Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-12, 16:48   #3631
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Onaella, rany... Strasznie szkoda Wiktorka Biedny
A w pracy masz różne zmiany czy cały czas robisz na nocki? Masakra
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 17:01   #3632
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Ponieważ jednak życ bez Was nie mogę... tzn..miałam Was wcześniej zapytać ale mnie Black zajęła czym innym...

mam 2 pytania:
- do mam chłopców- co zakładacie do śmigania po domu na dół?? rajstopki spodnie????
- Czy któraś robi/robiła teraz/kiedyś...jakies dekoracje na urodziny...bo ja bym coś chciała tylko jakiś takich fajnych nie bardzo mogę znaleźć może sama bym coś??
Np..jakąś girlandę..baner hmmm??? macie jakieś pomysły albo może miejsce skąd zaczerpnąc inspirację???
ja miałam gotowy baner na roczek i baloby z jedynką - wszystko

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
nieśmiało witam się po dłuższej przerwie

niestety nie dam rady być z Wami, w sumie to bez sensu chyba teraz wbijać się w rozmowę bo zdaję sobie sprawę, że nie jestem tutaj kojarzona.
W każdym razie u nas tak o, byliśmy na święta w Pl o kolejny raz trafiliśmy do szpitala. Później wyszło kilka nieciekawych chorób u Wiktorka i tak naprawdę do końca nie wiem na czym stoimy
Ja wróciłam do pracy na nocki, śpię po 2/3 godziny na dobę także możecie sobie wyobrazić jak się czasem czuję.
Ale najważniejsze, że Wiktorek się pięknie rozwija, zaczął chodzić, coraz więcej mówi

pozdrawiam Was serdecznie
kojarzymy, kojarzymy

zdrówka dla małego
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 17:09   #3633
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Misiael, niestety wiem, na 100% by tak było.

Nie mówię, że każdemu się musi podobać, ale żeby od razu pisać, że "wieś tańczy i śpiewa"? Nie można napisać "Mi się nie podoba."? Bez próby obrażenia kogokolwiek?
no a czemu nie można tak powiedzieć? Ja tam często mówię na coś, że wiocha, a jestem ze wsi, lol
Black, dodam, że moi rodzice też kupili mojej siostrzenicy taki pstrokaty pojazd i jakoś się nie obraziłam. ktoś tu chyba nadinterpretuje.

i była już na ten temat dyskusja i już było mówione przez niektóre dziewczyny,że to okropieństwo, więc wtedy też powinnaś powiedzieć, że wystarczy powiedzieć "nie podoba mi się". Dla jednego coś jest wiochą czy paskudztwem ale nikt przy tym nie próbuje właściciela tejże rzeczy obrazić.
I dziewczyny - no bez sensu jest się doszukiwać dziury w całym, że jakby to kto inny powiedział, to burza. Bo tego NIE WIEMY. tzn ja wiem, że jakby Black napisała tego posta,to tez by mnie to nie ruszyło :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 17:15   #3634
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Wszystkiego co najlepsze!
a torty piękne! jakich barwników dodałaś?

barwniki w proszku

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Piękne! Kochana mów mi natychmiast co to takiego na wierzchu tortu! i jak zrobiłaś literki czekoladowe!
Laurko te kolorki co są na wierzchach to z masy marcepanowej + barwnik spożywczy (w lidlu kupiłam jakiś czas temu gotowe bo bałam się na debiut robić te masy cukrowe co e_vel zawsze robi żeby nie zepsuć) i miałam tym przykrywać całe torty, boki też ale tak się rwało dziadostwo i przywierało do blatu przy wałkowaniu że masakra. Sposobem jakoś się udało chociaż na górę Kokardka na moim torcie i misiu u Igiego też z tej masy marcepanowej, nie mam zdolności manualnych więc ten misiu trochę koślawy ale co tam Literki miały być inne, też z masy marcepanowej w jakimś kolorku, zamówiłam do tego specjalne urządzenie do wycinania pięknych równych literek ale idzie to już prawie dwa tygodnie i dojść nie może (pięknego negatywa wystawię). Na ostatnią chwilę poratowałam się gotowymi do kupienia literkami czekoladowymi ze zwykłego spożywczaka Dr Oetker.
Nie wyszły więc takie jak miały być ale i z takich jestem zadowolona

Cytat:

niestety nie dam rady być z Wami, w sumie to bez sensu chyba teraz wbijać się w rozmowę bo zdaję sobie sprawę, że nie jestem tutaj kojarzona.
W każdym razie u nas tak o, byliśmy na święta w Pl o kolejny raz trafiliśmy do szpitala. Później wyszło kilka nieciekawych chorób u Wiktorka i tak naprawdę do końca nie wiem na czym stoimy
Ja wróciłam do pracy na nocki, śpię po 2/3 godziny na dobę także możecie sobie wyobrazić jak się czasem czuję.
Ale najważniejsze, że Wiktorek się pięknie rozwija, zaczął chodzić, coraz więcej mówi

zdrówka dla Wiktorka. biedny on z tymi szpitalami A Tobie współczuję, nie wiem jak tak funkcjonujesz...ja bym chyba długo nie pociągnęła tak...ale matki są jak widać niezwykle wytrzymałe. Buziaki
Stary 2014-01-12, 17:17   #3635
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Oczywiście, że kojarzymy.
Widziałam na fb jak pisałaś na fb o Wiktorku ale co to za choroby ?? do wyleczenia???
Współczuje nocek

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
U mnie jest kilka takich stoisk.
Patrz tam, gdzie sa suszone owoce, inne kasze, zboza,itp.
Czesto tez w warzywniakach mozna kupic takie rzeczy

.
U mnie nie ma niestety aż takiego bazaru

Mam pytanie
Często piszecie , że dajecie dzieciom to co Wy jecie. I tak się zastanawiam, bo kurcze u mnie ciężko znaleźć takie rzeczy które mogłabym dać ze swojego talerza. A ona się pcha i chce z naszego talerza jeśc.
I nie wiem co jej dawać no bo zupy ok, a ziemniaków tez jej nie będe cały czas dawać.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 17:25   #3636
hje
Zakorzenienie

Aga, no ale... przede wszystkim właśnie zupy i ziemniaki Rosół rulez
A z takich "innych", to np. risotto, jakaś zapiekanka z makaronem czy tez z ziemniakami, gołąbki, pulpety, jajecznica, ryż z jabłkami, płatki z mlekiem, makaron z serem......
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 17:54   #3637
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Gocha...poka fote!!

A jakby zrobić taki baner z kółek (jak ten z biedronkami)....to gdzie co i jak kupowac?? Tzn.papier..literki...gdz ie? (sora za głupie pytania...ale ja nigdy nie robilam takich rzeczy, więc dlatego pytam

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 18:03   #3638
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Mam pytanie
Często piszecie , że dajecie dzieciom to co Wy jecie. I tak się zastanawiam, bo kurcze u mnie ciężko znaleźć takie rzeczy które mogłabym dać ze swojego talerza. A ona się pcha i chce z naszego talerza jeśc.
I nie wiem co jej dawać no bo zupy ok, a ziemniaków tez jej nie będe cały czas dawać.
głównie zupy ale np wczoraj zjadła całego pulpeta, do tego trzy różyczki brokuła i 4 fytki z piekarnika. zajadałą sie jak nie wiem

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Gocha...poka fote!!

A jakby zrobić taki baner z kółek (jak ten z biedronkami)....to gdzie co i jak kupowac?? Tzn.papier..literki...gdz ie? (sora za głupie pytania...ale ja nigdy nie robilam takich rzeczy, więc dlatego pytam

nie pokaże bo nawet na fotavh ich nie wydać :P balony były do sufitu przyczepione a baner miałąm na oknie balkonowym
Stary 2014-01-12, 18:17   #3639
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:

Black ajm sorry za uzycie złych słów....a co do ludzi ze wsi....?? masz z tym jakiś problem??
Neti, a czytałaś mojego posta? Ja mieszkam sama na wsi, ale słowo "wiocha", czy też określenie "wieś tańczy i śpiewa" z pewnością nie jest komplementem, dla nikogo... Czy jest z miasta, czy ze wsi.

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Co do całej dyskusji - napiszę tylko, że całkowicie zgadzam się z Black: ona teraz "roztrząsa i niepotrzebnie się czepia", ale gdyby ona tak napisała, to burza by się rozpętała. I też jestem tego pewna

Widzę, że nie mogę się nawet sprzeciwić jakiemuś określeniu, bo też jestem wtedy zła i niedobra ("dyskusje z Tobą dziwnie się kończą", "dziwne dyskusje; nikt nikogo nie obraża") - serio, mam dosyć tego. Wyrazić swojej opinii nie mogę, bo jest burza, potem jak mówię, że ktoś przesadza, wyrażając swoją opinię, to też zaraz jakieś halo się robi, sorry bardzo, że się w ogóle odzywam.

Reasumując, jak ja coś powiem, to jestem be, ale jak ktoś coś powie, to jest cacy i nie ma to najmniejszego znaczenia. Ja przecież zawsze przesadzam...

Sorry, ale ostatnio jest tego tutaj za dużo, dla mnie wystarczy tego forum. Klub jest w rękach Debrah i tam pozostanie, możecie mnie nawet teraz z niego wyrzucić.

Życzę Wam wszystkiego dobrego, dziewczyny. Moja obecność tutaj nie ma najmniejszego sensu. Nie chce mi się już tutaj nic pisać, skoro i tak jest źle, i tak niedobrze.

I nie, nie obrażam się, po prostu nie czuję się tutaj mile widziana. Niektóre z Was o to zadbały.

Aaa, no i nie chcę, żeby ktoś mnie prosił o powrót, w ogóle najlepiej nie skupiajcie się na mojej osobie, przejdźcie nad tym do porządku dziennego i tyle.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-01-12 o 18:31
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 19:30   #3640
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Aga, no ale... przede wszystkim właśnie zupy i ziemniaki Rosół rulez
A z takich "innych", to np. risotto, jakaś zapiekanka z makaronem czy tez z ziemniakami, gołąbki, pulpety, jajecznica, ryż z jabłkami, płatki z mlekiem, makaron z serem......
Ok dajesz to ale przyprawione czy wcześniej odkładasz ???
Choć gołąbka ciężko odłożyć. Chodzi mi właśnie o te przyprawy.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2014-01-12 o 19:32
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 19:33   #3641
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Szkoda Black że odbierasz wszystko jako atak...ja dziś napisalam tak, że Ciebie uraziłam-nie miałam tego w zamiarze. Jeśli czujesz się tu źle- no to już chyba nie przeze mnie i słowo wiocha...swoją drogą to określenie skądś się wzięło, prawda? Jak wiele innych, których tu używamy. Naprawdę ja nie chciałam tu nic rozpętać...ale znaczycie dla mnie dużo i nie zamierzam sie usuwać-nadal będę też wyrażać swoje opinie i pytac Was o nie.... Chyba że już nie można?
Koniec

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-01-12, 19:38   #3642
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
nasz jeszcze większa wiocha - bo taki
eee tam, naszego nie pobijecie

http://www.e-tiktak.pl/foto/alexis/R...ek_zyrafa3.jpg

ale prawda taka, że cokolwiek ja o nim sądzę - Agatka uwielbiała i o to w tym chodzi. Dorka pewnie też pokocha.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Aga, nie dam Ci precyzyjnej odp, bo nie wiem.
Pewnie ok roku jak juz daje sie coraz wiecej normalnego jedzenia.

Z tym, ze kasza prazona ma o 50% witamin mniej niz ta biala. Traci je w wyniku prazenia wlasnie.

A patrzylas na zwyklym bazarze? Mozna ja kupic na wage
Notabene lepiej gotowac taka na wage niz ta sprzedawana w woreczkach foliowych.
W wodzie, ktora odlewa sie po gotowaniu w woreczkach znajduje sie masa witamin.

Ale to mozesz juz uznac za czepianie

Ehh co za smetny dzien dzis.
Co mamy sie ubierac i wychodzic to zaczyna padac :/
ja planuję się właśnie na zwykłe, nieworeczkowe rzeczy przerzucić

Cytat:
Ponieważ jednak życ bez Was nie mogę... tzn..miałam Was wcześniej zapytać ale mnie Black zajęła czym innym...

mam 2 pytania:
- do mam chłopców- co zakładacie do śmigania po domu na dół?? rajstopki spodnie????
- Czy któraś robi/robiła teraz/kiedyś...jakies dekoracje na urodziny...bo ja bym coś chciała tylko jakiś takich fajnych nie bardzo mogę znaleźć może sama bym coś??
Np..jakąś girlandę..baner hmmm??? macie jakieś pomysły albo może miejsce skąd zaczerpnąc inspirację???
nadmucham balony, cały pęk powieszę pod lampą górną, z tego będzie zwisała wielka cyfra 1

Cytat:

no nie żartuj, pamiętamy! co jest małemu? niech zdrowieje!

Cytat:
Nawijko...ja najczęściej zakładam rajstopki ale chciałabym spodenki tyle że u nas problem z tym że skarpety każde jedne spadają ze stópek
u nas każde skarpety są ściągane albo w trakcie raczkowania zsuwają się

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Widzę, że nie mogę się nawet sprzeciwić jakiemuś określeniu, bo też jestem wtedy zła i niedobra ("dyskusje z Tobą dziwnie się kończą", "dziwne dyskusje; nikt nikogo nie obraża") - serio, mam dosyć tego. Wyrazić swojej opinii nie mogę, bo jest burza, potem jak mówię, że ktoś przesadza, wyrażając swoją opinię, to też zaraz jakieś halo się robi, sorry bardzo, że się w ogóle odzywam.

Reasumując, jak ja coś powiem, to jestem be, ale jak ktoś coś powie, to jest cacy i nie ma to najmniejszego znaczenia. Ja przecież zawsze przesadzam...

Sorry, ale ostatnio jest tego tutaj za dużo, dla mnie wystarczy tego forum. Klub jest w rękach Debrah i tam pozostanie, możecie mnie nawet teraz z niego wyrzucić.

Życzę Wam wszystkiego dobrego, dziewczyny. Moja obecność tutaj nie ma najmniejszego sensu. Nie chce mi się już tutaj nic pisać, skoro i tak jest źle, i tak niedobrze.

I nie, nie obrażam się, po prostu nie czuję się tutaj mile widziana. Niektóre z Was o to zadbały.

Aaa, no i nie chcę, żeby ktoś mnie prosił o powrót, w ogóle najlepiej nie skupiajcie się na mojej osobie, przejdźcie nad tym do porządku dziennego i tyle.
a ja tam mimo wszystko napiszę: wróć
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 19:40   #3643
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Mam pytanie
Tez sie zawsze nad tym zastanawiam...
Ja dawalam jedynie ziemniaczki, makaron i ryby, ale Kuba srednio lubi jesc z mojego talerza, woli swoje zupki.

onaella, oczywiscie, ze kojarzymy!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 19:52   #3644
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Szaja....faktycznie nie za przystojny ten rower, my na szczęście takiego nie dostaniemy, bo już mamy w spadku bo dwoch kuzynach..tyle ze nie w różu

Stary 2014-01-12, 19:59   #3645
Konto usunięte

A widzisz w kategorii: obciach roku zdecydowanie wygrywa, ale jak pisałam, kupowany dla Agatki, pod nią, z myślą, że jej ma się spodobać i tyle. Na pewne rzeczy rodzic musi przymknąć oko
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 20:09   #3646
gojka24
Zakorzenienie

Przyszłam sie pożegnać tż zaraz wyjeżdza, na dłużej tym razem, nie wiem kiedy będę mogła do Was wejść a już wogle nie mam pojęcia kiedy będę się mogła udzielać i być na bieżąco.....
Trzymajcie się cieplutko, zdrówka dla maluchów i wszystkiego najlepszego dla wszystkich solenizantów....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 20:10   #3647
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Laski są jakieś prawa czy imprezę powinno się robić przed lub po urodzinach? Bo Blanus ma we wtorek a ja chce zrobić wcześniej Nikt nie będzie się dziwił?

I jeszcze mam pytanie. TZta Babcia wymyśliła,starsza kobieta,trzeba Jej wybaczyć,że jak Blanka ma gumkę od spódnicy nisko pod brzuchem to coś tam. Tylko TZ nie pamięta co Słyszałyście o czymś takim?

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 20:15   #3648
gochaa_p
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44571941]eee tam, naszego nie pobijecie

http://www.e-tiktak.pl/foto/alexis/R...ek_zyrafa3.jpg

ale prawda taka, że cokolwiek ja o nim sądzę - Agatka uwielbiała i o to w tym chodzi. Dorka pewnie też pokocha.

)[/QUOTE]

Wojtek swój też uwielbiał Na wiosne będzie w nim Ewa hasać
I uwaga! teraz najlepsze! ja sama go wybrałam i kupiłam :P

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

FEWCIA ja robiłam roczek PRZED urodzinami
Stary 2014-01-12, 20:22   #3649
ewulkaaa
Wtajemniczenie

hej dziewczyny!

nie było mnie 3 dni, po prostu nie wyrabiam z czasem wszystko robię w biegu, a i tak jeszcze połowa rzeczy nie jest zrobiona albo zrobiona po łebkach...

szkalnko - kciuki zaciśnięte

fewciu - u nas na śląsku jest niby tak, że nie powinno się robić urodzin wcześniej (że niby jeszcze możesz nie dożyć? nie wiem o co chodzi, ale tak jest ), a jeśli już ktoś robi to nie składa się życzeń (też nie wiem dlaczego ). ale dla mnie to jest dziwne i przesądne, a ja NIENAWIDZĘ przesądów :P i moje urodziny w tym roku robię wcześniej

co do rowerka - nie jestem tu często, więc na temat sporu wypowiadać się nie będę - ale mi się wydaje, że to dla dziecka, więc kolorowe pasuje np ja Anię ubieram na różowo, a sama bym się nie ubrała ale to dziecko jest przecież! i tak samo z rowerkiem - sama bym takiego sobie nie kupiła (właśnie sobie wyobraziłam siebie na takim roweku ) ale dziecku mi się wydaje, że taki rowerek pasuje w ogóle mam takie zdanie, że dziecko ma mieć dzieciństwo - dlatego też nie próbuję na siłę chociażby ubierać Anusi w stylu dorosłej osoby - bo na to będzie miała jeszcze czas, narazie jest dzieckiem i nie musi wyglądać jak z okładki chociaż staram się ją ładnie ubierać, pod kolor itd, żeby nie było ale np. dżinsowego żakietu bym jej nie ubrała mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi, bo jakoś się zakręciłam

w sobotę byłam przymierzać suknie ślubne i wjednym salonie przynajmniej w 5 wyglądałam całkiem znośnie tak w drugim Pani mi proponowała takie suknie, że dobitnie uświadomiła mi że jestem gruba i nie mam co liczyć, że będę wyglądać ładnie może nie miała tego na celu, ale jakoś tak jej samo wyszło w sumie to może bym już się na jakąs zdecydowała, ale cena szybko mnie zbiła z tropu - 2650zł :O myślałam, że wydam nie więcej niż 2000zł - co i tak wydaje mi się dużo... no i mam problem

życzę wam miłego wieczoru i idę się uczyć - jutro mam okropne zaliczenie, pracę już oddałam, jutro mam prezentację zrobić i obrona - u tak świrniętego kolesia, że nie zdziwę się, jak mnie wywali z sali

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 20:24   #3650
Kija80
Zadomowienie

Oj Neti Neti, i po coś się z tego fb zabrała poszłaś i narozrabiałaś...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 20:24   #3651
elllmi
Zakorzenienie

hejjjj
jestem mamą styczniową, mogę do Was dołączyć?

ale mnie zżerała ciekawość, co tam u Was, ale za cholerę nie miałam czasu, odkąd do pracy wróciłam i dodatkowo miałam TŻ w domu; teraz pojechał i nie będę miała co wieczorami robić, to mam nadzieję tu wrócić;
Fewciu, jak wstawałam we wtorek przed 6 do pracy, to sobie o Tobie myślałam ciekawe jak Ci minął ten pierwszy tydzień (pewnie doczytam, ale jestem daleeeeko w tyle)

baaaardzo dziękuję za pamięć i życzenia dla Fifka Kochane jesteście
a teraz hurtowo buziaki roczkowe dla Pietraszka, Dadusia, Amelci, Ewci, Julaska i Boryska - chyba nikogo nie pominęłam

idę coś poczytać, bo nic nie wiem

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 20:25   #3652
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44572340]A widzisz w kategorii: obciach roku zdecydowanie wygrywa, ale jak pisałam, kupowany dla Agatki, pod nią, z myślą, że jej ma się spodobać i tyle. Na pewne rzeczy rodzic musi przymknąć oko [/QUOTE]

No jasne.... Siła wyższa

Stary 2014-01-12, 20:29   #3653
eff8
Zakorzenienie

Najlepszego dla Julaska

i spoznione zyczenia roczkowe dla 2 innych gwiazdeczek

U nas nie ciekawie, dzieci chore
zaczeło sie od Mikiego , katar, mała gorączka ale po 2 dniach jest znacznie lepiej jeszcze tylko troszke spika i kaszle, no ale córa od razu tez zarazona i marud na calego, co kaszlnie to sie obudzi takze cala noc wstawalam jak nie do jednego to do drugiego dziecka, bidulce dzis jeszcze doszla goraczka - tak mi jej szkoda mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej.

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 20:32   #3654
marta00537
Raczkowanie

witam się kochane po dłuższej przerwie, mam nadzieję, ze mnie chociaż trochę kojarzycie po trzech miesiącach remontu mieszkania w końcu wróciliśmy do domku i jako takiego ogarnięcia mogę się jak człowiek do was odezwać mam nadzieję, ze już się będę normalnie odzywać, chociaż z Filipem to nic nie wiadomo i nie wiem czy mi da, ale będę się starać. Zabieram się za nadrabianie chociaż ostatnich stron bo widzę, ze jakieś zamieszanie jest.
Przesyłamy z Filipkiem buziaki i może zaraz coś popiszę co u nas, jak się Filip nie obudzi.

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 20:41   #3655
insolito
Zadomowienie

Wiem, że nie powinnam już nic dodawać, ale muszę

Black, pamiętasz jak swego czasu napisałaś na Facebooku coś w stylu : " nie sądziłam, że są jeszcze osoby, które zakładają ... i są z tego dumne" W komentarzach wywiązała się mała dyskusja na koniec której Ty stwierdziłaś, że wyraziłaś tylko Swoje zdanie i Cię np. nie obchodzi jak ktoś uważa lity i tunele za obrzydliwe bo Tobie się one podobają, a inni mogą myśleć co chcę.
To trochę alogiczna sytuacja z tym rowerkiem. Co z tego, że dla Neti jest on wieśniacki- Tobie nie przeszkadza, Oliwka lubi więc co z tego, że komuś nie przypadł on do gustu? Niech każdy se myśli co chce. Dla mnie ten rowerek też jest mało elegancki czy też wieśniacki, a sama w podobnym woziłam siostrzeńca zupełnie bez poczucia obciachu. Tak jak Ewa napisał to są dzieci maja prawo jeździć w kolorowym rowerku ze światełkami .

Żeby nie było, że mam coś do Ciebie i dlatego tak piszę to np. w 100% przyznają Ci racje jak zwróciłaś którejś dziewczynie (przepraszam, ale nie pamiętam której) uwagę, kiedy napisała, że odstęp między jedynkami u dziecka jest obleśny . Ale tu chodzi o rowerek, pierdółkę tak naprawdę, chyba nie warto przez takie coś kończyć przygodę z forum.

I jeśli pytamy o opinię na temat danej rzeczy to musimy liczyć się z tym, że nie wszystkim się ona może spodobać.

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 20:46   #3656
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Laski są jakieś prawa czy imprezę powinno się robić przed lub po urodzinach? Bo Blanus ma we wtorek a ja chce zrobić wcześniej Nikt nie będzie się dziwił?

I jeszcze mam pytanie. TZta Babcia wymyśliła,starsza kobieta,trzeba Jej wybaczyć,że jak Blanka ma gumkę od spódnicy nisko pod brzuchem to coś tam. Tylko TZ nie pamięta co Słyszałyście o czymś takim?

ponoć przesąd, że wcześniej się nie robi

nie wiem... jajniki uciska? przepuklina?

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Przyszłam sie pożegnać tż zaraz wyjeżdza, na dłużej tym razem, nie wiem kiedy będę mogła do Was wejść a już wogle nie mam pojęcia kiedy będę się mogła udzielać i być na bieżąco.....
Trzymajcie się cieplutko, zdrówka dla maluchów i wszystkiego najlepszego dla wszystkich solenizantów....

trzymaj się!

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

nie było mnie 3 dni, po prostu nie wyrabiam z czasem wszystko robię w biegu, a i tak jeszcze połowa rzeczy nie jest zrobiona albo zrobiona po łebkach...

szkalnko - kciuki zaciśnięte

fewciu - u nas na śląsku jest niby tak, że nie powinno się robić urodzin wcześniej (że niby jeszcze możesz nie dożyć? nie wiem o co chodzi, ale tak jest ), a jeśli już ktoś robi to nie składa się życzeń (też nie wiem dlaczego ). ale dla mnie to jest dziwne i przesądne, a ja NIENAWIDZĘ przesądów :P i moje urodziny w tym roku robię wcześniej

co do rowerka - nie jestem tu często, więc na temat sporu wypowiadać się nie będę - ale mi się wydaje, że to dla dziecka, więc kolorowe pasuje np ja Anię ubieram na różowo, a sama bym się nie ubrała ale to dziecko jest przecież! i tak samo z rowerkiem - sama bym takiego sobie nie kupiła (właśnie sobie wyobraziłam siebie na takim roweku ) ale dziecku mi się wydaje, że taki rowerek pasuje w ogóle mam takie zdanie, że dziecko ma mieć dzieciństwo - dlatego też nie próbuję na siłę chociażby ubierać Anusi w stylu dorosłej osoby - bo na to będzie miała jeszcze czas, narazie jest dzieckiem i nie musi wyglądać jak z okładki chociaż staram się ją ładnie ubierać, pod kolor itd, żeby nie było ale np. dżinsowego żakietu bym jej nie ubrała mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi, bo jakoś się zakręciłam

w sobotę byłam przymierzać suknie ślubne i wjednym salonie przynajmniej w 5 wyglądałam całkiem znośnie tak w drugim Pani mi proponowała takie suknie, że dobitnie uświadomiła mi że jestem gruba i nie mam co liczyć, że będę wyglądać ładnie może nie miała tego na celu, ale jakoś tak jej samo wyszło w sumie to może bym już się na jakąs zdecydowała, ale cena szybko mnie zbiła z tropu - 2650zł :O myślałam, że wydam nie więcej niż 2000zł - co i tak wydaje mi się dużo... no i mam problem

życzę wam miłego wieczoru i idę się uczyć - jutro mam okropne zaliczenie, pracę już oddałam, jutro mam prezentację zrobić i obrona - u tak świrniętego kolesia, że nie zdziwę się, jak mnie wywali z sali

a pokaż swoje typy

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hejjjj

ale mnie zżerała ciekawość, co tam u Was, ale za cholerę nie miałam czasu, odkąd do pracy wróciłam i dodatkowo miałam TŻ w domu; teraz pojechał i nie będę miała co wieczorami robić, to mam nadzieję tu wrócić;
Fewciu, jak wstawałam we wtorek przed 6 do pracy, to sobie o Tobie myślałam ciekawe jak Ci minął ten pierwszy tydzień (pewnie doczytam, ale jestem daleeeeko w tyle)

a teraz hurtowo buziaki roczkowe dla Pietraszka, Dadusia, Amelci, Ewci, Julaska i Boryska - chyba nikogo nie pominęłam

jak polejesz i się napijesz, to możesz

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
witam się kochane po dłuższej przerwie, mam nadzieję, ze mnie chociaż trochę kojarzycie po trzech miesiącach remontu mieszkania w końcu wróciliśmy do domku i jako takiego ogarnięcia mogę się jak człowiek do was odezwać mam nadzieję, ze już się będę normalnie odzywać, chociaż z Filipem to nic nie wiadomo i nie wiem czy mi da, ale będę się starać. Zabieram się za nadrabianie chociaż ostatnich stron bo widzę, ze jakieś zamieszanie jest.
Przesyłamy z Filipkiem buziaki i może zaraz coś popiszę co u nas, jak się Filip nie obudzi.
hej
Stary 2014-01-12, 20:47   #3657
iffonka7
Zadomowienie

hej hej hej

ja już jestem, i obiecuje przez najbliższy czas nie uciekać, ostatnie 3 tygodnie były na serio bardzo pracowite dla mnie

odnoście rowerków to Bartus od mojego brata pod choinkę dostał właśnie niby taki super http://allegro.pl/wielofunkcyjny-row...833121755.html ale szczerze to wolałabym chyba taki zwykły nawet jak ma black bo jak wyjadę takim jak my mamy w lato na ulice to moge sie zalozyc ze wszyscy bede na nas zwracac uwage a ja raczej tego nie lubi, a tak by miał zwykły kolorowy rowerek i by było spoko

fewciu Bartuś ma urodziny w środe a impreze robimy w niedziele przed
Stary 2014-01-12, 20:53   #3658
Konto usunięte

Iffonka, ale takie rowerki też widuję na ulicy

A po domu, też na roczek, Agatka dostała takiego konika - wiele funkcji: pchacz, bujak, jeździk, rowerek... http://www.mulan.pl/smoby-jezdzik-ch...ny-211139.html
Stary 2014-01-12, 20:53   #3659
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

mam 2 pytania:
u nas rajty rządzą czasem pomyka w spodenkach ale skarpetki mu się ściągają i wtedy chodzi bez, jednak zdecydowanie rajty wygrywają
a co do dekoracji to też chętnie zerżnę od kogoś pomysł mimo, że i tak pewnie nie będę mieć nic do gadania w tej kwestii :/
Cytat:

Kochana, jak nie pamiętamy, jak pamiętamy
współczuję nocek, wiem, co przeżywasz, bo też tak pracowałam, a jak wrócę do pracy (ewentualnie) to już w ogóle nie wiem, co to będzie.
Zdrówka dla Wiktorka i za chodzenie
Cytat:
Nawijko...ja najczęściej zakładam rajstopki ale chciałabym spodenki tyle że u nas problem z tym że skarpety każde jedne spadają ze stópek
u nas tak samo
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

co do pierwszego to chyba nie ma żadnych przeciwwskazań
a co do drugiego to ja nie słyszałam :/
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

też miałam taki problem, nie wiem czemu ale tylko w tych salonach takich szpanersko-luksusowych :/ w tych "normalnych" babki były bardzo miłe i naprawdę potrafiły doradzić. Ale nie powiem naszukałam się sporo
kciuki za zaliczenie, prezentację i obronę dasz radę
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hejjjj

napisz nam Kochana coś o sobie

BLACK ja też napiszę... wróć do nas....

tż zrobił dziś mięsny chlebek (znowu Pascal kontra Okrasa) jaaaaakie to dobre
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 21:06   #3660
scotasia
Wtajemniczenie

Hej nie będę cytować, bo tu widzę 6 stron nowo naprodukowanych
Szaja spódnica dla Agatki świetna! A włoski Agatki
Gojka pacynka ja nie mieszkam w samym Lublinie, ale bardzo blisko. Jeśli mozna -piszę się na spotkanie
Gocha strój dyni b.ładny. A jakie urocze dołeczki ma Twój Synio....
Illusion jakie torty wszystkiego naj naj z okazji urodzin, a prezent od tżta - super niespodzianka

Dyskusja na temat rowerka może i wiocha ale jaki bajer dla dziecka
Moje siostrzenice też takie miały..

Onaella zdrówka dla Wiktorka!
Kciuki za Ewcię Szklankową...

U nas z zasypianiem na noc coraz gorzej. Czasem czuję się bezsilna juz
Na rękach źle, w łóżeczku jeszcze gorzej. Eh

Aha i buziaki urodzinowe dla Boryska!!
I nieśmiało się chwalę, że Domiś kończy dziś 11 mcy. Rośnie mi ten szkrab
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości