Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska - cz.10 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-11, 20:24   #4561
debraM
Wtajemniczenie

Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -

Cytat:
Napisane przez cloud_on_sky Pokaż wiadomość

Debra, brak mi słów, co za baba
I mówisz, że za takie coś kasę wzięła? A co ona Wam doradziła, guzik
No wypisała mi na kartce:
przeciwciała anty TPO, HIV, HCV, WR, przeciwciała przeciw plemnikom (przeciwciała przeciw ?), HBS-antygen, progesteron, wolny testosteron, prolaktyna, FSH, LH, SHBG, DHEA ... oczywiście wszystko prywatnie i Tż ma powtórzyć badania i nie jeździć na rowerze (?)

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość

To chyba będę codziennie brać gorący prysznic, to może mi się nie będzie cpraz dalej przesuwać
Naprawdę pierwszy raz o tym słyszę

O boziu kochana.......
Tak naprawdę to mogłabyś jej zadać więcej pytan i babka powinna spłonąć tam ze wstydu... to za co ona kasę chciała wziąć jak ani badania nie chciała zrobić sama z siebie, ani porządnego wywiadu, ani wiedzą się nie wykazała, ani żadnego planu co dalej
Dobrze, że macie ten termin na 4.02, oby to byl specjalista a nie ....
no ręce opadają i wszystko inne
Ja muszę brać gorącą kąpiel ..
Zrobię te badania co ona mi kazała, ale tylko po to żeby uprzedzić tego faceta, bo może też będzie chciał Lh, czy progesteron ...

a i jakbyście chciały kiedyś robić badania na hiv to między 19, a 23 dc - tak mam napisane

To na prawdę nie wygląda kolorowo

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 20:28   #4562
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -

maciejka nie wiem co Ci doradzić ja zawsze doradzam starania, ale skoro 3 miesiące Ci różnicy nie robią no to czemu nie. tylko szkoda żebyś potem żałowała, że zwlekałaś

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Dobra moja relacja z wizyty:

No i będzie ta zła wiadomość tego dnia Wiedziałam, że będzie lipa, bo babka pisała sama sobie pochlebne opinie w internecie (widziałam, bo większość wiadomości miała to samo ip), ale że to było 1 min drogi od nas to i tak nas umówiłam Och! Głupia ja, głupia
Najlepszy był Tż, bo nie był nigdy u ginekologa i nie wiedział, że oni tam biorą grubą kasę za nic Powiedział, (on ma lepsze przemyślenia ode mnie ), że oboje moglibyśmy iść na dzi.wki i przynajmniej wyszlibyśmy szczęśliwi, a tyle samo by się dowiedział
Babka totalna porażka.

Wzięła wyniki Tż'a zaczęła coś się pytać o choroby, pracę itp. i ... nie może jeździć na rowerze O papierosy, % nie pytała Powiedziała, że musi powtórzyć badanie iiiiiiii koniecznie u nich
Mi zrobiła USG po tym jak poprosiłam, bo sama na to nie wpadła. Nic mi nie powiedziała co jest na ekranie, ale że ja człowiek wyedukowany to widziałam, że prawy jajnik pusty, bez jakiś większy pęcherzyków, a lewy pełen pęcherzyków. Jak się ubrałam zapytałam o endo .. powiedziała, że nie sprawdziła (chociaż mówiłam, że mam z tym problemy), bo i tak nie było owulacji.
Spoko....
Zleciła mi badania, większość hormony i tu myślałam, że jej coś wygarnę Wypisała mi połowę, co już miałam. Każdy po kolei pokazywałam jej na wynikach (w które wcześniej patrzyła się jakieś 2 min) i pytałam czemu mam je powtarzać więc je wykreślała. No matulu Chciałam się upewnić co do zdania na jej temat, więc pytam: czy mogłam się zarazić od psa mycoplazmą, bo mamy hodowle, a wiem, że były chore?
No i tak potwierdziło się, że babka z kliniki leczenia niepłodności to tłumok
Zapytała, czy mamy objawy w postaci grypy, bo jeżeli nie to nie ma czym się przejmować .....
Mycoplazma nie jest jedna, a ta najbardziej znana i najczęściej przerabiana to Mycoplasma pneumoniae, która nijak ma się do rozmnażania, a lokuje się w płucach i tą ona miała na myśli ....
Noż fuck! Zrobiłam się cała czerwona aż Tż się pytał co mi jest i odpowiedź tej babki była słuszna (wow pierwszy raz) -> z nerwów

Nic nie przypisała Tż'owi na poprawę nasienia. Nic! Ja też nie mam żadnych zaleceń, ani planu leczenia.

Mężulek dobrze skwitował: Pier*** ją i chodźmy się upić

Tadam! ale się rozpisałam
po pierwsze primo KOCHAM TWOJEGO TŻTA za kolejny tekst!!!!

po drugie jedną ikonką to ogarnę, a nawet dwoma ---> nosz co za babsztyl. i takich mamy lekarzy, jakby to moja mama ujęła "za kury i za kaczki się szkolili" . Pewnie byś ją tam jednym zdaniem zacisła gdybyś chciała pokazać ile wiesz na temat owulacji, starań, hormonów, analizy aktywności plemników i całej reszty

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 20:30   #4563
Leine
Zakorzenienie

A mnie boli lewe kolano... na pewno nie od ćwiczeń to od razu zaznaczam bo to był inny ból a już miałam problemy kiedyś z kolanaMI ale obydwoma po intensywnych ćwiczeniach... teraz lekkie i przyjemne ćwiczenia robię, no i dziś powinnam ale mnie boli przy zginaniu

Cytat:
Ale i tak jestem załamana 5 cykl i żadnej owulacji Po co ona mi zleciła przeciwciała plemnikowe, jak ja nie mam owulacji Nigdy nie zrobimy sobie dziecka. Idę płakać
oby do następnej wizyty zleciało szybciutko!!! Mam nadzieję, że nie będziesz wtedy tak nastawiona
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 20:42   #4564
debraM
Wtajemniczenie

God dziękuję

Cytat:
Napisane przez mloda0802 Pokaż wiadomość
Debra akurat to nie ironia bo ja też mam takie odczucia co do Ciebie, wg mnie jesteś osobą głęboko analizującą i to bardzo logicznie i nie ukrywając cenie to u ludzi. Co do tego co piszesz o Tż, on niczego nie musi wiedzieć, babskie gadanie to tylko babskie gadanie. Z drugiej strony fajnie że dba o siebie

Uwielbiam Cię czytać!! Opis niesamowity, i h** tej lekarce w du.pe. Dobrze że macie wizytę w lutym. Jak ja nienawidzę tych psełdo doktorków wwwwrrrr
Debra wg mnie Ty to twarda babka jesteś i nie popuścisz, nie łam się, jesteście na początku drogi i w ogóle to ja nie wiem skąd Ty miałaś taką intuicję żeby tak wcześnie reagować jak jeszcze nie miałaś pewności że coś jest nie tak, chylę czoła

No teraz to na bacika zasłużyłaś ale tylko jeden bez perwersów bo jeszcze by Ci się spodobało! Przecież Ty wiesz że będzie wszystko dobrze, jesteś pod opieką swojej lekarki i niedługo ta wizyta, ja jestem pełna optymizmu że niedługo ustalicie konkretny plan działania i fasolka będzie w tym roku!!
Dziękuję
Bo mi tylko czytać pozostaje, bo z działań wyjdzie :cry
Wcale nie jestem twarda. Rycze jak bóbr Zależało mi na tym USG i mam ... a raczej nie mam

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
po pierwsze primo KOCHAM TWOJEGO TŻTA za kolejny tekst!!!!

po drugie jedną ikonką to ogarnę, a nawet dwoma ---> nosz co za babsztyl. i takich mamy lekarzy, jakby to moja mama ujęła "za kury i za kaczki się szkolili" . Pewnie byś ją tam jednym zdaniem zacisła gdybyś chciała pokazać ile wiesz na temat owulacji, starań, hormonów, analizy aktywności plemników i całej reszty
Bym mu to przekazała, ale niech on lepiej nie wie, że tu się o nim opowiada
No mogłaby chociaż powiedzieć co u mnie może być przyczyną, co podejrzewa, a Tż'owi chociaż głupi cynk zalecić. No i nie przesadzajmy ja nie jestem lekarzem, a tylko poczytałam trochę na tematy, które akurat mnie zaciekawiły.

No nic. Idę realizować plan Tż, więc i jutro nie zmierzę tempki, bo będzie po %, ale i po co ja bym ją miała mierzyć.

Nie zasmucam już, bo dziś jest dzień God i Cloud

3190g, 55cm

Edytowane przez debraM
Czas edycji: 2014-01-11 o 20:44
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 20:43   #4565
Elfka86
Zakorzenienie

Debra i jak tu wierzyć w polską służbę zdrowia normalnie szkoda gadać
Stary 2014-01-11, 20:46   #4566
emagi
Rozeznanie

Dziewczyny z tym monitornigiem cyklu to sie idzie raz w polowie cylku na usg, żeby sprawdzić czy owulacja jest i jak w optymistycznej wersji wszystko jest ok to wystarczy, czy trzeba jeszcze jakoś chodzić? pytam bo jestem ciemna masa w tym temacie, ale sie wybiore bo jak znam życie to mogą wyjść z tego jaja

W ramach relaksu oglądam horror, sama... i wymiękam więc robie przerywniki
emagi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 20:48   #4567
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
A mnie boli lewe kolano... na pewno nie od ćwiczeń to od razu zaznaczam bo to był inny ból a już miałam problemy kiedyś z kolanaMI ale obydwoma po intensywnych ćwiczeniach... teraz lekkie i przyjemne ćwiczenia robię, no i dziś powinnam ale mnie boli przy zginaniu

oby do następnej wizyty zleciało szybciutko!!! Mam nadzieję, że nie będziesz wtedy tak nastawiona
Bidulo to musisz sobie odpuścić ćwiczenia

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

debra nie zasmucasz bez przesady to, że nam dziś szczęście dopisało to nie znaczy, że masz nie pisać o swoich problemach
Nie gadaj głupot!
Stary 2014-01-11, 20:50   #4568
Jagatka_N
Zakorzenienie

Debra mam nadzieję, że 4 lutego będziesz zadowolona z wizyty i lekarz zajmie się Wami dobrze i nadzieja wróci
Stary 2014-01-11, 20:50   #4569
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emagi Pokaż wiadomość
Dziewczyny z tym monitornigiem cyklu to sie idzie raz w polowie cylku na usg, żeby sprawdzić czy owulacja jest i jak w optymistycznej wersji wszystko jest ok to wystarczy, czy trzeba jeszcze jakoś chodzić? pytam bo jestem ciemna masa w tym temacie, ale sie wybiore bo jak znam życie to mogą wyjść z tego jaja

Z tego co wiem to idzie się kilka razy... zalezy od dlugosci cyklu i wtedy sie zaczyna... co 2-3 dni
Zaczynasz przed owulacja a konczysz po owulacji
Stary 2014-01-11, 20:54   #4570
emagi
Rozeznanie

Ożesz w du.... ginekologia to jest jednak zawód do szybkiego wzbogacenia się kosztem innych ehh dzięki za odpowiedź
Stary 2014-01-11, 20:59   #4571
mloda0802
Rozeznanie

Uciekam kobitki działać sexi bielizna już naszykowana, będzie dzisiaj hula hula

Dobrej nocki papa

Dukam sobie la la la --> Bitch in process...
72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62

Dni bez fajek --> Oczyszczanie

mloda0802 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 21:02   #4572
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
witam, gratuluję god i cloud 2 kresek

Wróciłam z roboty i padam.

U nas znów zmiana... przekładamy starania ( min o 6 miesięcy) pewno zostanę tutaj sama.
Cytat:
wizytę mam dopiero 15.01.

wiecie co

trochę mi się skomplikowała sytuacja, lekarz kazał 3-6 miesięcy poczekać, a dostałam propozycję pracy parę dni temu...tylko muszę przez te 6 miesięcy być dyspozycyjna i nie wiem sama co robić? Bo lepsza kasa byłaby i wiecie wyższe potem zasiłki ... niby tylko 3 miesiące różnicy, sama nie wiem co zrobić bo z drugiej strony chciałabym już teraz dzidziusia... no sama nie wiem co mam myśleć..
a z drugiej strony nie wiadomo przecież czy od razu zajdę...tylko, że jak dam słowo, to nie chciałabym go złamać i bądź tu mądry

czekam jeszcze na wizytę u lekarza, bo może te 6 miesięcy i tak będiemy musieli poczekać?
Ciężka sprawa, może poczekaj do wizyty z podjęciem decyzji. Mimi wszystko zdecydowałabym się chyba jednak na tą pracę, to tylko 3 m-ce więcej i wcale nie musi to oznaczać żadnych starań. Bo nawet gdybyś zaszła w ciąże po tych 3-4 miesiącach, no to to będą początki ciąży, więc moze dałabyś radę dotrwać w tej pracy. No sama nie wiem, musisz to przemyśleć

Cytat:
Napisane przez marti_88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak się strasznie ciesze, ze taki dobry dzień jest
Mnie tak dzisiaj nosiło ze okna pomylam i cale mieszkanie wysprzatane.

ja zrobię jutro test rano bo juz nie mogę wytrzymac z ciekawości. Jakos dziwnie nietypowo sie czuje poza tym wole juz wiedzieć czy jestem w ciąży czy nie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No to kciuki za jutro!!! Czyżby faktycznie zaczął się wysyp?

Cytat:
Dobra moja relacja z wizyty:

No i będzie ta zła wiadomość tego dnia Wiedziałam, że będzie lipa, bo babka pisała sama sobie pochlebne opinie w internecie (widziałam, bo większość wiadomości miała to samo ip), ale że to było 1 min drogi od nas to i tak nas umówiłam Och! Głupia ja, głupia
Najlepszy był Tż, bo nie był nigdy u ginekologa i nie wiedział, że oni tam biorą grubą kasę za nic Powiedział, (on ma lepsze przemyślenia ode mnie ), że oboje moglibyśmy iść na dzi.wki i przynajmniej wyszlibyśmy szczęśliwi, a tyle samo by się dowiedział
Babka totalna porażka.

Wzięła wyniki Tż'a zaczęła coś się pytać o choroby, pracę itp. i ... nie może jeździć na rowerze O papierosy, % nie pytała Powiedziała, że musi powtórzyć badanie iiiiiiii koniecznie u nich
Mi zrobiła USG po tym jak poprosiłam, bo sama na to nie wpadła. Nic mi nie powiedziała co jest na ekranie, ale że ja człowiek wyedukowany to widziałam, że prawy jajnik pusty, bez jakiś większy pęcherzyków, a lewy pełen pęcherzyków. Jak się ubrałam zapytałam o endo .. powiedziała, że nie sprawdziła (chociaż mówiłam, że mam z tym problemy), bo i tak nie było owulacji.
Spoko....
Zleciła mi badania, większość hormony i tu myślałam, że jej coś wygarnę Wypisała mi połowę, co już miałam. Każdy po kolei pokazywałam jej na wynikach (w które wcześniej patrzyła się jakieś 2 min) i pytałam czemu mam je powtarzać więc je wykreślała. No matulu Chciałam się upewnić co do zdania na jej temat, więc pytam: czy mogłam się zarazić od psa mycoplazmą, bo mamy hodowle, a wiem, że były chore?
No i tak potwierdziło się, że babka z kliniki leczenia niepłodności to tłumok
Zapytała, czy mamy objawy w postaci grypy, bo jeżeli nie to nie ma czym się przejmować .....
Mycoplazma nie jest jedna, a ta najbardziej znana i najczęściej przerabiana to Mycoplasma pneumoniae, która nijak ma się do rozmnażania, a lokuje się w płucach i tą ona miała na myśli ....
Noż fuck! Zrobiłam się cała czerwona aż Tż się pytał co mi jest i odpowiedź tej babki była słuszna (wow pierwszy raz) -> z nerwów

Nic nie przypisała Tż'owi na poprawę nasienia. Nic! Ja też nie mam żadnych zaleceń, ani planu leczenia.

Mężulek dobrze skwitował: Pier*** ją i chodźmy się upić

Tadam! ale się rozpisałam
Ręce opadają... i cycki też... Koszmar co za lekarze I to specjalista od leczenia niepłodności... no żal
Stary 2014-01-11, 21:10   #4573
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:

Kochana co się dzieje że u Was takie burze? Myślisz że to przez ciążowe hormony czy faktycznie Tż Ci podłazi pod skórę ?? pocieszam
Ja juz sama nie wiem, z jednej strony jestem tak szczesliwa dzisiaj pozytywnymi wiadomosciami od dziewczyn a z drugiej zlapalam jakiegos dola z niewiadomego powodu. Mysle, ze to moze ciazowe hormony, bo tylko chce mi sie plakac i kompletnie nie mam na nic sily normalnie tylko lezec i plakac. Nie wiem co mi sie doslownie stalo , sama jestem za to wszystko na siebie zla a Tz tez dzisiaj nie jest bez winy bo albo udaje ze nie slyszy co do niego mowie ale w ogole tez jakiegos focha ma , moze to przez to , ze dzisiaj u swojej mamusi byl ;|
Masakra jednym slowem, wiem ze sa gorsze problemy ale co zrobie

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 21:10   #4574
Leine
Zakorzenienie

God nie ćwiczę, mam to gdzieś regeneruje nogę! Poza tym znów bóle szyjkowe, może owu Dziś kurierów wyślemy bo mnie nosi

Cytat:

Dobrej nocki papa
leć i korzystaj!!!
Cytat:

kochana zależy ilu dniowe masz cykle?
Mi polecali iść w 10-12dc zobaczyć jak się pęcherzyk ma a potem co 3-4 dni, aż do momentu, gdy osiągnie dojrzałość
Te dni co ile chodzić to gin musi zalecić- on oblicza to Bo jak w połowie pójdziesz a ma np cykle 28 dniowe to pójdziesz i nic nie zobaczysz bo będzie po owu
obejrzałam cały! ciekawy bardzo! Lubię takie filmy. Ja też dowiedziałam się kilku mądrych rzeczy

Ciekawe jak tam Meire- miała wypić 2 drinki żeby obalić 2 ciąże pewnie leży już pod stołem

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2014-01-11 o 21:21
Stary 2014-01-11, 21:18   #4575
emagi
Rozeznanie

no cykle mam 31-32 i niby owu od 16 dnia powinna być, a ten cykl miałam 33 dniowy, chodzenie to pół biedy tylko gorzej, że to prywatnie więc zbankrutuje
Stary 2014-01-11, 21:23   #4576
Jagatka_N
Zakorzenienie

A ja dziś obmyśliłam następujący plan...
skoro mój gin z medicover nie chciał mi dać skierowania na dokładniejsze badania niż samo TSH, to znalazłam w zakresie mojej karty cos takiego

Badania profilaktyczne w oparciu o Program profilaktyki Medicover- raz w roku, w ramach abonamentu każdy pacjent może wykonać kompleksowy przegląd stanu zdrowia. Zakres badań dopasowany jest przez lekarza prowadzącego do potrzeb indywidualnych każdego pacjenta wynikających z płci, wieku i czynników ryzyka. Przegląd stanu zdrowia zawiera wszystkie badania zlecone przez lekarza Medicover pozwalające na ustalenie aktualnego stanu zdrowia pacjenta i umożliwiające wczesne wykrycie ewentualnych nieprawidłowości, czy chorób.

i pójdę tam do internisty i sama o te badania poproszę, chyba jak powiem o # i że chcę się strać dalej o dziecko,to to będzie wskazanie do zrobienia tych badań, i powiedzcie o jakie jeszcze badania powinnam poprosić...
TSH, ft3, ft4, antyTPO, progesteron, prolaktyna...
Byłabym wdzięczna jakbyście pomogły
Stary 2014-01-11, 21:23   #4577
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
no cykle mam 31-32 i niby owu od 16 dnia powinna być, a ten cykl miałam 33 dniowy, chodzenie to pół biedy tylko gorzej, że to prywatnie więc zbankrutuje
no to na Twoje cykle powinna być już coś widać na pewno 10 dc, potem iść 13dc i obserwować. A gin? Hmm... wiesz, jedna osoba z mojej rodziny chodzi do prywaciarza i płaci za usg 100 czy 120zł i miała w tym 3 wizyty aby podejrzeć pęcherzyk. Inni sobie życzą za jedno usg tyle. Zależy od gina- musi upuścić z ceny, jakaś zniżka czy coś albo nie wiem...
Stary 2014-01-11, 21:27   #4578
cloud_on_sky
Rozeznanie

Cytat:
Podziwiam ja nawet z Tż się boję zawsze i potem całą noc przeżywam Jedynie zombiaki mogę oglądać non stop i się cieszę

Cytat:

Dobrej nocki papa
Owocnej nocki

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
Ja juz sama nie wiem, z jednej strony jestem tak szczesliwa dzisiaj pozytywnymi wiadomosciami od dziewczyn a z drugiej zlapalam jakiegos dola z niewiadomego powodu. Mysle, ze to moze ciazowe hormony, bo tylko chce mi sie plakac i kompletnie nie mam na nic sily normalnie tylko lezec i plakac. Nie wiem co mi sie doslownie stalo , sama jestem za to wszystko na siebie zla a Tz tez dzisiaj nie jest bez winy bo albo udaje ze nie slyszy co do niego mowie ale w ogole tez jakiegos focha ma , moze to przez to , ze dzisiaj u swojej mamusi byl ;|
Masakra jednym slowem, wiem ze sa gorsze problemy ale co zrobie

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Ach, przykre, że się kłócicie. Czasami takie małe awantury bolą bardziej Mam nadzieję, że dojdziecie szybciutko do porozumienia, a Ty się nie denerwuj, szkoda zdrowia dzidziusia

27.08.2014 Oluś
cloud_on_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 21:35   #4579
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Noo dlatego ja też nigdy się nie zdecydowałam na monitoring. Wystarczyło mi jedno usg najlepiej w okolicy owu no i prowadzenie wykresu

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
skoro mój gin z medicover nie chciał mi dać skierowania na dokładniejsze badania niż samo TSH, to znalazłam w zakresie mojej karty cos takiego

Badania profilaktyczne w oparciu o Program profilaktyki Medicover- raz w roku, w ramach abonamentu każdy pacjent może wykonać kompleksowy przegląd stanu zdrowia. Zakres badań dopasowany jest przez lekarza prowadzącego do potrzeb indywidualnych każdego pacjenta wynikających z płci, wieku i czynników ryzyka. Przegląd stanu zdrowia zawiera wszystkie badania zlecone przez lekarza Medicover pozwalające na ustalenie aktualnego stanu zdrowia pacjenta i umożliwiające wczesne wykrycie ewentualnych nieprawidłowości, czy chorób.

i pójdę tam do internisty i sama o te badania poproszę, chyba jak powiem o # i że chcę się strać dalej o dziecko,to to będzie wskazanie do zrobienia tych badań, i powiedzcie o jakie jeszcze badania powinnam poprosić...
antyTg i może jakieś badania hormonów płciowych typu estradiol, progesteron itd?
Poproś o prolaktynę z obciążeniem wtedy wynik jest bardziej miarodajny
Stary 2014-01-11, 21:38   #4580
emagi
Rozeznanie

Leine dzięki zacna kobieto za mądrości, poszukam, pokombinuje a jak mi z ceny jakiś nie zejdzie to spałuje

cloud lubie oglądac horrory bo zwykle coś sie dzieje i wciągają, tyle że zwykle oglądam z moim mężem, a że oglądam sama to tak na raty po kawałku, żeby adrenalina mnie nie zabiła no ale lubie no, taki mam odchył
Stary 2014-01-11, 21:40   #4581
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
antyTg i może jakieś badania hormonów płciowych typu estradiol, progesteron itd?
Poproś o prolaktynę z obciążeniem wtedy wynik jest bardziej miarodajny
Dzięki God
Stary 2014-01-11, 21:42   #4582
cloud_on_sky
Rozeznanie

Cytat:
cloud lubie oglądac horrory bo zwykle coś sie dzieje i wciągają, tyle że zwykle oglądam z moim mężem, a że oglądam sama to tak na raty po kawałku, żeby adrenalina mnie nie zabiła no ale lubie no, taki mam odchył
Ja też lubię tylko nie sama dlatego podziwiam

27.08.2014 Oluś
cloud_on_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 21:46   #4583
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywiście cięzko w takiej sytuacji podjąć zdecydowanie decyzję
Po wizycie u gina pewnie będziesz już więcej wiedziała.
A do kiedy musisz dać odpowiedź?
2 tygodnie na podjęcie decyzji...

Cytat:
Ale i tak jestem załamana 5 cykl i żadnej owulacji Po co ona mi zleciła przeciwciała plemnikowe, jak ja nie mam owulacji Nigdy nie zrobimy sobie dziecka. Idę płakać
zrobicie sobie, zobaczysz

a co do lekarza to brak mi słow ja nie wiem, czy oni sobie nie zdają sprawy, że my korzystamy z internetu i dowiadujemy sie paru rzeczy, bo dość często wydaje mi się, że wiemy więcej od nich...

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
Ciężka sprawa, może poczekaj do wizyty z podjęciem decyzji. Mimi wszystko zdecydowałabym się chyba jednak na tą pracę, to tylko 3 m-ce więcej i wcale nie musi to oznaczać żadnych starań. Bo nawet gdybyś zaszła w ciąże po tych 3-4 miesiącach, no to to będą początki ciąży, więc moze dałabyś radę dotrwać w tej pracy. No sama nie wiem, musisz to przemyśleć
ciekawe tylko czy oni nie sądzą, że wtedy pracowałabym 6 miesięcy +ok 3

tylko, że ja nie wiem, czy nie pójdę w kolejnej ciąży szybko na zwolnienie ...wydaje mi się, że będę się bała zapitalać tak jak teraz...

poczekam co mi lekarz powie... ogólnie rzecz biorąc i tak nie zaczne starać, póki nie zrobię badań, bo kurcze mam wrażenie, że przez jakąś pierdołę doszło do # i może wystarczyły jakieś leki od początku i byłoby ok

zobaczymy co mi lekarz powie w środę...

Cytat:
a szukałaś jakiegoś lekarza na nfz? może znajdziesz kogoś do monitoringu?

Ja przespałam pół soboty i teraz mnie głowa boli i nudzi nam się tż, bo ani się bzykać nie możemy, ani nic

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 21:50   #4584
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloud_on_sky Pokaż wiadomość
Ach, przykre, że się kłócicie. Czasami takie małe awantury bolą bardziej Mam nadzieję, że dojdziecie szybciutko do porozumienia, a Ty się nie denerwuj, szkoda zdrowia dzidziusia
Wiem kochana dzidzius jest najwazniejszy, dlatego poszlam wziac prysznic, zeby troche sie odstresowac. Mam nadzieje, ze do jutro to wszystko przejdzie.
Chociaz wzielam prysznic i myslalam, ze jakos to bedzie a ten, ze spac idzie olal totalnie wszystko wzial tylek za pas i sobie do lozka poszedl a mnie zostawil balagan, ktory zrobil do posprzatania a co. Nie wiem co sie z nim dzisiaj dzieje :/ dlatego nie chcialam, zeby dzisiaj do swojej mamusi jechal ehhh

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-01-11, 21:53   #4585
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Leine dzięki zacna kobieto za mądrości, poszukam, pokombinuje a jak mi z ceny jakiś nie zejdzie to spałuje
są ludzie i ludziska hehe... oczy zrobiłam jak to mi moja bratowa powiedziała- musisz dobrze poszukać takiego gina po prostu
nie ma sprawy

maciejka hmmm ciężka i nie ciężka sytuacja. Wiesz jak ciężko jest z pracą. Szwagierka znalazła i robiła 'staż' 3 miesiące- obiecywali jej umowę itp itd... po 3 miechach ją ZWOLNILI bo lepiej nową wziąć, mniej zapłacą, im się opłaca... dlatego nie rezygnuj ze starań. Pracuj i rżnij głupa, że nie, absolutnie dziecko nie! A dalej się starajcie, warto. Nie masz na co czekać. I to mówię Ci ja- co rżnęła głupa w pracy dostając umowę na rok- rok się starając i zachodząc jak mi nie przedłużyli umowy... nie ma na co czekać. Dobrze się zbadaj, jak dostaniecie zielone światło to do dzieła
Stary 2014-01-11, 21:58   #4586
emagi
Rozeznanie

Cytat:

a szukałaś jakiegoś lekarza na nfz? może znajdziesz kogoś do monitoringu?

(
No u mnie w mieścinie jest problem że na nfz nie mają dobrego sprzętu i dlatego mnie prywatnie facet odsyłał, jeszcze poszukam w okolicy, ale jak nie będzie wyjścia to pójde prywatnie, trudno wszystkie poświęcamy i kase i nerwy w imie tego wyższego celu

Jak masz 2 tyg na podjęcie decyzji to już po wizycie u lekarza będziesz wiedziała na czym stoisz i w sumie dziewczyny mają racje, że jak ci sie uda za 3 miesiące to i tak nie będzie od razu widać
Stary 2014-01-11, 21:59   #4587
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
są ludzie i ludziska hehe... oczy zrobiłam jak to mi moja bratowa powiedziała- musisz dobrze poszukać takiego gina po prostu
nie ma sprawy

maciejka hmmm ciężka i nie ciężka sytuacja. Wiesz jak ciężko jest z pracą. Szwagierka znalazła i robiła 'staż' 3 miesiące- obiecywali jej umowę itp itd... po 3 miechach ją ZWOLNILI bo lepiej nową wziąć, mniej zapłacą, im się opłaca... dlatego nie rezygnuj ze starań. Pracuj i rżnij głupa, że nie, absolutnie dziecko nie! A dalej się starajcie, warto. Nie masz na co czekać. I to mówię Ci ja- co rżnęła głupa w pracy dostając umowę na rok- rok się starając i zachodząc jak mi nie przedłużyli umowy... nie ma na co czekać. Dobrze się zbadaj, jak dostaniecie zielone światło to do dzieła
Maciejka myślę ze leine ma rację co do tych starań.
Stary 2014-01-11, 22:00   #4588
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
nie ma sprawy

Leine ma całkowitą racje jak tylko dostaniecie zielone światło to do działa i nie oglądajcie się na innych Bo tak jak mowią z pracą nigdy nic nie wiadomo, raz obiecują złote góry a za chwile wychodzi inaczej. A nie daj Boże zwolnią Cie po tym pół roku i co wtedy, będziesz tylko zła, że się tak zaangażowałaś a oni to zwyczajnie olali, a przez to zaprzestałaś starań o dzidziusia i być może będziesz sobie pluła w brodę, że właśnie w tym czasie mogliście zafasolkować.

Więc starajcie się jeśli tylko będziecie mogli, takie jest moje zdanie

I trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze

Stary 2014-01-11, 22:03   #4589
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:

a toxo, cyto miałaś robione?? ALe chętnie się dowiem co jeszcze, bo sama będę chciała prosić o badania...tylko zastanawiam się czy robić już teraz czy za jakiś czas?

Cytat:
Dzięki God

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 22:06   #4590
God Of War 20
Zakorzenienie

Zalamana co do męża to nie wiem co ci doradzić. Coś mu chyba odbiło. Miejmy nadzieje, ze do jutra mu przejdzie.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Idę już do męża bo marudzi ze tylko wizaż i wizaż. Dobranoc

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości