|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() Kupilismy niedawno dodatkowo spacerowke,taka zeby zapakowac w mig do auta i pojsc na zakupy.I tam byly zablokowane kola,ja jakos nie pomyslalam ze na pewno sa zblokowane.I tak kilka razy pojechalismy z nia,jak ja sie meczylam,az wkoncu mnie oswiecilo ![]() Cytat:
![]() My jak kupowalismy wozek,to ja uparlam sie na to,ze chce gondole sztywna,np na ten HArtan nie zdecydowalabym sie,bo gondole bierze sie za uszy.Mi sie wydaje,ze wtedy jest ona mniejsza niz te sztywne,a ze moj Synek jest zimowy,to zalozylam sobie,ze musi miec wiecej miejsca,bo kombinezon itp.tez zajumje troche obszaru,a chcialam zeby bylo troche luzu. Ja do gondoli poscielilam taki kocyk z gladkiego materialu(nie wiem jak to inaczej okreslic)
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2014-01-10 o 17:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2852 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Hartan ma 3 rodzaje gondoli . Sztywna tez. Mozna wybrać jaka sie chce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Zadomowienie
|
Witam was z wykładow. Już dawno tak długo nie siedzialam w jednej pozycji.. :/
Co do wózka, mamy okazje odkupic Baby Merc za 400 zl, ale paskudne kolory są. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2854 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2855 |
Zakorzenienie
|
Prowansja Jedo Fyn ma wyjmowany pałąk w spacerówce - tylko trzeba wiedzieć gdzie nacisnąć (z dwóch stron)
![]() ależ Wam zazdroszczę tych USG i informacji o płci - mnie już skręca, a jeszcze miesiąc muszę czekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2857 |
Zadomowienie
|
Hej, hej, ja jak zwykle zaglądam wieczorem, gdzie już naprodukowane postów
![]() Gratuluję i jednocześnie zazdroszczę mamom, które poznały płeć Maluszków ![]() Ja chyba nie wytrzymam i mimo, że mam 22 wizytę bez usg, to po tej wizycie (jeśli faktycznie będzie bez usg) zapiszę się na usg 4d i nie wyjdę z gabinetu dopóki nie poznam płci ![]() W ogóle mam jakiś dzisiaj marudny dzień, stwierdziłam, że stoję w miejscu z przygotowaniami i jedyne co robię to siedzę i przeszukuję strony internetowe, bo nic nie mogę jeszcze kupować z racji tego, że nie mam gdzie tego trzymać ;/ Ja chcę się już wyprowadzić z tej durrneejj kawalerki!! Wrr... Na domiar złego wkurzyła mnie dzisiaj teściowa swoim durnym paplaniem odnośnie metod wychowania, odnośnie tego jaki to jej zdaniem powinien być wózek i to nie to, że mi proponowała tylko narzucała swoje zdanie - "Musi (!) być niski, musi (być miękki (!!); "dziecko musi być ciepło ubrane bez względu na porę roku- musi mieć skarpetki, nie tak jak Edyta - zawsze denerwowały mnie jej głupie metody wychowania dziecka"... i tak mi trajkotała i się nakręcała a ja z każdym zdaniem miałam ochotę wybuchnąć i jej odpysknąć, że nie wiem, czemu aż tak się przejmuje jak kto wychowywał swoje dzieci, ona miała szansę wychować swoje, czego wg mnie nie zrobiła dobrze, więc tym bardziej nie powinna udzielać nikomu rad. Ale oczywiście nie powiedziałam jej tego, choć nie mówię, że tego nie zrobię. Już kiedyś jej mówiłam, ze czasy się zmieniły, że my chcemy wychowac swoje dziecko po swojemu to nie, nie może się powstrzymać, żeby nie wtrącić swoich 3 groszy...masakra, a nie wiem co będzie później, jak ona juz się nakręca, że będzie chodziła ze mną na zakupy dla dziecka (!!!) Do cholery, przecież ja mam męża i to z nim będę wybierać ubranka a nie z teściową! Sorki, musiałam się wyżalić, jak chcę o tym pogadać z mężem to często trzyma jej stronę i jej broni, a ja mam już tego po dziurki w nosie, widuję ją kilka godzin dziennie jako, że lokal w którym pracuję jest w jej domu, czasami czuję się jakbym w jej oczach była jej córką i siostrą jej syna ;/!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2858 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Poziomka współczuję teściowej, ja mam zupełnie odwrotną sytuację kompletnie się teście dzieckiem nie interesują ![]()
#2859 |
Wtajemniczenie
|
Jak tak czytam o waszych teściowych, to chyba przestane narzekać na moją
![]() ![]() ![]() Na początku chyba jakoś specjalnie nie była zachwycona z tej ciąży, ale teraz podobno cały czas się dopytuje jak się czuje ![]() Trzymajcie dziewczyny jutro kciuki o 9 ![]() ![]() Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-01-10 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Zadomowienie
|
morin już wszystkie kupony z grouponu na usg 4d są wyprzedane, a szkodaa, bo też bym poleciała za 119, a tak będę płacić 200 ;/
Tobie też współczuję teściowej, taka sytuacja też jest do kitu, jak nie widzisz radości z dziecka u bliskich osób. Tyle, że nasze teściowe są jak widać skrajne- Twoja olewa, moja najchętniej byłaby w ciąży zamiast mnie (i to dosłownie - jak gadałam kiedys z kolezanką, która też jest w ciąży to ona nasłuchiwała i skomentowała, że ona też zajdzie w ciążę to będziemy we 3 tak sobie gadać - kobita 57 lat, pewnie żartowała, ale wiadomo co jej po głowie chodzi ...w każdym bądź razie mam tego dość) ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Necro ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | |||||
Rozeznanie
|
Ania0104 Witam
![]() Majkela i Kucyk gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Natan jakieś takie bardziej męskie mi się wydaje ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Helenka też mi się bardzo podoba ![]() Dziewczyny teściowych Wam nie zazdroszczę, chyba też bardziej zacznę moją doceniać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2862 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej! Będę pisała w ratach. Najpierw odniosę się do kilku postów:
Cytat:
Cytat:
![]() My używaliśmy najpierw Kajtka, ale niestety wycofali to mydełko z rynku ![]() Cytat:
A synek w ogóle ma dziwną skórę - uczulony jest na własny pot, więc latem potrafi mieć straszną kaszkę w miejscach narażonych na największe przegrzanie, a jak spoci się w nocy, to ma krostki na policzku, na którym najdłużej spał. Natomiast w szpitalu zareagował strasznym uczuleniem na pościel szpitalną, a dokładnie na środki dezynfekujące, w których jest prana. Z drugim dzieckiem będę uważać i nie pozwolę na opatulanie go w to badziewie. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() W Pepco udało mi się natrafić na kilka pajaców z super miłej w dotyku bawełny i to za małe pieniądze. Teraz też pójdę tam na łowy, tylko rozglądnę się za tymi mniejszymi rozmiarami (56 cm)
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2014-01-10 o 21:03 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Wtajemniczenie
|
Z 56 może być trudno, chciałam pajacyki albo śpioszki i dopiero od 62 się zaczynają, na 56 mają tylko body ale to trzeba trafić bo szybko się rozchodzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Zakorzenienie
|
Moja wyprawka będzie niewielka, bo wszystko mam po synku, w tym na początek:
* wózek * łóżeczko z materacem, prześcieradłami, podkładami i ochraniaczem * wanienka na stelażu (ONDA OK Baby) http://wanienki.pl/galeria/?wanienka...laz-na-wanne-3 * przewijak z Ikei (moim zdaniem najlepszy - solidny) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/ * ciuszki * laktator (plus dwie butelki Avent i Tomme Tippee, ale nie sądzę, że będę używać, bo synek nie uznawał niczego innego poza cycem ![]() * Frida do odciągania katarku Synek uwielbiał kąpiele, więc był w wanience co wieczór ![]() ![]() Gdy pieluchy są za "twarde", można je zmiękczyć, gniotąc je przez chwilę w rękach. Do prania najpierw płatki mydlane, potem Lovela i za każdym razem dwukrotne płukanie. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Co polecam - wkładki laktacyjne J&J. Nie odznaczają się zbytnio pod ubraniem i dobrze chłoną, co jest szczególnie ważne, póki się laktacja nie unormuje. W domu używałam zamiennie z wkładkami z Rossmanna, bo te są dużo tańsze ![]() Nie kupujcie żadnych ceratek do łóżeczka, bo są nieoddychające. Polecam podkłady firmy Moherhood: http://motherhood.pl/sklep/podkladka...adlo75x90cm-17 Jedne mam strasznie zniszczony, bo używałam go długo przy synku (tak na wszelki wypadek, gdyby się zmoczył w nocy), więc muszę dokupić nowy. ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Na pewno dokupię trochę ciuszków, bo synek jesienny jest, więc w domu mam więcej rzeczy cieplejszych. Już mam na koncie dwa bodziaki kupione w lumpie w kolorze unisex, bo chyba tylko tam takowe można znaleźć. Wszędzie jest podział na "róże" i "niebieskości". Pieluszki wielorazowe i otulacze dla noworodka, bo w domu mam tylko większe rozmiary. Z kosmetyków - żeby była przystępna cena, przyjazny zapach i bez parabenów. Co do chusteczek do pupy - na pewno dalej bez alkoholu, ale może nie Nivea, bo tam parabeny są... I najważniejszy zakup, ale poproszę o prezent składkowy na moje imieniny i urodziny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Teraz co u mnie po ostatnim badaniu - nie miałam USG (a specjalnie ściągnęłam męża i synka, żeby mały zobaczył rodzeństwo, bo póki co to dla niego czysta abstrakcja; no i strasznie mu było przykro, że się nie dało). Sprawdził mi tylko palpacyjnie, a potem USG dowcipnym długość szyjki, bo mu mówiłam, że jak za długo siedzę, to mnie ciągnie podbrzusze. No i 29 stycznia mam się zgłosić na kontrolę, czy się nie skraca. Powiedział, że jak coś się będzie działo, to nie pozwoli mi jechać do Gdyni, ale przecież tam mam mieć ostatnie badania prenatalne i USG połówkowe na lepszym sprzęcie! eh... ![]() ![]() Waga mi się nie zmieniła od 4 grudnia mimo świąt po drodze ![]()
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2014-01-10 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2865 | |
Raczkowanie
|
poziomeczko - przede wszystkim WYLUZUJ! Tesiowa masz niezla, to juz widac po opisie, ale szkoda twoich nerwow. A twoja ostrzejsza reakcja spowoduje tylko jej wzburzenie i jeszcze z tego wszystkiego z mezem poklocisz. Jest taka zasada - delikatnie, ale po samych jajach. Czyli odpowiadaj na wszystko spokojnie, z usmiechem, ale konretnie
![]() ![]() Ja z moja juz nie mam kontaktu od kilku lat (no powiedzmy sporadyczny), w ogole nie interesuje sie swoim jedynym wnukiem (od jedynego syna) gdyz to ja urodzilam to dziecko, a mnie niecierpi wiec tak okazuje swoja niechec. Mojemu mezowi jest z tym zle, ale ja mam jej obojetnosc daleko w .... Wlasciwie to sie ciesze bo mam swiety spokoj. Dla niej wiadomosc o pierwszej ciazy byla szokiem bo CO Z MOJA PRACA? Wiadomosci o drugiej nie skomentowala jak rowniez tego ze poronilam. Teraz tez nie skomentowala - ani slowem... I co mozna powiedziec o takiej osobie?... A w ogole to ona z tych co bedzie nas uwazala za rodzine patologiczna - dla niej wiecej jak jedno to juz patologia ![]() malin- niezly pomysl z tym prezentem urodzinowym ![]() ![]() ![]() A toxo chyba nie musisz sie juz przejmowac skoro mialas? Gorzej jak sie nie mialo i sie jest w ciazy bo wtedy mozna zlapac, ale jak juz sie mialo kontakt to ciaza jest bezpieczna. Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny a macie jakies doswiadczenia z bujaczkami? Mialam taki na metalowym stelazu, bez zadnych wibracji i muzyczek. Moj lubil bujanie i to nawet dosyc mocne, ale na podlodze ten bujak sie tlukl troche. Sprzedalam go no i teraz trzeba bedzie nad czyms nowym pomyslec.. Edytowane przez Monica80 Czas edycji: 2014-01-10 o 22:53 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2866 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Zakorzenienie
|
No to ja zaczynam na prawdę doceniać moją teściową i mam nadzieję że jak już się dzieciaczek urodzi to dalej będzie taka sama jak jest teraz
![]() A ja się żegnam na co najmniej dwa tygodnie ponieważ w końcu jadę na urlop do Polski ![]() ![]() ![]() A i Bazilie następna moja wizyta 30 Stycznia, będę już panią S nie panną P i będę o rok starsza ale ten czas leci ![]() ![]()
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez ANTERIA Czas edycji: 2014-01-11 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja brałam ślub cywilny 2 lata wcześniej niż kościelny i myślałam, że cywilny to wcale tak wyjątkowo nie przeżyję i oczywiście się ogromnie myliłam, było wyjątkowo, wzniośle, mężowi głos się łamał ze wzruszenia, na prawdę ogromne przeżycie ![]() Przed moją podróżą samochodem 700km. lekarz powiedział, że to chodzi tylko o to, że w aucie trzęsie i żeby robić przerwy a nie jechać na siłę, ale to wiadomo i ja w jedną i drugą stronę czułam się dobrze, oby u Was też to zleciało ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Wtajemniczenie
|
Ja już po wizycie
![]() ![]() ![]() Zastanawiamy się na badaniem połówkowym. Moja gina twierdzi, że nie ma żadnych wskazań i w sumie mogę zrobić tylko po to, że zobaczyć małą w 3d; a ona i tak na następnej wizycie pomierzy i posprawdza narządy. Więc chyba sobie darujemy. Za to w poczekalni było ciekawie. Były dwie babki 20-22tc i obydwie 4-5 razy w szpitalu z krwawieniami i wszystko sobie opowiadały na głos. Coś czuje, że całą poczekalnię ciężarnych zestresowały ![]() Spotkałam też koleżankę z liceum, ponad rok się starają. Niby wszystko w porządku i nic. A my się nie staraliśmy i w pierwszym nieuważnym cyklu ciąża. I gdzie tu jest sprawiedliwość ![]() Następną wizytę mam 4 lutego bo potem moja ma urlop i mnie jeszcze wcisnęła ![]() Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-01-11 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie też zastanawiam się nad tym badaniem 3d... Mój lekarz raczej nie ma takiego sprzętu, a będę u niego za tydzień kończąc 19 tydzień, więc w sam raz na połówkowe. Mówił, że zrobi mi wtedy USG... Nie wiem czy to 3d to tylko bajer, czy na prawdę można coś dokładniej zobaczyć niż na zwykłym? Sprawdzałam ceny u mnie w mieście i za takie USG trzeba zapłacić ok 250zł, więc nie wiem czy jest to rozsądny dodatkowy wydatek... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() wpadłam sie przywitac,nadrobie Was dopiero jutro,mój TZ wrócił i trzeba sie nim zając ![]()
#2872 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja za pierwsze też płaciłam 250, taki plus z tego, że płeć poznaliśmy bo mała była ładnie ułożona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Raczkowanie
|
To fakt, 3d/4d nie jest lekarzowi potrzebny bo on wszystko widzi na 2 d. Ale my zrobilismy w pierwszej ciazy filmik 4 d i mam go do dzis jest super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Zakorzenienie
|
A wczoraj miałam właśnie 4D usg, oprócz zwykłego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Zadomowienie
|
Hmmm w takim razie muszę się z mężem zastanowić po wizycie piątek nad tym USG 3d, bo po zwykłym na pewno będziemy mieć niedosyt, że guzik widać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Raczkowanie
|
Powiem Wam, że jak mnie było dane w szpitalu widzieć dzidziora w 17 tyg. na 3D czy 4D (wybaczcie nie odróżniam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Raczkowanie
|
3d - zdjęcie, 4d- film
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Coś mi się zdaje, że dzisiaj poczułam pierwsze ruchy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Zadomowienie
|
Monica chyba zacznę robić tak jak radzisz, choć też jestem dosyć pyskata i swego czasu "ustawiłam" ją jeśli chodzi o wtrącanie się do mojego gotowania, bo za każdym razem jak przyszło mi coś u niej zrobić to było milion rad typu "na mniejszy gaz, weź przykrywkę (bla, bla, bla...)", w pewnym momencie nie wytrzymałam i powiedziałam, ze ja jej się nie wpie***m do garów, więc o to samo proszę ją. To nawet mi podziękowała, że zwróciłam jej uwagę, także myślę, że jak nie poskutkuje moja uwaga to zacznę olewać i pić podwójną dawkę melisy
![]() ![]() Dzisiaj byłam w lumpeksie i kupiłam body i śpioszki (chyba, nie wiem co jest co), póki co unisexy zwykłe białe i białe w szare paski, ale i tak ujęły mnie swoją maleńkością ![]() ![]() Ja zamierzam iść na 4d właśnie głównie by poznać płeć, u nas kosztuje 200 zł, to tyle ile płacę za wizytę z usg, także chyba się skuszę, tym bardziej, że 'jestem w gorącej wodzie kąpana" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2880 | ||||
Zakorzenienie
|
Co do filmu 4d to fajny gadżet, ale to tylko taka wizualizacja
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja do Fridy mam mieszane uczucia. Wiem, że dużo osób używa i go chwali. Ale kiedyś po użyciu tego aspiratora pękło naczynko w nosku i poleciało trochę krwi, także jakoś się zraziłam. Być może ma delikatniejsze te naczynka albo coś źle zrobiłam. Ja wolę roztwór z soli morskiej w sprayu, wtedy fajnie wykichuje i nos odetkany, ale to wszystko można kupić jak będzie potrzeba. Cytat:
![]() Ja bym się cieszyła jakbym już przechodziła toxo, a tak to w każdej chwili mogę zlapać ![]() A mogłaś ją złapać mając kontakt z surowym mięsem, nie musiało to być od kota. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.