Scent Bar LI - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-10, 01:21   #2581
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LI

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Zwracam honor Dobrodziejce, rączki całuję, żem się zagalopował był jak dureń ostatni jaki

---

Leje i wieje

Flo, jak tam sytuacja u Cię?
dobranoc all

Spadam bo jutro muszę szukać Jagny w polu
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 01:27   #2582
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Spadam bo jutro muszę szukać Jagny w polu

Marcinowa mówiła, że z pastuchem Alojzym we stodole schadzki se organizują
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 03:26   #2583
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Ortopeda?? Neurolog lepiej, ortopedzi, to rzeźnicy mój chrzestny -ortopeda właśnie, zawsze mnie odsyłał do neurologa i mówił, że w razie operacji on będzie tylko neurochirurgowi asystował...
Ale to znajomy ortopeda z mojego szpitala, luzior Zreszta skoro mi lek pierwszego kontaktu da skierowanie do rehabilitanta to wtedy juz do ortopedy nie pojde.
A neurochirurga wiem, ze omijac, bo moj dysk sie nadaje do operacji.

Deszcz i wiatr za oknem, spac nie moge.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 06:04   #2584
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Ja jestem o krok dalej, po dzisiejszej wizycie u nefrologa jutro zaczynam szpitalne wakacje
i oby owocnie i na krótko
Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Padam z niewyspania, H. prawdopodobnie ma alergię na kotha, w nocy się prawie dusił tak kaszlał
oj

Znów musiałam przelatywać

U mnie też leje, więc się zbieram, bo może w takich warunkach lepiej będzie jak szybciej wyjadę do pracy
Miłego piątku

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 07:44   #2585
Murszafka
To ja :)

Cytat:
mnie natomiast rozbawił tytuł najnowszej recki dla Gucci Rush
" Bardzo trwały, elegancko opakowany"
Elegancja alternatywna
Cytat:
Fogle w całej mojej niezawesołej a ironią tłumionej zawierusze życiowej, okazało się że w sobotę organizuję libacja party z noclegiem - dlatego do jutra muszę ogarnąć menu, zakupić i przyrządzić. Danie na ciepło - typu gar chiński abo bograczopodobne. No i zakąski zarówno mięsno treściwe jak fansy szmancy. Ale cieszę się bo zawsze to się człowiek oderwie od złych myśli.
Adres, bo nie zdążę dojechać
A u mnie dziś Justyna i Mela Gu będą, zaraz idę tort bezowy wykańczać na tę okoliczność
Cytat:
Leje i wieje
Moja koleżanka to delikatniej mówi -sikam i znikam
Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Ale to znajomy ortopeda z mojego szpitala, luzior Zreszta skoro mi lek pierwszego kontaktu da skierowanie do rehabilitanta to wtedy juz do ortopedy nie pojde.

Deszcz i wiatr za oknem, spac nie moge.
Ja od 4:30 na nogach. Słaniam się na nich co prawda, ale spać nie mogę...
A co do dysków -jogę polecam. Ja mam 2 operacyjne. Kinezyterapia i joga, to prawie to samo, serio... Te same ćwiczenia, na jodze tylko dłużej trwają zajęcia Tylko trzeba iść do porządnej szkoły, a nie do kogoś, kto jogi uczy dodatkowo... I powiedzieć instruktorowi o problemie, bo można sobie zaszkodzić, jak się niektóre asany robi.

Kupiłam smalczyk warzywny -pychotka Właśnie jem chlebek razowy na zakwasie -własnego wypieku, z owym smalczykiem i zapijam kawą z mlekiem. Co to będzie, co to będzie...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 09:33   #2586
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
A co do dysków -jogę polecam. Ja mam 2 operacyjne. Kinezyterapia i joga, to prawie to samo, serio... Te same ćwiczenia, na jodze tylko dłużej trwają zajęcia Tylko trzeba iść do porządnej szkoły, a nie do kogoś, kto jogi uczy dodatkowo... I powiedzieć instruktorowi o problemie, bo można sobie zaszkodzić, jak się niektóre asany robi.
Nie mam chęci na jogę jakoś, nie kręci mnie to. Wolę rehabilitację, a potem znowu wracam na siłkę.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 10:07   #2587
Murszafka

Cytat:
Nie mam chęci na jogę jakoś, nie kręci mnie to. Wolę rehabilitację, a potem znowu wracam na siłkę.
Mnie już teraz kręci, bo początkowo -tak sobie -ciągłe zakwasy w całym człowieku miałam. Praktycznie ciągle gdzieś mam Ale to mnie przy życiu trzyma, każda przerwa dłuższa niż tydzień, kończy się koszmarnym bólem
Tylko niestety nie potrafię ćwiczyć w domu... Raz, że nie mam miejsca zupełnie, dwa, że się boję, bo to musi być wszystko przemyślane -tyle samo w lewo, co w prawo, tyle samo stojących, co odwróconych itp... No i jeszcze staranność wykonywania ruchów -musi mnie ktoś poprawiać, żebym sobie nie zaszkodziła... Wyższa szkoła jazdy... Bez instruktora nie da rady...

Idę kończyć sprzątanie, jeszcze podłogi

Stary 2014-01-10, 10:46   #2588
Maja102
Zakorzenienie

wczoraj byłam na pogrzebie z dalszej rodziny, a po stypie już mi się nie chciało odpalać lapa wieczorem i poszłam spać.

Iced Earth na dzień dobry
http://www.youtube.com/watch?v=Uj5JSYiNrcc

jakoś do tej pory nie trawiłam power metalu, ale mi przeszło

A przy okazji pochwalę się, że spadło mi 2 cm w talii, bez żadnej diety, wystarczyło 10 minut skrętów tułowia dziennie i talię ładnie rzeźbi

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-01-10 o 11:08
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 10:55   #2589
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Adres, bo nie zdążę dojechać
A u mnie dziś Justyna i Mela Gu będą, zaraz idę tort bezowy wykańczać na tę okoliczność

Kupiłam smalczyk warzywny -pychotka Właśnie jem chlebek razowy na zakwasie -własnego wypieku, z owym smalczykiem i zapijam kawą z mlekiem. Co to będzie, co to będzie...
1. Aleeeeeeż Wam fajnie dziewfszyny razem

2. zrobiłąś mi dzień

3. móóóóóówisz? czyli jak zakupię na imprezkę do wódeczki i ogóreczka nada sieu?
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 11:07   #2590
Murszafka

Cytat:
1. Aleeeeeeż Wam fajnie dziewfszyny razem

2. zrobiłąś mi dzień

3. móóóóóówisz? czyli jak zakupię na imprezkę do wódeczki i ogóreczka nada sieu?

Jak dla mnie -nie do odróżnienia. Kothy też mówio, że okej... Tylko nie wiem, czy z wódeczko bedzie git, no ale ktoś musi sprawdzić

Stary 2014-01-10, 11:18   #2591
kamena
ʞɐɯǝuɐ

yellow

ostatnio bywam z doskoku i nie śledzi mi się wszystko więc zapytam - gdzie znikła Polly

Cytat:
Red powinna pisać zawodowo - dla mnie to czysta przyjemność czytać taką formę, zwłaszcza ujęcie ironi, sarkazmu, etc etc - bueno

Cytat:
rozumiem, też to mam z kwasami, bo sytuacja mnie do tego smusza, stan mojej skóry - chorobowy niestety
reszta niżej

Ja mówiąc o swoich potrzebach skóry, takie włąśnie mam podejście, podejście osoby z chorą od 20 lat skórą, która była w dramatycznym stanie, bolesnym na dodatek. Ktoś, a zwłąszcza kobieta, po takich przejściach cieszy się jak dziecko już jak ma najgorsze za sobą, nie marzy nawet o takich bajerach jak idealna cera. Nawet jeśli obiektywnie nie wyglądam dalej dobrze, w porównaniu do innych kobiet w moim wieku, to i tak jestem przeszczęśliwa, i mówię że jest ok, podczas gdy inni widzą, że wcale nie jest, ale ja już mam swoje pory głęboko gdzieś, to jest pikuś, już nawet o nich nie myślę. Olewam. A przebarwienia - to u mnie blizny potrądowe wielkości całych policzków, także akurat ja, drobiazgów nie zauważam, walczę tylko z tym co jest po prostu zbyt duże. Naczynkowa cera mi w tym nie pomaga. Walczę, bo od jakiegoś roku, dwóch, mam serdecznie dość podkładów. . Chciałam wreszcie móc chodzić do ludzi bez tapety, i chodzę. Udało się. Czuję się lepiej, mimo iż wyglądam gorzej niż te osoby które, mimo idealnej, zdrowej, bezproblemowej cery bez tapety nie wyjdą. Mnie jest szkoda mojej kasy i cery na zbędne paćkanie się. Only minerały na gorsze dni, bo jednak rumień nie zniknie nigdy
ja rozumiem i się zgadzam.... tylko gryzie mnie trochę to, że jednak przywiązujemy aż taką dużą wagę do wyglądu (wiem, jest to zapewne nie tylko wprogramowane nam z zewnątrz ale i siedzi w DNA, instynkt, lepszy materiał genetyczny, takie tam, więc trudno z tym walczyć...) bo koniec końców co za róznica że ktoś ma dziobate poliki czy wąs na przedzie.... wiem że żyjemy w takim świecie w jakim żyjemy i ja to chcąc nie chcąc akceptuję ale co z tego skoro i tak gryzie...

Cytat:
myślę że tak, ale nie wyłącznie. I choć wydaje się, że wyłącznie, to jednak postrzegam to jako wypadkową starsznie wielu elementów, nie wyłącznie nastawienia, tudzież owo nastawienie jest wypadkową tak wielu elementów. Wydaje mi się, podkreślam, only mi się wydaje, bo się nie znam na psychologii, że emocje są podświadome, i takie pierwotne, i one, niezależnie od późniejszego nastawienia i tak początkowo powodują to pierwsze nastawienie, pierwszą reakcję, wywołując smutek, ból, radość. Tak z automatu, instynktownie. Ale chyba jednak bredzę
emocje są podświadome ale na podświadomość można świadomie wpłynąć = nauczyć się kontrolować emocje (nie mówię tu o ich tłumieniu, ale o umiejętności nie poddawania się im kiedy nie chcemy) czy właśnie generować konkretne emocje w odpowiedzi na dane sytuacje, bodźce

Cytat:
wyobraź sobie mężczyznę, który jestw ciągłym biegu, pokonując tysiące pięter dziennie.
a... ok

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
o proszę , a wszystkie znane mi osoby i ja , które stosowały bioparox , miały potem lecenie wody z nosa aż miło .Zresztą musi coś być z nim nie tak , bo najwyraźniej działa wyłącznie u dorosłych przekonanych o jego skuteczności - nie spotkałam sie z jakimkolwiek wyraźnym skutkiem leczniczym u chociażby jednego dida
a to lecenie wody z nosa to nie był efekt oczyszczania zatok? podobny efekt koleżanka kiedyś opisała po zastosowaniu sinupretu w dużej dawce - przy pochyle w przód wyleciała jej z nosa woda po czem było lepiej.
ja bioparox stosowałam dawno temu wziewnie dooskrzelowo na kaszel, i z tego co pamiętam pomagał, do nosa chyba raz, nie pamiętam skuteczności ale pamiętam że był lepszy od kropli bo dawał właśnie efekt suchości, mokrych kropli do nosa nie trawię.

Cytat:
nie bredzisz - emocje typu reakcja żałoby czyli ból , smutek , poczucie straty , pretensja do losu - są naturalne i konieczne , i żeby móc stratę zaakceptować i móc normalnie żyć , trzeba je przeżyć w takim tempie , w jakim się pojawiają , inaczej się nigdy ze stratą człowiek nie upora do końca . Negatywne emocje typu smutek , żal , uraza , powracanie bolesnych myśli zostały w obecnej zamerykanizowanej kulturze wyparte jako nie licujące z postawą "wszystko ok i cudownie , śmiejmy się nawet jak nam nieśmiesznie" , tylko że ich wyparcie powoduje potem sporo kłopotów emocjonalnych .
po części się zgadzam, emocji nie należy tłumić, tylko nauczyć się je rozpoznawać, nazywać, przeżywać, śledzić ich powstawanie i przyczyny. do tych negatywnych dodałabym jeszcze złość, która dziś stanowi chyba jeszcze większe tabu niż smutek.
aczkolwiek co do pretensji do losu - czy w ogóle do powracających negatywnych emocji w odpowiedzi na stratę - to chyba ani naturalne ani dobre nie jest, naturalnym i dobrym podejściem jest stratę zaakceptować i otworzyć się na zmiany jakie nam ona przyniosła. bo w końcu najważniejsi jesteśmy my i nasze życie - które toczy się dalej i ma nam dawać szczęście i radość.

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
2. no coś Ty, o spódnicy taki tekst? Chociaż czasami młode dziewczyny na Wizażu piszą, że mini nie wypada nosić po 25tym roku życia. Chyba im współczuję...
one zapewne uważają że 25 czy 30 lat to podeszła starość i w tym wieku wypada już chyba tylko szukać trumny.... ale to chyba tak już jest, że nastolatkom się dorosłość jawi jako coś strasznie nudnego i obarczonego odpowiedzialnościami i brakiem możliwości zabawy.

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Ale ona wogle lubi jak się ubieram na polnago . Kiedyś kupila mi sukienkę, nie dość że mini to jeszcze z dekoldem do pasa. Jak skrytykowałam, to się obraziła bo to taka ladna sukienka i tak ladnie podkreśla wszystko co powinna ;-)
o, moja mama ma podobnie, pamiętam jak kiedyś w telewizji leciał jakiś teledysk spice girls i moja mama stwierdziła coś w stylu że też powinnam się nosić tak kobieco jak one

Cytat:
a macerowałaś polskie niewędzone ? Kalifornijskie są słodkie do , nie uznaję ich .Nasze niewędzone pachną śliwką , a nie jadą dymem .
Parab, a masz może jakieś sprawdzone miejsce w warszawie gdzie można kupić dobre polskie suszone śliwki? wędzone, niewędzone, wszystko jedno?

Cytat:
nie ma to jak kino domowe, wygodna sofa, pauza w razie siku, papu itp wygodne pozy, oglądanie na golasa etc etc
dodam jeszcze: pauza w razie potrzeby rozkminy czy komentarza, po filmie zazwyczaj się tego wszystkiego nie pamięta.

Cytat:
O hesusie, jak mnie praca domowa zmęczyła... Jak ja mam coś pisać, jak poleceń nie rozumiem Chyba powinnam się jeszcze raz od początku zapisać, bo jakaś tępa wyjątkowo jestem z tego węgierskiego
nie jesteś. koleżanka z pracy chodzi na węgierski początkujący i właśnie niedawno mówiła, że chodzą z nią dwie dziewczyny po hungarystyce i wymianach i czym nie i po 10 latach intensywnej nauki rozumieją co się do nich mówi i się potrafią dogadać

Cytat:
Też mam dzieciowe pytanie. Mój did zaczął sypiać w dziwnych godzinach i przez dziwne okresy, np.: jednego dnia 1 w nocy do 8, następnego dnia 12-14, 20-24 i 3-10. Najzabawniej jest się z nią bujać od północy do 3... Próbowaliśmy dać jej spać do oporu czyli np. 3-13 ale wtedy zasypia o 20 i wstaje 23/24. Próbowaliśmy budzić w okolicach 9 (bo wcześniej to ja nie dam rady po takiej nocce), wtedy szła spać około 13/14 na 2 godzinki i znowu latała do 1/2 w nocy. Didy w tym wieku tak mają? Ponoć ja też w okolicach 3 lat wstawałam w nocy żeby się przez kilka godzin pobawić.
taki rytm snu jest dla człowieka naturalny i jeszcze kilkaset lat temu tak europejczycy funkcjonowali (tzn. była w środku nocy przerwa w spaniu która poświęcało się na różnego typu aktywność - a z drugiej strony była też drzemka w środku dnia), obecny rytm dobowy czyli 8 godzin ciągłego snu a reszta doby poświęcona na pracę jest efektem uprzemysłowienia, wielogodzinnej ciągłej pracy w fabrykach i możliwości sztucznego oświetlenia.

Cytat:

Tak rzucam linkami, to jeszcze jeden... Jest zbiórka starych okularów dla Polaków z Syberii -może macie jakieś stare, nienoszone... Przydadzą się jeszcze ludziom, którzy mają zbyt daleko do okulisty... Pod koniec stycznie lecą do nich optometrysta i wolontariusze i będa rozdawać to, co uda się zebrać
ale jak to? chyba jest nikłe prawdopodobieństwo że komuś będą pasować akurat moje okulary
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 11:23   #2592
Murszafka

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
nie jesteś. koleżanka z pracy chodzi na węgierski początkujący i właśnie niedawno mówiła, że chodzą z nią dwie dziewczyny po hungarystyce i wymianach i czym nie i po 10 latach intensywnej nauki rozumieją co się do nich mówi i się potrafią dogadać

ale jak to? chyba jest nikłe prawdopodobieństwo że komuś będą pasować akurat moje okulary
Taaa... To mnie pocieszyłaś Nasza nauczycielka nam śmieszną rzecz powiedziała -podobno ludzie po Hundze nie rozumieją... mężczyzn Bo większość wykładowców, to kobiety, a to ponoć ma znaczenie w węgierskim -intonacja, coś tam... A kolega -Węgier mnie pociesza "nie martw się, węgierski jest prosty, u nas nawet małe dzieci mówią po węgiersku..."

No właśnie nie wiem, bo przecież nie chodzi tylko o moc, ale i cylindry, rozstaw itp... Pewnie jakoś im pomogą, jak czegoś nie dopasują, może przynajmniej oprawki się ludziom przydadzą...

Stary 2014-01-10, 11:41   #2593
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
I waży już 4,16 kg Codziennie bieganie za wstążeczką, kulką z folii aluminiowej, nawet jakby już ciszej skakał
fajnie, gratuluję skutecznego odchudzania kota
gdybyż tylko moja chciała biegać za czymkolwiek... ale już od lat nie chce, chyba czuje się stara i zmęczona. no i jest za gruba

Cytat:
Leje i wieje
Cytat:
leżę

Cytat:
Mnie już teraz kręci, bo początkowo -tak sobie -ciągłe zakwasy w całym człowieku miałam. Praktycznie ciągle gdzieś mam Ale to mnie przy życiu trzyma, każda przerwa dłuższa niż tydzień, kończy się koszmarnym bólem
Tylko niestety nie potrafię ćwiczyć w domu... Raz, że nie mam miejsca zupełnie, dwa, że się boję, bo to musi być wszystko przemyślane -tyle samo w lewo, co w prawo, tyle samo stojących, co odwróconych itp... No i jeszcze staranność wykonywania ruchów -musi mnie ktoś poprawiać, żebym sobie nie zaszkodziła... Wyższa szkoła jazdy... Bez instruktora nie da rady...
Mursz, a ile razy w tygodniu chodzisz? (przy okazji - tulam z powodu bólu, ale z drugiej strony fajnie że masz coś co pomaga)
ja przestałam i od sierpnia nie mogę się zebrać żeby zacząć z powrotem chodzić.. poprzestawiali dni i godziny, pozmieniały się osoby prowadzące i cały plan tygodnia mi się latem rozwalił. a już byłam ociupinę mniej sztywna... nie mówiąc o dobroczynnym wpływie na musk
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-01-10, 11:58   #2594
Murszafka

Cytat:
Mursz, a ile razy w tygodniu chodzisz? (przy okazji - tulam z powodu bólu, ale z drugiej strony fajnie że masz coś co pomaga)
ja przestałam i od sierpnia nie mogę się zebrać żeby zacząć z powrotem chodzić.. poprzestawiali dni i godziny, pozmieniały się osoby prowadzące i cały plan tygodnia mi się latem rozwalił. a już byłam ociupinę mniej sztywna... nie mówiąc o dobroczynnym wpływie na musk
Staram się być codziennie, ale też mi pozmieniali -teraz w święta i wychodzi 2x w tygodniu... Ale od poniedziałku planuje znów codziennie na 7 Zwłaszcza, że też instruktor, który przez ostatnie miesiące się pojawiał o świcie, zniknął i znów jest stawka, którą lubię

Stary 2014-01-10, 12:08   #2595
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Staram się być codziennie, ale też mi pozmieniali -teraz w święta i wychodzi 2x w tygodniu... Ale od poniedziałku planuje znów codziennie na 7 Zwłaszcza, że też instruktor, który przez ostatnie miesiące się pojawiał o świcie, zniknął i znów jest stawka, którą lubię
to fajnie mi akurat nic poza kundalini się nie podoba a tego jest w warszawie nie tak znowu wiele i nie wszystkie szkoły, godziny i instruktorzy mi pasują....chyba jestem zbyt wybredna...

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-01-10, 12:12   #2596
Murszafka

Cytat:
to fajnie mi akurat nic poza kundalini się nie podoba a tego jest w warszawie nie tak znowu wiele i nie wszystkie szkoły, godziny i instruktorzy mi pasują....chyba jestem zbyt wybredna...
Ja Cię rozumiem bo ja nawet nie jestem w stanie iść do innej szkoły Koleżanka mnie namawia, bo w tej mojej podobno jest bardzo intensywnie (nie wiem, nigdy nie byłam w innej), żebym poszła z nią na Foksal, że tam relaksacyjnie jest... Ale jakoś... No nie wiem, nie wiem... Przywiązałam się już do Omśrodka...

Stary 2014-01-10, 12:18   #2597
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Fogle w całej mojej niezawesołej a ironią tłumionej zawierusze życiowej, okazało się że w sobotę organizuję libacja party z noclegiem - dlatego do jutra muszę ogarnąć menu, zakupić i przyrządzić. Danie na ciepło - typu gar chiński abo bograczopodobne. No i zakąski zarówno mięsno treściwe jak fansy szmancy. Ale cieszę się bo zawsze to się człowiek oderwie od złych myśli.
reset, b. dobrze

Cytat:
Leje i wieje

Flo, jak tam sytuacja u Cię?
to samo, albo i gorzej, bo aż nam prund odebrało

Cytat:

ad1. i mi dzień zrobiłaś

ad2. no popatrz, w życiu bym tego nie kupiła (a i reklama w tv doprowadza mnie do szału) ale po Twojej rekomendacji to może, może

dobry

no właśnie gdzie jest Polly ?????

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 12:38   #2598
gryx82
BAN stały

Znad kawy
Cytat:

A ja nieokrzesany taki...
Cytat:
A może to działa na zasadzie "lepsze okulary nie do końca dopasowane, niż żadne" (chociaż jakoś mi się to kłóci ze zdrowym rozsądkiem, że o medycynie nie wspomnę) Poza tym jedzie tam też optometrysta, o ile dobrze pamiętam, więc będzie miał na wszystko oko O właśnie, ad sinupret oczu - czy jeśli po założeniu okularów (tak, wiem, bardzo precyzyjne określenie) widzę o wiele lepiej odległe szczegóły, to: a) czas iść do okulisty, czy też: b) wszystko w porządku, one po prostu działają jak lornetka
Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
to samo, albo i gorzej, bo aż nam prund odebrało
Ale Wam chyba dość często prądu braknie przy pogodowych anomaliach?
Cytat:
Całkiem niedawno mignęła mi w "spisie ludności" na głównej
Stary 2014-01-10, 12:59   #2599
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość

Ja jestem o krok dalej, po dzisiejszej wizycie u nefrologa jutro zaczynam szpitalne wakacje

Cytat:
Ja bym sobie chciała zoperować kręgi szyjne, ale się boję i nie wiem czy w ogóle właśnie się da coś zaradzić. Na razie będę musiała jakieś prześwietlenie zrobić.

I powiem Wam, że są gorsze rzeczy od bólu, bo wolałabym chyba, żeby mnie te kręgi bolały (nie bolą) niż, żeby mi się działo to co się dzieje No ale cóż trza żyć

Cytat:
E
Mi by się przydało na nerwy

Cytat:

A może to działa na zasadzie "lepsze okulary nie do końca dopasowane, niż żadne" (chociaż jakoś mi się to kłóci ze zdrowym rozsądkiem, że o medycynie nie wspomnę) Poza tym jedzie tam też optometrysta, o ile dobrze pamiętam, więc będzie miał na wszystko oko O właśnie, ad sinupret oczu - czy jeśli po założeniu okularów (tak, wiem, bardzo precyzyjne określenie) widzę o wiele lepiej odległe szczegóły, to: a) czas iść do okulisty, czy też: b) wszystko w porządku, one po prostu działają jak lornetka
A, te okulary to jakie tak dokładniej, przeciwsłoneczne?

Ja też trochę lekarzowo zaczynam ten rok i jeszcze zabieg pewien mam mieć, ale to kwila moment i to już od zeszłego roku mam skierowanie, ale to wszystko nie jest takie proste jakby się wydawało, może w 2014 się wreszcie uda
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 13:03   #2600
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Może ją zamurowali żywcem w piwnicy bo nie wyrabiała normy?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 13:16   #2601
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
A,
No weeeź...
Cytat:
te okulary to jakie tak dokładniej, przeciwsłoneczne?

Z przodu dwie szybki takie przezroczyste + na uszy takie coś, chyba żeby nie spadły Nie wiem tak naprawdę, przedmiotów oglądanych z bliska mi nie zmieniają w żaden sposób, za to gdy se przez okno popacze, to tak wyraźnie widać każdy odległy szczegół No i się zastanawiam właśnie, jak ja wcześniej "widziałem", tj. wyraźnie te odległe szczegóły, czy tak jak teraz
Cytat:
Stary 2014-01-10, 13:18   #2602
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
No i się zastanawiam właśnie, jak ja wcześniej "widziałem", tj. wyraźnie te odległe szczegóły, czy tak jak teraz
Trzeba było nie zakładać tych okularów, teraz już nic nie będzie tak jak wcześniej
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 13:30   #2603
Murszafka

Cytat:
ad2. no popatrz, w życiu bym tego nie kupiła (a i reklama w tv doprowadza mnie do szału) ale po Twojej rekomendacji to może, może
To jest jakaś reklama??? Ja oczywiście 100 lat za Murzynami...
Cytat:
A ja nieokrzesany taki...

No właśnie -ogarnij się jakoś Chłopaku.... Po prostu... Boszszsz...
Może idź do okulisty, albo optometrysty właśnie i niech Cię przebadają... Wiesz, no latka lecą (nad książkami naturalnie) . czasem trzeba przegląd człowieka sobie pyknąć, jak Dziewczyny tu ostatnio

Cytat:
Mi się przydało, nie strzykam jadem, nie rzucam się do gardeł, ale paszczu nadal zaciskam...

Na episkopat, jak straszliwie chce mi się spać po tej pobudce o 4 rano...

Stary 2014-01-10, 13:48   #2604
gryx82
BAN stały

Cytat:
Trzeba było nie zakładać tych okularów, teraz już nic nie będzie tak jak wcześniej

Cytat:
No właśnie -ogarnij się jakoś Chłopaku.... Po prostu... Boszszsz...

Cytat:
Może idź do okulisty, albo optometrysty właśnie i niech Cię przebadają... Wiesz, no latka lecą (nad książkami naturalnie) . czasem trzeba przegląd człowieka sobie pyknąć, jak Dziewczyny tu ostatnio
Rok temu byłem u okulistki (Jagna jej było na imię, tak ad sinupret ) i stwierdziła, że wszystko w porządku No chyba, że czytanie z tej tablicy z literkami a paczenie przez okno to dwie różne sprawy Siedzenie po 10-12 godzin dziennie przed kompem też robi swoje
Stary 2014-01-10, 13:50   #2605
Murszafka

Cytat:

Rok temu byłem u okulistki (Jagna jej było na imię, tak ad sinupret ) i stwierdziła, że wszystko w porządku No chyba, że czytanie z tej tablicy z literkami a paczenie przez okno to dwie różne sprawy Siedzenie po 10-12 godzin dziennie przed kompem też robi swoje
Rok temu? Ja raz w roku muszę szkła na mocniejsze wymieniać I jeszcze mi moje oczęta takie wariacje robią, że raz chcą cylindrów, a za rok przestają na nie reagować, za to chcą mocniejszych dioptrii w ich miejsce... A potem znów zaczynam źle widzieć i okazuje się, że znów cylindry mile widziane...

Stary 2014-01-10, 13:57   #2606
gryx82
BAN stały

Cytat:
Rok temu? Ja raz w roku muszę szkła na mocniejsze wymieniać I jeszcze mi moje oczęta takie wariacje robią, że raz chcą cylindrów, a za rok przestają na nie reagować, za to chcą mocniejszych dioptrii w ich miejsce... A potem znów zaczynam źle widzieć i okazuje się, że znów cylindry mile widziane...
To kto mnie jeszcze pocieszy?
Stary 2014-01-10, 14:02   #2607
Murszafka

Cytat:
Okulista

Stary 2014-01-10, 14:32   #2608
gryx82
BAN stały

Cytat:
Okulista
Stary 2014-01-10, 15:06   #2609
Florens
Zakorzenienie

Cytat:

Ale Wam chyba dość często prądu braknie przy pogodowych anomaliach?
Całkiem niedawno mignęła mi w "spisie ludności" na głównej
ad1.

ad2. bardzo często, nawet dziś we njusach na Polsacie o nas mówili

ad3. no tam też ją widziałam, ale we barze już nie

Cytat:

Ja bym sobie chciała zoperować kręgi szyjne, ale się boję i nie wiem czy w ogóle właśnie się da coś zaradzić. Na razie będę musiała jakieś prześwietlenie zrobić.

I powiem Wam, że są gorsze rzeczy od bólu, bo wolałabym chyba, żeby mnie te kręgi bolały (nie bolą) niż, żeby mi się działo to co się dzieje No ale cóż trza żyć

Cytat:

to może jakąś odsiecz trza zorganizować? z kilofami?

Cytat:
fakt i święta prawda

Cytat:
To jest jakaś reklama??? Ja oczywiście 100 lat za Murzynami...
a prosz http://www.youtube.com/watch?v=8FCgEZey6so

Cytat:
Cytat:
Okulista

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 15:26   #2610
gryx82
BAN stały

Cytat:
ad2. bardzo często, nawet dziś we njusach na Polsacie o nas mówili
No nie żaaartuuuj!

A ten oszukany smalec to jak smakuje? Jak smalec, czy jak... oszukany smalec? Ja mam dziką ochotę na śledzie, chyba jej ulegnę niedługo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości