|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Cytat:
![]() ellmi, marta, super, ze znow jestescie!! |
|
|
|
|
#3662 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
pamiętamy o Tobie
brawa za postępy!Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44571941]eee tam, naszego nie pobijecie ![]() http://www.e-tiktak.pl/foto/alexis/R...ek_zyrafa3.jpg ale prawda taka, że cokolwiek ja o nim sądzę - Agatka uwielbiała i o to w tym chodzi. Dorka pewnie też pokocha. [/QUOTE] ważne, że Agu się dobrze jeździło. i prawda jest taka, że to ma wyglądać dla nas. Dziecko nie paczy czy to róż, błękit, pstrokaty, wieśniacki czy jeszcze inny ![]() ale racja, waszego nie pobijemy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do Pań w salonach też tak się czułam w niektórych ogólne czułam się jak małolata co przyszła sobie przymierzać tak o a nie kupić. więc norma a pokaż soje typy![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
http://smoby.strefamarek.allegro.pl/...rt-434105.html
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-01-12 o 21:14 |
|||||||
|
|
|
#3663 |
|
Konto usunięte
|
Dekoracje urodzinowe:
http://kolorowedziecinstwo.blogspot....dekoracje.html http://kolorowedziecinstwo.blogspot....ny-marysi.html http://and-in-between.blogspot.com/2...-pierwsze.html BTW, rozwaliła mnie cena helu w butli http://m-miniart.blogspot.com/2013/0...rodzinowe.html http://www.extrawesela.com/galerie/d...znosciowe.html |
|
|
|
#3664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może jakieś zdjęcia M?
|
||
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Przeczytałam wszystko,ale ... jakoś w tej całej sytuacji nie wiem co napisać ![]() Powiem tak: każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie,każdy ma swój sposób wyrażania go różnymi "potocznymi" określeniami i mnie akurat to nie uraziło co napisała Neti,mimo,że ze wsi pochodzę i we wsi mieszkam... (mnie mało co potrafi urazić,musi to być naprawdę bardzo osobiste). Tak po prostu się mówi-nie ona to wymyśliła. Druga kwestia jest taka,że faktycznie Black jest ostatnio "atakowana",czego by nie powiedziała i w jakim kontekście. Sama miałabym pewnie tego dość,więc tak naprawde sie nie dziwie że nie czuje się tu najlepiej. Ale myślę(mam nadzieje ),że jak ochłonie,zatęskni to wróci.Przecież nie warto "psuć" tak fajnego forum tylko przez odmienne zdanie Bo nie wszyscy muszą się zgadzać ze sobą...To tak ode mnie... Co u nas-Oskar ostatnio przechodzi wszelkie możliwości swoim zachowaniem. Patrzy człowiekowi w oczy i swoje robi (czyt.broi ). Jest go wszędzie pełno - a mnie razem z nimNie nudze sie w każdym razie
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu, nigdy nie słyszałam o jakichś przesądach o robieniu ich przed datą itp., ALE ja sama, tak jakoś nie wiem, przez własne widzimisię chyba
, po prostu wolę, jeśli nie ma innej opcji, jak są robione PO dacie. Nie mam pojęcia dlaczego, ale tak mam I np. jak za dwa lata Pola będzie obchodzić urodziny w poniedziałek, to chcę jej imprezę zrobić w sobotę po tym poniedziałku (ale mam plany ) A za rok ma w niedzielę, więc i pewnie w ten dzień zrobię |
|
|
|
#3667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama i teściowa powiedziały, że przed sie nie robi, ale nie wiem czemu. Może tak jak któraś z dziewczyn napisała, że można nie dożyć ( wiem strasznie to brzmi) Cytat:
No właśnie ja też. Stąd moje pytanie. BTW dzięki za odpowiedzi ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzięki |
|||
|
|
|
#3668 |
|
Konto usunięte
|
Potrawy u nas tak samo, lekko się przyprawia, więc podaję. Dzisiaj jadła pomidorową z czosnkiem do smaku i tyłek odparzony :/ nie wiem, czy przez to...
|
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
hello!!!
dzisiaj 11 km machnelam, super sie czuje! neti, u nas rules sa rajtuzki i na to spodenki dresowe ze sciagaczami na dole z f&f takie granatowe i szare, rozmiar 0-3 miesiaca sa bablowi do kolan, ale uwielbiamyonaela wracaj oamietamy o Tobie!!!eff, zdrowka!!!!! black, mimo wsio - wracaj ![]() ogladamy z sis czekolade a ciasteczka cytryniwe robie furore, od wczoraj zrobilam juz 3 kolejne porcje
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
Oskar jadł dziś ze mną ziemniaki,surówke z kiszonej kapusty z majonezem i trochę kotleta schabowego też zjadł
Nie wiem czemu ale nasze obiady bardziej mu podchodzą od tego co ja mu zrobię. Zauważyłam że lubi wyraźne smaki,mimo że jego obiadki też odrobinę doprawiałam.---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Mam akurat chwile to jeszcze Wam coś powiem. Bawiłam sie dziś z małym i poprzez zabawe zrobiłam sobie "krzydwe" ![]() Moja mama dała mu do zabawy taką sylikonową no powiedzmy "rączkę"przenośną do pokrywek od garnków,taka ssawka- nie wiem jak to nazwać. No i ja przyczepiałam sobie to do czoła a on mi zdejmował mając z tego niezłą frajdę... no i w pewnym momencie tak zassało że sama miałam problem to oderwać Udało sie po chwili,ale ślad został I nie żeby tam jakiś mały,mam odbite sine koło na pół czoła![]() Tak kończą się "zabawy" z dzieckiem
|
#3672 |
|
Raczkowanie
|
No to pisze co tam u nas, Filip jutro kończy roczek, jeju kiedy to zleciało, dalej jest na piersi i nie wiem kiedy go odstawić, nie umiem tego zrobić
. 27 grudnia zaczął chodzić, jest mega pogodnym dzieckiem. Przed świętami byliśmy w szpitalu, teraz też jest chory na antybiotyku, załapał zapalenie pęcherza. Mówi mama, ogólnie to mały cudaczek z niego, nerwus i mały złośnik, ale i tak najmocniej na świecie go kocham. jak cośmi sie przypomni to dopisze
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jaja
![]() Pola zasnęła sobie na brzuszku na naszym łóżku. No, i jak zawsze, zostawiłam ją i za chwilę chciałam przenieść. I, jak dobrze, że mamy dywan , ona spadła z łóżka .... a nawet się nie obudziła ![]() Ale jak tylko usłyszałam, że spadła, to gacie miałam pełne A jeszcze przy moich obecnych problemach zdrowotnych wcale o to nietrudno
|
|
|
|
#3674 |
|
Wtajemniczenie
|
k.
![]() edit. chyba nie takie ważne jak myślałam
Anulka 2.02.2013 Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2014-01-12 o 22:12 |
|
|
|
#3675 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Neti u nas w mieszkaniu Filip chodzi w samych rajtach, bo ciepło, ale u rodziców śmigał w rajtch i dresach Fewcia Filip ma jutro roczek, a świętowaliśmy już wczoraj. Bo tż jutro nie ma i nie słyszałam o żadnym przesądzie, a nawet jak bym znała to ciul z nim
razem od - 02.10.2004 zaręczyny - 09.08.2009 ślub - 25.09.2010 Edytowane przez marta00537 Czas edycji: 2014-01-12 o 22:17 |
||
|
|
|
#3676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hje..a Ty już tak do przodu przestudiowalas te kalendarze? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie no rajty i spodenki...to mój by się ugotowal ....ze co? 0-3 miesiąca![]() ![]() ![]() Lady..ja postanowilam ze od jutra zaczynam biegac...tzn.ja mam problemy z kolanami(jeszcze od liceum jak byłam piękna szczupła i młoda)..teraz napewno waga mi je bardzo obciaza...więc biegać może nie...ale taki szybki marsz planuje...bo muszę w końcu zacząć ćwiczyć te swoje tłuste 4litery i resztę cielska ...moze z pińcet metrow pokonam...Aha..chyba przegapilam...gdzie te cytrynowe ciasteczka? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3678 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze cos Pietrek się dziś budzi
![]() Ellmi, Marta ![]() Ilusion, cudne torty Neti, Pietrek po domu "chodzi" w spodniach dresowych z h&m, mamy chyba po 3 pary na 74 i 80 i skarpetkach, które zazwyczaj sciąga ze stópek , na góre bodziak z krótkim + bluzeczka jakaś Hje, Pola twarda babka ![]() Lady, jesteś mistrzem!
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem włączyłam tv ![]() Kochana, a jak się będziesz ubierać do bieganio-chodzenia, bo ja tez planuję coś się ruszyć, nawet kupiłam sobie buty i stanik sportowy w Lidlu ale kurde, nie wiem dres? kurtałka jakaś? Coś na uszy? Teraz zimno trochę...Ahaaaa... co można robić o 22:34?? Jakbyście nie wiedziały to najlepsza pora na wiercenie w ścianie :/ |
|
|
|
|
#3680 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() planowałam do roku karmić. to był taki punkt zaczepienia. w sumie to jakiś takich większych powodów nie mam.
|
|
#3681 |
|
Zadomowienie
|
Część dziewczyny! Dziękujemy za wszystkie kciuki i mile słowa, jesteście kochane!
Tak jak Wam Bokeh pisała niestety wyladowalysmy w trybie pilnym w szpitalu, w piątek był zabieg i teraz chodzimy zmieniać opatrunki z nadzieja, ze juz są czyste, ale ciągle coś leci i nie mogą Ewuni wyjąć tego drenu. Mala bardzo dzielna, pokazuje paniom pielęgniarkom zegar i lampki, ale jest mocno zestresowana tym wszystkim. Szlag trafił nasze przyzwyczajenia wszystkie bo najchętniej by się nie odklejala od cycka. Ale pal licho, to nie moment, zeby Jej czegoś zabraniać. Zabieg masakra, w życiu się tak nie płakała bardzo tęskni za domem, ja zresztą też no i jestem juz nieźle zmęczona. Boje się, ze Ewa pierwsze urodziny spędzi w szpitalu. No i Bogu dzięki, ze to nie pękło, bo wtedy byłoby bardzo zle.Pozdrawiamy ciepło, trzymajcie proszę dalej kciuki, obysmy jak najszybciej wyszły! |
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kiedyś myślałam o odstawieniu, tylko po co? I tak raczej nie wracam do pracy, mm drogie jak cholera, do tego Kuba musiałby się nauczyć pić z butli/niekapka. Długa i ciężka byłaby to droga :/
|
|
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze podziwiam Was z tym bieganiem! Ja po 200m umieram.
Lubicie pesto? ![]() Ja wczoraj kupilam (pierwszy raz jadlam - wiem, wiem, kulinarne zaleglosci mam ) i jest tak pyszne, ze pol sloiczka juz nie ma ![]() Z czym jecie? ![]() Snieg spadl :/ ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- szklanko, obie jestescie bardzo dzielne!!! Mam nadzieje, ze juz wkrotce wrocicie do domku. Buziaki!! |
|
|
|
#3684 |
|
Raczkowanie
|
Insolito na najbliższe kilka lat nie planujemy kolejnych remontów, więc spokojnie nic mnie już nie ruszy stąd
razem od - 02.10.2004 zaręczyny - 09.08.2009 ślub - 25.09.2010 Edytowane przez marta00537 Czas edycji: 2014-01-12 o 22:55 |
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi nie pasowało za bardzo i domyśliłam się że o film chodziA co do biegania to... Ostatnio mąż mi zaproponował żebym ruszyła się z domu i zaczęła biegać (w celach zdrowotnych bo ja to wiecie... Patyk więc nie żeby schudnąć). I on do mnie; "wstaniesz sobie rano o 5ej,przewietrzysz ten łeb,od razu się lepiej poczujesz" albo druga opcja "ja zajmę się małym wieczorem,no niech będzie nawet te pół godziny,a ty w tym czasie zrobisz rundke-tak dla lepszego samopoczucia" A ja wtedy i teraz nie wiem czy na serio nie zrobić sobie takiego resetu codziennie.
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Lady na jakiej funkcji piekarnika piszesz te ciasteczka
![]() ![]() Szklanka obie jesteście bardzo dzielne. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i do domku. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie - wcale nie jest powiedziane, że trzeba odstawiać, jakby rok to była jakaś magiczna granica kp. Jeśli czujesz że chcesz, dziecko chce - to dla mnie probkemu nie ma. Ale ja juz znana jestem z tego co myślę na ten temat
![]() Ja cały week na uczelni, sesja się szykuje
|
|
|
|
#3688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc doskonale wiem jak wyglądasz dodam, że to było w technikum a nie w przedszkolu coś jeszcze miałam odpisac ale mi zjadło. My takie symboliczne urodziny robimy w niedziele przed (ma w poniedziałek) ale to tylko tort. A w pon właściwe ![]() Insolito super avatar ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
trzymajcie się cieplutko !!! trzymam kciukiz całych sił żeby szybko Was wypuścili ![]() no i potwierdzam dzielne baby z Was
|
|
#3689 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
my mamy o tyle "lepiej", że Filip z niekapka pije, ale mm pluje. I faktycznie u nas też cięzka droga będzie. Zobaczymy jak to się wszystko rozwinie. na poczatku musze go nauczyć w razie "w" jak znajdę pracę, żeby wytrzymał osiem godzin bez piersi. teraz udaje mu sie wytrzyam góra 4
|
|
#3690 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

brawa za postępy!

po trzech miesiącach remontu mieszkania w końcu wróciliśmy do domku
Bo nie wszyscy muszą się zgadzać ze sobą...

Nie wiem czemu ale nasze obiady bardziej mu podchodzą od tego co ja mu zrobię. Zauważyłam że lubi wyraźne smaki,mimo że jego obiadki też odrobinę doprawiałam.

i teraz nie wiem czy na serio nie zrobić sobie takiego resetu codziennie.