|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI
Cytat:
![]() http://www.hairstore.pl/olivia-garde...owy-p2303.html Cytat:
ja swoja nie wykonczylam, tak mnie zdraznila pewnego dnia, ze polowka poleciala do kosza, co za bubel posklejala mi wlosy i przy czesaniu wyrywalam kleby, co mycie mialam wrazenie ze coraz mocniej oblepia mi czyms wlosy bylo coraz gorzej, tuz po wysuszeniu znosne, kolejne dni coraz b suche no koszmar ![]() ale oczyscilam je porzadnie szamponem natei, do tego maska z loreala i to ta cholerna odzywka tak mi dokopywala ![]() oczysc wlosy ziolowym, ja dopiero po 2-3 myciach zmylam to lepkie cos z wlosow po GD
|
|
#602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to może rzeczywiście lepiej podetnij te 5-6cm żeby pozbyć się tych suchych końcówek ? Nie ma co rozpaczać szybko odrosną i będą zdrowsze ![]() Ja też niebawem lece na podcięcie do fryza
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli wlosy dalej sa beznadziejne to strzyzenie. nigdy sie nie zawiodlam, ale po swoich wlosach wiem, ze gdy sa juz za bardzo oblepione silikonami albo jakims filmem peg itp. to wlasnie efekt jest mega zniszczonych wlosow, cos jak przeproteinowanie ale z gumowa warstewka wyczuwalna podczas czesania. goodbay damage robi to w kilka uzyc- takie dziwne oblepienie i to nie jest dobry kosmetyk
|
|
#604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo ostatnio też mnie zaczynają denerwować, zwłaszcza pasma przy twarzy które same się już wykruszają
|
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlosy zbyt dlugo nasycone proteinami beda suche, szorstkie i beda sie łamac i kruszyc. dobrze jakbys po familijnym dala na nie cos nawilzajacego i zmiekczajacego- wtedy zobaczysz jak to z nimi jest. powiem wam ze nie wiem jak to jest gdy pasma przy twarzy sie krusza, czy sa rzadsze itp. ja tam wlasnie mam wlosy najbardziej gladkie, proste piekne
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Bunny czyli mam teraz kilka razy umyc jakims oczyszczajacym np Joanna Naturia bez zabezpieczenia koncow i potem maska czerwona Loreala albo moze byc lekka odzywka jak Mrs Potters?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc co jakiś czas próbuje inny ale kiepsko cos powiedzieć czy lepiej ![]() podetnij póki zima do lata odrosna piękne i gładkie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ostatnio po tak zachwalanej przeze mnie shaumie wyskoczyły mi jakies krostki w głowie
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|||
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, mozesz dac przed myciem olej na dlugosci i konce, jesli chcesz miec pewnosc ze to nie kwestia tego ze byly suche po prostu. nie dawaj juz nic bez splukiwania bo to oblepia wlosy. jaka masz mrs potters? bo jak ta z herbata i jedwabiem to kicha- tam sa proteiny i moga znow nasilic suchosc i sztywnosc... nie masz garnier karite? albo jakiejs isany? moze byc czerwony loreal- po nim zobaczysz realnie swoje konce- moje sa zawsze po tym detoksie takie miesiste i pogrubione
|
|
#609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety te pasmo z przodu tak sobie wycieniowałam, że jest grubości kitki osoby, która ma nie za dużo włosów (mam bardzo dużo włosów).A moją największą teraz zmorą jest łupież i okropne strupy na głowie... Walczę już od dwóch miesięcy |
|
|
|
|
#610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupilam do czesania/szczotkowania/rozczesywania po myciu jak wlosy sa juz suche.od tygodnia elektryzowaly mi sie wlosy bardzo i tz mi powiedzial ze to przez to ze moja szczotka ta z rossmana jest plastikowa, a mowi kup drewniana- zeby igly byly drewniane- to nie beda sie elektryzowac, no to zobaczymy ale ten sam typ co ta z rossa bo uwielbiam jak one wlosy wygladzaja i prostuja ja to z oczyszczajacych to albo familijny albo natei- one mi sluza i ich sie trzymam. schauma to mozna strasznie wlosy przeproteinowac jesli ktos uzywa np. odzywki nivea- ja tak kiedys zrobilam i myslalam ze dobrych wlosow juz nie odzyskam ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
mnie teraz szybko uleczylo
|
|
#611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...o-lupiezu.html sama jej używam od czasu do czasu jak zbyt mi się włosy przetłuszczają
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
||
|
|
|
#612 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#613 |
|
Wtajemniczenie
|
Renatka dzieki
![]() zgładziłam dziś odrost i jest ładnie tylko nie wiem dlaczego drapałam się cały czas od zmycia farby i wysuszenia włosów??![]() GD mi tak nie robiło jak Tobie Bunny, choć ja używam raz na ruski rok bo mam tyle tych odżywek/masek to zużycia. A co z nawilżających masek polecasz oprócz garnierów? bo jeszcze resztki fructisów mam, ale bym coś innego na spróbowanie kupiła
|
#614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze nie wiem ktory masz, bo ja tylko takie uczucie mialam jak uzywalam tego mojego tz z mentolem, to takie mrowienie i zimno robil ten zwykly babski nie, jak zwykly szampon, tyle ze nic nie swedzi ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
i chyba tyle na naszym popularnym rynku... wszelkie gliss kury to proteinowki...
|
|
#615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam ten babski, tylko, że jak nałoże na włosy to masuje nim głowę to on ma taką jakby tępą konsystencję... Ciężko to określić, fajna sprawa
|
|
|
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#617 |
|
Wtajemniczenie
|
czyli loreal ten czerwony co zachwalacie może być?
|
#618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez tak nie raz mam z tym swędzeniem, szczególnie w nocy jak leże na poduszce pierwszy raz
|
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
moze, ja uwielbiam bo czuje ze nawilza
Cytat:
![]() mnie tak swedzi tylko gdy pojde spac z wilgotnymi lub mokrymi wlosami.
|
|
#621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja takie swędzenie tylko po samym farbowaniu, teraz już nie... ok, dzięki
|
|
#623 |
|
Konto usunięte
|
Dzień doberek
![]() Asiu ale pięknie ci wyszło po tym 111 O kurcze, dziewczyny, ale macie biedactwa problemy z włosami Mnie tam swędzenie jeszcze nie dopadło ![]() bunny ale mnie nastraszyłaś tym GD. A ja ją kupiłam ostatnio, i teraz będę bała się ją użyć. A odżywki z timotei też są nawilżające chyba? Nie mają chyba protein? Edytowane przez 201606240916 Czas edycji: 2014-01-12 o 08:32 |
|
|
|
#624 | |||
|
Zakorzenienie
|
wczoraj już nie miałam siły pisać
![]() posałam jak kawka i teraz znowu sie do ro zbieram ![]() Cytat:
Patrz no tą wstrętną odzywkę ![]() ja myslałam,że to takie cudo a tu co uzycie te to wieksze siano spuszone na głowie Moja chyba tez poleci do kosza,albo oddam koleżance z pracy ![]() Cytat:
![]() może nie są jakies mega długie,ale połączenie długich włosów sianaowatych na końcu i do tego blond na prawde nie jest fajne ![]() i nie wiem czy tonie jest tak,że lepiej wyglądałam w krótszych takich jak Wam kiedyś wstawiałam ![]() Do tego bym grzywke dorobiłabym to i kitka inaczej wyglądałaby i w ogóle. Nie wiem,może zaczynam cudować,ale coraz częściej mam ochote je więcej podciąć, bo co z tego,że sa długie jak wstyd rozpuścić je bez wyprostowania i chodze w związanych ciągle,no bez sensu ![]() Cytat:
![]() w takim razie Potters odpada,bo poszłam do łazienki i to jest ta z jedwabiem i aloesem ![]() Z odzywek mam jeszcze fioletowego Loreala, Stapiza zakwaszającego, expresowa kuracje z olejkami z Dove, z takich prostych to niestety żadnej nie mam albo to tez ten olejek z Marionu lub Oriflame który używam po każdym myciu i czasem nawet na drugi dzień,żeby końcówki ujarzmić. Może ona mi sie nadludowały i mam masakre na głowie z masek mam Loreala czerwonego,Glorie, Nutri Gładki,Wellea Mouisture, Chantal nawilżający i Ziaje wygładzającą ![]() Trochę mnie poniosło ostatnio ![]() Bunny będe Ci wdzięczna za każdą rade,a jak powiesz,że trzeba ściąć to schlastam i to dość sporo ![]() a i kupiłam wczoraj ten szampon: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...g-shampoo.html |
|||
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- bunny- fajna ta szczota, ja musze jak sie kiedys w koncu wybiore w trase do rossmana kupic tą plastikową wlasnie. i powiedz mi co myslisz o tym,żebym za jakis tydzien zgładziła odrost jeszcze na poziomie 10, a potem, zanim mi moj odrost sie pojawi pofarbowała tym poziomem 8- to bym robiła po chrzcinach, czyli troche ponad tydzien po farbowaniu na jaśniutko odrostów. Boje sie,ze bede wyglądac zdecydowanie źle początkowo, bo wiaodmo jak to włosy rozjasniaczowe.. i ze nie zdaze tych włosów domyc, clipy nie beda pasowac itp- a chce sobie strzelic jakies grube loczki na chrziny dokopie włosy takim farbowaniem? ten poziom 10 to tylko na odrost jakby co, jak zawsze.
|
|
#626 |
|
Konto usunięte
|
Ja po tym ostatnim podcięciu jestem bardzo zadowolona z włosów. O wiele lepiej wyglądają, i co najważniejsze, nie puszą sie już. Jeszcze tylko po prawej stronie mam takie resztki po tych nieszczęsnych degażówkach, ale ich pozbędę się jak znowu podrosną. Bo musiałabym zciąć przy uszach. A nie chcę już aż tak krótkich włosów.
|
|
|
|
#627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kurde ile to ja już na farbie lece...nie mam pojęcia ![]() ![]() Zerknęłam szybko na bloga Bunny,to wychodzi na to,że jakoś od maja/czerwca 2011 roku robie na farbie włosy już
Edytowane przez xXxKYLIExXx Czas edycji: 2014-01-12 o 08:56 |
||
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
ja to nie musze pamietac, widze to po włosie, do ucha na samym ziołowym szamponie rozczesze (tj bez zadnej maski i odzywki), ale poniżej to juz ni chu chu
swoich teraz nie zapuszczam, bo bede sukcesywnie scinac rozjasniacz, takze teraz bede miała ciagle do ramion ![]() uuu, to juz półtora roku, super!
|
#629 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
ale na naszym blondyniarskim wątku to nie ma brzydkich Pań
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.

nie chce mi sie wstac z lozka i do lazienki na sklad popatrzec.
ja swoja nie wykonczylam, tak mnie zdraznila pewnego dnia, ze polowka poleciala do kosza, co za bubel 
nie wiem co sie dzieje ale koncowki sa makabryczne po prostu:banghead: dawno takiego czegos nie mialam. Ja mam wlosy sciete w "jezyczek" i wisi mi taka sucha miotla na tych najduzszych koncach. Jestem na tyle zdesperowana ze mam ochote i chyba to zrobie,pojsc i sciac z 5-6 cm

a ostatnio po tak zachwalanej przeze mnie shaumie wyskoczyły mi jakies krostki w głowie