|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
0 | 0% |
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
6 | 15,00% |
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
3 | 7,50% |
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
8 | 20,00% |
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
19 | 47,50% |
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
2 | 5,00% |
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
2 | 5,00% |
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 | ||
BAN stały
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
zalecaja, zeby po 2 tygodniach samych warzyw wprowadzic juz mieso |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3812 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teacherko trzymam mocne kciuki za Zuzinkę. I brawa za Twój opis rodzicielstwa. Piękny i wzruszający. Marysiu na pewno Bartoszkowi polepszy się szybciutko. W końcu to dzielne uparte chłopaki ![]() Tyle chciałam napisać a sen mnie muli ![]() Dobranoc
![]() ![]() |
![]() |
#3813 |
Zakorzenienie
|
mój tz często drapie Alka bo mowi ze może cos go swędzi ;p
ponawiam pytanie o proporcje skladnikow ciastek od neny? tych z miodem bananem i platkami owsianymi ![]()
#3814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pogrubione: chyba płacisz na to jakieś składki w pracy, co nie? No bo jakże w prywatnej przychodni było coś za darmo? ![]()
![]() |
#3815 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj musiałam 260 ml wylać rozmrozonego bo pola z butli dwa razy nie chciała pic rozbójnik jeden. Do mojego laktatora pasują tylko pojemniczki z tej samej firmy wiec ja do nich ściągam a przelewał do specjalnych woreczkow. Acz ściąganie bezposrednio do woreczka brzmi kusząco.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3816 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj bidulko ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3819 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3821 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3822 | |
Zakorzenienie
|
Mieliśmy dziś z Małżem wychodne
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:41 ---------- Poprzedni post napisano o 02:15 ---------- Wszystko bym kupiła z tej strony ![]() http://kocham.to/1 Ale ceny niektórych nie z tej ziemi ![]() http://kocham.to/zdjecie/78364/Najwi..._Scrabble.html Albo to jest extra ![]() http://kocham.to/zdjecie/84411/Organizer_Couchmaid.html Może mój TZ wreszcie porządek trzymał ze swoimi gadżetami ![]() http://kocham.to/zdjecie/83358/Solni...przniczka.html ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gorgulek super wypad Ja się martwiłam, że Emilka mało zjadła i że się obudziła szybko, a ona dłużej spała niż normalnie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:21 ---------- Poprzedni post napisano o 04:58 ---------- Ale ładnie zjadła ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:40 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ---------- Rozmowa nocna z małżem: On-co będziesz teraz robiła? Ja-karmiła On-ale przecież Emilka śpi Ja-nie, śpi mlaska ![]() Moje dziecko tak się obudziło Dobra nie piszę już, bo zaraz sama sobie będę odpowiadać Idę spać pa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3826 | |||
Zakorzenienie
|
dzien dobry dziewczyny
ja juz w pociagu wiec sobie zaraz nadrobie wczorajszy dzien bo jednak wieczorem nie dalam rady. troche serduszko boli ze zostawilam moich chlopakow samych w domu ale poradza sobie napewno. dzis.wpadnie moja mama na dwie godziny, wieczorem.tesciowa na noc wiec looooz tz ma w planie utemperowac ja troche ale boje sie ze sie nie uda ![]() jestem.mega spiaca ale pociag pelen ludzi bo jakas kolonia do kolobrzegu jedzie i chyba nie usne fuck fuck fuck malopolska chyba ferie rozpoczela ![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ---------- Cytat:
owszem po tym jak czytam jakie niektore z was przechodza cyrki z dzieciorami to mysle ze u mnie nie jest tak zle ale generalnie tez czesto gesto sie nie da uspic malego w ciagu dnia, jest marudny poza tym moje dziecko mega czesto placze wiec juz nauczylam sie rozrozniac placz choc wczoraj pol godziny probowalam rozgryzc o co chodzi i nie odkrylam nie ma reguly, nie ma dobrych metod wychowawczych nie ma sie czym przejmowac Cytat:
przemyc woda z cytryna i chyba jeszcze mozna zrobic woreczki z soda i wsadzic do szuflad bo pochlaniaja zapachy ale nie jestem pewna pza tym ja uzywam tych saszetek pachnaca szafa i fajnie dzialaja Cytat:
mozna by z tego podawac jej tez mleko jak sie inaczej nie uda karolson o do paluszka to ja mam 4palce jak sierpy krzywe moja kolezanka macis takiego jak twoj syn ale duzo gorzej bo ten palec jeszcze wyzej jest z tym spokojie mozna zyc jak dla mnie to najwyzej defekt estetyczny jest mozesz sprobowac jeszcze jakiegos fizjoterapeuty ale ja bym chyba az tak sie nie przejmowala Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#3827 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#3828 |
Zakorzenienie
|
tak czytam o tym wyplakiwaniu sie dziecka i zastanawiam.sie co za wariat taka metode wymyslil?
to zaprzecza wszelkiej logice i wiedzy psychologicznej jaka ja znam. nie powiem.bo sama uwazam ze jak chwile pokwili to mu sie nic nie stanie, bo nie jestem w stanie byc na kazde zawolanie natychmiast. prosty przyklad wczoraj mialam biegunke i przykro mi ale moje dziecko musialo chwile poplakac czasem jak myje naczynia to nie uslysze od razu, a czasem mam po prostu rece zajete i musi poczekac te 30sekund ale metoda wyplacz sie to ci przejdzie jest dla mnie tym samym co opadanie rak u doroslego z bezsilnosci. gdy wszyskie nasze wysilki ida na marne i nic sie nie da zrobic. jakby ktos nas uwiezil w ciemnym.pomieczeniu, zakneblowanych to tez jakic czas probowalibysmy sie wyswobodzic az czlowiek by padl zmeczony i nie probowal wiecej czego uczy to male dziecko? "nie oplaca sie wysilac bo i tak ci sie nie uda" taka postawa niestety warunkuje sie na cale zycie. oczywiscie co innego jesli dziecko jest wieksze i po prostu probuje cos wymusic ale dlatego trzeba je obserwowac zeby umiec rozroznic placz juz kiedys pisalam ze pierwsza cnota jaka rodzice ucza dziecko to nadzieja (nadzieja na to ze moge, sprawstwo itp.) a ucza poprzez zaspokajanie potrzeb ufff to sie wypowiedzialam ![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
#3829 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Bąbelito właśnie imprezuje w łożeczku pewnie jeszcze z 20minut i pospimy sobie z 2h. Noc średnia, mały dużo się kręcił i przebudzal. Chyba nie służy mu ten kleik. Przy rozszerzaniu diety to jest obowiązek dawać kleik ryżowy lub kukurydziany? Tassia gdzie się wybierasz? Bo chyba mi umknęło ![]() Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
#3830 | |
Zakorzenienie
|
gorgulek gdzie ty mieszkasz ze jeziorko?
jade tym.pociagiem okno sie nie domyka i martwie sie ze zaziebie piersi choc okrylam sie.kurtka pkp :/ w ogole boje sie odciagania przez dwa dni i wylewania pokarmu gdzie bede odciagac ? czy mi cycki nie odpadna? i mam nadzieje ze po 36godzinach odciagania nie zaburze sobie laktacji tz zostawilam tylko 1,5litra mleka swojego reszte ma mm. ale i tak jestem.dumna ze w tydzien tyle uzbieralam pomimo kryzysu laktacyjnego ahh i mam wyniki morfologii i zelaza wszystko ok co wcale mnie nie cieszy bo dalej nie rozwiazuje problemu dlaczego ja taka oslabiona jestem? wlasnie mijaja dwa tyg jak to wszystko sie zaczelo. krecenie w glowie, bol, oslabienie, rece i nogi jak z waty itp. oszaleje ludzie dookola spia, a ja nie umiem w pociagu ![]() najgorzej ze dzis z przyjaciolka pewnie cala noc przegadam wiec jutro jak wroce do donu to bede detka jakich malo ![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
robie czteroletni kurs certyfikacyjny i mam zjazdy co miesiac ostatni raz bylam dwa tyg przed porodem wiec czas najwyzszy sie pokazac ![]() a co do kleiku to nie ma obowiazku ale w tych marchewkach itp czesto sie tym zageszcza poza tym to chyba niezle przygotowanie do weglowodanych zlozonych np. chleba w przyszlosci mackowi tez kleik nie sluzyl bo po 4dniach musialam dac czopka kupa wyszla twarda a to chyba za szybko i umordowal sie strasznie wiec odczekam tydzien i bede podawac znow od malutkich ilosci ale przez tydzien np pol lyzeczki a potem cala teraz zrobilam chyba za szybko i go zaczopowalo ![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#3831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jechałaś pewnie przez moje rodzinne miasteczko, a ze stacji przez okno widać mój dom ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- pytanie za 100punktow SKORO BEDE NAJWCZESNIEJ KARMIC JUTRO W NOCY TO CZY MOGE DZIS ZJESC NABIAL? MARZY MI SIE JOGURT ![]() ![]() ![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#3833 |
Wtajemniczenie
|
Hej.
U nas nocka ok. A Bartuś dosypia. Gorgulek super wypad. Zazdroszczę ![]() Tassia idealnie opisane. Ja również nie wyobrażam sobie maleństwa płaczącego do utraty tchu. Nie mówię że lecę od razu ale zawsze reaguję. A widocznie moje dziecko potrzebuje bliskości skoro wtulone we mnie albo w męża zasypia super. A przy cycku też często zasypia i uwielbiam to bo tak rozkosznie przy tym się uśmiecha. Dziś Tż ma wolne. Mam zamiar to wykorzystać i pobiegać po mieście chociaż godzinkę dla przyjemności, bez zakupów Dodinha mnie się czasem zdarza karmić w ciągu dnia i co 1,5 godziny kiedy widzę że Bartuś chce pić. Albo tylko się przytulić
![]() |
#3834 |
Zakorzenienie
|
najgorsze ze weekend i bedziecie malo pisac
![]() ![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
#3835 |
Zakorzenienie
|
passio i inwersja idąc waszym tokiem myślenia, Kornel to zając, je szybciutko, a spi po 5 minut jak zając pod miedzą i się budzi nerwowo.
---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- jadę dzisiaj z mamą na wyprzedaże, a Kornelito z tatusiem zostaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3836 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim!! Mój Mateuszek dzisiaj kończy 4 miesiące
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ile wazy i mierzy? Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3838 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3840 |
Raczkowanie
|
Byliśmy na szczepieniu w środe to waży 7300 i mierzył 64cm i dzisiaj podajemy marchewkę tak w południe.ciekawe czy zje.zdam relacje pózniej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.