|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak Twój TŻ angażuje się w wychowanie? Pamiętam, coś niecoś o nim pisałaś na klubie, ale... może gdyby on jeszcze przed porodem zaczął bardziej się angażować w spędzanie czasu z Erykiem, mały mniej odczułby "utratę" mamy z nadejściem Kacperka? ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Wraca do swojej kobiety ![]() ![]()
![]() |
#1473 |
Gang Iren
|
Roane szczerze to mało się angażuje. Nie ma jakoś podejścia do dzieciaków.
Mam nadzieję,że damy radę jakoś. Zresztą wyjścia nie ma...
#1474 |
Wtajemniczenie
|
em ma: Super ten filmik o metodach uspokajania maluszka co wkleiłaś ( http://www.youtube.com/watch?v=L0js5C3z1ws ).
Ciekawe czy są w stanie podziałać na każde dziecko ![]()
#1475 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A planujesz Eryka posłać jesienią do przedszkola? Zresztą, może gdybyś go np. od lata posłała do przedszkola na zasadzie dwa razy w tygodniu po kilka godzin czy coś, to może taka opcja trochę ułatwiłaby Ci życie?
![]() |
#1476 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A wiesz może jak wygląda biometria Twojego maluszka? U mnie na zaniżony wiek ciąży wpływają krótkie nóżki synka (FL na 33tc). Reszta jest OK (choć wcześniej brzuszek słabo rósł). Wiesz jak dojrzałe masz łożysko? Przepływy? A co do pogrubionego, zgadzam się w 100% o czym już wczoraj pisałam ![]() Będzie dobrze, zobaczysz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Tutaj jest coś takiego,że jak skończy 3 lata to idzie na 15 godz tygodniowo (3 godz dziennie),a Eryk dopiero wiosną skończy 2 lata. No i nie jest odpieluchowany jeszcze.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1478 |
Wtajemniczenie
|
W PL chyba jest trochę inaczej, TŻa córka poszła do przedszkola jak miała 2 lata i 7 miesięcy, ale ona podobno była dość mocno rozwinięta społecznie, odnalazła się bez problemu. No i była odpieluchowana.
#1479 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Wiem,że w Pl pierwszeństwo mają 3 latki,dopiero jak zostanie miejscem to przyjmują młodsze dzieci,pod warunkiem właśnie że są samodzielne. ---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- Teraz już naprawdę dobranoc! I na koniec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1480 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam jakiegoś planu jak będę rodzić, ale wiem, że lubię pionizację, bardzo nie lubię leżenia - lubię kucać i wisieć ![]() Dziewczyny! Muszę kupić wreszcie koszule do szpitala do karmienia - i prosze o radę - czy taki fason się nada??? http://allegro.pl/koszula-bawelna-ci...838072292.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A Ty w czasie tego zatrzymania wzrostu przechodziłas jakąś infekcję, albo coś ? Bo u mnie w święta płuca zaczęły męczyć na antybiotyku się skończyło. Może i to miało jakiś wpływ ![]() Zastanawiają mnie jeszcze te wody nieszczęsne. Z jakiej okazji ich jest mniej. Fakt, "mokro" mi tam często, ale zwiększona ilość to chyba normalny objaw. Trochę bym chciała, żeby zostawili mnie na obserwacji- zawsze to czujne oko lekarza wyłapie jeśli coś bedzie nie tak. Kurcze, aż mi glupio że przychodzę i mecze Was jednym, ale nie mam się komu wygadać. Mąż przestraszony tak samo jak i ja .
![]() |
#1483 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do TP to ja w karcie ciąży mam wpisany z OM, a termin z pierwszego usg jest o 2 dni wcześniej, termin z ostatniego usg jest o 1,5 tyg wcześniej (nie wiem czy to źle ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poprzednia noc była straszna! Położyłam się jakoś po 3. Poprzedni huragan - cały ten 'orkan' czy jak mu tam trochę rozszczelnił nam okno w sypialni ;/ (pajaca, który montował te okna za jaja najchętniej bym powiesiła ![]() ![]() ![]() ![]() A poza tym to ja nie wiem jak ja dziecko urodzę jak ja zwykłej kupy zrobić nie mogę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Zadomowienie
|
Akkma to mnie pocieszyłaś trochę. Wody piję dużo, bo w ogóle ciągle spragniona jestem.
A gin kazal Ci to w jakiś sposób kontrolować ? Bo jestem ciekawa jak to zrobić ![]() Wystarczy jeden lekarz z podejściem i od razu się człowiek dowiaduje, że coś może być nie tak. Wychodzi na to, że ciążę to powinnam u dwóch niezależnych ginów prowadzić.
#1485 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 03:07 ---------- Poprzedni post napisano o 03:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Raczkowanie
|
Fajny ten filmik
![]() Nie moge spac a piasek pod powiekami..
#1487 |
Wtajemniczenie
|
Coś ostatnio mam wene na podczytywanie, ale z pisanie, gorzej.
![]() ![]() nie spie od 4,30 należy mi się gołąbek na śniadanie ![]() raz nie zawsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1489 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana ... Noc do pupy w ogole spac nie moglam. Wstawalam 6 razy a usnac nie moglam ni cholerki...
