Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-11, 05:31   #1861
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Witam na karmieniu.
Ale przed chwila byla awaria tak ulalo sie ze musialam koszule zmieniac Tymka przebierac i jeszcze ochraniaczowi na klinie dostalo sie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 06:09   #1862
Kociak85
Zadomowienie

Babku, a tam gadasz... w nocy są równie słodkie tylko w nocy pewnie nie widzisz do końca przez zaspanie i dlatego tak Ci się wydaje

Stary 2014-01-11, 07:42   #1863
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Będą zakwasy pewnie co?
Moje cyce latałyby mi na prawo i lewo

Ale dzionek
za wagę,z przybieraniem nie pomogę,wiem tylko jak powinno byc na piersi.
Dobrze że w końcu sie dowiecie niedługo czy to nietolerancja czy coś innego.

he he fajnie to zabrzmiało
No wlasnie nie mzm zakwasow z czego jestem zadowolona ale i zdziwiona tez bo ostatni raz cwiczylam rowny rok temu i tez na fitnesie :P

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
lineczka zazdraszczam fitnesu też bym poszła, może w wakacje,dam jakoś radę, kto pilnuje Nelkę jak wychodzisz na zajęcia? wymieniasz się z tŻ?
Babcia sie zaoferowala ze posiedzi z Mala a my sobie razem idziemy

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ale dziś miałam dzień do

Zaczęło się już w nocy... Obudziłam się koło 3 (jakieś pół godziny przed małą) i było mi potwornie niedobrze. Jak chciałam wstać, okrutnie kręciło mi się w głowie. Doczłapałam się do łazienki, wróciłam, uchyliłam okno... Nic nie dało. Jak mała się przebudziła to obudziłam męża żeby mi ją podał, bo bałam się, że ją upuszczę. On też przewinął po karmieniu. Ja leżałam i świat wirował. Jak obudziłam się koło 6 to już było znacznie lepiej choć jeszcze byłam jakaś nieswoja... Nie wiem, skąd to. W dodatku zdziwiło mnie to, że poprzednie karmienie było przed 21, czyli 6h wcześniej, a moje piersi praktycznie były puste. A powinny być dawno twarde i bolące. Dziwne... Jakieś chyba mega osłabienie.

Wstałam przed 7, ogarnęłam się i zaczęłam ogarniać Ninę, bo miałam być po porannej mszy u księdza w sprawie chrztu (w czasie kolęd przyjmuje tylko po porannej mszy ). Czyli tak koło 8.30. I wszystko było zaplanowane nawet z zapasem czasowym, tylko nie przewidziałam, że w momencie kiedy powinnam wychodzić, moja córka postanowi za przeproszeniem obsrać siebie, mnie, przewijak i dywan, a na koniec jeszcze włożyć w to wszystko stopę (w skarpetce) i rozmazać wszystko udem Ze złości się popłakałam.
O 8.30 to ja wychodziłam z bloku. W dodatku nie wiedziałam, że taka pi*****ca na zewnątrz i wyszłam bez czapki. Przewiało mnie okrutnie, lekko zmokłam... Dobrze, że mała była w folii.
W kościele byłam o 8.45 i już pocałowałam klamkę I znów mi łzy poleciały ze złości i bezsilności. Gnałam w taką pogodę i Chyba hormony jeszcze gdzieś buzują.
Wróciłam do domu i podczas najbliższej drzemki Niny ja też się godzinkę przespałam.

I nic nie załatwiłam
O kurcze co za dzien..

Heja!

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 09:27   #1864
ryba91
Zakorzenienie

Witamy
my pospalismy do6 a potem do 8:30
takze jestem wyspana;p

na puszce z pepti pisze ze mam podawac 180ml 5 razy dziennie ;o Kacper tyle chyba nie wypije na raz ;0

ide szukac butów wiec pewnie dzisiaj mnie malo bedzie

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2014-01-11 o 09:59
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 10:00   #1865
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Tam o spodobanie mi nie chodzi, bo tak jak napisalaś, jak nam się nie spodoba, to w każdej chwili możemy wyjść. Ten kontakt z dziećmi mnie niepokoi, choć chyba nikt mądry nie przyjdzie tam z chorym dzieckiem. Nie wiem już sama. Chciałabym, ale się bo

jak nie pójdziesz to się nie przekonasz, ale myślę że zchorymi dziećmi nikt nie przyjdzie
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ale dziś miałam dzień do

Zaczęło się już w nocy... Obudziłam się koło 3 (jakieś pół godziny przed małą) i było mi potwornie niedobrze. Jak chciałam wstać, okrutnie kręciło mi się w głowie. Doczłapałam się do łazienki, wróciłam, uchyliłam okno... Nic nie dało. Jak mała się przebudziła to obudziłam męża żeby mi ją podał, bo bałam się, że ją upuszczę. On też przewinął po karmieniu. Ja leżałam i świat wirował. Jak obudziłam się koło 6 to już było znacznie lepiej choć jeszcze byłam jakaś nieswoja... Nie wiem, skąd to. W dodatku zdziwiło mnie to, że poprzednie karmienie było przed 21, czyli 6h wcześniej, a moje piersi praktycznie były puste. A powinny być dawno twarde i bolące. Dziwne... Jakieś chyba mega osłabienie.

Wstałam przed 7, ogarnęłam się i zaczęłam ogarniać Ninę, bo miałam być po porannej mszy u księdza w sprawie chrztu (w czasie kolęd przyjmuje tylko po porannej mszy ). Czyli tak koło 8.30. I wszystko było zaplanowane nawet z zapasem czasowym, tylko nie przewidziałam, że w momencie kiedy powinnam wychodzić, moja córka postanowi za przeproszeniem obsrać siebie, mnie, przewijak i dywan, a na koniec jeszcze włożyć w to wszystko stopę (w skarpetce) i rozmazać wszystko udem Ze złości się popłakałam.
O 8.30 to ja wychodziłam z bloku. W dodatku nie wiedziałam, że taka pi*****ca na zewnątrz i wyszłam bez czapki. Przewiało mnie okrutnie, lekko zmokłam... Dobrze, że mała była w folii.
W kościele byłam o 8.45 i już pocałowałam klamkę I znów mi łzy poleciały ze złości i bezsilności. Gnałam w taką pogodę i Chyba hormony jeszcze gdzieś buzują.
Wróciłam do domu i podczas najbliższej drzemki Niny ja też się godzinkę przespałam.

I nic nie załatwiłam
ale dzień, i ten mały wypadeczek z kupką, może następnym razem się uda
Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
melduję się po karmieniu - tak, dobrze widzicie, po karminiu, a nie w trakcie darcia się 8-godzinnego

dzięki za info Pojechałam 40 km po to gupie bebiko comfort do rossmanna i co?! a pstronie było, był za to Bebilon comfort (który u mnie w markecie jest swoją drogą) i kupiłam. I jeszcze bobotic f. chciałam kupić, oczywiście nie było... Ale pani miała delicol, więc zakupiłam. I co? Jak ręką odjął ale nie za wcześnie na reakcje? Mała się normalnie uspokoiła po 2-3 godzinach od podania mleka i zrobienia kupy. Teraz jest po około 300ml z delicolem i śpi jak suseł, nie pręży się, nie stęka, zasypia od razu przy karmieniu mam nadzieję, że kupsztal pójdzie spokojnie po tym

Moje też ale Ulka ogólnie po harcach nocnych w dzień zawsze jest super grzeczna.

Dziwna ta lekarka, ale może faktycznie ma troszkę racji:< odżyć musisz! A wyjścia do sklepu na 5 minut to dla mnie odapnięcie mega

---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ----------

Trele, pierwszy kieł wątkowy

Ide pod prysznic, bo zasnęłam w makijażu jak kret
oby lula juz skończyłą problemy brzuszkowe

Trele zobaczymy kiedy ząbek wyjdzie, a będzie biedną bolec ;/
Stary 2014-01-11, 10:05   #1866
Anoula
Zakorzenienie

Babku zgadzam się co do nocnych uśmiechów. Wczoraj zasnęła dopiero ok 4 w nocy a dziś 2:30... Kiedy to moje dziecko się przestawi...

Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 10:09   #1867
De28
Wtajemniczenie

Zabki nie musza bolec-mojemu wyszly jak mial 4,5 miesiaca dolne jedynki i nawet nie wiedzielismy kiedy. Bolalo i byla goraczka jak wychodzily trzonowce.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 10:58   #1868
kyte
Wtajemniczenie

Witam się i ja mała już drugą noc z rzędu coś się wierciła.
Dziś mnie boli głowa i gardło tak że nie mogłam nic powiedzieć do Natki aż mi łzy poleciały.Mam nadzieję że nic się z tego nie rozwinie.
Aaby oby to samopoczucie więcej nie wróciło.
Luesita brawa za malutki sukces.Ale małymi kroczkami i będzie coraz lepiej
Trele oj zaczynają się ząbki
Babku moja też uwielbia śmiać się i gadać sobie nad ranem

Stary 2014-01-11, 11:40   #1869
Kabriela
Zadomowienie

Cześć Piękne, my wczoraj mieliśmy gości i poszliśmy spać o 2:30 Agata bawiła się z nami w najlepsze. Po prostu to dziecko mnie załamie! Urodziłam takiego nocnego Marka, że to głowa boli.

Co do podawania butli, można też położyć dziecko na podusi lekko podniesionej i położyć się obok i podawać mleko.

Ja właśnie nie mogę się zdecydować na chustę od nowa, kiedy byłam zdecydowana mój Małżonek nie kupił bo zapomniał a ja w naiwności czekałam na przesyłkę. A teraz znowu nie wiem: mam dwie opcje albo kupić za 150 zł taką porządną tak mi się wydaje, albo za 300 zł z niemieckiej firmy z polecenia. I sama już nie wiem co mam zrobić.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 11:41   #1870
maomami
Wtajemniczenie

Hej, mnie dzisiaj będzie raczej mniej.
Lineczka w rossmanie od wczoraj są biustonosze sportowe z Gatty za 25,49 http://www.rossnet.pl/Produkt/Gatta-...portowy,327533

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 11:46   #1871
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Hejka
W końcu nadrobiłam nie cytuje bo za wiele by tego było, a po za tym ja tylko na tel was czytam i piszę.
Z tego co pamiętam Nemosek i Niunia zdjęcia super!
Zastanawiam się jak wy wszystko ogarniacie, bo ja jak wstaje o 9.30 to do 14 praktycznie go karmie i przewijam jak trochę przysnie to mogę ogarnąć siebie ale to też tylko trochę bo za chwilę marudzi i nie wiem jak tu ogarnąć mieszkanie, obiad czy wyjść na spacer już nie mówię o wyprostowaniu włosów czy pomalowaniu się, także podziwiam.
A my praktycznie nie śpimy od godz 3 gdzie było nocne karmienie chyba dziś jakiś dzień marudy
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 12:10   #1872
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Dziś mnie boli głowa i gardło tak że nie mogłam nic powiedzieć do Natki aż mi łzy poleciały.Mam nadzieję że nic się z tego nie rozwinie.
Aaby oby to samopoczucie więcej nie wróciło.
Luesita brawa za malutki sukces.Ale małymi kroczkami i będzie coraz lepiej
Trele oj zaczynają się ząbki
Babku moja też uwielbia śmiać się i gadać sobie nad ranem

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
aaby, dobrze ze dobrze się już czujesz! Z załatwianiem chrzcin to obłęd- same problemy robią!
A co do pieluszek wielo to jeszvze nie ma co podziwiać blo dopiero będę próbować i zobaczymy czy się nie zniechęce

Ważne że jakiś sukces na koncie jest! Gratulacje

Corka, to korzystaj póki Ula grzeczna i śpi

A ni ktoś dziecko odczarował. Dzisiaj cały dzień bez marudzenia, bez płaczu. Kupił mąż ten bobotic ale nie musiałam nawet jej podawać. I drzemka popołudniu była i po kąpieli zasnęła przy karmieniu co jej się nie zdarza. Zobaczymy czy to na dłużej niż jeden dzień.
Idę spać dalej
Stary 2014-01-11, 12:43   #1873
nasturcja7667
Zadomowienie

Hello!!

Ale mam radochę, wybywam dzisiaj na szoping

CorkoCzarownic- u nas, jak podaliśmy delicol i nan bezlaktozowy, to ulga była natychmiast. Teraz z każdym dniem lepiej- Mały już pcha kupę bez prężenia się, czasem nawet nie wiemy kiedy

Rybko- ja robiłam badania w Rzeszowie [akurat wtedy u teściów byliśmy], kosztowały 70zł i wynik po trzech dniach. Czyli to pewnie od kasy i lab zależy

Aaby- duszności, mdłości- a moze Ty w ciąży jesteś?

Jak mi gin da zgodę, to będę też na fitness chodzić W krk jest taki, gdzie mamy z dziećmi mogą przychodzić Powiedział, ze jak wszystko będzie ok po 10 tygodniach od porodu, to mogę iść. Wizytę mam 20 stycznia, 11 tygodni po porodzie Więc byc moze od 21 już będę chodzić
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 13:16   #1874
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Hello!!

Ale mam radochę, wybywam dzisiaj na szoping

CorkoCzarownic- u nas, jak podaliśmy delicol i nan bezlaktozowy, to ulga była natychmiast. Teraz z każdym dniem lepiej- Mały już pcha kupę bez prężenia się, czasem nawet nie wiemy kiedy

Rybko- ja robiłam badania w Rzeszowie [akurat wtedy u teściów byliśmy], kosztowały 70zł i wynik po trzech dniach. Czyli to pewnie od kasy i lab zależy

Aaby- duszności, mdłości- a moze Ty w ciąży jesteś?

Jak mi gin da zgodę, to będę też na fitness chodzić W krk jest taki, gdzie mamy z dziećmi mogą przychodzić Powiedział, ze jak wszystko będzie ok po 10 tygodniach od porodu, to mogę iść. Wizytę mam 20 stycznia, 11 tygodni po porodzie Więc byc moze od 21 już będę chodzić
A gdzie jest taki klub???

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 13:27   #1875
ktosiula
Wtajemniczenie

Hej, hej!

Czytałam Was w nocy ale nie mialam sił odpisywać. U nas od rana jakiś fajny dzień, mały pospał w łóżeczku, zdąrzyłam z prasowaniem, obiadem i odstrzeliłam się nawet. Teraz karmimy się i idziemy na spacer bo piękne sloneczko za oknem.

Byłam wczoraj z Mikim u nerologa (4h czekałam w kolejce na szczęście mały spał jak zabity, raz go nakarmiłam i przewinęłam) i faktycznie Mikolaj ma wzmożone napięcie mieśniowe, silniejsze w rączkach i pozycję odgięciową, czyli główka do tyłu.
Będziemy mieć rehabilitacje, za 2 miesiące kontrola no i szczepienia zawieszone. Własnie szukam rehabilitanta bo nawet nie licze, że załapałabym sie gdzies na nfz a najważniejszy jest czas.
Dobrze, że mnie tknęło i załatwiłam to odrazu przed szczepieniami....

We wtorek mamy usg bioderek i też jestem cała w strachu bo widzę, że Mikołaj nie układa tak nóżek jak trzeba, klasyczną żabkę to jestemmu w stanie tylko ułóżyć jak mocno śpi... normalnie nie odwodzi nóżek na boki tylko podciąga do siebie, do brzuszka...może to się wiąże z tym napięciem mięsniowym...

Ciągle coś, i jeszcze go bardziej wysypało na polikach, takie pryszczyki z białymi końcami mój biedny skarbulek.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 13:59   #1876
anulka2205
Wtajemniczenie

Kyte

Sanrio polubiłam zaprosiłam

Ktosiula super, że poszłas do neuro myslę, że nóżki mają związek z napięciem

Domi ale wróć

Dzidzia kciuki wielkie choć już pewnie nie przeczytasz. Ciekawa jestem co będziesz homemade-ać

Chce ktoś pracę? https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 14:46   #1877
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Hej, hej!

Czytałam Was w nocy ale nie mialam sił odpisywać. U nas od rana jakiś fajny dzień, mały pospał w łóżeczku, zdąrzyłam z prasowaniem, obiadem i odstrzeliłam się nawet. Teraz karmimy się i idziemy na spacer bo piękne sloneczko za oknem.

Byłam wczoraj z Mikim u nerologa (4h czekałam w kolejce na szczęście mały spał jak zabity, raz go nakarmiłam i przewinęłam) i faktycznie Mikolaj ma wzmożone napięcie mieśniowe, silniejsze w rączkach i pozycję odgięciową, czyli główka do tyłu.
Będziemy mieć rehabilitacje, za 2 miesiące kontrola no i szczepienia zawieszone. Własnie szukam rehabilitanta bo nawet nie licze, że załapałabym sie gdzies na nfz a najważniejszy jest czas.

We wtorek mamy usg bioderek i też jestem cała w strachu bo widzę, że Mikołaj nie układa tak nóżek jak trzeba, klasyczną żabkę to jestemmu w stanie tylko ułóżyć jak mocno śpi... normalnie nie odwodzi nóżek na boki tylko podciąga do siebie, do brzuszka...może to się wiąże z tym napięciem mięsniowym...

Ciągle coś, i jeszcze go bardziej wysypało na polikach, takie pryszczyki z białymi końcami mój biedny skarbulek.
ja się obawiam że mój może mieć to napięcie bo jak go się przekłada do łóżeczka z rąk to wygina mocno główkę do tyłu no i nóżki podczas ubierania ma ciągle proste tak że czasem muszę chwilę odczekać żeby zgiął i włożyć do nogawki. Tylko my już mieliśmy pierwsze szczepienia bo pediatra nic nie stwierdziła ale boję się że jest mało kompetentna ;/ a teraz się naczytałam o różnych skutkach szczepień podczas wzmożonego napięcia i się boję

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 15:01   #1878
ania_cz79
Raczkowanie

Cytat:
Hej, hej!

Hej mój Mikołaj miał identyczne pryszczyki na policzkach położna powiedziała że to taki trądzik niemowlęcy i sam znika. Takie oczyszczanie się organizmu. I rzeczywiście nic nie robiłam i samo zeszło. Czasem jeszcze się pojawiają pojedyncze kropi ale tendencja spadkowa. Myślę że nie ma się czym martwić, można tylko przemywać wodą przegotowaną, i nie używać oliwki na to ani do smarowania ani do kąpania, bo jeszcze bardziej zatyka pory i nasila.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 15:12   #1879
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
A gdzie jest taki klub???
Michal Gawor. W googlach looknij tylko w sumie nie wiem czy nadal istnieje. Oby

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 15:16   #1880
babku
Zadomowienie

Kabriela ja mam za 130 używkę z Nati. Poszukaj najlepiej taką złamaną chustę już. A co to za chusty z niemiec?

Ktosiula dobrze, że tak w porę jest to zauważone. Czytałam o tym wczoraj i jak w porę wyłapane i rehabilitowane, to wszystko będzie ok

Byłam na salsie
W sumie długo zeszło z wiązaniem chust, tańca było tylko pół godzinki, ale było super. Przy okazji instruktorka od chust zweryfikowała moje wiązanie i dobrze mi to wychodzi tylko muszę jeszcze bardziej dociągać.
Za tydzień też pójdę jak będzie okazja. Były jeszcze trzy takie maluszki jak mój. Super, niby nocka nieprzespana, a energii mam mnóstwo, właśnie dopiero ze spaceru wróciliśmy. Już nie mogę następnych zajęć się doczekać
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 15:52   #1881
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Byłam na salsie
W sumie długo zeszło z wiązaniem chust, tańca było tylko pół godzinki, ale było super. Przy okazji instruktorka od chust zweryfikowała moje wiązanie i dobrze mi to wychodzi tylko muszę jeszcze bardziej dociągać.
Za tydzień też pójdę jak będzie okazja. Były jeszcze trzy takie maluszki jak mój. Super, niby nocka nieprzespana, a energii mam mnóstwo, właśnie dopiero ze spaceru wróciliśmy. Już nie mogę następnych zajęć się doczekać
i widzisz ile energii z powodu wyjścia na zajęcia nawet nowe znajomości nawiążesz a mały będzie miał kolegów i koleżanki

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

A ja dziś miałam bardzo pracowity dzień, wstałyśmy rano, ogarniałyśmy się, potem Liwka szybko zasneła wiec zaczęłam sprzątać, nawet pościel zmieniłam i wyprałam i powiesiłam i nawet się dało bo moje dziecko leżało grzecznie w wózk. Obiad zrobiony w połowie przeze mnie bo wymyśliłam sobie placki po węgierski z surówką, potem poszłyśmy na godzinny spacer, teraz Liwka znów śpi, uspał ją dźwięk inhalatora, bo inhalowaliśmy się z mężem a jej te inhalacje w sumie dobrze robią a tylko wdycha opary które są w pokoju
Stary 2014-01-11, 15:56   #1882
anka_85
Zakorzenienie

Dzieńdobry

Ale tu dzisiaj cisza kurde no, ja lubie czytać, piszcie coś dziewczyny

U mnie dzień jak codzień, pogoda dzisiaj nas rozpieszcza
zero zimy w tym roku. oby tylko w kwietniu nie nawaliło sniegu...
spacerek zaliczony.

Znów szczepienia mi sen pędzają z powiek. Boje się powikłań po szczepionce MMR (nie wiem jak to się zwie w PL) a już niebawem nas czeka. Do tego kolejny set szczepień 22.01
kurde no, że też te dzieci muszą być tak kłute od małego... znajomi zadecydowali że szczepić wcale nie będą, to troche szokujące jest

Uświadomiłam sobie jak wielka jest miłość do mojego bąbla, jakby mu się coś stało, to chyba bym zwariowała z rozpaczy...

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 16:34   #1883
Kabriela
Zadomowienie

Babku a powiedz mi proszę czy uczyłaś się sama wiązać, bo ja właśnie zastanawiam się czy jest to trudne do opanowania? Niby jak oglądam filmiki to wszystko jasne ale jak mam sama niebawem zacząć to się troszkę denerwuję czy podołam.

Chusty Storchenwiege...podobno bardzo polecane.

A my się właśnie karmimy. To znaczy karmiłyśmy bo moje dziecie właśnie zasnęło i wypuściło cycka z buzi.
A właśnie dziewczyny mam pytanie czy jak w nocy się karmicie na leżąco to odbijacie, i jak dziecko zaśnie na cycku to też czy odbijacie? Bo właśnie w tej chwili tak na serio to nie wiem czy mam ją odbić czy nie, tak mi słodko śpi.
Stary 2014-01-11, 16:52   #1884
anulka2205
Wtajemniczenie

Ja w nocy nie odbijam, jeszcze mało tego- najcześciej to my się na śpiocha karmimy ktoś jeszcze tak robi? czy wszystkie siadacie i czekacie aż dziecko skończy?? bo ja to biorę Hanie do łóżka i już w zasadzie tak do rana na mnie wierzchem dosypia i dojada sobie w miarę potrzeby, staram się niby jak ssie posiedzieć, ale raczej rzadziej niż częściej mi się to udaje

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2014-01-11, 17:02   #1885
Kabriela
Zadomowienie

no właśnie nam często zdarza się zasypiać w nocy, jak się karmimy i rano zazwyczaj mój mąż kładzie ją do łóżeczka coś ok 5-6 i zakrywa mi cycki.
Stary 2014-01-11, 17:28   #1886
coralady
Wtajemniczenie

Witam,

Kociak używasz już wielo?Jak wrażenia?I co do rutyny i znuzenia,to owszem...każda chyba to czuje.To też wina pogody Mając 1 dziecko na wiosnę,a 2 na późną jesień stwierdzam,ze dziecko na wiosnę to opcja najfajniejsza

aaby a może jesteś przemęczona?Ja też się kiepsko czuje.tzn.ciągle mi słabo Ale miałaś poranek

Cytat:
Byłam na salsie
Ale super z tą salsą

Kabriela wiązanie chusty wcale nie jest trudne,opanujesz tą"sztukę' bardzo szybko

A ja wczoraj wyszłam ze znajomą do knajpy Potzrebowałam tego i dobrze mi to wyjście zrobiłoPojechałyśmy samochodem,zeby szybko wrócić jakby co.Wyszłam przed 21-ą,wróciłam po północy,a Filipi tak obudził się dopiero przed 2.Bede zatem częściej wychodzić,bo wiem,ze to realne
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 17:29   #1887
anulka2205
Wtajemniczenie

o to nie jestem sama, bo jak tak dziewczyny piszą to mam wrażenie, że wszystkie karmią i dopiero w kimę (Babku chyba tylko coś o próbach podsypiania pisała kiedyś ) i tak mi aż głupio było, że nie mam sił na takie siedzenie

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2014-01-11, 17:57   #1888
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
o to nie jestem sama, bo jak tak dziewczyny piszą to mam wrażenie, że wszystkie karmią i dopiero w kimę (Babku chyba tylko coś o próbach podsypiania pisała kiedyś ) i tak mi aż głupio było, że nie mam sił na takie siedzenie
anulka ja staram się karmić i nie przysypiać,ale nam szybko idzie z karmieniem nocnym.Mam traumę,po tym jak w szpitalu przysnęłam z Fifim,obudziłam się przestraszona,dotknęłam go,a on był wychłodzony i przeżyłam wielki stres
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 18:20   #1889
Kabriela
Zadomowienie

A mojej Agacie jest rewelacyjnie spać ze mną w łóżku, ponieważ zabiera moją kołdrę rozpycha się maksymalnie na łóżku a ja uciekam na brzeg brzegów. Mam wrażenie, że mojej Agacie się też to podoba ze względu na cięższą kołdrę, bo Ona w swoim łóżeczku ma taką delikatną "puchową", a moja ją "dociska" i chyba Jej to bardziej odpowiada. Kiedyś spróbowałam nie zasnąć przy karmieniu to było dla mnie za duże wyzwanie, rano czułam się jak zombie zombie zombie więc stwierdziłam, że skoro Ari to odpowiada to karmimy się na śpiąco.
Stary 2014-01-11, 18:24   #1890
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka
Majka ładnie w nocy spała Dzien też miło, bo trochę się pobawiłyśmy, byłyśmy na spaceru a teraz jest kimanko
Tak piszecie o tym napięciu i sie też zaczęłam zastanawiać....Majka w sumie tylko jak zła to się pręży trochę do tyłu ake normaknie nie widzę innych objawów pewnie tu i tak tego nie sprawdzają....w środę mam wizytę w ośrodku u położnej to podpytam ją, będzie mała sprawdzać to zobaczymy czy coś nie tak, oby nie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość

Zdróweczka

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Hejka
W końcu nadrobiłam nie cytuje bo za wiele by tego było, a po za tym ja tylko na tel was czytam i piszę.
Z tego co pamiętam Nemosek i Niunia zdjęcia super!
Zastanawiam się jak wy wszystko ogarniacie, bo ja jak wstaje o 9.30 to do 14 praktycznie go karmie i przewijam jak trochę przysnie to mogę ogarnąć siebie ale to też tylko trochę bo za chwilę marudzi i nie wiem jak tu ogarnąć mieszkanie, obiad czy wyjść na spacer już nie mówię o wyprostowaniu włosów czy pomalowaniu się, także podziwiam.
A my praktycznie nie śpimy od godz 3 gdzie było nocne karmienie chyba dziś jakiś dzień marudy
z czasem będzie lepiej

Cytat:
Hej, hej!

Po rehabilitacjach na pewni będzie wszysto ok

za bioderka

Zaraz robimy sobie kolacyjkę i zasiadamy z winkiem

Miłego wieczorku

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości