|
|
#151 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Za miesiąc wyjdzie na wolnośc grozny zabójca
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za miesiąc wyjdzie na wolność groźny zabójca
Cytat:
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Breivik to psychopata w którym są zakochani inni psychopaci. Sprawdzanie i cenzurowanie korespondencji jest potrzebne w takim wypadku. I uważam, że dla adresata, aby część treści usunąć, zamiast zabierać całego listu.
I nie jest tak, że więzień za każde przestępstwo jest i powinien być traktowany tak samo. W Skandynawii trudno trafić do więzienia (zazwyczaj stosuje się inne środki), mnóstwo więzień jest półotwartych np. bez strażników i z częstymi możliwościami wyjazdu, tylko najgroźniejsi przestępcy są odizolowywani. I on taki jest, dlatego stosuje się wszelkie środki, aby już nikomu nie zaszkodził. Sytuacja Main Kampf wcale nie jest taka jasna, w mnóstwie państw posiadanie i obrót są karalne. Szczególnie restrykcyjnie podochodzi się do tego w Niemczech i Austrii. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#154 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
W każdym razie w 2016 roku land Bawaria straci prawa autorskie, książka stanie się domeną publiczną i nie widzę niczego złego gdyby jakieś wydawnictwo ja wydało i byłaby w powszechnej sprzedaży. Osobiście ją czytałem, bo nie mam lewackich trzęsiawek związanych z Hitlerem. Cytat:
Cytat:
Komuniści podobnie cenzurowali listy i gazety. Do tego jeszcze wymagali robienia w taki sposób, żeby "ręki cenzora" nie było widać. Norwegia jest ostro lewicowa, więc takim zapędom się nie dziwię. A jak znajdzie się więcej psychopatów należy zaostrzyć kodeks karny i zmusić policję do większej prewencji. Nie rozumiem jak można facetowi odmawiać fundamentalnego prawa do utrzymywania kontaktu. Cytat:
Jestem przeciwnikiem wszelkich indeksów ksiąg zakazanych. Ciekawe jak będzie z Mein Kampf bo już Resortowe Dzieci wywołują ból pupy w niektórych środowiskach. |
||||
|
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym skąd służby mają wiedzieć czy w liście mowa jest o możliwych przestępstwach czy nie, skoro Twoim zdaniem mają mieć zakaz zaglądania do listów? co oni w jasnowidzów mają się bawić? a może mają sobie układać pasjansa lub tarota żeby wiedzieć czy w tych listach jest mowa o czymś niedozwolonym? i ten biedny człowieczek który jest tak teraz prześladowany jakoś nie żałuje tego że wielu młodych ludzi pozbawił prawa do życia (a to jest ważniejsze niż jakieś prawo do korespondencji) bo jest idiotą który sympatyzuje z faszystami, on swoje zrobił a dając mu wolną rękę w pisaniu listów to zaraz inni faszyści zaczną robić wszystko według instrukcji bohatera którym on dla nich jest. |
|
|
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
ależ oczywiście, że jest odpowiednia klasyfikacja skazanych. Co Ty bredzisz.
|
|
#157 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przez takich ludzi jak ty w imię bezpieczeństwa liczne państwa ograniczają ludziom wolność z powodu jakiejś garstki ekstremistów. ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Która dotyczy warunków ewentualnego zwolnienia, przepustek i dobór współwięźniów. Nie natomiast prawa do korespondencji czy widzeń, czy lepszych posiłków. |
|||||
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt opublikował jego aktualne zdjęcie. Sporo przytył,nie ma wąsów. Aż się przestraszyłam tego zdjęcia. Najbardziej cierpią rodzice tych dzieci, całe życie muszą się z tym zmagac, a teraz ciągle im o tym przypominają.
|
|
#159 |
|
Raczkowanie
|
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Pojawiło się zdjęcie Trynkiewicza wraz z informacja gdzie ma zamieszkać. Zastanawiam się na ile to plotka, a na ile sprawdzona informacja. Do tej pory nie przejmowalam się zbytnio ta sprawa, ale z tej informacji wynika ze zamieszka on w moim mieście i to jeszcze w sąsiedztwie mojej babci.
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja dodatkowo myślę, że facet szybko wróci do więzienia. Możliwe, że sam uświadomi sobie, że nie radzi sobie na wolności i specjalnie popełni przestępstwo. To podobno częste zachowanie osób, które wychodzą bo długich wyrokach i nie mają gdzie wracać. Edytowane przez Kalini Czas edycji: 2014-01-21 o 13:25 |
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Słucham? Prędzej popełni przestępstwo z premedytacją, bo będzie musiał zaspokoić swoje popędy. Nie ma nic do stracenia, kara śmierci dawno nie obowiązuje, a co więcej on sam uniknął czterokrotnej kary śmierci! |
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z wiekiem te popędy mogły wygasnąć, nikt nie może być pewien, że znowu zacznie zabijać. Nigdy tego nie powiedział (przynajmniej wprost), za to powielano informację, że będzie to robił. Oczywiście wg mnie nie powinien wychodzić z więzienia to wielki błąd popełniony 25 lat temu. Ale skoro już to się stało, trzeba jakoś dopasować się do sytuacji. |
|
|
|
|
|
#163 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie sądzę, że do linczu dojdzie, choć jak przeczytałam komentarze pod wklejonym jego zdjęciem, już nie jestem tego taka pewna.
|
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on teraz może być jeszcze bardziej niewyżyty seksualnie i dlatego może być jeszcze groźniejszy. zresztą skoro matka mówi żeby go nie wypuszczać to ja jej wierzę, zresztą jak u Lisa w programie wczoraj mówiono, ojciec Trynkiewicza też lubił chłopców i nie był dobrym facetem, tylko katem, więc raczej Trynkiewicz od tak się nie zmieni, w końcu jaki ojciec taki syn. ciekawe czy służby sprawdziły tego kolegę, bo raczej też musi mieć za uszami, bo raczej normalny człowiek kogoś takiego pod swój dach by nie przyjął. |
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten człowiek to podobno jego kochanek z więzienia. |
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
no i dlatego właśnie bym mu się przyjrzał, bo dwóch kryminalistów, w tym jeden pedofil to nie może się dobrze skończyć na wolności...
|
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Też czytałam, że ten człowiek to ponoc jego kochanek z wieziennej celi.
Co do zdjęcia to nie wygląda mi na 52 lata tylko na starszego.
|
|
#169 |
|
BAN stały
|
Jednego nie jestem w stanie zrozumieć - jak można wydłużać komuś wyrok? Przecież to niebezpieczne narzędzie polityczne. Dla mnie 25 lat to jest rodzaj umowy, że jak odsiedzę 25 lat, a oni mnie po tym czasie wypuszczą.
Mam nadzieję, że Trybunał Konstytucyjny nie dopuści tej ustawy do wejścia w życie. To tak, jakby skazano kogoś za pobicie na tle rasistowskim i biegły psycholog (sędzia tylko decyduje o tym) miałby zadecydować, czy on w więzieniu zmienił poglądy i na tej podstawie miał zadecydować o wydłużeniu wyroku. |
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo co z tego że obecnie jest inne prawo, oni zostali skazani według starego prawa a skoro prawo nie działa wstecz to powinni zapłacić głową według tego prawa obowiązującego w dniu ich skazania. no raczej rasista nie stanie się nagle osobą która nie ma nic przeciwko czarnym, u takiego prędzej ta nienawiść się jeszcze pogłębi. więc ocena psychologa jest tu zrozumiała. |
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Powinien dostac 4 razy po 25 lat za każdą ofiarę 25 lat.
|
|
#172 |
|
Wtajemniczenie
|
Prawo do cholery nigdy nie działa wstecz!
|
|
#173 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
Dominik, nawet gdyby ustawa z 1989 roku dotycząca amenstii nie weszła w życie w przypadku Trynkieiwcza nie doszłoby do wykonania kary śmierci. Trynkiewicz został skazany w 1989 roku. Rok wcześniej wprowadzono moratorium (czyli zawieszenie) kary śmierci, które w 1995 przekształciło się w moratorium ustawowe. Edytowane przez aer Czas edycji: 2014-01-21 o 19:44 |
|
|
|
|
|
#174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#175 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zadomowienie
|
Ja się tylko zastanawiam jak miałaby wyglądać jego stała obserwacja. Po odbyciu kary on stanie się wolnym człowiekiem, z prawami publicznymi. To, że ktoś nie pomyślał o tym, co stanie się po tych 25-ciu latach, daje mu możliwość powrotu do społeczeństwa. Ja generalnie wątpię, żeby go wypuszczono samemu sobie na pożarcie dziennikarzom i wściekłemu tłumowi. Cała ta sytuacja jest chora, a media podgrzewają atmosferę. Ale jak to u nas w kraju, mądry Polak po szkodzie
|
|
#177 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Szkoda, że Ci w togach po wojnie nie byli w stanie stworzyć moratorium na karę śmierci dla patriotów, natomiast ich następcy zastosowali to wobec zwyrodnialców. |
|
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety Trynkiewicz niedługo wyjdzie na wolność.
![]() Mało kto zadaje sobie pytanie "czy" ale "kiedy" on znów zabije. Siedział 25 lat w zamknięciu, wyjdzie na wolność gdzie będzie miał pełno bodźców. Oglądałam wywiad z panią psycholog, która go badała i z policjantem, który prowadził śledztwo. Oni mówią wprost, znów zrobi to samo. Czy potrzeba ofiary, aby wrócił do pierdla? To jest pedofil, oni się nie zmieniają. Zgwałcił 4 chłopców , a potem bestialsko zabił. Jeden z nich otrzymał 27 ciosów nożem. Nie wierzę że policja go upilnuje. On ma w tej chwili 52 lata. Przed nim około kilkadziesiąt lat życia. Póki sprawa świeża będą go pilnować, ale potem gdy temat ucichnie? Będą za nim chodzić krok w krok? On w więzieniu malował portrety nagich chłopców, nie ukrywał co zrobi jak wyjdzie... Powinien dostać karę śmierci. To kompromitacja państwa, że zamieniono mu karę na 25 lat w wyniku amnestii. Myślę, że ewentualny lincz to najlepsze wyjście dla społeczeństwa, tylko później ludzi szkoda, że musieli by odpowiadać za zabicie takiej mendy.
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
cyt. z postow pod artykulem o Trynkiewiczu na gazeta.pl : Dać mu wybór , albo sam zgłosi się do tego ośrodka , albo wychodzi ale czas wyjścia i miejsce pobytu jest podane do wiadomości publicznej
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

.
. Nie sądzę, że do linczu dojdzie, choć jak przeczytałam komentarze pod wklejonym jego zdjęciem, już nie jestem tego taka pewna.