![]() Send from my IPhone ![]()
![]() |
#1490 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() U mnie bez zmian...czekam na obchód, pewnie beda mnie badać ginekologicznie a potem usg. Humoru nadal nie mam... Wspólokatorki w pokoju ok,ale jedna mocno mnie wkurza,np.komentuje to ze glosno gadam przea telefon jak oglada film (chociaz staram sie mowic naprawde cicho) a ja np.jak zasypiam przy glosnym telewizorze o godz 23 to jest ok ![]() Oczywiscie zaliczylam tel.do mamy,nie obyło sie bez docinka ze strony ojca bo słyszalam...naprawde momentami czuje ze poprostu znienawidziłam go jak najgorszego wroga. Czekam na ten obchod jak na zbawienie...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Zadomowienie
|
Hej nadal jestem w dwupaku. Bole nawet trochę mi przeszły, nic zmiana. Najgorsze jest to ze człowiek nad ranem usypia tu id 6.30 badaja tetno, za chwile kolejna pielęgniarka temp, później ciśnienie, kolejna wędrówka to pani śmieci zabiera i znowu jakas pani karty roznosi...pospane...a jeszcze jakieś pielęgniarki były po łóżko...a w nocy nowa dziewczyna przyszła do nad na sale.
Koło 10 jest chyba obchod, mój lekarz będzie po 8 to zobaczę co mi powie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do wód, to Akkma ma rację. One się odnawiają i ich stan może się nieco zmieniać. Ja mam akurat wody w normie, ale z tego, co piszesz, Ty póki co też. Proszę, postaraj się nie zadręczać i nie czytaj internetu! To chyba najgorsze co można sobie zafundować. Idź na tą konsultację i jak tylko będzie opcja, połóż się do szpitala na obserwację. Uspokoisz się trochę i będziesz "pod okiem" lekarzy". Co do Twojej choroby, dopóki nie masz anginy, zapalenia oskrzeli, czy płuc - nie daj się skusić na antybiotyk. Antybiotyki działają wyłącznie na infekcje bakteryjne, a przeziębienia powodowane są przez wirusy. Dopóki przeziębienie nie grozi powikłaniami bakteryjnymi, nie ma najmniejszego sensu brać antybiotyków. Lecz się jak do tej pory, wygrzej w łóżku i powinno być lepiej. Sama po sobie wiem, że nie da się przestać martwić całkowicie, ale spróbuj odsuwać od siebie złe myśli. Nimi nie pomożesz ani sobie, ani córeczce. Musisz wierzyć, że wszystko będzie dobrze, czego z całego serca Ci życzę ![]() Mam jeszcze pytanie. Na ile oszacowano wagę Twojej małej? Mój w 37/38tc 3000g. Katarzyniak, isia, trzymajcie się w tych szpitalach i piszcie z nami! Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2014-01-13 o 07:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |||
Gang Iren
|
Dzień dobry.
U mnie noc spokojna. Moje dolegliwości się zmniejszyly,tzn nie mam już tylu bolesnych skurczów... Cytat:
Mi się takie nie sprawdzały,tylko rozpinane. Cytat:
![]() Co do drugiego to współczuję nocki i zaparć! Cytat:
O kurcze,się wyczekasz!
![]() |
#1494 |
Zadomowienie
|
![]() odwieczny rytuał: Odprowadzenie starszaka do przedszkola, przygotowanie wypasionego duuużego śniadania, właczenie wizażu, w tle DDTVN. I nadrabianie. Znowu tyle naprodukowałyście ![]() ps. miałam bólową noc, krzyża nie czuję. Czarny kot przeleciał mi drogę dziś. Coś złego się dziać będzie?? ![]()
![]() |
#1495 |
Zakorzenienie
|
Która chce zgadnąć jak wyglądała noc mojego syna?
![]() ![]() Za to rano odkryłam, ze mój syn lubi spać na brzuchu. Stekal, kwekal i już mi sie wydawało, ze noc skończy sie o 6h30. A tu niespodzianka - położyłam go na brzuchu i tak śpi do teraz. Gosia dobrze, ze noc bez skurczow.
#1496 |
Gang Iren
|
Perfuzja czyżby znowu impreza?
#1497 |
Zakorzenienie
|
wróciłam
![]() ![]()
#1498 |
Zakorzenienie
|
A jakże
![]() Obudził sie o 1h30, do 2h go karmiłam, do 3h leżał w łóżeczku pod warunkiem, ze był glaskany/zasmoczkowany, a od 3h do 4h30 oczy szeroko otwarte i syrena, jesli nikt sie bobasem nie zajmował porządnie.
#1499 | |
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() byłam na pobraniu krwi- błeeee 3 fiolki mi wampiry wyssały ale na szczęście pielęgniarka była tak delikatna że nic nie poczułam ![]() Cytat:
![]() i "na sucho" są OK ale zobaczymy czy się sprawdzą przy karmieniu isia--- może w końcu coś lekarz zadecyduje na tym obchodzie bo Ty się biedulko naczekasz i naczekasz perfuzja-- dobry patent z tym kładzeniem na brzuchu- może tak mu jest najwygodniej i skończy Ci się problem ze spaniem ![]() gosia-- dobrze że noc spokojna
![]() |
#1500 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz rozumiem twoją niepewność ale myślę że będzie wszystko dobrze ![]() Moja lekarka mówi że Lenka też nie będzie duża ![]() Cytat:
![]() Co do zaparć to łącze się w bólu, już odstawiłam to cholerne żelazo i liczę na poprawę ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.