|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
jaki aniołeczek ![]()
![]() |
#512 |
Zadomowienie
|
A wracając jeszcze do pieluszek to ja do dad nic nie mam. Ale bym nieryzykowala z taka ilością.
Pozatym to coś mi sie obilo o uszka ze te dady sa tez produkowane w fabrykach pampers jako produkt dedykowany dla biedronki. My narazie uzywalismy na początku belli dla wczesniakow - były takie sobie. Teraz pampersy i uważam ze sa super. Wyprobowalam tez te z rossmana - babydream? Nie sa zle ale pampersy moim zdaniem lepsze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Rozeznanie
|
Soleil, Mariee, super wieściami dziewczyny! Gratulacje
![]() Ja juz w nocy myślałam, że sie rozpakuje. Wieczorem ok 23:30 zaczęły brać mnie skurcze, były co 6-10 minut i to dość mocne. Po godzinie pognało mnie na kibelek, wzięłam prysznic i powoli sie wyciszylo. Poszłam wiec spać ok 1 w nocy i o 6 znów obudziły mnie bóle. Jednak szybko przeszły. Miałam dziś umówione ktg wiec byłam bardzo ciekawa co sie zapisze i wyszły zaledwie 2 skurcze w okolicach 30-40%. Te w nocy odczuwalam dużo mocniej. Tak czy owak nie urodziłam ![]() ![]() Co do tych łapówek, to ja doskonale rozumiem Akkme i Kukurydzianą. Tez nigdy czegoś takiego nie dawałam, a w szpitalu gdzie miałam rodzic nie było opcji normalnego opłacenia położnej, tylko właśnie przez kopertę. Z racji tego, ze ja nigdy nie dawałam w łapę i w sumie nie wiem nawet czego zatem mogłabym wymagać to z tego szpitala zrezygnowalam. Bez dodatkowego "opłacenia" podobno nie było mowy o aktywnym porodzie, tylko lezenie, bankowo nacięcie itp. Strasznie to jest frustrujace i drażni mnie ten chory system. Na szczęście miałam wybór i zdecydowałam sie na prywatny szpital, gdzie wiem za co płace, mam umowę itd. Ale gdyby tego szpitala nie było, to nie wiem sama, pewnie dałabym w łapę, bo to jednak pierwszy porod i po prostu strach :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#514 |
Zakorzenienie
|
jaki śliczny
![]() ![]()
#515 |
Zakorzenienie
|
Migotko Borys jest śliczny
![]()
#516 | |
Rozeznanie
|
Melduje się w nowym wątku. Wczoraj miałam zabiegany dzień, a Wy tyle naprodukowałyście, że dopiero teraz udało mi się nadrobić
![]() Pilotko, śliczny kokonik ![]() Olcia, gratuluję. Śliczna jest Twoja córcia, a jakie ma super włoski ![]() Inw, jeżeli chodzi o dane dotyczące porodów obadaj stronę http://www.gdzierodzic.info/ - tam masz statystyki dotyczące cięć cesarskich, nacięć krocza i komentarze osób, które rodziły w danej placówce. Akkma, widziałam że masz problemy z ósemkami. Mogę Ci polecić ŚWIETNEGO chirurga szczękowo – twarzowego we Wrocławiu, który robił mi i mojemu TŻ ósemki po tym jak jeden miejscowy spaprał robotę. Przyjmuje na NFZ, terminy nie są tragiczne, a ludzie wychodzą od niego z uśmiechem. Przed pierwszą wizytą u niego jak na nich patrzyłam to nie mogłam się nadziwić jak można od dentysty wychodzić śmiejąc się po wyrwaniu zęba ![]() Co do położnej to jednak wolałabym opłacić ją na legalu, jak już coś. Co do położnictwa to niestety w moim szpitalu też podobno położne są średnie, ale zobaczymy. Myślę, że jednak ważniejsza jest położna przy porodzie ![]() PawMaj, no właśnie to jest paradoks, ale ja właśnie znam więcej takich, które jak tylko mogą robią cesarki. Wszystkie moje koleżanki miały cesarki i tylko jedną znam, która próbowała rodzić SN, ale się nie udało i robili CC na szybko. Przy drugim porodzie lekarz z radził jej od razu robić cesarkę, żeby komplikacje się nie powtórzyły. Ostatnio mój TŻ nawet mówił, że jak chce to możemy załatwić mi cesarkę, więc w odpowiedzi pokazałam mu filmik jak to wygląda i dał sobie spokój ![]() Współczuję sytuacji z TŻ i mamą. Ona się o Ciebie martwi i pewnie panikuje, co nie zmienia faktu, że powinna Cię wspierać. Jesteś sławna na porodówce ![]() Józefina, wiesz na co choruje sąsiadka? Moja teściowa też się leczy wiele lat, aktualnie jest już czwarty miesiąc w szpitalu na oddziale psychiatrycznym i jednak ludzie, których tam spotykam nie wydają się niebezpieczni. Chociaż wiadomo, że choroba chorobie nie równa. Roane, wiem co czujesz z tym strachem o TŻta. Mam to samo. Mój codziennie jeździ samochodem, robi wiele kilometrów, bo pracę ma mobilną, a niestety nie prowadzi samochodu spokojnie… Marieee, gratuluję córeczki! Jak będziesz miała siłę to napisz coś więcej Soleil, gratuluję! ![]() My też mamy z TŻ związek partnerski. Czasem mój mąż robi więcej w domu niż ja ![]() ![]() Sadlaczyca, wszystkiego najlepszego! Może Smerf zrobi Ci urodzinową niespodziankę i postanowi wyjść ![]() Amberella, zgadzam się z Tobą odnośnie cesarki. Jeżeli są do niej wskazania ze względu na zdrowie matki lub dziecka i lekarz/lekarze jednoznacznie stoją na stanowisku, że poród powinien odbyć się w ten sposób to nawet bym się nie zastanawiała. Mam jednak wrażenie, że demonizuje się poród naturalny, przynajmniej w moim otoczeniu i spotkałam się ze zdziwieniem niektórych osób, że w ogóle myślę o SN, bo tylko CC jest dobre. Jeszcze rozumiem jakby wypowiadały się na ten temat osoby, które rodziły tak i tak i mają porównanie, a z reguły słyszę takie dobre rady od osób, które miały tylko CC. Lidka, coś czuję, że już niedługo Miłosz będzie na świecie. Trzymam kciuki! Cytat:
![]() Słodziak ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#517 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Cytat:
![]() sadlaczyca sto lat! Ja mam urodziny w niedzielę, możemy dzisiaj razem pić ![]() Dopingujemy: San g ![]() ![]() ![]() ![]() PawMaj ![]() ![]() ![]() ![]() Gosia ![]() ![]() ![]() ![]() Isia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Piszecie w o tym dawaniu w łapę... Ja bym nie dawała. Albo bym legalnie podpisała umowę z położną, albo wogóle. Przecież jak to wszystko jest na lewo, to taka położna może Was w każdej chwili olać i sobie iść i tyleście ją widziały. Podatku też od tego zysku nie zapłaci. Czyli ma z kosmosu ekstra forsę, a odpowiedzialność żadna.
![]() |
#518 | |||
Wtajemniczenie
|
Może rodzi
![]() Mały Migotek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A te osoby, które rodziły przez cc i krytykują sn może same ze sobą mają jakiś nieuświadomiony problem, że nie rodziły naturalnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#519 | |
Rozeznanie
|
Borys do schrupania.
![]() ![]() Cytat:
Jak pracowaliśmy oboje to prace domowe były jakoś z automatu, kto ma czas ten coś robi , no oprócz gotowania bo to tylko moja działka, za to ja jeszcze nigdy nie zrobiłam i nie rozwiesiłam prania ![]() Zrobiłam jabłka zapiekane z miodem i cynamonem w piekarniku, wpada któraś ??Chętnie się podzielę :d
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2014-01-10 o 13:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
wstawiłam zupę, wstawiłam pranie, usmażyłam indora do sałatki i teraz moge odsapnąć.
Mierzyłam dziś te staniki do karmienia Canpolu i powiem że sa wygodne ![]()
#521 |
BAN stały
|
Hej Mamuśki i Dwupaczki
![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluję wszystkim rozpakowanym Mamusiom !!! Jesteście bardzo dzielne, a dzieciątka śliczne!!! ![]() My dziś ktg po 16, może to ten weekend będzie nasz ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- I kolejny dostojniś! ![]() Świetny jest ![]() ----------------------------------------------- Dawaj fote TŻ w gaciach ![]() Co tam gacie.... ![]() ![]() ![]()
#523 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chyba łatwiej z niemowlęciem. Przynajmniej nie pyskuje. I nie pali po kryjomu ![]() Shizu48 dzięki że chciało Ci się to wszystko wklepać. Masa cennych rad ![]() Cytat:
Ciekawy pomysł z tą antresolą ![]()
![]() |
#524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I to od od jakiś 3 m-cy już. Najbardziej w prawej pachwinie u nogi. Boli, boli.
![]() |
#525 |
Zadomowienie
|
Kurcze Dziewczyny, jesteście niesamowitym wsparciem
![]() Co do łapówek też jestem zdania, ze nie powinno się dawać. To wszystko moim zdaniem wynika właśnie z naszego chorego systemu. Tnie się koszty bardzo, personel moim zdaniem zarabia mało w stosunku do obowiązków jakie się na nich nakłada. Zatrudniają też za mało ludzi. Ale to chyba wszędzie w budżetówce tak jest (przynajmniej szkoły i szpitale). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#526 | |||
Wtajemniczenie
|
malaMigotkAaa, ajakasia jakie śliczne bobaski
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko dwa tygodnie jej zostały do terminu, może rodzi? ![]()
![]() |
#527 |
Zakorzenienie
|
kurde no .... ciasto robiłam dłużej niż w przepisie było i sprawdzałam patyczkiem a i tak zakalec ... ja nie wiem . każde ciasto w ciąży jak robie to mi nie wychodzi
![]() całe ciacho do kosza poszło a tak ładnie pachniało ![]()
#528 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
Poczytałam sobie i te powyżej teorie wydają mi się dziwne. Jak można nie przewijać kupy?? Oczywiście,że dupsko się odparza! Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie słodzę ani herbaty ani kawy. Cytat:
Śliczny! ![]() I widzę,że nie tylko ja się męczę ze skurczami...
![]() |
#529 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A od paru dni dodatkowo( jak by atrakcji było mało ) pojawiły się wybuchy ciepła, jak przy menopauzie ![]()
![]() |
#531 |
Raczkowanie
|
Jaki śliczny chłopiec! Naprawdę śliczny!
![]() ![]()
![]() |
#532 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jestem akurat nastawiona neutralnie. Nie demonizuję SN ani CC. Według mnie każdy rodzaj porodu ma swoje plus i minusy. Cytat:
![]() ![]() Wczoraj złożyliśmy łóżeczko i ułożyliśmy w nim pościel itd. Jeszcze nie wiemy gdzie będzie stało, bo ciągle zmieniamy koncepcje ułożenia mebli w naszym wielkim (37 metrów ![]() ![]() ![]() Jutro znowu zaczynam zajęcia i tak mi się nie chce jechać, że szoook ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#534 |
Zadomowienie
|
Do lekarza chodzę prywatnie. Wszystkie badania także prywatnie. Ale ten mój jest obcy, dojeżdża do mojej miejscowości.
Tak w ogóle to chyba do każdego chodze prywatnie lekarza. Bo terminy państwowe mnie powalają na kolana ![]() Pampersy nas uczulały. Dady w ogóle. Więc jakiś inny składnik musze mieć nawet jak z jednej fabryki wyłażą.
![]() |
#535 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Igor dziś strasznie wariuje, rano na ktg było to samo... Moze chce wyjść ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#536 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Co do łapówki mam isc w środe do szpitala na obserwacje i potem wywolanie i odrazu uslyszalam wyraźną kwote i nazwisko lekarza jesli chce mieć wywoływany poród "odrazu" po przyjęciu na oddział.... Śmiech śmiechem ale chyba zacznę od dziś i odrazu zgwałce tż może to coś da... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#537 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do dobrych rad, to tak jak ze wszystkimi innymi. Najchętniej wypowiadają się osoby które nie mają zielonego pojęcia o temacie. Dlatego ja zwykle jak któraś znajoma zaczyna temat pod tytułem "sn jest zły" to pytam czy rodziła naturalnie, i jak mówi że nie, to pytam ją czy o lotach na księżyc też mogłaby się wypowiedzieć, skoro taką ma praktykę. Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#538 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Później robiliśmy pierniki na święta i pierwszy wyszedł wodnisty, dopiero jak dopiekłam to wyszedł. Kolejne się przypaliły. Nie wiem o co chodzi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Zakorzenienie
|
Objadłam się żurkiem z tłuczonymi ziemniaczkami i zaraz eksploduje
![]() Wyprasowałam pościel jeszcze rożek i ochraniacz schnie, tą pościel w te kropy prasowało się super ale tą z baby raju to do dziś nie mogę doprasować, ciągle się gniecie, zwłaszcza kołderka...chyba trafiłam 1 na 1000 jakąś felerną ![]()
#540 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zbieram sie powoli do gotowania tego obiadu ... i bedzie spagetti ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.