|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Seksta, Monija gratuluje chlopcow
I wszystkim wizytujacym dzis za dobre wiesci Carmena trzymaj sie, wiem ze ciezko z dzieckiem, ale staraj sie odpoczywac |
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Myska zawsze najlepiej pojechać do sklepu i jeszcze pojeździć wózkiem po sklepie
![]() Justyna a to nie fajnie z tym wózkiem ;/ Carmena a możesz liczyć na jakąś pomoc od kogoś?? Leż w miarę możliwości i odpoczywaj. Co do sesji to ja mam rozstępy i akurat w 7m mi wyskoczyły. Więc fotki koleżanka trochę podrasowała poprzez usunięcie rozstępów ![]() Muffinka rozumiem Cię bo wiele pewnie i u mnie ubranek odpadnie. Seksta wiedziałam że na niebiesko będzie Gratuluję ![]() Lolitka ja też specjalnie nie jechałam zmieniać nazwiska do US Sylvunia teraz są zmiany w becikowym i ileś tam na osobę nie może przekraczać. http://niejedno.pl/becikowe-2014-zasady-wnioski-wzory/ Idziesz do UM bierzesz wniosek na becikowe , potem do US o zaświadczenie o dochodach od Was i od gina zaświadczenie od kiedy chodzisz do niego tzn od którego tygodnia ciąży i jakie badanie miałaś w trakcie ciąży robione i potem składasz to do UM ![]() Co do wózków 3w1 to spokojnie dziecko pojeździ w nim do 2-3 lat Chociaż my zmieniliśmy na lżejszy po roczku :P Kasian tak zdecydowaliśmy się i jutro będę dzwoniła aby się zapisać . Pójdziemy na 4d. Współczuję nocki, a próbowałaś posmarowac żelem może by pomogło i Hania zasnęła by. Mycha gratuluję potwierdzenia córy ![]() Madziula to fajnie się Oliś na kolędzie zachowywał Emilia nie nakręcaj się tak dzieci różnie rosną i za jakiś czas te 2 tyg nadgoni co do przepływów to nie wiem co pisać , bo nie spotkałam się z tym nigdy , ale wierz że będzie dobrze ![]() Się wkurzyłam - od początku grudnia chodzę z zatrutym zębem , 16.01 miałam iść na kanałowe a tu mi dzwonią i wizytę przekładają na ostatniego stycznia Tak jak pisałam zdecydowaliśmy się iść prywatnie na USG i jutro będę dzwoniła aby się zapisać. ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Co do tytułu proponuję kontynuować jeszcze ten ponieważ nie każda zna płeć. A jak poznamy wszystkie to wtedy ten od Lolitki
|
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
paulka wydaje mi sie, ze ten z tylu w spacerowce bedzie mial strasznie ciasno, jak pierwszemu rozlozysz do spania oparcie, bo i dojda grube ciuchy jeszcze, to juz w ogole. Jak zagladasz na watek blizniaczy to popytaj glam jaki miala wozek, bo kojarze, ze podobny i wlasnie na spacerowke narzekala
Emilia a na te przeplywy da sie cos zrobic? Czy tylko czekac? Trzymam mocno kciuki, musi byc dobrze ![]() sylvunia to wszystko od wozka zalezy, moj 3w1 ma dosc szeroka i wygodna spacerowke i mlody dalej sie miesci, a kawal chlopa z niego, ale na wiosne kupilismy parasolke, najtansza jaka byla, bo malo uzywam, tyle co zakupy przytachac, bo mi w tym 3w1 juz ciezko bylo go podpychac pod gorki (a u mnie same gorki) Tyle ze jesli zima w tym roku bedzie wyciagam znow ten duzy, bo w parasolce jakos tak siedzi na wierzchu, tamten bardziej zabudowany. No to Ci pomoglam
|
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia 25 >> trzymam kciuki by wszystko było w porządku, jesli mozesz napisz coś więcej, co lekarz powiedział ntt
|
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Ode mnie dopiero odjechała siostra, ledwo wróciłam do domu, a ona juz dzwoni, że zaraz będzie, tym razem znów z dwójka dzieciaków, masakra, jestem padnięta
![]() ide spać, bo rano wstaję po chleb dobranoc |
|
|
|
#4416 |
|
404 Not Found
|
Dzięki dziewczyny.
Powiedziała, że to znaczy, że za mało waży i za mało dostaje krwi ode mnie. Tak czasem po prostu jest i nic się nie da zrobić. Żeby przeżyć, musi ważyć około 500 g, aktualnie waży 280, a na swój wiek powinien około 450 minimalnie. Ogólnie nie byłoby źle że jest za młody, może być po prostu drobny, ale te przepływy są złe. ![]() Za tydzień kontrola jeszcze raz i zobaczymy co będzie dalej. Tyle na razie wiem. |
|
|
|
#4417 |
|
Raczkowanie
|
Emilka
dzidzia jest silna i da sobie rade
|
#4418 |
|
Zadomowienie
|
Emilia wiem, że ciężko, ale staraj się myśleć pozytywnie, to ściąga dobre fluidy
|
#4419 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
Iga dziś przeszła samą siebie, dlatego dopiero teraz jestem w stanie Was nadrobić.. mieliśmy dziś kolędę , ksiądz pomylił Igę z chłopcem (ubrana była w sukienkę ) i palnął jeszcze tekstem że jak człowiek nie ma swoich to tak jestw ogóle dziwny był , nie wiedział co mówić ![]() poza tym Iga dziś wzięła telefon mojego taty i zadzwoniła do mojego brata ![]() cieszę się że wizyty udane i płcie również poznane Emilia trzymam mocno kciuki,żeby było dobrze głowa do góry!
|
|
|
|
#4420 |
|
404 Not Found
|
Tak, wszystkie narządy wręcz idealne. Pocieszające troszeczkę.
|
|
|
|
#4421 |
|
Zadomowienie
|
No to super, że tu jest w porządku
To w końcu Twój mały mężczyzna i da sobie radę, razem dacie
|
#4422 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i przechodziłyśmy w tej dodatkowej spacerówce całe lato. Teraz się przerzuciłam znowu na spacerówkę z zestawu, bo ma pompowane koła i po śniegach będzie wygodniej Cytat:
ale ktoś musi upiec te placki O no właśnie podpaski bez siatki zdecydowanie a teraz mi się przypomniała ta reklama always "każdy dzień jest twój kiedy always masz" tra la la la Cytat:
Wiesz co w tej nocy w ogóle mi nie przyszło do głowy, że to mogą być zęby, dopiero potem się pokapowałam, więc nic nie smarowałam Cytat:
Cytat:
Hanka też raz wykręciła... o 6 rano.. na szczeście do mojej mamy a było bardzo blisko wykręcenia do mojego byłego szefa Zbieram się powoli, dzisiaj taki senny dzień, do jutra |
||||||
|
|
|
#4423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#4424 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u Ciebie będzie tak samo!!! Trzymam kciuki za Was.Cytat:
![]() Cytat:
kasian Ty tu sobie placki pieczesz a ja mogę obejść się smakiem tylko dziś teściowa przyniosła mi glukometr... Spróbowałam zmierzyć sobie cukier, ale 2 razy mi się nie udało to jutro rano będę próbować
|
|||
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Heh Niegrzeczna to ksiądz odwalił
ale racja sam w sukience chodzi ![]() Paulka tak to ten smak tż kupił choć zdrowe to nie jest bo gazowane no ale ![]() Martuszka no i na kole przewiew jest ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
emilia- a nie chciałabys tej diagnoozy jeszcze zweryfikowac z innym lekarzem?
|
#4427 |
|
Wtajemniczenie
|
z tego, co ja się orientuję, to nie jest istotne, kiedy się zatrudnisz, tylko ważne, żebyś na dzień porodu miała odprowadzane składki (czyli umowa o pracę albo zlecenie)
|
|
|
|
#4428 |
|
Zadomowienie
|
Nie moze byc zatrudniona na umowe zlcenie lub dzielo jesli chce sie starac o macierzynski. tylko umowa o prace z tego co wiem
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#4429 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
moje dziecko zasnęło dziś o 18tej jak byliśmy w biedronce w wózku ciekawe o której jutro pobudka bedzie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
więc majtki tylko potrzebne jak idziesz do toalety ja używałam tych siateczkowych i kupowałam na allegro razem z większością tych artykułów higienicznych i niemowlęcychCytat:
|
|
|
#4430 |
|
Wtajemniczenie
|
no dziewczyny faktycznie ksiądz też w sukience, nie pomyślałam
idę spać zaraz, dziś jestem taka padnięta Iga nie miała dziś w ogóle drzemki i wykończyła mnie ![]() a teraz z tż pożytku nie mam bo pół dnia śpi po nocce ![]() dobranoc kobietki |
|
|
|
#4431 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
co innego umowa o dzieło- tam faktycznie nie ma nic. |
||
|
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
zamowilam polowe ☠☠☠☠☠☠☠ typu smoczki, podklady, majty, butelke itp wlasnie, bedzie troche z glowy, jak przyjdzieto dam Wam znac czy sprzedawca sie sprawdza
dzis zadzwonil moj tata spanikowany, ze on tak siedzi i mysli, i ze to juz malo do porodu zostalo |
|
|
|
#4433 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ciąża trwa za długo to też prawda. Same prawdy dziś głosisz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kciuki mocne!! Ciężki tydzień przed Tobą, ale staraj się myśleć pozytywnie. Wierzę, że będzie wszystko ok! |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4435 |
|
404 Not Found
|
Poczekam ten tydzień i zobaczymy co dalej.
|
|
|
|
#4436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przepraszam w takim ukladzie
|
|
|
|
#4437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakby nie koleżanka to ja też bym myślała, że na zleceniu nie ma nic.. no ale chyba trzeba się zdeklarować co do tych składek na chorobowe (coś ok.40zł/mc), bo one są nieobowiązkowe, ale tego akurat nie jestem pewna., to na pewno jest potrzebne, żebyś miała za L4 płacone, a czy do macierzyńskiego to nie mam pewności.. w każdym razie w ciąży w którymś momencie i tak trzeba iść na L4, więc i tak to trzeba mieć
|
|
|
|
|
#4438 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4439 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i trzymaj się kochanaCytat:
Monijaa gratuluję synusia ![]() ja też dostałam większą wypłatę na L-4 jak dla mnie same plusy bycia na zwolnieniu, bo niedość że większa wypłata, to jeszcze zaoszczędzone pieniażki które wydawaliśmy na opiekę nad Bartkiem, plus koszty dojazdu do pracy, możliwość dłuższego pospania
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2014-01-10 o 22:49 |
|||
|
|
|
#4440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

dzieci różnie rosną i za jakiś czas te 2 tyg nadgoni 

głowa do góry!

a teraz mi się przypomniała ta reklama always "każdy dzień jest twój kiedy always masz" tra la la la
Mam nadzieje, ze nogi pozwola