![]() |
#1321 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu
Niestety nie wszyscy maja rowne wyczucie,co wypada wklejac a co nie.
Ale jak sie poszpera w ustawieniach FB to mozna znalezc ustawienie,"ukryj posty tego uzytkownika". Ja tak zrobilam z jedna dziewczyna to srednio co 2h klejala jakies bzdurne foty a to kawy na sniadanie,a to sprzetu muzycznego,a to nienaturalne zdjecia zwwierzat np w przebraniu mikolaja. Raz na jakis czas wchodze na jej profil zeby zobaczyc co slychac,o ile mi sie uda przebic przez ten caly jej smietnik fot.z neta,bo jednak ja sama lubie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1322 |
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Czytam wątek do końca, zjeżdżam w dół, a tam w nowych wątkach - "Dzidziuś dupkę w nocnik mieści - zaściankowe opowieści"
![]() ![]()
![]() |
#1323 |
Przyczajenie
|
A ja dzisiaj skasowałam swoje i małej zdjęcia z FB, jak ktoś będzie zainteresowany jak mała rośnie to przyjdzie i odwiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1324 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tutaj mama, która udziela się na wątku "Dzidziuś..." My mamy po prostu poczucie humoru ![]() Jestem w szoku, że ktoś odebrał ten tytuł na poważnie ![]() ![]() Poza tym przypominam, że to odchowalnia a nie dział praca i biznes ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I co Wam powiem. Zapalenie mózgu może i mam, ale na pewno nie odpieluszkowe ![]() ![]() ![]() A co do uzewnętrzniania się na fejsbukach i innych tłiterach.. To styl danej osoby i raczej nie zależy od posiadania lub nie dziecka. Mam znajomą, bezdzietną zaznaczam, która zdj profilowe i zdj w tle zmienia średnio 4x w tygodniu, plus wrzuca masę identycznych słotfoci i co? I muszę z tym żyć ![]() ![]() Znam też osoby dzieciate, które nie wrzucają zdjęć praktycznie wcale. Wszystko zależy od charakteru i stylu ekspresji ![]()
![]() |
![]() |
#1327 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Ależ to nie chodzi o to, że ktokolwiek odmawia wam poczucia humoru czy że odbieramy to na poważnie.
![]() |
![]() |
#1328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zarzucanie i zalewanie fajsa życiem to drugi aspekt mojej wypowiedzi. Tym bardziej że sama napisałam, że nie uważam, żeby to zależało faktu posiadania dziecka.
![]() |
![]() |
#1329 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1330 |
damn good coffee
|
O to, że 3/4 mamusiowych wątków na Wizażu ma w tytule kupę, bąki, siusianie, wymiotowanie, atrakcje okołoporodowe i insze takie (tak jakby macierzyństwo tylko z tym się wiązało), a jak ktoś zwraca uwagę, że może to nie jest takie zabawne jak się wydaje, a czasem wręcz żenujące (przebywa tu całe mnóstwo użytkowników i siłą rzeczy nie jest trudno natknąć się na takie perełki), to jest lament i olaboga, nic nie wiesz bo nie masz dziecka, jak urodzisz to się przekonasz itp. Któraś z mam w jednym z wątków zwróciła uwagę, że tutaj na forum na mamy patrzy się tylko przez pryzmat pieluch i innych obrzydliwości, że pojawiają się jakieś ataki i hejtowanie - a jak inaczej my, jako laicy mamy je postrzegać, skoro każdy kolejny wątek nazywa się coraz to bardziej żenująco?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nasz wątek w przeciwieństwie do tego - bo nie mam pojęcia po co został stworzony, chyba, żeby sobie ponarzekać - jest utworzony po to, żebyśmy mogły wymienić się doświadczeniem, radami, rozmawiamy na inne tematy, żartujemy. Co to komu przeszkadza? My znamy się jak łyse konie, a jak ktoś chce do nas dołączyć to zapraszamy. Ja nie rozmawiam na tematy związane z dziećmi ze znajomymi, którzy nie mają dzieci czy ogólnie osobami, których ten temat nie interesuje, bo wiem, że może to nie być dla tych osób interesujące, a jest masa innych tematów. Zgodzę się, że są osoby, które narzucają w towarzystwie te tematy, choć inni nie mają ochoty wysłuchiwać, ale na pewno nie jest to reguła. Ale co komu szkodzi, że mamy taki wątek i tytuł? ![]() Jedni rozmawiają o znaczkach i pewnie tworzą sobie wątki o dziwnych tytułach, inni o dzieciach a jeszcze inni tworzą wątki typu odpieluszkowe zapalenie mózgu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio to chyba wynika z tego, że na tym etapie dzieciaki głównie zajmują się właśnie siusianiem, puszczaniem bąków i robieniem kup ![]() ![]() ![]() Poza tym demonizujecie nas (czyt. matki) strasznie ![]() ![]() ![]() I na koniec przyznam się bez bicia, że ze 2 lata temu byłabym po Waszej stronie i popierałabym Wasze zdanie. Bo miałam identyczne. Ale parafrazując klasyka: ..dziś sama jestem matką, i cóż za tematy mogę poruszać, jeśli nie promocję w biedronce na pieluchy...? ![]() ![]() Pozdrawiam Was moje drogie i życzę miłego wieczoru. Wracam do moich zainfekowanych OZM mamusiek z forum o kupach i ząbkowaniu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1333 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Rozumiem, że matki sobie gadają o kolorze kup, serio, ale mam takie poczucie estetyki czy jak to tam nazwać, że wg mnie powinno być to treścią jeśli już, a nie tytułem, który rzuca się w oczy wszystkim użytkownikom - to tak trochę odpowiadając na pytanie, które mi tu zadała inna wizażanka. Tak, dla mnie ten tytuł nie jest zabawny, ale żenujący. W innym wątku jakaś wizażanka wkleiła propozycje tytułów dla wątków mamowych - większość bym przełknęła, a wybrano dwa najgorsze. Cytując koleżankę: przypadek? Nie sądzę.
![]() |
![]() |
#1334 |
damn good coffee
|
Ja bym się osobiście wstydziła pisać w takim wątku, no ale co kto lubi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1335 |
Ekspert od Dupy Strony
|
No właśnie. A były do wyboru normalne tytuły.
![]() |
#1336 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Następnym razem zapytamy Was o opinię, żeby Was nie bulwersowało, hehe ![]() ![]() ![]() Życzę Wam, żebyście spotkały taką fajną ekipę dziewuch jakie ja spotkałam na tym żenującym wątku ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Tak, na przykład odpieluszkowe zapalenie mózgu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1337 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1338 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo w sumie nie rozumiem.. Nasz tytuł został zacytowany więc się odniosę do niego. W której części tytułu umieściłam informację o kolorze kupy, jej konsystencji, bądź zapachu? Z tego co sie orientuję to nigdzie, więc cóz takiego niesmacznego i żenującego w nim jest? Bo być może widzisz coś więcej niż ja ![]() Tytuł odnosi się do tego, że nasze dzieci wchodzą w nowy etap, nabywają nowe umiejętności, i tu konkretnie chodzi o używanie nocnika. Cytat:
![]() I raczej nie nazwałabym naszych dyskusji "fascynacją kupami", tylko zainteresowaniem w bieżące tematy dzieciowe. Skoro koleżanka już dziecia odchowała, to może nie pamięta jak to było w pierwszym roku rodzicielstwa? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- było głosowac jak się pojawiały propozycje ![]()
![]() |
![]() |
#1339 | |
damn good coffee
|
Cytat:
Aha... ![]() A skąd wiesz, że wszystkie? ![]() Edytowane przez kawa_zmlekiem Czas edycji: 2014-01-11 o 22:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1340 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2014-01-11 o 22:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1341 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1342 |
Zakorzenienie
|
Powiem Wam że ja czytam TŻ takie nazwy wątków na poprawę humoru. Po prostu leżymy i się turlamy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1343 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż się sama zacytuję: Cytat:
Cytat:
![]() ![]() No i chciałam zdementować, bo u nas nie ma "dupy" tylko "dupka". "Dupa" jest brzydka i stara, a "dupka" to miękki i pachnący kuperek dzidziusia ![]() I na koniec- dziękuję Wam dziewczyny za tę dyskusję. Oddalam się ponieważ jutro niestety nikt za mnie do pracy nie wstanie. Poza tym nie chcę już podnosić już ciśnienia ani Wam, ani sobie. Życzę Wam i sobie miłej nocy i więcej dystansu ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1344 |
Zadomowienie
|
Gdyby tyle spraw w życiu mnie zawstydzało, żenowało, obrzydzało to życie byłoby znacznie trudniejsze.....ojjj szczęśliwa ja
![]() mama z żenującego wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1345 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1346 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44560595]Nie przejmujcie się, nasz tytuł (Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę) już dawno był omówiony na Plotkowym w wątku o dziwnych, śmiesznych tytułach wątków i to z taką powagą, jakbyśmy naprawdę czerpały jedyną rozrywkę z wycierania pup naszych dzieci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1347 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#1348 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe jak potraktowanoby każdego z nas, gdybyśmy tak zaczęli sobie wchodzić na te ich wątki i wyrażali komentarze na temat naszego oburzenia faktem jak to niektórzy leją po gaciach tylko dla tego że ich dzidzia właśnie zrobiła kupkę, puściła pawia lub (tutaj cytat) "puszcza bąki 24h". BTW po co dwa wątki OZM? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Już doczytałem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1350 |
Konto usunięte
|
Żenujące to jest dochrzanianie się do tytułu wątku i tyle. Przeczytać, pośmiać się (bo zakładam, że większość tytułów na poczekalni/odchowalni bierze się właśnie po to) owszem, ale doczepiać się tak jak to tu ma miejsce? Żal.pl. Naprawdę nie macie nic ciekawszego do roboty w życiu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.