Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-11, 11:23   #4141
czbasia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

A macie jakieś wieści co u Marioli i Marco??
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 11:26   #4142
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
witam z kawką!

odrazu mam pytanie - kupowałyście otulacze?
aktualnie na Smyku jest moterhood coś koło 27 zł i myslę czy brać .......
przy małej nie miałam ,chciałam ale z kasą było krucho bardzo
teraz ciut lepiej i tż mówi że już wymyslam
Ja bym chciała tą owieczkę z bijącym serduszkiem chicco Widziałam, że w smyku jest w promocji
Tylko się trochę boję zamawiać po tych waszych ostatnich przebojach

Otulaczka nie kupuję Nie każde dziecko lubi być otulone. Ja zamierzam owinąć kocykiem

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
choć nie raz i nie dwa żartowaliśmy, patrząc na to wiaderko tummy hub czy jak to się zwie, że... wsadzimy Młodego do kosza na śmieci takiego na papierki (siatka), ten kosz/wiaderko do większego wiaderka i będzie ruch góra-dół, ewentualnie do frani :P

jakby nas kto posłuchał, to dwa czuby :P

Cytat:

ja to jestem w czarnej d..... ze wszystkim.
tż miał już w grudniu wyczyscic i pomalowac łóżeczko i oczywiście do tej pory tego nie zrobił - denerwuje mnie gadaniem ze mamy czas
ogólnie mnie denerwuje bo sama nad wszystkim myślę i wybieram - zero zaangażowania z jego strony!
powiedziałam sobie że o łóżeczku juz nie wspomnę - ciekawe kiedy je przygotuje- pewnie jak na porodówkę pojadę
to się wyżaliłam no ale tak mnie wkurza tym że szok
Nie mów, najwyżej później będzie sam szybko szykował

Mój też się nie przejmuje, ale zgadza się na wszystko co zaproponuje. Zarówno jeśli chodzi o zakupy jak wykonywanie jakiś prac typu złożenie łóżeczka Mam wolną rękę
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 11:39   #4143
Castia
Wtajemniczenie

koziemleko o tak! ta owieczka jest cudna!!!!!

my dziś jedziemy zobaczyć nowych członków naszej dużej rodzinki

małą Hanię i małego Stasia

a za chwilę będzie u jeszcze innej kuzynki mała Marysia

aa potem nasz Fifek i u przyjaciółki mojej mały Maksymilian

baby boom po całości

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2014-01-11 o 11:42
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 11:40   #4144
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
[/COLOR]ja to jestem w czarnej d..... ze wszystkim.
tż miał już w grudniu wyczyscic i pomalowac łóżeczko i oczywiście do tej pory tego nie zrobił - denerwuje mnie gadaniem ze mamy czas
ogólnie mnie denerwuje bo sama nad wszystkim myślę i wybieram - zero zaangażowania z jego strony!
powiedziałam sobie że o łóżeczku juz nie wspomnę - ciekawe kiedy je przygotuje- pewnie jak na porodówkę pojadę
Nie dobry mąż córkę na niego naślij

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja bym chciała tą owieczkę z bijącym serduszkiem chicco Widziałam, że w smyku jest w promocji
Tylko się trochę boję zamawiać po tych waszych ostatnich przebojach
Właśnie się zbieram po nią jako prezent dla mojej cioci córy Jedziemy oglądać maluszka o którym Wam pisałam

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 11:41   #4145
margo80
Zakorzenienie

Witajcie.
Wczoraj zamiast Was nadrobic siedzialam i przegladalam net na wszystkie strony, zeby wizje pokoju Ewy jakos skonkretyzowac, ale nic mi z tego nie wyszlo.

Poprzednia noc mialam taka, ze mlody mi latal caly czas po brzuchu, dzis byl spokojniejszy, Ewa tez dala pospac.

No to nadrabiam.

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
to piątka bo mój dziś ma dzień dziecka: pól ciepłej drożdżówki, pół eklerka z czekoladą...a przed chwilą deser czekoladowy

na te przewijaki kupujecie te frotowe prześcieradełka??
Czemu tylko polowki? Zalujesz dziecku?

Ja nie kupuje tych ochraniaczy, mam duzo tetr albo podklady bede klasc.

A w ogole - jak sie dzis czujesz? Doczytalam, ze wczoraj bylo niefajnie, a dzis Cie jeszcze nie widzialam. Wszystko ok?
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Wszystkim Wam twardnieje brzuch - a ja wciąż nic takiego u siebie nie dostrzegam
Nie wszystkim. Ja nie mam takich atrakcji na razie. Za to cos mnie kluje z tylu, jakby w lewej nerce, tak jakby mi tam cos wlazlo. Nie caly czas, ale jak chodze na przyklad.
Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko aby Wam napisać. Z małym wszystko dobrze. Waży 1110g w 27t5d. Natomiast z szyjka źle nawet bardzo, jade do gina i poźniej do szpitala. Szyjka się skróciła. W opisie wyczytałam że funkcjonalana część szyjki 6mm jestem przerażona

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Trzymam kciuki za Was. Polezysz, odpoczniesz i sytuacja na pewno sie ustabilizuje.
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pochwalę się moim zakupem
Oto towarzysz w naszej sypialni aż do narodzin Majki. chcemy by przesiąkł naszymi zapachami by później Majka miała go w łóżeczku. Podobno to bardzo dzieci uspokaja. Mąż się śmieje, że lubi spać z maskotkami
Cudny
Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
U mnie dokładnie tak samo - mąż przestał głośno protestować przeciwko nazywaniu przeze mnie synka Mikołajkiem i to już uznalam za sukces. Czasem napomyka że by wolał Bartka ale coraz mniej zdecydowanie. W rozmowie z dziadkami jeszcze Radek się pojawia jako kandydat na imię, bo niby takie radosne
U nas tez tak bylo poprzednio - ja chcialam Hanie, a malz nie. Pare razy wyazil swoje zdanie, ze Hania mu sie nie podoba, ale potem zalegla cisza. Do czasu. Kiedys tesciowa cos o Hani powiedziala i nastapil wybuch - wykrzyczal jej, ze jak chce Hanie, to sobie ma ja sama zrobic. Temat Hani upadl calkowicie wtedy.
Tobie tego nie zycze oczywiscie. a Radki to super chlopaki

Edzia - brawa za wizyte i kciuki dla Ami, to zuch dziewczyna, na pewno nie bedzie zle.
Tez mam wizyte 7 lutego

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcia moich ostatnich faworytów i ogłaszam plebiscyt

1. Sówki
2. Szalone owieczki
3. Miś- paseczki
4. Miś- zielony
5. Serduszka-zielone

Sms z numerem ulubionej pościeli proszę wysłać na numer...
A tak poważnie będę wdzięczna za Wasze zdanie, bo wygląda na to, że jest to zbyt poważna decyzja, żebym podjęła ją samodzielnie, potrzebuję opinii ekspertów
Sowki gora!!!!
Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
to ja się zbieram na usg, trzymajcie kciuki żeby Maleństwo bardziej współpracowało i okazało się czy to Marcel czy Emilka zdam później relację
Kciuki sa, niech sie dzidek w koncu raczy ujawnic
Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
hej, dawno mnie nie było, od 02.01 jestem na L4, trafiłam do szpitala z krwawieniem, zdiagnozowali łozysko przodujące, w między czasie w szpitalu ponownie zaczęłam krwawić i miałam skurcze. dostałam leki, poleżałam 9 dni, wczoraj wyszłam do domu. łożysko dzięki leżeniu się podniosło więc jest nadzieja na poród sn. mały fika i w połowie 32 tc ważył już 2 kg mam teraz polegiwać, odpoczywać i się nie przemęczać, więc w tygodniu będę u rodziców a w weekend z TŻtem u nas w mieszkanku
Ojej, to sie podzialo.
Ale teraz moze byc juz tylko dobrze. Lez i odpoczywaj.
Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Dobryj dien

Wyspana w koncu, zaraz zwlekam sie na sniadanie i kawke Cisieinie caly czas w normie (110/60 max 120/70 od poczatku ciazu) wiec z czystym sumieniem moge sobie pzowolić
Dzieki za opinei o tym twardnieniu
Wczoraj na noc wzielem nospe ta zwykla i magne B6 i cala noc mialam spokoj brzuch miekki-moze ja za bardzo panikuje
Sprobuje zwiekszyc racje magnezu do 3x1 i zobacze. Dotychczas bralam 1x1
Oczywiscie przy wstaniu z lozka jest twardszy ale tak juz mam od dluzszego czasu a jak usiade od razu miekki wiec moze taka moja uroda. Generalnei nastawienie pozytywne )

milenqa :kciki: zeby dzidzia wspolpracowala, tez ciekawa jestem kto tam u Ciebie mieszka
Limonka ciezka sprawa.. Tez byłoby mi sie ciezko zdecydowac.Ale chyba 3 i 4
miłęgo dzionka
Ciesze sie, ze lepiej sie czujesz, oby juz tak zostalo

Beautifil - za Ciebie trzymam kciuki rowniez

Chcialam zrobic zakupy w gemini, ale nazbierala mi sie niecala stowa i jak zobaczylam koszty wysylki, to podziekowalam.

Snilo mi sie, ze mi tesciowie nalot na chate zrobili. Tesciu pierwsze co, to zajal sie likwidacja choinki, tesciowa czystka w kuchni. Ominie mnie ich wizytacja w realu poki co, bo Ewa z powodu ospy nie wezmie udzialu w wystepach dla babc i dziadkow. Ufff

Przyszla wczoraj ta wylicytowana kiecka. Nie jest czarna, tylko taka ciemnostalowa, z delikatnym polyskiem. Pasuje malzowi sie podoba. Tylko baleriny musze jakies kupic, a teraz kiepski wybor w sklepach.

Na razie wiecej nie pamietam. Milego dnia wszystkim

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2014-01-11 o 11:48
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 11:42   #4146
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Też się w niej zakochałam

Cytat:
Właśnie się zbieram po nią jako prezent dla mojej cioci córy Jedziemy oglądać maluszka o którym Wam pisałam
A widziałaś już ją na żywo? Bo ja właśnie nie Mogłabyś powiedzieć czy faktycznie warto ją kupić jak ją obejrzysz
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 11:48   #4147
Castia
Wtajemniczenie

czbasia też jestem ciekawa jak tam Marco i Mariola

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

mara86 trzymam kciuki za was. szyjka faktycznie kiepska , juz prawie jej nie ma...
ehhh mam nadzieję że jakos dotrwacie do terminu!

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Nie dobry mąż córkę na niego naślij
a w nosie go mam! poradzę sobie sama......z jego kartą bankową
Stary 2014-01-11, 11:49   #4148
virginia
Zakorzenienie

Hej
Ja tylko n chwilkę bo lecę zaraz na zajęcia, może później Was nadrobię (tylko kiedy?)
Wróciłam właśnie z basenu, przygotowałam jeden egzamin a zaraz się zawijam do szkoły.
W sumie to już muszę lecieć,
pa
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 11:51   #4149
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Hej
Ja tylko n chwilkę bo lecę zaraz na zajęcia, może później Was nadrobię (tylko kiedy?)
Wróciłam właśnie z basenu, przygotowałam jeden egzamin a zaraz się zawijam do szkoły.
pa
virginia ty to jestes niepokonana! podziwiam cię kobieto za wszystko
Stary 2014-01-11, 12:00   #4150
teQiba
Moderator

Cytat:
ja to jestem w czarnej d..... ze wszystkim.
Jesli chodzi o wybieranie to sie nie przejmuj, moj tez jakos specjalnie zaangazowany nie jest - jedyne co mozna od niego uslyszec to: "moze byc" jako opinia pozytywna i "to jest brzydkie" jako negatywna
Przykre jedynie jest to ze nie chce Ci tego lozeczka zrobic, bo z tym sobie sama nie poradzisz... Nie masz jakiegos innego pomocnego faceta w poblizu?

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Chcialam zrobic zakupy w gemini, ale nazbierala mi sie niecala stowa i jak zobaczylam koszty wysylki, to podziekowalam.
No ja tez sie zniechecilam, ale moje witaminy i tak sie bardziej oplacaja tu z kosztem wysylki niz w innej aptece
Stary 2014-01-11, 12:08   #4151
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Podziwiam ze Ci sie chcialo jeszcze watek nadrabiac
sama sie podziwiam no ale trzeba sie troche poswiecic, bo dzis tez mam malo czasu i mialabym pewnie mnostwo nadrabiania Ale za to wstalam o 11

Cytat:
hej Dziewczynki,
wczoraj się nie odzywałam , miał być taki piękny dzień a skończył się nie za dobrze. Zakupy częściowo udane - kupiliśmy ręczniczki, otulacz do kąpieli, materacyk, prześcieradło, przewijak. Moja pościel z allegro już jedzie podobno ma być w poniedziałek i nawilżacz też zamówiłam ale na electro.pl bo darmowa przesyłka i przecena jakaś- i też będzie w poniedziałek. Niestety tak się zdenerwowałam popołudniu na moją rodzinkę, że aż się popłakałam tż musiał mnie uspokajać ale sam stwierdził, że nie warto się denerwować.
Bratowa do tego mnie obgadała przy wspólnych znajomych- którzy w ramach "solidarności i życzliwości" mi to przekazali i to już był koniec dobrego dnia.
Oglądaliśmy wózki i na razie na topowych miejscach jest camarelo, tutek ambero, bebetto luca lub tako city move. We wszystkich podoba mi się kolor ciemny fiolet/ purpura- ale już mnie bratowa skrytykowała, że dla chłopaka to absolutnie nie pasuje itp...
Mi się wydaję, że dziecku wszystko jedno jaki kolor- fiolet ciemny jest w miarę uniwersalny- to ma nam się podobać chyba?
nie przejmuj sie takim glupim gadaniem Dla mnie tez fiolet to kolor uniwersalny, a poza tym bierzcie to co wam sie podoba Ta Twoja brtaowa to chyba jakas jedza

Cytat:

1. Sówki
2. Szalone owieczki
3. Miś- paseczki
4. Miś- zielony
5. Serduszka-zielone

A tak poważnie będę wdzięczna za Wasze zdanie, bo wygląda na to, że jest to zbyt poważna decyzja, żebym podjęła ją samodzielnie, potrzebuję opinii ekspertów
dla mnie zdecydowanie nr 3

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
za zakupy a co do wozka to właśnie najbardziej podobał nam się fiolet purpura no ale nam się trafił wózek już w październiku i wzieliśmy go bo używany i wogóle szczególnie firma nam odpowiadała z resztą ja też mam dużo powiedzmy bardziej dziewczęcych ciuszków (syn miał być córką) i moja szwagierka powiedziała że ona to by je wyrzuciła a ja do niej że to moja sprawaw co ubieram dziecko
no jak jest taka bogata to niech wyrzuca

Cytat:
to ja się zbieram na usg, trzymajcie kciuki żeby Maleństwo bardziej współpracowało i okazało się czy to Marcel czy Emilka zdam później relację

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Ale jedna szwagierka paliła w ciąży, a druga... nie ma nawet dzieci i myślą, że mogą udzielać mi rad. W ogóle to śmieją się z tych wszystkich ograniczeń dotyczących dawania dzieciom słodyczy i słodko-chemicznych napojów..
a co w tym smiesznego chyba nie fakt, ze mama nie chce swojego dziecka faszerowac chemia

Ehh cos te wasze szwgaierki i bratowe maja nie rowno pod kopula Chyba moje szwagierki zaczne bardziej doceniac

Cytat:
hej, dawno mnie nie było, od 02.01 jestem na L4, trafiłam do szpitala z krwawieniem, zdiagnozowali łozysko przodujące, w między czasie w szpitalu ponownie zaczęłam krwawić i miałam skurcze. dostałam leki, poleżałam 9 dni, wczoraj wyszłam do domu. łożysko dzięki leżeniu się podniosło więc jest nadzieja na poród sn. mały fika i w połowie 32 tc ważył już 2 kg mam teraz polegiwać, odpoczywać i się nie przemęczać, więc w tygodniu będę u rodziców a w weekend z TŻtem u nas w mieszkanku
stosuj sie do zalecen i bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wizytę.
Też tam rodziłam i sam poród wspominam nienajgorzej. Okropnie męczące bylo leżenie 4godziny w jednej pozycji pod ktg po odejściu wód i to że podczas porodu nic zjeść nie można ani nawet wody sie napić. Kolacja, do północy mogłam pić a urodziłam następnego dnia po g 20dopiero
ja tez lezalam 4 godz po tymi apratami i sie ruszyc nie moglam, ale jakos szybko mi ten czas minal A bez jedzenia bylam grubo ponad 24 godziny, ale o dziwo w ogole nie mialam apetytu Chyba stres i nieodwierzanie, ze za chwile bede mama, mi sie tak udzielil

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2014-01-11 o 12:13
asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 12:10   #4152
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Dzwonili dziś, że wózek jest do odebrania pojedziemy po niedzieli

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
a to nie jest to samo co twardnienie?
nie wiem, już nic nie wiem, ale dziewczyny opisują stawianie jako coś co daje poczucie dyskomfortu, a mnie samo twardnienie nie boli

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
po wizycie ok mała głowka do dołu brzuchem do mamy jest tydz mlodsza wg usg ale ja to wiem od samego poczatku wymiary ma iealne własnie jak na tydz w tył ( 11 miałam @, o 2 córe staralismy sie 29 wiec do 11 naprawde mało czasu było zeby sie zagniezdził zarodek a gin własnie liczy od 11) powiedział ze teraz mloda ma 1280/1300 gram i wsio ok
dobre wiadomości

Cytat:

1. Sówki
2. Szalone owieczki
3. Miś- paseczki
4. Miś- zielony
5. Serduszka-zielone

Jako, że sama będę miała pościel w paseczki to bardzo namawiam na nie tyle, że ja będę miałą trochę inne o takie http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-1...844220221.html
Sowy też mi się bardzo podobają, zamówię potem żeby mieć na zmianę

Cytat:

Cytat:
to się porobiło uważaj na siebie

Cytat:
Wczoraj do północy prasowałam całą pościel, łącznie z baldachimem i spakowałam torbę .Ledwo się zmieściłam . Także jestem gotowa na przyjęcie Majki w 98%
aaaaaaaaaaaaa to krzyk lekkiej paniki! Bo jeszcze trochę i na mnie przyjdzie pora
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 12:11   #4153
Ela87
Zakorzenienie

Na narazie robię sobie drugie zamówienie na gemini, ale mało uzbierałam i mi sie nie opłaca.
Magne b6 2zł tańszy niż ostatnio kupowałam w stacjonarnej aptece, ale musiałabym 6 paczek kupić, by mi sie za wysyłkę zwróciło.
Może jak mama dorzuci jakieś swoje witaminy, to mi się będzie opłacało...

Z drugiej strony nie lubię iść do apteki i myśleć. Chyba, że tu zrobię listę i później ją skopiuję i pójdę z tą listą do apteki innej

Cytat:

baby boom po całości
I kolejnego dziecka Ci się odechce

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 12:15   #4154
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Mariola sie nie odzywala

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Też się w niej zakochałam

A widziałaś już ją na żywo? Bo ja właśnie nie Mogłabyś powiedzieć czy faktycznie warto ją kupić jak ją obejrzysz
o jakiej owieczce wy piszecie

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 12:16   #4155
Tequillla
Zadomowienie

Castia Twój tz to jak mój, jest jeszcze tyyyyyle czasu, teraz za wcześnie itd. W poprzedniej ciąży tak samo się zachowywał. Ze wszystkim zdążyliśmy, ale co się nawkurzalam to moje .

Limonka najbardziej sówki mi się podobają

Cytat:
U nas tez tak bylo poprzednio - ja chcialam Hanie, a malz nie. Pare razy wyazil swoje zdanie, ze Hania mu sie nie podoba, ale potem zalegla cisza. Do czasu. Kiedys tesciowa cos o Hani powiedziala i nastapil wybuch - wykrzyczal jej, ze jak chce Hanie, to sobie ma ja sama zrobic. Temat Hani upadl calkowicie wtedy.
Tobie tego nie zycze oczywiscie. a Radki to super chlopaki
I Radka i Bartka toleruję, jeśli mąż w końcu się tak zdecydowanie sprzeciwi jak Twój, to będę w stanie zaakceptować każde z nich. Bartosz bardzo dobrze brzmi z naszym nazwiskiem, ale... Mikołajek fajniejszy
Cytat:
O, a ja się zdziwiłam kiedy w podsumowaniu pod koszykiem zobaczyłam ponad 3 stówki
Stary 2014-01-11, 12:22   #4156
(t)asia
Zadomowienie

Witajcie,
oczywiście znowu milion stron do nadrobienia ale obiecałam sobie że przeczytam wszystko
Ostatnie dni trochę kiepsko się czuje, niestety znowu dopadły mnie problemy z wypróżnianiem. Brzuch mnie pobolewa, mały nieznośnie molestuje mój pęcherz i nie chce się przewrócić.

Wczoraj przelotem weszłam do sklepu z akcesoriami dla dzieci i się załamałam. jak ja to wszystko powybieram? przewijaki, wanienki, wózki... Oczopląsu dostałam prawie. Szczególnie przy karteczkach z cenami. Któraś z Was pisałam, że notuje sobie wasze rady- znajdę która i pewnie zwrócę się o udostępnienie listy

Dzisiaj wieczorem mam imprezę, a na początku tygodnia mąż wyjeżdża więc będę miała dużo więcej czasu na wizaż.

Dzisiaj mi się śniło, że muszę jechać na porodówkę, ale lekarz na usg powiedział że dziecko jest obkręcone pępowiną i poczekamy z porodem żeby zdążył się z niej odwinąć. Hmmm... chyba zaczynam się stresować.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 12:26   #4157
thidien
Rozeznanie

haha i po kolędzie

dziewczynki, ale mi się trafiło :P ksiądz ten, co nam ślubu udzielał w lipcu, jako że remont, więc przetaszczyliśmy co niepotrzebne do małego pokoiku (burdel na kółkach jednym słowem), trudno, stół w tym remontowanym, jakiś dywanik przynieśliśmy, a ten kazał TAM, do tego burdlu, drzwi otworzyć :P i przeleciał święconą wodą :P i kuchnię sobie zażyczył otworzyć też :P i też pokropił :P (ciekawe, że do piwnicy nie :P:P:P:P)

bosz.... ale wstyd :P bo ten mały to taka teraz zapchajdziura :P na podłodze nie ma gdzie stanąć chwilami :P

żaden ksiądz nigdy nie wychodził poza pokój, do którego go wprowadzono...

inwigilacja na całego? :P

może to i dobrze? może ja przestanę się stresować, tata wtrącać (a, właśnie, wpadł rano, choć wiedział, że od rana chodzi ksiądz, w remontowanym pokoju podłoga już zmyta, a ten za ten nieszczęsny hebel i coś tam próbuje działać - powiedziałam, żeby się nie wygłupiał i dał spokój, to się pogniewał, ale... przyjdzie później :/) i może jakoś pójdzie z górki... tak naiwnie w to bym chciała wierzyć :P

zaśmiałam się do księdza, że "narozrabiał" jak ślubu udzielał i się pogłaskałam po brzusiu, a ten walnął, że to bardzo dobrze, że ksiądz będzie z Młodego ( )
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 12:39   #4158
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Jesli chodzi o wybieranie to sie nie przejmuj, moj tez jakos specjalnie zaangazowany nie jest - jedyne co mozna od niego uslyszec to: "moze byc" jako opinia pozytywna i "to jest brzydkie" jako negatywna
Przykre jedynie jest to ze nie chce Ci tego lozeczka zrobic, bo z tym sobie sama nie poradzisz... Nie masz jakiegos innego pomocnego faceta w poblizu?
ooo to jest myśl, powiem mu że brat przyjedzie w poniedziałek łóżeczko wyczyścic

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
I kolejnego dziecka Ci się odechce
w rodzinie to będzie co i rusz jakies . my juz warsztat zamykamy!

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Castia Twój tz to jak mój, jest jeszcze tyyyyyle czasu, teraz za wcześnie itd. W poprzedniej ciąży tak samo się zachowywał. Ze wszystkim zdążyliśmy, ale co się nawkurzalam to moje .
mój własnie w 1 ciazy jakos bardziej był zaangazowany
. a teraz szkoda gadać - powtarza tylko ze ja wiem lepiej, ja się znam lepiej, ja wybiorę dodrze ,jemu wszystko sie podoba co i mi itp itd wrrrrr tak tylko zeby mu spokój dała

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
o jakiej owieczce wy piszecie
o tej

http://www.smyk.com/chicco-owieczka-...y-dla-dzieci-p

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2014-01-11 o 12:35
Stary 2014-01-11, 12:48   #4159
mmhym
Zadomowienie

Limonka, przepraszam, przedtem zapomniałam dopisać. MNie też się najbardziej 2 zielone komplety podobają - sówki słodkie, ale jak dla mnie za szalone.

Cytat:
Wczoraj do północy prasowałam całą pościel, łącznie z baldachimem i spakowałam torbę .Ledwo się zmieściłam . Także jestem gotowa na przyjęcie Majki w 98%
Tylko czekać, że za jakieś 3 /4 tygodnie wszytsko się przyda

Cytat:
Nie

Cytat:
Mój też taki zaangażowany Od miesiąca on powtarza, że trzeba się za łóżeczko wziąć i na tym się kończy. Z resztą też tylko go informuję, że kupiłam to i to. Sam nie ma bladego pojęcia, co mamy, a co jeszcze trzeba kupić... Chyba żadnej decyzji nie podjął, jeśli chodzi o wyprawkę, bo "bo Ty wiesz lepiej, bo Ty czytałaś opinie" itd. Choć w sumie to lepiej niż gdyby miał się ze mną wykłocać o laktator czy coś

Cytat:
Napisane przez grissini Pokaż wiadomość
Skusiliśmy się na tego navingtona MAsz w tym swoją zasługe
Jak mi poleciłaś to szukałam i szukałam jak najtańszego, a jak zobaczyliśmy z TŻ na żywo to oboje go chcieliśmy mieć
O, to się cieszę A kolory jakie?
Ja mam taki szalony

Czbasia, właśnie żadnych wieści, a ciągle o nich myślę.

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 12:57   #4160
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Wczoraj przelotem weszłam do sklepu z akcesoriami dla dzieci i się załamałam. jak ja to wszystko powybieram? przewijaki, wanienki, wózki... Oczopląsu dostałam prawie. Szczególnie przy karteczkach z cenami. Któraś z Was pisałam, że notuje sobie wasze rady- znajdę która i pewnie zwrócę się o udostępnienie listy
W sklepach stacjonarnych ja tez oczoplasu dostaje - dlatego wole przez internet zamawiac, a ze przy okazji jest taniej to w ogole super

Na tablicy znalazlam wanienke ze stelazem za 5 dych - planuje utargowac do 4, jak sie uda to bede zadowolona

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
haha i po kolędzie

dziewczynki, ale mi się trafiło :P ksiądz ten, co nam ślubu udzielał w lipcu, jako że remont, więc przetaszczyliśmy co niepotrzebne do małego pokoiku (burdel na kółkach jednym słowem), trudno, stół w tym remontowanym, jakiś dywanik przynieśliśmy, a ten kazał TAM, do tego burdlu, drzwi otworzyć :P i przeleciał święconą wodą :P i kuchnię sobie zażyczył otworzyć też :P i też pokropił :P (ciekawe, że do piwnicy nie :P:P:P:P)

bosz.... ale wstyd :P bo ten mały to taka teraz zapchajdziura :P na podłodze nie ma gdzie stanąć chwilami :P

może to i dobrze? może ja przestanę się stresować, tata wtrącać (a, właśnie, wpadł rano, choć wiedział, że od rana chodzi ksiądz, w remontowanym pokoju podłoga już zmyta, a ten za ten nieszczęsny hebel i coś tam próbuje działać - powiedziałam, żeby się nie wygłupiał i dał spokój, to się pogniewał, ale... przyjdzie później :/) i może jakoś pójdzie z górki... tak naiwnie w to bym chciała wierzyć :P

zaśmiałam się do księdza, że "narozrabiał" jak ślubu udzielał i się pogłaskałam po brzusiu, a ten walnął, że to bardzo dobrze, że ksiądz będzie z Młodego ( )
No to dokladnie chociaz poswiecone macie
My tez juz po
Nie bylo zle - tylko zastanawiam sie czy nie za malo w koperte dalismy bo 2 dychy Moja mama powiedziala ze zawsze tyle dawala.
Stary 2014-01-11, 13:14   #4161
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Nie bylo zle - tylko zastanawiam sie czy nie za malo w koperte dalismy bo 2 dychy Moja mama powiedziala ze zawsze tyle dawala.
Dziewczyno, przecież dziecka się spodziewacie "na dniach" prawie - ja uważam, że w takich przypadkach ksiądz nawet nie powinien brać.

A ja choruje na to http://allegro.pl/sowka-sowa-przytul...853548760.html Też w ramach maskotki przytulanki by się taka sówka sprawdziła? Bo ślicznotki tam są!

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 13:18   #4162
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Ostatnie dni trochę kiepsko się czuje, niestety znowu dopadły mnie problemy z wypróżnianiem. Brzuch mnie pobolewa, mały nieznośnie molestuje mój pęcherz i nie chce się przewrócić.

Dzisiaj wieczorem mam imprezę, a na początku tygodnia mąż wyjeżdża więc będę miała dużo więcej czasu na wizaż.

Dzisiaj mi się śniło, że muszę jechać na porodówkę, ale lekarz na usg powiedział że dziecko jest obkręcone pępowiną i poczekamy z porodem żeby zdążył się z niej odwinąć. Hmmm... chyba zaczynam się stresować.
za bezbolesny brzuch

Ja do stacjonarnych sklepów nie chodzę Oczopląsu dostaje jak oglądam pościele na necie, ale ceny w takich sklepach powalają Dlatego wszystko mam z neta

Cytat:
haha i po kolędzie

Ja myślę, ze bardzo fajnie postapił macie wszystko ładnie poświęcone, a że bałagan to co z tego? Przeciez jest remont, nikt nie ma czysto podczas remontu

Ale z księdzem odwalił

Cytat:
No to dokladnie chociaz poswiecone macie
My tez juz po
No co Ty, równie dobrze nie musieliście nic dawać
Ja nie wiem ile daje moja babka i ojciec, ale wolę nie wiedzieć, bo pewnie takiej wypłaty nawet nie mam
Ja też bym ze 2 dyszki dała

Piszecie o tżtach. U mnie to samo
"no fajne", "no", "no spoko", "no może być" a ja się produkuję
Ale jak juz wspomniałam nie daruję mu przy wyborze ochraniacza

Stary 2014-01-11, 13:20   #4163
thidien
Rozeznanie

moim zdaniem to powinno być tak "symbolicznie" - jeśli już

też było u nas 20 zł :P plus dla małego 5 ;P

w ogóle cała wizyta trwała 2-3 minuty (chyba najszybsza w moim całym żywocie)

3 razy się pytał jaki to adres, dwa razy o nazwisko i... tyle

do tej pory się wysilali - chociaż o zdrówko czy pogodę zahaczali :P

a właśnie... czytałyście o tym księdzu z Zakopanego, który toczy batalię z producentem papieru toaletowego? bo na nim jest niby baranek (wg producenta owca) i to jest wg księdza atak środowisk antykościelnych bo to symbol Jezusa?
uhahałam sie tym do snu wczoraj TUTAJ
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-11, 13:40   #4164
Trisdom
Zadomowienie

Witam sie półprzytomna, bo oczywiście moje błagania o przespana noc zostały niewysłuchane. I tak- wstawałam chyba 7 razy do toalety, czytałam do 3 a potem śniły mi się koszmary. TZ wstawał o 7:30 do pracy i już potem nie zasnęłam. Kolejny Zombie-dzień...

Zrobiłam ostatnie zamówienie dla małej wykorzystując w sklepie internetowym promocje -20% i darmowa przesyłkę i mam : Friedę (tu nie ma katarków niestety) i zapasowe filtry do niej, prześcieradła z frotty, zestaw startowy butelek do 9 miesięcy z TT (mam juz laktator z TT to dlatego), jakieś nożyczki do paznokci, szczoteczkę do włosów i pieluszki, których mi brakowało. Także oprócz przewijaka tak naprawdę juz mam wszystko na początek.

Musze zaciskać nogi jednak, bo okazało się, że TZ musi polecieć do Polski pod koniec stycznia- to jest jakieś 4 tygodnie przed terminem. Mam nadzieje, że nie zacznę rodzić akurat wtedy, bo będzie średnio.
A dziś w nocy miałam pierwsze 2 naprawdę bolesne skurcze

Cytat:
Dzis właśnie szukała- nie była długo zalogowana.... Myslami chyba wszystkie z nia jesteśmy.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Hej
pa
Odpocznij , jak tylko bedziesz miała chwilkę

Cytat:
moim zdaniem to powinno być tak "symbolicznie" - jeśli już

też było u nas 20 zł :P plus dla małego 5 ;P

w ogóle cała wizyta trwała 2-3 minuty (chyba najszybsza w moim całym żywocie)

3 razy się pytał jaki to adres, dwa razy o nazwisko i... tyle

do tej pory się wysilali - chociaż o zdrówko czy pogodę zahaczali :P

a właśnie... czytałyście o tym księdzu z Zakopanego, który toczy batalię z producentem papieru toaletowego? bo na nim jest niby baranek (wg producenta owca) i to jest wg księdza atak środowisk antykościelnych bo to symbol Jezusa?
uhahałam sie tym do snu wczoraj TUTAJ
Cały czas kasa i tematy zastępcze. Tak samo jak w Lidlu ser z koziego mleka kosztował 6,66 No ja przepraszam- są naprawdę ważniejsze rzeczy na tym świecie niż doszukiwanie się tak zwanego "szatana" we wszystkim na około.
Kolęda teraz wygląda w większości miejsc jak zbieranie haraczu. Tutaj w Niemcach płace gruby podatek za to, że się zdeklarowałam. Dlatego wizyty, sakramenty itd są bezpłatne. Uważam, że tak powinno być w PL- wtedy by się okazało, ilu jest prawdziwych katolików hehe

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

A miałam napisać jeszcze, ze Nasz watek robi sie Mikołajowo- Emilkowy.

A propos Emilek- Limonka- czemu Cie nie ma na pierwszej stronie??
Stary 2014-01-11, 13:42   #4165
Ela87
Zakorzenienie

Trisdom i to mi się własnie u Was podoba. Jak ktoś chce, to płaci podatek i tyle

Owieczki na papierze są mięciutkie

A dlaczego kupujecie prześcieradła frotte? W ogóle wiecie o tym, że ja nie wiem co to jest frotta? ja mam prześcieradła bawełniane, takie gładkie, a frotta kojarzy mi sie z cicikiem
Te frotty są lepsze? Nie za ciepłe będą na lato?

Stary 2014-01-11, 13:45   #4166
mara86
Raczkowanie

Kochane melduje się ze szpitala, przyjeli mnie dopiero dzisiaj bo wczoraj miejsca nie było :banghead: Co stwierdzono: niewydolność szyjki, prawdopodobnie będę miała założony pessar? Nie wiem czy dobrze piszę! Kładę się teraz a później Was nadrobię! Obiecuję

Bardzo Wam chciałam podziękować, za wsparcie, miłe słowa, bo wczoraj naprawdę byłam przerażona. Dzięki Wam dużo lepiej to zniosłam! Dziś już nie co lepiej. Ciągle się boję ale w szpitalu jakoś bezpieczniej się czuję.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-11, 13:59   #4167
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Jak bym miała wybierać, to nie wiem co bym wybrała.
Pomogłam?
Bardzo, nie wiem jak Ci dziękować

A tak poważnie dziękuję dziewczyny za wszystkie opinie. Chyba wezmę w końcu zielonego misia w dużym zestawie (z moskitierą itp.) i poszewkę i kołderkę w sówki na wymianę.
Ach, te poważne, życiowe decyzje!

Cytat:
Napisane przez grissini Pokaż wiadomość
Pochwale sie, ze wczoraj dokonałam najbardziej kosztownego zakupu dla mnie związanego z wyprawką -wózek (3w1)
I jakoś lżej mi, w portfelu niestety też

Jaki kolor wózka?

Cytat:
aktualnie na Smyku jest moterhood coś koło 27 zł i myslę czy brać .......
Ja nie. Podobnie jak dziewczyny planuję zawijać małą w zwykły kocyk.

Cytat:
choć nie raz i nie dwa żartowaliśmy, patrząc na to wiaderko tummy hub czy jak to się zwie, że... wsadzimy Młodego do kosza na śmieci takiego na papierki (siatka), ten kosz/wiaderko do większego wiaderka i będzie ruch góra-dół, ewentualnie do frani :P
Musicie opatentować ten sposób

Cytat:
No to super! Chociaż nie powiem, powiało trochę grozą, że to już ten czas, gdy każda z nas będzie musiała czekać w gotowości, a nie myśleć "Przecież mam jeszcze tyyyyyyyle czasu"

Cytat:

baby boom po całości
Z taką obstawą Twój synek nie będzie mógł narzekać na brak towarzystwa
A jak wesoło będzie na imprezach rodzinnych

Cytat:
a w nosie go mam! poradzę sobie sama......z jego kartą bankową
Taką postawę się chwali!
A tak poważnie... Pomyśl o dobrych stronach tej sytuacji. Przynajmniej wszystko będzie takie jak Ci się podoba. Nie musisz chodzić na żadne kompromisy.

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Limonka, przepraszam, przedtem zapomniałam dopisać. MNie też się najbardziej 2 zielone komplety podobają - sówki słodkie, ale jak dla mnie za szalone.

O, to się cieszę A kolory jakie?
Ja mam taki szalony
Jesteś jak prawdziwa kobieta-pełna sprzeczności

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
A ja choruje na to http://allegro.pl/sowka-sowa-przytul...853548760.html Też w ramach maskotki przytulanki by się taka sówka sprawdziła? Bo ślicznotki tam są!
Mega fajna
Swoją drogą szkoda marzy mi się stworzenie listy życzeń, jeśli chodzi o prezenty na maluszka. Wpisałabym tam wszystkie te słodkie, niepraktyczne drobiazgi, na które żal mi kasy, a które chciałabym mieć. Wiadomo, że rodzina i znajomi będą kupować jakieś drobiazgi dla Młodej, więc w takiej sytuacji wybieraliby tylko jakąś pozycję z listy i wszyscy byliby zadowoleni
Powinna być u nas taka tradycja, naprawdę
Stary 2014-01-11, 14:09   #4168
cayenneOna
Zadomowienie

Trisdom, a gdzie w ogóle robisz większość zakupów? Chciałam np kolyske w PL, bo myślałam, te i ładniejsza, i taniej wyjdzie. Ale j al zaczelam przeliczać, to na amazon znalazłam w co najmniej porównywalnej cenie jak nie taniej. No i obawa, że jeśli coś dojdzie uszkodzone, to odesle bez kłopotu zniknęła...
A Ty gdzie zamawiasz różności dla małej?

Część Dziewczyny, sorry, że się mało udzielam, lichy mam humor (spr rodzin e) i kiepsko się czuje, ale czytam wszystko..

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 14:29   #4169
vivien39
Rozeznanie

ja już ją zamówiłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg owi.jpg (26,7 KB, 23 załadowań)

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 14:52   #4170
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Kochane melduje się ze szpitala, przyjeli mnie dopiero dzisiaj bo wczoraj miejsca nie było :banghead: Co stwierdzono: niewydolność szyjki, prawdopodobnie będę miała założony pessar? Nie wiem czy dobrze piszę! Kładę się teraz a później Was nadrobię! Obiecuję

Bardzo Wam chciałam podziękować, za wsparcie, miłe słowa, bo wczoraj naprawdę byłam przerażona. Dzięki Wam dużo lepiej to zniosłam! Dziś już nie co lepiej. Ciągle się boję ale w szpitalu jakoś bezpieczniej się czuję.

Pilnują Cię, więc powinnaś być spokojna
aby się poprawiło i Cię wypuścili jeszcze przed porodem!!

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
ja już ją zamówiłam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości