|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -
Cytat:
przeciwciała anty TPO, HIV, HCV, WR, przeciwciała przeciw plemnikom (przeciwciała przeciw ?), HBS-antygen, progesteron, wolny testosteron, prolaktyna, FSH, LH, SHBG, DHEA ... oczywiście wszystko prywatnie i Tż ma powtórzyć badania i nie jeździć na rowerze (?) Cytat:
![]() Zrobię te badania co ona mi kazała, ale tylko po to żeby uprzedzić tego faceta, bo może też będzie chciał Lh, czy progesteron ... a i jakbyście chciały kiedyś robić badania na hiv to między 19, a 23 dc - tak mam napisane To na prawdę nie wygląda kolorowo
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -
maciejka nie wiem co Ci doradzić
ja zawsze doradzam starania, ale skoro 3 miesiące Ci różnicy nie robią no to czemu nie. tylko szkoda żebyś potem żałowała, że zwlekałaśCytat:
po drugie jedną ikonką to ogarnę, a nawet dwoma --->
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
A mnie boli lewe kolano... na pewno nie od ćwiczeń to od razu zaznaczam bo to był inny ból a już miałam problemy kiedyś z kolanaMI ale obydwoma po intensywnych ćwiczeniach... teraz lekkie i przyjemne ćwiczenia robię, no i dziś powinnam ale mnie boli przy zginaniu
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4564 | ||
|
Wtajemniczenie
|
God dziękuję
Cytat:
Bo mi tylko czytać pozostaje, bo z działań Wcale nie jestem twarda. Rycze jak bóbr Cytat:
![]() No mogłaby chociaż powiedzieć co u mnie może być przyczyną, co podejrzewa, a Tż'owi chociaż głupi cynk zalecić. No i nie przesadzajmy ja nie jestem lekarzem, a tylko poczytałam trochę na tematy, które akurat mnie zaciekawiły. No nic. Idę realizować plan Tż, więc i jutro nie zmierzę tempki, bo będzie po %, ale i po co ja bym ją miała mierzyć. Nie zasmucam już, bo dziś jest dzień God i Cloud
3190g, 55cm ![]() ![]() Edytowane przez debraM Czas edycji: 2014-01-11 o 20:44 |
||
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Debra i jak tu wierzyć w polską służbę zdrowia
normalnie szkoda gadać
|
#4566 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny z tym monitornigiem cyklu to sie idzie raz w polowie cylku na usg, żeby sprawdzić czy owulacja jest i jak w optymistycznej wersji wszystko jest ok to wystarczy, czy trzeba jeszcze jakoś chodzić?
pytam bo jestem ciemna masa w tym temacie, ale sie wybiore bo jak znam życie to mogą wyjść z tego jaja W ramach relaksu oglądam horror, sama... i wymiękam więc robie przerywniki
|
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- debra nie zasmucasz bez przesady to, że nam dziś szczęście dopisało to nie znaczy, że masz nie pisać o swoich problemach ![]() Nie gadaj głupot!
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Debra mam nadzieję, że 4 lutego będziesz zadowolona z wizyty i lekarz zajmie się Wami dobrze i nadzieja wróci
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaczynasz przed owulacja a konczysz po owulacji
|
|
|
#4570 |
|
Rozeznanie
|
Ożesz w du.... ginekologia to jest jednak zawód do szybkiego wzbogacenia się kosztem innych
ehh dzięki za odpowiedź |
|
|
|
#4571 |
|
Rozeznanie
|
Uciekam kobitki działać
![]() Dobrej nocki papa
|
#4572 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I to specjalista od leczenia niepłodności... no żal
|
|
#4573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
normalnie tylko lezec i plakac. Nie wiem co mi sie doslownie stalo , sama jestem za to wszystko na siebie zla a Tz tez dzisiaj nie jest bez winy bo albo udaje ze nie slyszy co do niego mowie ale w ogole tez jakiegos focha ma , moze to przez to , ze dzisiaj u swojej mamusi byl ;| Masakra jednym slowem, wiem ze sa gorsze problemy ale co zrobie ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#4574 | ||
|
Zakorzenienie
|
God nie ćwiczę, mam to gdzieś
regeneruje nogę! Poza tym znów bóle szyjkowe, może owu Dziś kurierów wyślemy bo mnie nosi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi polecali iść w 10-12dc zobaczyć jak się pęcherzyk ma a potem co 3-4 dni, aż do momentu, gdy osiągnie dojrzałość ![]() Te dni co ile chodzić to gin musi zalecić- on oblicza to Bo jak w połowie pójdziesz a ma np cykle 28 dniowe to pójdziesz i nic nie zobaczysz bo będzie po owu ![]() obejrzałam cały! ciekawy bardzo! Lubię takie filmy. Ja też dowiedziałam się kilku mądrych rzeczy Ciekawe jak tam Meire- miała wypić 2 drinki żeby obalić 2 ciąże pewnie leży już pod stołem
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2014-01-11 o 21:21 |
||
|
|
|
#4575 |
|
Rozeznanie
|
no cykle mam 31-32 i niby owu od 16 dnia powinna być, a ten cykl miałam 33 dniowy, chodzenie to pół biedy tylko gorzej, że to prywatnie więc zbankrutuje
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś obmyśliłam następujący plan...
skoro mój gin z medicover nie chciał mi dać skierowania na dokładniejsze badania niż samo TSH, to znalazłam w zakresie mojej karty cos takiego Badania profilaktyczne w oparciu o Program profilaktyki Medicover- raz w roku, w ramach abonamentu każdy pacjent może wykonać kompleksowy przegląd stanu zdrowia. Zakres badań dopasowany jest przez lekarza prowadzącego do potrzeb indywidualnych każdego pacjenta wynikających z płci, wieku i czynników ryzyka. Przegląd stanu zdrowia zawiera wszystkie badania zlecone przez lekarza Medicover pozwalające na ustalenie aktualnego stanu zdrowia pacjenta i umożliwiające wczesne wykrycie ewentualnych nieprawidłowości, czy chorób. i pójdę tam do internisty i sama o te badania poproszę, chyba jak powiem o # i że chcę się strać dalej o dziecko,to to będzie wskazanie do zrobienia tych badań, i powiedzcie o jakie jeszcze badania powinnam poprosić... TSH, ft3, ft4, antyTPO, progesteron, prolaktyna... Byłabym wdzięczna jakbyście pomogły ![]()
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
no to na Twoje cykle powinna być już coś widać na pewno 10 dc, potem iść 13dc i obserwować. A gin? Hmm... wiesz, jedna osoba z mojej rodziny chodzi do prywaciarza i płaci za usg 100 czy 120zł i miała w tym 3 wizyty aby podejrzeć pęcherzyk. Inni sobie życzą za jedno usg tyle. Zależy od gina- musi upuścić z ceny, jakaś zniżka czy coś albo nie wiem...
|
|
|
|
#4578 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nawet z Tż się boję zawsze i potem całą noc przeżywam ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
Poproś o prolaktynę z obciążeniem wtedy wynik jest bardziej miarodajny
|
|
|
#4580 |
|
Rozeznanie
|
Leine dzięki zacna kobieto za mądrości, poszukam, pokombinuje a jak mi z ceny jakiś nie zejdzie to spałuje
![]() cloud lubie oglądac horrory bo zwykle coś sie dzieje i wciągają, tyle że zwykle oglądam z moim mężem, a że oglądam sama to tak na raty po kawałku, żeby adrenalina mnie nie zabiła no ale lubie no, taki mam odchył
|
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dlatego podziwiam
|
|
#4583 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co do lekarza to brak mi słow ja nie wiem, czy oni sobie nie zdają sprawy, że my korzystamy z internetu i dowiadujemy sie paru rzeczy, bo dość często wydaje mi się, że wiemy więcej od nich... ![]() Cytat:
tylko, że ja nie wiem, czy nie pójdę w kolejnej ciąży szybko na zwolnienie ...wydaje mi się, że będę się bała zapitalać tak jak teraz... poczekam co mi lekarz powie... ogólnie rzecz biorąc i tak nie zaczne starać, póki nie zrobię badań, bo kurcze mam wrażenie, że przez jakąś pierdołę doszło do # i może wystarczyły jakieś leki od początku i byłoby ok ![]() zobaczymy co mi lekarz powie w środę... Cytat:
Ja przespałam pół soboty i teraz mnie głowa boli
|
|
#4584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaz wzielam prysznic i myslalam, ze jakos to bedzie a ten, ze spac idzie olal totalnie wszystko wzial tylek za pas i sobie do lozka poszedl a mnie zostawil balagan, ktory zrobil do posprzatania a co. Nie wiem co sie z nim dzisiaj dzieje :/ dlatego nie chcialam, zeby dzisiaj do swojej mamusi jechal ehhh ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma sprawy maciejka hmmm ciężka i nie ciężka sytuacja. Wiesz jak ciężko jest z pracą. Szwagierka znalazła i robiła 'staż' 3 miesiące- obiecywali jej umowę itp itd... po 3 miechach ją ZWOLNILI bo lepiej nową wziąć, mniej zapłacą, im się opłaca... dlatego nie rezygnuj ze starań. Pracuj i rżnij głupa, że nie, absolutnie dziecko nie! A dalej się starajcie, warto. Nie masz na co czekać. I to mówię Ci ja- co rżnęła głupa w pracy dostając umowę na rok- rok się starając i zachodząc jak mi nie przedłużyli umowy... nie ma na co czekać. Dobrze się zbadaj, jak dostaniecie zielone światło to do dzieła |
|
|
|
|
#4586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak masz 2 tyg na podjęcie decyzji to już po wizycie u lekarza będziesz wiedziała na czym stoisz i w sumie dziewczyny mają racje, że jak ci sie uda za 3 miesiące to i tak nie będzie od razu widać
|
|
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak tylko dostaniecie zielone światło to do działa i nie oglądajcie się na innych Bo tak jak mowią z pracą nigdy nic nie wiadomo, raz obiecują złote góry a za chwile wychodzi inaczej. A nie daj Boże zwolnią Cie po tym pół roku i co wtedy, będziesz tylko zła, że się tak zaangażowałaś a oni to zwyczajnie olali, a przez to zaprzestałaś starań o dzidziusia i być może będziesz sobie pluła w brodę, że właśnie w tym czasie mogliście zafasolkować.Więc starajcie się jeśli tylko będziecie mogli, takie jest moje zdanie ![]() I trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Zalamana co do męża to nie wiem co ci doradzić. Coś mu chyba odbiło. Miejmy nadzieje, ze do jutra mu przejdzie.
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Idę już do męża bo marudzi ze tylko wizaż i wizaż. Dobranoc
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

i nie wiem sama co robić? Bo lepsza kasa byłaby i wiecie wyższe potem zasiłki ... niby tylko 3 miesiące różnicy, sama nie wiem co zrobić
pocieszam
pewnie leży już pod stołem