Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-11, 20:06   #4861
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

zazdroszczę Wam tych pozytywnych testów
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 20:12   #4862
eseska
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
hej, ja dziś cały dzień w łóżku. założyło mi gardło
BERBIE! zdróweczka życze!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dużo lepszą jakość mają ciuszki z tesco, teraz chyba jeszcze są rewelacyjne wyprzedaże, ostatnio widziałam 5-paki body z krótkim rękawem po 18zł, szkoda że rozmiary malutkie bo 0-0, 0-3 i 3-6 w tych największych promocjach, a ja polowałam na 12-18.
ja tez z tesco lubie i jakoś tak wg mnie z dzieckiem rosną a nie wyciągają się!
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
w nocy test pokazał II krechy
byłam u mojej gin- przyjmuje- tylko w soboty- i okazało się, że dzisiaj wyjątkowo nieczynne
chyba będę szukać gina na NFZ... ale pewnie nie uda mi się dostać wcześniej niż koło środy
ZEBERKO! wow!!!!!!!!!!!!:jup i::jupi :szkoda ze lekarki nie było! a może w poniedziałek jakiś inny prywatnie- tylko by leki dał. Mysle ze prywatnie jak powiesz jaka sparawa to Cie ktoś przyjmie nawet popołudniu.
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
parą nie będę ja - wczoraj przyszła @ a dziś mam mega doła
RENA! uuuuuuuuuuuuu! a to franca!
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Zeberko Kiedyś ktoś mi powiedział, że w ciąży powinno się nosić dziecko tak bardziej z boku na biodrze.
ja nie w ciązy i tez tak nosze- druge ręke mam wolną!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 20:22   #4863
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
założyło mi gardło
kuruj się Kochana!

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Byłam rano u fryzjera, humor lepszy.
zawsze działa

a potem mnie przytkało i... AAAAAAAAAAAAAAAAA! Zebra, gratuluję!!!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 20:24   #4864
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Aaaaaaaaaaaaaaaa kopara mi w dol poleciala Zeberka Kochana gratulacje i spokojnych 9 miesiecy
Paniczka a Wy jak - staracie sie?!

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 20:51   #4865
ewel28
Rozeznanie

Zeberko strasznie się cieszę Szczęśliwych 9 miesięcy
Stary 2014-01-11, 20:56   #4866
Maga83
Zakorzenienie

Zeberka gratulacje. Tak się cieszę. Też moge euthyrox ci wysłać
Berbie fajnie że książka ci się podoba
Pani ty z tych dłużej kp. Zawitała do ciebie już @? Bo u mnie jak na razie cisza. Miałam iść na następna wizytę do gina jak dostanę@ i właśnie myślę czy się umówić bo byłam rok temu

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 21:15   #4867
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Paniczka a Wy jak - staracie sie?!
tja. ale u nas to nie tak hop siup... także jeszcze wiele radości z II tu na forum zanim - może - nam sie uda.

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Pani ty z tych dłużej kp. Zawitała do ciebie już @? Bo u mnie jak na razie cisza. Miałam iść na następna wizytę do gina jak dostanę@ i właśnie myślę czy się umówić bo byłam rok temu
tak. miałam juz dwa @. regularne jak nigdy
i nie powiem, czuje se ciut oszukana, bo moj ssak jest przy cycu bardzo czesto :/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-11, 21:25   #4868
natalia_23
Zakorzenienie

zeberko gratulacje

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 22:08   #4869
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
tak. miałam juz dwa @. regularne jak nigdy
i nie powiem, czuje se ciut oszukana, bo moj ssak jest przy cycu bardzo czesto :/
Ja też, bo mam od września regularne @, a mleko się leje.

Agatko FT4.

Zeberko, a nie możesz zadzwonić do lekarki?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-11, 23:21   #4870
zebrawpaski
Zakorzenienie

Perse- ale co to da, że zadzwonię....dom ma pozamykany, wygaszone- najprawdopodobniej wyjechała albo mają jakąś rodziną uroczystość w świecie bo nawet jak ona nie przyjmuje to w zastępstwie jest jej córka też gin, dodzwonię się i powie mi, ze mam w sobotę przyjechać jak będzie u siebie albo w tygodniu do Bytomia (to mam 100 km)
ona przyjmuje w miejscowości niedaleko mnie - mam ok 30km ale tylko w soboty, gdy przyjeżdża do domu rodzinnego gdzie ma gabinet, często już nawet w sobotę w nocy wraca na Śląsk

BERBIE - tak powiedziałam Mamie (właściwie to rozpłakałam się gdy mi rano mocną kawę jak zawsze serwowała), siostrze- bo musiałam od kogoś kasę na lekarza pożyczyć (chyba nie miałam tak wydatkowego miesiąca jak ten styczeń )
zadzwoniłam do przyjaciółki - ma sprawdzić czy został jej euthyrox i jodit,
no i Wy wiecie

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Eeee dołączyć teraz się nie da jestem na tabletkach anty (choć wczoraj o jednej zapomniałam) no i kurde w środę tsh mi 5,53 wyszło musze się dostać do endo i uregulować tarczycę

Aha no i chciałam jeszcze przed laserowo wzrok poprawić ale teraz nie wiem jak się to do tarczycy ma :/
też chciałam parę rzeczy poprawić
szczerze nie jestem przygotowana :

-ani fizycznie- (bez foliku, bez eutyroxu, bez badań na tarczycę, z kilkoma zębami do leczenia - które miałam zacząć leczyć w lutym lub marcu)

-ani psychicznie - mam wrażenie, że jeszcze nie "odreagowałam" ciąży z Kasią. "samotnego macierzyństwa" i bardzo szybkiego powrotu do pracy, planowaliśmy latem polecieć na wczasy, w zeszłym roku się nie udało nigdzie pojechać chociaż od miesięcy "żyłam" tym, że pojedziemy do Zakopanego na kilka dni- potem trzeba było pieniądze włożyć w remont i "odchorowałam" to psychicznie bardzo

-ani ekonomicznie- w lutym - a może nawet już końcem stycznia -mieliśmy się przeprowadzić więc wiadomo z czym się to wiąże...

a jednak dzidziuś stwierdził, że chce zamieszkać w brzuchu u takiej "nieprzygotowanej" mamy, czuję się jakby przyszli do mnie fajni goście z daleka a ja mam pustą lodówkę i bałagan w domu...

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Tz-et się ogromnie ucieszył ale mam wrażenie, że dla niego liczy się tylko sam fakt, że rodzina nam się powiększy, konsekwencje to już moja sprawa
- chociaż to moja 4 ciąża nie rozumie, że nie mam leków i to mnie martwi (a po co Ci leki, może teraz nie trzeba będzie żadnych leków)
- nie rozumie, że mycie podłóg i okien, polerowanie nowego domu stoi pod znakiem zapytania (czemu miałabyś nie sprzątać, przecież nie będziesz leżeć)
- że potrzebujemy teraz mnóstwo kasy na lekarza i badania, której nie mamy (po co będziesz zmieniać lekarza i iść do przychodni na NFZ przecież z tamtej lekarki byłaś zadowolona...)
i chociaż micha mu się cieszyła od rana a mnie łzy z lęku lały to mam wrażenie, że "organizacyjnie" zostanę z tą ciążą sama...
gdy leżałam w ciazy z Kasią to praktycznie robił za mnie "wszystko" ale on tego chyba nie pamięta

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

jutro/znaczy dzisiaj idziemy na roczek a od poniedziałku na przemian z pracą zapowiada mi się szukanie lekarzy na NFZ i poprawa pracy podyplomowej bo przyszła odpowiedź i mam trochę do poprawy

wiem, że te moje posty takie mało radosne "staraczki"- nie "zjedźcie" mnie ale ja się po prostu ogromnie boję cieszyć, szkoda, że dzisiaj nie udało się dostać na USG bo myślę, że po takim badaniu miałabym zupełnie inny nastrój

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-01-11 o 23:37
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 06:10   #4871
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Alfa nie ma żartów z tą tarczycą....ja postanowiłam iść w poniedziałek na badania tarczycy i prolaktyny nie będe czekać do wizyty tylko na wizytę może uda się mieć już wyniki...i chyba jeszcze zbadam morfologię...

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

dziewczynki "tarczycówki" które robi się badanie bo ja nigdy nie pamiętam ft3 czt ft4 jest tym ważnym do TSH? bo nie pamiętam....albo zrobię samo tsh albo z tym jednym ft...
FT4
ja też w poniedziałek idę na prolaktyne, bo w pt @ przyszła

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Cytat:
Perse- ale co to da, że zadzwonię....dom ma pozamykany, wygaszone- najprawdopodobniej wyjechała albo mają jakąś rodziną uroczystość w świecie bo nawet jak ona nie przyjmuje to w zastępstwie jest jej córka też gin, dodzwonię się i powie mi, ze mam w sobotę przyjechać jak będzie u siebie albo w tygodniu do Bytomia (to mam 100 km)
ona przyjmuje w miejscowości niedaleko mnie - mam ok 30km ale tylko w soboty, gdy przyjeżdża do domu rodzinnego gdzie ma gabinet, często już nawet w sobotę w nocy wraca na Śląsk

BERBIE - tak powiedziałam Mamie (właściwie to rozpłakałam się gdy mi rano mocną kawę jak zawsze serwowała), siostrze- bo musiałam od kogoś kasę na lekarza pożyczyć (chyba nie miałam tak wydatkowego miesiąca jak ten styczeń )
zadzwoniłam do przyjaciółki - ma sprawdzić czy został jej euthyrox i jodit,
no i Wy wiecie

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:28 ----------

też chciałam parę rzeczy poprawić
szczerze nie jestem przygotowana :

-ani fizycznie- (bez foliku, bez eutyroxu, bez badań na tarczycę, z kilkoma zębami do leczenia - które miałam zacząć leczyć w lutym lub marcu)

-ani psychicznie - mam wrażenie, że jeszcze nie "odreagowałam" ciąży z Kasią. "samotnego macierzyństwa" i bardzo szybkiego powrotu do pracy, planowaliśmy latem polecieć na wczasy, w zeszłym roku się nie udało nigdzie pojechać chociaż od miesięcy "żyłam" tym, że pojedziemy do Zakopanego na kilka dni- potem trzeba było pieniądze włożyć w remont i "odchorowałam" to psychicznie bardzo

-ani ekonomicznie- w lutym - a może nawet już końcem stycznia -mieliśmy się przeprowadzić więc wiadomo z czym się to wiąże...

a jednak dzidziuś stwierdził, że chce zamieszkać w brzuchu u takiej "nieprzygotowanej" mamy, czuję się jakby przyszli do mnie fajni goście z daleka a ja mam pustą lodówkę i bałagan w domu...

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Tz-et się ogromnie ucieszył ale mam wrażenie, że dla niego liczy się tylko sam fakt, że rodzina nam się powiększy, konsekwencje to już moja sprawa
- chociaż to moja 4 ciąża nie rozumie, że nie mam leków i to mnie martwi (a po co Ci leki, może teraz nie trzeba będzie żadnych leków)
- nie rozumie, że mycie podłóg i okien, polerowanie nowego domu stoi pod znakiem zapytania (czemu miałabyś nie sprzątać, przecież nie będziesz leżeć)
- że potrzebujemy teraz mnóstwo kasy na lekarza i badania, której nie mamy (po co będziesz zmieniać lekarza i iść do przychodni na NFZ przecież z tamtej lekarki byłaś zadowolona...)
i chociaż micha mu się cieszyła od rana a mnie łzy z lęku lały to mam wrażenie, że "organizacyjnie" zostanę z tą ciążą sama...
gdy leżałam w ciazy z Kasią to praktycznie robił za mnie "wszystko" ale on tego chyba nie pamięta

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

jutro/znaczy dzisiaj idziemy na roczek a od poniedziałku na przemian z pracą zapowiada mi się szukanie lekarzy na NFZ i poprawa pracy podyplomowej bo przyszła odpowiedź i mam trochę do poprawy

wiem, że te moje posty takie mało radosne "staraczki"- nie "zjedźcie" mnie ale ja się po prostu ogromnie boję cieszyć, szkoda, że dzisiaj nie udało się dostać na USG bo myślę, że po takim badaniu miałabym zupełnie inny nastrój
Zebra bo facet nigdy nie zrozumie kobiety....
a co brałaś z Kasią? na kiedy masz termin z om?
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-12, 07:37   #4872
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Zebra ale wieści!! Trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło i żebyś spokojnie mogła cieszyć się ciążą
Może jednak w poniedziałek jakiś lekarz Cię przyjmie. Podzwoń, popytaj. Ja znam lekarza na nfz do którego nie ms zapisów tylko się siada i czeka. Przyjmuje trzy razy w tygodniu. Może kolo siebie też takiego znajdziesz

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
Kucyk, moja sz y jka ma 2,5 pytalam roznych ginow, mowia, ze jest ok, dopoki twarda i zamknięta!!! Ja sie staram tego trzymac, bo juz jestem zmeczona zama4twianiem, a tez brzuch mi sie stawia, dzisiqj licze te stawianie, poki co 7 razy, to duzo na tym etappie??? W nocy dostalam magnez.
Czy stawianie to to samo co twardnienie i skurcze...? Wczoraj miałam co 15-20minut skurcz trwający 50-60 sekund plus twardy brzuch.... Oszaleje...

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
pielęgnuj to pozytywne nakręcenie

ja akurat nie przepadam za ubrankami ze smyka, na początku, jeszcze w ciąży kupiłam jakieś wielopaki na wyprzedażach i o ile dla malutkiego dziecka, które za bardzo się nie brudzi i nosi bardzo krótko były ok, o tyle na dłuższe noszenie się nie nadają, bo zaraz powyciągane, sprane. dużo lepszą jakość mają ciuszki z tesco, teraz chyba jeszcze są rewelacyjne wyprzedaże, ostatnio widziałam 5-paki body z krótkim rękawem po 18zł, szkoda że rozmiary malutkie bo 0-0, 0-3 i 3-6 w tych największych promocjach, a ja polowałam na 12-18.
:
Dziękuję za rady. No to więcej w smyku nie kupie, chyba że jakaś mega promocja się znajdzie. A do Tesco podjade. Mam blisko domu Ostatnio kupiłam siostrzenicy męża sweterek za 40zl. Bardzo elegancki Na niemowlęce nie patrzyłam wtedy jeszcze.

Chyba ściągne pudło z szafy w której mam ubranka które dostałam w pierwszej ciąży.. Pooglądam sobie i popatrzę co mi potrzeba. Oderwe myśli i się zrelaksuje

A kupowałyście ubranka w Lidlu? Jak z jakością? Mama dorwała granatowy dresik za 9zl i szkoda jej było nie kupić.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 07:46   #4873
jana
Raczkowanie

Zebra wooooooow, gratulacje!!!!

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 07:51   #4874
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

witam
zaniedbalam sie, wiec nadrabiam
10 styczen - Serrio. Skonczylam z fast foodem. Umiem dotrzymac slowa, ktore dalam sama sobie
11 styczen - Fajnie, ze skonczylas z fast foodem. Dzis jest sobota, wiec moze znajdziesz prosty i zdrowy przepis na obiad?
Dzisiejszy dedykuje w szczegolnosci Zeberce. Gratuluje Ci!!!!
12 styczen - Oddychaj. Przestan sie zamartwiac na zapas. Zajmij sie czyms konstruktywnym

mnie w nocy Tz rozwalil do lez i malo mu nie wygarnelam od idio.... zapytal sie mnie jak ma wyczyscic Marysi raczki, bo pobrudzila sie. popatrzylam i odpowiedzialam pod kranem umyj

dzis Tz zaprosil mnie na obiad urodzinowy, moglam wybrac miejsce. chcialam isc do chinskiej restauracji, ale dopiero o 18 maja otwarte a to juz za pozno dla Marysi. wiec pojedziemy do polskiej knajpki do Reading. nigdy nie bylismy, a slyszalam dobre opinie o niej

Edytowane przez measia
Czas edycji: 2014-01-12 o 07:59
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 08:33   #4875
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Zeberka, ale newsy !!! Gratuluje !!!
To juz jest pierwsza para letnio-jesienna

A u nas śnieg pada

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44544483]
Eliza dzisiaj mi mama opowiadała o znajomej, której córka urodziła bliźniaczki, 3 i 3,200 Teraz mają pół roku i ważą 2 kg więcej niż Art [/QUOTE]
Moim marzeniem jest chociaz 2kg dla kazdej córci w momencie porodu ...

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Zaliczyłam dzisiaj mega tęsknotę za Kamilkiem, płakałam i płakałam ... Nawet Kacperkiem nie umiałam zająć się jak powinnam, wściekałam się ciągle na niego np. przy przewijaniu a myślałam o Kamilku

Cytat:
Jak Kasi nie było to często płakałam za Aniołkami.
Wypłakałam się porządnie dopiero jak urodziła się Kasia.

Cytat:
Napisane przez ciociami Pokaż wiadomość

Elizko super ze masz tyle energii.
Dziewczyny jak beda mialy tyle co Ty to Twoj chlop osiwieje.

Moja bratowa nadal w szpitalu ale juz w Poznaniu. Jest lepiej bo dbaja o nia jak o ciezarna. Z malenstwem wszystko dobrze.
Z dobrych wiadomosci @ przyszla w terminie.
Musze miec energie chociaz na to.. Aczkolwiek zakupy mnie momentami przytlaczaja...
Dobrze ze @ przyszla w terminie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Czy szyjka 37mm to mało jak na 16/17 tydzień? Lekarz powiedział że od 35mm zaczął by się martwić... W sumie to tylko 2mm różnicy a ja ciągle skurcze mam
Ja teraz mam 39mm i lekarka mowi ze jest ok. Zatem Twoja tez w porządku

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Wczorak pediatra powiedziała że mam nie rezygnować z kp bo mały bardzo ładnie przybieraWaży 3890

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Wczoraj pierwsze zakupy dla małego były. Dwa bodziaki W promocji w Smyku. Jedyne co w tym sklepie kupić można to właśnie ubranka. Reszta czasami dwukrotnie droższa niż na allegro....
A właśnie Eliza super te kocyki kupiłaś
Ja postanowilam wszystko na allegro albo na tablicy kupowac. (na tablicy nawet znalazlam taniej niz na all od tych samych sprzedajacych), bo w sklepach maja ceny zlodziejskie
I potwierdzam to co pisala Monia, wielopaki bodziakow sa lepsze jakosciowo np w tesco niz w smyku ! Wiem, kupilam, upralam, sprawdzilam
A kocyki polecam u Makaszki na tablicy albo allegro. Zakochalam sie jak tylko je zobaczylam, Sa mięciusie i dzieci je bardzo lubią

Cytat:
Kucyk, moja sz y jka ma 2,5 pytalam roznych ginow, mowia, ze jest ok, dopoki twarda i zamknięta!!! Ja sie staram tego trzymac, bo juz jestem zmeczona zama4twianiem, a tez brzuch mi sie stawia, dzisiqj licze te stawianie, poki co 7 razy, to duzo na tym etappie??? W nocy dostalam magnez.
Kochana, jak lekarze zdecyduja ze masz miec pessar to Ci zalozą .. Wiele moich kolezanek ma pessar i sobie chwala. Nic zlego sie nie dzieje Trzymamy kciuki zebys szybko wyszla do domku

Cytat:

fioluś- Ty podnosisz Stasia?
Kochana, ja nie Fiol, ale wiem, ze np moja prowadząca zabrania swoim pacjentkom podnoscic dzieci, szczegolnie w 1 trymestrze.. Niejednokrotnie slyszalam jak podkreslala tą informacje...
Moze TZ niech Cie zastepuje z podnoszeniem Mlodej?

Cytat:
nie, ja tak mam i rano i wieczorem krwawię a w ciągu dnia mam brązowy śluz... a wypiłam tylko jednego drinka z jednego kieliszka....

Ja wczoraj kupilam swoje pierwsze woski z YC. Nie bylo za duzego wyboru u nas w sklepie, ale wzielam truskawkowy i black coconut. Truskawy jeszcze nie palilam, ale coconut jest swietny I jakie trwale sa te woski Jestem zachwycona... Na pewno bede kupowala kolejne.
Jakie polecacie? Lubie otulacze jesienno zimowe i takie smaczne, pikantno przyprawowe, jadalne...

Milej niedzieli dziewuszki

WYMIANKA

Edytowane przez elizabarbara
Czas edycji: 2014-01-12 o 08:37
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 08:45   #4876
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Czy stawianie to to samo co twardnienie i skurcze...? Wczoraj miałam co 15-20minut skurcz trwający 50-60 sekund plus twardy brzuch.... Oszaleje...

Dziękuję za rady. No to więcej w smyku nie kupie, chyba że jakaś mega promocja się znajdzie. A do Tesco podjade. Mam blisko domu Ostatnio kupiłam siostrzenicy męża sweterek za 40zl. Bardzo elegancki Na niemowlęce nie patrzyłam wtedy jeszcze.

A kupowałyście ubranka w Lidlu? Jak z jakością? Mama dorwała granatowy dresik za 9zl i szkoda jej było nie kupić.
Mniej więcej tak, twardnienie to to samo, co skurcze, o ile oczywiście nie boli, jak boli to IP koniecznie.

Ja nie kupowałam praktycznie żadnych ubranek w drogich sklepach, 80% ubranek miałam z tej fantastycznej aukcji allegro, o której Wam pisałam - kupiłam u babki mnóstwo ciuszków za 40 zł, odbierałam osobiście (tzn. mój tata odbierał), a ona mi potem zaoferowała ciuszki niby gorszej jakości za darmo (kupiłam jej kawę i coś tam jeszcze, już nie pamiętam), ale te ciuszki również były bardzo w porządku, no może jeden kaftanik bardziej sprany czy z dosłownie jedną plamką gdzieś - i dzięki temu miałam prawie wszystko dla Małego.
Dodatkowo dostałam sporo ciuszków - prezentów, sama kupowałam głównie właśnie paki w Tesco czy w C&A.
I z Lidla również mam sporo ubrań, wprawdzie bodziaki bardzo marne (ale może na takie trafiłam...), ale mam spodenki dżinsowe, bluzę, kombinezon zimowy, w którym się bujamy już drugi miesiąc.
Natomiast raz kupiłam jakieś disney'owskie bodziaki w Biedrze i ani nie założyłam ich A., tylko wyprałam, a już zrobiły się dwa razy szersze :/:/:/

Jeszcze odnośnie zabawek: póki co moje dziecko czerpie absolutnie najfantastyczniejszą frajdę z zabawek Babydream z Rossmanna. Nie żadne FP ani inne, ale właśnie kostka z różnymi odstającymi rzeczami, książeczka miękka szeleszcząca i piłeczka kolorowa, to są totalne hity!

Zeberko rozumiem...
Mnie czasami lekarz był w stanie "załatwić" leki w zaprzyjaźnionej aptece, a recepta później.
Ale mam też takie niejasne przeczucie, po prostu wiem, że świetnie sobie poradzicie. Może brzmię jak Twój TŻ, ale na pewno tak będzie. Poza tym wiesz, jak jest z tym planowaniem - teraz nie, bo to, teraz nie, bo tamto... A tu masz znak z góry może

Ja się jednak z każdym Waszym pozytywnym testem utwierdzam w przekonaniu, że Artur będzie jedynakiem. Po prostu za każdym razem stawiam się w Waszej sytuacji i nie, nie dałabym rady - może jeszcze, ale nie widzę dla siebie nadziei w tym temacie nawet.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Co do wosków - u mnie chyba wyglądałoby to tak, jak u Fiol Choć strasznie mnie to YC kusi, to raczej na zasadzie, że to jest takie modne, wszyscy mają, to i ja bym chciała spróbować. Ale obawiam się, że zapach by mnie wkurzał
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 08:48   #4877
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Jana, a ile magnezu bierzesz??

Ja od poczatku ciazy biore magnezin 500 (on ma prawie najwiecej mg ok 130 jonow) 3x2 i do tego wit b6 i jak do tej pory nie mialam ani jednego skurczu... Albo nie wiedzialam ze to skurc z

Polecam brac duzo mg

Perse, Nigdy nie mow nigdy Moze twixa bedziesz miala jeszcze kiedys

Ja czuje sie strasznie samotna na wątku... Bardzo chcialabym zeby ktoras z Was miala jeszcze twixa

Perse, a ja do tej pory opieralam sie modzie na YC, chociaz siedze na watkach perfumiarskich juz dosc dlugo i tam laski tez pisza o YC. Ale porownujac do innych swiec, zapachow itp, to te wydaja sie bardzo fajne, bez sztucznych nut. .. Mnie nie drażnią, chociaaz jak dotad wiekszosc zapachow swiec mnie drażnila

WYMIANKA

Czas edycji: 2014-01-12 o 08:51
Stary 2014-01-12, 09:05   #4878
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Ja w obecną chyba też tak
w nocy test pokazał II krechy
byłam u mojej gin- przyjmuje- tylko w soboty- i okazało się, że dzisiaj wyjątkowo nieczynne
jestem bez leków na podtrzymanie, bez eutyroxu od 3 miesięcy i nie wiem co zrobić bo jak pojadę za tydzień to będzie mnóstwo pacjentek
standardowo 2 godziny czekania to minimum ale kiedyś byłam właśnie tydzień po tym jak miła wolne i byłam dwudziesta któraś...czekałam kilka godzin
chyba będę szukać gina na NFZ... ale pewnie nie uda mi się dostać wcześniej niż koło środy
Aaaaa kochana gratuluje:jup i:
Cytat:

iza- jakie długie spacery robicie?
Ok 30-60 minut.
Cytat:

parą nie będę ja - wczoraj przyszła @ a dziś mam mega doła
Bardzo mi przykro

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 09:11   #4879
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie wiem - powiedz
No jak to co, waderę podobną jak w avatarze też szczerzy kły

Cytat:
a u mnie mój tata jest z bliźniaków
To masz chyba spore szanse na bliźniaki

Cytat:
wczoraj przyszła @ a dziś mam mega doła

Cytat:
Rozumiem Cię kochana

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-12, 09:19   #4880
jana
Raczkowanie

Eliza i tego magnezinu bierzesz 3x2? A ile do tego wit b6? Zaraz zadzwonie do M zeby przywiózł!

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 09:25   #4881
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Eliza i tego magnezinu bierzesz 3x2? A ile do tego wit b6? Zaraz zadzwonie do M zeby przywiózł!
Dokladnie tak. Co 8 godzin po 2 tabsy i do tego po 1 tabsie zwyklej wit b6 (polepsza wchlanianie mg)
Mi jeszcze lekarz na ICSI tak kazal brac do konca ciazy Wiekszosc dziewczyn z kliniki tak bierze i z tego co wiem maja raczej maly problem ze skurczami...
Bedzie dobrze

WYMIANKA

Czas edycji: 2014-01-12 o 09:30
Stary 2014-01-12, 09:29   #4882
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Zebroooo, buhahhahahaa. Uwielbiam Cię. Ty i Twoje gościowe nastawienie. Gość się rozgości i będzie dobrze bawił i powie: "Jaka swojska gospodyni"

Cytat:
No to więcej w smyku nie kupie, chyba że jakaś mega promocja się znajdzie. A do Tesco podjade.
smykowych też nie lubię.

jak dla mnie i Biedronkowe ciuchy i Lidlowe- średnie. choć jeśli już wolę Lidlowe (mniej się rozciągają). za to tescowe - bardzo lubię. świetna jakość, fajny prosty dizajn i teraz boskie ceny

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Kochana, ja nie Fiol, ale wiem, ze np moja prowadząca zabrania swoim pacjentkom podnoscic dzieci, szczegolnie w 1 trymestrze.. Niejednokrotnie slyszalam jak podkreslala tą informacje...
heh... każdy tak mówi, tylko jak to zrobić nie wyobrażam sobie.
Koleżance z wątku mamusiowego lekarz zakazał nosić, ale dał pozwolene na podnoszenie (bo to realne)...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44562585] ale te ciuszki również były bardzo w porządku, no może jeden kaftanik bardziej sprany czy z dosłownie jedną plamką gdzieś - i dzięki temu miałam prawie wszystko dla Małego.
[/QUOTE]bo tak naprawdę takie ciuszki (do pierwszej marchewki) po kimś są zazwyczaj w stanie idealnym mój synek miał 90% ciuchów po starszym koledze i koleżance. część ciuchów prezentowa. raz (w wakacje) bylismy w CH i Młody w drodze ulał, więc go przebrałam w zapasowy strój po czym strzelił kupę stulecia i musiałam mu kupić wszystko
a teraz szaleję po SH. uwelbiam

a woski są superaśne. choć niektóre męczące

Stary 2014-01-12, 09:41   #4883
fiolusiek
Zakorzenienie

Panika Dziękuję za ten post

Zeberko Jak bardzo Cię rozumiem, wiem, że powinnam się cieszyć i wogóle, ale strach i tak jest. Też nie brałam kwasu foliowego, nie schudłam, nie porobiłam różnych badań, o dentyście i ósemkach nawet nie wspomne. Ale chcę wierzyć, że będzie dobrze
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 09:44   #4884
agatkaa1
Zakorzenienie

melbi a czy ta prolaktynę masz zaleconą w jakimś konkretnym czasie (dc) zrobić??

dzięki za info na temat badania tarczycy...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 09:55   #4885
Luna0
Zakorzenienie

aaa Zeberka gratulacje ogromne!! : jupi:
tak jak reszta dziewczyn, czytałam Twój post pare razy aż zobaczyłam w dół czy ktoś gratuluje czy ja coś pokręciłam

Moja koleżanka ostatnio urodziła synka, zaszła w ciąze jak jej córka miała rok i ciągle ją nosiła bo mała rozpieszczona. W 37tc złapały ją skurcze ale miała CC bo wcześniej też było CC. Także przenoszenie nie powinno zaszkodzić, byle nie po schodach itp. tylko delikatnie. Z czasem brzuszek będzie większy i Kasia będzie się przyzwyczajać że mama nie może tyle nosić. Jeju ale super

Cytat:
Luna- od kiedy Kamilek chory? lepiej już czy zaczynacie walkę?
Od czwartku, zaczął się dusić w nocy. Na szczęście nie miał typowego ataku jak inne dzieci przy zapaleniu krtani tylko kaszlał jakby gardło obdzierał
po lekach i inhalacjach jest lepiej bo kaszel przeszedł na mokry ale bardzo upierdliwy więc dziś do inhalacji włączam mucosolvan na szczęście żadnych gorączek itp nie ma, łobuzuje jak zawsze. Przed wczoraj zjadł mnóstwo sudocremu dziś zdarł policzek o parapet itp. także duchem jest zdrów

Cytat:
w Niemczech jest taki mega dobraśny słonecznik solony jak się z Tż dosiądziemy to zjadamy całą wielką paczkę w godzinę! i oderwać sie nie umiemy! Ostatnio przywieźliśmy 5 paczek i wszystko poszło w mgnieniu oka!
nam też go przywożą i wcinamy aż cała buzia piecze

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
[/COLOR]Aha no i chciałam jeszcze przed laserowo wzrok poprawić ale teraz nie wiem jak się to do tarczycy ma :/
Alfa ile takie coś kosztuje? Bo myślałam ostatnio czy by nie zacząć zbierać kasy.. tak mi się marzy wstać rano i widzieć wszystko takie piękne kanciaste i wyraźne jak w soczewkach

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 09:58   #4886
201704210903
Konto usunięte

babka powiedziała, że między 3 a 10dc
dzien wczęsniej nie jesć obfitej kolacji, zero seksu i stresu; mam być na czczo i wyspana

jutro mam 4dc, więc idę póki praca mnie nie zestresuję

Agatko będzie dobrze - może jutro się wstrzelicie ze starankami; daj znać jaka dziś kreska na teście wyjdzię
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 10:01   #4887
fiolusiek
Zakorzenienie

Lunka Widzę, że nie tylko mój Stasio taki pomysłowy.. Wczoraj skakał po łóżku i zeszkoczył na ziemię, a dziś rano zjadł pół kostki rosołowej, ale jakim cudem ją znalazł

Może dawaj Kamilkowi herbatę z miodem Powinno mu pomóc na bolące gardełko.
Stary 2014-01-12, 10:06   #4888
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Z
To samo, tylko wiadomo że skurcze są różne od tych delikantych i wporządku do tych bolesnych porodowych
10 twadnień dziennie jest ok. WIększa ilość do konsultacji. Ja byłam na fenoterolu i miałam mimo to bardzo dużo skurczy

Zeberko doskonale Cie rozumiemy. Szczególnie chyba te co mają już maluszki na szczęście jest te 9 miesięcy na przygotowanie się do nowej roli. I szkoda że nie będziesz mogła sobie wyszorować domku tak jak chciałaś

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Fiol boje się miodu bo podobno bardzo uczula i chyba najwcześniej po roku powinno się próbować? daje mu wode z sokiem malinowym domowej roboty

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 10:11   #4889
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Eliza ja kupiłam magnezin 500mg (130mg jonów magnezu) i biore 1 dziennie o ja durna pipa :/ Lekarz na recepcie wypisał mi magne b6 (48mg jonów magnezu) 3x1 ale nie mieli w aptece. Wiec policzyłam że skoro zalecił brać 48mg jonów x3, no to jak jeden magnezin. Wczoraj wzięłam dwa magneziny bo tak mnie bolało i trzy nospy forte przez cały dzień. Czyli mogę spokojnie brać więcej?? Mam w domu b6 ale jedna tabletka ma 50mg..! A Ty ile bierzesz?

A skurcze mnie bolą... Lekarz powiedział że nie wie co mi odpowiedzieć bo łożysko ok, szyjka też.... Mam brać nospe i magnez i tyle. W dodatku mały pięknie szalał w piątek przez cały dzień a wczoraj i dzisiaj cisza... Może trochę wczoraj wieczorem czułam.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 10:14   #4890
fiolusiek
Zakorzenienie

Luna Nawet nie wiedziałam, że miód uczula, podobno dobrze działa na chore gardło.

Kucyk pytałaś o ciuszki sklepowe. Jak dla mnie porażka to biedronkowe, z Lidla mieliśmy jeden swteterek i był świetny. Fajne body i trwałe są w Reserved, spodnie dresowe świetnej jakości ma H&M, z Coccodrillo większość bodów są rewelacyjne, pomimo nauki raczkowania, pełzania są nadal śnieżnobiałe, ale tam kupuję tylko na wyprzedaży.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości