|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję chłopca ![]() Cytat:
![]() ------- a ja mam usg 16. 01. już doczekać się nie mogę!!! Po pierwsze co z krwiakiem, czy z dzidzią OK i PŁEĆ... AAAA ![]() Cały czas śledzę Wasze rozprawy na temat wyprawki - czytam, czytam i się edukuję ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja na razie się edukuję- jak Ty ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2823 | ||
Zadomowienie
|
Sylwia__88 ,NecroKitty, bazile,Kucyk_Truskawkowy: cmok:
Super niebieskie gratki ![]() ![]() Ooooo masz moją wymarzoną lodówkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() --------------------------- Nie idzie mi dzisiaj w pracy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2824 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Siusiak idzie pod innym katem, bardziej w gore ![]() Cytat:
Cytat:
A ja sie zaczelam wczoraj wozkom przygladac i mi sie strasznie podoba Hartan ten http://www.hartan.de/de/kinderwagen....dell=topline-x tylko czemu to cholerstwo takie drogie musi byc ![]() Ten wozek to w tej chwili nr 1 w Niemczech, wszystkie testy bezpieczenstwa itd ma super, No i ladny jest jak dla mnie. Tylko takiego uzywanego nie kupie bo to linia 2014... damn ... majkela12 - MIALAM... mieszkanie sprzedane razem z wyposazeniem i meblami... teraz potrzebuje takiej samej tylko czarnej, ale jakos sie dorobic nie mozemy :P ![]() Edytowane przez Monica80 Czas edycji: 2014-01-10 o 12:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2828 |
Raczkowanie
|
Ja bym brala ten zestaw:http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-hart...837f5a91fe8d8a
Bo fotelik do auta juz mam. Te wozki maja 3 rodzaje gondoli - sztywna, miekka i kombi. Mi ta kombi sie najardziej podoba bo mozna juz potem rozpiac i wykorzystac jako ocieplacz na nozki do spacerowki. Ale ta cena.. mozna zemdlec... |
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zahaczyłam dzisiaj o Pepco i kurcze, wiecie jakie tam mają ładne ubranka, i to w świetnych cenach, naprawdę dobrej jakości. Myślałam, że w Smyku załapię się jeszcze na promocję kocyków, takie grube w misie były z 89 na 49zł... i został tylko jeden ciemno brązowy, który do niczego mi nie pasuje, a jak były żółte to twierdziłam, że za wcześnie na taki zakup ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2830 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brawa za wizytę i naszą kolejną dziewczynkę ![]() ![]() ![]() Ja idę we wtorek. Ciekawe czy moja 70% dziewczynka nią pozostanie czy okaże się chłopcem ![]() Cytat:
![]() Staram się nie olewać innych, szanuję, że ktoś może się bać go, ale ludziom przeszkadza dosłownie wszystko. Kiedyś miałam awanturę z gościem co miał innego psa puszczonego luzem w kagańcu. Mój był bez kagańca ale na smyczy. Mój nigdy nie atakuje pierwszy innych psów, jest spokojny, ale potrafi się obronić. Tamten podbiegał do mojego warczał. Ja stanęłam w miejscu, bo wiem że jakbym się ruszyła to mogłoby się to źle skończyć jakbyśmy byli tyłem, a jakby co to chcę żeby mój pies się obronił. A gościu z pyskiem na mnie dlaczego stoję w miejscu - zamiast łapać swojego psa czy zawołać do siebie . To ja też z pyskiem na niego i się uspokoił i poszedł. Rozumiem że nie zawsze psy się polubią i czasem trudno to przewidzieć, ale bez krzyku. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do gondoli i co to jest - nie ma się czego wstydzić. Ja też dopiero w ciąży zaczęłam się interesować dzieciowymi tematami. Różnica między rampersem a pajacem to dla mnie była żadna i określałam to wszystko mianem śpioszek ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2831 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wózek śliczny, ale jego cena... ![]() Cytat:
![]() ![]() A powiedzcie Dziewczyny o co dokładnie chodzi ze skrętnymi kołami? Zawsze był taki wynalazek, czy to teraz? Nie wiem czy to dobre porównanie ale ja sklepowych wózków nie lubię jak im się koła skręcają, a wózku dla dziecka w czym to jest takie pomocne? ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]() Dziękuję za info ![]() Ja na pierwszy ogień rozkminiam wózki, ciuszki to oooooo to będzie dopiero czarna magia ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Ja miałam gondolę z pompowanymi kołami i bez skrętnych kół i w mieście gdzie trzeba często coś omijać, czy też sklepach to mało wygodne- jak np. koszyk trzymam w jednym rękul, a wózek pcham drugim, czy ogólnie jak trzeba skręcić w alejkach.Wiem, że są osoby, które lubią tego typu koła - być może to też zalezy od wózka. Ale ja się strasznie umęczyłam- przy okazji amortyzatory tez dostały swoje, a przy skrętnych wystarczy tylko lekko skorygować. Ja raczej nie skuszę się na zakup bez skrętnych kół, musiałby się naprawdę super prowadzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2833 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do psów to ja mam taką starszą panią, która cały czas straszy mnie strażą miejską bo psa bez kagańca wyprowadzam, co z tego, że na smyczy i że to pies, który się własnego cienia boi. A poza tym czy ktoś kiedyś widziała Westa w kagańcu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Zakorzenienie
|
No proszę, Majkela gratuluję dziewczynki
![]() ![]() ![]()
#2835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bazile możesz mi wpisać jeszcze imię Maksymilian ![]() Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Co nie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2836 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To jakie kciuki trzymać, niebieskie czy różowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Łał a u Ciebie jak i Aldrin już 20 tydz ![]() Imię ![]() ![]() U nas na tapceie: Julka (tż chce ![]() ![]() ![]() Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2014-01-10 o 13:18 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Julia piękne imię ale takie oklepane.. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2838 |
Zakorzenienie
|
Wystarczą mi kciuki, żeby było zdrowe
![]() Z jednej strony już jestem nastawiona na dziewczynkę przez poprzednią diagnozę, ale jak będzie chłopiec to również będę się bardzo cieszyć ![]() A co do imion to ja mam rozgardiasz w głowie ![]() Może po tym usg będziemy bardziej intensywnie myśleć. Choć przedtem przez całą ciążę Iza miała być Karolinką, a potem okazała się, że jednak jest Izą ![]() Mnie osobiście nie przeszkadza, że dziecko będzie miało na imię jak 1000 innych dzieci, najważniejsze, żeby mi się podobało. Nie przepadam za bardzo oryginalnymi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2840 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kola skretne sa przydatne w mniejszych sklepach, gdzie jest duzo alejek, na ulicach po miescie, wszedzie tam gdzie trzeba wozkiem duzo lawirowac a nie jechac prosto. I to nie jest tak jak w wozkach sklepowych, w wozkach dzieciecych tylko rpzednie kola sa skretne - i zawsze mozna je zablokowac zeby sie nie krecily. Zawsze beda to mniejsze kolka, czyli te wielkie pompowane dobre na wertepy - nie moga byc skretne. Ja mieszkam niby w miescie, ale nie w centrum wiec na te pierwsze spacery wolalabym duze nieskretne pompowane koła. A jak juz zaczniemy z maluchem podrozowac po swiecie, to mam lekka spacerowke ze skretnymi i bede ja traktowac jako wozek dodatkowy, taki do samochodu , samolotu itp. Mam nadzieje ze troche pomoglam ![]() Co do imie u nas chyba bedzie (jesli sie nic nie zmieni) Natasza a wlasciwie Natascha. Ja nie lubie popularnych imion- Julcia, Maja, Zosia i Zuzia - to ladne imiona ale ile ja juz znam dzieci o tych imionach.... Ja pamietam jak sama bylam w szkole i byly w klasie 3 Moniki... Takze staram sie szukac niezbyt jakiegos mega oryginalnego, ale patrze na statystyki zeby nie bylo przynajmniej w 1 dziesiatce w danym roku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mieszkam w mieście, ale nasza droga osiedlowa to betonowe płyty z tysiącem dziur - żeby wymanewrować to wózek obsługuję jedną ręką, dla testu kiedyś próbowałam przejechać tą drogę z zablokowanymi kołami - no way! ![]() Monika napisała chyba wszystko to co i ja miałam do powiedzenia w temacie skrętnych kół ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2842 |
Zakorzenienie
|
Wrzucam do linka do bloga, gdzie dziewczyna fajnie opisała wyprawkę:
http://www.nowamatkapolka.pl/informator/?group=14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A imię Natasza super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2844 |
Zakorzenienie
|
Mnie jakoś nigdy nie przeszkadzało, że ktoś ma tak samo na imię.
Ale wiadomo to wszystko kwestia gustu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewuszki!
Co do remontu to my na koniec stycznia/początek lutego ruszamy z łazienką i przemeblowaniem sypialni. Samą wyprawką tak bardzo się nie martwię- już się nie martwię. Początkowo mnie to przerażało,ale powolutku już wiem czego chcę. Postanowiłam nie przesadzać i wstępnie kupimy niezbędne rzeczy a kolejne- w razie potrzeby- stopniowo krok, po kroku. Polecam Wam sklep internetowy www.babypol.pl <- wiele potrzebnych gadzetów w jednym miejscu (jedna przesyłka). Za to wózek to temat rzeka. Dostaję od tego rozstroju nerwowego. Mój maż też, bo jak wraca z pracy to ja go napadam opowieściami co wyczytałam, znalazłam itd. Ogólnie Problem jest taki, że chcemy wózek 3w1, który będzie miejski i terenowy jednocześnie. I zgodnie z zasadą: do wszystkiego= do niczego. Jak któryś ma dobrą gondolę to spacerówka jest słaba (np. Jedo FYN super gondolka z budą memo, ale w spacerówce jest poprzeczka niewyciągana, nieodpinana, co mnie zniechęca totalnie, bo nie wyobrażam sobie wyciągać czy wkładać spiącego dziecka..), jak jest genialna spacerówka (X-lander X-move, Maxi cosi mura 4 plus- to gondola jest 75cm i bez funkcji kołyski). Tutek Tirso ma "miekką" gondolkę i w sumie ok spacerówke, wg moich wytycznych, alee.... też ta gondola ma 76cm czyli mało. Musty evo- któraś z Was o nim pisała- odada. Znam ten wózek na żywo. Piankowe koła- dla mnie go dyskwalifikują, ale znajomi mają i są zadowoleni. Trzesie, ale Dziedziolinek się przyzwyczaił. I teraz tak, wg producentów dziecko w gondolce powinno jezdzic max do 6 miesiaca życia. I wtedy 75cm gondola zupełnie wystarczy, ale u nas wypada to środek zimy a wiadomo, że cieplej -chyba- i bardziej konfortowo spi się w gondolce. I tak: koleżanka zeznaje, ze jej córka nie spała na spacerach za bardzo, jest dzieckiem aktywnym, chciała się rozglądać i poznawać świat. Więc błyskawicznie przesiedli się w spacerówkę. Za to dziewczynki mojego brata spały głownie na spacerach i jeździły w gondoli 8-9 miesięcy. Oni mieli gondole 82cm. Ale słabą- moim zdaniem- spacerówkę. Myślę już na każdy sposób. Strasznie boje się tych gondoli 75cm. Nie mam pojęcia jak duży/a urodzi się nasze Dziecko i czy zmieści się do niej w grudniu w ciepłych ciuszkach i śpiworku? Czy Waszym zdaniem wybrać wózek mniej znanej, wylansowanej marki, ale z funkcją kołyski, tzn dobrze amortyzowany? (Tutek Tiro) czy kupić wózek w stylu typowo nowoczesnym X-lander, Mura 4plus? Powiem, Wam, że od kilku dni jem owsiankę ![]() Dodatkowo czuje jakąś wewnętrzną moc, która każe mi dbać o siebie, być aktywną, mam ochotę ćwiczyć coś robić. Jestem na zwolnieniu i mam lęk przed faktem, ze się zaniedbam. Mam jakieś wyrzuty sumienia. Wiem, że każdy mój kg będzie dzielony przez fakt, ze jestem w domu i na pewno się opycham chipsami przed TV.. Chcę przytyć minimalnie tyle ile potrzebuje Dziecko, by w miare szybko wrócić do wagi sprzed ciąży 56kg/170cm. We wtorek na wizycie dowiem się ile mi przybyło przez ostatnie 4h i w końcu zobaczę dziecko na USG. Nie widziałam go bardzo dawno! Wkręcam sobie tak jak Wy. Taka niepewność, ze moze dziecko sie nie rozwija, ze moze cos zle przepływa, moze jest jakis krwiak a ja nic nie wiem?! Będę w 19 TC, więc może poznam płeć....lekko bardziej chciałabym dziewczynkę,ale obstawiamy faceta.. ![]()
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
![]() ![]() |
![]() |
#2846 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ponieważ mój mąż kocha niemieckie auta to też zaintersowała go właśnie ta marka. Cena faktycznie spora, ale katalog jest tak obszerny, ze można wybrać wszystko. I ma absolutnie najlepsze oceny we wszystkich rankingach! Sami zastanawialiśmy się czy nie podjechać po Hartana do Niemiec. Z Wrocławia blisko. Tylko nie wiem co wtedy z ewentualnym serwisem? Dlatego mimo wszystko bliższe mi są inne marki. Cena tego jest podobna do zestawu Maxi cosi Mura 4 plus... Zresztą wszystko co związane z ciążą i dzieckiem kosztuje majątek. My zaczynamy zakupy od zera, nawet prezentów raczej nie dostaniemy zbyt wiele, więc kupić musimy dosławnie WSZYSTKO... ![]()
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! Edytowane przez Prowansja88 Czas edycji: 2014-01-10 o 14:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2847 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam jutro wizyte i też mnie dzisiaj jakieś smuty dopadły, niby nic złego się nie dzieje, nic do mogłoby zasiać jakieś obawy a ja chodzę jak na szpilkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dużo też zależy od dziecka. Także możemy sobie planować, a potem się okaże, że to wszystko można sobie wsadzić gdzieś ![]() Znam dzieci, które np. bardzo nie lubiły gondol i matki bardzo szybko przerzucały się na spacerówki, bo kazdy spacer to był koszmar. Dziecko się uspokajało jak zaczynało coś widzieć. Znam takie co w ogóle nie lubiły wózków i rozwiązaniem było nosidło, a potem dopiero na nózkach. A za jutro trzymam mocno kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja wiem na pewno, że to podstawowy warunek, bez tego nawet najpiękniejszego wózka nie kupię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mama mnie namawia na gondole, ze do klepu po zakupy to bedzie najwygodniej i dla mnie i dla dziecka.. no moze i ma racje. Na jakeis mega dlugie spacery sie nie nastawiam , moj Leon nienawidzil gondoli... Tyle ile spal bylo ok a potem syrena sie wlaczala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.