|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Rybko Twój Kacperek 6 kg a Zuza ledwo 4,8 ja nie wiem jak to jest.
Idę już spać póki dzieć ładnie śpi to trzeba korzystać
|
#1832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1.5tygodnia na wyniki? My badanie mieliśmy w piątek a w poniedziałek wyniki ... Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1833 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje cyce latałyby mi na prawo i lewo Cytat:
![]() za wagę,z przybieraniem nie pomogę,wiem tylko jak powinno byc na piersi.Dobrze że w końcu sie dowiecie niedługo czy to nietolerancja czy coś innego. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1834 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka zazdraszczam fitnesu
też bym poszła, może w wakacje,dam jakoś radę, kto pilnuje Nelkę jak wychodzisz na zajęcia? wymieniasz się z tŻ?
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzyna Witamy drugą Ninkę na wątku
|
|
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc. Poczytam troche, ale nie wiem czy dam rade dobrnac do konca bo mam sterte prasowania I choinke chce rozebrac ..
Wystukałam a własciwie najpierw wypatrzyłam Majce zabek ( tak mi sie wydaje - jesli sie nie myle pewnie wyjdzie lada chwila) I jest to ... Górna tròjka Cytat:
Z butelka jeszcze takich mykòw nie ćwiczyłam, ale Sam smoczek juz podgrzewałam za rada Dzidzi i niestety nie zrobilo to na niej nawet wrazenia :P Ja probuje dziennie, ile mleka juz zmarnowałam to głowa mała , I bede dalej , ale juz sobie pomyslalam ze w Polsce kupie kubek ala niekapek Od 4 mies I jak wroce sprobuje tym sposobem. Planuje też zaczac wkrotce podawac kleik Lub kaszke na moim mleku , I mysle ze z czasem stanie sie to juz jakims jednym posiłkien, na czas ktorego bede mogla uciec do dentysty czy fryzjera BABKU - ona pracuje pn-pt po 8h, wiec wtedy kiedy nie pracuje to chyba wałkuje cycki. Masakra. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1837 |
|
Zadomowienie
|
A mnie mąż postanowił umilić życie i chce mnie zawieźć na te tańce mam z dziećmi w chustach, pomimo tego, że będzie po nocy. I tak jak wcześniej strasznie chciałam iść, tak teraz jak mam okazję, to zaczęłam się zastanawiać, czy mój Filip trochę za mały nie jest
Będą tam też inne dzieci i nie wiem czy to nie za wcześnie na taki kontakt??Doradzcie mi, bo chciałabym bardzo, ale nie kosztem dziecka oczywiście. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1838 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzeba zacząć pilnować tych naszych pociech...Cytat:
Mogłabyś wkleić zdjęcie pępka? Cytat:
![]() Nasze już zdążyło przyjść i odejść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1839 |
|
Zadomowienie
|
I mamy dziś pierwszą noc bez tatusia
![]() Mam nadzieję, że Filip nie zareaguje jak na kąpiel. Na razie jest dobrze, tylko smutno tak bez niego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sa takie profile na facebooku jak Lajk za lajk albo Konkursowo . Zajrzyj Nasturcja czy Miłek miał jakaś wysypke zanim doszliście do tego , że to nietolerancja? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1841 |
|
Raczkowanie
|
89Beatka dziękujemy. Podczytuję was już od połowy poczekalni
![]() Też miałam stracha ale i poczułam ulgę że się sytuacja rozwiąże...
|
|
#1842 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
![]() niedługo chyba szczepienie macie co?
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobilam, al jednym okiem
![]() Domii- jak potrzebujesz to odpocznij od nas ![]() ola- juz niedlugo i maz znajdzie prace ![]() katarzyna- Witaj sliczna ninka<3no wlasnie to mleko nie jest po 7 tylko po 17,47... bo bylo bebilon pepti 1 i normalnie kosztowali 22zl, ze znizka kolo 7 a teraz jest bebilon pepti 1 dha i kosztuje normalnie ok 33zl a ze znizka 17... zageszczam nutritonem. Nasturcja- tak, tak mi powiedzieli a potem zadzwonilam do innego lab. i powiedziano mi ze koszt badania to 50zl i na wynik czeka sie min. tydzien. Widocznie wszedzie jest inaczej... W ogole usialam klocic sie o nizke na pampy w biedrze bo cena jal u lineczki-29,99 ....
|
#1844 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i kupiłam sobie lampeczkę za dyszkę. A jaka fajna
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś miałam dzień do
Zaczęło się już w nocy... Obudziłam się koło 3 (jakieś pół godziny przed małą) i było mi potwornie niedobrze. Jak chciałam wstać, okrutnie kręciło mi się w głowie. Doczłapałam się do łazienki, wróciłam, uchyliłam okno... Nic nie dało. Jak mała się przebudziła to obudziłam męża żeby mi ją podał, bo bałam się, że ją upuszczę. On też przewinął po karmieniu. Ja leżałam i świat wirował. Jak obudziłam się koło 6 to już było znacznie lepiej choć jeszcze byłam jakaś nieswoja... Nie wiem, skąd to. W dodatku zdziwiło mnie to, że poprzednie karmienie było przed 21, czyli 6h wcześniej, a moje piersi praktycznie były puste. A powinny być dawno twarde i bolące. Dziwne... Jakieś chyba mega osłabienie. Wstałam przed 7, ogarnęłam się i zaczęłam ogarniać Ninę, bo miałam być po porannej mszy u księdza w sprawie chrztu (w czasie kolęd przyjmuje tylko po porannej mszy Ze złości się popłakałam. O 8.30 to ja wychodziłam z bloku. W dodatku nie wiedziałam, że taka pi*****ca na zewnątrz i wyszłam bez czapki. Przewiało mnie okrutnie, lekko zmokłam... Dobrze, że mała była w folii. W kościele byłam o 8.45 i już pocałowałam klamkę Wróciłam do domu i podczas najbliższej drzemki Niny ja też się godzinkę przespałam. I nic nie załatwiłam
|
#1847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja chciałbym nosić już wcześniej.Tez czytałam że niektórzy nie zalecają ![]() Nam by to na bioderka pomogło |
||
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
uf my byliśmy na urodzinach u taty
kupiłam kubek z napisem super dziadek :P a co ![]() teraz mąż usypia chochlika.. wiecie co pomyślałam że wkleję tutaj: https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater jeśli ktoś ma fb proszę o polubienie komentarza z Basieńką.. wprawdzie osoba która wygrywa ma 400 lajków i raczej jej nie dogonię ale kto wie... może wasi znajomi też mogą kliknąć jak udostępnicie im link
|
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Tylko pytanie: ważniejsze bioderka czy kręgosłup...
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego ja już nie planuję bo czasem z tego I zauwazyłam że im mam mniej czasu tym lepiej sie organizuję(ale to jak mi dziecko nie zrobi kupy na przewijak i się nią nie obsmaruje) ![]() Kancelaria parafialna nie ma stałych godzin pracy? Normalnie same jajca z chrztami,albo ksiądz sie nie zgadza,wysyła na spotkania,albo dostac sie nie mozna,albo nie chrzcza.Cyrki wyprawiają.Masakra jakaś ![]() Normalnie o chrzest sie trzeba dopraszać-niepojęte |
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Babku ja bym poszla
![]() Aaby biedna a z tym samopoczuciem to dziwne...jak teraz sie czujesz?Kochane,musze sie pochwalic: mala spi w lozeczku ( po myciu pomemlala piers i zasnela na.rekach) nie podalismy dzis mm !!! to takie nasze sukcesy ![]() no i przerwy w jedzeniu miala- najkrotsza to byla godzina wiec super! w aptece nie mieli Boboticu wiec mamy Espimosan- ale odpukac, mala spi spokojnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To podobnie jak w chuście nie? |
|
|
|
|
#1853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma - poniedziałki/środy/piątki - 16.30-17.30. Ale te godziny nie obowiązują w czasie kolęd (czyli praktycznie przez cały styczeń). Wtedy ksiądz przyjmuje tylko po porannej mszy Cytat:
![]() Super! Cytat:
![]() Najważniejsze dla mnie jednak, że Tula to nosidełko, nie wisiadełko Aaa, próbowałam dziś małej podać Bebilon - żeby móc czasem wyjść, choćby do rehabilitanta, u którego powinnam była być zaraz po połogu. No i o chrzcinach też myśleliśmy, że w razie gdyby w kościele był alarm. I Chcę kupić jeszcze Aventa Natural i spróbuję. Choć moja przyjaciółka mówiła, że przerobili mnóstwo butli i jedyną, jaką mała chciała, to taka najprostsza najzwyklejsza z żółtym gumowym smokiem - coś a'la te, którymi my byłyśmy karmione ![]()
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Lusesita Brawa za mały sukces
ziarnko do ziarnko i zbierze się miarkaCytat:
Chyba najlepiej kierować się zdrowym rozsądkiem po prostu bo opinie jak i gusta różne.Ninka mały uparciuszek
|
|
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to cale szczescie...moze chwilowe oslabienie... taka butle z kauczukowym smokiem upodobal sobie kiedys moj chrzesniak.zadne smoki silikonowe- tylko kauczuk zassal. chcialabym dopisac do sukcesow jeszcze zassanie smoka- ale niestety,poki co lipa...moze to i lepiej...pewnie kiedys sie bede cieszyc,ze nie musze odzwyczajac ![]() tak piszecie o tych problemach z chrztem,ze az sie boje co nas czeka... choc podobno nasz ksiadz jest ok.i w sumie nie ma sie czego czepnac ![]() przespanej nocy zycze,dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Nemosku dzieki! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2014-01-10 o 23:48 |
|
|
|
|
#1856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nasz ksiądz też jest spoko, nie czepia się (jeszcze, bo znając go i jego pomysły to może jeszcze coś wymyślić
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Trele -już ząbek?
Aaby - co za dzień najważniejsze, że samopoczucie się poprawiło na kiedy chcecie?Majka nam przed chwilą niezły koncert urządziła ledwo co zdążyła zasnąć i chyba jej się coś złego przyśniło, bo najpierw lekko zawyła a później się na dobre rozryczała...tatuś uspokoił po chwili. Po kąpieli też był wrzask aż się jej ubrać nie dało ale to chyba ze zmęczenia było, bo mało po południu spała. Mąż z deka wkurzony, że akurat dzisiaj się tak drze jak on musi trochę pospać, bo po 3 zawozi teściową na lotnisko ![]() Idę spać
|
|
|
|
#1858 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
ale nie za wcześnie na reakcje? Mała się normalnie uspokoiła po 2-3 godzinach od podania mleka i zrobienia kupy. Teraz jest po około 300ml z delicolem i śpi jak suseł, nie pręży się, nie stęka, zasypia od razu przy karmieniu mam nadzieję, że kupsztal pójdzie spokojnie po tym ![]() Cytat:
ale Ulka ogólnie po harcach nocnych w dzień zawsze jest super grzeczna.Dziwna ta lekarka, ale może faktycznie ma troszkę racji:< odżyć musisz! A wyjścia do sklepu na 5 minut to dla mnie odapnięcie mega ![]() Cytat:
super, że postanowiłaś się dołączyć, gdy mamuś ubywa! Śliczna Ninka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
),Gumisie, Muminki, Smerfy, muzyczkę z Herkulesa, Pocahontas, Czipa i Dale'a (?) itp itd![]() Cytat:
wcale się nie dziwię, że się popłakałaś! :/---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ---------- Trele, pierwszy kieł wątkowy ![]() Ide pod prysznic, bo zasnęłam w makijażu jak kret
|
|
|
#1859 | |
|
Zadomowienie
|
aaby, dobrze ze dobrze się już czujesz! Z załatwianiem chrzcin to obłęd- same problemy robią!
A co do pieluszek wielo to jeszvze nie ma co podziwiać blo dopiero będę próbować i zobaczymy czy się nie zniechęce ![]() Cytat:
![]() Corka, to korzystaj póki Ula grzeczna i śpi A ni ktoś dziecko odczarował. Dzisiaj cały dzień bez marudzenia, bez płaczu. Kupił mąż ten bobotic ale nie musiałam nawet jej podawać. I drzemka popołudniu była i po kąpieli zasnęła przy karmieniu co jej się nie zdarza. Zobaczymy czy to na dłużej niż jeden dzień. Idę spać dalej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1860 |
|
Zadomowienie
|
Abby oby już takie nocki się nie powtórzyły. A z chrzcinami u mnie identycznie. Nic się nie dowiesz, bo kolęda.
My od godziny cycolimy, robimy kupy, usypiamy, rozbudzamy się, cycolimy i tak w koło ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:04 ---------- Poprzedni post napisano o 04:09 ---------- Po dwóch godzinach aktywności moje dziecko w końcu padło. Stwierdzam, że uśmiechy o godzinie 4 rano nie są tak słodkie jak te w dzień ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

matko jaki "straszny dzień" ... :/
czyli przybrał przez 14dni 200g.
to chyba dobrze?
Kazała narazie podawać Pepti i jakby sie cos działo to od razu przyjść, powiedziała ze na te kupki to comfort mógłby być za słaby [ była zielona, śluzowa i luźna akurat]. DO TEGO pepti mamy podawać acidolac baby 1saszetke dziennie. [10 saszetek 17zł...] no i 20tego mamy też szczepienie i pobierzemy małemu krew z żyły do \badania [ nazwy nie pamietam ale własnie ono ma wykluczyć albo potwierdzić nietolerancje] i na wyniki sie czeka ok 1,5tyg... wiec no w lutym sprawa bedzie rozstrzygnięta. Mieliśmy dzisiaj zrobić tą krew, ale okazuje sie ze gość z lab już pojechał z próbkami...
jutro z TZ nie wstamiemy z lozka bo on na silowni byl
za wagę,z przybieraniem nie pomogę,wiem tylko jak powinno byc na piersi.
KCIUKI DLA ANI
Będą tam też inne dzieci i nie wiem czy to nie za wcześnie na taki kontakt??

najważniejsze, że samopoczucie się poprawiło