Za miesiąc wyjdzie na wolność groźny zabójca - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-11, 11:53   #151
201604200942
Konto usunięte

Dot.: Za miesiąc wyjdzie na wolnośc grozny zabójca

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Nieladnie?

Imperialisto, czy Twoim zdaniem "Mein Kampf" powinna byc udostepniona wszystkim?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Przecież to jest ogólnie dostępna książka.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 11:54   #152
WhiteCherry
Zakorzenienie

Dot.: Za miesiąc wyjdzie na wolność groźny zabójca

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość

Breivik jest takim samym więźniem jak kieszonkowiec czy gwałciciel i nie widzę powodów, żeby właśnie jemu ograniczać prawo do pisania listów. Jedyne co oni powinni robić czy w tych listach nie ma informacji o przestępstwie. Poza tym nie treść listów nie powinna ich obchodzić, choćby to był pean na cześć Adolfa Hitlera.
tok rozumowania Imperialisty - zabij 77 osób - twoja wina jest porównywalna z wyjęciem komuś portfela w autobusie. Śmiać się czy płakać?
Stary 2014-01-11, 13:17   #153
Kalini
Zakorzenienie

Breivik to psychopata w którym są zakochani inni psychopaci. Sprawdzanie i cenzurowanie korespondencji jest potrzebne w takim wypadku. I uważam, że dla adresata, aby część treści usunąć, zamiast zabierać całego listu.

I nie jest tak, że więzień za każde przestępstwo jest i powinien być traktowany tak samo. W Skandynawii trudno trafić do więzienia (zazwyczaj stosuje się inne środki), mnóstwo więzień jest półotwartych np. bez strażników i z częstymi możliwościami wyjazdu, tylko najgroźniejsi przestępcy są odizolowywani. I on taki jest, dlatego stosuje się wszelkie środki, aby już nikomu nie zaszkodził.

Sytuacja Main Kampf wcale nie jest taka jasna, w mnóstwie państw posiadanie i obrót są karalne. Szczególnie restrykcyjnie podochodzi się do tego w Niemczech i Austrii.

Cytat:
Co do Mein Kampf - nam czytała tą książkę babka od WOS-u w gimnazjum. Tak samo jak puszczała nam przemówienia Hitlera. Ale - sami tego chcieliśmy.
Ale to było potraktowane jako źródło historyczne i były to pewnie tylko fragmenty.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 14:37   #154
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Nieladnie?

Imperialisto, czy Twoim zdaniem "Mein Kampf" powinna byc udostepniona wszystkim?
Jeśli ktoś ma ochotę przeczytać Mein Kampf to powinien móc mieć możliwość pójścia do księgarni i jej kupienia. Są wydawnictwa które chętnie dla kasy wydawałyby Mein Kampf, ale land Bawaria sobie przywłaszcza prawa autorskie. Nie znam się na prawie autorskim, ale to tak jakby Polska przejęła prawa autorskie do dzieł Mickiewicza. Albo Dmowskiego (bo on nie zostawił potomków).

W każdym razie w 2016 roku land Bawaria straci prawa autorskie, książka stanie się domeną publiczną i nie widzę niczego złego gdyby jakieś wydawnictwo ja wydało i byłaby w powszechnej sprzedaży.

Osobiście ją czytałem, bo nie mam lewackich trzęsiawek związanych z Hitlerem.

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
tok rozumowania Imperialisty - zabij 77 osób - twoja wina jest porównywalna z wyjęciem komuś portfela w autobusie. Śmiać się czy płakać?
Prawo karne (a raczej "więzienne") nie dzieli więźniów na lepszych i gorszych z powodu ich winy.

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Breivik to psychopata w którym są zakochani inni psychopaci. Sprawdzanie i cenzurowanie korespondencji jest potrzebne w takim wypadku. I uważam, że dla adresata, aby część treści usunąć, zamiast zabierać całego listu.
To jest sprawa Breivika z kim pisze i o czym pisze. Policję powinna interesować tylko informacje dotyczące przestępstwa, a nie wymiany myśli czy poglądów. Jeśli Breivik chce napisać manifest dla norweskich faszystów nie wiem dlaczego nie może do nich to trafić.

Komuniści podobnie cenzurowali listy i gazety. Do tego jeszcze wymagali robienia w taki sposób, żeby "ręki cenzora" nie było widać. Norwegia jest ostro lewicowa, więc takim zapędom się nie dziwię.

A jak znajdzie się więcej psychopatów należy zaostrzyć kodeks karny i zmusić policję do większej prewencji. Nie rozumiem jak można facetowi odmawiać fundamentalnego prawa do utrzymywania kontaktu.

Cytat:
Sytuacja Main Kampf wcale nie jest taka jasna, w mnóstwie państw posiadanie i obrót są karalne. Szczególnie restrykcyjnie podochodzi się do tego w Niemczech i Austrii
W 2016 roku każde wydawnictwo będzie mogło wydawać Mein Kampf nawet w wersji oryginalnej bez komentarzy.

Jestem przeciwnikiem wszelkich indeksów ksiąg zakazanych. Ciekawe jak będzie z Mein Kampf bo już Resortowe Dzieci wywołują ból pupy w niektórych środowiskach.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 15:16   #155
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
To jest sprawa Breivika z kim pisze i o czym pisze. Policję powinna interesować tylko informacje dotyczące przestępstwa, a nie wymiany myśli czy poglądów. Jeśli Breivik chce napisać manifest dla norweskich faszystów nie wiem dlaczego nie może do nich to trafić.
nie, to nie jest sprawa Breivika z kim pisze, to jest sprawa wszystkich Norwegów czy przypadkiem nie pisze on z innymi szaleńcami o podobnych do niego poglądach.
poza tym skąd służby mają wiedzieć czy w liście mowa jest o możliwych przestępstwach czy nie, skoro Twoim zdaniem mają mieć zakaz zaglądania do listów? co oni w jasnowidzów mają się bawić? a może mają sobie układać pasjansa lub tarota żeby wiedzieć czy w tych listach jest mowa o czymś niedozwolonym?

i ten biedny człowieczek który jest tak teraz prześladowany jakoś nie żałuje tego że wielu młodych ludzi pozbawił prawa do życia (a to jest ważniejsze niż jakieś prawo do korespondencji) bo jest idiotą który sympatyzuje z faszystami, on swoje zrobił a dając mu wolną rękę w pisaniu listów to zaraz inni faszyści zaczną robić wszystko według instrukcji bohatera którym on dla nich jest.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 15:22   #156
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

Prawo karne (a raczej "więzienne") nie dzieli więźniów na lepszych i gorszych z powodu ich winy.
ależ oczywiście, że jest odpowiednia klasyfikacja skazanych. Co Ty bredzisz.
Stary 2014-01-11, 15:43   #157
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
nie, to nie jest sprawa Breivika z kim pisze, to jest sprawa wszystkich Norwegów czy przypadkiem nie pisze on z innymi szaleńcami o podobnych do niego poglądach.

Cytat:
poza tym skąd służby mają wiedzieć czy w liście mowa jest o możliwych przestępstwach czy nie, skoro Twoim zdaniem mają mieć zakaz zaglądania do listów?
Zakaz cenzurowania listów. Czytaj ze zrozumieniem. A jeśli nawet Breivik pisze do jakiegoś swojego wyznawcy, to ułatwi policji jego odnalezienie w razie ewentualnych powtórek.

Cytat:
zy w tych listach jest mowa o czymś niedozwolonym?
Co to jest treść niedozwolona w liście? Zaczynasz już "komunizować" (oni też szukali zabronionych treści w prywatnych listach). W prywatnej korespondencji mam prawo wyrażać nawet najbardziej skrajnie faszystowskie i komunistyczne treści (byle nie były to groźby karalne).

Cytat:
i ten biedny człowieczek który jest tak teraz prześladowany jakoś nie żałuje tego że wielu młodych ludzi pozbawił prawa do życia (a to jest ważniejsze niż jakieś prawo do korespondencji)
Jaki związek ma śmierć młodych ludzi z prawem do korespondencji w więzieniu? Jaki związek mają inne przestępstwa z prawem do korespondencji w więzieniu?

Cytat:
bo jest idiotą który sympatyzuje z faszystami, on swoje zrobił a dając mu wolną rękę w pisaniu listów to zaraz inni faszyści zaczną robić wszystko według instrukcji bohatera którym on dla nich jest.
Jeszcze raz. To co Breivik pisze do kolegów jest jego sprawą, a policja powinna się tym zainteresować tylko wtedy, jak wynika z tego, że "coś się wydarzy" bądź jakieś ślady w sprawie wyczynu Breivika. Jeśli jakiemuś faszyście strzeli do głowy taki pomysł to będzie jego decyzja, a nie "zachęta od idola".

Przez takich ludzi jak ty w imię bezpieczeństwa liczne państwa ograniczają ludziom wolność z powodu jakiejś garstki ekstremistów.

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ależ oczywiście, że jest odpowiednia klasyfikacja skazanych. Co Ty bredzisz.
Która dotyczy warunków ewentualnego zwolnienia, przepustek i dobór współwięźniów. Nie natomiast prawa do korespondencji czy widzeń, czy lepszych posiłków.
Stary 2014-01-20, 12:47   #158
nikita343
Zakorzenienie

Fakt opublikował jego aktualne zdjęcie. Sporo przytył,nie ma wąsów. Aż się przestraszyłam tego zdjęcia. Najbardziej cierpią rodzice tych dzieci, całe życie muszą się z tym zmagac, a teraz ciągle im o tym przypominają.

nikita343 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 12:17   #159
Oliskova
Raczkowanie

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Pojawiło się zdjęcie Trynkiewicza wraz z informacja gdzie ma zamieszkać. Zastanawiam się na ile to plotka, a na ile sprawdzona informacja. Do tej pory nie przejmowalam się zbytnio ta sprawa, ale z tej informacji wynika ze zamieszka on w moim mieście i to jeszcze w sąsiedztwie mojej babci.

Najnowszy post:

Moje makijaże ---> Oliskova Make up
Oliskova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 13:21   #160
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliskova Pokaż wiadomość
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Pojawiło się zdjęcie Trynkiewicza wraz z informacja gdzie ma zamieszkać. Zastanawiam się na ile to plotka, a na ile sprawdzona informacja. Do tej pory nie przejmowalam się zbytnio ta sprawa, ale z tej informacji wynika ze zamieszka on w moim mieście i to jeszcze w sąsiedztwie mojej babci.
Do tej pory mówili, że ma zamieszkać u kolegi na Śląsku, więc nie wiem na ile ta informacja jest prawdziwa. Tym bardziej, że chyba jednak nie zmienił nazwiska, nie wyrażono na to zgody itd. I jednak wierzę, że będzie obserwowany 24 na dobę, myślę, że sprawa jest na tyle głośna, że teraz największą ambicja będzie pilnowanie go, choć np. po roku mogą trochę odpuścić.

I ja dodatkowo myślę, że facet szybko wróci do więzienia. Możliwe, że sam uświadomi sobie, że nie radzi sobie na wolności i specjalnie popełni przestępstwo. To podobno częste zachowanie osób, które wychodzą bo długich wyrokach i nie mają gdzie wracać.

Edytowane przez Kalini
Czas edycji: 2014-01-21 o 13:25
Stary 2014-01-21, 13:47   #161
Bothi
Rozeznanie

Cytat:
Do tej pory mówili, że ma zamieszkać u kolegi na Śląsku, więc nie wiem na ile ta informacja jest prawdziwa. Tym bardziej, że chyba jednak nie zmienił nazwiska, nie wyrażono na to zgody itd. I jednak wierzę, że będzie obserwowany 24 na dobę, myślę, że sprawa jest na tyle głośna, że teraz największą ambicja będzie pilnowanie go, choć np. po roku mogą trochę odpuścić.
To jest chore. NIKT nie powinien go pilnować.

Cytat:
I ja dodatkowo myślę, że facet szybko wróci do więzienia. Możliwe, że sam uświadomi sobie, że nie radzi sobie na wolności i specjalnie popełni przestępstwo. To podobno częste zachowanie osób, które wychodzą bo długich wyrokach i nie mają gdzie wracać.
Słucham? Prędzej popełni przestępstwo z premedytacją, bo będzie musiał zaspokoić swoje popędy. Nie ma nic do stracenia, kara śmierci dawno nie obowiązuje, a co więcej on sam uniknął czterokrotnej kary śmierci!
Bothi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 14:00   #162
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bothi Pokaż wiadomość
To jest chore. NIKT nie powinien go pilnować.

Słucham? Prędzej popełni przestępstwo z premedytacją, bo będzie musiał zaspokoić swoje popędy. Nie ma nic do stracenia, kara śmierci dawno nie obowiązuje, a co więcej on sam uniknął czterokrotnej kary śmierci!
Skoro wychodzi powinien być pilnowany, jak dla mnie lepsze jest pilnowanie go bez przerwy, niż robienie ustawy (która będzie kosztowała i tak więcej), która łamie podstawowe zasady prawa. I w razie zagrożenia z jego strony powinno się od razu reagować, pilnować aby nawet nie zbliżył się do żadnego dziecka.

Z wiekiem te popędy mogły wygasnąć, nikt nie może być pewien, że znowu zacznie zabijać. Nigdy tego nie powiedział (przynajmniej wprost), za to powielano informację, że będzie to robił. Oczywiście wg mnie nie powinien wychodzić z więzienia to wielki błąd popełniony 25 lat temu. Ale skoro już to się stało, trzeba jakoś dopasować się do sytuacji.
Stary 2014-01-21, 14:56   #163
Bothi
Rozeznanie

Cytat:
I w razie zagrożenia z jego strony powinno się od razu reagować, pilnować aby nawet nie zbliżył się do żadnego dziecka.
Racja. Nie doprecyzowałam. Wcześniej pisałam o pilnowaniu go w kontekście ochrony jego życia przed linczem. Ponoć bardzo się tego boi .
Bothi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 14:59   #164
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bothi Pokaż wiadomość
Racja. Nie doprecyzowałam. Wcześniej pisałam o pilnowaniu go w kontekście ochrony jego życia przed linczem. Ponoć bardzo się tego boi .
Tak, tak dlatego doprecyzowałam bo pomyślałam, że mogłaś pomyśleć, że chodzi o takie pilnowanie . Nie sądzę, że do linczu dojdzie, choć jak przeczytałam komentarze pod wklejonym jego zdjęciem, już nie jestem tego taka pewna.
Stary 2014-01-21, 15:05   #165
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro wychodzi powinien być pilnowany, jak dla mnie lepsze jest pilnowanie go bez przerwy, niż robienie ustawy (która będzie kosztowała i tak więcej), która łamie podstawowe zasady prawa. I w razie zagrożenia z jego strony powinno się od razu reagować, pilnować aby nawet nie zbliżył się do żadnego dziecka.

Z wiekiem te popędy mogły wygasnąć, nikt nie może być pewien, że znowu zacznie zabijać. Nigdy tego nie powiedział (przynajmniej wprost), za to powielano informację, że będzie to robił. Oczywiście wg mnie nie powinien wychodzić z więzienia to wielki błąd popełniony 25 lat temu. Ale skoro już to się stało, trzeba jakoś dopasować się do sytuacji.
z jakim wiekiem? przecież to jest jeszcze sprawny człowiek, seryjnych morderców pedofilów takich jak on którzy byli znacznie starsi było mnóstwo to co tu nagle w jego przypadku popęd ustał?
on teraz może być jeszcze bardziej niewyżyty seksualnie i dlatego może być jeszcze groźniejszy.
zresztą skoro matka mówi żeby go nie wypuszczać to ja jej wierzę, zresztą jak u Lisa w programie wczoraj mówiono, ojciec Trynkiewicza też lubił chłopców i nie był dobrym facetem, tylko katem, więc raczej Trynkiewicz od tak się nie zmieni, w końcu jaki ojciec taki syn.

ciekawe czy służby sprawdziły tego kolegę, bo raczej też musi mieć za uszami, bo raczej normalny człowiek kogoś takiego pod swój dach by nie przyjął.
Stary 2014-01-21, 15:17   #166
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
z jakim wiekiem? przecież to jest jeszcze sprawny człowiek, seryjnych morderców pedofilów takich jak on którzy byli znacznie starsi było mnóstwo to co tu nagle w jego przypadku popęd ustał?
on teraz może być jeszcze bardziej niewyżyty seksualnie i dlatego może być jeszcze groźniejszy.
zresztą skoro matka mówi żeby go nie wypuszczać to ja jej wierzę, zresztą jak u Lisa w programie wczoraj mówiono, ojciec Trynkiewicza też lubił chłopców i nie był dobrym facetem, tylko katem, więc raczej Trynkiewicz od tak się nie zmieni, w końcu jaki ojciec taki syn.

ciekawe czy służby sprawdziły tego kolegę, bo raczej też musi mieć za uszami, bo raczej normalny człowiek kogoś takiego pod swój dach by nie przyjął.
No z wiekiem popęd wygasa. No i to powiedziała taka jedna psycholożka, jak mówili o nim po raz setny. Więc pozostaje mieć nadzieję, że u niego wygasł.

A ten człowiek to podobno jego kochanek z więzienia.
Stary 2014-01-21, 15:20   #167
dominikmeller25
Zakorzenienie

no i dlatego właśnie bym mu się przyjrzał, bo dwóch kryminalistów, w tym jeden pedofil to nie może się dobrze skończyć na wolności...
Stary 2014-01-21, 15:28   #168
nikita343
Zakorzenienie

Też czytałam, że ten człowiek to ponoc jego kochanek z wieziennej celi.
Co do zdjęcia to nie wygląda mi na 52 lata tylko na starszego.

Stary 2014-01-21, 18:57   #169
Imperialista
BAN stały

Jednego nie jestem w stanie zrozumieć - jak można wydłużać komuś wyrok? Przecież to niebezpieczne narzędzie polityczne. Dla mnie 25 lat to jest rodzaj umowy, że jak odsiedzę 25 lat, a oni mnie po tym czasie wypuszczą.

Mam nadzieję, że Trybunał Konstytucyjny nie dopuści tej ustawy do wejścia w życie.

To tak, jakby skazano kogoś za pobicie na tle rasistowskim i biegły psycholog (sędzia tylko decyduje o tym) miałby zadecydować, czy on w więzieniu zmienił poglądy i na tej podstawie miał zadecydować o wydłużeniu wyroku.
Stary 2014-01-21, 19:15   #170
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Jednego nie jestem w stanie zrozumieć - jak można wydłużać komuś wyrok? Przecież to niebezpieczne narzędzie polityczne. Dla mnie 25 lat to jest rodzaj umowy, że jak odsiedzę 25 lat, a oni mnie po tym czasie wypuszczą.

Mam nadzieję, że Trybunał Konstytucyjny nie dopuści tej ustawy do wejścia w życie.

To tak, jakby skazano kogoś za pobicie na tle rasistowskim i biegły psycholog (sędzia tylko decyduje o tym) miałby zadecydować, czy on w więzieniu zmienił poglądy i na tej podstawie miał zadecydować o wydłużeniu wyroku.
a jak można zmniejszać komuś karę z czterokrotnej kary śmierci na 25 lat? to jest dopiero kpina z ofiar. niby prawo nie działa wstecz, a w przypadku tych zbrodniarzy zadziałało i to zdecydowanie na ich korzyść.
bo co z tego że obecnie jest inne prawo, oni zostali skazani według starego prawa a skoro prawo nie działa wstecz to powinni zapłacić głową według tego prawa obowiązującego w dniu ich skazania.

no raczej rasista nie stanie się nagle osobą która nie ma nic przeciwko czarnym, u takiego prędzej ta nienawiść się jeszcze pogłębi.
więc ocena psychologa jest tu zrozumiała.
Stary 2014-01-21, 19:27   #171
nikita343
Zakorzenienie

Powinien dostac 4 razy po 25 lat za każdą ofiarę 25 lat.

Stary 2014-01-21, 19:38   #172
Cerveza_
Wtajemniczenie

Prawo do cholery nigdy nie działa wstecz!
Stary 2014-01-21, 19:43   #173
aer
O RLY?

Cytat:
a jak można zmniejszać komuś karę z czterokrotnej kary śmierci na 25 lat? to jest dopiero kpina z ofiar. niby prawo nie działa wstecz, a w przypadku tych zbrodniarzy zadziałało i to zdecydowanie na ich korzyść.
bo co z tego że obecnie jest inne prawo, oni zostali skazani według starego prawa a skoro prawo nie działa wstecz to powinni zapłacić głową według tego prawa obowiązującego w dniu ich skazania.

Dominik,
nawet gdyby ustawa z 1989 roku dotycząca amenstii nie weszła w życie w przypadku Trynkieiwcza nie doszłoby do wykonania kary śmierci.
Trynkiewicz został skazany w 1989 roku.
Rok wcześniej wprowadzono moratorium (czyli zawieszenie) kary śmierci, które w 1995 przekształciło się w moratorium ustawowe.

Edytowane przez aer
Czas edycji: 2014-01-21 o 19:44
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 19:43   #174
Goshia
Rozeznanie

Cytat:
Niestety mylisz się
Goshia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 20:20   #175
201605170931
Konto usunięte

Cytat:

no raczej rasista nie stanie się nagle osobą która nie ma nic przeciwko czarnym, u takiego prędzej ta nienawiść się jeszcze pogłębi.
więc ocena psychologa jest tu zrozumiała.
nie masz zielonego pojęcia o prawie i wygadujesz populizmy
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 20:27   #176
Agoorka
Zadomowienie

Ja się tylko zastanawiam jak miałaby wyglądać jego stała obserwacja. Po odbyciu kary on stanie się wolnym człowiekiem, z prawami publicznymi. To, że ktoś nie pomyślał o tym, co stanie się po tych 25-ciu latach, daje mu możliwość powrotu do społeczeństwa. Ja generalnie wątpię, żeby go wypuszczono samemu sobie na pożarcie dziennikarzom i wściekłemu tłumowi. Cała ta sytuacja jest chora, a media podgrzewają atmosferę. Ale jak to u nas w kraju, mądry Polak po szkodzie

Agoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 22:00   #177
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
Rok wcześniej wprowadzono moratorium (czyli zawieszenie) kary śmierci, które w 1995 przekształciło się w moratorium ustawowe.
Moratorium to inaczej zmowa sędziów! Do 1995 roku nie było żadnego ustawowego moratorium! Czyli banda politycznych sługusów w togach wyczuło zmieniającą się koniunkturę i przez nich mamy ten problem. Powinni odpowiedzieć karnie za takie coś, bo to było nielegalne.

Szkoda, że Ci w togach po wojnie nie byli w stanie stworzyć moratorium na karę śmierci dla patriotów, natomiast ich następcy zastosowali to wobec zwyrodnialców.
Stary 2014-01-21, 23:03   #178
cosma
Zakorzenienie

Niestety Trynkiewicz niedługo wyjdzie na wolność.
Mało kto zadaje sobie pytanie "czy" ale "kiedy" on znów zabije.
Siedział 25 lat w zamknięciu, wyjdzie na wolność gdzie będzie miał pełno bodźców.
Oglądałam wywiad z panią psycholog, która go badała i z policjantem, który prowadził śledztwo. Oni mówią wprost, znów zrobi to samo. Czy potrzeba ofiary, aby wrócił do pierdla?
To jest pedofil, oni się nie zmieniają. Zgwałcił 4 chłopców , a potem bestialsko zabił. Jeden z nich otrzymał 27 ciosów nożem.
Nie wierzę że policja go upilnuje. On ma w tej chwili 52 lata. Przed nim około kilkadziesiąt lat życia. Póki sprawa świeża będą go pilnować, ale potem gdy temat ucichnie? Będą za nim chodzić krok w krok?
On w więzieniu malował portrety nagich chłopców, nie ukrywał co zrobi jak wyjdzie... Powinien dostać karę śmierci. To kompromitacja państwa, że zamieniono mu karę na 25 lat w wyniku amnestii.
Myślę, że ewentualny lincz to najlepsze wyjście dla społeczeństwa, tylko później ludzi szkoda, że musieli by odpowiadać za zabicie takiej mendy.
cosma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-22, 06:57   #179
201708160922
Konto usunięte

Cytat:

Milion razy bylo tu pisane, ze ta ustawa to bubel i nie ma racji bytu. Niepotrzebnie bijesz piane.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-22, 09:24   #180
kennedy
Zakorzenienie

cyt. z postow pod artykulem o Trynkiewiczu na gazeta.pl : Dać mu wybór , albo sam zgłosi się do tego ośrodka , albo wychodzi ale czas wyjścia i miejsce pobytu jest podane do wiadomości publicznej
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości