|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
życzę ci dużo pozytywnych wibracji i żeby podziałała potęga podswiadomosci że wszystko będzie dobrze
![]()
#4442 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Carmena, nie pamiętam czy już Ci odp, ale dobrze że poszłaś do gina. Uważaj teraz na siebie, chociaż wiem, że przy dziecku ciężko... może uda Ci się go jakoś na leżąco zabawiac, np czytać bajki, albo niech przy łóżku coś buduje...
Lolitka, mam nadzieję, że piesek dojdzie do siebie ![]() Madziula, faktycznie, mocno się poparzyłaś ![]() ![]() Ramona, nieźle, umówiłaś się z ginem w Walentynki ![]() Emila, ![]() ![]() Niegrzeczna - gender! A ja nie mam kompa, prawdopodobnie złapałam wirusa, który atakuje przeglądarki i jedynie format systemu mnie uratuje... tylko mam tam sporo plików do zgrania... I wyłączyli mi internet. Przez pomyłkę ![]() Tak więc nie dość, że piszę z tableta, to jeszcze na pożyczonym necie, który ciągle znika ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431 Prawo do zasiłku Zasiłek macierzyński przysługuje objętym ubezpieczeniem chorobowym: (...) osobom wykonującym pracę na podstawie umowy agencyjnej lub umowy-zlecenia albo innej umowy o świadczenie usług, do której zgodnie z Kodeksem cywilnym stosuje się przepisy dotyczące zlecenia, oraz osobom z nimi współpracującym, w tym osobom świadczącym pracę na podstawie umowy uaktywniającej określonej przepisami ustawy z dnia 4 lutego 2011 r. o opiece nad dziećmi w wieku do lat 3 (Dz. U. Nr 45, poz. 235), |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Stawke dzienna sie wylicza raz przy pierwszym pojsciu na L4 i ona sie nie zmienia przez caly okres zwolnienia i macierzynskiego. Roznice w miesiecznych pensjach wynikaja z roznej ilosci dni w miesiacu. A w grudniu mogla dostac wiecej netto w zwiazku jakims rocznym wyrownaniem. Zeby dzienna stawka ulegla zmianie trzeba przepracowac pelne 3 miesiace kalendarzowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | |
Wtajemniczenie
|
o dokładnie tak
![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() idę spać dziewczynki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Zadomowienie
|
jutro do Niej zadzwonie i Jej powiem czego sie tu dowiedzialm.
Spokojnej nocki
22.10.2011 Nasz ślub ![]() 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki ![]() 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek ![]() Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
BAN stały
|
Yhm..czyli do poduszki mam do nadrobienia 2 strony..
![]() A tym co idą już spać dobrej nocki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4448 |
Rozeznanie
|
Dziekujemy za gratulacje, bardzo sie cieszymy
![]() z kolei moj tata od czasu gdy bylam w 7 tyg powtarzal ze nie musze nic sorawdzac bo on wie, ze bedzie syn- tak bylo jak rodzilam sie ja i brat i on wie swoje ![]() Jest jasnowidzem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
22.10.2011 Nasz ślub ![]() 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki ![]() 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek ![]() Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Rozeznanie
|
monijaa he he gra i praktycznie za kazdym razem ma trojke a tj jakies 10 zl, za ktore kupuje kolejny kupon. Czekamy na wieksza wygrana
![]() Fajnie, że koszule ktore kupila moja mama sie przydadzą no i ze od kuzynki dostanę górę ciuszków po jej synku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko musicie się zaopatrzyć w taką karteczkę, że reklamacji się nie uwzględnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Rozeznanie
|
No tak, przeciez eko i bio jest teraz takie modne
![]() Klade sie spac, jutro o 10tej zajęcia w szkole rodzenia. Do jutra a wlasciwie dzisiaj mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Witam się sobotnio, Coś dziś spać nie mogę pewnie przez ten wiatr ![]() Sent from my LT26i using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#4454 |
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() Pierwsze słowo Olafa prócz mniam mnian to ksiądz ![]() ![]() Ja dziś równo 25tc czyli od jutra 26 startujemy wow ![]() Pallas ja sie nie zgodzę przez 1,5 roku w poprzedniej ciazy i na macierzyńskim mialam równą pensje co do grosza, niezależnie od długości miesiąca ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
#4455 |
Zakorzenienie
|
Niegrzeczna może ksiądz myślał że jak on nosi sukienkę to Twój „synek” też
![]() Muffinka no to tata już w stresie widzę ![]() Madziula ![]() Dzień dobry ![]() Mały obudził się o 6.10 ale poszedł z TŻ do salonu a ja do 7 pospałam ![]() No i mogę chyba napisać że pożegnaliśmy nocne jedzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() trzymam ![]() dzieci normalnie też rodzą się z hipotrofią i przeżywają, tylko są po prostu mniejsze, drobniejsze, ale żyją normalnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- w sumie to kobieta , także ten tego no... ![]() Dzień dobry w ogóle ![]() dzis wstałam sobie wczesniej po chleb, koło 6.30, pomaszerowałam 3 km, żeby dostać świeższy, a oni tylko 1 bochenek dzis dostali ![]() więc musiałam się wracać i tu bliżej nas w GS kupiłam resztę... i po co tak wcześniej leciałam ![]() Dziewczyny dziś w PnŚ będzie nt. najczęściej wybieranych imion w 2013 roku ![]() Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-01-11 o 06:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Wtajemniczenie
|
Witam się w sobotę
![]() Wyspana i to jest plus ![]() Dzisiaj chodzi ksiądz po kolędzie, ale nie wiem czy się załapie bo chyba będę musiała jechać na działkę tę co mamy kupić bo tam będzie ta babka co sprzedaje i geodeta będzie ją tyczył i że Tż nie ma to ja muszę do towarzystwa być hehe ![]()
#4458 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() ale mnie w nocy w brzuchu parę razy zakuło ![]() ![]() Pierwszy pomiar glukozy udany ![]() ![]() Poza tym chyba wysmarkałam mózg i oko razem z katarem ![]() Miłego weekendu ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 |
Zakorzenienie
|
Seksta gratuluję wymarzonego synka!
![]() Emilia, nie martw się, chociaż łatwo się mówi. Staraj się podejść do tego na spokojnie, synek ma czas na nadrobienie! Nasza Mała jeszcze w 15 tyg. była starsza z wymiarów o prawie 2 tygodnie, a w 19 tc na badaniu już się wszystko wyrównało do wieku ciąży, maluchy same w sobie dają radę i dostosowują ![]() ![]()
#4461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dziś całą noc się wierciłam, ale to moja wina, bo zjadłam kapustę wczoraj, od dziś zero wzdymających rzeczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo pozytywnej energii przesyłam i musi być dobrze, MUSI ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() dziś się nie wyspałam, nie mogłam zasnąć a jak już udało mi się to Iga się co chwilę kręciła ![]() teraz jest u dziadka w pokoju także mam chwilkę, bo jak zobaczy laptopa to koniec ![]() co do l4 to ja w pierwszej ciąży miałam większą wypłatę jak byłam na zwolnieniu niż jak chodziłam do pracy i to było dużo większa wypłata bo o jakieś 300 zł, a teraz mam taka samą tak bym chodziła do pracy i to na pół etatu czyli szalu nie ma ![]() ![]() Nikii brawo dla Oskara ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4464 |
Zadomowienie
|
Witam sie z pracy
![]() Tzet pojechal dzis do Rodzicow wraca juro po 16 , wiec bede Was maksymalnie meczyc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sorry, dzuewczyny, ale ja sobie tego nie wymyslilam ![]() ![]() "Podstawę wymiaru zasiłku chorobowego stanowi przeciętne miesięczne wynagrodzenie wypłacane pracownikowi za okres 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających miesiąc w którym powstała niezdolność do pracy." http://poradnik.wfirma.pl/-zasady-us...-razie-choroby "Co do zasady, wysokość wynagrodzenia chorobowego i zasiłków zależy od naszych zarobków uzyskanych na 12 miesięcy przed chorobą. Nie oznacza to jednak, że każde nowe zwolnienie lekarskie, czy też zasiłek innego rodzaju w kolejnym miesiącu będzie powodował wyliczenie na nowo podstawy świadczenia." "Przy czym należy pamiętać, że aby podstawa danego świadczenia została ustalona na nowo, muszą upłynąć pełne 3 miesiące kalendarzowe." http://www.infor.pl/prawo/zasilki/za...#ixzz2q51ahaP3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry sobotnio!
Dzisiaj zabieramy Misię na wycieczkę, od wczoraj mówi że kocha koniki i koniecznie musi je zobaczyć ![]() Także miłego dnia! Odezwę się wieczorem.
![]() |
#4467 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny.
W ciąży jestem już od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz wpadłam na pomysł, żeby dołączyć do Was. Przyjmiecie kolejną Mamuśkę? ![]()
![]() |
#4468 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | ||
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wczorajszych wizyt
![]() Emilia – będzie dobrze.. Nie zamartwiaj się. Jeszcze trochę czasu maluszek ma na podgonienie ![]() Cytat:
![]() Ja po wczorajszej wizycie tego się nie dowiedziałam... ![]() Dzieciątko leżało poprzecznie i tyłeczek miał trochę bardziej z tyłu i w kącie i nie dało się podejrzeć.. Kurcze no! Nikii proszę o dopisanie kolejnej wizyty 07.02. Ogólnie dostałam żelazo na tą moją anemię dwa razy dziennie w dawce 100 mg (znaczy się to jest Sorbifer Durules 100mg Fe i 60mg kwasu askorbowego). Mam zrobić jeszcze raz mocz, bo mam liczne bakterie i jak znowu wyjdą to ponownie posiew moczu. Za dwa tygodnie glukozę muszę zrobić i lekarka powiedziała, żebym wzięła ze sobą cytrynę.. Ciekawe jak mi pójdzie ![]() Wszystko jest w porządeczku, serduszko bije, maluszek się wiertoli i lekarka mi powiedziała, że jak mnie zaboli tak trochę niżej to mam się nie przejmować, bo maluszek ma tam rękę ![]() Zastanawiam się nad prywatnym USG, może powiedzą mi w końcu co urodzę.. Chociaż Mąż mówi, że spokojnie, mam dobrą opiekę i szkoda pieniędzy wydawać.. ![]() Wczoraj pomierzyliśmy naszą maleńką sypialnie i staraliśmy się poukładać materac (160x200), łóżeczko i komodę. Będzie ciasno i trochę mało miejsca na chodzenie, ale najwyżej po materacu będzie się chodziło. Tak sobie pomyśleliśmy, że za duży materac sobie kupiliśmy.. Ale kto to wiedział dwa lata temu ![]() Znaleźliśmy też szafę z przesuwnymi drzwiami (o taką http://mebel4u.pl/szafy/szafa-inova-2-drzwiowa) i chyba w tym tygodniu kupimy, bo trzeba z sypialni rzeczy poprzenosić, żeby wszystko zacząć planować. Szkoda tylko, że mamy miejsce na szafę 150 cm, a nie większą... ![]() W ogóle jakoś się uspokoiłam, że jakoś się zmieścimy ![]() ![]() Do tego dowiedziałam się, że możemy kupować wózek 2w1 bez fotelika, bo fotelik dostaniemy po chrześniaku. Tylko żeby pasował do stelaża wózka. No zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() I jeszcze dziś się mega wyspałam ![]() ![]() Aaaa.. I wzięłam zwolnienie na miesiąc ![]() ![]() Miłej soboty dziewczynki ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziś idziemy z TŻ na pierogi do teściów ![]() Ale to ok 14-tej Cytat:
ale sobie wybrał pierwsze słowo ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.