Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-13, 07:55   #1501
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
A ja się muszę przyznać do czegoś, nie chcialam wczesniej co by nie zapeszać W czwartek zjadlam talerzyk bigosu i kawałek pizzy z pieczarkami, cebulką, kiełbaską i serem. I do dzisiaj nic młodemu nie jest, nie płakał, nie miał kolki ani bólu brzuszka
świetnie! Uwielbiam mamy, które próbują. I nie dają się ogłupić tym, co dookoła "mądrzy" ludzie gadają.
Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Dostaliśmy od teścia i jego dziewczyny ubranko dla młodego z F&F, co mnie miłe zaskoczyło, bo wcześniej w ogóle nie wykazywał zainteresowania wnukiem.
I bardzo miło. CHoć myślę, ze palce maczała w tym dziewczyna teścia
[QUOTE=nattalli;44573388]Powiedzcie mi pewnie to normalne jest ale mam pytanie czy ta przypadlosć może zwiastować jakiś poród niedługo (mam nadzieję że tak) kilka razy w ciągu dnia mam takie bole kłujące tak jakby mojej szyjki.[/COLOR]
Tak jak pisała Gosia - kilka tygodni dobrych tak już mam.
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ale jestem kur** mąz mył transporter dla kota i oczywiście go połamał zabiję go za chwilę jutro muszę jechać na szczepienie z kotą i w torbę jej przecież nie wsadzę
Zje*** starego tak, że masakra bo kuźwa nie pomyśli tylko wszystko szybko, szybko a potem są takie efekty. Zaraz dostanę szału chyba....
Ale, ze Twój mąż to mój mąż?? Normlanie fizol pieprzony. Jak się nie da spokojnie to siła! A siłą się SAMO psuje
Powodzenia z kotem. Może to taka próba jak będzie póxniej z niemowlęciem
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
hehe Zosi jeszcze nie rodziłam (ba! w ogóle jeszcze ani razu nie rodziłam)

Cytat:
Dokładnie Prawie wpadłam w klozet ze śmiechu jak to zobaczyłam
AJ tam, nie czepiać się byków. Grunt, że przekaz słuszny

gosia, jesli oddałabyś Eryka do przedszkola/żłobka to myślę, ze jeszcze gorzej by to zniósł. Nowe dziecię w domua Ty się go pozbywasz. Kumpela mi radziła (mając właśnie różnicę wieku podobną do Twoich dzieci), żeby najpierw zajmować się starszym a później dopiero młodszym. Młody nie odczuje aż tak odtrącenia, a starszy będzie widział, że nadal jest ważny dla rodziców. Nie wiem jak jest w rzeczywistości tak naprawdę. Mój starszak też jest taki "na kontra" trzaśnie drzwiami i wychodzi "do siebie". Jak przemyśli to wracam złagodniały. Ale on prawie 5 lat ma...
A sprawa tż. Ja swojemu też wytykam często, że mało czasu spędza ze starszakiem. Moje słowa jakoś olewa. Ale kiedyś wróciliśmy z imprezy zakrapianej gdzie inny tata nawalony prawie w trzy du.py świetnie się bawił z dziećmi. Nie wiem czy nawet nie lepiej niż same dzieci I wtedy mój starszak powiedział: szkoda, ze nie mam takiego taty jak X, który się ze mną bawi". Zauwazyłam, że od tego czasu trochę inaczej sprawy się mają bo tż jakby w pys.k dostał. I to od syna
Stary 2014-01-13, 07:59   #1502
sadlaczyca
Raczkowanie

Hej

Ja już po lekarzu - ktg prościutkie, ni skurczybyka Schudłam 0.8kg . W związku z zapisem ktg do szpitala dopiero jutro "bo może samo się rozkręci" - to jak ja się nastawiam psychicznie na pójście to oni mi taki numer robią Mój tż stwierdził, że durna jestem i powinnam się cieszyć, że jeszcze w domu jestem, ja natomiast uważam, że wszystko mi się opóźnia o dzień i tyle. Co sobie jakiś plan ułożę (wcześniej był, że urodzę w weekend, następnie, że do końca tyg wyjdę do domu z małym) to nie wychodzi

W ogóle, im dłużej jestem w ciąży tym mam mniej objawów porodowych. Why, Smerfie, why?!
Stary 2014-01-13, 08:04   #1503
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jeszcze jest za mały na przedszkole.

Tutaj jest coś takiego,że jak skończy 3 lata to idzie na 15 godz tygodniowo (3 godz dziennie),a Eryk dopiero wiosną skończy 2 lata. No i nie jest odpieluchowany jeszcze.
Ja starszaka wysłałam do przedszkola jak skończył 2 lata i 4 m-ce. Był odpieluszkowany. Byłam dumna jak chol.era jak sikał sam. I co? W przedszkolu po słości lał w gacie. Codziennie miałam pralkę pełną prania. Bo i do siku dochodziła kupa. Robił to tylko w przedszkolu. W domu stawał się odpieluszkowanym dzieckiem Taki jego bunt, choć nie wiem na co ponieważ wcześniej uczęszczał do żłobka (małego prywatnego, ale zawsze)
Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
A poza tym to ja nie wiem jak ja dziecko urodzę jak ja zwykłej kupy zrobić nie mogę . Od małego mam zaparcia i mam wrażenie, że jest coraz gorzej . Dietę trzymam mega kupogenną i nic to nie daje . Do jednego bobika robię po 3 podejścia
a może spróbuj jak już jestem w skrajnej desperacji wsadzić sobie w tyłek kawałek mydła. Starszy sposób, nie wiem czy sprawdzony. Kiedyś podobno się tak robiło i kupa leciała sama.
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Obudził sie o 1h30, do 2h go karmiłam, do 3h leżał w łóżeczku pod warunkiem, ze był glaskany/zasmoczkowany, a od 3h do 4h30 oczy szeroko otwarte i syrena, jesli nikt sie bobasem nie zajmował porządnie.
A jakby bobas leżał w Waszym łóżku, pomiędzy Wami? U nas pomagało jak starszak pomylił czas i budził się kompletnie wyspany koło 5
Jak tak o nim piszesz to widzę pewne zachowania naszego syna
Stary 2014-01-13, 08:04   #1504
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witam
Noc przespana, tylko jedna wędrówka do toalety
Śniło mi się że karmiłam piersią nasze dziecko i jakoś w ogóle nie bolało
Mąż dziś rano stwierdził że nie mógł spać bo z jednej strony ja chrapałam a z drugiej nasza spanielka
Wstał o 6 i pracował przy laptopie, przed wyjazdem przyszedł się poprzytulać i trochę chyba spóźnił się do pracy ubrał sweter na lewą stronę i dobrze że zdążyłam zauważyć
Ja nie wiem co te hormony robią z kobietą w ciąży
Stary 2014-01-13, 08:11   #1505
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość

gosia, jesli oddałabyś Eryka do przedszkola/żłobka to myślę, ze jeszcze gorzej by to zniósł. Nowe dziecię w domua Ty się go pozbywasz. Kumpela mi radziła (mając właśnie różnicę wieku podobną do Twoich dzieci), żeby najpierw zajmować się starszym a później dopiero młodszym. Młody nie odczuje aż tak odtrącenia, a starszy będzie widział, że nadal jest ważny dla rodziców. Nie wiem jak jest w rzeczywistości tak naprawdę.
Dzięki za radę

Ja wiem,że będę musiała poświecać mu więcej czasu,w sumie Wiki też,bo ona chociaż duża to też przecież potrzebuje mamy. Tylko właśnie w teorii to tak wychodzi,a w sumie nie wiem jakim dzieckiem będzie Kacper. Może będzie mało spał,miał dużą potrzebę bliskości,będzie cyckoholikiem jak wszystkie moje dzieci To już trudniej będzie. A może akurat trafi mi się spokojny egzemplarz.

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Hej

Ja już po lekarzu - ktg prościutkie, ni skurczybyka
Co te dzieci takie uparciuchy. Dobrze im w brzuchach
Stary 2014-01-13, 08:13   #1506
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Witam was z rana czekam na polozna, pokaze jej oczko, pepek ktoy moglby juz odpasc... i pogada o tych wymiotach.

Spalam dzis bez lampki tylko taka do kontaktu mala ale swiatla ledwo co daje, a w sypialni mamy dosc ciemno.

22 -22:30 karmienie
01:00-01:40 karmienie przewijanie karmienie.
3:45-4 Z groszem przewijanie karmienie.

Potem od 6 byla jazda mala jedzenie po 10 min i co 30 min pobudka....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-13, 08:13   #1507
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Dzięki za radę

Ja wiem,że będę musiała poświecać mu więcej czasu,w sumie Wiki też,bo ona chociaż duża to też przecież potrzebuje mamy. Tylko właśnie w teorii to tak wychodzi,a w sumie nie wiem jakim dzieckiem będzie Kacper. Może będzie mało spał,miał dużą potrzebę bliskości,będzie cyckoholikiem jak wszystkie moje dzieci To już trudniej będzie. A może akurat trafi mi się spokojny egzemplarz.

A może własnie warto "wykorzystać" WIki tutaj. Wiesz, traktować ja jak dorosłą, która naprawdę pomagać będzie. Oczywiście w miare swoich możliwości a nie jako parobek

Pytanie do mamuś: coś szykujecie od swoich dzieci na dzień babci i dziadka?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 08:14   #1508
Le La
Zadomowienie

Witam, u mnie noc do doopy. Alek co godzine sie budzil z placzem, bo go brzuszek bolal, teraz nadal marudzi, biedaczek. Przespalam moze ze 2h on tez widac,ze padniety, ale co zasnie, to sie budzi z piskiem, prezy sie i w ogole szkoda mi go strasznie...
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 08:15   #1509
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
A jakby bobas leżał w Waszym łóżku, pomiędzy Wami? U nas pomagało jak starszak pomylił czas i budził się kompletnie wyspany koło 5
Jak tak o nim piszesz to widzę pewne zachowania naszego syna
Miedzy nami boje sie go kłaść, bo mamy jedna duża koldre... Co prawda nie jest to pierzyna tylko koc polarowy w poszewce, ale jednak mam jakieś opory, ze go zakryjemy i udusimy. Spanie koło mnie czasem pomaga, ale nie zawsze.
Stary 2014-01-13, 08:18   #1510
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Ja już po lekarzu - ktg prościutkie, ni skurczybyka Schudłam 0.8kg . W związku z zapisem ktg do szpitala dopiero jutro "bo może samo się rozkręci" - to jak ja się nastawiam psychicznie na pójście to oni mi taki numer robią Mój tż stwierdził, że durna jestem i powinnam się cieszyć, że jeszcze w domu jestem, ja natomiast uważam, że wszystko mi się opóźnia o dzień i tyle. Co sobie jakiś plan ułożę (wcześniej był, że urodzę w weekend, następnie, że do końca tyg wyjdę do domu z małym) to nie wychodzi

W ogóle, im dłużej jestem w ciąży tym mam mniej objawów porodowych. Why, Smerfie, why?!
o rany ale ten Twój dzieć uparty- tak mu dobrze w brzuszku, że nie chce wychodzić- w sumie teraz ochłodziło się to co się na mróz będzie pchał
Współczuję Ci bo ile można czekać
Stary 2014-01-13, 08:26   #1511
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
A może własnie warto "wykorzystać" WIki tutaj. Wiesz, traktować ja jak dorosłą, która naprawdę pomagać będzie. Oczywiście w miare swoich możliwości a nie jako parobek

Wiki i tak mi dużo pomaga i sama mówi,że nie może się doczekać Kacperka,że będzie pomagać. Ona bardzo lubi dzieci i jest taka opiekuńcza.
Ale ostatnio taka smutna była i mówi,że kiedyś więcej rzeczy robiłyśmy wspólnie: grałyśmy w planszówki,układałyśmy puzzle itd. No a w sumie przy Eryku się nie da.

No właśnie się zastanawiam. Myślałam o czymś ze zdjęciem,np kalendarz,kubek,zegar na ścianę. A chciałam zdjęcie całej trójeczki,ale Kacerek w brzuchu jeszcze siedzi. Tzn moja teściowa i tak będzie u nas w lutym dopiero,ale właśnie nie wiem co z moją mamą,czy też dac jej trochę później ten prezent...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 08:32   #1512
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:
o rany ale ten Twój dzieć uparty- tak mu dobrze w brzuszku, że nie chce wychodzić- w sumie teraz ochłodziło się to co się na mróz będzie pchał
Współczuję Ci bo ile można czekać
I śniegu u mnie trochę jest, w sumie mu się nie dziwię, ze nie chce tego oglądać

Ale, ale! Skoro w dziesiątym miesiącu jest już tendencja spadkowa wagi, to myślę sobie - pochodzę w ciąży jeszcze kilka mies i będę ważyła tyle co przed ciążą

A jak tam u Ciebie? Mąż przeżył noc?
Stary 2014-01-13, 08:41   #1513
vacuity
Rozeznanie

Hey Kobietki

Nadrobiłam Was wczoraj wieczorem, ale nie miałam już siły nic pisać. Nastrój mi się włączył jęcząco-kwękający, bo pożegnałam męża i znowu do weekendu będę żyła jak wdowa... No ale przed noc wróciłam do emocjonalnej harmonii i idę zaraz na poszukiwania stanika do karmienia

Katharsist pytałaś o pralkę. Jestem w temacie, bo właśnie wczoraj przyjechała moja, a temat pralkowy ciągnął się u mnie ponad dwa miesiące. Mam znajomego który w tym siedzi więc mogę Ci napisać co usłyszałam od niego: najbardziej polecał Bosha i Simensa (te firmy jeszcze jako tako patrzą na jakość), przy czym warto poszukać pralki która ma oddzielne łożysko - jeśli jest połączone z bębnem na stałe (a teraz właśnie tak robią), to w razie awarii koszt wymiany to 2/3 nowej pralki. Trzeba też uważać na programatory, bo to duży koszt, a potrafią się zepsuć tuż po okresie gwarancji (oczywiście nie jest to przypadek). Jakimś pomysłem jest przedłużenie gwarancji na 5 lat, ale trzeba sprawdzić co w razie czego gwarancja obejmuje (bo nie wszystko, są różne haczyki). Odradzał też pralki wąskie, ładowane z boku - ciężar prania nie rozkłada się tam równomiernie i części szybciej się psują, są też droższe. Więc jeśli ładowana z boku to klasyczna, kwadratowa, a najlepiej ładowana z góry. Konkretnego modelu Ci nie polecę, bo ciężko stwierdzić co z aktualnego asortymentu sklepów jest dobre, ale może przydadzą Ci się te informacje.

MilkaPilka ja w tym tygodniu zamawiam koszule i po poleceniu którejś w Was postawię na taką: http://allegro.pl/zyta-rozpinana-kos...823286621.html te na napy podobno są najwygodniejsze, chcę mieć też jedną na ramiączkach.

Roane ja chyba ostatnia i spóźniona 10 godzin, ale mimo wszystko chciałam życzyć Ci wszystkiego najpiękniejszego!
Stary 2014-01-13, 08:46   #1514
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

A jak tam u Ciebie? Mąż przeżył noc?
przeżył, przeżył ale potulny jest uuuuu
zła jestem bo to wydatek dodatkowy teraz jeszcze no ale 7 kg koty pod pachę nie wezmę przecież do samochodu
Stary 2014-01-13, 08:47   #1515
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Myślałam o czymś ze zdjęciem,np kalendarz,kubek,zegar na ścianę. A chciałam zdjęcie całej trójeczki,ale Kacerek w brzuchu jeszcze siedzi. Tzn moja teściowa i tak będzie u nas w lutym dopiero,ale właśnie nie wiem co z moją mamą,czy też dac jej trochę później ten prezent...
Spóźnione ale cała trójka - rewelacyjnie
Podarowałam kiedyś kubki ze zdjeciem. Dziadki - teściowie traktują je jako kurzołapka, relikt. W ogóle nie korzystaja z niego. Moi rodzinie już wynorali Teraz jak będę brać coś takiego to w formie magicznej Tzn. zdjecie się ukarze po zalaniu wodą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 08:52   #1516
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
zła jestem bo to wydatek dodatkowy teraz jeszcze no ale 7 kg koty pod pachę nie wezmę przecież do samochodu
7 kg??? Wow!
Mój poprzedni kot miał koło 5 kg i to wydawało mi się bardzo dużo!

Cytat:
Spóźnione ale cała trójka - rewelacyjnie
Podarowałam kiedyś kubki ze zdjeciem. Dziadki - teściowie traktują je jako kurzołapka, relikt. W ogóle nie korzystaja z niego. Moi rodzinie już wynorali Teraz jak będę brać coś takiego to w formie magicznej Tzn. zdjecie się ukarze po zalaniu wodą
No takie magiczne też widziałam.
Muszę jeszcze przemyśleć coś,ale na bank chcę coś ze zdjeciem właśnie. Tym bardziej,że teściowa widuje wnuki dwa razy w roku.
Stary 2014-01-13, 08:56   #1517
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
7 kg??? Wow!
Mój poprzedni kot miał koło 5 kg i to wydawało mi się bardzo dużo!
.
no bo ona puchata jest
Stary 2014-01-13, 08:58   #1518
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:
7 kg to rzeczywiście "kruszynka" Mój waży 5kg i wszyscy się z niego nabijają, że tłuścioch

A wydatek spory, fakt.
Stary 2014-01-13, 09:06   #1519
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ogarnęłam się, schab się dusi, teraz mam chwile relaksu
Zamówiłam ostatnio bepanthen na brodawki i dołożyłam do zamówienia jeszcze 3 paczki chusteczek pampersa w białym opakowaniu, teraz będę mieć 8 paczek 4 zielone i 4 białe....na ile wystarcza taka paczka chusteczek na początku?Bo słyszałam że idą jak woda

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
A może na smycz
Ale tak serio moja ciotka wyprowadza kota na smyczy
Stary 2014-01-13, 09:12   #1520
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość

A może na smycz
Ale tak serio moja ciotka wyprowadza kota na smyczy
no można ale do samochodu to musi być w transporterze
Stary 2014-01-13, 09:13   #1521
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Zamówiłam ostatnio bepanthen na brodawki i dołożyłam do zamówienia jeszcze 3 paczki chusteczek pampersa w białym opakowaniu, teraz będę mieć 8 paczek 4 zielone i 4 białe....na ile wystarcza taka paczka chusteczek na początku?Bo słyszałam że idą jak woda

Ja tak z grubsza kupy chusteczkami zgarniałam,a potem przemywałam płatkami z wodą. Dużo szło,nie pamiętam dokładnie,ale chyba na więcej jak dwa dni nie starczyła paczka. A teraz używać będę do dwóch tompewnie codziennie zejdzie mi cała

Ja kupuję w kartonach po 12 paczek
Stary 2014-01-13, 09:14   #1522
selena85
Wtajemniczenie

Witam po sennej nocy

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 09:19   #1523
lidkaa82
Zadomowienie

Dziewczyny jestem...i pędze do kuchni tak mnie naszło na jajka na miekko. Musze teraz zaraz zjeść albo oszaleje
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 09:21   #1524
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:

http://m.bezpiecznydzieciak.pl/produ...-BABY-ART.html
Coś takiego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 09:24   #1525
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Ja tak z grubsza kupy chusteczkami zgarniałam,a potem przemywałam płatkami z wodą. Dużo szło,nie pamiętam dokładnie,ale chyba na więcej jak dwa dni nie starczyła paczka. A teraz używać będę do dwóch tompewnie codziennie zejdzie mi cała

Ja kupuję w kartonach po 12 paczek
Oooo kurcze
No to mam listę prezentów z głowy.....ja będę wszystkim mówić że chusteczki i pampersy maja nam kupić

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Witam po sennej nocy

No jakbym moją spanielkę widziała...pozycję te same
Stary 2014-01-13, 09:28   #1526
isia4891
Zadomowienie

Jutro będzie mój lekarz i będziemy próbować wywoływać jak będą warunki do tego...wiec dziś pokaże może wrota się otworzą...
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 09:30   #1527
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja większe kupy zmywam mokrą pieluchą tetrową, a mniejsze chusteczkami - przeważnie jedna wystarcza.

Teraz mam chusteczki z Dady - Premium Naturals i nie są fajne - bardzo mokre (muszę osuszać tetrówką), mocno pachną i trudno wyciągnąć jedną chusteczkę - ciągnie się ich kilka.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-01-13 o 09:31
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 09:31   #1528
lejdi_aga13
Rozeznanie

elo ja mialam znow koszmary ale to juz norma, 1 raz tylko wstałam ale te bole jak na okres mnie wykoncza doslownie... za to snilo mi sie ze miałam date napisana na scianie 16.01.14 TP czyli moze to jakis znak ,ze 16 urodze? Natan jest z 16 czerwca to byłoby fajnie
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 09:31   #1529
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Mamusie obecne i przyszłe:
Jakie chusteczki nawilżane będziecie używa,ć(używacie) przy maluszkach?
Ja mam narazie Nivea Soft & Cream dwie paczki
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 09:31   #1530
magnusia
Zakorzenienie

Migotka--- jak się sprawdza stanik do karmienia, który zamawiałyśmy na all? wygodny?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości