|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
A macie jakieś wieści co u Marioli i Marco??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko się trochę boję zamawiać po tych waszych ostatnich przebojach ![]() Otulaczka nie kupuję ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój też się nie przejmuje, ale zgadza się na wszystko co zaproponuje. Zarówno jeśli chodzi o zakupy jak wykonywanie jakiś prac typu złożenie łóżeczka ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Wtajemniczenie
|
koziemleko o tak! ta owieczka jest cudna!!!!!
![]() my dziś jedziemy zobaczyć nowych członków naszej dużej rodzinki ![]() małą Hanię i małego Stasia ![]() a za chwilę będzie u jeszcze innej kuzynki mała Marysia ![]() aa potem nasz Fifek ![]() ![]() baby boom po całości ![]() ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-01-11 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Wczoraj zamiast Was nadrobic siedzialam i przegladalam net na wszystkie strony, zeby wizje pokoju Ewy jakos skonkretyzowac, ale nic mi z tego nie wyszlo. Poprzednia noc mialam taka, ze mlody mi latal caly czas po brzuchu, dzis byl spokojniejszy, Ewa tez dala pospac. No to nadrabiam. Cytat:
![]() Ja nie kupuje tych ochraniaczy, mam duzo tetr albo podklady bede klasc. A w ogole - jak sie dzis czujesz? Doczytalam, ze wczoraj bylo niefajnie, a dzis Cie jeszcze nie widzialam. Wszystko ok? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tobie tego nie zycze oczywiscie. a Radki to super chlopaki ![]() Edzia - brawa za wizyte i kciuki dla Ami, to zuch dziewczyna, na pewno nie bedzie zle. Tez mam wizyte 7 lutego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale teraz moze byc juz tylko dobrze. Lez i odpoczywaj. Cytat:
![]() Beautifil - za Ciebie trzymam kciuki rowniez ![]() Chcialam zrobic zakupy w gemini, ale nazbierala mi sie niecala stowa i jak zobaczylam koszty wysylki, to podziekowalam. Snilo mi sie, ze mi tesciowie nalot na chate zrobili. Tesciu pierwsze co, to zajal sie likwidacja choinki, tesciowa czystka w kuchni. Ominie mnie ich wizytacja w realu poki co, bo Ewa z powodu ospy nie wezmie udzialu w wystepach dla babc i dziadkow. Ufff ![]() Przyszla wczoraj ta wylicytowana kiecka. Nie jest czarna, tylko taka ciemnostalowa, z delikatnym polyskiem. Pasuje ![]() Na razie wiecej nie pamietam. Milego dnia wszystkim ![]()
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2014-01-11 o 11:48 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4146 | |
Zakorzenienie
|
Też się w niej zakochałam
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Wtajemniczenie
|
czbasia też jestem ciekawa jak tam Marco i Mariola
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- mara86 trzymam kciuki za was. szyjka faktycznie kiepska , juz prawie jej nie ma... ehhh mam nadzieję że jakos dotrwacie do terminu! ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- a w nosie go mam! poradzę sobie sama......z jego kartą bankową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 |
Zakorzenienie
|
Hej
Ja tylko n chwilkę bo lecę zaraz na zajęcia, może później Was nadrobię (tylko kiedy?) Wróciłam właśnie z basenu, przygotowałam jeden egzamin a zaraz się zawijam do szkoły. W sumie to już muszę lecieć, pa ![]()
#4149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Przykre jedynie jest to ze nie chce Ci tego lozeczka zrobic, bo z tym sobie sama nie poradzisz... Nie masz jakiegos innego pomocnego faceta w poblizu? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | |||||||
Wtajemniczenie
|
![]() sama sie podziwiam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ehh cos te wasze szwgaierki i bratowe maja nie rowno pod kopula Chyba moje szwagierki zaczne bardziej doceniac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-01-11 o 12:13 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4152 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć
Dzwonili dziś, że wózek jest do odebrania ![]() nie wiem, już nic nie wiem, ale dziewczyny opisują stawianie jako coś co daje poczucie dyskomfortu, a mnie samo twardnienie nie boli Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sowy też mi się bardzo podobają, zamówię potem żeby mieć na zmianę Cytat:
![]() Cytat:
![]() aaaaaaaaaaaaa to krzyk lekkiej paniki! Bo jeszcze trochę i na mnie przyjdzie pora |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | |
Zakorzenienie
|
Na narazie robię sobie drugie zamówienie na gemini, ale mało uzbierałam i mi sie nie opłaca.
![]() Magne b6 2zł tańszy niż ostatnio kupowałam w stacjonarnej aptece, ale musiałabym 6 paczek kupić, by mi sie za wysyłkę zwróciło. Może jak mama dorzuci jakieś swoje witaminy, to mi się będzie opłacało... Z drugiej strony nie lubię iść do apteki i myśleć. Chyba, że tu zrobię listę i później ją skopiuję i pójdę z tą listą do apteki innej ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4154 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | ||
Zadomowienie
|
Castia Twój tz to jak mój, jest jeszcze tyyyyyle czasu, teraz za wcześnie itd. W poprzedniej ciąży tak samo się zachowywał. Ze wszystkim zdążyliśmy, ale co się nawkurzalam to moje
![]() Limonka najbardziej sówki mi się podobają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4156 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
oczywiście znowu milion stron do nadrobienia ale obiecałam sobie że przeczytam wszystko ![]() Ostatnie dni trochę kiepsko się czuje, niestety znowu dopadły mnie problemy z wypróżnianiem. Brzuch mnie pobolewa, mały nieznośnie molestuje mój pęcherz i nie chce się przewrócić. Wczoraj przelotem weszłam do sklepu z akcesoriami dla dzieci i się załamałam. jak ja to wszystko powybieram? przewijaki, wanienki, wózki... Oczopląsu dostałam prawie. Szczególnie przy karteczkach z cenami. Któraś z Was pisałam, że notuje sobie wasze rady- znajdę która i pewnie zwrócę się o udostępnienie listy ![]() Dzisiaj wieczorem mam imprezę, a na początku tygodnia mąż wyjeżdża więc będę miała dużo więcej czasu na wizaż. Dzisiaj mi się śniło, że muszę jechać na porodówkę, ale lekarz na usg powiedział że dziecko jest obkręcone pępowiną i poczekamy z porodem żeby zdążył się z niej odwinąć. Hmmm... chyba zaczynam się stresować.
#4157 |
Rozeznanie
|
haha i po kolędzie
dziewczynki, ale mi się trafiło :P ksiądz ten, co nam ślubu udzielał w lipcu, jako że remont, więc przetaszczyliśmy co niepotrzebne do małego pokoiku (burdel na kółkach jednym słowem), trudno, stół w tym remontowanym, jakiś dywanik przynieśliśmy, a ten kazał TAM, do tego burdlu, drzwi otworzyć :P ![]() bosz.... ale wstyd :P bo ten mały to taka teraz zapchajdziura :P na podłodze nie ma gdzie stanąć chwilami :P żaden ksiądz nigdy nie wychodził poza pokój, do którego go wprowadzono... inwigilacja na całego? :P może to i dobrze? może ja przestanę się stresować, tata wtrącać (a, właśnie, wpadł rano, choć wiedział, że od rana chodzi ksiądz, w remontowanym pokoju podłoga już zmyta, a ten za ten nieszczęsny hebel i coś tam próbuje działać - powiedziałam, żeby się nie wygłupiał i dał spokój, to się pogniewał, ale... przyjdzie później :/) i może jakoś pójdzie z górki... tak naiwnie w to bym chciała wierzyć :P zaśmiałam się do księdza, że "narozrabiał" jak ślubu udzielał i się pogłaskałam po brzusiu, a ten walnął, że to bardzo dobrze, że ksiądz będzie z Młodego ( ![]() ![]()
#4158 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() w rodzinie to będzie co i rusz jakies ![]() ![]() Cytat:
![]() . a teraz szkoda gadać - powtarza tylko ze ja wiem lepiej, ja się znam lepiej, ja wybiorę dodrze ,jemu wszystko sie podoba co i mi itp itd wrrrrr ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- o tej ![]() http://www.smyk.com/chicco-owieczka-...y-dla-dzieci-p Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-01-11 o 12:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | |||
Zadomowienie
|
Limonka, przepraszam, przedtem zapomniałam dopisać. MNie też się najbardziej 2 zielone komplety podobają - sówki słodkie, ale jak dla mnie za szalone.
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam taki szalony ![]() Czbasia, właśnie żadnych wieści, a ciągle o nich myślę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Na tablicy znalazlam wanienke ze stelazem za 5 dych - planuje utargowac do 4, jak sie uda to bede zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() My tez juz po ![]() Nie bylo zle - tylko zastanawiam sie czy nie za malo w koperte dalismy bo 2 dychy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja choruje na to http://allegro.pl/sowka-sowa-przytul...853548760.html Też w ramach maskotki przytulanki by się taka sówka sprawdziła? Bo ślicznotki tam są! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja do stacjonarnych sklepów nie chodzę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale z księdzem odwalił ![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem ile daje moja babka i ojciec, ale wolę nie wiedzieć, bo pewnie takiej wypłaty nawet nie mam ![]() Ja też bym ze 2 dyszki dała ![]() Piszecie o tżtach. U mnie to samo ![]() "no fajne", "no", "no spoko", "no może być" a ja się produkuję ![]() Ale jak juz wspomniałam nie daruję mu przy wyborze ochraniacza ![]()
![]() |
#4163 |
Rozeznanie
|
moim zdaniem to powinno być tak "symbolicznie" - jeśli już
też było u nas 20 zł :P plus dla małego 5 ;P w ogóle cała wizyta trwała 2-3 minuty (chyba najszybsza w moim całym żywocie) 3 razy się pytał jaki to adres, dwa razy o nazwisko i... tyle do tej pory się wysilali - chociaż o zdrówko czy pogodę zahaczali :P a właśnie... czytałyście o tym księdzu z Zakopanego, który toczy batalię z producentem papieru toaletowego? bo na nim jest niby baranek (wg producenta owca) i to jest wg księdza atak środowisk antykościelnych bo to symbol Jezusa? uhahałam sie tym do snu wczoraj ![]()
![]() |
#4164 | ||
Zadomowienie
|
Witam sie półprzytomna, bo oczywiście moje błagania o przespana noc zostały niewysłuchane. I tak- wstawałam chyba 7 razy do toalety, czytałam do 3 a potem śniły mi się koszmary. TZ wstawał o 7:30 do pracy i już potem nie zasnęłam. Kolejny Zombie-dzień...
Zrobiłam ostatnie zamówienie dla małej wykorzystując w sklepie internetowym promocje -20% i darmowa przesyłkę i mam : Friedę (tu nie ma katarków niestety) i zapasowe filtry do niej, prześcieradła z frotty, zestaw startowy butelek do 9 miesięcy z TT (mam juz laktator z TT to dlatego), jakieś nożyczki do paznokci, szczoteczkę do włosów i pieluszki, których mi brakowało. Także oprócz przewijaka tak naprawdę juz mam wszystko na początek. Musze zaciskać nogi jednak, bo okazało się, że TZ musi polecieć do Polski pod koniec stycznia- to jest jakieś 4 tygodnie przed terminem. Mam nadzieje, że nie zacznę rodzić akurat wtedy, bo będzie średnio. A dziś w nocy miałam pierwsze 2 naprawdę bolesne skurcze ![]() Dzis właśnie szukała- nie była długo zalogowana.... Myslami chyba wszystkie z nia jesteśmy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kolęda teraz wygląda w większości miejsc jak zbieranie haraczu. Tutaj w Niemcach płace gruby podatek za to, że się zdeklarowałam. Dlatego wizyty, sakramenty itd są bezpłatne. Uważam, że tak powinno być w PL- wtedy by się okazało, ilu jest prawdziwych katolików hehe ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- A miałam napisać jeszcze, ze Nasz watek robi sie Mikołajowo- Emilkowy. A propos Emilek- Limonka- czemu Cie nie ma na pierwszej stronie??
![]() |
#4165 |
Zakorzenienie
|
Trisdom i to mi się własnie u Was podoba. Jak ktoś chce, to płaci podatek i tyle
![]() Owieczki na papierze są mięciutkie ![]() A dlaczego kupujecie prześcieradła frotte? W ogóle wiecie o tym, że ja nie wiem co to jest frotta? ![]() ![]() Te frotty są lepsze? Nie za ciepłe będą na lato?
#4166 |
Raczkowanie
|
Kochane melduje się ze szpitala, przyjeli mnie dopiero dzisiaj bo wczoraj miejsca nie było :banghead: Co stwierdzono: niewydolność szyjki, prawdopodobnie będę miała założony pessar? Nie wiem czy dobrze piszę! Kładę się teraz a później Was nadrobię! Obiecuję
Bardzo Wam chciałam podziękować, za wsparcie, miłe słowa, bo wczoraj naprawdę byłam przerażona. Dzięki Wam dużo lepiej to zniosłam! Dziś już nie co lepiej. Ciągle się boję ale w szpitalu jakoś bezpieczniej się czuję. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4167 | |||||||
Zakorzenienie
|
Bardzo, nie wiem jak Ci dziękować
![]() A tak poważnie dziękuję dziewczyny za wszystkie opinie. Chyba wezmę w końcu zielonego misia w dużym zestawie (z moskitierą itp.) i poszewkę i kołderkę w sówki na wymianę. Ach, te poważne, życiowe decyzje! ![]() Cytat:
![]() Jaki kolor wózka? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak wesoło będzie na imprezach rodzinnych ![]() Taką postawę się chwali! ![]() A tak poważnie... Pomyśl o dobrych stronach tej sytuacji. Przynajmniej wszystko będzie takie jak Ci się podoba. Nie musisz chodzić na żadne kompromisy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Swoją drogą szkoda marzy mi się stworzenie listy życzeń, jeśli chodzi o prezenty na maluszka. Wpisałabym tam wszystkie te słodkie, niepraktyczne drobiazgi, na które żal mi kasy, a które chciałabym mieć. Wiadomo, że rodzina i znajomi będą kupować jakieś drobiazgi dla Młodej, więc w takiej sytuacji wybieraliby tylko jakąś pozycję z listy i wszyscy byliby zadowoleni ![]() Powinna być u nas taka tradycja, naprawdę ![]()
![]() |
#4168 |
Zadomowienie
|
Trisdom, a gdzie w ogóle robisz większość zakupów? Chciałam np kolyske w PL, bo myślałam, te i ładniejsza, i taniej wyjdzie. Ale j al zaczelam przeliczać, to na amazon znalazłam w co najmniej porównywalnej cenie jak nie taniej. No i obawa, że jeśli coś dojdzie uszkodzone, to odesle bez kłopotu zniknęła...
A Ty gdzie zamawiasz różności dla małej? Część Dziewczyny, sorry, że się mało udzielam, lichy mam humor (spr rodzin e) i kiepsko się czuje, ale czytam wszystko.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4169 |
Rozeznanie
|
ja już ją zamówiłam
![]()
#4170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.