Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-10, 06:23   #3871
kolba
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Dzięki Dziewczyny za wszystkie miłe słowa i gratulacje dla mojej Trzylatki Wszystko przekazane małej Jubilatce

Tez oglądałam te osmioraczki i stwierdziłam, że na bank dam radę z dwojeczką

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 06:26   #3872
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Kolba- spóźnione, ale szczere życzenia dla Twojej córeczki

Ag9- trafiło Ci się niezapomniane badanie USG
I to jeszcze z takimi komplementami

Ela87- ale Twoje dziecko będzie miało wypasiony materacyk!

Virginia-
też starałam się nawet nie myśleć o porodzie, ale ostatnio przełamuję ten temat tabu
Na razie polecam Ci tą szkołę rodzenia, o której wspominałam. Wczoraj obejrzałam kolejny odcinek: pozycje w I i II fazie porodu i naprawdę nie ma tam nic strasznego Pewnie to są tylko podstawowe informacje i nie będę tak wyedukowana jak dziewczyny, które chodzą do SR "na żywo", ale mi chyba wystarczy właśnie taka bazowa wiedza, a w reszcie zdam się na naturę

Karola- wiecie już jak chcecie urządzić pokój Laury?
Ja nie mogę się doczekać aż urządzimy Młodej marny kącik w sypialni, przeglądam inspiracje w necie... Jak przyjdzie czas na urządzanie całego dziecięcego pokoju to już będzie pełnia szczęścia

Side85- dzięki

Widzę, że kocyki Womar są popularne na tym wątku
Ja czekam na swój. Powinien przyjść maksymalnie w poniedziałek.

Odnośnie ośmioraczków nie oglądałam reportażu, ale gdy Was czytałam przez myśl mi przeszło: "Gdyby lekarz teraz stwierdził, że się pomylił i jednak będę miała ośmioraczki, przynajmniej będę miała w co je ubrać"

Idę zaraz robić śniadanie i codzienny trening, a później biorę się za pieczenie sernika, bo się dziś gości spodziewam
Oszalalas? Jaki kurna trening?

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 06:45   #3873
kolba
Raczkowanie

Side a za ten kroliczki z lamillou to Ci sie nagana należy No przecież ja muszę je mieć i to w liczbie - 2 (dla Oli i Agi). Dobrze, że jest to chyba najtańsza rzecz na ich stronie
Dostałam z tej firmy sliniaczek - ma trzy lata i jest taki jak na poczatku.

Stary 2014-01-10, 06:53   #3874
milenqa
Raczkowanie

Kolba - przepraszam że spóźnione i ode mnie dla Córeczki samych gwiazdek z nieba życzę

A ja dzisiaj w końcu jadę na zakupy dla Maleństwa i pierwsze wyjście z domu od tygodnia - na razie dalej w neutralnych barwach Jutro się umówiłam na usg i może w końcu się potwierdzi czy tak czy siak- bo ta niepewność jest nie do wytrzymania
milenqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 06:57   #3875
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Oszalalas? Jaki kurna trening?

Ja jestem chyba nienormalna, ale jak nie poćwiczę sobie codziennie około godzinki, czuję się tak...nieswojo
Chyba się uzależniłam od tych słynnych endorfin
Poza tym wydaje mi się, że dzięki temu całkiem nieźle znoszę ciążę i nie narzekam na bóle kręgosłupa.

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj w końcu jadę na zakupy dla Maleństwa i pierwsze wyjście z domu od tygodnia - na razie dalej w neutralnych barwach Jutro się umówiłam na usg i może w końcu się potwierdzi czy tak czy siak- bo ta niepewność jest nie do wytrzymania
Najprzyjemniejsze zakupy jakie mogą być
Trzymam kciuki za to, żeby maleństwo szeroko rozkładało nogi.
Stary 2014-01-10, 07:07   #3876
kate1623
Zadomowienie

Hej
trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Ostatnio w kółko mi się coś trafia wczoraj myjąc zęby zauważyłam, że na dolnych jedynkach i dwójkach odchylają mi się dziąsła poczytałam w necie i już jestem przerażona. Teraz nic z tym nie zrobię oprócz masażu dziąseł szczoteczką. Zawsze miałam dziadowe zęby (rodzinne), a po ciąży to już chyba szczerbata będę Ehhh to sobie ponarzekałam

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 07:15   #3877
kolba
Raczkowanie

Milenqa dzięki
Jeju jak ja Wam zazdroszczę zakupów dzieciowych! Po Oli mam dosłownie wszystko (oprócz królika z lamillou) i naprawdę miałabym wyrzuty sumienia kupując jakieś ciuszki. Ale pamietam jakie to było przyjemne uczucie
Muszę w końcu sie zmobilizować i wyjąć to wszystko z worków prozniowych, poprac, poprasowac i posegregowac, a przede wszystkim znaleźć miejsce w sypialni gdzie to upchnę.
Do kupienia został materac (poprzedni poszedł dla psa teściów, bo miał niezdejmowany pokrowiec), monitor oddechu z nianią (bo mieliśmy bez niani a z dwójką dzieci niania sie przyda), no i rzeczy dla mnie - pizamka, papućki, cała apteka itp.

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Kate kup sobie płyn do plukania ust meridol na podraznione dziasla - mi pomaga, dentystka polecała!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 07:24   #3878
mara86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
Kolba - przepraszam że spóźnione i ode mnie dla Córeczki samych gwiazdek z nieba życzę

Trzymam kciuki :thumbup:

Stary 2014-01-10, 07:33   #3879
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość

[/COLOR]Kate kup sobie płyn do plukania ust meridol na podraznione dziasla - mi pomaga, dentystka polecała!

Ooo dzięki mam pastę na dziąsła meridol to dzisiaj polecę kupię ten płyn oby pomógł

Maja

Czytam
Stary 2014-01-10, 07:39   #3880
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Witajcie

Ja też po wizycie. Wszystko ok na szczęście.Pierwszy raz w tej ciąży zbadał mnie ginekolog
Jest duża szansa, że uda się urodzić naturalnie. Lekarka była mocno zdziwiona, gdy pytała o przyczyny poprzedniej cesarki. (a chodziło o to, że akcja się zatrzymała, tzn skurcze były jak nie wiem, a szyjka sie nie rozwierała, utknęło na 2cm...) No i pytała, czy coś było potem badane, z jakich przyczyn się nie rozwierała. A mi powiedzieli że czasem tak bywa po prostu.

Moja prywatna opinia jest taka, że wpłynęła tzw atmosfera szpitala. To, że z kobiety mającej Moc urodzenia dziecka, stałam się kolejną pacjentką , która podlega procedurom. B. mało intymności, mąż mógł wejść do mnie po paru łądnych godzinach...

A pod koniec stycznia ostatnie USG

Dobra, idę zobaczyć, co tam u Was
Hej laski
Nie miałam wczoraj ani minuty na wizaż. Straszne co?
Zaczęłam nadrabiać, ale spamujecie jak zwariowane, dotarłam wstecz do 14 godziny.
Padam na pysk po nieprzespanej nocy, więc reszta później, ale chciałam sie ustosunkować do wypowiedzi Poli, bo widzę mam tu bliźniaczkę porodową u mnie taka sama akcja była skurcze był od 6 godzin, a szyjka rozwarła się na 2 cm po oksy i stanęła. Z ta różnicą, że ja czułam się w miarę (o ile można użyć tego słowa w odniesieniu do porodu) komfortowo, mąż był ze mną, mieliśmy do dyspozycji salę do porodów rodzinnych, więc wątpię, czy atmosfera miała wpływ na to, czy rozwarcie postępowało czy nie
Pola dałaś mi za to nadzieję na poród sn, skoro Ty możesz to może i ja?: póki co nie zanosi sie na to, ale w końcu dopiero 26 tydzień jestem, może jednak cos się nagle cudownie zmieni W każdym razie to pozytywna wiadomość dla Ciebie i gratuluję

Witam nowa mamusię na zdjęciu usg widzę odstające coś, to chyba moszna jest? Bo w takiej pozycji u dziewczynki byłyby chyba kreski?

I ostatnia prośba, czy któraś mogłaby po raz kolejny pokazać mi swoje zakupy w gemini, bo wiem, że były już pokazywane nie raz, ale wątpię, czy odnajdę w tym gąszczu postów a zastanawia mnie, jak natrzaskałyście zakupy za 100 zł lub więcej, bo na mojej liście jest dosłownie kilka rzeczy, a w goóle jeszcze nie robiłam zakupów aptecznych...

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2014-01-10 o 07:42
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 08:00   #3881
agunia4ever
Zadomowienie

Kolba ja też przesyłam spóźnione życzenia dla małej

Dziewczyny ile takie KTG trwa? W przyszłym tygodniu idę do mojej ginki, a w CZMP mają tak że od bodajże 28tc KTG jest obowiązkowe więc będę miała.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
Dziewczyny poratujcie, od popołudnia po załatwieniu się, czuła już dyskomfort, teraz aż mnie to obudziło to chyba hemoroidy, w ciąży to dziadostwo wiem że występuje ale jak mam sobie pomoc, macie sprawdzone maści czy globulki na to? aż się boję co będzie po porodzie od wysiłku. Pomóżcie!
No ja nie pomogę. Nie miałam czegoś takiego, ale faktycznie czytałam że hemoroidy zdarzają się w ciąży.

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 08:02   #3882
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość

Dziewczyny ile takie KTG trwa? W przyszłym tygodniu idę do mojej ginki, a w CZMP mają tak że od bodajże 28tc KTG jest obowiązkowe więc będę miała.
Mnie na IP podłączyli na jakieś 25minut

Maja

Czytam
Stary 2014-01-10, 08:09   #3883
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Jutro usg - proszę cichutko o kciuki...
bedzie dobrze
za wszystkie dzisiejeze wizyty

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Kolejna dawka wiadomości widze

Z tymi bioderkami znowu słyszałam, że jak pediatra zleci, to wtedy robi sie usg, ale jak nie widzi nic to nie kieruje na to badanie.
u nas to badanie bylo robione u pediatry Jak mala miala ok 1,5 miesiaca wyszlo, ze jest jakis problem z bioderkami i kazal nam szeroko pieluchowac Po miesiacu byla poprawa
Ale dziwi mnie, ze na SR kaza profilaktycznie to robic

Cytat:
Za niedługo to przy planowaniu dziecka będziemy musiały już zapisywać je do lekarzy Jak mnie to wkurza...
jakas paranoja
Mysmy mala zapisywali do przedszkola jak miala 9 miesiecy

Cytat:
Dziewczyny poratujcie, od popołudnia po załatwieniu się, czuła już dyskomfort, teraz aż mnie to obudziło to chyba hemoroidy, w ciąży to dziadostwo wiem że występuje ale jak mam sobie pomoc, macie sprawdzone maści czy globulki na to? aż się boję co będzie po porodzie od wysiłku. Pomóżcie!
hemoroidy w ciazy to niestety dosyc czesta dolegliwosc Moja kolezanka tez miala, w takiej sytuacji powinno sie czesto wyprozniac, robic cieple oklady z torebki herbaty, jesc lekkostrawnie Sa tez ziolowe mascie i czopki przeciw hemoroidom

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość

Ja jestem zielona co do funkcji na wizażu, jak odnaleźć opis porodu Twojego :banghead: Virgini się tak szybko udało
kolba sama wrzucila link do porodu, nie trzeba szukac
https://wizaz.pl/forum/showthread.php...4#post25 006934

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:

ok 20 minut gorzej jak tetno sie co chwile gubi to mozna tam troche dluzej polezec

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 08:13   #3884
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Jeju, czemu ja nie potrafię odpisać od razu jak czytam. Taka tu jest fajna atmosfera, tyle razy chcę Wam gratulować lub pocieszać lub o coś zapytać, a nie napiszę Ale znam Was wszystkie i każdą z osobna z wszystkich postów, jakie naskrobałyście (a tempo ostatnimi czasy zawrotne).
nie zastanawiaj się tylko pisz

Cytat:
Co do witamin, to się zastanawiam, bo wit D to ze słońca sie bierze, więc spokojnie przy spacerze dziecko to załapie, ale własnie się zastanawiałam czy teraz nie zamówić sobie tą wit. K czy poczekać na jakąś receptę od pediatry czy cuś.
Też o tym myślałam, ale poczekam na zalecenia pediatry

Cytat:
co najmniej 20 min-30 min
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 08:40   #3885
BeautifulLie
Zadomowienie

Hej :-*

A wiecie może czy jak się chodzi prywatnie do gina czy ktg też jest płatne?

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 08:46   #3886
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
hm... odnośnie podkreślonego - ja miałam taką "przygodę" przy porodzie, że wredna położna wzięła mnie na lewatywę, nie wyjaśniając jak to wygląda itp., a potem miała pretensje do mnie, że nie zacisnęłam tyłka i część płynu znalazła się na jej klapeczkach. przynajmniej tyle mojej satysfakcji.
czasu po aplikacji lewatywy nie wspominam najlepiej. sama w kibelku, walcząca ze skurczami co chwilę i opróżniającym się organizmem... momentami robiło mi się tam słabo i bałam się, że padnę i nikt mnie tam nie znajdzie :P
oj to dziwnie miałaś ja sobie na boku leżałam i mi pani wlewała, nie miałam żadnego cofania żeby mi wyleciało ale przynajmniej jej zrobiłaś na złość u mnie w szpitalu są toalety w pokojach więc wszyscy wszystko słyszeli

Cytat:
dobrze będzie jeśli na wizycie o tym powiesz, jesli to faktycznie hemoroidy to na wątku mam wrześniowych bardzo dziewczyny sobie chwaliły PROCTO-GLYVENOL no i musisz unikać zaparć i ogólnie parcia żeby Ci nie wyszły na wierzch

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ostatnio w kółko mi się coś trafia wczoraj myjąc zęby zauważyłam, że na dolnych jedynkach i dwójkach odchylają mi się dziąsła poczytałam w necie i już jestem przerażona. Teraz nic z tym nie zrobię oprócz masażu dziąseł szczoteczką. Zawsze miałam dziadowe zęby (rodzinne), a po ciąży to już chyba szczerbata będę Ehhh to sobie ponarzekałam
mi się czasem odchylają dziąsła ale po kilku dniach wracają, najczęściej tak mam jak zjem coś kwaśnego

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
I ostatnia prośba, czy któraś mogłaby po raz kolejny pokazać mi swoje zakupy w gemini, bo wiem, że były już pokazywane nie raz, ale wątpię, czy odnajdę w tym gąszczu postów a zastanawia mnie, jak natrzaskałyście zakupy za 100 zł lub więcej, bo na mojej liście jest dosłownie kilka rzeczy, a w goóle jeszcze nie robiłam zakupów aptecznych...
ja Ci mogę moją listę wysłać na maila, to mam takie podsumowanie na mailu właśnie z tego co kupowałam, ale też nie mam tam chyba wszystkiego

Cytat:

ok 30 min u mnie
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 08:49   #3887
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Kocyk kupiłam, nawet taki sam jak Ty bo mam pościel i rożek szare w białe grochy więc będę miała do kompletu
Jutro przyjdzie, kupowałam u innego sprzedawcy bo dokupywałam już resztę wyprawki.
Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
ja kocyk womar kupiłam tu
http://allegro.pl/sliczny-kocyk-100-...804481275.html wzięłam zielony w paseczki, prześcieradła na materac i przewijak tez polecam, aaa i jeszcze peiluchy flanelowe jednokolorowe bardzo dobre gatunkowo
kocyki Womar chyba na prawdę na tym wątku są najpopularniejsze

aga9 pytałaś o Bibi, jak wejdzisz na ich stronę jest lista punktów w których można kupić ich produkty. Ja akurat mam dealera bo kuzynka mężą pracuje w aptece która sprzedaje ich rzeczy

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post25006934

nie wiem czy to dobrze zrobiłam i czy Wam się otworzy
ojej jak cudnie!

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
To teraz ja się wieściami z SR podzielę (być może coś już było wcześniej napisane)
dziękujemy za informacje

Cytat:
widziałam z mężem ten program na jedynce i byliśmy w ciężkim szoku. Zastanawiamy się jak podzielić równo miłość na 14 dzieci szczególnie na 8-raczki nie ogarniam tego
dla mnie ona była niezbyt zrónoważona. Jak można prosić o spermę obcego faceta 8 razy Wydawała się fajną matką ale poza chęciami jeszcze są możliwości...zainteresowa nie mediami było do pewnej chwili, a co potem

Cytat:
Side a za ten kroliczki z lamillou to Ci sie nagana należy No przecież ja muszę je mieć i to w liczbie - 2 (dla Oli i Agi). Dobrze, że jest to chyba najtańsza rzecz na ich stronie
Dostałam z tej firmy sliniaczek - ma trzy lata i jest taki jak na poczatku.
magia wizażu. A na la millou to bardziej mój mąż zachorował i nie było wyjścia, najwyżej jak dziecku kupi kocyk będziemy jedli chlebek z masłem do końca miesiąca Póki co się wstrzymam aż mały wyrośnie z rzyganka, może na roczek kogoś poproszę Widziałam na na pudelku wczora Kasię Cichopek, mają ich kocyk
http://www.pudelek.pl/artykul/62574/...corka_zdjecia/

Cytat:
mój mąż miewa problemy to na niego najlpiej działa duet płyn i pasta Elmex i nie może jej zdradzać z żadną inną... Polecam!

A mnie się ciągle stawia brzuch, mąż dziś do pracy nawet nie poszedł- zadzwonił że zostaje ze mną bo sie źle czuję, zawiózł mnie na badanie krwi bo w poniedziałek wizyta. Nie chcę siać paniki o wszystko więc popołudniu mój lekarz jest w gabinecie, zadzwonię i spytam czy mnie przyjmą czy to może nie jest coś nadzwyczajnego. Biorę na to przeciez leki więc nie mam już co brać...

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2014-01-10 o 08:53
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 08:49   #3888
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Laski, chyba to nie jest wykonalne abym Was nadrobiła przez ostatnie maratony, wiec postanowiłam napisać.

Cytat:

To teraz Ja 33 dni boicie się
:
Ale zazdroszczę!

Cytat:
Jak chodzisz prywatnie i płacisz za każdą wizytę to po co jeszcze whisky mu dawać? Przecież wykonuję tylko swoją pracę za którą mu płacisz
No właśnie, ja tam swojemu nic nie dawałam po pierwszym porodzie ani teraz nie będę, choć bardzo gościa lubię

Ja wczoraj byłam na wizycie, wszystko u nas w porządeczku, mały waży nie cały kilogram, zasłaniał sobie buźkę ręką wiec nie mam foty żadnej.
Mam pytanko, czy któraś z Was będzie rodziła w szpitalu MSW w Warszawie albo u Arciszewskich w Białymstoku?
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 08:49   #3889
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Hej :-*

A wiecie może czy jak się chodzi prywatnie do gina czy ktg też jest płatne?

Wysłane z telefonu...
Ja chodzę prywatnie i za ktg płacę dodatkowo 35 zł
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 08:52   #3890
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
mi się czasem odchylają dziąsła ale po kilku dniach wracają, najczęściej tak mam jak zjem coś kwaśnego
Dałaś mi nadzieje że to przejściowe kupie meridol i przez tydzień będę katowac je masażem zobaczymy co z tego wyjdzie jak nic to musze skonsultować z dentysta.

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
Stary 2014-01-10, 09:17   #3891
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cześć. Przepraszam, że się nie udzielam, nie komentuję i nie cytuję. Nie mam za bardzo głowy. Wpadam tylko na chwilę. Mam nadzieję, że u was ok.

Ja czuję się źle. Psychicznie i fizycznie. Cukier mam ciągle wysoki, mimo że biorę insulinę. Zanim zaczęłam ją brać miałam wyniki dużo lepsze a nawet tak się nie pilnowałam jak teraz. Już nie wiem co jeść. Prawie wszystko podnosi mi cukier. Dziś zrobiłam błąd bo zjadłam serek granulowany light na śniadanie i pomidora i cukier 134. Ale chciałam sprawdzić ten serek light. Ciężko mi bez nabiału na śniadanie. Serek mogę więc tylko na kolację.
Szpinak podnosi mi cukier, prawie każdy chleb podnosi mi cukier. Tylko dwa rodzaje dobrze działają, ale jeden z nich mogę kupić w innym mieście. Schudłam już 2,5 kg.
Naprawdę się martwię. Dziewczyny z cukrzycą, jak sobie radzicie z porannym cukrem?

Dziś śniło mi się, że urodziłam małego w domu, że nie czułam nawet jak wychodzi główka i malec zmarł. Obudziłam się zlana potem i obmacywałam brzuch czy Maksiu się rusza.

W środę mam wizytę u gina, a w piątek u diabetologa. Wszystko się wypytam co mnie martwi i zastanawia. I może trochę mnie to uspokoi.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 09:21   #3892
BeautifulLie
Zadomowienie

Lewek no może macie rację co do "obdarowania" lekarza gratki za udana wizytę :-*

Baja to ja tez pewnie będę musiała płacić

Mam stresa dzisiaj bo mam do odbioru wyniki z gbs :/ wg wszystko jest nie tak. Po tabletkach brzuch mial przestać się stawiać i twardnieć a nie przestaje maluszek trochę mniej żwawo się rusza. Jeszcze bóle Glowy mnie dopadły ehh. Sprawdzałam w aptece ile kosztuje pessar znaczy się krążek i znowu wydatek 166 zl:/ teraz jak jestem sama to te wizyty prywatne i komplikacje mnie dobiły finansowo a pomimo tego co eks zrobil nie umiem mu wciaż mówić przelej mi kase chociaż wiem że powinien to zrobić

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 09:21   #3893
virginia
Zakorzenienie

Witajcie
Dziś znów od 11 siedzę w komisji a od 15 mam kursy więc zaglądam na szybcika bo wieczorem wszystkiego nie ogarnę.
Ja znów pół nocy przewracałam się z boku na bok a teraz jestem nie do życia.. Głowa ciężka jak po mocno nakrapianej imprezie...
Ale mam też dobrą wiadomość - wydaje mi się, że od ostatniej wizyty nic nie przytyłam a jeśli nawet to nie więcej niż kg. I jeszcze odnośnie wizyty - miałam iść za 2 tyg ale wybiorę się chyba w przyszłym tygodniu.

Smarrita dzięki za info z SR. Mam mocne postanowienie, żeby w weekend trochę się poedukować - pooglądać te filmiki od Limonki, poczytać coś w temacie (ale nie wiem czy mi się uda bo mam w weekend zajęcia a jeszcze egzaminy muszę ułożyć). Widziałam w bibliotece 'Pierwszy rok życia dziecka' i chyba też wypożyczę i już zacznę czytać, porobię sobie jakieś kolorowe fiszki czy coś bo tego przecież jest tyle, że szok.

Cytat:
Za niedługo to przy planowaniu dziecka będziemy musiały już zapisywać je do lekarzy Jak mnie to wkurza...
Prawda? Masakra jakaś

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
To ja też skomentuję:
W "Mamo, tato, co ty na to?" wypowiedział się ortopeda, nr nauk medycznych Andrzej Sionek i zdecydowanie jest przeciwny "profilaktycznemu" szerokiemu pieluchowaniu. Wg niego nie ma ono najmniejszego sensu, bo przy jakichkolwiek wadach, nic ono nie da i tak.
I on też pisze, że badania dziecka u ortopedy powinny się odbyć: 6-12 tygodni, 6/7 miesięcy, 6 lat i 11 lat.
A Zawitkowski dodaje, że najlepsze dla dobrego rozwoju układu ruchowego dziecka jest proponowanie mu wielu pozycji - najpierw na rękach rodziców (zmiana rąk rodziców, na brzuszku na pleckach) i gdy śpi, potem przy zabawie.
To ode mnie ciekawostki
Zawistowski to w ogóle lubi te dzieci przewracać na wszystkie strony .

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
dzieki za wszystkie kciuki!
musi byc dobrze, prawda?!
ostatnio jak widze np. w wiadomosciach informacje o chorych dzieciach to lzy mi leca jak grochy. to takie cholernie niesprawiedliwe... nikt nie zasługuje na cierpienie, ale dzieci w szczególności
Ja w ogóle odwracam wtedy głowę, nigdy nie rozumiałam dlaczego takie maleństwa cierpią, przecież niczym sobie nie zasłużyły, a w ciąży to już w ogóle nie trawię tematu...

Cytat:
Nie pomogę bo niestety nie wiem co na to pomaga. Jak dziewczyny nie podpowiedzą to zostaje Ci chyba wujek Google albo podpytaj swojego gina .

Zmykam, miłego dnia
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 09:30   #3894
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:

Mam stresa dzisiaj bo mam do odbioru wyniki z gbs :/ wg wszystko jest nie tak. Po tabletkach brzuch mial przestać się stawiać i twardnieć a nie przestaje maluszek trochę mniej żwawo się rusza. Jeszcze bóle Glowy mnie dopadły ehh. Sprawdzałam w aptece ile kosztuje pessar znaczy się krążek i znowu wydatek 166 zl:/ teraz jak jestem sama to te wizyty prywatne i komplikacje mnie dobiły finansowo a pomimo tego co eks zrobil nie umiem mu wciaż mówić przelej mi kase chociaż wiem że powinien to zrobić

Wysłane z telefonu...
Jeśli się martwisz, to może zgłoś sie na IP. Zawsze mogą cię zbadać i sprawdzić jak się ma sytuacja w brzuszku.
Co do proszenia o kasę, doskonale cię rozumiem. Nie znoszę prosić nikogo o pieniądze. Ja to nawet mojego TŻ nie lubię prosić o kasę, chociaż ostatnie 2 miesiące to ja nas oboje utrzymywałam. Wolę mieć swoje i liczyć na siebie.

Tak mi się przypomniało, już wam kiedyś mówiłam. Jeśli macie jakieś pytania odnośnie świadczeń rodzinnych czy Funduszu Alimentacyjnego to pomogę.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 09:36   #3895
mona1
Zadomowienie

Hejka Miłego dnia mamusie Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Stary 2014-01-10, 09:38   #3896
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
A mnie się ciągle stawia brzuch, mąż dziś do pracy nawet nie poszedł- zadzwonił że zostaje ze mną bo sie źle czuję, zawiózł mnie na badanie krwi bo w poniedziałek wizyta. Nie chcę siać paniki o wszystko więc popołudniu mój lekarz jest w gabinecie, zadzwonię i spytam czy mnie przyjmą czy to może nie jest coś nadzwyczajnego. Biorę na to przeciez leki więc nie mam już co brać...
dobrze że z Tobą został, leż na lewym boku cały dzień i daj znać czy Ci się uda z ginem skonsultować, bo faktycznie to już jest niepokojące

Lewek za wizytę

kate1623 szczotkowanie zębów też ma znaczenie, szczotkujesz prawidłowo?

nadzwyczajna daj znać jak po wizytach, bo powiem Ci że wg mnie te wyniki są dobre, a dziewczyny mówiły że rano właśnie mają największy problem i jedzą małą porcję ale wiem że im później się cukier ładnie wyrównuje. A można by ewentualnie coś przegryźć w nocy, żeby pobudzić wydzielanie insuliny?

BeautifulLie a to za ten krążek się płaci???

virginia ale Ty jesteś wiecznie zalatana, podziwiam Cię za to nigdy nie uwiężę że sobie nie poradzisz z córeczką. Przy Twojej sumienności, zapałowi i dobremu sercu zapewnisz małej wspaniały dom. Powodzenia dzisiaj, żebys nie zasneła na egzaminach patrząc w sufit
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 09:45   #3897
filupka
Rozeznanie

Dzień dobry i miłego dnia wszystkim. Kciuki za wizyty.

Tak czytam i niektóre z was to ja naprawdę podziwiam. Być w tak ciężkim okresie samemu i tak dzielnie dawać sobie radę. :thumbup:
Ja zauważyłam że odkąd jestem w ciąży strasznie potrzebuje mojego tz. Nawet jak idzie do pracy na kilka godzin to już za nim tęsknię. Ah te hormony

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 09:50   #3898
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ela87 a będziesz stosować filtry p.słoneczne? Bo jeśli będziesz to dziecko sobie raczej nie wyprodukuje, i też nie wiem czy takie małe już samo syntetyzuje
No własnie teraz na dniach zagłębię się w ten temat. Niektóre filtry odbijają promienie słoneczne, a niektóre chronią przed "spieczeniem" ale przepuszczają promienie i wtedy witamina jest wytwarzana, ale muszę o tym poczytać
Wiem tylko tyle, że dorosły człowiek jest w stanie wytwarzać odpowiednią ilość witaminy d3 pomiędzy kwietniem, a październikiem (w Polsce), między godzinami 10-15, w inne dni i godziny też, ale już mniej. A w tych co wymieniłam wystarczy 15 minut w słońcu.
Ale nie wiem jak to jest u noworodków. Muszę zasięgnąć informacji z internetu

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
jak to nie ma? karty kartami a książeczkę każde dziecko ma. właśnie przybył nam w niej wpis o ospie
Serio? Jaka ja niedoedukowana
No, ale w sumie bilanse są i pewnie to też wpisują?

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
"Gdyby lekarz teraz stwierdził, że się pomylił i jednak będę miała ośmioraczki, przynajmniej będę miała w co je ubrać"
jeden problem z głowy przynajmniej

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 09:54   #3899
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Uf... nadrobiłam was
To nie lada wyczyn

Cytat:
Ja chyba fotelik będę musiała w aucie wozić, a jak przyjdzie materac, to nie wiem gdzie go dam, bo w łóżeczku mam tyyyle rzeczy nawrzucanych, że na materac nie ma miejsca teraz mnie troche przeziębienie wyłożyło, że nawet nie mam siły tego sprzątać i układać. Zostawię to dla tżta, niech znajduje miejsce
U mnie za to pięknie łóżeczko z samym materacykiem Ale mam je u teściów więc wiesz
W ogóle ostatnio się pokłóciłam z tż o te łóżeczko, bo zostawia otwarte drzwi do tego pokoju, a teściowie mają 3 koty. Co prawda po naszej przeprowadzce nie będą miały wstępu do domu - są półdzikie , ale teraz jeszcze mają i boję się, że dopadną nam te łóżeczko. Wiadomo jak koty reagują na nowe, obce zapachy Chyba jestem nadgorliwa, ale zapłakałabym się gdyby mi zasikały łóżeczko i materac

Cytat:
tak, na poczcie jest podobnie, jeśli chcesz oficjalnie otworzyć paczkę przy nich to trzeba dopłacić ale np jak będziesz miała zniszczoną paczkę to możesz powiedzieć że nie przyjmiesz dopóki jej nie otworzysz
gin powiedział że po 30 tyg wizyty są już co 2 tyg więc zaczne więcej na bilety wydawać
Wy wszystkie macie tak często wizyty, a ja ostatnio miałam 11.12 i teraz czekam, aż do 21.01 Nawet nie wiem jak moje maleństwo się czuję
Ciekawe jaki następny termin dostanę pewnie szybciej urodzę

Cytat:
Jestem prawie spakowana (tzn. wszystko w jednym miejscu, ale jeszcze nie w torbie),
wszystko poprasowałam rozmawiając z ciocią, która urodziła 5dni temu tak nas wciągneła rozmowa o porodzie (2h ). W sobotę jadę zobaczyć kruszynkę
Już spakowana?
Ale tobie lecą te tygodnie

A ja mam dzisiaj równo 50 dni to tp

Cytat:
To teraz ja się wieściami z SR podzielę (być może coś już było wcześniej napisane)
- Podczas karmienia piersią od 8 dnia do 3 miesiąca życia należy dodatkowo podawać dziecku witaminę K (np. KID Vitum - zawiera wit K i D)
- od pierwszej doby należy stosować tzw szerokopieluchowanie- pampers a na to dodatkowo pielucha tetrowa. chodzi o stawy bioderkowe. Dziewczynki częściej mają z nimi problemy. Po miesiącu i następnie 3 miesiącach trzeba umówić się na USG stawów biodrowych. Najlepiej od razu po wyjściu ze szpitala dzwonić i umawiać się na termin. Bo z tym może być ciężko (zwłaszcza na NFZ i w drugiej połowie roku). Aby stawy biodrowe dobrze się rozwijały dziecko można dużo na brzuchu kłaść. W późniejszym czasie unikać wkładania dziecka do chodzików.

- u dziewczynek na samym początku naturalne jest powiększenie warg sromowych i czerwona wydzielina z pochwy- wszystko wraca do normy po kilku dniach
- na ciemieniuchę pomaga szampon sebiprox - nie wolno strupków zrywać. Myć głowę co 2 dni tym szamponem. Można brwi też nim przemywać.
- oczka przemywać od zewnątrz do wewnątrz (można tylko wodą)- gazikiem, dla każdego oka osobnym

zapomniałabym
Pani radziła by nie kupować za dużo różnych kosmetyków do pielęgnacji tylko od razu w seriach, bo jak dziecko coś uczuli to wiadomo jaka seria a przy używaniu różnych kosmetyków nie będziemy wiedzieć co uczuliło.
I mimo wszystko radziła by nie kupować od razu dużych opakowań proszków do dzieci, bo rzadko ale zdarza się że też uczulają.
Dodam na pierwszą stronę.
Ostatnio ktoś prosił, żeby dodawać, nie ma problemu, ale nie chce mi się szukać tych poprzednich informacji w tym gąszczu

Cytat:
Szok z tą kobietą nie ogarniam tego. Co innego mieć 8 dzieciaków jak sie ma męża chociaz i tak byłoby ciężko. Ja rozumiem mieć dzieci np 6 i to w różnym wieku tak jak te wcześniejsze ale 8 noworodków na raz SZOK
Ale jak to 8 noworodków? Skąd je wzięła?

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
dla mnie ona była niezbyt zrónoważona. Jak można prosić o spermę obcego faceta 8 razy Wydawała się fajną matką ale poza chęciami jeszcze są możliwości...zainteresowa nie mediami było do pewnej chwili, a co potem

Co?! Żałuję, że nie oglądałam tego

Dobrze, że tż z tobą został. W razie czego będzie mógł reagować

A mój teraz całe dnie w pracy

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Ja czuję się źle. Psychicznie i fizycznie. Cukier mam ciągle wysoki, mimo że biorę insulinę. Zanim zaczęłam ją brać miałam wyniki dużo lepsze a nawet tak się nie pilnowałam jak teraz. Już nie wiem co jeść. Prawie wszystko podnosi mi cukier. Dziś zrobiłam błąd bo zjadłam serek granulowany light na śniadanie i pomidora i cukier 134. Ale chciałam sprawdzić ten serek light. Ciężko mi bez nabiału na śniadanie. Serek mogę więc tylko na kolację.
Szpinak podnosi mi cukier, prawie każdy chleb podnosi mi cukier. Tylko dwa rodzaje dobrze działają, ale jeden z nich mogę kupić w innym mieście. Schudłam już 2,5 kg.
Naprawdę się martwię. Dziewczyny z cukrzycą, jak sobie radzicie z porannym cukrem?

Dziś śniło mi się, że urodziłam małego w domu, że nie czułam nawet jak wychodzi główka i malec zmarł. Obudziłam się zlana potem i obmacywałam brzuch czy Maksiu się rusza.

W środę mam wizytę u gina, a w piątek u diabetologa. Wszystko się wypytam co mnie martwi i zastanawia. I może trochę mnie to uspokoi.
Dziewczyny już ci pisały, że stres podnosi cukier. Wiem, że nie tak prosto go unikać, ale postaraj się trochę zrelaksować. Zrób to dla siebie i dla maluszka.

Mi też się czasem takie dramaty śnią, potem cały dzień chodzi mi to po głowie

Cytat:
Badanie gbs robiłaś u gina? Współczuję tego wszystkiego. Mam nadzieję, że brzuch przestanie twardnieć
Mój maluch też ma takie dni, że mało się rusza. Już się przyzwyczaiłam do tego, że ma on takie kilkudniowe fazy aktywności. A finansowo to jak najbardziej powinnaś poprosić "tatusia". Wiem, że to nie jest proste, ale to nie są pieniądze dla ciebie tylko dla jego dziecka
Zresztą musisz wiedzieć, że ja cię bardzo podziwiam i myślę, że nie jedna mama z wątku też. Super sobie dajesz radę mimo problemów

Stwierdziłam, że jednak kupię laktator przed porodem. Przyjaciółka doradziła mi, że lepiej mieć, bo ona kupiła za późno i przez to nie miała pokarmu ;/ No więc mam pytanie do mam, które już są zorientowane.
Jaki laktator i gdzie warto kupić?
Chodzi mi o ręczny, bo elektryczny to za wysokie progi :P Chcę też nowy, bo jakoś mnie brzydzi używany mimo tego, że można wyparzyć i wymienić końcówki.

Edytowane przez koziemleko
Czas edycji: 2014-01-10 o 10:01
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 10:08   #3900
czbasia
Zakorzenienie

Dzien doberek

Kciuki za dzisiejsze wizyty maggie za usg
Milenqa udanych zakupów.
Limonka podziwiam za trening.. Mi sie nie chce zejsc z łóżka po jedzenie a co dopiero jakas inna aktywność
Kate z tymi dziąsłami mam to samo i krwawią. Dzis do apteki sie udam może coś poradzą
BeautifulLie kciuki za wyniki, będzie dobrze
Virginia powodzenia w komisji oby się nie dłużyło i szybko zleciało vNo i super z wagą. Chociaż jak Ty masz przytyć jak wiecznie w biegu. Nie to co ja.. kanapowcem sie stałam
Asialll niestety nie pomogę Przykro, że Cie to dziadostwo dopadło
Nadzwyczajna dobrze, że masz wizyty to dowiesz sie co i dlaczego i na pewno pomogą. No i na pewno spokojniejsza bedziesz.

Co do ktg to ja nie bede miec. Kol. ten sam gin prowadzil ciąże i nie miała ani raz. Tylko detektorem serduszka slucha No i teraz ja proszę Was o kciuki Dzis wizyta. Boję sie z tymi twardnieniami. Już sama nie wiem... czy nie wolalabym żeby mnie do szpitala położył na dzień żeby mnie przebadali albo co Bo niby b. dobrze sie czuje nic nei boli ale...zamartwiam sie strasznie
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości