Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-11, 16:46   #3931
Figulina987
Zadomowienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Heej,

mój Kuba też zaczął ładnie spać 20.00 - 5.00, a teraz z powrotem się budzi i też mam wrażenie, że mleko mu już nie starcza.

Kupiłam dzisiaj kaszkę ryżową (bezmleczną i bezglutenową) i dumam czy podać eh, jakoś się boję tego rozszerzania diety

Ja staram się chodzić z Młodym jak najwięcej na spacerki, bo ładnie śpi. Ale dzisiaj mi d.. przewiało i wróciłam po 1,5h do domu. Ajlepiej jak moja mama z nim wychodzi to tak na 3h minimum, a ja wtedy odpoczywam

Rusałko - ja nie mam ortopedy do polecenia... sama chodzę z Kubą w Medicoverze do dr Wudeckiej, ale jakbym miała płacić extra za wizytę to raczej poszukałabym kogoś innego.
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 16:54   #3932
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a mozesz napisac co to?
bo jestem.na tabie i nie wiem czy tematyka mnie interesuje
a p drugie jak to hardcory albo cos wzruszajacego to nie chce

nie
ale moj jest dziwny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Hehe,to może moja jest dziwna,że tak robi

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-01-11, 17:02   #3933
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
a jak wy usypiacie?
Ja po kąpieli karmię (butlą), odbijam, przytulam, odkładam do łóżeczka (tu jest krótki protest, ale pacyfikuję płacz smoczkiem i za chwilę jest uśmiech ), włączam karuzelę i zostawiam. Czasem zasypia od razu, a czasem po godzinie, różnie... ale rzadko kiedy marudzi. Gdy zaczyna się płacz podchodzę uspokajam (ale w łóżeczku, nigdy nie podnoszę na ręce) i znowu zostawiam.

W dzień robię tak samo i powiem szczerze, ze nie wyobrażam sobie usypiania na rękach, bo już trochę ciężki ten mój synek

Ja go w ogóle mało noszę, bardziej przenoszę
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 17:08   #3934
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

i jak poszło?
i:
Kiepsko, nie wiem czy cos wogole zjadł czu tylko poplul.
Wygladal jakby mial ochote, ale nie wiedział co z tym zrobic

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez danielka88 Pokaż wiadomość
a jak wychodzicie z dziećmi na spacer to co robią???
Spi, albo sie rozglada.Czasami marudzi jak nie spi i sie zatrzymam.

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytalam kiedys ze przy kp mozna wczesniej rozszerzac diete jesli widac ze dziecko sie nie najada mlekiem. Ja planowalam wprowadzac nowe pokarmy po skonczonym 5 miesiacu, ale chyba bede zmuszona zmienic swoje plany... Od kilku dni Julek je co 1-2 godz w ciagu dnia. Wieczorem to w ogole jakis nienajedzony jest. Po kapieli zje z dwoch piersi, zasnie na godzinke i budzi sie dalej glodny i znow obie piersi. Jak juz zasnie na noc to budzi sie co 3-4 godziny glodny mimo ze od jakiegos miesiaca przesypial ladnie noce. Za 9 dni skonczy 4 miesiace i jak tak dalej bedzie planuje podac marchewke... Czy moge tak zrobic przy kp?
Wg mnie mozesz. Dziecku nie zszkodzi, ale nie wiem jak twojek laktacji.Papuga chyba tak karmi, że i cyc i sloiczku
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 17:13   #3935
dodinha
Wtajemniczenie

Dziewczyny jakie pampersy (oprócz new born) polecacie?Chcę małej spróbować innych niż new born i chciałam was zapytać o opinie
Stary 2014-01-11, 17:23   #3936
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Kiepsko, nie wiem czy cos wogole zjadł czu tylko poplul.
Wygladal jakby mial ochote, ale nie wiedział co z tym zrobic

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Spi, albo sie rozglada.Czasami marudzi jak nie spi i sie zatrzymam.

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Wg mnie mozesz. Dziecku nie zszkodzi, ale nie wiem jak twojek laktacji.Papuga chyba tak karmi, że i cyc i sloiczku
No wlasnie sie zastanawiam jak bedzie z moja laktacja ale np dzis jadl od 13 do 18 az 4 razy I to nie bylo ciumkanie tylko aktywne ssanie. Czasem z jednej a czasem z obu piersi. Przetrzymac go nie idzie bo ewidentnie glodny i od razu robi afere. Moje cycki blagaja o litosc hehe
Stary 2014-01-11, 17:24   #3937
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie pampersy (oprócz new born) polecacie?Chcę małej spróbować innych niż new born i chciałam was zapytać o opinie

My używamy pampersy active baby i mojemu spasowały i zadnego uczulenia niemiał i nie przeciekają.więc polecam
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-11, 17:30   #3938
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

Jesteśmy już tydzień na swoim i jest burdel ale najważniejsze, że razem i że szybki internet założyli

We wtorek Gosia była szczepiona- nie wiem chyba pielęgniarka ją przestraszyła bo tylko jak zaczęłam ją rozbierać to zaczęła się niemiłosiernie drzeć. Waży 5240 kg I rozkręca się jeśli chodzi o przybieranie- a ja też czuję, że mam coraz więcej mleka. Jest kochana.
super że juz po przeprowadzce pochwal się mieszkankiem
brawo dla Gosi pięknje przybiera

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hej

nie dam rady nadrobić...

Hubert jest chory... zaraził się prawdopodobnie od Filipa, Fifi ma zapalenie oskrzeli i w niedzielę się widzieliśmy na urodzinach bratowej... jestem tak zła że szok... Filip goraczkował od zesdzłego piątku i moja siorka przyszła z nim chorym na imprezę, wiedziała że będziemy i my, a w poniedziałek dostał antybiotyk...

byliśmy u naszej (wspólnej z Filipem ) pediatry i osłuchowo czysto, Hubert ma katar i kaszle... robimy inhaqlacje z soli fizjologicznej, dajemy sól do noska i podajemy Cebion i Flegaminę baby...
zdrówka dla Huberta

Cytat:
Czy wasze dzieciaczi też wciągają dolne wargi,jak bezzębni dziadkowie? Co to może oznaczać?
moj też nie wiem co to oznacza

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Heej,

mój Kuba też zaczął ładnie spać 20.00 - 5.00, a teraz z powrotem się budzi i też mam wrażenie, że mleko mu już nie starcza.

Kupiłam dzisiaj kaszkę ryżową (bezmleczną i bezglutenową) i dumam czy podać eh, jakoś się boję tego rozszerzania diety

Ja staram się chodzić z Młodym jak najwięcej na spacerki, bo ładnie śpi. Ale dzisiaj mi d.. przewiało i wróciłam po 1,5h do domu. Ajlepiej jak moja mama z nim wychodzi to tak na 3h minimum, a ja wtedy odpoczywam

Rusałko - ja nie mam ortopedy do polecenia... sama chodzę z Kubą w Medicoverze do dr Wudeckiej, ale jakbym miała płacić extra za wizytę to raczej poszukałabym kogoś innego.
dziękuję

ehh mam dziś w domu małą marudę wczoraj też miał taki kiepski humor, ale myślałam że to z powodu braku spaceru i snu w dzień.
Dziś piękny spacer i 3h sen, a tu dalej brak nastroju

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 17:41   #3939
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
My używamy pampersy active baby i mojemu spasowały i zadnego uczulenia niemiał i nie przeciekają.więc polecam
Dzięki,tak się właśnie nad tymi zastanawiałam,a rozmiarowo jak wychodzą?Bo moja w tej chwili używa new born dwójek
Stary 2014-01-11, 17:44   #3940
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
ja od urodzenia używam premium care, miałam dady, zielone pampersy, kilka bella na wypróbowanie, z rossmana i huggies. Według mnie najlepsze w kolejności:
Pampers premium care
Huggies
Bella
Pampers active baby
rossmanowskie
dada
Stary 2014-01-11, 17:50   #3941
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ja od urodzenia używam premium care, miałam dady, zielone pampersy, kilka bella na wypróbowanie, z rossmana i huggies. Według mnie najlepsze w kolejności:
Pampers premium care
Huggies
Bella
Pampers active baby
rossmanowskie
dada
Dzięki

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Dlaczego moje dziecko rzuca sie przy piersi i placze?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-11, 17:51   #3942
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki,tak się właśnie nad tymi zastanawiałam,a rozmiarowo jak wychodzą?Bo moja w tej chwili używa new born dwójek

My używamy już 4 bo 3 zostawiały odciski na pupci.
Stary 2014-01-11, 17:54   #3943
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
My używamy już 4 bo 3 zostawiały odciski na pupci.
A ile ma Twoj maluszek?
Stary 2014-01-11, 17:57   #3944
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
A ile ma Twoj maluszek?

ponad 7

skończył 4 miesiące dzisiaj

Edytowane przez Agnieszka257
Czas edycji: 2014-01-11 o 17:58
Stary 2014-01-11, 17:57   #3945
MsLullaby
Zakorzenienie

Dziś wynudziłam się za wszystkie czasy. Mam nadzieję że senność mojego dziecka nie zwiastuje jakiegoś choróbska

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 17:58   #3946
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
ponad 7
No to duzo wiecej,moja gdzies chyba niecale 6
Stary 2014-01-11, 18:00   #3947
ja-ika
Zakorzenienie

MsLullaby piękny filmik poryczałam się strasznie

Cytat:
Dzięki

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Dlaczego moje dziecko rzuca sie przy piersi i placze?
moja też tak czasami ma, ale to chyba ją wtedy boli brzuszek, lub jest zmęczona
Stary 2014-01-11, 18:03   #3948
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
MsLullaby piękny filmik poryczałam się strasznie

moja też tak czasami ma, ale to chyba ją wtedy boli brzuszek, lub jest zmęczona
tez myslalam,ze to brzuszek,albo przejedzenie,albo sie wnerwia,ze leci a ona chce ssac
Stary 2014-01-11, 18:20   #3949
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A moja dzisiaj w dzień była tak aktywna,że przy cysiu padła i w ogóle się nie przebudziła jak ją odkładałam do łóżeczka

Co to za metoda 7-5-3, bo ja nie wtajemniczona

to jest przedostatni odcinek 4 sezonu, przegadany trochę, chcoiaż końcówka zapowiadała się w miarę interesująco

Ło rety to jak-w butli?
Ja nie wiem czy umiałabym tak moje dziecko zostawić jak płacze, serce by mi pękło

To taka ciekawostka http://mamdziecko.interia.pl/pierwsz...ch,nId,1085809
A teraz.już będą nowe odcinki co tydzień, czy znów jakaś przerwa?

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
gdybys czytała wiedziałabys, ze te 'metode' Tracy Hogg krytykuje

no wlasnie, nie 7-5-3 tylko 3-5-7

ja w sumie poki co nie mam potrzeby stosować żadnych metod
Miłek zasypia prawie sam, tzn. musi być juz na prawde zmeczony, te ziewnięcia co pisze Pani Hogg, to nie dla niego,bo on ziewa często, owszem jest to jakiś znak, ale bywa, że 10 min po przebudzenia też mu się ziewa
on lubi się poprzytulać i żeby mu pocukrować trochę. przed snem trzymam go na ręku 3-5min, przytulam,obcałowuję, czułe słówka opowiadam, on się wtedy uroczo uśmiecha spod smoka i po chwili odkładamy go do łóżeczka

ja za 2 tyg wyjeżdzam na 4 dni

jak dla mnie to co ona proponuje jest zbyt idealistyczne
tak jakby dziecko można bylo zaprogramować jak robota
te jej metody kojarza mi sie troche z wgraniem odpowiedniego oprogramowania i cos w tym jest,ze pasuje tylko dla aniołków
co nie zmienia faktu, że coś dla siebie zawsze można z tego wyciągnąć - jak choćby to, że po drzemce jest jedzenie i potem aktywnośc
aczkolwiek jak przychodzi taki dzien jak dziś, że wszystko jest "bee" i jesc nie bardzo sie chce, pic też nie, spaniem też gardzi, a i zabawa nie bawi zbyt długo, to całą wiedze z tej książki mogę w buty wsadzić

z resztą Pani Hogg nie bierze pod uwage tego, że dziecku może milion rzeczy "dolegać" oprócz chęci jedzenia, snu, zabawy, potrzeby przytulenia, zmiany otoczenia czy bólu brzuszka
ostatnio mój mąż strzelił takim tekstem "ciekawe ile razy swędziała go noga i płakał, bo nie umiał się podrapać?"
Też właśnie myślałam o drapaniu...

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-11, 18:23   #3950
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
dla Matiego.

Chcecie zająć czymś dziecko minium na pół godziny, polecam włączyć muzykę na winampie i uruchomić wizualizacje. Kornel się wpatrywał, a ja zdążyłam sprzątnąć chate i się umyć, a teraz śpi.
dobre!

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Chwaliłam się Wam, że zrobiłam sobie kolejny tatuaż ?
super jak zrobisz foto wstawiaj bo jestem ciekawa bardzo

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam poczta zaproszenie na ślub ukochanej kuzynki gdzie załączona jest kartka że zapewniony będziemy mieć pokój z opiekunką dla małego i chce mi się płakać bo chyba nas nie będzie na ślubie

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
ale miło, faktycznie szkoda, zawsze z ta kasa problemy..

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wstałam rano i waga pokazała mi dobre wieści Brakowało mi dobrych wieści
gratki

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytalam kiedys ze przy kp mozna wczesniej rozszerzac diete jesli widac ze dziecko sie nie najada mlekiem. Ja planowalam wprowadzac nowe pokarmy po skonczonym 5 miesiacu, ale chyba bede zmuszona zmienic swoje plany... Od kilku dni Julek je co 1-2 godz w ciagu dnia. Wieczorem to w ogole jakis nienajedzony jest. Po kapieli zje z dwoch piersi, zasnie na godzinke i budzi sie dalej glodny i znow obie piersi. Jak juz zasnie na noc to budzi sie co 3-4 godziny glodny mimo ze od jakiegos miesiaca przesypial ladnie noce. Za 9 dni skonczy 4 miesiace i jak tak dalej bedzie planuje podac marchewke... Czy moge tak zrobic przy kp?
właśnie ja tez sie zastanawiam....
moj Alek sie nie najada musze dawac mu troche mm
czy nie warto mu dawac marchewke? albo jabluszko? albo jeden posilek jakis?
aha no i moj Ali ma 3,5 msca...

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 18:28   #3951
Natala84
Zakorzenienie

ja tylko napiszę, że to bardzo częste że dziecko początkowo śpi w nocy super, a potem w okolicach 4-5 miesiąca zaczynają się nocne pobudki a rozszerzanie diety niekoniecznie musi tu pomóc....
edit: dotyczy to rzecz jasna przede wszystkim dzieci kp

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/

Edytowane przez Natala84
Czas edycji: 2014-01-11 o 18:53
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 18:29   #3952
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
My też
Stary 2014-01-11, 18:37   #3953
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Boże ten film jest piekny i zarazem przerażający,,,

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 18:57   #3954
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
a ten growth spurt to nie skok rozwojowy?

nie wiem, ja borykam sie z tym samym
i juz mialam pisac do.was co z tym.zrobic
od.drugiego skonczonego miesiaca Maciek przesypial cale.noce a od tygodnia budzi sie dwa razy
nie wiem czemu
za to od 8-16nie chce jesc
tak jakby mu sie pozajaczkowala noc z dniem
why?
co moge zrobic?
narazie mam pomysl.ze bede w ciagu dnia go duzo karmic to moze w nocy nie bedzie sie budzil glodny
no nie wiem

No włśnie nie. To to nagły skok wzrostu/wagi dziecka i wedy ono chce jeść non stop. O nim mi powtarza nasz pediatra za każdym razem. Nie wiem jak to sie nazywa w polskim słowniku. Skoki rozwojowe to tutaj wonder weeks.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 18:57   #3955
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Boże ten film jest piekny i zarazem przerażający,,,
O jakim filmie mówisz?

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 18:58   #3956
Natala84
Zakorzenienie

Motyl, Gorgulku
wybrałam dziś kaszkę do ekspozycji byłam w rossmannie, przejrzałam składy i ta wydała mi się bardzo sensowna:
https://www.bobo vita.pl/home/produkty/kaszki/kaszka-pszenno-zytnia-pelne-ziarno/
w 100 gram kaszki jest zaledwie 7 gram cukru, nie ma w składzie białego cukru tylko miód (raczej jakieś śladowe ilości, nie powinno uczulić) i cene też ma fajną, niecałe 6 zł a zdrowy brzuszek dobrze ponad 10 zł
spacja do usunięcia

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-01-11, 19:16   #3957
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Motyl, Gorgulku
wybrałam dziś kaszkę do ekspozycji byłam w rossmannie, przejrzałam składy i ta wydała mi się bardzo sensowna:
https://www.bobo vita.pl/home/produkty/kaszki/kaszka-pszenno-zytnia-pelne-ziarno/
w 100 gram kaszki jest zaledwie 7 gram cukru, nie ma w składzie białego cukru tylko miód (raczej jakieś śladowe ilości, nie powinno uczulić) i cene też ma fajną, niecałe 6 zł a zdrowy brzuszek dobrze ponad 10 zł
spacja do usunięcia

Dzięki A nie ma znaczenia,że to po 8 miesiącu?
nie wiesz jeszcze z czym/na czym/w czym będziesz ją podawać?

Idę w kimono, dziecię moje zasnęło o 19.30,ale dała mi dzisiaj w kość. Nie płakała ani nic takiego, o nie. Zaciesz ma, chichra się, ciągle chce się bawić i niesamowicie się wierci.Ciągle wymaga uwagi. I nie chce spać w dzień.
Czy tak będzie już zawsze?

Cieszę się,że jest cudownym aniołkiem,ale jak spała to miałam czas dla siebie i własnych myśli, a teraz jestem zmęczona psychicznie. W dodatku dalej słaba po wirusie...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-11, 19:18   #3958
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
No włśnie nie. To to nagły skok wzrostu/wagi dziecka i wedy ono chce jeść non stop. O nim mi powtarza nasz pediatra za każdym razem. Nie wiem jak to sie nazywa w polskim słowniku. Skoki rozwojowe to tutaj wonder weeks.
I one powinny trwac maks do 2 tyg z tego co mowi nasz pediatra. U nas do tej pory były ze 3 i zawsze trwają około 5 dni.
Tutaj masz fajnie opisane:
http://kellymom.com/bf/normal/growth-spurts/

I co do czasowości to wiadomo, że nie musi się pokrywać, ale tam są okolice 4 miesięcy więc u Ciebie by się zgadzało
Stary 2014-01-11, 19:19   #3959
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dzięki A nie ma znaczenia,że to po 8 miesiącu?
nie wiesz jeszcze z czym/na czym/w czym będziesz ją podawać?

Idę w kimono, dziecię moje zasnęło o 19.30,ale dała mi dzisiaj w kość. Nie płakała ani nic takiego, o nie. Zaciesz ma, chichra się, ciągle chce się bawić i niesamowicie się wierci.Ciągle wymaga uwagi. I nie chce spać w dzień.
Czy tak będzie już zawsze?

Cieszę się,że jest cudownym aniołkiem,ale jak spała to miałam czas dla siebie i własnych myśli, a teraz jestem zmęczona psychicznie. W dodatku dalej słaba po wirusie...
wg mnie to że od 8 miesiąca tyczy się pełnej porcji.
dawać będę na wodzie, łyżeczką a potem pierś do popicia. no chyba że nie bedzie chciała jeść, to wtedy dodam trochę swojego mleka żeby smak był znany

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-01-11, 19:19   #3960
Zakorzenienie

Cytat:
nie
ale moj jest dziwny

wysłane z aplikacji mobilnej wizaz forum.
:d
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości