Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-10, 22:00   #4441
carolyna86
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Poczekam ten tydzień i zobaczymy co dalej.
życzę ci dużo pozytywnych wibracji i żeby podziałała potęga podswiadomosci że wszystko będzie dobrze

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 22:04   #4442
VwVampirka
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Carmena, nie pamiętam czy już Ci odp, ale dobrze że poszłaś do gina. Uważaj teraz na siebie, chociaż wiem, że przy dziecku ciężko... może uda Ci się go jakoś na leżąco zabawiac, np czytać bajki, albo niech przy łóżku coś buduje...

Lolitka, mam nadzieję, że piesek dojdzie do siebie Rozumiem co czujesz, ja też bardzo się przywiązywałam do swoich kotów, szczególnie do ostatniego kocórka, z którym miałam sporo przejść... takie leczenie zwierzaka jeszcze bardziej do niego zbliża...

Madziula, faktycznie, mocno się poparzyłaś też słyszałam o tym przesądzie... jak się sprawdzi, to moja też będzie cała w kropki, bo ja ciągle coś sobie robię

Ramona, nieźle, umówiłaś się z ginem w Walentynki

Emila, by synuś nadrobił. Do końca ciąży ma jeszcze czas i szybko nadrobi, na pewno

Niegrzeczna - gender!

A ja nie mam kompa, prawdopodobnie złapałam wirusa, który atakuje przeglądarki i jedynie format systemu mnie uratuje... tylko mam tam sporo plików do zgrania...
I wyłączyli mi internet. Przez pomyłkę TŻ tam dzwonił i do jutra mają go włączyć...
Tak więc nie dość, że piszę z tableta, to jeszcze na pożyczonym necie, który ciągle znika

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 22:05   #4443
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Moja kuzynka jest w 7 tygodniu ciazy i pracuje na umowe zlecenie, ma normalnie odciagane skladki Zus bo juz byla kiedys na l4, ale Ona sama mowila ze macierzynski Jej nie przysluguje ( a ma wszystkie skladki odprowadzane ) dlatego jestem w szoku ze moza.
hmm, to może jest niezorientowana?
http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431

Prawo do zasiłku

Zasiłek macierzyński przysługuje objętym ubezpieczeniem chorobowym:
(...) osobom wykonującym pracę na podstawie umowy agencyjnej lub umowy-zlecenia albo innej umowy o świadczenie usług, do której zgodnie z Kodeksem cywilnym stosuje się przepisy dotyczące zlecenia, oraz osobom z nimi współpracującym, w tym osobom świadczącym pracę na podstawie umowy uaktywniającej określonej przepisami ustawy z dnia 4 lutego 2011 r. o opiece nad dziećmi w wieku do lat 3 (Dz. U. Nr 45, poz. 235),
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 22:06   #4444
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
Kochana, bo jak biorą średnią z 12. mcy, a premie miałaś np. w ciągu ostatnich 11. mcy w każdym kolejnym miesiącu większą, to z każdym miesiącem odchodzi Ci ten miesiąc z niżsżą wypłatą (np.w tamtym miesiącu miałaś liczone od listopada 2012 do listopada 2013, w tym miesiącu będziesz miała liczone od grudnia 2012 do grudnia 2013.. czyli jak w listopadzie 2012 miałaś załóżmy "gołą wypłatę", to odpada najsłabszy miesiąc i automatycznie średnia się zwiększa). rozumiesz? [COLOR="Silver"]
O na pewno tak nie jest.
Stawke dzienna sie wylicza raz przy pierwszym pojsciu na L4 i ona sie nie zmienia przez caly okres zwolnienia i macierzynskiego. Roznice w miesiecznych pensjach wynikaja z roznej ilosci dni w miesiacu. A w grudniu mogla dostac wiecej netto w zwiazku jakims rocznym wyrownaniem.

Zeby dzienna stawka ulegla zmianie trzeba przepracowac pelne 3 miesiace kalendarzowe.
Stary 2014-01-10, 22:13   #4445
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie 40 zł./na miesiąc tylko procentowo od kwoty brutto (2,45%).
o dokładnie tak

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
O na pewno tak nie jest.
Stawke dzienna sie wylicza raz przy pierwszym pojsciu na L4 i ona sie nie zmienia przez caly okres zwolnienia i macierzynskiego. Roznice w miesiecznych pensjach wynikaja z roznej ilosci dni w miesiacu. A w grudniu mogla dostac wiecej netto w zwiazku jakims rocznym wyrownaniem.

Zeby dzienna stawka ulegla zmianie trzeba przepracowac pelne 3 miesiace kalendarzowe.
no to dziwne, bo ja jak byłam 3mce na zwolnieniu w tamtym roku to co miesiąc dostawałam inną kwotę zależną właśnie od średniej. no ale może się pozmnieniało

idę spać dziewczynki słodkich snów życzę
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 22:19   #4446
monijaaa
Zadomowienie

jutro do Niej zadzwonie i Jej powiem czego sie tu dowiedzialm.

Spokojnej nocki

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 22:20   #4447
ilkas
BAN stały

Yhm..czyli do poduszki mam do nadrobienia 2 strony..
A tym co idą już spać dobrej nocki

ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 22:27   #4448
Seksta
Rozeznanie

Dziekujemy za gratulacje, bardzo sie cieszymy bedzie wymarzony synek.

z kolei moj tata od czasu gdy bylam w 7 tyg powtarzal ze nie musze nic sorawdzac bo on wie, ze bedzie syn- tak bylo jak rodzilam sie ja i brat i on wie swoje dzisiaj od rana wszystkim mowil ze bedzie chlopiec a nasze potwierdzenie na usg to formalnosc :P
Jest jasnowidzem

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-10, 22:38   #4449
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość

z kolei moj tata od czasu gdy bylam w 7 tyg powtarzal ze nie musze nic sorawdzac bo on wie, ze bedzie syn- tak bylo jak rodzilam sie ja i brat i on wie swoje dzisiaj od rana wszystkim mowil ze bedzie chlopiec a nasze potwierdzenie na usg to formalnosc :P
Jest jasnowidzem
a Tata gra czasem w lotto, jak nie to niech pomśli

Stary 2014-01-10, 22:43   #4450
Seksta
Rozeznanie

monijaa he he gra i praktycznie za kazdym razem ma trojke a tj jakies 10 zl, za ktore kupuje kolejny kupon. Czekamy na wieksza wygrana
Fajnie, że koszule ktore kupila moja mama sie przydadzą no i ze od kuzynki dostanę górę ciuszków po jej synku Ale mania zakupowa i tak mnie dopadnie, zaczelam juz sie dzis rozgladac za strojem dla Wojtka na wesele szwagierki i juz mam cos na oku

Stary 2014-01-10, 23:16   #4451
/Mycha/
Raczkowanie

Cytat:

Jest jasnowidzem
Załóżcie działalność, aby Twój Tata przepowiadał płeć tym co mają opory przed szkodliwością Usg, to będzie takie eko i zgarniecie na tym kupę kasy

Tylko musicie się zaopatrzyć w taką karteczkę, że reklamacji się nie uwzględnia

/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 00:19   #4452
Seksta
Rozeznanie

No tak, przeciez eko i bio jest teraz takie modne

Klade sie spac, jutro o 10tej zajęcia w szkole rodzenia.

Do jutra a wlasciwie dzisiaj mamusie

Stary 2014-01-11, 02:02   #4453
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
Kochana, bo jak biorą średnią z 12. mcy, a premie miałaś np. w ciągu ostatnich 11. mcy w każdym kolejnym miesiącu większą, to z każdym miesiącem odchodzi Ci ten miesiąc z niżsżą wypłatą (np.w tamtym miesiącu miałaś liczone od listopada 2012 do listopada 2013, w tym miesiącu będziesz miała liczone od grudnia 2012 do grudnia 2013.. czyli jak w listopadzie 2012 miałaś załóżmy "gołą wypłatę", to odpada najsłabszy miesiąc i automatycznie średnia się zwiększa). rozumiesz? [COLOR="Silver"]
Tak, już rozumiem
Dziękuję

Witam się sobotnio,
Coś dziś spać nie mogę pewnie przez ten wiatr

Sent from my LT26i using Wizaz Forum mobile app

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 06:36   #4454
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Dzieńdobry

Pierwsze słowo Olafa prócz mniam mnian to ksiądz a właściwie siądz, wczoraj sie nauczył
Ja dziś równo 25tc czyli od jutra 26 startujemy wow

Pallas ja sie nie zgodzę przez 1,5 roku w poprzedniej ciazy i na macierzyńskim mialam równą pensje co do grosza, niezależnie od długości miesiąca a premi nigdy nie mialam na konto więc zgadza się to co mówi Beatusia

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 06:47   #4455
Nikii89
Zakorzenienie

Niegrzeczna może ksiądz myślał że jak on nosi sukienkę to Twój „synek” też

Muffinka no to tata już w stresie widzę

Madziula za kolejny tydzień.

Dzień dobry

Mały obudził się o 6.10 ale poszedł z TŻ do salonu a ja do 7 pospałam

No i mogę chyba napisać że pożegnaliśmy nocne jedzenie już 4 nocka bez mm . Pobudka o 1 tylko na wodę.
Stary 2014-01-11, 06:55   #4456
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny.
Powiedziała, że to znaczy, że za mało waży i za mało dostaje krwi ode mnie. Tak czasem po prostu jest i nic się nie da zrobić. Żeby przeżyć, musi ważyć około 500 g, aktualnie waży 280, a na swój wiek powinien około 450 minimalnie. Ogólnie nie byłoby źle że jest za młody, może być po prostu drobny, ale te przepływy są złe.
Za tydzień kontrola jeszcze raz i zobaczymy co będzie dalej. Tyle na razie wiem.
Emi wszystko będzie dobrze
trzymam
dzieci normalnie też rodzą się z hipotrofią i przeżywają, tylko są po prostu mniejsze, drobniejsze, ale żyją normalnie taki urok po prostu czasem

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

Ramona, nieźle, umówiłaś się z ginem w Walentynki
w sumie to kobieta , także ten tego no...

Dzień dobry w ogóle
dzis wstałam sobie wczesniej po chleb, koło 6.30, pomaszerowałam 3 km, żeby dostać świeższy, a oni tylko 1 bochenek dzis dostali
więc musiałam się wracać i tu bliżej nas w GS kupiłam resztę... i po co tak wcześniej leciałam

Dziewczyny dziś w PnŚ będzie nt. najczęściej wybieranych imion w 2013 roku

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2014-01-11 o 06:57
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 06:59   #4457
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Witam się w sobotę

Wyspana i to jest plus
Dzisiaj chodzi ksiądz po kolędzie, ale nie wiem czy się załapie bo chyba będę musiała jechać na działkę tę co mamy kupić bo tam będzie ta babka co sprzedaje i geodeta będzie ją tyczył i że Tż nie ma to ja muszę do towarzystwa być hehe

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 07:03   #4458
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
No i mogę chyba napisać że pożegnaliśmy nocne jedzenie już 4 nocka bez mm . Pobudka o 1 tylko na wodę.
super, pogratulować tylko Oskarkowi
Stary 2014-01-11, 07:58   #4459
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Mały obudził się o 6.10 ale poszedł z TŻ do salonu a ja do 7 pospałam

brawa dla Oskara już niedlugo i całe noce będzie przesypiał
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Dzień dobry w ogóle
dzis wstałam sobie wczesniej po chleb, koło 6.30, pomaszerowałam 3 km, żeby dostać świeższy, a oni tylko 1 bochenek dzis dostali
więc musiałam się wracać i tu bliżej nas w GS kupiłam resztę... i po co tak wcześniej leciałam

Dziewczyny dziś w PnŚ będzie nt. najczęściej wybieranych imion w 2013 roku
Przynajmniej spacer masz zaliczony

Dzień dobry

ale mnie w nocy w brzuchu parę razy zakuło musiałam się przekręcać, bo może małej było niewygodnie i mnie kopała
Pierwszy pomiar glukozy udany na czczo wynik poprawny hihi, za 40 min idę zrobić kolejny.... Jestem tylko ciekawa jak w robocie będą na mnie patrzeć jak się tak nakłuwać będę

Poza tym chyba wysmarkałam mózg i oko razem z katarem takie mam ciśnienie w oku, że nie mogę się schylać w ogóle... Ale przynajmniej mi już tak z nosa nie cieknie...

Miłego weekendu
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-11, 08:15   #4460
agaaga89
Zakorzenienie

Seksta gratuluję wymarzonego synka!
Emilia, nie martw się, chociaż łatwo się mówi. Staraj się podejść do tego na spokojnie, synek ma czas na nadrobienie! Nasza Mała jeszcze w 15 tyg. była starsza z wymiarów o prawie 2 tygodnie, a w 19 tc na badaniu już się wszystko wyrównało do wieku ciąży, maluchy same w sobie dają radę i dostosowują Trzymam kciuki za wizytę za tydzień, oby Was trochę uspokoiła

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 08:24   #4461
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
ale mnie w nocy w brzuchu parę razy zakuło musiałam się przekręcać, bo może małej było niewygodnie i mnie kopała
Pierwszy pomiar glukozy udany na czczo wynik poprawny hihi, za 40 min idę zrobić kolejny.... Jestem tylko ciekawa jak w robocie będą na mnie patrzeć jak się tak nakłuwać będę
ano zapomniałam, że to 3 kłucia będą z żyły czy palca pobierają?
ja dziś całą noc się wierciłam, ale to moja wina, bo zjadłam kapustę wczoraj, od dziś zero wzdymających rzeczy
Stary 2014-01-11, 08:56   #4462
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam... i nie jest za dobrze. Młody jest za młody o dwa tygodnie, a przepływy między mną, a nim są nie najlepsze.
Za tydzień mam przyjść znów na kontrolę.
Poza tym wszystkie organy jak najbardziej ok. Martwię się, trzymajcie mocno kciuki za nas.

Dużo pozytywnej energii przesyłam i musi być dobrze, MUSI
Stary 2014-01-11, 09:10   #4463
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzień dobry
dziś się nie wyspałam, nie mogłam zasnąć a jak już udało mi się to Iga się co chwilę kręciła

teraz jest u dziadka w pokoju także mam chwilkę, bo jak zobaczy laptopa to koniec

co do l4 to ja w pierwszej ciąży miałam większą wypłatę jak byłam na zwolnieniu niż jak chodziłam do pracy i to było dużo większa wypłata bo o jakieś 300 zł, a teraz mam taka samą tak bym chodziła do pracy i to na pół etatu czyli szalu nie ma ale ważny jest czas który spędzam w domu z Igą

Nikii brawo dla Oskara

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 09:15   #4464
monijaaa
Zadomowienie

Witam sie z pracy

Tzet pojechal dzis do Rodzicow wraca juro po 16 , wiec bede Was maksymalnie meczyc

Stary 2014-01-11, 09:21   #4465
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Dzieńdobry

Pierwsze słowo Olafa prócz mniam mnian to ksiądz a właściwie siądz, wczoraj sie nauczył

Pallas ja sie nie zgodzę przez 1,5 roku w poprzedniej ciazy i na macierzyńskim mialam równą pensje co do grosza, niezależnie od długości miesiąca a premi nigdy nie mialam na konto więc zgadza się to co mówi Beatusia

Pracodawca moze Ci przelewac usredniona pensje za caly rok jesli wie, ze nie bedzie Cie dluzej w pracy.

Sorry, dzuewczyny, ale ja sobie tego nie wymyslilam Gdyby bylo tak jak mowi beatusia to pensja by mi rosla caly czas, chyba nie podejrzewacie ZUSu o taka chojnosc

"Podstawę wymiaru zasiłku chorobowego stanowi przeciętne miesięczne wynagrodzenie wypłacane pracownikowi za okres 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających miesiąc w którym powstała niezdolność do pracy."

http://poradnik.wfirma.pl/-zasady-us...-razie-choroby

"Co do zasady, wysokość wynagrodzenia chorobowego i zasiłków zależy od naszych zarobków uzyskanych na 12 miesięcy przed chorobą. Nie oznacza to jednak, że każde nowe zwolnienie lekarskie, czy też zasiłek innego rodzaju w kolejnym miesiącu będzie powodował wyliczenie na nowo podstawy świadczenia."

"Przy czym należy pamiętać, że aby podstawa danego świadczenia została ustalona na nowo, muszą upłynąć pełne 3 miesiące kalendarzowe."

http://www.infor.pl/prawo/zasilki/za...#ixzz2q51ahaP3
Stary 2014-01-11, 09:25   #4466
kaorlak
Zadomowienie

Dzień dobry sobotnio!

Dzisiaj zabieramy Misię na wycieczkę, od wczoraj mówi że kocha koniki i koniecznie musi je zobaczyć

Także miłego dnia! Odezwę się wieczorem.
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 09:26   #4467
naiat
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny.

W ciąży jestem już od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz wpadłam na pomysł, żeby dołączyć do Was.
Przyjmiecie kolejną Mamuśkę?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-11, 09:33   #4468
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naiat Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.

W ciąży jestem już od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz wpadłam na pomysł, żeby dołączyć do Was.
Hej, napisz coś o sobie - na kiedy masz TP, która to Twoja ciąża, czy znasz już płeć itd.
Stary 2014-01-11, 09:40   #4469
Myska0
Zakorzenienie

Gratuluję udanych wczorajszych wizyt

Emilia – będzie dobrze.. Nie zamartwiaj się. Jeszcze trochę czasu maluszek ma na podgonienie

Cytat:
Jest jasnowidzem
To może mi powie co ja urodzę??

Ja po wczorajszej wizycie tego się nie dowiedziałam...
Dzieciątko leżało poprzecznie i tyłeczek miał trochę bardziej z tyłu i w kącie i nie dało się podejrzeć.. Kurcze no!

Nikii proszę o dopisanie kolejnej wizyty 07.02.
Ogólnie dostałam żelazo na tą moją anemię dwa razy dziennie w dawce 100 mg (znaczy się to jest Sorbifer Durules 100mg Fe i 60mg kwasu askorbowego).
Mam zrobić jeszcze raz mocz, bo mam liczne bakterie i jak znowu wyjdą to ponownie posiew moczu.

Za dwa tygodnie glukozę muszę zrobić i lekarka powiedziała, żebym wzięła ze sobą cytrynę.. Ciekawe jak mi pójdzie
Wszystko jest w porządeczku, serduszko bije, maluszek się wiertoli i lekarka mi powiedziała, że jak mnie zaboli tak trochę niżej to mam się nie przejmować, bo maluszek ma tam rękę Dzieciątko jest przesłodkie!
Zastanawiam się nad prywatnym USG, może powiedzą mi w końcu co urodzę.. Chociaż Mąż mówi, że spokojnie, mam dobrą opiekę i szkoda pieniędzy wydawać..
Wczoraj pomierzyliśmy naszą maleńką sypialnie i staraliśmy się poukładać materac (160x200), łóżeczko i komodę. Będzie ciasno i trochę mało miejsca na chodzenie, ale najwyżej po materacu będzie się chodziło. Tak sobie pomyśleliśmy, że za duży materac sobie kupiliśmy.. Ale kto to wiedział dwa lata temu

Znaleźliśmy też szafę z przesuwnymi drzwiami (o taką http://mebel4u.pl/szafy/szafa-inova-2-drzwiowa) i chyba w tym tygodniu kupimy, bo trzeba z sypialni rzeczy poprzenosić, żeby wszystko zacząć planować. Szkoda tylko, że mamy miejsce na szafę 150 cm, a nie większą... No ale trudno.

W ogóle jakoś się uspokoiłam, że jakoś się zmieścimy Mój Mąż tak słodko mówi, że tu będzie stało łóżeczko, tu komódka Aż się sama do siebie uśmiechałam.
Do tego dowiedziałam się, że możemy kupować wózek 2w1 bez fotelika, bo fotelik dostaniemy po chrześniaku. Tylko żeby pasował do stelaża wózka. No zobaczymy co z tego wyjdzie
I jeszcze dziś się mega wyspałam Nie wstawałam nawet siku w nocy ani nad ranem.. A teraz czas ogarnąć mieszkanko, gary i obiad jakiś..

Aaaa.. I wzięłam zwolnienie na miesiąc Cieszę się, chociaż nie powiem, że z drugiej strony mam wyrzuty sumienia...

Miłej soboty dziewczynki

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Cześć Dziewczyny.

Witaj, opowiedz coś o sobie

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 09:46   #4470
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam
Dziś idziemy z TŻ na pierogi do teściów
Ale to ok 14-tej

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Dzieńdobry

ale sobie wybrał pierwsze słowo

Cytat:
Cześć Dziewczyny.

Witam no w końcu! Ile można czekać!

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości