Panny Młode 2015 cz. 11 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-09, 23:17   #3451
milusiaam
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 11

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Skad wiecie, ze wódka jest podrabiana? (ja z tych nie pijących, wiec i tak nie rozpoznam ani nie poczuje :P)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja to słyszałam z plotek...plotki jakie są kazdy wie ,ale w kazdej moze byc troche prawdy.
i nie mowili tego ludzie zawistni ,takze ...a boje sie np ,ze kupie podrabiana wodke goscie mi sie potrują i co?
Tez mało pije i dla mnie kazda wódka jest be...

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
Ja mam informację, że w Kauflandzie wódka jest ok, oni biorą tylko całe kartony czy palety, tak jak wychodzą opakowane od producenta.
Zdarzyło mi się kupić podrabianą wódkę w realu
No Kaufland ma chyba ok ta wodke,bo na wiekszość imprez tam kupuje i jeszcze mi sie nie zdarzylo miec psikusa...

Edytowane przez milusiaam
Czas edycji: 2014-01-09 o 23:18
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 23:19   #3452
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość
Ja to słyszałam z plotek...plotki jakie są kazdy wie ,ale w kazdej moze byc troche prawdy.
i nie mowili tego ludzie zawistni ,takze ...a boje sie np ,ze kupie podrabiana wodke goscie mi sie potroją i co?

No Kaufland ma chyba ok ta wodke,bo na wiekszość imprez tam kupuje i jeszcze mi sie nie zdarzylo miec psikusa...
Chyba potrują nie chciałabys, zeby Ci sie potroili, bo bys sie nie wypłaciła za lokal .

Stary 2014-01-09, 23:20   #3453
existence
Zakorzenienie

kupiliśmy raz wyborową w biedronce i zamarzła znaczy, że chrzczona bo wódka nie powinna zamarznąć
Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Wyścig- o dwóch kierowcach formuły 1
Prócz żużla, lubimy razem F1 oglądać :P jara mnie prędkość:P

Ogolnie to jakbym poszla na to do kina to bym chyba troche zalowala, ale ze w domowym zaciszu dobre bylo :P

Zostało jeszcze coś dla mnie?

Oglądałam i się uśmiałam bo lubię francuskie komedie zwłaszcza z tym głównym aktorem który jest tym mężczyzną na wenus :P

U nas chyba też

Wgl ostatnio taki wysyp informacji o ślubach w 2015 że normalnie aż jestem zła!!! strasznie!
Idę spać bo rano znowu rehabilitacja a później do domku i do dentysty na 14.. mam nadzieje ze jutro juz wiekszosc zrobimy, bo tak to nie miala dla mnie czasu :P Trzymajcie kciuki żebym na znieczulenie poszła tym razem
nom fajna to nasza trzecia pod rząd komedia francuska, jakoś tak ich naściągałam ostatnio
kciuki za dentystę
Stary 2014-01-09, 23:23   #3454
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
i nie mowili tego ludzie zawistni ,takze ...a boje sie np ,ze kupie podrabiana wodke goscie mi sie potrują i co?

Czytalam ostatnio jak rozpoznać poszczególne marki, że są podrabiane typu, że banderole są krzywe itd., jak znajdę to wrzucę linka
eibhlin87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 23:34   #3455
tunia89
Zakorzenienie

Majsterka Odwiedzasz moje miasto? A z jakiej okazji jeśli można spytać)

U mnie jest nadal przed zmówinami. Miały być w święta... Już dawno po... Miały być na początku stycznia. Mama moja milczy jak zaklęta.
Nasi rodzice się znają bo... mieszkamy w jednym bloku.

Tata TŻta coś mówił o Chrobrym...

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 23:37   #3456
eibhlin87
Zakorzenienie

Dla zainteresowanych tematem podrabiania strona rządowa jak sprawdzić oryginalność banderoli
https://www.banderolaakcyzowa.pl/
Ale zostają jeszcze takie rzeczy jak np. przelewanie do oryginalnych butelek z prawdziwymi banderolami i w tym temacie też czytałam coś ostatnio, ale nie mogę znaleźć
Stary 2014-01-09, 23:37   #3457
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
No i coś co mnie zdegustowało na maxa...
MÓJ SZANOWNY TŻ NIE CHCE SESJI ZDJĘCIOWEJ W PLENERZE. I koniec
Ale, że nie chce w ogóle czy chce w studio?
Nie no, sesja zdjęciowa to prawie jak obrączki, musi być Rozumiem opory przed filmem z sesji - dla mnie to niepotrzebne, ale uwaga, TŻ chce, jednak nie jestem przekonana, czy wie na co jest chętny
Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość
Ciasto się rozdawało, ale wódki to nie pamiętam...
Ja się nastawiałam na "niebieskie migdały" jako prezent na do widzenia. A WY jakie macie pomysły?
To co najbardziej lubią goście, wódka i ciasto
Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
W ogóle to mnie się już przejadło całe to planowanie...najchętniej bym poszła do USC wzięła ślub cywilny bez wesela i koniec.
kim jesteś i co zrobiłaś z ex? a co z Twoim pomysłem na biznes dotyczącym planowania wesel? coś się stało?
Stary 2014-01-09, 23:46   #3458
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Ja też ex nie poznaję ja to się w planowaniu ostatnio wypaliłam.... ale ex????? to jest niemożliwe

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 23:52   #3459
tunia89
Zakorzenienie

Ja myślę, że coś w powietrzu wisi.
Dzisiaj jestem jakaś taka... wypalona...

<3 33/40 <3

Stary 2014-01-09, 23:56   #3460
existence
Zakorzenienie

oj no.
Stary 2014-01-10, 00:00   #3461
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
oj no.
spoko, przejdzie Ci ja średnio pare razy na miesiąc mam ochote wszystkim pieprznąć i wszystko odwołać

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 00:03   #3462
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Z produktami ,które sama kupujesz ,czy ona ?
Dostałaś juz liste co masz kupic? jestem ciekawa ,jak znajde jakoś kucharke jak będzie taka lista wyglądac i jaka jest róznica cenowa.

To jest właśnie najgorsze i często sie zdarza .Wiem ,ze z kucharka trzeba non stop siedziec .Będę prosić szwagra o to ,zeby siedział tam ,bo ma taki charakter ,ze by je podusił ,gdyby zaczeły coś wynosic .Mam jeszcze duzo kolezanek ,no i moi rodzice Myśle ,ze jakoś to ogarnę
1) nie mam pojęcia, bo jeszcze nie mamy z nią umowy, tylko została nam polecona przez kilkanaście różnych osób plus przez siostry TŻ-a które z nią pracują. więc to na razie przyszła kwestia a różnica cenowa u na będzie istotna, w poprzednim roku ona plus jej "świta" (pomoc do kuchni i kelnerzy) wraz z jedzeniem wychodziła 80-90 zł za osobę

2) ale druga cześć Twojego posta rozwaliła mnie na łopatki... brzmi jakbyś pisała o byłej przestępczyni jakbym sama miała takie obawy i musiała się o to martwić, to zrezygnowałabym z kucharki. i jeszcze nigdy nie słyszałam i nie wiedziałam (pomagałam kiedyś na imprezach) żeby coś z kuchni znikało...
Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Viva, ale ja ostatnio nie odpisuje wlasnie wgl hah!
Niekoniecznie pisałam o "ostatnio"
Cytat:
Rozumiem Twój punkt widzenia, jednak pod uwagę biorę także inne czynniki, jak zagospodarowanie dookoła, cena, rozkład mieszkania, umiejscowienie osiedla itd. Usterki ukryte w meiszkaniu wtórnym także można reklamować, jeśli ma się dobrą umowę
Ale w czym wymienione przez Ciebie kwestie charakteryzują rynek wtórny/pierwotny? Bo zabrzmiało tak, jakby wtórne mieszkania miały dobre zagospodarowanie, a te od dewelopera nie Chyba, że źle rozumuję A no i sama kupiłam mieszkanie na rynku wtórnym, ale nigdy nie pomyślałam, że te z wtórnego przeganiają w tych kwestiach te z pierwotnego. Przeciwnie, zagospodarowanie i rozkład często lepsze jest w deweloperskich mieszkaniach.
Stary 2014-01-10, 00:06   #3463
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
spoko, przejdzie Ci ja średnio pare razy na miesiąc mam ochote wszystkim pieprznąć i wszystko odwołać
ja idę o krok dalej bo mam ochotę całe życie "odwołać" nie no serio mam dość wszystkiego od pewnego czasu
Stary 2014-01-10, 00:31   #3464
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Ale w czym wymienione przez Ciebie kwestie charakteryzują rynek wtórny/pierwotny? Bo zabrzmiało tak, jakby wtórne mieszkania miały dobre zagospodarowanie, a te od dewelopera nie Chyba, że źle rozumuję A no i sama kupiłam mieszkanie na rynku wtórnym, ale nigdy nie pomyślałam, że te z wtórnego przeganiają w tych kwestiach te z pierwotnego. Przeciwnie, zagospodarowanie i rozkład często lepsze jest w deweloperskich mieszkaniach.
To co napiszę dotyczy tylko tego jak ja się zapatruję i tego co zauważyłam oglądając i dowiadując się o różne opcje:
- mieszkania które mnie interesują (czyli metraż i cena) są korzystne tylko we wtórnym, to akurat chyba logiczne; szukamy małego mieszkania na początek, nowe zazwyczaj w takim metrażu to albo kawalerki, albo 2pokoje z aneksem, przedpokoje często bez miejsca na sensowne rozplanowanie, do tego małe mieszkanie najczęsciej mały balkon (na wtórnym też się zdarzają, jasne, ale cena też inna)
-umiejscowienie- jesli nawet nowe są w miarę tanie to niestety albo na końcu miasta, albo w nieciekawej okolicy (a zanim okolica się zmieni miną długie lata, zresztą widzę, jak długo niektóre mieszkania stoją puste, nikt ich nei chce)
-otoczenie- najczęsciej bez niczego, bez placu zabaw, przedszkoli, z komunikacją krucho, często gęsta zabudowa, że każdy każdemu w okna zagląda
-zazwyczaj uregulowany stan prawny na wtórnym (z deweloperem nigdy nic nie wiadomo, może upadnie, może bank przejmie wszystko, no przerważliwiona na tym punkcie trochę jestem )
To tak na szybko. Jasne, że są osiedla super zrobione od a do z, super rozkład meiszkania, super deweloper, tylko cena nieodpowiednia Po kilkumiesięcznym czytaniu za i przeciw, sprawdzania rozkładów, cen, otoczenia, oglądania ich w realu po prostu nastawiłam się na konkretny typ mieszkania czy to będzie kawalerka czy małe m3
To oczywiście moje przemyślenia, może w innych miastach jest inaczej.
Stary 2014-01-10, 00:45   #3465
zanciapp
Zadomowienie

hej....

podczytuje was ale nie mam zbytnio czasu pisać...
w weekend na studia... za tydzień to samo
ogarniam zaliczenia i egzaminy, robię ściągi

nie mamy się kiedy wybrać do naszej fotografki podpisać umowy bo TŻ też ciągle zajęty... no i dj nadal nie mamy a mieliśmy znaleźć do końca poprzedniego roku. jak ogarniemy egzaminy w tym semestrze to już ostatecznie musimy to dograć...

zastanawiamy się ciągle nad filmem, a właściwie teledyskiem ze ślubu.
znaczy my chcielibyśmy teledysk do wybranej przez nas piosenki, ale tylko z ceremonii i pierwszego tańca z wplecioną wypowiadaną przez nas przysięgą... tylko nie wiem czy znajdziemy kogoś kto zrobiłby coś takiego...
zanciapp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 00:55   #3466
viva91
na przekór do celu

Cytat:
To co napiszę dotyczy tylko tego jak ja się zapatruję i tego co zauważyłam oglądając i dowiadując się o różne opcje:
- mieszkania które mnie interesują (czyli metraż i cena) są korzystne tylko we wtórnym, to akurat chyba logiczne; szukamy małego mieszkania na początek, nowe zazwyczaj w takim metrażu to albo kawalerki, albo 2pokoje z aneksem, przedpokoje często bez miejsca na sensowne rozplanowanie, do tego małe mieszkanie najczęsciej mały balkon (na wtórnym też się zdarzają, jasne, ale cena też inna)
-umiejscowienie- jesli nawet nowe są w miarę tanie to niestety albo na końcu miasta, albo w nieciekawej okolicy (a zanim okolica się zmieni miną długie lata, zresztą widzę, jak długo niektóre mieszkania stoją puste, nikt ich nei chce)
-otoczenie- najczęsciej bez niczego, bez placu zabaw, przedszkoli, z komunikacją krucho, często gęsta zabudowa, że każdy każdemu w okna zagląda
-zazwyczaj uregulowany stan prawny na wtórnym (z deweloperem nigdy nic nie wiadomo, może upadnie, może bank przejmie wszystko, no przerważliwiona na tym punkcie trochę jestem )
To tak na szybko. Jasne, że są osiedla super zrobione od a do z, super rozkład meiszkania, super deweloper, tylko cena nieodpowiednia Po kilkumiesięcznym czytaniu za i przeciw, sprawdzania rozkładów, cen, otoczenia, oglądania ich w realu po prostu nastawiłam się na konkretny typ mieszkania czy to będzie kawalerka czy małe m3
No ja mam inne spostrzeżenia
Na początku interesowaliśmy się tylko mieszkaniami od dewelopera bo... TŻ nasłuchał sie od kolegów i naczytał w necie o nieuregulowanym stanie prawnym mieszkań wtórnych - czyli odwrotnie niż w Twoim przypadku
2 pokoje z aneksem to dla mnie coś fajnego jeśli ktoś szuka małego mieszkania, to czemu nie
W nowym budownictwie nie stosuje się już mieszkań przechodnich, w starym ciągle takie można spotkać, więc to plus rozkładu dla mieszkań deweloperskich.
TŻ bardzo się irytował oglądając rzuty mieszkań deweloperskich, bo... "na cholerę mi taki duży przedpokój, mam go całego szafami zastawić?!"
A balkonu my (rynek wtórny) nie mamy Czego trochę mi szkoda.
Na końcu miasta - tu się zgodzę. Może być kłopot np. z komunikacją, jak później piszesz. Ale jest też plus - są z dala od miejskiego zgiełku
Otoczenie jakie opisujesz mnie dziwi, bo teraz nie buduje się nowych mieszkań bez zielonych trawników, placu zabaw, tak samo jak nie stawia się gęstej zabudowy. Aktualnie planowanie odbywa się na konstruowaniu jednostki sąsiedzkiej, dla której jest już zaplanowany dostęp do usług pierwszego rzędu w bliskiej odległości (moje zboczenie zawodowe).

Nie piszę tego, żeby kogoś przekonać do swoich racji, po prostu piszę to co zauważyłam podczas szukania mieszkania i to czego nauczyłam się w mojej studenckiej karierze

Swoją drogą bardzo ciekawe, skąd takie rozbieżności w postrzeganiu
Stary 2014-01-10, 00:57   #3467
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość

Ja to mam ochotę pieprznąć swoim TŻ kilka razy w miesiącu. I choc piszę to w żartach, to myśli są całkiem serio. Dziś mnie mimo wszystko rozczulił gadał przez gg z kumplem, którego nie widział od czasów szkolnych. Tamten właśnie w trakcie rozwodu, mają małą 1,5 roczną córeczkę, żona go zdradziła i on ostro do mojego TŻ, że ja się pewnie zmienię po ślubie, że przed slubeem to każda wydaje się fajna, że nie może być nigdy niczego pewien, że mojego TŻ "stać na każdą" wiec "ma mieć to na uwadze" i że on już nigdy nie weźmie ślubu, bo on pracował, a żonie potrzebny był h*** itp itd, a mój TŻ mnie dzielnie bronił, że on ma to co chciał i jest zadowolony i że się dobrze rozumiemy, że jest mu dobrze i nie szuka szczęścia gdzie indziej... normalnie mnie rozczulił Menda to jest, ale widocznie gdzieś tam w serduchu na serio mnie kocha..

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2014-01-10, 00:58   #3468
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez zanciapp Pokaż wiadomość
zastanawiamy się ciągle nad filmem, a właściwie teledyskiem ze ślubu.
znaczy my chcielibyśmy teledysk do wybranej przez nas piosenki, ale tylko z ceremonii i pierwszego tańca z wplecioną wypowiadaną przez nas przysięgą... tylko nie wiem czy znajdziemy kogoś kto zrobiłby coś takiego...
Dla mnie to co piszesz to nic wykombinowanego (w pozytywnym sensie) widziałam takie teledyski więc myślę, że nie powinno być problemu
Stary 2014-01-10, 01:00   #3469
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
Ja to mam ochotę pieprznąć swoim TŻ kilka razy w miesiącu. I choc piszę to w żartach, to myśli są całkiem serio. Dziś mnie mimo wszystko rozczulił gadał przez gg z kumplem, którego nie widział od czasów szkolnych. Tamten właśnie w trakcie rozwodu, mają małą 1,5 roczną córeczkę, żona go zdradziła i on ostro do mojego TŻ, że ja się pewnie zmienię po ślubie, że przed slubeem to każda wydaje się fajna, że nie może być nigdy niczego pewien, że mojego TŻ "stać na każdą" wiec "ma mieć to na uwadze" i że on już nigdy nie weźmie ślubu, bo on pracował, a żonie potrzebny był h*** itp itd, a mój TŻ mnie dzielnie bronił, że on ma to co chciał i jest zadowolony i że się dobrze rozumiemy, że jest mu dobrze i nie szuka szczęścia gdzie indziej... normalnie mnie rozczulił Menda to jest, ale widocznie gdzieś tam w serduchu na serio mnie kocha..
Ola dobrze podsumowałas na końcu . Faceci to mendy, ale wlasnie najwyrazniej jakos tak po swojemu nas kochają.

Ide spac i mam juz zawrotne 18 stopni w sypialni! aczkolwiek aktualnie mi gorąco, bo jestem po baaaardzo ciepłym prysznicu, po suszeniu wlosow i w dodatku pod kołdra juz . Dobranoc .

Stary 2014-01-10, 01:13   #3470
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Dobranoc, ja już też idę się wykąpać i do wyrka

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2014-01-10, 01:13   #3471
zanciapp
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie to co piszesz to nic wykombinowanego (w pozytywnym sensie) widziałam takie teledyski więc myślę, że nie powinno być problemu
pisałam już do 2 takich kamerzystów z mojej okolicy i oboje odpowiedzieli, że najmniejszy pakiet u nich to filmowanie do oczepin, że to za małe zlecenie...
a takie pakiety dla nas są za drogie, a nam nie zależy na filmie z całego wesela... dlatego zwątpiłam...

przykładowo cena gdzie teledyski są naprawdę świetnie wykonane:
Rejestracja od przygotowań do pierwszego tańca + godzina zabawy
3 minutowy clip + 30 minutowy film w formacie DVD oraz BluRAY
cena 3200 zł...

a u tych z mojej okolicy filmowanie do oczepin to cena oscylująca mniej więcej w kwotach 1500-2000 zł
zanciapp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 01:23   #3472
tunia89
Zakorzenienie

Cytat:
Na początku interesowaliśmy się tylko mieszkaniami od dewelopera bo... TŻ nasłuchał sie od kolegów i naczytał w necie o nieuregulowanym stanie prawnym mieszkań wtórnych - czyli odwrotnie niż w Twoim przypadku
2 pokoje z aneksem to dla mnie coś fajnego jeśli ktoś szuka małego mieszkania, to czemu nie
W nowym budownictwie nie stosuje się już mieszkań przechodnich, w starym ciągle takie można spotkać, więc to plus rozkładu dla mieszkań deweloperskich.
TŻ bardzo się irytował oglądając rzuty mieszkań deweloperskich, bo... "na cholerę mi taki duży przedpokój, mam go całego szafami zastawić?!"
Na końcu miasta - tu się zgodzę. Może być kłopot np. z komunikacją, jak później piszesz. Ale jest też plus - są z dala od miejskiego zgiełku
Otoczenie jakie opisujesz mnie dziwi, bo teraz nie buduje się nowych mieszkań bez zielonych trawników, placu zabaw, tak samo jak nie stawia się gęstej zabudowy. Aktualnie planowanie odbywa się na konstruowaniu jednostki sąsiedzkiej, dla której jest już zaplanowany dostęp do usług pierwszego rzędu w bliskiej odległości (moje zboczenie zawodowe).

Nie piszę tego, żeby kogoś przekonać do swoich racji, po prostu piszę to co zauważyłam podczas szukania mieszkania i to czego nauczyłam się w mojej studenckiej karierze

Zboczenie zawodowe
Urbanistyka i planowanie
Coś o tym wiem

---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ----------

Dobranoc

<3 33/40 <3

Stary 2014-01-10, 01:26   #3473
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Tunia, znalazłam fotografa i kamerzystę stamtąd

A mój chop nie chce pleneru w ogóle, tylko zdjęcia w kościele i na sali. Nawet przygotowań nie chce. Nawet MOICH nie chce! Ale to mnie akurat nie interesuje, jego filmowac i pstrykać nie muszą, ale mnie mają i h.uj

A pleneru-filmu też nie chcę, bo jakoś te bieganie między drzewami, trzymaie się za rączki nad jeziorem - to nie dla mnie :P a dla Jarsona to już w ogóle To jest chop starej daty i nie uznaje takich rzeczy

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 01:49   #3474
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:

Stan prawny zawsze można sprawdzić wiadomo, bardziej chodzi mi ot o, że deweloprzey budują za kredyty, upadają, banki przejmują nieruchomości, nie kończą budów itp.
Dla nas aneks kompletnie odpada, kuchnia musi być oddzielnie
Na wtórnym są mieszkania przechodnie i nie ma, do wyboru do koloru
Braku balkonu w ogóle nie bierzemy pod uwagę, jakiekolwiek by to mieszkanie nie było
Oj, z tą gęstą zabudową może w innych miejscach jest inaczej, u nas często blok na bloku stoi i to jeszcze w kształcie litery L czy U, są może te place zabaw, ale do przedszkoli, szkół daleko (albo okolica nieciekawa typu stare kamienice).
Poza tym planujemy wynajmować kiedyś to mieszkanie, to wiadomo, że także to wpływa na chociażby na lokalizację i dostęp do komunikacji.
No i cały czas piszę to w oparciu także o cenę, czyli chodzi mi o te meiszkania nowe tańsze, wiadomo, kogo stać to kupi i w centrum
Może przez ostatnie meisiące coś się zmieniło, głebiej interesowałam się tym jakiś czas temu, muszę odświeżyć informacje, może rzeczywiście jakies pozytywne zmiany zaszły (choć nie wiem czy pod względem budowlanym coś w tym kraju może się zmienić )
W ogóle mnie się podoba mieszkanie które wynajmujemy (no poza balkonem, bo wąski), ale raczej właścicielka nie będzie chciała go sprzedać I jeśli będziemy szukać kawalerki to właśnie mniej więcej takiego.

Cytat:
Może martwi się, że dla kogoś to za mały zarobek, jeśli film ma być tylko z przysięgi/pierwszego tańca? Nieraz usługodawcy biora tylko najbardziej opłacalne fuchy

---------- Dopisano o 01:49 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ----------

My chcemy na pewno foto+video na przygotowaniach, ślubie i weselu. Do tego jeszcze foto plener.
A ja jeszcze chcę podziękowania dla rodziców w formie klipu wyświetlonego na weselu, a tżowi się to nie podoba
Stary 2014-01-10, 01:55   #3475
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
Dlaczego nie z biedronki ? słyszałam ,ze w niektórych marketach wódka może byc podrabiana ,ale własnie tylko w biedronce na 100% nie jest ,ale czy to prawda nie wiem ,wiec czemu nei z biedronki ?
Nie mamy z Tz i znajomymi zbyt dobrych wspomnien po vodce z biedry

Czekamy na Ciebie

Bacardi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 02:29   #3476
viva91
na przekór do celu

Cytat:
A pleneru-filmu też nie chcę, bo jakoś te bieganie między drzewami, trzymaie się za rączki nad jeziorem - to nie dla mnie :P a dla Jarsona to już w ogóle To jest chop starej daty i nie uznaje takich rzeczy
Kiedy mój też, jak widzi aparat to ucieka, sam o sobie mówi, że jest introwertykiem i woli wieczór w 4 kątach niż gdzieś, gdzie "coś się dzieje" i stąd tak dziwi mnie ten jego dziwny entuzjazm w tej kwestii
Cytat:

Stan prawny zawsze można sprawdzić wiadomo, bardziej chodzi mi ot o, że deweloprzey budują za kredyty, upadają, banki przejmują nieruchomości, nie kończą budów itp.
Dla nas aneks kompletnie odpada, kuchnia musi być oddzielnie
Na wtórnym są mieszkania przechodnie i nie ma, do wyboru do koloru
Braku balkonu w ogóle nie bierzemy pod uwagę, jakiekolwiek by to mieszkanie nie było
Oj, z tą gęstą zabudową może w innych miejscach jest inaczej, u nas często blok na bloku stoi i to jeszcze w kształcie litery L czy U, są może te place zabaw, ale do przedszkoli, szkół daleko (albo okolica nieciekawa typu stare kamienice).
Poza tym planujemy wynajmować kiedyś to mieszkanie, to wiadomo, że także to wpływa na chociażby na lokalizację i dostęp do komunikacji.
No i cały czas piszę to w oparciu także o cenę, czyli chodzi mi o te meiszkania nowe tańsze, wiadomo, kogo stać to kupi i w centrum
Może przez ostatnie meisiące coś się zmieniło, głebiej interesowałam się tym jakiś czas temu, muszę odświeżyć informacje, może rzeczywiście jakies pozytywne zmiany zaszły (choć nie wiem czy pod względem budowlanym coś w tym kraju może się zmienić )
W ogóle mnie się podoba mieszkanie które wynajmujemy (no poza balkonem, bo wąski), ale raczej właścicielka nie będzie chciała go sprzedać I jeśli będziemy szukać kawalerki to właśnie mniej więcej takiego.
Po tym poście dochodzę do wniosku, że nie chodzi o fakty, a subiektywne podejście, które jak wiadomo każdy ma swoje Bo to jakby starcie czerwonego z zielonym, gdzie ktoś mówi: "Nie polecam zielonego, ponieważ to czerwony jest ładniejszy" - a to żadna zasada A w naszym temacie nie można powiedzieć, że mieszkania z rynku wtórnego mają lepszy rozkład od tych od dewelopera i amen, bo to zależy od indywidualnych upodobań
Stary 2014-01-10, 06:35   #3477
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

dzień dobry Paniom

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 07:07   #3478
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cześć wam

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 08:28   #3479
n91adine
Zadomowienie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
Ex Ja też mam dzisiaj jakiś taki gorszy dzień. Idę robić Mel B pośladki i tiffany rothe...
Ja cykam pośladki i ramionka Mel B i chociaż potem ledwo mogę chodzić to jestem zachwycona.

Cytat:
Okaro, pewnie, pokazuj mi się tu :P

Nasi rodzice się znają już od jakiegoś czasu, widują się na naszych urodzinach, no i czasami na osiedlu

Ale też chcieliśmy zorganizować takie spotkanie oficjalne, "zmowiny" czy jak to się nazywa
Moi poznali się, kiedy byliśmy ze sobą jakieś pół roku. Musicie wiedzieć, że naszych rodziców dzieci prawie 200 km, więc jechali specjalnie do moich. I od tamtej pory byli jeszcze 3 razy, z czego ostatnio, w święta, robiliśmy małą zaręczynową szopkę na życzenia naszych ojców.
Co się uśmiałam to moje

Cytat:
Napisane przez czarnowlosa20 Pokaż wiadomość
Moja przyszla tesciowa wogole myslala ze nasze zareczyny beda wygladaly tak ze moj TZ zaprosi moich rodziców do jego rodziców na uroczysta kolacje kleknie przedemna poprosi o reke i zapyta o zgode moich rodziców. Jak to uslyszalam to padlam ze smiechu mój TZ zreszta tez hahahahaha..... Zrobil na przekór i bylo całkiem inaczej
No właśnie my mieliśmy "nasze" zaręczyny, ale kiedy TŻ rozmawiał kiedyś z moim ojcem o swoich planach to mój tata poprosił go, żeby zrobić to przy rodzinie, tak jak to było kiedyś.
Cóż, okazało się, że jego tata chce tego samego, więc w 2 dzień świąt (i jednocześnie w moje urodziny ) TŻ wygłosił piękną przemowę, a ja nie mogłam się przestać chichrać. Potem wszyscy nas ściskali, obgadaliśmy pobieżnie wesele co zakończyło się tym, że my mamy decydować o wszystkim, a kolejnego dnia pojechaliśmy zarezerwować salę.
Od tego momentu czuję się bardziej zaręczona niż kiedykolwiek :P

Cytat:
My będziemy kupować mieszkanko na wiosnę (a mieliśmy pod koniec tego roku...) i bierzemy pod uwagę tylko rynek wtórny, bo, że tak powiem, zależy nam na czymś w miarę urządzonym
Niestety średnio nas bedzie stać na powazny remont czy kładzenie płytek i malowanie ścian.
Druga rzecz, która przemawia za rynkiem wtórnym to lokalizacja - jest bliżej centrum, zazwyczaj. Teraz chcemy kupić dużą kawalerkę albo dwupokojowe, a potem wynajmować.

Cytat:
Napisane przez zanciapp Pokaż wiadomość
pisałam już do 2 takich kamerzystów z mojej okolicy i oboje odpowiedzieli, że najmniejszy pakiet u nich to filmowanie do oczepin, że to za małe zlecenie...
a takie pakiety dla nas są za drogie, a nam nie zależy na filmie z całego wesela... dlatego zwątpiłam...

przykładowo cena gdzie teledyski są naprawdę świetnie wykonane:
Rejestracja od przygotowań do pierwszego tańca + godzina zabawy
3 minutowy clip + 30 minutowy film w formacie DVD oraz BluRAY
cena 3200 zł...

a u tych z mojej okolicy filmowanie do oczepin to cena oscylująca mniej więcej w kwotach 1500-2000 zł
U "mojego" kamerzysty jest pakiet, który zakłada filmowanie przygotowań, ślub i wesele: pierwszy taniec, obiad i tort, jeśli jest podany po obiedzie. Cena to 2200.
Z tego dostaje się 30 minut filmu i "teledysk", albo jak oni to nazywają "zapowiedź".
n91adine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 08:33   #3480
JSC90
Raczkowanie

Dzień dobry
Mam trochę do nadrobienia, nie miałam wczoraj jak wejść, bo mnie to dziąsło bolało, a nie mam teraz jak iść do lekarza, więc spałam prawie cały czas. Na spokojnie muszę Was przeczytać
Dziś idę na spotkanie z fotografem
JSC90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości