Panny Młode 2015 cz. 11 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-10, 12:27   #3511
tunia89
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 11

Dzień dobry

Majsterka
To wybrałaś kogoś ode mnie A ja pojechałam po kamerzystę ażżż do Krakowa

I ja muszę iść do dentysty bo chyba mam dziurkę w zębie... Czemu one mi się tak psują ;(

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 12:32   #3512
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
ja się na wybielaniu zębów totalnie nie znam bo jak Wam kiedyś pisałam mam je dość białe ale czytałam jakiś czas temu o tej białej perle i tam ponoć tez jest takie coś jak nakładki i w to się jakiś żel daje i zakłada, brzmi podobnie ale to pewnie zupełnie coś innego ja się zastanawiam czy tego raz nie spróbować czy w ogóle coś daje, w sumie co mi szkodzi
no w białej perle są nakładki,do nich żel i na zęby podobno ładnie wybiela. Ja sobie nawet kiedyś kupiłam i zaczęłam korzystać, no ale niestety mam dosyć drażliwe dziąsła i po tych nakładkach zaczynały mi krwawić, więc odpuściłam
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 12:33   #3513
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
I ja muszę iść do dentysty bo chyba mam dziurkę w zębie... Czemu one mi się tak psują ;(
ja idę do byłej szefowej na przegląd we wtorek

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 12:40   #3514
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniaa_89 Pokaż wiadomość
no w białej perle są nakładki,do nich żel i na zęby podobno ładnie wybiela. Ja sobie nawet kiedyś kupiłam i zaczęłam korzystać, no ale niestety mam dosyć drażliwe dziąsła i po tych nakładkach zaczynały mi krwawić, więc odpuściłam
o kurcze, szkoda.
Jak będę miała po obronie (czyt. nie wiem kiedy to nastąpi) trochę więcej czasu dla siebie to pewnie to spróbuję i chyba wybiorę się do kosmetyczki na peeling migdałowy. To są moje noworoczne postanowienia zając się trochę sobą wreszcie
Stary 2014-01-10, 12:52   #3515
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
O kurde to niezbyt fajnie, moze miala zly dzien jakis.. Hm.. Mnja mama placila 100zl ale ona miala sam dol, wiec moze dlatego hm.. A z tym zelem to sama mamie powiedziala jaki ma miec.. To naprawde lipa ze sie tak zachowala. Ale co do nakladek to ja bym na Twoim miejscu nakldala skoro masz :p moja mama, totalny laik, dala rade i naprawde rowno jej wybielilo ;-)
I w sumie moja mama miala ten zel z mniejszym stezeniem bo tego wyzszego nie bylo.. Ale kurde, niezbyt milo z jej strony..
Ale wszystko działo się jednego dnia... w gabinecie super, miła, pomocna i w ogóle. Potem tylko zadzwoniłam, żeby się upewnić, co lepiej wziąć, bo serio nie znam się i nawet nie myślałam, że to może coś uszkodzić zęby, tylko, że boję się nadwrażliwości... A w gabinecie tylko mi powiedziała, że pójdę sobie do sklepu dentystycznego i kupię żel, żadnych konkretów itp. Wiesz, ja nie chciałam, żeby ona brała za cokolwiek odpowiedzialność, jedynie chciałam, żeby mi poradziła, bo się nie znałam. A ta niejako mi zarzuciła, że zrzucam na nią odpowiedzialność, za własną decyzję :/... zgieła mnie i to mocno. Więc mam i nakładki i żel (niższy, bo boję się nadwrażliwych zębów) i narazie leży.

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
Ja skoków nie lubiłam, nie lubię i chyba nie polubię nigdy :P nudzi mnie to po prostu
Piona! też nie oglądałam i nie oglądam, bo nie lubiłam i nie lubię :P.

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
ja się na wybielaniu zębów totalnie nie znam bo jak Wam kiedyś pisałam mam je dość białe ale czytałam jakiś czas temu o tej białej perle i tam ponoć tez jest takie coś jak nakładki i w to się jakiś żel daje i zakłada, brzmi podobnie ale to pewnie zupełnie coś innego ja się zastanawiam czy tego raz nie spróbować czy w ogóle coś daje, w sumie co mi szkodzi
W takich zestawach dostępnych w sklepach są nakładki uniwersalne . Sama takie coś miałam, używałam, ale że długo to trzeba było nosić (a to było jednoczęściowe, że wkładało się do buzi i zagryzało, więc i góra i dół były w tej nakładce) to mnie to męczyło, bo z 15 minut bez gadania i otwierania buzi trzeba było chodzić :P. A te od dentystki, to są dokładnie na moje zęby dopasowane, osobno góra, osobno dół, więc zakładam, że gadać się będzie dało :P...
Stary 2014-01-10, 12:52   #3516
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
mogłaś mieć za mocne stężenie.

Ja najbardziej polecam zrobić nakładki u dentysty (robi się wycisk i daje do technika) i do tego kupić preparat Opalescence 20% nie kupować za mocnego roztworu by nie była taka nadwrażliwość (efekt utrzymuje się do 2 lat). Często już dentysta daje ten preparat, a jak chce się samemu to są w sklepach medycznych (stomatologicznych).

Wybiela się dokładnie wtedy bo nakładki odzwierciedlają idealnie uzębienie

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2014-01-10 o 12:56
Stary 2014-01-10, 12:54   #3517
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość

Ja najbardziej polecam zrobić nakładki u dentysty (robi się wycisk i daje do technika) i do tego kupić preparat Opalescence 20% nie kupować za mocnego roztworu by nie była taka nadwrażliwość (efekt utrzymuje się do 2 lat). Często już dentysta daje ten preparat, a jak chce się samemu to są w sklepach medycznych (stomatologicznych)
Pati, Pati, ja tak mam! u dentyski robiłam wyciski, technik mi je zrobił i mam żel do wybielania Opalescence 16%. Sugerujesz, że to dobre i bezpieczne?
Stary 2014-01-10, 12:55   #3518
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość

aktualnie też sie powadziłam z Tż bo mi idzie okres i mnie niesamowicie wszystko drażni, wkurza i w ogóle i się na niego wydarłam, że od pół godziny go proszę żeby pościelił łóżko a on nawet dupy sprzed komputera nie umie ruszyć.
O mi też się zbliża Czas się z moim powadzić
Cytat:
dzień dobry
urocze
a podsumowanie idealne
Cytat:
no widzisz jaki kochany
No dobra... niech mu będzie, parę punktów zarobił
Cytat:
Chyba nie zdazylam, cholerka heh
No nie, TŻ zjadł resztę w nocy.

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 12:58   #3519
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Pati, Pati, ja tak mam! u dentyski robiłam wyciski, technik mi je zrobił i mam żel do wybielania Opalescence 16%. Sugerujesz, że to dobre i bezpieczne?
16 też jest ok. Im mniejsze stężenie tym mniejsza nadwrażliwość
Wg mnie na prawdę są efekty widziałam dużo razy jak pracowałam.
Nadwrażliwość powinna ustępować, nie niszczy zębów więc jest bezpieczne.
Zależy jak nałożyłaś też żel. Nakłada się go nie dużo by nie wypływał, to chroni dziąsła.
Po tym powinno się myć tą pastą opalescence (jedna tubka) i smarować elmex żel

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2014-01-10 o 12:59
Stary 2014-01-10, 13:13   #3520
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
16 też jest ok. Im mniejsze stężenie tym mniejsza nadwrażliwość
Wg mnie na prawdę są efekty widziałam dużo razy jak pracowałam.
Nadwrażliwość powinna ustępować, nie niszczy zębów więc jest bezpieczne.
Zależy jak nałożyłaś też żel. Nakłada się go nie dużo by nie wypływał, to chroni dziąsła.
Po tym powinno się myć tą pastą opalescence (jedna tubka) i smarować elmex żel
A długo się to nosi? w sensie codziennie po ile h? czy na noc np.? dentystka przestrzegała, żeby właśnie nie dużo tego żelu dawać, żeby dziąseł nie drażnić.
Stary 2014-01-10, 13:28   #3521
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
A długo się to nosi? w sensie codziennie po ile h? czy na noc np.? dentystka przestrzegała, żeby właśnie nie dużo tego żelu dawać, żeby dziąseł nie drażnić.
Zależy. Najlepiej jakby się na noc zakładało ale nie wszyscy mogą w tym spać. Można po kilka godzin w dzień ile się wytrzyma.Im dłużej się w tym jest tym mniej dni potrzeba na efekt.

I to też zależy od ciebie ile nosić- sama widzisz efekty. Najczęściej po 3-4 dniach już są efekty ale niektórzy do tygodnia noszą.

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2014-01-10 o 13:29
Stary 2014-01-10, 13:39   #3522
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
W takich zestawach dostępnych w sklepach są nakładki uniwersalne . Sama takie coś miałam, używałam, ale że długo to trzeba było nosić (a to było jednoczęściowe, że wkładało się do buzi i zagryzało, więc i góra i dół były w tej nakładce) to mnie to męczyło, bo z 15 minut bez gadania i otwierania buzi trzeba było chodzić :P. A te od dentystki, to są dokładnie na moje zęby dopasowane, osobno góra, osobno dół, więc zakładam, że gadać się będzie dało :P...
w Białej Perle te nakładki nie są jednoczęściowe. Jest oddzielnie na górne i dolne zęby. I to generalnie jest tak, że to się dostosowuje do swoich zębów. Wkłada się na chwilę do wrzątku, potem na zęby i się dociska i dostosowuje, żeby było ładnie dopasowane

Cytat:
czy ja wiem, Biała perła jakaś mega mocna chyba nie jest
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 13:41   #3523
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Pati a ile takie fajne coś kosztuje? Ja też bardzo chcę wybielić zęby, bo mi lekko zżółkły po paleniu papierosów...

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 13:44   #3524
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Pati a ile takie fajne coś kosztuje? Ja też bardzo chcę wybielić zęby, bo mi lekko zżółkły po paleniu papierosów...
Ja za nakładkę na gore i dol zaplacilam 200zl i 16zl za jedna strzykawkę żelu. Robiłam to we wtorek, wiec dosc aktualne ceny :P.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-10, 13:45   #3525
viva91
na przekór do celu

Cytat:
aktualnie też sie powadziłam z Tż bo mi idzie okres i mnie niesamowicie wszystko drażni, wkurza i w ogóle i się na niego wydarłam, że od pół godziny go proszę żeby pościelił łóżko a on nawet dupy sprzed komputera nie umie ruszyć.
2 stycznia biurko TŻ-a zawalone było fakturami za nasze materiały budowlane. a skoro chcemy zwrot VAT-u, to musimy je wszystkie zachować, tymczasem walały się między pustymi opakowaniami po chipsach, pudełkiem rutinoscorbinu i zmiętymi chusteczkami mówię do niego, żeby schował te faktury, on mi "zaraz wylądują w teczce opisanej faktury 2013" (jednej z tych, które dostał ode mnie na święta). no ok. przyjechałam do Wro ponad tydzień później, wchodzę do pokoju i na biurku widzę, że faktury leżą tak jak leżały, co lepsze dorzucone zostały do nich nowe rany, jaka byłam zła

a najgorsze jest to, że on sam potem na siebie narzeka typu: "kurde, ale jestem głupi, niosłem dokument bez teczki w plecaku i wylał mi się na niego sok", "kurde, ale jestem głupi, miałem dziś zanieść dokument gdzieś tam, ale rano przed wyjściem nie mogłem go znaleźć i się spóźniłem" - bo naszykowanie papierów wieczorem to grzech

to działa podobnie jak prośby do Twojego TŻ-a o pościelenie łóżka, już mi się język postrzępił od tego... a oczywiście co robi ważnego, że nie może zrobić porządku wokół siebie? siedzi przed komupterem
Cytat:
ja kiedyś kochałam skoki ale to za czasów Małysza

teraz to już nie to samo czasem oglądam, ale rzadko
ja na skoki jeździłam byłam pare razy na Skoczni w Zakopanem, a raz z tej okazji w tv
Stary 2014-01-10, 13:48   #3526
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Magda i jesteś zadowolona? Ja musze przynajmniej zęby do ślubu wybielić, bo wyprostować już nie zdążę

Stary 2014-01-10, 13:50   #3527
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Magda i jesteś zadowolona? Ja musze przynajmniej zęby do ślubu wybielić, bo wyprostować już nie zdążę
Jeszcze nie wyprobowalam, bo troche zachowanie dentyskinie nastraszylo czy to bedzie ok. Ale dzieki pati i Joasi juz wiem, ze powinno byc ok, dlatego w najbliższych dniach zacznę .

Stary 2014-01-10, 13:53   #3528
iixi
Zakorzenienie

viva to widzę, że mamy podobne problemy mnie to niesamowicie drażni jak go o coś 50 razy proszę a ten na kompie tylko i robi te swoje rzeczy.. i czasami (własnie tak jak dzisiaj, jak jestem przed okresem i do tego rozdrażniona studiami) to czuje potrzebe wydarcia się na niego. mi trochę ulży, on się pofocha no ale już trudno

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 13:53   #3529
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Nad tym pracuję aktualnie a potem wybielenie o ile można. Albo chociaż piaskowanie

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 13:54   #3530
Bacardi_
Wtajemniczenie

Heeejka

dzisiaj projektu specjalistycznego ciąg dalszy czyli nudy, a wiatr to wieje niesamowicie, chyba zbiera się na deszcz

Czekamy na Ciebie

Bacardi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 13:58   #3531
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
w Białej Perle te nakładki nie są jednoczęściowe. Jest oddzielnie na górne i dolne zęby. I to generalnie jest tak, że to się dostosowuje do swoich zębów. Wkłada się na chwilę do wrzątku, potem na zęby i się dociska i dostosowuje, żeby było ładnie dopasowane

czy ja wiem, Biała perła jakaś mega mocna chyba nie jest
no to tak samo jako przy tym co ja opisałam ale ja nie mówię o "białej perle" tylko o "opalescence" a to jest co innego

Cytat:
u mnie w byłym gabinecie 500zł ale to zależy od miasta głównie

Cytat:
ja to samo

Stary 2014-01-10, 14:02   #3532
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Asia, z tego co wiem, to wybielać nie można po aparacie, przez ten łuk retencyjny czy coś? :P Moja mama teraz ma aparat i mi właśnie mówiła, że ta jej ortodontka jej tak powiedziała

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Ja mam dziś kolędę... Ciekawe, który ksiądz przyjdzie, aż się trzęsę Jak przyjdzie ten co w zeszłym roku (chociaż wątpię, bo na emeryturkę poszedł) to będzie super, ale jak inny... Brrr

Stary 2014-01-10, 14:06   #3533
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam dziś kolędę... Ciekawe, który ksiądz przyjdzie, aż się trzęsę Jak przyjdzie ten co w zeszłym roku (chociaż wątpię, bo na emeryturkę poszedł) to będzie super, ale jak inny... Brrr
Ostatnio zauważyłam, że kolęda w Warszawie jest przed świętami. Aż się trochę zdziwiłam.
Vallotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 14:08   #3534
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vallotka Pokaż wiadomość
Ostatnio zauważyłam, że kolęda w Warszawie jest przed świętami. Aż się trochę zdziwiłam.
Jest zazwyczaj zależy to od ilości wiernych w danej parafii - im więcej wiernych tym wcześniej zaczynają

zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 14:12   #3535
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
Jest zazwyczaj zależy to od ilości wiernych w danej parafii - im więcej wiernych tym wcześniej zaczynają

Pewnie tak Na szczęście nie było nas wtedy w domu bo nie wiem jak miałabym się zachować. Jednak tż jest katolikiem i wypadałoby przyjąć księdza.
Vallotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 14:18   #3536
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Asia, z tego co wiem, to wybielać nie można po aparacie, przez ten łuk retencyjny czy coś? :P Moja mama teraz ma aparat i mi właśnie mówiła, że ta jej ortodontka jej tak powiedziała
to zostaje piaskowanie

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 14:18   #3537
viva91
na przekór do celu

Cytat:
viva to widzę, że mamy podobne problemy mnie to niesamowicie drażni jak go o coś 50 razy proszę a ten na kompie tylko i robi te swoje rzeczy.. i czasami (własnie tak jak dzisiaj, jak jestem przed okresem i do tego rozdrażniona studiami) to czuje potrzebe wydarcia się na niego. mi trochę ulży, on się pofocha no ale już trudno
No dokładnie, proszenie o jedno i to samo setki razy potrafi wyprowadzić człowieka z równowagi U mojego są to typowo organizacyjno-biurowe rzeczy, jak go proszę o pomoc w czymś czy zrobienie obiadu to nie ma problemu, ale jak tylko coś się wiąże z jakimiś dokumentami, załatwianiem papierów - katastrofa. A najbardziej wkurza mnie to jego tłumaczenie, zawsze takie samo: "Spędziłem 12 godzin w pracy, daj mi odpocząć, jestem zmęczony". Dobra, przez ostatnie miesiące miał bardzo napięty grafik, w najbliższych też tak będzie, ale niech mi tylko w czasie, kiedy będzie miał luźniej powie, że jest zmęczony (słyszę to określenie od niego 5 razy dziennie) to mu wygarne. "Jestem zmęczony to nic nie robię". No świetnie.

Przepraszam za moje jęki, ale już mi trochę ulżyło jak się wygadałam
Stary 2014-01-10, 14:20   #3538
joasia-a
Zakorzenienie

Mam nadzieje ze za ok pol roku te ceny nakladek nadal beda aktualne :p

Moja mama zakladala te nakladki przez 1,5 tyg na noc, i jak stwierdzila dentystka- jakby dluzej to bylyby bielsze od bieli heh

O bialej perle slyszalam ze bardzo czesto jest za silna i wiele dziewczyn odpuszcza przez nadwrazliwosc. A te nakldki od dentystki hm, pytalam mamy i mowila ze przez pierwsza noc troche odczuwala, ale tak znosnie, a pzn juz wgl ;-)
O efektach jtz wspominalam dlatego sama o takich marze :p
Stary 2014-01-10, 14:23   #3539
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
to zostaje piaskowanie
ja jak pracowałam u dentysty to sama sobie piaskowałam

Cytat:
O efektach jtz wspominalam dlatego sama o takich marze :p
ja tak samo!

Stary 2014-01-10, 14:25   #3540
existence
Zakorzenienie

Dla mnie piaskowanie jest bardzo nieprzyjemne ale na szczęście wg dentystki u mnie zbędne bo mam śladową ilość osadu ale bardzo nie milo to wspominam

Wysłano z Windows Phone 8S by HTC.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości