|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
zazdroszczę Wam tych pozytywnych testów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4862 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
BERBIE! zdróweczka życze!!!!!!!!!!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RENA! uuuuuuuuuuuuu! a to franca! ![]() ja nie w ciązy i tez tak nosze- druge ręke mam wolną! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4863 |
Zakorzenienie
|
kuruj się Kochana!
![]() ![]() a potem mnie przytkało i... AAAAAAAAAAAAAAAAA! Zebra, gratuluję!!!!!
![]() |
#4864 |
Wtajemniczenie
|
Aaaaaaaaaaaaaaaa kopara mi w dol poleciala
![]() ![]() Paniczka a Wy jak - staracie sie?! ![]()
#4866 |
Zakorzenienie
|
Zeberka gratulacje. Tak się cieszę. Też moge euthyrox ci wysłać
Berbie fajnie że książka ci się podoba Pani ty z tych dłużej kp. Zawitała do ciebie już @? Bo u mnie jak na razie cisza. Miałam iść na następna wizytę do gina jak dostanę@ i właśnie myślę czy się umówić bo byłam rok temu
#4867 | |
Zakorzenienie
|
tja. ale u nas to nie tak hop siup... także jeszcze wiele radości z II tu na forum zanim - może - nam sie uda.
Cytat:
![]() i nie powiem, czuje se ciut oszukana, bo moj ssak jest przy cycu bardzo czesto :/
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4868 |
Zakorzenienie
|
zeberko gratulacje
![]()
#4869 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |
Zakorzenienie
|
Perse- ale co to da, że zadzwonię....dom ma pozamykany, wygaszone- najprawdopodobniej wyjechała albo mają jakąś rodziną uroczystość w świecie bo nawet jak ona nie przyjmuje to w zastępstwie jest jej córka też gin, dodzwonię się i powie mi, ze mam w sobotę przyjechać jak będzie u siebie albo w tygodniu do Bytomia (to mam 100 km)
ona przyjmuje w miejscowości niedaleko mnie - mam ok 30km ale tylko w soboty, gdy przyjeżdża do domu rodzinnego gdzie ma gabinet, często już nawet w sobotę w nocy wraca na Śląsk BERBIE - tak powiedziałam Mamie (właściwie to rozpłakałam się gdy mi rano mocną kawę jak zawsze serwowała), siostrze- bo musiałam od kogoś kasę na lekarza pożyczyć (chyba nie miałam tak wydatkowego miesiąca jak ten styczeń ) ![]() zadzwoniłam do przyjaciółki ![]() no i Wy wiecie ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:28 ---------- Cytat:
szczerze nie jestem przygotowana : -ani fizycznie- (bez foliku, bez eutyroxu, bez badań na tarczycę, z kilkoma zębami do leczenia - które miałam zacząć leczyć w lutym lub marcu) -ani psychicznie - mam wrażenie, że jeszcze nie "odreagowałam" ciąży z Kasią. "samotnego macierzyństwa" i bardzo szybkiego powrotu do pracy, planowaliśmy latem polecieć na wczasy, w zeszłym roku się nie udało nigdzie pojechać chociaż od miesięcy "żyłam" tym, że pojedziemy do Zakopanego na kilka dni- potem trzeba było pieniądze włożyć w remont i "odchorowałam" to psychicznie bardzo -ani ekonomicznie- w lutym - a może nawet już końcem stycznia -mieliśmy się przeprowadzić więc wiadomo z czym się to wiąże... a jednak dzidziuś stwierdził, że chce zamieszkać w brzuchu u takiej "nieprzygotowanej" mamy, czuję się jakby przyszli do mnie fajni goście z daleka a ja mam pustą lodówkę i bałagan w domu... ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Tz-et się ogromnie ucieszył ale mam wrażenie, że dla niego liczy się tylko sam fakt, że rodzina nam się powiększy, konsekwencje to już moja sprawa - chociaż to moja 4 ciąża nie rozumie, że nie mam leków i to mnie martwi (a po co Ci leki, może teraz nie trzeba będzie żadnych leków) - nie rozumie, że mycie podłóg i okien, polerowanie nowego domu stoi pod znakiem zapytania (czemu miałabyś nie sprzątać, przecież nie będziesz leżeć) - że potrzebujemy teraz mnóstwo kasy na lekarza i badania, której nie mamy (po co będziesz zmieniać lekarza i iść do przychodni na NFZ przecież z tamtej lekarki byłaś zadowolona...) i chociaż micha mu się cieszyła od rana a mnie łzy z lęku lały to mam wrażenie, że "organizacyjnie" zostanę z tą ciążą sama... gdy leżałam w ciazy z Kasią to praktycznie robił za mnie "wszystko" ale on tego chyba nie pamięta ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- jutro/znaczy dzisiaj idziemy na roczek a od poniedziałku na przemian z pracą zapowiada mi się szukanie lekarzy na NFZ i poprawa pracy podyplomowej bo przyszła odpowiedź i mam trochę do poprawy wiem, że te moje posty takie mało radosne "staraczki"- nie "zjedźcie" mnie ale ja się po prostu ogromnie boję cieszyć, szkoda, że dzisiaj nie udało się dostać na USG bo myślę, że po takim badaniu miałabym zupełnie inny nastrój
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-01-11 o 23:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
ja też w poniedziałek idę na prolaktyne, bo w pt @ przyszła ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
a co brałaś z Kasią? na kiedy masz termin z om? |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4872 | ||
Zakorzenienie
|
Zebra ale wieści!! Trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło i żebyś spokojnie mogła cieszyć się ciążą
![]() Może jednak w poniedziałek jakiś lekarz Cię przyjmie. Podzwoń, popytaj. Ja znam lekarza na nfz do którego nie ms zapisów tylko się siada i czeka. Przyjmuje trzy razy w tygodniu. Może kolo siebie też takiego znajdziesz ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Chyba ściągne pudło z szafy w której mam ubranka które dostałam w pierwszej ciąży.. Pooglądam sobie i popatrzę co mi potrzeba. Oderwe myśli i się zrelaksuje ![]() A kupowałyście ubranka w Lidlu? Jak z jakością? Mama dorwała granatowy dresik za 9zl i szkoda jej było nie kupić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Raczkowanie
|
Zebra wooooooow, gratulacje!!!!
![]()
#4874 |
Wtajemniczenie
|
witam
zaniedbalam sie, wiec nadrabiam 10 styczen - Serrio. Skonczylam z fast foodem. Umiem dotrzymac slowa, ktore dalam sama sobie 11 styczen - Fajnie, ze skonczylas z fast foodem. Dzis jest sobota, wiec moze znajdziesz prosty i zdrowy przepis na obiad? Dzisiejszy dedykuje w szczegolnosci Zeberce. Gratuluje Ci!!!! 12 styczen - Oddychaj. Przestan sie zamartwiac na zapas. Zajmij sie czyms konstruktywnym mnie w nocy Tz rozwalil do lez i malo mu nie wygarnelam od idio.... zapytal sie mnie jak ma wyczyscic Marysi raczki, bo pobrudzila sie. popatrzylam i odpowiedzialam pod kranem umyj dzis Tz zaprosil mnie na obiad urodzinowy, moglam wybrac miejsce. chcialam isc do chinskiej restauracji, ale dopiero o 18 maja otwarte a to juz za pozno dla Marysi. wiec pojedziemy do polskiej knajpki do Reading. nigdy nie bylismy, a slyszalam dobre opinie o niej
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png Edytowane przez measia Czas edycji: 2014-01-12 o 07:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4875 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Zeberka, ale newsy !!! Gratuluje !!!
To juz jest pierwsza para letnio-jesienna ![]() ![]() A u nas śnieg pada ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44544483] Eliza dzisiaj mi mama opowiadała o znajomej, której córka urodziła bliźniaczki, 3 i 3,200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dobrze ze @ przyszla w terminie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
I potwierdzam to co pisala Monia, wielopaki bodziakow sa lepsze jakosciowo np w tesco niz w smyku ! Wiem, kupilam, upralam, sprawdzilam ![]() A kocyki polecam u Makaszki na tablicy albo allegro. Zakochalam sie jak tylko je zobaczylam, Sa mięciusie i dzieci je bardzo lubią ![]() Cytat:
![]() ![]() Kochana, ja nie Fiol, ale wiem, ze np moja prowadząca zabrania swoim pacjentkom podnoscic dzieci, szczegolnie w 1 trymestrze.. Niejednokrotnie slyszalam jak podkreslala tą informacje... Moze TZ niech Cie zastepuje z podnoszeniem Mlodej? Cytat:
![]() ![]() Ja wczoraj kupilam swoje pierwsze woski z YC. Nie bylo za duzego wyboru u nas w sklepie, ale wzielam truskawkowy i black coconut. Truskawy jeszcze nie palilam, ale coconut jest swietny ![]() ![]() ![]() Jakie polecacie? Lubie otulacze jesienno zimowe i takie smaczne, pikantno przyprawowe, jadalne... ![]() Milej niedzieli dziewuszki ![]() Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2014-01-12 o 08:37 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4876 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie kupowałam praktycznie żadnych ubranek w drogich sklepach, 80% ubranek miałam z tej fantastycznej aukcji allegro, o której Wam pisałam - kupiłam u babki mnóstwo ciuszków za 40 zł, odbierałam osobiście (tzn. mój tata odbierał), a ona mi potem zaoferowała ciuszki niby gorszej jakości za darmo (kupiłam jej kawę i coś tam jeszcze, już nie pamiętam), ale te ciuszki również były bardzo w porządku, no może jeden kaftanik bardziej sprany czy z dosłownie jedną plamką gdzieś - i dzięki temu miałam prawie wszystko dla Małego. Dodatkowo dostałam sporo ciuszków - prezentów, sama kupowałam głównie właśnie paki w Tesco czy w C&A. I z Lidla również mam sporo ubrań, wprawdzie bodziaki bardzo marne (ale może na takie trafiłam...), ale mam spodenki dżinsowe, bluzę, kombinezon zimowy, w którym się bujamy już drugi miesiąc. Natomiast raz kupiłam jakieś disney'owskie bodziaki w Biedrze i ani nie założyłam ich A., tylko wyprałam, a już zrobiły się dwa razy szersze :/:/:/ Jeszcze odnośnie zabawek: póki co moje dziecko czerpie absolutnie najfantastyczniejszą frajdę z zabawek Babydream z Rossmanna. Nie żadne FP ani inne, ale właśnie kostka z różnymi odstającymi rzeczami, książeczka miękka szeleszcząca i piłeczka kolorowa, to są totalne hity! Zeberko rozumiem... Mnie czasami lekarz był w stanie "załatwić" leki w zaprzyjaźnionej aptece, a recepta później. Ale mam też takie niejasne przeczucie, po prostu wiem, że świetnie sobie poradzicie. Może brzmię jak Twój TŻ, ale na pewno tak będzie. Poza tym wiesz, jak jest z tym planowaniem - teraz nie, bo to, teraz nie, bo tamto... A tu masz znak z góry może ![]() Ja się jednak z każdym Waszym pozytywnym testem utwierdzam w przekonaniu, że Artur będzie jedynakiem. Po prostu za każdym razem stawiam się w Waszej sytuacji i nie, nie dałabym rady - może jeszcze, ale nie widzę dla siebie nadziei w tym temacie nawet. ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Co do wosków - u mnie chyba wyglądałoby to tak, jak u Fiol ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Zakorzenienie
|
Jana, a ile magnezu bierzesz??
Ja od poczatku ciazy biore magnezin 500 (on ma prawie najwiecej mg ok 130 jonow) 3x2 i do tego wit b6 i jak do tej pory nie mialam ani jednego skurczu... Albo nie wiedzialam ze to skurc z ![]() ![]() Polecam brac duzo mg ![]() Perse, Nigdy nie mow nigdy ![]() ![]() Ja czuje sie strasznie samotna na wątku... Bardzo chcialabym zeby ktoras z Was miala jeszcze twixa ![]() Perse, a ja do tej pory opieralam sie modzie na YC, chociaz siedze na watkach perfumiarskich juz dosc dlugo i tam laski tez pisza o YC. Ale porownujac do innych swiec, zapachow itp, to te wydaja sie bardzo fajne, bez sztucznych nut. .. Mnie nie drażnią, chociaaz jak dotad wiekszosc zapachow swiec mnie drażnila ![]() Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2014-01-12 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() ![]() Ok 30-60 minut. Bardzo mi przykro ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |
Wtajemniczenie
|
No jak to co, waderę podobną jak w avatarze
![]() ![]() To masz chyba spore szanse na bliźniaki ![]() ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4880 |
Raczkowanie
|
Eliza i tego magnezinu bierzesz 3x2? A ile do tego wit b6? Zaraz zadzwonie do M zeby przywiózł!
#4881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi jeszcze lekarz na ICSI tak kazal brac do konca ciazy ![]() Bedzie dobrze ![]() Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2014-01-12 o 09:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
jak dla mnie i Biedronkowe ciuchy i Lidlowe- średnie. choć jeśli już wolę Lidlowe (mniej się rozciągają). za to tescowe - bardzo lubię. świetna jakość, fajny prosty dizajn i teraz boskie ceny ![]() Cytat:
![]() Koleżance z wątku mamusiowego lekarz zakazał nosić, ale dał pozwolene na podnoszenie (bo to realne)... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44562585] ale te ciuszki również były bardzo w porządku, no może jeden kaftanik bardziej sprany czy z dosłownie jedną plamką gdzieś - i dzięki temu miałam prawie wszystko dla Małego. [/QUOTE]bo tak naprawdę takie ciuszki (do pierwszej marchewki) po kimś są zazwyczaj w stanie idealnym ![]() ![]() a teraz szaleję po SH. uwelbiam ![]() a woski są superaśne. choć niektóre męczące ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Zakorzenienie
|
Panika Dziękuję za ten post
![]() Zeberko Jak bardzo Cię rozumiem, wiem, że powinnam się cieszyć i wogóle, ale strach i tak jest. Też nie brałam kwasu foliowego, nie schudłam, nie porobiłam różnych badań, o dentyście i ósemkach nawet nie wspomne. Ale chcę wierzyć, że będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4884 |
Zakorzenienie
|
melbi a czy ta prolaktynę masz zaleconą w jakimś konkretnym czasie (dc) zrobić??
dzięki za info na temat badania tarczycy... ![]()
#4885 | ||
Zakorzenienie
|
aaa Zeberka gratulacje ogromne!!
![]() ![]() ![]() ![]() tak jak reszta dziewczyn, czytałam Twój post pare razy aż zobaczyłam w dół czy ktoś gratuluje czy ja coś pokręciłam ![]() Moja koleżanka ostatnio urodziła synka, zaszła w ciąze jak jej córka miała rok i ciągle ją nosiła bo mała rozpieszczona. W 37tc złapały ją skurcze ale miała CC bo wcześniej też było CC. Także przenoszenie nie powinno zaszkodzić, byle nie po schodach itp. tylko delikatnie. Z czasem brzuszek będzie większy i Kasia będzie się przyzwyczajać że mama nie może tyle nosić. Jeju ale super ![]() Od czwartku, zaczął się dusić w nocy. Na szczęście nie miał typowego ataku jak inne dzieci przy zapaleniu krtani tylko kaszlał jakby gardło obdzierał ![]() po lekach i inhalacjach jest lepiej bo kaszel przeszedł na mokry ale bardzo upierdliwy więc dziś do inhalacji włączam mucosolvan ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Konto usunięte
|
babka powiedziała, że między 3 a 10dc
dzien wczęsniej nie jesć obfitej kolacji, zero seksu i stresu; mam być na czczo i wyspana jutro mam 4dc, więc idę póki praca mnie nie zestresuję ![]() Agatko będzie dobrze - może jutro się wstrzelicie ze starankami; daj znać jaka dziś kreska na teście wyjdzię |
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
Zakorzenienie
|
Lunka Widzę, że nie tylko mój Stasio taki pomysłowy.. Wczoraj skakał po łóżku i zeszkoczył na ziemię, a dziś rano zjadł pół kostki rosołowej, ale jakim cudem ją znalazł
![]() Może dawaj Kamilkowi herbatę z miodem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 10 twadnień dziennie jest ok. WIększa ilość do konsultacji. Ja byłam na fenoterolu i miałam mimo to bardzo dużo skurczy ![]() Zeberko doskonale Cie rozumiemy. Szczególnie chyba te co mają już maluszki ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Fiol boje się miodu bo podobno bardzo uczula i chyba najwcześniej po roku powinno się próbować? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Zakorzenienie
|
Eliza ja kupiłam magnezin 500mg (130mg jonów magnezu) i biore 1 dziennie o ja durna pipa :/ Lekarz na recepcie wypisał mi magne b6 (48mg jonów magnezu) 3x1 ale nie mieli w aptece. Wiec policzyłam że skoro zalecił brać 48mg jonów x3, no to jak jeden magnezin. Wczoraj wzięłam dwa magneziny bo tak mnie bolało i trzy nospy forte przez cały dzień. Czyli mogę spokojnie brać więcej?? Mam w domu b6 ale jedna tabletka ma 50mg..! A Ty ile bierzesz?
A skurcze mnie bolą... Lekarz powiedział że nie wie co mi odpowiedzieć bo łożysko ok, szyjka też.... Mam brać nospe i magnez i tyle. W dodatku mały pięknie szalał w piątek przez cały dzień a wczoraj i dzisiaj cisza... Może trochę wczoraj wieczorem czułam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Zakorzenienie
|
Luna Nawet nie wiedziałam, że miód uczula, podobno dobrze działa na chore gardło.
Kucyk pytałaś o ciuszki sklepowe. Jak dla mnie porażka to biedronkowe, z Lidla mieliśmy jeden swteterek i był świetny. Fajne body i trwałe są w Reserved, spodnie dresowe świetnej jakości ma H&M, z Coccodrillo większość bodów są rewelacyjne, pomimo nauki raczkowania, pełzania są nadal śnieżnobiałe, ale tam kupuję tylko na wyprzedaży. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.