Panny Młode 2008 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-29, 09:15   #721
ankalola
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2008 ?

U mnie też narazie nie ma warunków na dzidzie no i ja jeszcze nie pracuje, we wrześniu bronię licencjat i potem będę szukać pracy a mój Pawcio dopiero 1,5 miesiąca pracuje i przy tym studiuje My bierzemy ślub (oczywiście oprucz miłości i tego ze nam fajnie razem itd itp) dlatego aby zamieszkac razem a to jest możliwe dopiero po ślubie bo nie mamy innego wyjscia jak mieszkac z tesciami Wynajmowanie raczej nie wchodzi w gre bo na to duuuzo pieniążków idzie a my myslimy o wlasnym domku a w okolicach warszawy wiadomo jakie sa koszty z tym zwiazane

A dlaczego ślub a nie życie na "kocią łapę"? Przepraszam ze tak ciagne temat ale ciekawi mnie to co mysla o tym inne osoby
ankalola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-29, 09:28   #722
nysiunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankalola Pokaż wiadomość

A dlaczego ślub a nie życie na "kocią łapę"? Przepraszam ze tak ciagne temat ale ciekawi mnie to co mysla o tym inne osoby
dlatego że tego nie uznaję - jesteśmy ze sobą ponad 4 lata i moglibyśmy razem zamieszkać i żyć sobie jak małżeństwo, ale jest większe prawdopodobieństwo rozstania wśród takich par. Bo biorąc ślub człowiek musi być pewny, że chce z daną osobą spędzić życie, więc nie decyduje na "hop - siup" a i rozstać się jest trudniej - zawsze to jednak człowiek jest związany przysięgą i prawnie do drugiej osoby, więc też musi bardzo głeboko przemyśleć swoje odejście od niej - nie może to być kaprys. natomiast w przypadku życia "na kocią łapę" już jest dużo łatwiej się rozstać. poza tym jest dużo więcej "korzyści" ze ślubu, chociażby prawnych.
oczywiście to jest moje zdanie i potępiam ludzi żyjących "na kocią łapę" bo skoro tak wybrali widocznie jest im z tym dobrze. I dobrze !!! po prostu to nie jest dla mnie
nysiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-29, 09:32   #723
ankalola
Raczkowanie

Też tak uważam tylko chciałam znać zdanie innych Najgłupsze jest to (tak było w moim przypadku) ze jak przyszli tesciowie dowiedzieli sie o naszym slubie to odrazu zrezygnowali z pomocy mi i mojemu misiowi- chodzi o taka pomoc na codzien Odrazu słyszałam ze skoro slub to czemu ja mu nie piorę itp I to jest dla mnie jedyny minus
Stary 2007-05-29, 10:31   #724
silesianna
Zakorzenienie

no u nas to wszystko troszeczkę dziwnie wyszło i jakby na opak, bo mało kto chyba zaczyna rozmawiać o ślubie po tygodniu bycia razem (no, na poważnie to po miesiącu ), a po pięciu miesiącach z małym haczykiem rezerwuje termin w kościele - no ale u nas właśnie tak było
a dlaczego się na to zdecydowaliśmy? (poza miłością, oczywiście )
no cóż, przede wszystkim jesteśmy dorośli, mamy po 24 lata, obydwoje już od jakiegoś czasu potrzebowaliśmy stabilizacji, ja marzyłam o założeniu rodziny, TŻ również. obydwoje mieszkamy całe życie przy rodzicach, a koniec studiów i wkroczenie w nowe żyie zawodowe to dobry (jeśli nie ostatni) moment na oderwanie się od rodziców.
mamy takie możliwości - ja mam mieszkanie po babci, TŻ właśnie zaczyna pracę, ja (mam nadzieję) też lada moment. przyszedł po prostu u nas taki moment w życiu, że chcieliśmy stworzyć coś własnego - własną rodzinę.
inna sprawa, że nie wyobrażamy sobie życia bez siebie.

a co do życia na kocią łapę - w sumie niech wszyscy robią to, co im się wydaje za słuszne. mnie to jakoś nigdy nie pociągało - zawsze chciałam mieć rodzinę "legalną" względem Boga (prawo jest dla mnie trochę mniej istotne ) inna sprawa, że planujemy razem zamieszkać jeszcze przed ślubem, jak już będziemy obydwoje pracować i będziemy w stanie się sami utrzymać. nie chce mi się z tym "wdrażaniem" czekać aż do maja, z różnych przyczyn - ekonomicznych, emocjonalnych, ale przede wszystkim chcę być wreszcie na swoim, sama o sobie decydować, a mieszkać we dwoje zawsze jest łatwiej, niż samemu (też ze względów ekonomicznych i emocjonalnych ) po prostu nie chcę już mieszkać z rodzicami, czuję, że jestem na to za stara. więc w sumie przez kilka miesięcy będę żyć na kocią łapę, ale czy to jest taka prawdziwa kocia łapa, jeśli przygotowanie do ślubu w toku? sama nie wiem
jak na razie przede mną pisanie i obrona mgr, musze się z tym wyrobić do września, bo chcę z tym wreszcie skończyć
w sumie, to ja chyba chcę wreszcie poczuć, że jestem dorosła, udowodnić to sobie i wszystkim dookoła, i to jest główny (poza miłością oczywiście )
powód decyzji o ślubie.

a, jeśli zaraz na mnie naskoczycie twierdząc, że ta decyzja przyszła za szybko (bo krótko jesteśmy razem) i że wyglądam na zdeterminowaną samym faktem chęci wyfrunięcia spod skrzydeł rodziców, to tylko powiem, że znamy się z TŻ prawie 2 lata, i to zawsze była dość bliska znajomość. a w pewnym momencie odkryliśmy, że jest między nami jeszcze coś więcej, niż bliska więź między członkami jednej kapeli z resztą staż o niczym nie decyduje - na przykład moi rodzice wzięli ślub po 9 miesiącach od momentu, w którym się pierwszy raz zobaczyli i są już 37 lat razem. a ich decyzja bynajmniej nie była powodowana żadną wpadką - po prostu tego chcieli
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-29, 11:39   #725
ankalola
Raczkowanie

My też szybko zaczelismy rozmawiac o slubie Miał on być w sierpniu 2007 a sale mielismy zamowiona 1,5 roku wczesniej (potem ją odwolalismy) czyli po roku znajomosci My oczywiscie tez z miłości chcemy tego slubiku ale przynajniej mi bardzo zalezy zeby byc razem zeby ze soba mieszkac wiec penie gdyby bez slubu byla taka mozliwosc to zamieszkalibysmy bez slubu a potem sami sobie zebrali na wesele pieniazki Niestety takiej mozliwosci nie ma bo jestesmy zmuszeni zamieszkac z tesciami tzn finansowo dalibysmy rade jakos wynajac ale wtedy zero oszczednosci i odwlekalaby sie w nieskonczonosc budowa naszego wymarzonego domku tak wiec nie mamy wyjscia Co do dzieciaczkow to ja narazie nie mysle bo dopiero licencjat we wrzesniu bede bronic a potem szukac mojej pierwszej pracy Mój Paweł ma ją dopiero 1,5 miesiaca i jeszcze studiuje dziennie i za rok broni magistra wiec tez o dzieciaczkach narazie nie mysli ale sobie marzy o przyszlosci Mamy dopiero po 22 latka (Paweł prawie 23) wiec mamy jeszcze czas

dzieki za długą wypowiedz Nie dziwie sie bo my tez jakos szybko zaczelismy rozmawiac o slubie po tym jak sie poznalismy tyle ze w naszym wypadku brak funduszy i mozliwosc utraty pracy przez przyszla tesciowa zmienił date slubu z 2007 na 2008 Te fundusze i praca tesciowej to troche smieszne powody no ale my sami wtedy nie mielismy zadnych dochodow (jak to studenci) wiec na rodzicow musielismy liczyc Tzn ja od swojej strony nie mialabym problemow no ale moj tz tak no i myslelismy zamieszkac z tesciami wiec praca tesciowej byla bardzo istotna bo moj przyszly tesc jest na recie a wiadomo jak w warszawie wyglada zycie (bardzo drogie) Teraz mamy po 22 a tz niedlugo 23 i juz jakos finansowo sie odbijamy ale niestety nie na tyle zeby zamieszkac oddzielnie My niestety nie mamy innej mozliwosci niz mieszkanie u tesciow bo moi rodzice mieszkaja ok 100 km od warszawy wiec to odpada a ja teraz u mojego brata wiec niestety Tak szczerze gdyby nie to, to pewnie czekalibysmy jeszcze ze slubem i mieszkali sobie razem bez niego tak aby zebrac na sobie pieniazki i jakos sie odbic Oczywiscie cieszymy sie z niego bardzo i moi rodzice tez (tża troche mniej) ale wolelibysmy za swoje pieniadze to wszystko organizowac Co do zalozenia rodziny to najbardziej zalezy mi na tym aby budzic sie obok mojego misia i obok niego zasypiac i abysmy nie musieli jechac 24 km autobusami (takze linia podmiejska) gdy chcemy sie spotkac co zajmuje nam ok 2 godziny + 3 km na piechote przez pola Teraz chwilowo pomieszkuje u mojego tz-a bo tak sie nie da no i pisze u niego prace licencjacka bo moj komputer mi sie psuje no i nie mam internetu ale wiem ze tak dlugo byc nie moze bo i ja sie mecze i on i jego rodzice

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-07-01 o 18:48 Powód: post pod postem
Stary 2007-05-29, 12:48   #726
tiffi1
Rozeznanie

Trochę tych pytań się uzbierało.
My mamy trochę więcej lat, dlatego zdecydowaliśmy ze juz czas.
Ale po kolei. zareczylsimy sie w 2004r. dawno. Potem zmarła moja mama, bardzo to przezylam, kiedy jakos doszlam do siebie zaczelismy myslec o slubie polowa (2006r), jednak zycie bywa trudne zmarl moj tata.
dlatego zaplanowalismy slub na 2008r. bo wlasnie duzo razem przeszlismy moj TZ to osoba ktora mnie wspierala, byla ze mna. Ze wzgledu na takie okolicznosci zamieszkalismy razem,ale nie wyobrazamy sobie zycia bez slubu, dla nas to ma ogromne znaczenie, bo dla nas to sakrament, ktory ma nam pomoc razem przejsc przez zycie.
Co do dzieci to planujemy po slubie zaczac sie starac (mam nadzieje,ze dane nam bedzie je miec).
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-29, 16:16   #727
ankalola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Trochę tych pytań się uzbierało.
My mamy trochę więcej lat, dlatego zdecydowaliśmy ze juz czas.
Ale po kolei. zareczylsimy sie w 2004r. dawno. Potem zmarła moja mama, bardzo to przezylam, kiedy jakos doszlam do siebie zaczelismy myslec o slubie polowa (2006r), jednak zycie bywa trudne zmarl moj tata.
dlatego zaplanowalismy slub na 2008r. bo wlasnie duzo razem przeszlismy moj TZ to osoba ktora mnie wspierala, byla ze mna. Ze wzgledu na takie okolicznosci zamieszkalismy razem,ale nie wyobrazamy sobie zycia bez slubu, dla nas to ma ogromne znaczenie, bo dla nas to sakrament, ktory ma nam pomoc razem przejsc przez zycie.
Co do dzieci to planujemy po slubie zaczac sie starac (mam nadzieje,ze dane nam bedzie je miec).
Przykro mi z powodu Twoich rodziców wiem ze to trudne bo sama sobie tego nie wyobrazam A co do slubu to ja tez uwazam ze jesli odbywa sie on przed bogiem to pomaga to przejsc przez zycie i przetrwac wiele trudnych chwil wiele problemow a nie jakas przysiega przed "babą" A mogę wiedzieć ile macie latek? Wszyscy nam mowia ze jest za wczesnie ze za mlodzi ze moze sie odkochamy itp

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-29, 16:43   #728
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Mi również bardzo miło
Mam takie pytania (może troche głupie ale ja to zawsze coś takiego wymyślę):
Dlaczego decydujecie się na ślub ze swoimi tż-ami oprucz tego że z miłości? Kiedy po ślubie myślicie zacząć się starać o dzieciaczka?
Oprócz wielkiej miłości jaką darzymy siebie przez prawie 7 lat, widze w swoim partnerze mężczyzne, któremu moge zaufać, z którym czuje się bezpiecznie, bez którego nie potrafie żyć.Mamy wspólne plany, niektóre marzenia udało Nam się zrealizować i co najważniejsze chcemy razem spędzić reszte swojego życia.Stworzyć potomka, który będzie wytworem naszej miłości.
A kiedy dzieciaczek?Mhm planowo tak rok po ślubie będziemy się starać, a jak będzie w rzeczywistości to się przekonamy.

Cytat:
(...)Ze wzgledu na takie okolicznosci zamieszkalismy razem,ale nie wyobrazamy sobie zycia bez slubu, dla nas to ma ogromne znaczenie, bo dla nas to sakrament, ktory ma nam pomoc razem przejsc przez zycie..
Dokładnie, dla Nas przyjecie sakramentu jest czymś bardzo ważnym.

Zgodze się z Tiffi1, ze przeżyć na swojej skórze śmierć mamy czy taty zwłaszcza kiedy się jest młodą osobą, to coś strasznego.Mój Tatulek odszedł pod koniec stycznia i wtedy coś we mnie pękło, coś co już się nie da pozbierać.Jestem inna.
Stary 2007-05-30, 14:28   #729
ryjek_1
Raczkowanie

Ale się tych pytań nazbierało. My pobieramy się z miłości, mój TŻ jest dla mnie cąłym światem, nie wyobrażam sobie zycia bez niego. Nie chcemy żyć na kocia łapę, ślub kościelny jest dla nas bardzo ważny. Co do dzieci to planujemy tak ok. 2 lata po ślubie, tym bardziej że w chwili ślubu będziemy mieć 23 i jeszcze rok do skończenia studiów. Na całe szczęście bedziemy mieszkać sami w małym mieszkanku, ale zawsze własnym. Na początek i to dobre.

w niedzielę podpisaliśmy umowę z orkiestrą a kamerzysta i fotograf dalej nie zarezerwowany. Mam wrażenie, że zajmiemy się tym dopiero po sesji.
ryjek_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 14:42   #730
ankalola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ryjek_1 Pokaż wiadomość
Ale się tych pytań nazbierało. My pobieramy się z miłości, mój TŻ jest dla mnie cąłym światem, nie wyobrażam sobie zycia bez niego. Nie chcemy żyć na kocia łapę, ślub kościelny jest dla nas bardzo ważny. Co do dzieci to planujemy tak ok. 2 lata po ślubie, tym bardziej że w chwili ślubu będziemy mieć 23 i jeszcze rok do skończenia studiów. Na całe szczęście bedziemy mieszkać sami w małym mieszkanku, ale zawsze własnym. Na początek i to dobre.

w niedzielę podpisaliśmy umowę z orkiestrą a kamerzysta i fotograf dalej nie zarezerwowany. Mam wrażenie, że zajmiemy się tym dopiero po sesji.
Czyli my nie tacy najmłodsi bedziemy A wszyscy nam mówili ze tak wczesnie to nikt bez koniecznosci sie nie pobiera A studiujecie dziennie czy zaocznie i czy pracujecie już? Fajnie macie ze bedziecie sami Tak szcerze to nawet 3 metrowy pokoik by mnie zadowolił gdybysmy mogli byc w nim sami
Stary 2007-05-30, 14:44   #731
wiedzminka
Przyczajenie

Witam wszystkie przyszle panny mlode!
My sie pobieramy w kwietniu lub w maju 2008. Jak na razie to poza lista gosci nic nie zalatwilismy. Mamy z tym maly problem, gdyz mieszkamy w Anglii. Ale mam nadzieje, ze sie nam jakos uda.

Co do miejsca to bedzie to na 100 % nasza Polska, a dokladnie to Zamosc, gdyz tam sie wychowalismy.

Jesli chodzi o wspolne mieszkanie to my mamy juz za soba 3 lata pod jednym dachem. w sumie to wcale tego nie zaluje. nie lubie "kupowac kota w worku". w koncu nigdy nic nie wiadomo jak to sie ulozy jak ze spotkan kilku godzinnych przyjdzie spedzac ze soba 24 godziny na dobe.

Odnosnie tego watku z piosenka dla rodzicow, to u nas tez tego nie bedzie, gdyz mam problem z moim ojcem i jak na razie to nie wiem czy go zaprosze. wiec glupio bym sie czula w takim momencie.

A tak przy okazji, to jest ktos moze jeszcze z okolic Zamoscia?

pozdrawiam i zycze milych i owocnych przygotowan.
wiedzminka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-30, 14:55   #732
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
A mogę wiedzieć ile macie latek? Wszyscy nam mowia ze jest za wczesnie ze za mlodzi ze moze sie odkochamy itp
Ja mam 27 a mój TŻ 31 trochę już mamy, ale nie wiek tu się liczy, a tylko to czy jesteście gotowi, jeśli tak to najaważniejsze.

My tez nie "uważamy" ślubu cywilnego, bo przyrzeklanie przed jakąś kobietą nie ma dla nas żadnej wartości
Stary 2007-05-30, 15:10   #733
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez wiedzminka Pokaż wiadomość
A tak przy okazji, to jest ktos moze jeszcze z okolic Zamoscia?
Melduję się z Lublina

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 16:29   #734
sylwunia_p
Raczkowanie

GG do sylwunia_p

Hej ja też przyłaczę się do wątku: ślubujemy 26.07.2008 i nie mogę się nadziwić, że wszystko tak wcześnie trzeba załatwiać mamy już zamówioną salę, orkiestrę, samochód (jeżeli jest ktoś z Lublina to polecam http://www.auto-slub.pl) oraz kucharkę Pozdrawiam wszystkie Panny Młode 2008
sylwunia_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 19:10   #735
ryjek_1
Raczkowanie

Cytat:
Czyli my nie tacy najmłodsi bedziemy A wszyscy nam mówili ze tak wczesnie to nikt bez koniecznosci sie nie pobiera A studiujecie dziennie czy zaocznie i czy pracujecie już? Fajnie macie ze bedziecie sami Tak szcerze to nawet 3 metrowy pokoik by mnie zadowolił gdybysmy mogli byc w nim sami
dziennie magisterskie i nie pracujemy tak na stałe, ale mamy nadzieję, że na 5 roku czyli po ślubie plan mam pozwoli na znalezienie stałej pracy
a wy ile będziecie mieli latek?
Stary 2007-05-30, 22:23   #736
ankalola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ryjek_1 Pokaż wiadomość
dziennie magisterskie i nie pracujemy tak na stałe, ale mamy nadzieję, że na 5 roku czyli po ślubie plan mam pozwoli na znalezienie stałej pracy
a wy ile będziecie mieli latek?
Ja będę miała 23 a moj Pawcio prawie 24 a gdybysmy sie pobierali tak jak miało być pierwotnie czyli w sierpniu 2007 to ja 22 a Pawcio prawie 23 A nie boisz się ze po slubie nie beda chcieli zatrudnić młodej mężatki bez doświadczenia? Ja się własnie o to obawialam
Stary 2007-05-30, 22:34   #737
gosiunia22
Zadomowienie

Ja będę miała 27 lat i jakoś... nadal ślub do mnie nie dociera, czuję się, jakbym miała 19 lat A powód? No cóż, mój narzeczony któregoś dnia mi zaproponował małżeństwo. Najpierw dałam mu kosza i powiedziałam, że to za wcześnie, że jesteśmy za młodzi, a potem... jakoś sama zaczęłam o tym myślec i doszliśmy do wniosku, że jednak możnaby związek zalegalizowac Teraz myśl o ślubie mnie cieszy, ale jeszcze rok temu byłam przerażona...

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-31, 07:01   #738
sylwunia_p
Raczkowanie

GG do sylwunia_p

My będziemy mieli po 23 lata mój Tz już po studiach, a ja będę na 5 roku ale myślę, że jakoś damy radę pamiętajcie nie wiek jest ważny
sylwunia_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-31, 08:59   #739
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Obydwoje będzie mieli po 26 lat, pracujemy, pozostało mi 1,5 roku studiów uzupełniających magisterskich zaocznych - damy radę

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-31, 09:03   #740
ryjek_1
Raczkowanie

Nie bądźmy pesymistkami. Jak sie poszuka to się i znajdzie. Myśle, że bardziej od tego czy kobieta jest mężatką czy nie boją się pracodawcy czy ma dzieci, a jak wiadomo do tego nie potrzebny jest ślub, mąż. Nie ma gwarancji też czy jak już znajdzie prace nie wyjdzie za mąż. Wtedy również będzie bez doświadczenia, młoda mężatka. Nie zamartwiaj się. Szkoda życia. Na pewno będzie dobrze.
Stary 2007-05-31, 09:16   #741
agaciq
Raczkowanie

My planujemy slub oczywiscie z milosci i dlatego,ze chcemy byc razem.Chcemy zasypiac przy sobie i razem sie budzic.A teraz nie jest nawet za bardzo mozliwe mieszkanie razem,bo moj TZ jest z Poznania,a ja z Wroclawia. Ale juz powoli zaczyna sie rozgladac za praca we Wrocku Slub planujemy na wrzesien 08,wiec ja bede miala wtedy 24 lata a on 26 O dzidzi poki co nie myslimy i ja chcialabym poczekac jednak az skoncze studia,ale zycie lubi weryfikowac plany i robic niespodzianki
agaciq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-31, 13:21   #742
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dzisiaj będziemy oglądać zdjęcia ze ślubu naszego znajomego.Wesele odbyło się w tą sobote.Ale jakie heca były-najbardziej to lubie wysłuchiwać czyjiś wpadek, żeby póżniej sama ich unikać.Wyobraźcie sobie, że było równo 55 osób, kiedy goście przystąpili do toastu, wszyscy uradowani staneli koło stolu z szampanem kelnerzy dumnie nalewali do szkła i się okazało,że dla 5 osób zabrakło szampanówek Póżniej każdy z gości skierował się w stronę stolika (były winetki,ale co z tego ) rodzice młodych jeszcze w tym czasie uzgodniali coś z kelnerami, podchodzą do stołu a tam nie było dla nich miejsca to znaczy pozostawały pojedyńcze krzesła nie wiem jakim cudem.

Niedługo obejrzymy też film z wesela, jesteśmy na 90% zdecydowani na tą kamerzystkę,ale oprócz słów, że potrafi to czy tamto chce na własne oczy zobaczyć jakie ma zdolności. .cena jest przystepna, usługa bogata... zobaczymy

Pozdrowienia dla Panien Młodych 2008.

P.S Ja chce już swój Ślub
Stary 2007-05-31, 13:30   #743
mika85
Raczkowanie

my z tż bedziemy mieli po 23 lata I nie uważam ze jestesmy za młodzi, młodsi od nas sa juz po slubie a niektorzy to juz nawet z 3 potomkow:P,
JUż mamy wszystko załatwione, podpisana umowa z kamerzysta i fotografem+ wpłacony zadatek bardzo sie ciesze ze udało nam sie to załatwic, i zmieniona godzina w kosciele na 15 bo mama tż uznala ze 14 to za wczesnie bede tu zagladac
A co do pytan, ja bede w przyszlym roku w czerwcu bronic licencjat, studiuje zaocznie! pracy nie mam, tż poki co to tez nie ma bo jest we wojsku, jak wroci moze powrocic na stare miejsce pracy, zobaczymy jak to sie wszystko ułoży. Nie wiem gdzie bedziemy mieszkac po slubie, poki nie znam planow siostry, ktora mieszka ze mna i rodzicami, to nie moge nic planowac. Siostra mowila ze pod koniec tego roku sie wyprowadzą(ona z meżem i 2 dzieci) no to zostaniemy wu mnie w domku a jak nie to u tż,
Co do wlasnych dzieciaczkow to chciałabym tak z 2 lata po slubie czas pokaze
dzisiaj odwiedziłam kolejny salon sukien slubnych(cuda tam maja) i nie drogo bo nowa juz od 1200zł i szyja na miare, powiedziala mi tam pani ze juz od lutego moge sie rozgladac, bo wtedy wchodza nowe modele Pozdrawiam miłych i owocnych przygotowan
mika85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-31, 13:41   #744
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mika85 Pokaż wiadomość
(...)
dzisiaj odwiedziłam kolejny salon sukien slubnych(cuda tam maja) i nie drogo bo nowa juz od 1200zł i szyja na miare, powiedziala mi tam pani ze juz od lutego moge sie rozgladac, bo wtedy wchodza nowe modele Pozdrawiam miłych i owocnych przygotowan
U nas na osiedlu niedawno powstał salon sukien ślubnych, babeczka szyje za średnio 1200zł i poradziła mi, że jeśli biore ślub w sierpniu moge śmiało przyjść do niej w grudniu 2007 suknia będzie się szyła kilka miesięcy a pózniej mogą ją przechować w magazynie salonu.
Przyznam, że na wystawie suknie były ładne..
Stary 2007-05-31, 14:55   #745
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość

P.S Ja chce już swój Ślub
ja też

ja w dniu ślubu będę miała 24 lata (rocznikowo 25, ale coż poradzę na to,że z grudnia jestem), a TŻ będzie miał 28

no...na niego to już najwyższy czas
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-31, 14:59   #746
tiffi1
Rozeznanie

Jeśli Bóg pozwoli to:

Dokładnie za rok, gdzieś za godzinę powiem TAK!
Normalnie mam stresa ( ha ha ha).
A na poważnie, to rzeczyzwiście za rok - ciekawe uczucie.
Pozdrawiam
Stary 2007-05-31, 15:01   #747
yolka_ch
Przyczajenie

ja będę miała 22 lata i będę na 3 roku studiów o ile wszystko zaliczę a mój TŻ 26 lat...i ma stałą prace od kilku lat... mieszkać będziemy u tż bo nie potrafilibyśmy zostawić jego mamy... na szczęście prawie jedno piętro będzie nasze bo na początku łazienka i kuchnia będą wspólne... ale dla chcącego nic trudnego...jeśli się chce utrzymać dobrą atmosferę w domu to nie ma problemu...gorzej jak ktoś od samego początku zakłada najgorszy scenariusz i uważa teściów za wrogów... mogę sie mylić...ale jak na razie uważam że życie z rodzicami i teściami oprócz minusów przynosi korzyści...pozdrawiam
yolka_ch jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-31, 15:37   #748
ankalola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yolka_ch Pokaż wiadomość
ja będę miała 22 lata i będę na 3 roku studiów o ile wszystko zaliczę a mój TŻ 26 lat...i ma stałą prace od kilku lat... mieszkać będziemy u tż bo nie potrafilibyśmy zostawić jego mamy... na szczęście prawie jedno piętro będzie nasze bo na początku łazienka i kuchnia będą wspólne... ale dla chcącego nic trudnego...jeśli się chce utrzymać dobrą atmosferę w domu to nie ma problemu...gorzej jak ktoś od samego początku zakłada najgorszy scenariusz i uważa teściów za wrogów... mogę sie mylić...ale jak na razie uważam że życie z rodzicami i teściami oprócz minusów przynosi korzyści...pozdrawiam
Największe korzysci to chyba wtedy gdy na swiecie sa juz bobaski i wtedy wolalabym mieszkac na soim lub u moich rodziców ale oni mieszkaja za daleko niestety Z tesciami mieszkanie ma chyba tylko jedna zalete- jak nie mozna mieszkac oddzielnie to nie trzeba wynajmowac co oznacza ze pieniazkow wiecej zostaje Wiecej zalet niestety nie widze przynajmniej na ta chwile bo wolalabym byc sama z moim TŻem bo bardzo nam tego brakuje Już nie pamietam kiedy ostatni raz bylismy sam na sam wiec moje zdanie pewnie z tego wynika Gdyby tesciowie mieli dom w ktorym dla nas byloby pietro to co innego ale niestety maja mieszkanie
Stary 2007-05-31, 15:40   #749
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Ja będę miała 23 i będe na 4 roku studiów mam nadzieję TŻcik prawie 29 Staruszek mój A potem bobasek za jakieś 1-2 latka Uważa, że po 30 mężczyzna dojrzewa dzo dziecka i to będzie tak akurat Tiffi1 JA też chcę za rok!!!!!!!!!!!!!!!31 majek to moja wymarzona data ehhhhhhhhhhhh Jeśli się nie uda pozałatwiać na maj to następny w kolejności wrzesień

All the single ladies, now put your hands up!!!

Pani Magister

OPENER 2010
Melodia mgieł nocnych jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-31, 15:44   #750
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli Bóg pozwoli to:

Dokładnie za rok, gdzieś za godzinę powiem TAK!
Normalnie mam stresa ( ha ha ha).
A na poważnie, to rzeczyzwiście za rok - ciekawe uczucie.
Pozdrawiam
Super, to od jutra już masz mniej niż roczek do ślubu..

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości