|
|
#3451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 11
Cytat:
i nie mowili tego ludzie zawistni ,takze ...a boje sie np ,ze kupie podrabiana wodke goscie mi sie potrują i co? Tez mało pije i dla mnie kazda wódka jest be... No Kaufland ma chyba ok ta wodke,bo na wiekszość imprez tam kupuje i jeszcze mi sie nie zdarzylo miec psikusa... Edytowane przez milusiaam Czas edycji: 2014-01-09 o 23:18 |
|
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chciałabys, zeby Ci sie potroili, bo bys sie nie wypłaciła za lokal .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
kupiliśmy raz wyborową w biedronce i zamarzła
znaczy, że chrzczona bo wódka nie powinna zamarznąć Cytat:
kciuki za dentystę
|
|
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Majsterka Odwiedzasz moje miasto? A z jakiej okazji jeśli można spytać
)U mnie jest nadal przed zmówinami. Miały być w święta... Już dawno po... Miały być na początku stycznia. Mama moja milczy jak zaklęta. Nasi rodzice się znają bo... mieszkamy w jednym bloku. Tata TŻta coś mówił o Chrobrym...
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Dla zainteresowanych tematem podrabiania strona rządowa jak sprawdzić oryginalność banderoli
https://www.banderolaakcyzowa.pl/ Ale zostają jeszcze takie rzeczy jak np. przelewanie do oryginalnych butelek z prawdziwymi banderolami i w tym temacie też czytałam coś ostatnio, ale nie mogę znaleźć
|
|
|
|
#3457 | |||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Nie no, sesja zdjęciowa to prawie jak obrączki, musi być Rozumiem opory przed filmem z sesji - dla mnie to niepotrzebne, ale uwaga, TŻ chce, jednak nie jestem przekonana, czy wie na co jest chętnyCytat:
![]() Cytat:
coś się stało?
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też ex nie poznaję
ja to się w planowaniu ostatnio wypaliłam.... ale ex????? to jest niemożliwe
|
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że coś w powietrzu wisi.
Dzisiaj jestem jakaś taka... wypalona...
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
oj no.
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
spoko, przejdzie Ci
|
|
#3462 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
plus przez siostry TŻ-a które z nią pracują. więc to na razie przyszła kwestia a różnica cenowa u na będzie istotna, w poprzednim roku ona plus jej "świta" (pomoc do kuchni i kelnerzy) wraz z jedzeniem wychodziła 80-90 zł za osobę![]() 2) ale druga cześć Twojego posta rozwaliła mnie na łopatki... brzmi jakbyś pisała o byłej przestępczyni jakbym sama miała takie obawy i musiała się o to martwić, to zrezygnowałabym z kucharki. i jeszcze nigdy nie słyszałam i nie wiedziałam (pomagałam kiedyś na imprezach) żeby coś z kuchni znikało... Niekoniecznie pisałam o "ostatnio" ![]() Cytat:
Chyba, że źle rozumuję A no i sama kupiłam mieszkanie na rynku wtórnym, ale nigdy nie pomyślałam, że te z wtórnego przeganiają w tych kwestiach te z pierwotnego. Przeciwnie, zagospodarowanie i rozkład często lepsze jest w deweloperskich mieszkaniach.
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no serio mam dość wszystkiego od pewnego czasu
|
|
|
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- mieszkania które mnie interesują (czyli metraż i cena ) są korzystne tylko we wtórnym, to akurat chyba logiczne; szukamy małego mieszkania na początek, nowe zazwyczaj w takim metrażu to albo kawalerki, albo 2pokoje z aneksem, przedpokoje często bez miejsca na sensowne rozplanowanie, do tego małe mieszkanie najczęsciej mały balkon (na wtórnym też się zdarzają, jasne, ale cena też inna)-umiejscowienie- jesli nawet nowe są w miarę tanie to niestety albo na końcu miasta, albo w nieciekawej okolicy (a zanim okolica się zmieni miną długie lata, zresztą widzę, jak długo niektóre mieszkania stoją puste, nikt ich nei chce) -otoczenie- najczęsciej bez niczego, bez placu zabaw, przedszkoli, z komunikacją krucho, często gęsta zabudowa, że każdy każdemu w okna zagląda -zazwyczaj uregulowany stan prawny na wtórnym (z deweloperem nigdy nic nie wiadomo, może upadnie, może bank przejmie wszystko, no przerważliwiona na tym punkcie trochę jestem )To tak na szybko. Jasne, że są osiedla super zrobione od a do z, super rozkład meiszkania, super deweloper, tylko cena nieodpowiednia Po kilkumiesięcznym czytaniu za i przeciw, sprawdzania rozkładów, cen, otoczenia, oglądania ich w realu po prostu nastawiłam się na konkretny typ mieszkania czy to będzie kawalerka czy małe m3 To oczywiście moje przemyślenia, może w innych miastach jest inaczej. |
|
|
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
hej....
podczytuje was ale nie mam zbytnio czasu pisać... w weekend na studia... za tydzień to samo ogarniam zaliczenia i egzaminy, robię ściągi ![]() nie mamy się kiedy wybrać do naszej fotografki podpisać umowy bo TŻ też ciągle zajęty... no i dj nadal nie mamy zastanawiamy się ciągle nad filmem, a właściwie teledyskiem ze ślubu. znaczy my chcielibyśmy teledysk do wybranej przez nas piosenki, ale tylko z ceremonii i pierwszego tańca z wplecioną wypowiadaną przez nas przysięgą... tylko nie wiem czy znajdziemy kogoś kto zrobiłby coś takiego...
|
#3466 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Na początku interesowaliśmy się tylko mieszkaniami od dewelopera bo... TŻ nasłuchał sie od kolegów i naczytał w necie o nieuregulowanym stanie prawnym mieszkań wtórnych - czyli odwrotnie niż w Twoim przypadku ![]() 2 pokoje z aneksem to dla mnie coś fajnego jeśli ktoś szuka małego mieszkania, to czemu nie![]() W nowym budownictwie nie stosuje się już mieszkań przechodnich, w starym ciągle takie można spotkać, więc to plus rozkładu dla mieszkań deweloperskich. TŻ bardzo się irytował oglądając rzuty mieszkań deweloperskich, bo... "na cholerę mi taki duży przedpokój, mam go całego szafami zastawić?!" ![]() A balkonu my (rynek wtórny) nie mamy Czego trochę mi szkoda.Na końcu miasta - tu się zgodzę. Może być kłopot np. z komunikacją, jak później piszesz. Ale jest też plus - są z dala od miejskiego zgiełku ![]() Otoczenie jakie opisujesz mnie dziwi, bo teraz nie buduje się nowych mieszkań bez zielonych trawników, placu zabaw, tak samo jak nie stawia się gęstej zabudowy. Aktualnie planowanie odbywa się na konstruowaniu jednostki sąsiedzkiej, dla której jest już zaplanowany dostęp do usług pierwszego rzędu w bliskiej odległości (moje zboczenie zawodowe ).Nie piszę tego, żeby kogoś przekonać do swoich racji, po prostu piszę to co zauważyłam podczas szukania mieszkania i to czego nauczyłam się w mojej studenckiej karierze ![]() Swoją drogą bardzo ciekawe, skąd takie rozbieżności w postrzeganiu
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to mam ochotę pieprznąć swoim TŻ kilka razy w miesiącu. gadał przez gg z kumplem, którego nie widział od czasów szkolnych. Tamten właśnie w trakcie rozwodu, mają małą 1,5 roczną córeczkę, żona go zdradziła i on ostro do mojego TŻ, że ja się pewnie zmienię po ślubie, że przed slubeem to każda wydaje się fajna, że nie może być nigdy niczego pewien, że mojego TŻ "stać na każdą" wiec "ma mieć to na uwadze" i że on już nigdy nie weźmie ślubu, bo on pracował, a żonie potrzebny był h*** itp itd, a mój TŻ mnie dzielnie bronił, że on ma to co chciał i jest zadowolony i że się dobrze rozumiemy, że jest mu dobrze i nie szuka szczęścia gdzie indziej... normalnie mnie rozczulił |
|
|
|
|
#3468 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
) widziałam takie teledyski więc myślę, że nie powinno być problemu
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Faceci to mendy, ale wlasnie najwyrazniej jakos tak po swojemu nas kochają.Ide spac i mam juz zawrotne 18 stopni w sypialni! aczkolwiek aktualnie mi gorąco, bo jestem po baaaardzo ciepłym prysznicu, po suszeniu wlosow i w dodatku pod kołdra juz . Dobranoc .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc, ja już też idę się wykąpać i do wyrka
|
|
|
|
#3471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a takie pakiety dla nas są za drogie, a nam nie zależy na filmie z całego wesela... dlatego zwątpiłam... ![]() przykładowo cena gdzie teledyski są naprawdę świetnie wykonane: Rejestracja od przygotowań do pierwszego tańca + godzina zabawy 3 minutowy clip + 30 minutowy film w formacie DVD oraz BluRAY cena 3200 zł... a u tych z mojej okolicy filmowanie do oczepin to cena oscylująca mniej więcej w kwotach 1500-2000 zł
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Urbanistyka i planowanie ![]() Coś o tym wiem ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- Dobranoc
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Tunia, znalazłam fotografa i kamerzystę stamtąd
![]() A mój chop nie chce pleneru w ogóle, tylko zdjęcia w kościele i na sali. Nawet przygotowań nie chce. Nawet MOICH nie chce! Ale to mnie akurat nie interesuje, jego filmowac i pstrykać nie muszą, ale mnie mają i h.uj A pleneru-filmu też nie chcę, bo jakoś te bieganie między drzewami, trzymaie się za rączki nad jeziorem - to nie dla mnie :P a dla Jarsona to już w ogóle To jest chop starej daty i nie uznaje takich rzeczy
|
#3474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla nas aneks kompletnie odpada, kuchnia musi być oddzielnie ![]() Na wtórnym są mieszkania przechodnie i nie ma, do wyboru do koloru ![]() Braku balkonu w ogóle nie bierzemy pod uwagę, jakiekolwiek by to mieszkanie nie było ![]() Oj, z tą gęstą zabudową może w innych miejscach jest inaczej, u nas często blok na bloku stoi i to jeszcze w kształcie litery L czy U, są może te place zabaw, ale do przedszkoli, szkół daleko (albo okolica nieciekawa typu stare kamienice). Poza tym planujemy wynajmować kiedyś to mieszkanie, to wiadomo, że także to wpływa na chociażby na lokalizację i dostęp do komunikacji. No i cały czas piszę to w oparciu także o cenę, czyli chodzi mi o te meiszkania nowe tańsze, wiadomo, kogo stać to kupi i w centrum ![]() Może przez ostatnie meisiące coś się zmieniło, głebiej interesowałam się tym jakiś czas temu, muszę odświeżyć informacje, może rzeczywiście jakies pozytywne zmiany zaszły (choć nie wiem czy pod względem budowlanym coś w tym kraju może się zmienić ) W ogóle mnie się podoba mieszkanie które wynajmujemy (no poza balkonem, bo wąski), ale raczej właścicielka nie będzie chciała go sprzedać I jeśli będziemy szukać kawalerki to właśnie mniej więcej takiego. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:49 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ---------- My chcemy na pewno foto+video na przygotowaniach, ślubie i weselu. Do tego jeszcze foto plener. A ja jeszcze chcę podziękowania dla rodziców w formie klipu wyświetlonego na weselu, a tżowi się to nie podoba
|
||
|
|
|
#3475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3476 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo to jakby starcie czerwonego z zielonym, gdzie ktoś mówi: "Nie polecam zielonego, ponieważ to czerwony jest ładniejszy" - a to żadna zasada A w naszym temacie nie można powiedzieć, że mieszkania z rynku wtórnego mają lepszy rozkład od tych od dewelopera i amen, bo to zależy od indywidualnych upodobań
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry Paniom
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć wam
|
#3479 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
Co się uśmiałam to moje Cytat:
Cóż, okazało się, że jego tata chce tego samego, więc w 2 dzień świąt (i jednocześnie w moje urodziny ) TŻ wygłosił piękną przemowę, a ja nie mogłam się przestać chichrać. Potem wszyscy nas ściskali, obgadaliśmy pobieżnie wesele co zakończyło się tym, że my mamy decydować o wszystkim, a kolejnego dnia pojechaliśmy zarezerwować salę. Od tego momentu czuję się bardziej zaręczona niż kiedykolwiek :P Cytat:
Niestety średnio nas bedzie stać na powazny remont czy kładzenie płytek i malowanie ścian. Druga rzecz, która przemawia za rynkiem wtórnym to lokalizacja - jest bliżej centrum, zazwyczaj. Teraz chcemy kupić dużą kawalerkę albo dwupokojowe, a potem wynajmować. Cytat:
Z tego dostaje się 30 minut filmu i "teledysk", albo jak oni to nazywają "zapowiedź". |
|||||
|
|
|
#3480 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Mam trochę do nadrobienia, nie miałam wczoraj jak wejść, bo mnie to dziąsło bolało, a nie mam teraz jak iść do lekarza, więc spałam prawie cały czas. Na spokojnie muszę Was przeczytać ![]() Dziś idę na spotkanie z fotografem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

(ja z tych nie pijących, wiec i tak nie rozpoznam ani nie poczuje :P)
nie chciałabys, zeby Ci sie potroili, bo bys sie nie wypłaciła za lokal
.
znaczy, że chrzczona bo wódka nie powinna zamarznąć 
)

gadał przez gg z kumplem, którego nie widział od czasów szkolnych. Tamten właśnie w trakcie rozwodu, mają małą 1,5 roczną córeczkę, żona go zdradziła i on ostro do mojego TŻ, że ja się pewnie zmienię po ślubie, że przed slubeem to każda wydaje się fajna, że nie może być nigdy niczego pewien, że mojego TŻ "stać na każdą" wiec "ma mieć to na uwadze" i że on już nigdy nie weźmie ślubu, bo on pracował, a żonie potrzebny był h*** itp itd, a mój TŻ mnie dzielnie bronił, że on ma to co chciał i jest zadowolony i że się dobrze rozumiemy, że jest mu dobrze i nie szuka szczęścia gdzie indziej... normalnie mnie rozczulił