Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-10, 20:32   #3781
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

hej, dopiero teraz mam czas na kompa

tak czytam o tym języku niemowląt itd. a ja Wam powiem, że nie przeczytałam tego- moim zdaniem Miki jest malutki i ma prawo wymagać by mama była na jego zawołanie już nie mówię o tym, że w życiu bym nie zostawiła dziecka płaczącego "by się samo uspokoiło" wtf?! w ogóle
może taka mądra bym nie była gdybym miała nieprzespane noce, marudę małą nie wiem ale na chwilę obecną ja się podporządkowuję dziecku

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 20:36   #3782
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny techniczne pytanie.Jak się cytuje kilka wypowiedzi i się na nie odpowiada w jednym poście?Ja trochę "zielona" jestem w uzywaniu tego forum
Już Ci dziewczyny widzę wyjaśniły
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Bartuś w niedzielę pozna swojego przyszłego chrzestnego i chyba z tego podekscytowania nie zamierza iść dziś spać

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Kurczę, nie wiem czy budzić Emilkę mało zjadła, bo zasnęła przy cycku. Boję się, że będzie głodna przeważnie się budzi koło 3 lub 4 w nocy i myślę, że do tego czasu dziś nie wytrzyma z kolei, kiedyś jak ją obudziłam na jedzonko koło 1 w nocy, to później budziła się już co 2 godz
Stary 2014-01-10, 20:36   #3783
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
A w kolejce wkurzył mnie taki durny dziad. Mały zaczął mi trochę kwękać na kolanach więc się podniosłam i zaczęliśmy trochę chodzić (spędziliśmy już w tej przychodni "trochę" czasu, kto by się nie niecierpliwił?). A dziad się mądrzył, że trzeba było nie przyzwyczająć dziecko do noszenia na rękach
Ja nie wiem co obcy ludzie mają za manierę żeby się wtrącać i wygadywać farmazony.
Masakra z tego faceta
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
jak sie pozbyć zapachu z nowych mebli... mamy komodę i dwie szafki nocne w sypialni i chce z garderoby do komody przenieść rzeczy Huberta, ale ten zapach przeokropny....
Ja też mam ten problem. Tylko, że mi (na jednej z półek) ciuchy śmierdzą drewnem- nie nowością ;/

Wczorajsza nocka nieprzespana, coś czuję że dzisiejsza też taka będzie ;/ więc idę spać
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 20:38   #3784
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Moja Maja wydaje dziwne dźwięki :p Filmik na fb.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 20:40   #3785
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No ale ją się specjalnie nie denerwuje :niewiem: poza tym krwawienie bym od tego miała??
To dość często faktycznie @ masz, ginekolog chyba konieczny niestety

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 20:41   #3786
butterfly20
Zakorzenienie

A moja dzisiaj w dzień była tak aktywna,że przy cysiu padła i w ogóle się nie przebudziła jak ją odkładałam do łóżeczka

Co to za metoda 7-5-3, bo ja nie wtajemniczona

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
O,daj znać czy dobry, bo ja dopiero po niedzieli będę oglądać. Zaczyna się nowy sezon?

Fajnie Masz z tą siostra, zazdroszczę

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
to jest przedostatni odcinek 4 sezonu, przegadany trochę, chcoiaż końcówka zapowiadała się w miarę interesująco

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ja sobie darowała, wiało strasznie

spokojnie, do większości zmian dziecko samo dorasta, czasami wystarczy mu po prostu troszkę pomóc, ale na pewno nie musi to być okupione płaczem

dokładnie

wiesz co, ja nigdy nie próbowałam robić na swoim ale jest to podobno o tyle problematyczne, że na mleku z piersi te kaszki nie gęstnieją, są bardzo rzadkie i ciężko łyżeczką podawac....

dla mnie to nie metoda....
pokazać dziecku że nie ma co płakać bo mama/tata i tak mają je gdzieś? to nie dla mnie

ale czy Ty to stosowałaś przy swoim małym synku? Wiesz, że nawet zwolennicy metody zaznaczają że nie powinno się jej stosować u dzieci poniżej 6 miesiąca życia?

Już pomijam fakt, że coraz częściej mówi się o negatywnym wpływie wypłakiwania się dziecka na jego dalszy rozwój

bardzo często dzieci zachowują się tak nie dlatego że są "niegrzeczne" tylko dlatego że za wszelką cenę chcą zwrócić na siebie uwagę... to często dzieci tzw "zimnego chowu"

w sumie ciężko dyskutować jeśli się nigdy dziecka w takim wieku nie miało, ale odnośnie pogrubionego - a co to by miało dać???

Ło rety to jak-w butli?
Ja nie wiem czy umiałabym tak moje dziecko zostawić jak płacze, serce by mi pękło

To taka ciekawostka http://mamdziecko.interia.pl/pierwsz...ch,nId,1085809

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 20:43   #3787
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Kurczę, nie wiem czy budzić Emilkę mało zjadła, bo zasnęła przy cycku. Boję się, że będzie głodna przeważnie się budzi koło 3 lub 4 w nocy i myślę, że do tego czasu dziś nie wytrzyma z kolei, kiedyś jak ją obudziłam na jedzonko koło 1 w nocy, to później budziła się już co 2 godz
No juz chyba wiem jak to sie robi.Jak tam Emilka?Weszła już w skok 14 tego tygodnia?

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Tez chciałam o to pytać

To taka ciekawostka http://mamdziecko.interia.pl/pierwsz...ch,nId,1085809[/QUOTE]
Stary 2014-01-10, 20:45   #3788
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nigdy nie budze Nawet jak zje mniej bo szybciej zasnie przy cycu, to i tak zawsze budzi się o tej samej porze (+- godzina). A jak obudze do jedzenia szybciej to pozniej juz budzi się co 3h. Także daje jej żyć swoim życiem

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
no juz chyba wiem jak to sie robi.jak tam emilka?weszła już w skok 14 tego tygodnia?:d

---------- dopisano o 20:43 ---------- poprzedni post napisano o 20:42 ----------

co to za metoda 7-5-3, bo ja nie wtajemniczona

tez chciałam o to pytać
ściągasz jeden cycek 7, pote drugi 7, potem pierwszy 5 itd. Ponoć najlepsza na podkręcenie laktacji.
Ja tak nie ściągam z lenistwa tylko daje 7 do 10 min cycek jeden, albo oba naraz i jest. Ale jak będę miec kryzys laktacyjny (oby nie jednak) to pewnie do tej metody sie odniose

Chyba, że pytasz o metode usypiania 7-5-3? To jest coś że zostawiasz dziecko na iles tam minut zeby sie darlo i nie bierzesz z lozeczka. Nie wiem dokladnie ale to jakaś torturowata metoda wiec sie nawet nie wtajemniczam

Edytowane przez ja :)
Czas edycji: 2014-01-10 o 20:47
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 20:49   #3789
passion80
Zakorzenienie

mi język niemowląt sie podoba i mogę polecić. Tylko nie stosuję tego wszystkiego jota w jotę,obserwuję dziecko i nie ukrywam, pomogłam mi trochę inaczej spojrzeć na plan dnia, u nas łatwy plan, nocne zasypianie się sprawdza oczywiście mówię o sytuacji gdy nie boli brzuch, nie jesteśmy w rozjazdach
dzisiaj np noszę na rękach przez bąki
łatweg planu też nei stosuję dokładnie co do minuty dzień w dzień, tylko właśnie obserwuję Maję, płacz z reguły też już odróżniam
no i całuję przytulam, nie muszą mi tego pisac w książkach
Misio ma w miarę wyregulowany rytm dnia
budzi się ok 6 na mleko, śi do ok 8, rozgaduje się, uśmiecha, po jakimś czasie mleko i od rana częśto sama się bawi zostawiam np w leżaczku, patrzę, obserwuję, ale jeśli widzę, że się bawi to nie ingeruję, w pewnym momenci i tak zaczyna mnie wołać jak leży na macie zawsze leżę obok, jak nei potrzebuje to nie gadam, tylko podaję zabawki do zeżarcia. drzemka, jedzenie, dłuższe spanie, znów jedzenie, aktywność, zabawa, im później tym więcej uwagi trzeba poświęcać, krótko zajmuje się sama w ten sposób ma kilka drzemek w ciągu dnia, nie wiem, 3-4 i jedną taką długą
oczywiście w każdy dzień różnie się to układa godzinowo, nie patrzę non stop na zegarek, tylko orientacyjnie
w dzeń zasypia w wózku, czasem trzeba pobujać ja staram się nei nosić na rękach, mąż za to nosi
Stary 2014-01-10, 20:50   #3790
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Nie budź

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy umiałabym tak moje dziecko zostawić jak płacze, serce by mi pękło
U mnie czasem Julek płacze, jak np. przed jedzeniem muszę mu podać lek - odmierzyć w miarce, przelać na łyżeczce itp., a on chce już, teraz, natychmiast jeść. Tego nie przeskoczę No, ale tak zostawić, by wył w ciemnym pokoju aż padnie ze zmęczenia to Ale jak nie chce mi spać jak go lulam to odkładam do łóżeczka, konik + karuzelka + przyciemnione światło i tak go zostawiam, a sama zajmuję się np. kolacją, prysznicem. Przychodzę, jak zaczyna kwękać, nie siedzę i nie gapię się na niego.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

tak czytam o tym języku niemowląt itd. a ja Wam powiem, że nie przeczytałam tego- moim zdaniem Miki jest malutki i ma prawo wymagać by mama była na jego zawołanie już nie mówię o tym, że w życiu bym nie zostawiła dziecka płaczącego "by się samo uspokoiło" wtf?! w ogóle
może taka mądra bym nie była gdybym miała nieprzespane noce, marudę małą nie wiem ale na chwilę obecną ja się podporządkowuję dziecku
Ja też nie czytałam, ale z tego względu, że mam tę książkę na kompie, a nie umiem tak czytać

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 21:02   #3791
LaLoca
Zakorzenienie

A jak Madziuchna usypiasz w dzien? I co robisz jak sie przebudzi i placze. Skad wiesz ze chce spac?

Edytowane przez LaLoca
Czas edycji: 2014-01-10 o 21:04
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 21:02   #3792
matallewar
Zakorzenienie

Eda śpi, Elena wije się w łóżeczku i jęczy, nie chce spać, mnie wszystko boli, czuję się paskudnie i tż własnie mnie dobił... Przez jego niedopatrzenia musimy w tym miesiącu wydać 800 zł więcej. Nie mówię o tym, że opłaty z autem, Ediego przedszkole, Enci szczepienie i mamy 3 tys. wydatków więcej niż normalnie Ja nie wiem, jak żyć, serio. Ja oszczędzam, a temu wszystko jedno, czy wymieni same klocki hamulcowe, czy cały układ hamulcowy, co tam, jakieś 400 zł różnicy A ja się gryzę, czy dzieciom za 100 zł nowy termometr kupić

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 21:07   #3793
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
No juz chyba wiem jak to sie robi.Jak tam Emilka?Weszła już w skok 14 tego tygodnia?

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Tez chciałam o to pytać

To taka ciekawostka http://mamdziecko.interia.pl/pierwsz...ch,nId,1085809
[/QUOTE]
Chyba jeszcze nie, bo nie widzę zmian, mam nadzieję, że to jakoś łagodnie się będzie u Niej objawiać
i znowu nie miałam okazji Ci odpowiedzieć ja fajnie to opisała
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie budze Nawet jak zje mniej bo szybciej zasnie przy cycu, to i tak zawsze budzi się o tej samej porze (+- godzina). A jak obudze do jedzenia szybciej to pozniej juz budzi się co 3h. Także daje jej żyć swoim życiem

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

ściągasz jeden cycek 7, potem drugi 7, potem pierwszy 5 itd. Ponoć najlepsza na podkręcenie laktacji.
Ja tak nie ściągam z lenistwa tylko daje 7 do 10 min cycek jeden, albo oba naraz i jest. Ale jak będę miec kryzys laktacyjny (oby nie jednak) to pewnie do tej metody sie odniose

Chyba, że pytasz o metode usypiania 7-5-3? To jest coś że zostawiasz dziecko na iles tam minut zeby sie darlo i nie bierzesz z lozeczka. Nie wiem dokladnie ale to jakaś torturowata metoda wiec sie nawet nie wtajemniczam
dobra ja też jej dam żyć swoim życiem a niech ma
w ogóle co to za dziwna metoda 7-5-3 tortury masakra jakaś

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Nie budź
ok ciekawe o której się obudzi
Stary 2014-01-10, 21:10   #3794
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Nie mam ostetnio kompletnie czasu na forum, ani w sumie w ogóle na nic Także nie dam rady doczytać, co u Was, przynajmniej jeszcze nie teraz. Pewnie nikt mi nie streści? Bo sytreszczenie Motyla przy moich tyłach nie wystarczy

Dzisiaj byłam z Olą u alergologa. Pani powiedziała, że jest skaza na 100%, a jak zobaczyła Olę po rozebraniu, to powiedziała "ojej" Dostałą zyrtec w kroplach, maść z antybiotykiem i jeszcze jakąś maść sterydową robioną na kilka dni, żeby się skóra poprawiła, no i przepisała nutramigen i bebilon pepti, gdyby Ola nie chciała nutry pić, ale namawiała, żeby się łątwo nie poddawać. No i nie wiem co zrobić, bo b. głodna Ola wypiłą łyka nutramigenu i był ryk że szok, a pepti wypiła od razu. I nie wiem teraz, czy ją zmuszać jeszcze, czy sam pepti rozwiąże problem... Ktoś miał taką sytuację?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 21:12   #3795
ja-ika
Zakorzenienie

mam w lodówce 300ml odciągniętego mleka, drugie tyle w piersiach, szkoda jest mi wylewać dopiero dziś zamówiłam woreczki do mrożenia.
Ma któraś woreczki Medela? Podobno można ściągać do nich bęzpośrednio z laktatora?
Stary 2014-01-10, 21:18   #3796
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
A jak Madziuchna usypiasz w dzien? I co robisz jak sie przebudzi i placze. Skad wiesz ze chce spac?
Julek ma mniej więcej stałe pory drzemek w dzień, więc stąd. Najczęściej jest aktywny 2,5-3 h i potem zaczyna popiskiwać, trzeć oczka. Wtedy pielucha i lulam, czasem suszarka z youtube pomaga, czasem tylko konik. Jeśli nie zasypia i dalej kwęka (od karmienia poprzedniego mijają właśnie 2,5 h) to karmię go i usypia przy piersi, najczęściej bardzo szybko. Śpi jakieś 1,5 h i po obudzeniu znowu cyc.
Jakby mi za szybko się przebudził, tj np. po 10 minutach to daję smoczka i śpi dalej.

Cytat:
Eda śpi, Elena wije się w łóżeczku i jęczy, nie chce spać, mnie wszystko boli, czuję się paskudnie i tż własnie mnie dobił... Przez jego niedopatrzenia musimy w tym miesiącu wydać 800 zł więcej. Nie mówię o tym, że opłaty z autem, Ediego przedszkole, Enci szczepienie i mamy 3 tys. wydatków więcej niż normalnie Ja nie wiem, jak żyć, serio. Ja oszczędzam, a temu wszystko jedno, czy wymieni same klocki hamulcowe, czy cały układ hamulcowy, co tam, jakieś 400 zł różnicy A ja się gryzę, czy dzieciom za 100 zł nowy termometr kupić

U nas też podobnie w tym miesiącu z tymi nadprogramowymi wydatkami, ale nie powiem dlaczego Już się dołuję lutym, bo idę go gina na totalny przegląd, więc liczę:
1. wizyta 70 zł
2. usg dowcipne 70 zł
3. usg cycków 80 zł
4. cytologia 30-40 zł

Ale, ale... właśnie sprawdziłam na stronie i taka kompleksowa wizyta jedyne 230 zł, więc zaoszczędzę 30 zł

EDIT: słabe te moje wyliczenia, skoro z nowego cennika wynika, że samo badanie ginekologiczne to nie 70 zł, a już 90 zł... OMG!

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
mam w lodówce 300ml odciągniętego mleka, drugie tyle w piersiach, szkoda jest mi wylewać dopiero dziś zamówiłam woreczki do mrożenia.
Ma któraś woreczki Medela? Podobno można ściągać do nich bęzpośrednio z laktatora?
ja zamrażam w aventowych pojemnikach Via
A te worki nie są jednorazowe?

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2014-01-10 o 21:16
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 21:28   #3797
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Janek ma dzisiaj kiepski dzień, wszystko jest źle, Właśnie wkłada sobie zabawke do buzi i jęczy.Chyba nie pod tym katem wchodzi. A gdzie jego słodkie usmiechy i "gugu"?Dobrze, że Wiki już pozabkowała i na razie spokojna bo nie wiem jakbym sama z dwojka wytrzymała. Mam nadzieje, że jutro będzie lepiej.

Kupiłam 2 słoiczki ziemniaka z pasternakiem. Jutro próba.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 21:31   #3798
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Jak tak zaglądam do innych wątków na odchowalni to też pędzimy w porównaniu do tamtych

miałam pytać podwójnych mam jak nam wątek idzie, chyba nieźle

Cytat:

ale w języku niemowląt ona nei radzi by dziecko się wypłakało

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
najpierw dziecko wyje przez 3 minuty, wchodzisz, później 5 wchodzisz, później 7 wchodzisz, niektórzy stosują nie dla mnie
Stary 2014-01-10, 21:36   #3799
ja-ika
Zakorzenienie

Madzia, raczej są jednorazowe muszę jeszcze kupić jakieś pojemniki do mrożenia

Kurcze strasznie dużo za wizytę, nie możesz tego zrobić na NFZ? Ja mam pakiet w medicover i wszystkie takie badania mam za darmo
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-10, 21:38   #3800
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Julek ma mniej więcej stałe pory drzemek w dzień, więc stąd. Najczęściej jest aktywny 2,5-3 h i potem zaczyna popiskiwać, trzeć oczka. Wtedy pielucha i lulam, czasem suszarka z youtube pomaga, czasem tylko konik. Jeśli nie zasypia i dalej kwęka (od karmienia poprzedniego mijają właśnie 2,5 h) to karmię go i usypia przy piersi, najczęściej bardzo szybko. Śpi jakieś 1,5 h i po obudzeniu znowu cyc.
Jakby mi za szybko się przebudził, tj np. po 10 minutach to daję smoczka i śpi dalej.

t
U nas też podobnie w tym miesiącu z tymi nadprogramowymi wydatkami, ale nie powiem dlaczego Już się dołuję lutym, bo idę go gina na totalny przegląd, więc liczę:
1. wizyta 70 zł
2. usg dowcipne 70 zł
3. usg cycków 80 zł
4. cytologia 30-40 zł

Ale, ale... właśnie sprawdziłam na stronie i taka kompleksowa wizyta jedyne 230 zł, więc zaoszczędzę 30 zł

EDIT: słabe te moje wyliczenia, skoro z nowego cennika wynika, że samo badanie ginekologiczne to nie 70 zł, a już 90 zł... OMG!

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

ja zamrażam w aventowych pojemnikach Via
A te worki nie są jednorazowe?
Sorki z góry za błędy ale pisze z pozyczonego tel.
Fajnie masz ja rozpracowaną. Ja nigdy.nie wiem.czy to juz pora spac. Tzn mniej wiecej wiem ale nie dokladnie. Czasem mam wrazenie ze na sile usypiam ale jak ziewa to chyba nie. Szkoda ze moja za nic smoka nie wezmie. Raz udalo.mi sie ja uspac w lozeczku ale tak umeczyla sie plakaniem ze mi serce sie krajalo. Stosowalam metode z Jezyka N. i bralam ja na rece za kazdym razem ale tak.bidula rozpaczala i byla smutna ze juz chyba nie bede probowac dopuki nie bedzie wazyc 9kg. Swiadomie.poniose konsewencje ewentualne a puki co bede na na rekach przy cycusiu wtulona w mamusie usypiac. Narazie mi to nie przeszkafza. Boje sie jedynie czasow jak zabraknie mleka i bedzie ciezka.

Edytowane przez LaLoca
Czas edycji: 2014-01-10 o 21:50
Stary 2014-01-10, 21:39   #3801
jo_asiek
Zadomowienie

nie mam sił nadrabiać, bo padam na twarz... Szymek wykąpany słodko śpi, dwa ciasta zrobione, chałupa ogarnięta. TŻ na jutro zaprosił na obiad swoją siostrę z mężem i córeczką, więc chociaż trochę posprzątać trzeba było i zrobić trochę miejsca na dodatkowych trzech ludzi Dobrze, że dziś wrócił trochę szybciej, zrobił zakupy i zajął się Szymonkiem, bo inaczej bym wysiadła. Poszłabym teraz spać, ale dosłownie kilka minut po 22 rozległ się głośny dźwięk imprezowej muzyki jakiś sąsiad z góry robi imprezę Oby mi tylko Szymusia nie obudzili
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 21:43   #3802
87czarna
Zakorzenienie

Ale źle się czuję
A jutro jeszcze z rana na uczelnie jadę :/
Tż był z Julką w u lekarza,bo to oczko cały czas ropieje i mała dostała kropelki,więc mam nadzieję,że szybko jej minie. Mała ogólnie była dzisiaj dla nas łaskawsza i nie wydzierała się tak jak wczoraj
Dobranoc mamuśki

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 21:55   #3803
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

gdybys czytała wiedziałabys, ze te 'metode' Tracy Hogg krytykuje

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
miałam pytać podwójnych mam jak nam wątek idzie, chyba nieźle

ale w języku niemowląt ona nei radzi by dziecko się wypłakało

najpierw dziecko wyje przez 3 minuty, wchodzisz, później 5 wchodzisz, później 7 wchodzisz, niektórzy stosują nie dla mnie
no wlasnie, nie 7-5-3 tylko 3-5-7

ja w sumie poki co nie mam potrzeby stosować żadnych metod
Miłek zasypia prawie sam, tzn. musi być juz na prawde zmeczony, te ziewnięcia co pisze Pani Hogg, to nie dla niego,bo on ziewa często, owszem jest to jakiś znak, ale bywa, że 10 min po przebudzenia też mu się ziewa
on lubi się poprzytulać i żeby mu pocukrować trochę. przed snem trzymam go na ręku 3-5min, przytulam,obcałowuję, czułe słówka opowiadam, on się wtedy uroczo uśmiecha spod smoka i po chwili odkładamy go do łóżeczka

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
zaraz bede was nadrabiac
jutto pierwsze powazne rozstanie z mackiem
wroce w niedziele
czy jestem wyrodna matka ze sie ciesze ze wyjezdzam?
chyba nie

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
ja za 2 tyg wyjeżdzam na 4 dni

Cytat:
mi język niemowląt sie podoba i mogę polecić. Tylko nie stosuję tego wszystkiego jota w jotę,obserwuję dziecko i nie ukrywam, pomogłam mi trochę inaczej spojrzeć na plan dnia, u nas łatwy plan, nocne zasypianie się sprawdza oczywiście mówię o sytuacji gdy nie boli brzuch, nie jesteśmy w rozjazdach
dzisiaj np noszę na rękach przez bąki
łatweg planu też nei stosuję dokładnie co do minuty dzień w dzień, tylko właśnie obserwuję Maję, płacz z reguły też już odróżniam
no i całuję przytulam, nie muszą mi tego pisac w książkach
Misio ma w miarę wyregulowany rytm dnia
budzi się ok 6 na mleko, śi do ok 8, rozgaduje się, uśmiecha, po jakimś czasie mleko i od rana częśto sama się bawi zostawiam np w leżaczku, patrzę, obserwuję, ale jeśli widzę, że się bawi to nie ingeruję, w pewnym momenci i tak zaczyna mnie wołać jak leży na macie zawsze leżę obok, jak nei potrzebuje to nie gadam, tylko podaję zabawki do zeżarcia. drzemka, jedzenie, dłuższe spanie, znów jedzenie, aktywność, zabawa, im później tym więcej uwagi trzeba poświęcać, krótko zajmuje się sama w ten sposób ma kilka drzemek w ciągu dnia, nie wiem, 3-4 i jedną taką długą
oczywiście w każdy dzień różnie się to układa godzinowo, nie patrzę non stop na zegarek, tylko orientacyjnie
w dzeń zasypia w wózku, czasem trzeba pobujać ja staram się nei nosić na rękach, mąż za to nosi
jak dla mnie to co ona proponuje jest zbyt idealistyczne
tak jakby dziecko można bylo zaprogramować jak robota
te jej metody kojarza mi sie troche z wgraniem odpowiedniego oprogramowania i cos w tym jest,ze pasuje tylko dla aniołków
co nie zmienia faktu, że coś dla siebie zawsze można z tego wyciągnąć - jak choćby to, że po drzemce jest jedzenie i potem aktywnośc
aczkolwiek jak przychodzi taki dzien jak dziś, że wszystko jest "bee" i jesc nie bardzo sie chce, pic też nie, spaniem też gardzi, a i zabawa nie bawi zbyt długo, to całą wiedze z tej książki mogę w buty wsadzić

z resztą Pani Hogg nie bierze pod uwage tego, że dziecku może milion rzeczy "dolegać" oprócz chęci jedzenia, snu, zabawy, potrzeby przytulenia, zmiany otoczenia czy bólu brzuszka
ostatnio mój mąż strzelił takim tekstem "ciekawe ile razy swędziała go noga i płakał, bo nie umiał się podrapać?"
Stary 2014-01-10, 21:58   #3804
nephelim89
Rozeznanie

Melduje ze żyje. Kamień mam w lewej nerce dziekuje za kciuki
Cytat:
Pytałam pielęgniarki po szczepieniu,czy mogę dać paracetamol,to mi powiedziała,że lepiej nie,żeby szczepionka zrobiła co ma zrobić i lepiej nie dawać.Ale jak dalej będzie się męczyć,to jej podam
Dziwna ta piguła. Mi lekarz powiedział ze mam podac dziecku jak bedzie marudny i placzliwy bo moze go po prostu boleć glowa czy miejsce wkucia. No i wiadomo ze jak goraczka by byla to tez.

Wysłane z mojego HP Slate 7

Edytowane przez nephelim89
Czas edycji: 2014-01-10 o 22:08
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 22:01   #3805
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

z resztą Pani Hogg nie bierze pod uwage tego, że dziecku może milion rzeczy "dolegać" oprócz chęci jedzenia, snu, zabawy, potrzeby przytulenia, zmiany otoczenia czy bólu brzuszka
ostatnio mój mąż strzelił takim tekstem "ciekawe ile razy swędziała go noga i płakał, bo nie umiał się podrapać?"
ja nei robiłam testu kim jest moje dziecko, bo czytałam to na początku, jak moja córka była jeszcze jak kotek, jadła spała, czasem popłakała.

ostatnio mówię do męża, kurde, a jak Ją swędzi to nawet podrapać się nei może
Stary 2014-01-10, 22:02   #3806
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Melduje ze żyje. Kamień mam w lewej nerce

Dziwna ta piguła. Mi lekarz powiedział ze mam podac dziecku jak bedzie marudny i placzliwy bo moze go po prostu boleć glowa czy miejsce wkucia. No i wiadomo ze jak goraczka by byla to tez.

No widzisz,co piguła czy lekarz,to inna opcja postępowania,mimo że kraj ten sam

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-01-10, 22:10   #3807
kama1987
Rozeznanie

Oglądałam na necie słoiczki i znalazłam z Rossmanna. http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...90g,98257,1673

to nie za wcześnie na kurczaka??
Planuję w większości sama gotować i szukam co jest od 4 mca.

Cytat:
eh.... też to znam
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 22:12   #3808
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
ja nei robiłam testu kim jest moje dziecko, bo czytałam to na początku, jak moja córka była jeszcze jak kotek, jadła spała, czasem popłakała.

ostatnio mówię do męża, kurde, a jak Ją swędzi to nawet podrapać się nei może
to kontynuując tę konwencję, Miłosz na początku był jak wilk, w dzień jadł i spał,a całe noce wył do księżyca
Stary 2014-01-10, 22:14   #3809
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
to kontynuując tę konwencję, Miłosz na początku był jak wilk, w dzień jadł i spał,a całe noce wył do księżyca

czas iśc chyba spać bo dziś sama jestem z szogunem w nocy
Stary 2014-01-10, 22:14   #3810
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Melduje ze żyje. Kamień mam w lewej nerce dziekuje za kciuki

Oj biedna to jeszcze się pomęczysz: i co teraz?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości