała. I położna mówiła mi to samo!

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Fajnie,dobre chociaż te 40 minut
za pierwszą jazdę autem.

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Zjadłam 4 kanapki czarnego chleba z paprykarzem
Takim domowym?
Ale bym zjadła.

Cytat:
Prawdopodobnie wczoraj.

Gratulacje!!!

To się rozwiązał worek z porodami
Stary 2014-01-09, 19:58   #270
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Prawdopodobnie wczoraj.

Widziałam na FB
To nic tylko gratulować !
Może niedlugo się u nas pojawi i napisze coś więcej

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości