|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Witam na karmieniu.
Ale przed chwila byla awaria tak ulalo sie ze musialam koszule zmieniac Tymka przebierac i jeszcze ochraniaczowi na klinie dostalo sie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1862 |
|
Zadomowienie
|
Babku, a tam gadasz... w nocy są równie słodkie
tylko w nocy pewnie nie widzisz do końca przez zaspanie i dlatego tak Ci się wydaje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a my sobie razem idziemy ![]() Cytat:
Heja! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy
![]() my pospalismy do6 a potem do 8:30 ![]() takze jestem wyspana;p na puszce z pepti pisze ze mam podawac 180ml 5 razy dziennie ;o Kacper tyle chyba nie wypije na raz ;0 ide szukac butów wiec pewnie dzisiaj mnie malo bedzie
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-01-11 o 09:59 |
|
|
|
#1865 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trele zobaczymy kiedy ząbek wyjdzie, a będzie biedną bolec ;/
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Babku zgadzam się co do nocnych uśmiechów. Wczoraj zasnęła dopiero ok 4 w nocy a dziś 2:30... Kiedy to moje dziecko się przestawi...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1867 |
|
Wtajemniczenie
|
Zabki nie musza bolec-mojemu wyszly jak mial 4,5 miesiaca dolne jedynki i nawet nie wiedzielismy kiedy. Bolalo i byla goraczka jak wychodzily trzonowce.
|
|
|
|
#1868 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
mała już drugą noc z rzędu coś się wierciła.Dziś mnie boli głowa i gardło tak że nie mogłam nic powiedzieć do Natki aż mi łzy poleciały.Mam nadzieję że nic się z tego nie rozwinie. Aaby oby to samopoczucie więcej nie wróciło. Luesita brawa za malutki sukces.Ale małymi kroczkami i będzie coraz lepiej ![]() Trele oj zaczynają się ząbki ![]() Babku moja też uwielbia śmiać się i gadać sobie nad ranem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1869 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Piękne, my wczoraj mieliśmy gości i poszliśmy spać o 2:30 Agata bawiła się z nami w najlepsze. Po prostu to dziecko mnie załamie! Urodziłam takiego nocnego Marka, że to głowa boli.
Co do podawania butli, można też położyć dziecko na podusi lekko podniesionej i położyć się obok i podawać mleko. Ja właśnie nie mogę się zdecydować na chustę od nowa, kiedy byłam zdecydowana mój Małżonek nie kupił bo zapomniał a ja w naiwności czekałam na przesyłkę. A teraz znowu nie wiem: mam dwie opcje albo kupić za 150 zł taką porządną tak mi się wydaje, albo za 300 zł z niemieckiej firmy z polecenia. I sama już nie wiem co mam zrobić. |
|
|
|
#1870 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, mnie dzisiaj będzie raczej mniej.
Lineczka w rossmanie od wczoraj są biustonosze sportowe z Gatty za 25,49 http://www.rossnet.pl/Produkt/Gatta-...portowy,327533
|
#1871 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
![]() W końcu nadrobiłam nie cytuje bo za wiele by tego było, a po za tym ja tylko na tel was czytam i piszę.Z tego co pamiętam Nemosek i Niunia zdjęcia super! Zastanawiam się jak wy wszystko ogarniacie, bo ja jak wstaje o 9.30 to do 14 praktycznie go karmie i przewijam jak trochę przysnie to mogę ogarnąć siebie ale to też tylko trochę bo za chwilę marudzi i nie wiem jak tu ogarnąć mieszkanie, obiad czy wyjść na spacer już nie mówię o wyprostowaniu włosów czy pomalowaniu się, także podziwiam.A my praktycznie nie śpimy od godz 3 gdzie było nocne karmienie chyba dziś jakiś dzień marudy
|
|
|
|
#1872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1873 |
|
Zadomowienie
|
Hello!!
Ale mam radochę, wybywam dzisiaj na szoping ![]() CorkoCzarownic- u nas, jak podaliśmy delicol i nan bezlaktozowy, to ulga była natychmiast. Teraz z każdym dniem lepiej- Mały już pcha kupę bez prężenia się, czasem nawet nie wiemy kiedy ![]() Rybko- ja robiłam badania w Rzeszowie [akurat wtedy u teściów byliśmy], kosztowały 70zł i wynik po trzech dniach. Czyli to pewnie od kasy i lab zależy ![]() Aaby- duszności, mdłości- a moze Ty w ciąży jesteś? ![]() Jak mi gin da zgodę, to będę też na fitness chodzić W krk jest taki, gdzie mamy z dziećmi mogą przychodzić Powiedział, ze jak wszystko będzie ok po 10 tygodniach od porodu, to mogę iść. Wizytę mam 20 stycznia, 11 tygodni po porodzie Więc byc moze od 21 już będę chodzić
|
|
|
|
#1874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1875 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, hej!
Czytałam Was w nocy ale nie mialam sił odpisywać. U nas od rana jakiś fajny dzień, mały pospał w łóżeczku, zdąrzyłam z prasowaniem, obiadem i odstrzeliłam się nawet. Teraz karmimy się i idziemy na spacer bo piękne sloneczko za oknem. Byłam wczoraj z Mikim u nerologa (4h czekałam w kolejce Będziemy mieć rehabilitacje, za 2 miesiące kontrola no i szczepienia zawieszone. Własnie szukam rehabilitanta bo nawet nie licze, że załapałabym sie gdzies na nfz a najważniejszy jest czas. Dobrze, że mnie tknęło i załatwiłam to odrazu przed szczepieniami.... We wtorek mamy usg bioderek i też jestem cała w strachu bo widzę, że Mikołaj nie układa tak nóżek jak trzeba, klasyczną żabkę to jestemmu w stanie tylko ułóżyć jak mocno śpi... normalnie nie odwodzi nóżek na boki tylko podciąga do siebie, do brzuszka...może to się wiąże z tym napięciem mięsniowym... Ciągle coś, i jeszcze go bardziej wysypało na polikach, takie pryszczyki z białymi końcami
|
#1876 |
|
Wtajemniczenie
|
Kyte
Sanrio polubiłam zaprosiłam ![]() Ktosiula super, że poszłas do neuro Domi ale wróć Dzidzia kciuki wielkie choć już pewnie nie przeczytasz. Ciekawa jestem co będziesz homemade-ać ![]() Chce ktoś pracę? |
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1878 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1879 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1880 |
|
Zadomowienie
|
Kabriela ja mam za 130 używkę z Nati. Poszukaj najlepiej taką złamaną chustę już. A co to za chusty z niemiec?
Ktosiula dobrze, że tak w porę jest to zauważone. Czytałam o tym wczoraj i jak w porę wyłapane i rehabilitowane, to wszystko będzie ok Byłam na salsie ![]() W sumie długo zeszło z wiązaniem chust, tańca było tylko pół godzinki, ale było super. Przy okazji instruktorka od chust zweryfikowała moje wiązanie i dobrze mi to wychodzi tylko muszę jeszcze bardziej dociągać. Za tydzień też pójdę jak będzie okazja. Były jeszcze trzy takie maluszki jak mój. Super, niby nocka nieprzespana, a energii mam mnóstwo, właśnie dopiero ze spaceru wróciliśmy. Już nie mogę następnych zajęć się doczekać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ile energii z powodu wyjścia na zajęcia a mały będzie miał kolegów i koleżanki![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- A ja dziś miałam bardzo pracowity dzień, wstałyśmy rano, ogarniałyśmy się, potem Liwka szybko zasneła wiec zaczęłam sprzątać, nawet pościel zmieniłam i wyprałam i powiesiłam i nawet się dało bo moje dziecko leżało grzecznie w wózk. Obiad zrobiony w połowie przeze mnie bo wymyśliłam sobie placki po węgierski z surówką, potem poszłyśmy na godzinny spacer, teraz Liwka znów śpi, uspał ją dźwięk inhalatora, bo inhalowaliśmy się z mężem a jej te inhalacje w sumie dobrze robią a tylko wdycha opary które są w pokoju
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() Ale tu dzisiaj cisza kurde no, ja lubie czytać, piszcie coś dziewczyny ![]() U mnie dzień jak codzień, pogoda dzisiaj nas rozpieszcza zero zimy w tym roku. oby tylko w kwietniu nie nawaliło sniegu... spacerek zaliczony. Znów szczepienia mi sen pędzają z powiek. Boje się powikłań po szczepionce MMR (nie wiem jak to się zwie w PL) a już niebawem nas czeka. Do tego kolejny set szczepień 22.01 kurde no, że też te dzieci muszą być tak kłute od małego... znajomi zadecydowali że szczepić wcale nie będą, to troche szokujące jest ![]() Uświadomiłam sobie jak wielka jest miłość do mojego bąbla, jakby mu się coś stało, to chyba bym zwariowała z rozpaczy...
|
#1883 |
|
Zadomowienie
|
Babku a powiedz mi proszę czy uczyłaś się sama wiązać, bo ja właśnie zastanawiam się czy jest to trudne do opanowania? Niby jak oglądam filmiki to wszystko jasne ale jak mam sama niebawem zacząć to się troszkę denerwuję czy podołam.
Chusty Storchenwiege...podobno bardzo polecane. A my się właśnie karmimy. To znaczy karmiłyśmy bo moje dziecie właśnie zasnęło i wypuściło cycka z buzi. A właśnie dziewczyny mam pytanie czy jak w nocy się karmicie na leżąco to odbijacie, i jak dziecko zaśnie na cycku to też czy odbijacie? Bo właśnie w tej chwili tak na serio to nie wiem czy mam ją odbić czy nie, tak mi słodko śpi.
|
|
|
|
#1884 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w nocy nie odbijam, jeszcze mało tego- najcześciej to my się na śpiocha karmimy
ktoś jeszcze tak robi? czy wszystkie siadacie i czekacie aż dziecko skończy?? bo ja to biorę Hanie do łóżka i już w zasadzie tak do rana na mnie wierzchem dosypia i dojada sobie w miarę potrzeby, staram się niby jak ssie posiedzieć, ale raczej rzadziej niż częściej mi się to udaje
|
|
|
|
#1885 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie nam często zdarza się zasypiać w nocy, jak się karmimy i rano zazwyczaj mój mąż kładzie ją do łóżeczka coś ok 5-6 i zakrywa mi cycki.
|
|
|
|
#1886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
Kociak używasz już wielo?Jak wrażenia?I co do rutyny i znuzenia,to owszem...każda chyba to czuje.To też wina pogody aaby a może jesteś przemęczona?Ja też się kiepsko czuje.tzn.ciągle mi słabo Ale miałaś poranek![]() Cytat:
Kabriela wiązanie chusty wcale nie jest trudne,opanujesz tą"sztukę' bardzo szybko A ja wczoraj wyszłam ze znajomą do knajpy Potzrebowałam tego i dobrze mi to wyjście zrobiło
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#1887 |
|
Wtajemniczenie
|
o to nie jestem sama, bo jak tak dziewczyny piszą to mam wrażenie, że wszystkie karmią i dopiero w kimę (Babku chyba tylko coś o próbach podsypiania pisała kiedyś
) i tak mi aż głupio było, że nie mam sił na takie siedzenie
|
|
|
|
#1888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#1889 |
|
Zadomowienie
|
A mojej Agacie jest rewelacyjnie spać ze mną w łóżku, ponieważ zabiera moją kołdrę rozpycha się maksymalnie na łóżku a ja uciekam na brzeg brzegów. Mam wrażenie, że mojej Agacie się też to podoba ze względu na cięższą kołdrę, bo Ona w swoim łóżeczku ma taką delikatną "puchową", a moja ją "dociska" i chyba Jej to bardziej odpowiada. Kiedyś spróbowałam nie zasnąć przy karmieniu to było dla mnie za duże wyzwanie, rano czułam się jak zombie zombie zombie więc stwierdziłam, że skoro Ari to odpowiada to karmimy się na śpiąco.
|
|
|
|
#1890 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Majka ładnie w nocy spała Dzien też miło, bo trochę się pobawiłyśmy, byłyśmy na spaceru a teraz jest kimanko Tak piszecie o tym napięciu i sie też zaczęłam zastanawiać....Majka w sumie tylko jak zła to się pręży trochę do tyłu ake normaknie nie widzę innych objawów pewnie tu i tak tego nie sprawdzają....w środę mam wizytę w ośrodku u położnej to podpytam ją, będzie mała sprawdzać to zobaczymy czy coś nie tak, oby nie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za bioderkaZaraz robimy sobie kolacyjkę i zasiadamy z winkiem Miłego wieczorku
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

tylko w nocy pewnie nie widzisz do końca przez zaspanie i dlatego tak Ci się wydaje 

za wagę,z przybieraniem nie pomogę,wiem tylko jak powinno byc na piersi.
też bym poszła, może w wakacje,dam jakoś radę, kto pilnuje Nelkę jak wychodzisz na zajęcia? wymieniasz się z tŻ?
ale nie za wcześnie na reakcje? Mała się normalnie uspokoiła po 2-3 godzinach od podania mleka i zrobienia kupy. Teraz jest po około 300ml z delicolem i śpi jak suseł, nie pręży się, nie stęka, zasypia od razu przy karmieniu

już nie mówię o wyprostowaniu włosów czy pomalowaniu się, także podziwiam.

ktoś jeszcze tak robi? czy wszystkie siadacie i czekacie aż dziecko skończy?? bo ja to biorę Hanie do łóżka i już w zasadzie tak do rana na mnie wierzchem dosypia i dojada sobie w miarę potrzeby, staram się niby jak ssie posiedzieć, ale raczej rzadziej niż częściej mi się to udaje
pewnie tu i tak tego nie sprawdzają....w środę mam wizytę w ośrodku u położnej to podpytam ją, będzie mała sprawdzać to zobaczymy czy coś nie tak, oby nie