![]() |
#61 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nie rozumiem Tż-a??????
Cytat:
![]() |
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
Trochę tak to wygląda. Tylko to wszystko nie wygląda jak włażenie komuś w tyłek po coś tylko po prostu bycie miłym i chyb brak sertywności
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyno, sprawiasz wrażenie, jakbyś patrzyła tylko i wyłącznie na czubek własnego nosa. Co z tego, że facet chce podwozić bratanicę, może sprawia mu to radość? A dzieci w restauracji? Nie żyjemy w czasach Herbarta, a dzieciaki mają różne temperamenty, nierzadko są po prostu żywiołowe, a zwłaszcza kiedy się bawią. Wydaje się, że masz kosmicznie wygórowane oczekiwania względem innych ludzi i rzucasz fochami, że świat nie funkcjonuje tak jakbyś sobie tego życzyła. To tyle. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam autorko, nie miałam czasu wszystkiego przeczytać, ale z pierwszego postu wyłonił mu się Twój obraz jako trochę czepialskiej. Mam wrażenie, że chcesz żeby było Twoje, zawsze jak chcesz, tak jak powiesz i że starasz się na siłę być ważniejsza od wszystkiego innego. Myślę że nie tędy droga, trzeba iść na kompromisy a czasem po prostu zagryźć zęby i znieść wspólne spotkanie raz do roku.
Ja mam bardzo podobne poglądy do Twoich, nie lubię dzieci i rodzinnych spędów, ale wiem że dla mojego męża są ważne. Więc on idzie na kompromis i spotyka się z nimi np. raz na tydzień a nie codziennie a ja też się dostosowuję i też idę zamiast widzieć się raz na rok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
a ja nie bardzo rozumiem o co chodzi z jego rodziną, mógłby mi ktoś pomocny to jakoś wypunktować?
bo jedyne co zrozumiałam, to to, że tż autorki zawiózł i odwiózł gdzieś dziadków dzieci brata tżta, czyli de facto swoich rodziców woził, tak? ![]() potem coś matce chrześnicy tż-ta, czyli ee, szwagierce autorki[?], która nie złożyła jej życzeń, tak? ![]() potem ktoś autorkę obrażał, a jej tż nie reagował? coś tam, że na ślubie była obrażana, a jej tż uważał, że wcale nie była? teraz urodziny chrześnicy, autorka napisała, że mogłaby przełożyć swoje plany i iść na urodziny - podobno lubianej - chrześnicy, ale tego nie zrobi, dla zasady ![]() no to ja nie rozumiem, poza tym rzekomym obrażaniem [tzn. co konkretnie się działo, co było mówione?] stosunki faceta z rodziną są chyba w porządku? druga sprawa, dzieci. rozumiem cię autorko, ja też nie znoszę niewychowanych bachorów, których rodzice kompletnie nie reagują na ich zachowanie. ale - jak to u was wyglądało przed ślubem? ciebie nie wkurzały dzieci czy on się z tobą zgadzał? po ślubie ciebie zaczęły wkurzać dzieci czy on nagle zaczął je kochać i bronić? a z rodziną? dopiero po ślubie zaczęły ci przeszkadzać jego relacje z rodziną? nie ogarniam tego tematu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie również dziwi, że "nagle" pewne rzeczy wypłynęły, gdzie związek trwa już 4 lata, w tym 2 po ślubie, czyli już naprawdę poważna sprawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
rodzice faceta potrzebowali podwózki do swojej wnuczki [bratanicy faceta], która ich zaprosiła, facet i autorka mieszkają jakoś niedaleko rodziców faceta, więc facet podwiózł i odwiózł rodziców. tym samym facet zamiast `zaplanowanego` nicnierobienia pomógł rodzicom. autorka nadal mogła odpoczywać, ale jest zła, że facet pojechał z rodzicami zamiast siedzieć z nią w mieszkaniu. jest zła tak dla zasady. ja w tej sytuacji nie widzę nic nienormalnego. Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2014-01-11 o 17:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
po drugiej stronie szafy
|
Jest zła, bo to brat jej lubego zapraszał rodziców, bo brat lubego jest zmotoryzowany i dla autorki oczywistym wydaje się, że to brat jej lubego powinien transportem rodziców do swojej chaty się zająć. W sumie dla mnie to też jest oczywiste.
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2014-01-11 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
my generalnie nie wiemy jak dokładnie sytuacja wyglądała, dlaczego ojciec dziewczynki nie przyjechał po rodziców? kto poprosił faceta autorki o podwiezienie dziadków? dlaczego ten ktoś poprosił faceta autorki, a nie jego brata? co powiedział facet autorki na jej sprzeciw? czy w ogóle był jakiś sprzeciw od razu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co ma zrobić dziecko w takiej sytuacji? Przywalić swojemu dziecku w twarz? No, pewnie to by je zamknęło, ale czy tego oczekujesz? Dziecko nie ma baterii, które można wyjąć, wychodząc gdzieś. Dzieci mają prawo jeździć pociągami, latać samolotami i być w restauracji. Są miejsca nieprzeznaczone do dzieci - np. kluby i są też godziny, w których dziecka nie spotkasz. Twoje oczekiwania wobec dzieci i rodziców NIE SĄ REALNE. Są głupie. Dziecko nie ma wielu możliwości kontroli swojego zachowania. Ty masz. Możesz np. zmienić stolik w restauracji. Albo możesz decydować, kogo zapraszasz do swojego domu. A na plaży "rozkładać się" daleko od dzieci. Strefa publiczna nie jest tylko dla cichych dorosłych. Jest też dla niepełnosprawnych, dla starych dla brzydkich, grubych i jest też dla dzieci.
![]() |
![]() |
#72 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
ale dlaczego w takim razie dziewczynka nie poprosiła własnego ojca o przywiezienie dziadków? czy oni w ogóle wiedzieli, że dziadkowie mają przyjechać? czy było powiedziane dlaczego ojciec dziewczynki nie mógł pojechać po rodziców?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
.
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#75 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.