|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
Super, gratulację ![]()
|
|
#4382 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Jeżeli zatrudnię sie w 5-6 miesiącu ciazy to czy cos mi sie należy ? Chodzi o macierzyński i wychowawczy?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluje
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#4384 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje Kochane za odpowiedzi
![]() Co do psiaka to właśnie weterynarz poszedł. Osłuchał psa i z tym kaszlem sercowym lepiej jest niż ostatnio,także flegamina i ten steryd pomógł. Wsadził psu termo do d..pupy(cud,że sobie dał)i wyszło,że ma 40 stopni gorączki i to mogą być właśnie nerki. Dostał 3 zastrzyki i zobaczymy. W tyg przyjedzie pobrać Mu krew i zobaczymy jak nerki się mają i wątroba..także jeszcze chyba nie wszystko stracone! Oby.. Dzieki ze jestescie
|
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
Już po
ksiądz stwierdził że mamy delikatne dziecko, bo Oliś z takim uszanowaniem przyjął i nosił obrazek ![]() Mycha gratulacje ![]() Kasian właśnie co to za placki? No to ja chyba wywiesze kartke na wc Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
DzIĘKUJE BARDZO ZA KCIUKASY odnosnie dzisiejszej wizyty ![]() monijaaa >> Gratuluje synka Kacerka asia321 >> Witamy w naszym gronie ![]() Cytat:
my też niestety się nie łapiemy ======= |
|
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa właśnie Paulka chyba Ty pisałaś: znalazłam w Biedronie napój o smaku energetyka bez tauryny kofeiny itd
tak się mazywał w dwulitroeej niebieskiej butelce Kupiłam książke "czy wiesz co jesz" Bosackiej zamierzam przeczytac ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
mycha - gratki za udaną wizytę
dziewczyny, jaszcze 'apropopo' becikowego, to moja kol. w zeszłym roku (2013) musiała składać nie oświadczenie o dochodach a zaświadczenie o dochodach z US (zarówno swoich jak i męża) i to za rok 2011
|
#4389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wracając do tematu wózka, jestem po korespondencji z panią ze sklepu bliźniaczego no i ten wózek który chcę odpada bo jest za długi..... Nasza winda ma 120 cm a wózek ma 155 Poleciła Nam inny wózek....Cena podobna http://www.blizniaki.waw.pl/wozki-no...lizniakow.html Zgłupieje przy wyborze wózka
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-01-10 o 18:49 |
|
|
|
|
#4390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nie podobają Ci się coś w tym stylu ?? ![]() http://allegro.pl/mikado-duet-wozki-...843629074.html
|
|
#4391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podoba i to bardzo, tylko niestety jest za szeroki
|
|
#4392 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
Mycha super gratulacje
Emilia mnie też to wkurza, nawet nie wiesz jak bardzo ![]() Martuszka no powiem Ci, że to jest pocieszające, bo człowiek może normalne ruchy wykonywać ale ja sobie kupiłam always (nie używałam długo podpasek to nie wiedziałam które dobre ) i mi odparzyły tyłek tak, ze siadać nie mogłam bardziej to bolało niż rana po nacinaniu mąż musiał mi dowieźć Bella jakieś takie niebieskie i one były dobre Co do placków żadna impreza zawsze robimy w piątki placki na sobotę i na niedzielę, taki zwyczaj, że po obiedzie zasiadamy do deseru to musi być ciasto domowe i zazwyczaj robi mama jeden ja drugi albo mama dwa, ostatnio jak była na zwolnieniu to ona robiła, no a że teraz nie w formie to ja robiłam szczerze mówiąc ja o wiele bardziej lubie piec niż gotować ![]() Lolitka, na pewno nie wszystko stracone Madziuula no Oliś się popisał przed księdzem a jak ksiądz wyszedł to co się stało z obrazkiem? Co do placków – odpisałam wyżej Marcie ![]() Zawsze możesz przed przyjściem gości wysmarować czymś kibelek to nie usiądzie nikt z własnej woli Paulka współczuję Ci tego wyboru wózka, dobrze, że jeszcze tyle czasu na zastanowienie
|
|
|
|
#4394 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatecznie mógł by być, ale musiała bym go składać i na dole rozkładać, dzieci pod pachę, reszta wózka też....
Masakra
|
#4395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No troszkę Masakra Fakt! Znajdziecie coś na pewno
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
madziuuula nie ładne oparzenie ale nie przejmuj się, znajoma cały brzuch gorącym rosołem oblała i maluszek nie ma śladu
![]() gratulacje udanych wizyt
|
|
|
|
#4397 |
|
Zadomowienie
|
Jejku, ale mi sie spac chce. Od godziny siedze w firmie i czekam jak Tzet skonczy spotkanie i po mnie przyjedzie
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
martuszkao ja słucham rmf, zet czasem lokalnego nic szczególnego... No i lubie zakopower - osttanią płytę więc często zapuszczam ![]() madziula wczoraj jak się dowiedziałam byłam zła... ale też podeszłam tak do sprawy świat nie zawalił jeszcze paulka możesz mi napisać na jakiej podstwie dostałaś 200 zł więcej??? chyba że to niedyskretne pytanie to sorrki Kurcze też bym tak chciała ![]() seksta za udaną wizytę no i brawo za chłopaka... Kolejny już ![]() lolitka bardzo mi przykro z powodu pieska... Wiem co czujesz mój miał 16 lat jeszcze widział, słyszał, chodził i dopadła go choroba... No ale niestety taka kolej rzeczy... 3maj się kochana kasian oferta była w kup teraz... Trudno się mówi... mycha super że wizyta udana... No i gratuluje córy emilka też po cichu liczyłam na to becikowe - no ale cóż próg zrobił swoje i juz się nie łapiemy niestety paulka nie masz łatwo z tym wózkiem... Ale spokojnie jeszcze mamy czas
|
|
#4399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-01-10 o 20:14 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4400 |
|
404 Not Found
|
Wróciłam... i nie jest za dobrze. Młody jest za młody o dwa tygodnie, a przepływy między mną, a nim są nie najlepsze.
Za tydzień mam przyjść znów na kontrolę. Poza tym wszystkie organy jak najbardziej ok. Martwię się, trzymajcie mocno kciuki za nas.
|
|
|
|
#4401 |
|
Zadomowienie
|
Paulka, ani macie w bloku wózkowni, żeby wózek na dole zostawiać, wtedy ten mikado jest dobrą opcją, bo ma miękkie gondolki i można dzieci w nich przenosić.
Emilia trzymam kciuki, będzie dobrze. |
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsze słysze... Ale może faktycznie tak jest...
Emilka najważniejsze żebyś się nie zamartwiała i nie stresowała... Myśl pozytywnie a wszystko pewnie wróci powoli do normy... 3mam kciuki za was
|
#4403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- na l4 płacone jest za każdy dzień, łącznie z weekendem bez różnicy w kwocie. do wyliczenia l4 biorą średnią wynagrodzenia, więc jeśli miałaś jakieś premie, to teraz na l4 będziesz mieć więcej kasy
|
|
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam do łóżka... ostatnio coraz szybciej się męczę - ciekawe dlaczego
![]() Nie szalejcie na forum jutro - pewnie będę wieczorkiem dopiero albo w niedziele... Jedziemy na urodzinki babci tż a wcześniej mama ciągnie mnie na wyprzedaże - chce kupić płaszcz - ciekawe czy jeszcze coś zostało w sklepach Dobranoc Brzuchatki
|
#4405 |
|
Zadomowienie
|
Co do wózków to powiedzcie mi czy te 3w1 wózki to spacerówkę maja taką że wystarczy mi do końca wożenia dziecka? do jakiś myślę 2-2,5? bo nie wiem ile czasu dziecko jezdzi w wózku ;p
bo wiem ze kiedys kupowalam parasolkę jeszcze bo była mała,wygodna w transporcie a teraz? czy bedzie potrzebna? zauwazyłam ze jestem tu jako osoba z najmłodsza ciążą... gdy by nie cc to nie weszla bym nawet do tego wątku bo termin SN był by na 4 lipiec
Lenka 18.06.2014 ---> 2,800 kg i 49 cm szczęścia Edytowane przez sylvuniaa84 Czas edycji: 2014-01-10 o 20:32 |
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obrazek schowany A brudny kibelek źle świadczy o pani domu I nie zacytowało mi Emilka nie martw się, a macie jeszcze jakies dodatkowe badania? U was jest konflikt serologiczny? Z tą wypłatą Beatusia ma racje, nie chodzi o weekendy a o ewentualne premie dodatki w ostatnim roku Justynka Ty o tym myśłałaś planując macierzyński i chorobowy? Bo mam kumpele co pod średnią pensje w ogóle całą ciąże planowała, a też masz premiową ![]() Paulka a może można wynająć w bloku dodatkowe pomieszczenie piwniczne? U nas można, płacimy jakies 30 zł miesięcznie dodatkowo a Tż ma tam siłownie i wózki trzymamy Tak co do tych podkładów itd to własnie jak Kasian pisze żadne alwaysy tylko Bella najlepiej, te naturalne bez siatki I co jeszcze to szwagierce teraz zawiozłam do szpitala koło ratunkowe do siedzenia, mi się nie przydało ale wiecie A ona mówi, że jej życie uratowałam
|
|
#4407 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasza trójeczka trzyma magiczne kciuki ![]() Cytat:
Rozmawialiśmy nawet w administracji żeby nam wygospodarowali jakieś dodatkowe pomieszczanie i Cytat:
Miałam premie, i to kilka. Tylko najdziwniejsze dla mnie jest to że od 3 msc jak jestem na zwolnieniu za każdym razem dostaję inną wypłatę, ale mi to nie przeszkadza, z każdym msc większa
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez za majty ganiali i kazali wietrzyc jak najwiecej, ale polozne przymykaly oko, tylko przed obchodem lecialy do nas, zeby sciagac, bo ida mialam siatkowe, ale jak lezalam, to zsuwalam troche, zeby wlasnie jak najwiecej wietrzyc, ja dawalam rade karmic tylko na siedzaco i np wtedy juz nie wyobrazam sobie bez majtek, bo siedzac po turecku to jednak malo komfortowe muzyki slucham takiej jak zwykle |
|
|
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się w ogóle nie kalkuluje macierzynski i l4 - lepiej zarabiam chodząc do pracy ![]() zmykam
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslalam, ze bedzie nowy watek - a tu jeszcze stary meczymy ![]() A ja stałam 1,5h przy garach Emi -
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

potwierdziła się dziewczynka

ksiądz stwierdził że mamy delikatne dziecko, bo Oliś z takim uszanowaniem przyjął i nosił obrazek

bardziej to bolało niż rana po nacinaniu
zawsze robimy w piątki placki na sobotę i na niedzielę, taki zwyczaj, że po obiedzie zasiadamy do deseru to musi być ciasto domowe