|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
I ja kupiłam 2 prześcieradełka zwykłe frotte na przewijak, z podobnego powodu co Ty, tylko ja dostałam od kogoś brzydki po prostu ![]() Dla mnie 1, ja nie lubię obrazków na meblach. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4022 | |
Zakorzenienie
|
Już Ci tyle dziewczyn odpisało, że nie będę się powtarzać
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4023 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mogę sobie sama zrobić. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4025 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dlaczego dla dziewczynek sa fajniejsze ubranka???? pytam się ![]() Cytat:
![]() Ja myślę, że wtedy sam będzie chłopak na przewijak wskakiwał i się przewijał ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdecydowanie nr 1 ![]()
![]() |
#4027 |
Zadomowienie
|
Ech tyle razy mialam już Wam coś napisac, ale pamięć dziurawa.
Do mamuś dziewczynek: Poczytajcie sobie o synechii. Ja nigdy o tym nie słyszałam, dopóki nas nie dopadło, a potem się okazało że znam jeszcze dwie mamy, których córeczki miały ten sam problem, czyli wcale nie jest rzadki. W ostatnich latach pojawia się znacznie częściej, pewnie dlatego szkoły rodzenia itp o tym nie mówią, bo nie nadążają ![]() O np tu: http://dzieciowo.pl/2012/05/synechia...iewczynek.html Podobno przyczyną jest używanie chusteczek nawilżanych ale to nieprawda bo my używaliśmy tylko wacików i wody do przemywania. Było dziś (wczoraj? ![]() ![]() Nadzwyczajna to wszystko musisz zgłosić lekarzowi w poradni, ale naprawde jeśli Tobie cukier podnosi samo jajko to chyba masz glukometr zepsuty no bo jak, z czego, jajko to tylko białko i tłuszcz, skąd węglowodany? ze skorupką przecież nie jesz. Chyba że z bułą, ale to wiesz wtedy że od bułki a nie od jajka ten cukier. Chleb z rzodkiewką to co innego, to znowu są same węglowodany więc cukier podniesie. Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2014-01-10 o 17:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4028 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziewczyny pytanie do Was o ten twardniejacy brzuch. Jak czesto i na jak dlugo Wam twardnieje?? I to cały brzuch czy np podbrzusze tylko?? Bo ja juz nie wiem... zawsze mi twardnieje jak zmienie pozycje.. wstaje np z łóżka i do toalety ide to twardy, usiade na kibelek i mieknie.. To samo jak leze za dlugo w jednej pozycji czy na boku czy na plechach wtedy twardy zmienie pozycje i mieknie. To to jest to stawianie brzucha?? No i biore sie nadrabienie. pol dnia mnei nie bylo a już 4str ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
![]() Co do brzucha to ja tylko wiem kiedy mnie boli, a jakoś nie zwracam uwagi kiedy mi coś twardnieje. Mam czasem twardy, ale wtedy myślę, że to mięśnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4032 |
Moderator
|
O - dobrze napisane, bo przecież niektóre z nas posługują się skończonymi tygodniami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4033 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No mi czasem twardnieje jak wstaje, ale jak usiądę to przechodzi, mój lekarz mówił, że to normalne, ale dopytaj swojego jak tak często Ci się zdarza ![]() Dziewczyny jeśli któraś planuje kupić nawilżacz to w euro rtv agd jest jakaś promocja aktualnie i zamówiłam sobie nawilżacz Eldomu za 159zł zamiast za 189,99zł . W tej cenie jest jednym z najlepszych i dodatkowo koleżanka ma i sobie chwali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4035 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do twardnienia: bardzo często mi się to zdarza - zwykle tylko podbrzusze ale jeśli np tak jak dziś najpierw poodkurzam pół domu a potem umyję na kolanach podłogę w łazience i wyszoruję brodzik to twardnieje caly po każdym ruchu. Mój lekarz powiedzial, że dopóki to tylko dyskomfort a nie ból, to mam się nie przejmować i wystarczy ograniczyć aktywność. Pytał czy to się dzieje po wyraźnych ruchach płodu, ale u mnie tak nie jest - to raczej moje czynności ten stan nasilają... Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2014-01-10 o 17:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4036 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a nam sie bardzo przydala Nie wiem o jakim przwijaku wy mowicie, ja mialam osobno komode i osobno taka deske na to, jak mala wyrosla z przewijania to deska do piwnicy a komoda stoi do dzisiaj No i teraz znowu ta deske wyciagne ![]() Cytat:
![]() mi nie twardnieje na dlugo i tylko podbrzusze Jeszcze niedawno mialam tak tylko przy pelnym pecherzu, a teraz sie zdarza jak sie np zmecze Jak leze to mi nie twardnieje, raczej przy wstawaniu A czy to jest stawianie to nie mam pojecia Do nas ma przyjsc zaraz szwagier z rodzina, mieli byc krotko po 18 a dalej ich nie ma ![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-01-10 o 17:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Zadomowienie
|
Dzięki wielkie, obiło mi się to kiedyś o uszy chyba nawet tu gdzieś na wizażu, ale teraz sobie doczytałam
![]() Czbasia, ja tez kiedyś tak poszłam na wizytę, lekarki nie było, a mnie nikt nie poinformował ![]() Z tym twardnieniem to ciężko to tak technicznie opisać. Ale twardnienia przed sikaniem bym nie liczyła, bo to od pęcherza chyba. W każdym razie mi twardnieje cała macica, czyli nad pępkiem też (w zasadzie właśnie dno mam najbardziej twarde i bolące trochę) i trwa to około 30 sekund, czasem dłużej, czasem krócej. A ja dzisiaj w Biedronce widziałam jakiś nawilżacz powietrza za 100 chyba z MPM product. |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Moderator
|
Wszystkim Wam twardnieje brzuch - a ja wciąż nic takiego u siebie nie dostrzegam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ani nawet skurczy przepowiadających, ale to chyba dobrze ![]()
![]() |
#4040 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie też to dziś zauważyłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie daj się ex Cytat:
![]() Cytat:
Mi twardnieje cały brzuch, zazwyczaj jak wstaje i zbyt długo chodzę, albo np.sprzątam. Gdy się położę brzuch robi się miękki. Te twardnienie jest dla mnie całkowicie niebolesne. Nie wiem co to stawianie się macicy, chyba tego nie miałam jeszcze |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4041 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W poprzedniej ciąży tak samo jak Ty zachodziłam w głowę, o co chodzi z tym twardnieniem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Zakorzenienie
|
|Olakola dla mnie numer1 jest na I miejscu
![]() Aniany ![]() Side ja nei bede kupowac pokrowca na przewijak, podklady mi zostana chyba a pozniej pieluszka ![]() Edytowane przez czbasia Czas edycji: 2014-01-10 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4043 |
Raczkowanie
|
Wpadłam tylko aby Wam napisać. Z małym wszystko dobrze. Waży 1110g w 27t5d. Natomiast z szyjka źle nawet bardzo, jade do gina i poźniej do szpitala. Szyjka się skróciła. W opisie wyczytałam że funkcjonalana część szyjki 6mm jestem przerażona
![]() Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4044 |
Rozeznanie
|
ceny też.. ale zdrożały, bo wszędzie zdrożały...
femibion natal 2 kupowałam za 35zł, teraz 43, ale w mojej aptece teraz kosztuje 68zł, więc też zdrożało... dobrze, że mam zapasy do porodu :P ale potem się przeniosę na co innego ;P chyba na vitaminer ten nieco droższy (z dh3 czy jak to się zowie)
#4045 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4046 | |||
Raczkowanie
|
witam się i ja
![]() byłam dzisiaj na krzywej cukrowej, o Boże... dobrze, że to tylko raz, prawie 4 razy o mało co ![]() Cytat:
Jak dla mnie pierwsze najpiękniejsze, gdyby nie to, że www zagraniczna, to bym przemyślała jeszcze swój wybór. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4047 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymaj sie!
![]() |
#4048 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny pochwalę się moim zakupem
![]() Oto towarzysz w naszej sypialni aż do narodzin Majki. chcemy by przesiąkł naszymi zapachami by później Majka miała go w łóżeczku. Podobno to bardzo dzieci uspokaja. Mąż się śmieje, że lubi spać z maskotkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak odczuwasz to stawianie?? Kurcze sama nie wiem czy to mam czy nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.