|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Heheh ja też bezosobowo
![]()
#902 |
Rozeznanie
|
Forester Gratulacje
gosia261282 ja tez bym mogła chodzic jeszcze w ciazy, ale moj bol jak na @ ktory pojawia sie juz o roznych porach dnia i nocy, w nocy przekrecic sie z boku na bok-masakra jakas!! kosci mi strzelaja doslownie czuje jak sie przesuwaja w spojeniu lonowym -straszny bol. Czasem az łza mi poleci bo mnie to spojenie boli jak nie wiem. Mam dosc juz ![]() ![]() ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny ja to chyba nienormalna jakaś jestem ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Zadomowienie
|
HEJ
![]() p pierwsze Gratulacje FORESTER ![]() ja po wczorajszej wizycie, jakbym wiedziała, że w sumie pójdę i wezmę tylko zwolnienie i wyjdę ![]() co do zwracania się do teściów, to do teściowej "mama" ale nie "mamo" i na zasadzie mama, chcesz kawę? a do teścia ojciec i na podobnej zasadzie ![]() położyłam kolor na włosach i idę zmyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Zakorzenienie
|
superaśna fotka
![]() ![]() Cytat:
ale jesteśmy po ślubie 3 lata a zaczęłam mówić tak stosunkowo nie dawno... chociaż w większości wypadków nadal mówię bezosobowo. tylko że ja widzę jaką mojej teściowej sprawia radość jak powiem do niej mamo ![]() ja też mam nadzieję w terminie - ewentualnie dzień wcześniej tak żeby to luty był - nie wcześniej.
![]() |
#906 |
Zakorzenienie
|
tak propo różnych zachcianek
![]()
#907 |
Rozeznanie
|
widze,ze ten masaz sutkow pomaga Wam. Ja jak byłam w szpitalu w PL na wywołanie Natanielka (wczesniej tydzien lezałam) to mowili,ze na wywołanie:
-Ananas -ostre przyprawy -masaz sutkow czesty ![]() -sex ![]() -sprzatanie,duzo ruchu Ja byłam z Tz i malym dzis na targowisku kupiłam piekny komplecik Miki dla małej + kilka spioszkow i 2body z disneya, kupilismy takze nosidełko Musze sie pochwalic ,ze moj TZ pieknie sam zlozył lozeczko dla Julii wczoraj ![]() no i pampersy-32szt za 5f ale nie mielismy zadnych to juz chociaz mamy na awaryjna sytuacje ![]() Mam pytanie do mam z UK. Ja miałam sytuacje,ze nie czułam 2x ruchow, miałam ktg 2x i raz USG. Po USG przyszła lekarka(nie polozna)pytała czy jest OK czy czuje itp odpowiedzialam ,ze tak a ona ze wszystko dobrze i mam sie zjawic normalnie 15 na wizyte. Czy teraz przejmuja mnie lekarze skoro 2x nie czułam ruchow? Bo bym wolała zostac u połoznych tam sa piekne sale ![]() a i mam pytanie. Mam polozna w GP , do tego mam wizyty w szpitalu a dostalam list,ze 15 rano(a na 13 mam wizyte w szpitalu) przyjdzie...polozna odwiedzic mnie w domu i sprawdzic samopoczucie. Wy tez macie az tak duzo tych wizyt?
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#908 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Shizu48 Czas edycji: 2014-01-12 o 23:18 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() chusta do noszenia, zabawka na wózek, poduszka do karmienia, termofor z pestek wiśni, karuzela na łóżeczko, książeczki 'oczami maluszka', zabawki (mam tylko pluszaki i 2 grzechotki :P), huśtawka, rożek (mam tylko 1) no i termometr, ale to moja mama ma kupić ![]() Oczywiście jeżeli po porodzie stwierdzę, że coś z listy jest jednak potrzebne to wyślę tżta żeby kupił ![]() Ja zawsze chodząc w odwiedziny do maluszków jak mi nie chcieli powiedzieć co chcą to kupowałam pampersy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiecie co, ja podejrzewam, że jakby te nasze wszystkie położne się spotkały i zaczęły się dzielić swoimi spostrzeżeniami to niezła awantura by z tego wyszła ![]() Położyłam się spać o 3 w nocy, usnęłam o 7 nad ranem! ![]() ![]() Kurdę od początku ciąży obiecywałam sobie, że w końcu kupię mopa ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |||||
Wtajemniczenie
|
Kurde, ciągle mi internet szwankuje
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Lubię to! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mąż natomiast do mojego taty mówi po imieniu, a do mamy mamo, ale w takiej formie jak ja do teściów. No, Mezaga i Maruda80 milczą ostatnio. Dajcie znać co u Was. A dla PawMaj13 zatańczę banana ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze miałam problem ze stanikami... Ze względu właśnie na mały obwód... Ale nosiłam dzielnie takie za "20zł" pomimo praktycznie wypadających spodem piersi... Teraz wiem, że lepiej jest wydać np na wyprzedaży 60 - 70zł (bo jednak regularne ceny potrafią odstraszyć) w dobrym sklepie i dobrać biustonosz taki jak trzeba... Moje przedciążowe 70F wzrosło obecnie do 75H... I boję się co będzie jak skończę karmić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Rozeznanie
|
Akkma, no właśnie od tych wszystkich rad to mozna zgłupieć
![]() Co do tej listy prezentowej, to ja bym jeszcze dodała projektor gwiazdek ![]() A w ogóle to dziewczyny macie jakieś specjalne lampki, które bedą służyły np w trakcie nocnego karmienia? Bo moja nocna zdecydowanie jest zbyt mocna i zastanawiam sie co kupic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#913 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kochana, ja tez będę miała cc, nawet nie myśle o tym w kategoriach czy to definicja porodu czy nie - któraś dziewczyna dobrze kiedyś napisała ze kobieta daje sie pokroić dla swojego dziecka - wiec nie dość ze nosimy małego pasożyta wysysającego z nas siły witalne przez 9 miesięcy, to jescze potem trzeba się namordować zeby go z siebie wypluć lub wlasnie dać się pokroić - wg mnie nie ma gorszego/lepszego bo obie sytuacje wymagają wielkiego poświęcenia a wszystko dla naszego maleństwa - wiec możesz ode mnie przekazać ukochanej szwagierce zeby sie mocno rozpędziła i walnela pustym łbem w ścianę z takimi tekstami :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja uwazam ze i sn i cc boli. ale kazda z nas ma inny próg bólu.Np to łyżeczkowanie które przesza Kluska brzmi z opisu gorzej niz cc.
![]() |
#916 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo długo rozwodziła się nad jej właściwościami więc myślę, że chyba coś w tym musi być skoro już tyyyle lat minęło, a kapusta nadal 'jest w modzie'. A co do lampki to może wystarczy wymienić żarówkę na słabszą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No jeśli nic nie wymyślimy, to pewnie TZ mi wymieni żarówkę, ale chciałabym tez cos, co pózniej by mogło służyć w pokoju dziecięcym. W ikei jest fajna lampka - stworek, wiec moze TZ sie po nia wybierze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#918 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nawet w kwestii ubranek jest różnie: ja najbardziej lubię rozpinane body i półśpiochy, inne wolą pajace...ja w pajace ubieram jak już nie mam w co ![]() ![]() ![]() No powiem Ci że masakryczne to jest...ogólnie mam mieszane uczucia do tych szczepień a jeszcze jak widzisz jak dziecko płacze to już w ogóle ci się odechciewa... ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#919 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Mam wizytę w domu tydzień po terminie i jeśli do tego czasu nie urodzę to będzie mi robić masaż szyjki. Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja mam porównanie,bo przykładałam i specjalne schłodzone wkładki żelowe i kapustę. Miałam straszny nawał dwa razy w tym raz dorobiłam się zapalenia piersi (przy Wiki). Kapusta u mnie naprawdę działała cuda. Można sobie poczytać o właściwościach kapusty nie tylko przy problemach z piersiami: http://www.poradnikzdrowie.pl/zywien...be-_33947.html
![]() |
#922 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Shizu48 Czas edycji: 2014-01-12 o 23:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Zadomowienie
|
Dyskusja nt. mam
![]() Poza tym nie uważam by zasługiwała na to, by być moją mama ![]() Cytat:
Wciąż coś bym jadła... Zastanawiam się jaką lekką sałatkę zrobić by chwycić na szybko w przypadku głody. Brokuł nie wystarcza ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 |
Wtajemniczenie
|
U mnie kapusta na nawał nie działała w ogóle, za to zmoczona w mega zimnej wodzie pielucha tetrowa działała cuda.
![]() Zastanawiam się czy rozłożyć wreszcie łóżeczko dla Marcela, czy dalej kłaść go do spania w koszu mojżesza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Rozeznanie
|
miałam cisnienie zawsze ponad 140/90.... Teraz mam podobne ale w PL mnie w 36 polozyli, przez tydzien sie uspokoiło i miałam wyjsc nastepnego dnia i przyjechał moj lekarz (do ktorego prywatnie chodziłam i teraz do 6m tez poki do UK nie przyjechałam) i mnie zbadał i mowił,ze donoszona i ordynator raczej by zostawił mnie ale nic sie nie dzieje i moge isc do domu. Zeszłamz fotela i woda poleciała- zaczeły sie saczyc i rano przyszedł ordynator i z powodu braku zadnej akcji dali mnie na porodowke polezec. Skurcze z 10% do 50% ale nic wiecej. nastepnego dnia postanowił mi wywołac. Oxy o 9 i o 17,55 był Natanielek bez znieczulenia 4050 ale nie miałam skurczy zadnych ani nic, parłam jak na ktg było po wyzej 100 lub jak polozna kazała(i skakali mi po brzuchu). dlatego obawiam sie jak bedzie teraz
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
to u mnie jest na odwrót - teściowie są dla mnie jak rodzice i cieszę się że akurat tacy mi się trafili
![]()
#927 |
Zadomowienie
|
![]() |
#928 |
Gang Iren
|
Emma biedna Dorotka po szczepieniu!
Mój Eryk gruboskórny nigdy nie płakał,jakoś odwróciło się jego uwagę i nawet nie zdawał sobie sprawy,że był ukłuty ![]() Rączkę przed szczepieniem można posmarować maścią znieczulającą. W Polsce kupiłam kiedyś dla Wiki ją i nic nie czuła ukłucia. Nazywa się maść Emla.
#929 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A dobre macie stosunki czy też masz teściową z piekła rodem? Cytat:
![]()
![]() |
#930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze, że ja kiedyś też teściową będę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.