|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
hej dziewczyny.
dziś u mnie dzień sprzątania dopiero skończyłam i padam na pysk. Cytat:
![]() Cytat:
właśnie miesiąc temu 3 -letnia córeczka mojej przyjaciółki miała zabieg w Otwocku właśnie z powodu koślawienia. na szczęście wszystko ok ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nam ortopeda kazał przyjść jak Mała będzie dobrze chodzić więc też tak mniej więcej poszliśmy po 2 miesiącach |
|
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczynki za odpowiedzi w sprawie chodzenia
Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2764 |
|
Zadomowienie
|
my tez bardzo lubimy dresy jednoczęściowe. mamy taki:
http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p |
|
|
|
#2765 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście. Wiem, że będzie ciężko, ale bardzo chcę mieć drugiego dzidziusia. Może jak w końcu się okaże, że jestem w ciąży to popracuję nad mężem. Chociaż nawet jeśli zacznie wstawać to i tak przez większość tygodnia jest na wyjeździe więc muszę radzić sobie w nocy sama. W dzień mogę zawsze liczyć na rodziców.
|
|
|
|
#2766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak sie wam nie układa-przynajmniej tak kiedys pisałaś- to jak możesz w ogole chciec miec z nim 2 dziecko? |
|
|
|
|
#2767 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze że możesz liczyć na rodziców tylko czy oni wiedzą o Twoich planach? U nas były zapewnienia że teraz będzie inaczej że się będzie zajmował drugim dzieckiem,pomagał itp.itd.Gdyby nie te jego płonne obietnice nie zdecydowałabym się na 2 ciążę.Ja nie mam na kogo liczyć i nie narażałabym się że będę ciągle z dziećmi sama...to że teraz tak jest to już inna historia
|
||
|
|
|
#2768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teść ma taką koślawą prawą nogę (nie jakoś mocno ale wszyskie buty ma "powyginane") i wszystkie jego wnuki też tak mają i to prawe nogi właśnie ![]() Dziewczyny a gdzie Wy ubieracie dzieciaczki w te dresy?? Na dwór? Czy w domu? Bo ja w sumie to u nas nie widzę dlanich zastosowania
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2014-01-10 o 21:15 |
|
|
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Mati przez sen to tylko miałczy, coś takiego: móóóóój miałłłłłłłłłł
Znaczy jego kot ![]() Laski poza tym znalazłam kolejnego zęba. Szok bo dziąsełka jak pisałam śliczne a tu zaglądam, bo się cieszył pełną gębą a tu ostatnia czwórka wylazła. Noce, cóż ciut lepiej, więc może to było to. Cytat:
A szczerze po tym co czytałam o Waszym małżeństwie to jestem w szoku, że chcesz kolejne dziecko.Ja tak samo. Miałam jeden, raz ubrany w domu i jakieś to nie wygodne. |
|
|
|
|
#2770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i w domu i na dworze, w domu ten cienki, nieocieplany, pod spod body na na ramkach. Giulia je lubi, sama pokazuj żeby jej założyć. na dwor rewelacja bo nic sie nie podwija itd |
|
|
|
|
#2771 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mai wyszła już jedna piątka i 2 czwórki= 4 noce calutkie bez snu |
||
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mycie zębów wygląda tak samo. Maja najpierw zjada pastę, potem gryzie szczoteczkę. I niestety budzi się na jedzenie dwa razy. |
|
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówiłam, że zęby- ma się ten szósty zmysł![]() Trzymam kciuki za Oliwkę, żeby na Ip nie trzeba było jechać. tak na szybko co u Kornelci bo dziś byłam na podglądaniu- jest mniejsza niż z OM wychodzi o ponad tydzień. 30t6d waży 1537g. jest śliczna - serio ma taką cudną buźuchnę a szyjka - rozpulchniona i znów się skróciła, ale całe szczęście w tyłozgięciu, więc jak Kornelka szaleje i mnie ciśnie na szyjkę, to się nie rozwiera ![]() Dziewczyny u nas mycie zębów wygląda podobnie - zjadanie pasty, później gryzienie szczoteczki. czasami udaje mi się Zuzani normalnie umyć przy śpiewaniu "szczotka pasta kubek ciepła woda... "
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2014-01-10 o 22:59 |
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- dziewczyny, bardzo fajnie wyglądają te jednoczęściowe dresy, wcześniej takich nie widziałam Gdzie je kupujecie?[COLOR="Silver"]
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2014-01-10 o 23:30 |
|
|
|
|
#2776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kapphal, tesco, czasem pojawiaja sie tez w hm, i stad http://bibidreams.pl/pl/3-bibi-dres |
|
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to nie wygodne mimo, że super wygląda bo żeby przewinąć trzeba całe zdjąć.
|
|
|
|
#2778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może jest kłopotliwsze niz normalnie spodnie ale wygodne dla dziecka do noszenia na pewno |
|
|
|
|
#2779 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla nas o wiele wygodniejsze niż spodnie i bluzka, Kinga też je bardzo lubi, z przewijaniem nie mam problemów, nie trwa to dłużej
![]() Każda mama ma inne odczucia, ja np. też bardzo chwalilam sobie pajace i kombinezony zapinane z boku, a większość narzekała na to rozwiązanie
|
|
|
|
#2780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. Ezra jest jednak dobry i pomaga Ali. Alison mieszka w tym domu, a w trakcie pobytu Arii, siedzi w tej piwnicy. Wtedy na podwórku zniknęła też wraz z pojawieniem się Ezry... może razem odjechali? Ezra wkurzył się, że dziewczyny odkryły, że Ali żyje, bo pomaga się jej ukryć. Teoria kontrowersyjna, ale ... w tym serialu nic mnie nie zaskoczy. ![]() 2. W tej piwnicy jest zabity Jason. ![]() 3. Serial skończy się tak, że Alison wróci, a dziewczyny ją zabiją, bo sobie uświadomią, że lepiej jest bez niej ( scena Emily z ostatniego odcinka). ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie cudowne wieści!!
I piękne imię A ja nawet nie wiedziałam,że takie dresy istnieją Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie podoba mi się Twoja pierwsza teoria
Odcinek nic nie wniósł do całości
|
#2783 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Oti buszuje dzisiaj już od 6 tżt ją obudził jak zbierał się do pracy i byłopo spaniu ![]() Cytat:
Oti niewiele więcej ważyła w 34 tyg (no ale ona to mikrusek była )To już wiadomo, że Kornelka będzie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak Wam powiem, że fajne te dresy jak je sobie tak pooglądałam |
|||
|
|
|
#2784 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() Cytat:
cenowo wszędzie wychodzi podobnie? dziewczyny, wspominałyście kiedyś o jakiejś super szczotce do włosów, co to za cudo?
|
|
|
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szczotka to chyba tangle teezer, też mam i polecam. ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- W ogóle dziś nakupowalam ubrań dla Kingi luuubie jej kupować ubrania bardziej niż sobie
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2014-01-11 o 13:43 |
|
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze jak ja bym chciała drugie dziecko ![]() Alankowi przy myciu też śpiewam tą piosenkę, ale czasem mi sie pomyli z tą głupią parodią co zawsze siedzi mi w głowie jak sama myje sobie zęby "szczotka pasta kubek zimna woda (...) myję zęby wystające z gęby, bo pozostałe są zardzewiałe" itd ![]() I nie żebym miała wystające czy zardzewiałe zęby ![]() Dzisiaj mi dziecko pospać dało i ani razu nie musialam wstawać w nocy |
|
|
|
|
#2788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O tak Żebrowski wygląda w tym dresie bosko Goście przyjechali,imprezowa gromadka już mnie na kielicha wołali idę saunę palić i nanieść drewna na ognisko.
|
|
|
|
|
#2789 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Cytat:
Oczywiście nigdy idealnie nie będzie. Mąż ma wady, które trudno mi przełknąć, ale takiego poślubiłam i mam zamiar nauczyć się z tym żyć. Dużo by mówić. Małżeństwa nie można tak ot skreślić zwłaszcza jak ma się dziecko, które kocha swojego ojca. Wolę pracować nad tym by było dobrze i na razie nam to wychodzi ![]() Cytat:
Owszem Tamlin z mężem bywało ciężko i nie łudzę się, że już zawsze będzie fajnie tak jak teraz. Pewnie jeszcze nie raz będe tu narzekała. Na starość to pewnie w ogóle będzie kicha. Nie potrafię wam tego wytłumaczyć. Po prostu trzymajcie kciuki by się nam udało. Teraz tak jak pisałam jest ok. Pomagamy sobie, staramy się gdzieś razem wychodzić. Najważniejsze to na siebie nie wrzeszczeć Lecę gotować małej obiadek. |
||
|
|
|
#2790 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzięki, zaraz sobie wygoogluje
![]() Cytat:
ja również wolę ubierać Lenę niż siebie, zwłaszcza teraz, gdy wyglądam jak mors ![]() Cytat:
![]() Ula, jak dzieci? ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
"... kto ich nie myje ma brudną szyję ..." ![]()
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2014-01-11 o 15:03 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

i rączką machała 

A szczerze po tym co czytałam o Waszym małżeństwie to jestem w szoku, że chcesz kolejne dziecko.