|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Dzięki Dziewczyny za wszystkie miłe słowa i gratulacje dla mojej Trzylatki
![]() ![]() Tez oglądałam te osmioraczki i stwierdziłam, że na bank dam radę z dwojeczką ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3873 |
Raczkowanie
|
Side a za ten kroliczki z lamillou to Ci sie nagana należy
![]() ![]() Dostałam z tej firmy sliniaczek - ma trzy lata i jest taki jak na poczatku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Raczkowanie
|
Kolba - przepraszam że spóźnione i ode mnie dla Córeczki samych gwiazdek z nieba życzę
![]() ![]() A ja dzisiaj w końcu jadę na zakupy dla Maleństwa i pierwsze wyjście z domu od tygodnia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba się uzależniłam od tych słynnych endorfin ![]() Poza tym wydaje mi się, że dzięki temu całkiem nieźle znoszę ciążę i nie narzekam na bóle kręgosłupa. Cytat:
![]() Trzymam kciuki za to, żeby maleństwo szeroko rozkładało nogi.
![]() |
#3876 |
Zadomowienie
|
Hej
trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty Ostatnio w kółko mi się coś trafia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Raczkowanie
|
Milenqa dzięki
![]() Jeju jak ja Wam zazdroszczę zakupów dzieciowych! Po Oli mam dosłownie wszystko (oprócz królika z lamillou ![]() ![]() Muszę w końcu sie zmobilizować i wyjąć to wszystko z worków prozniowych, poprac, poprasowac i posegregowac, a przede wszystkim znaleźć miejsce w sypialni gdzie to upchnę. Do kupienia został materac (poprzedni poszedł dla psa teściów, bo miał niezdejmowany pokrowiec), monitor oddechu z nianią (bo mieliśmy bez niani a z dwójką dzieci niania sie przyda), no i rzeczy dla mnie - pizamka, papućki, cała apteka itp. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Kate kup sobie płyn do plukania ust meridol na podraznione dziasla - mi pomaga, dentystka polecała! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3878 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie miałam wczoraj ani minuty na wizaż. Straszne co? ![]() Zaczęłam nadrabiać, ale spamujecie jak zwariowane, dotarłam wstecz do 14 godziny. Padam na pysk po nieprzespanej nocy, więc reszta później, ale chciałam sie ustosunkować do wypowiedzi Poli, bo widzę mam tu bliźniaczkę porodową ![]() ![]() Pola dałaś mi za to nadzieję na poród sn, skoro Ty możesz to może i ja?: póki co nie zanosi sie na to, ale w końcu dopiero 26 tydzień jestem, może jednak cos się nagle cudownie zmieni ![]() ![]() Witam nowa mamusię ![]() I ostatnia prośba, czy któraś mogłaby po raz kolejny pokazać mi swoje zakupy w gemini, bo wiem, że były już pokazywane nie raz, ale wątpię, czy odnajdę w tym gąszczu postów ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-10 o 07:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |
Zadomowienie
|
Kolba ja też przesyłam spóźnione życzenia dla małej
![]() Dziewczyny ile takie KTG trwa? W przyszłym tygodniu idę do mojej ginki, a w CZMP mają tak że od bodajże 28tc KTG jest obowiązkowe więc będę miała. ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3882 |
Zadomowienie
|
Mnie na IP podłączyli na jakieś 25minut
|
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |||||
Wtajemniczenie
|
![]() bedzie dobrze ![]() Cytat:
Ale dziwi mnie, ze na SR kaza profilaktycznie to robic ![]() Cytat:
![]() Mysmy mala zapisywali do przedszkola jak miala 9 miesiecy ![]() Cytat:
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php...4#post25 006934 ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() Cytat:
co najmniej 20 min-30 min |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Zadomowienie
|
Hej :-*
A wiecie może czy jak się chodzi prywatnie do gina czy ktg też jest płatne? Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3886 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ok 30 min u mnie |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() aga9 pytałaś o Bibi, jak wejdzisz na ich stronę jest lista punktów w których można kupić ich produkty. Ja akurat mam dealera ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() http://www.pudelek.pl/artykul/62574/...corka_zdjecia/ Cytat:
A mnie się ciągle stawia brzuch, mąż dziś do pracy nawet nie poszedł- zadzwonił że zostaje ze mną bo sie źle czuję, zawiózł mnie na badanie krwi bo w poniedziałek wizyta. Nie chcę siać paniki o wszystko więc popołudniu mój lekarz jest w gabinecie, zadzwonię i spytam czy mnie przyjmą czy to może nie jest coś nadzwyczajnego. Biorę na to przeciez leki więc nie mam już co brać... ![]() Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-01-10 o 08:53 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |
Zakorzenienie
|
Cześć Laski, chyba to nie jest wykonalne abym Was nadrobiła przez ostatnie maratony, wiec postanowiłam napisać.
Ale zazdroszczę! Cytat:
![]() Ja wczoraj byłam na wizycie, wszystko u nas w porządeczku, mały waży nie cały kilogram, zasłaniał sobie buźkę ręką wiec nie mam foty żadnej. Mam pytanko, czy któraś z Was będzie rodziła w szpitalu MSW w Warszawie albo u Arciszewskich w Białymstoku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Zakorzenienie
|
Ja chodzę prywatnie i za ktg płacę dodatkowo 35 zł
|
![]() ![]() |
![]() |
#3890 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Rozeznanie
|
Cześć. Przepraszam, że się nie udzielam, nie komentuję i nie cytuję. Nie mam za bardzo głowy. Wpadam tylko na chwilę. Mam nadzieję, że u was ok.
Ja czuję się źle. Psychicznie i fizycznie. Cukier mam ciągle wysoki, mimo że biorę insulinę. Zanim zaczęłam ją brać miałam wyniki dużo lepsze a nawet tak się nie pilnowałam jak teraz. Już nie wiem co jeść. Prawie wszystko podnosi mi cukier. Dziś zrobiłam błąd bo zjadłam serek granulowany light na śniadanie i pomidora i cukier 134 ![]() Szpinak podnosi mi cukier, prawie każdy chleb podnosi mi cukier. Tylko dwa rodzaje dobrze działają, ale jeden z nich mogę kupić w innym mieście. Schudłam już 2,5 kg. Naprawdę się martwię. Dziewczyny z cukrzycą, jak sobie radzicie z porannym cukrem? Dziś śniło mi się, że urodziłam małego w domu, że nie czułam nawet jak wychodzi główka i malec zmarł. Obudziłam się zlana potem i obmacywałam brzuch czy Maksiu się rusza. W środę mam wizytę u gina, a w piątek u diabetologa. Wszystko się wypytam co mnie martwi i zastanawia. I może trochę mnie to uspokoi. |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Zadomowienie
|
Lewek no może macie rację co do "obdarowania" lekarza
![]() Baja to ja tez pewnie będę musiała płacić ![]() Mam stresa dzisiaj bo mam do odbioru wyniki z gbs :/ wg wszystko jest nie tak. Po tabletkach brzuch mial przestać się stawiać i twardnieć a nie przestaje ![]() ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | ||||
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Dziś znów od 11 siedzę w komisji a od 15 mam kursy więc zaglądam na szybcika bo wieczorem wszystkiego nie ogarnę. Ja znów pół nocy przewracałam się z boku na bok a teraz jestem nie do życia.. Głowa ciężka jak po mocno nakrapianej imprezie... Ale mam też dobrą wiadomość - wydaje mi się, że od ostatniej wizyty nic nie przytyłam a jeśli nawet to nie więcej niż kg. I jeszcze odnośnie wizyty - miałam iść za 2 tyg ale wybiorę się chyba w przyszłym tygodniu. Smarrita dzięki za info z SR. Mam mocne postanowienie, żeby w weekend trochę się poedukować - pooglądać te filmiki od Limonki, poczytać coś w temacie (ale nie wiem czy mi się uda bo mam w weekend zajęcia a jeszcze egzaminy muszę ułożyć). Widziałam w bibliotece 'Pierwszy rok życia dziecka' i chyba też wypożyczę i już zacznę czytać, porobię sobie jakieś kolorowe fiszki czy coś bo tego przecież jest tyle, że szok. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zmykam, miłego dnia ![]()
![]() |
#3894 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do proszenia o kasę, doskonale cię rozumiem. Nie znoszę prosić nikogo o pieniądze. Ja to nawet mojego TŻ nie lubię prosić o kasę, chociaż ostatnie 2 miesiące to ja nas oboje utrzymywałam. Wolę mieć swoje i liczyć na siebie. Tak mi się przypomniało, już wam kiedyś mówiłam. Jeśli macie jakieś pytania odnośnie świadczeń rodzinnych czy Funduszu Alimentacyjnego to pomogę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lewek ![]() kate1623 szczotkowanie zębów też ma znaczenie, szczotkujesz prawidłowo? ![]() nadzwyczajna daj znać jak po wizytach, bo powiem Ci że wg mnie te wyniki są dobre, a dziewczyny mówiły że rano właśnie mają największy problem i jedzą małą porcję ale wiem że im później się cukier ładnie wyrównuje. A można by ewentualnie coś przegryźć w nocy, żeby pobudzić wydzielanie insuliny? BeautifulLie a to za ten krążek się płaci??? ![]() virginia ale Ty jesteś wiecznie zalatana, podziwiam Cię za to ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3897 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry i miłego dnia wszystkim. Kciuki za wizyty.
Tak czytam i niektóre z was to ja naprawdę podziwiam. Być w tak ciężkim okresie samemu i tak dzielnie dawać sobie radę. :thumbup: Ja zauważyłam że odkąd jestem w ciąży strasznie potrzebuje mojego tz. Nawet jak idzie do pracy na kilka godzin to już za nim tęsknię. Ah te hormony ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3898 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem tylko tyle, że dorosły człowiek jest w stanie wytwarzać odpowiednią ilość witaminy d3 pomiędzy kwietniem, a październikiem (w Polsce), między godzinami 10-15, w inne dni i godziny też, ale już mniej. A w tych co wymieniłam wystarczy 15 minut w słońcu. Ale nie wiem jak to jest u noworodków. Muszę zasięgnąć informacji z internetu ![]() Cytat:
![]() No, ale w sumie bilanse są i pewnie to też wpisują? Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3899 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Uf... nadrobiłam was
![]() To nie lada wyczyn ![]() Cytat:
![]() ![]() W ogóle ostatnio się pokłóciłam z tż o te łóżeczko, bo zostawia otwarte drzwi do tego pokoju, a teściowie mają 3 koty. Co prawda po naszej przeprowadzce nie będą miały wstępu do domu - są półdzikie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ciekawe jaki następny termin dostanę ![]() ![]() Cytat:
Ale tobie lecą te tygodnie ![]() A ja mam dzisiaj równo 50 dni to tp ![]() Cytat:
Ostatnio ktoś prosił, żeby dodawać, nie ma problemu, ale nie chce mi się szukać tych poprzednich informacji w tym gąszczu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że tż z tobą został. W razie czego będzie mógł reagować ![]() A mój teraz całe dnie w pracy ![]() Cytat:
Mi też się czasem takie dramaty śnią, potem cały dzień chodzi mi to po głowie ![]() Cytat:
![]() Mój maluch też ma takie dni, że mało się rusza. Już się przyzwyczaiłam do tego, że ma on takie kilkudniowe fazy aktywności. A finansowo to jak najbardziej powinnaś poprosić "tatusia". Wiem, że to nie jest proste, ale to nie są pieniądze dla ciebie tylko dla jego dziecka ![]() Zresztą musisz wiedzieć, że ja cię bardzo podziwiam i myślę, że nie jedna mama z wątku też. Super sobie dajesz radę mimo problemów ![]() Stwierdziłam, że jednak kupię laktator przed porodem. Przyjaciółka doradziła mi, że lepiej mieć, bo ona kupiła za późno i przez to nie miała pokarmu ;/ No więc mam pytanie do mam, które już są zorientowane. Jaki laktator i gdzie warto kupić? Chodzi mi o ręczny, bo elektryczny to za wysokie progi :P Chcę też nowy, bo jakoś mnie brzydzi używany mimo tego, że można wyparzyć i wymienić końcówki. Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2014-01-10 o 10:01 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ![]() Milenqa udanych zakupów. ![]() Limonka podziwiam ![]() ![]() Kate z tymi dziąsłami mam to samo ![]() ![]() BeautifulLie kciuki za wyniki, będzie dobrze ![]() Virginia powodzenia w komisji oby się nie dłużyło i szybko zleciało ![]() ![]() Asialll niestety nie pomogę ![]() ![]() Nadzwyczajna dobrze, że masz wizyty to dowiesz sie co i dlaczego i na pewno pomogą. No i na pewno spokojniejsza bedziesz. Co do ktg to ja nie bede miec. Kol. ten sam gin prowadzil ciąże i nie miała ani raz. Tylko detektorem serduszka slucha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.