|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=nattalli;44573388]Powiedzcie mi pewnie to normalne jest ale mam pytanie czy ta przypadlosć może zwiastować jakiś poród niedługo (mam nadzieję że tak) kilka razy w ciągu dnia mam takie bole kłujące tak jakby mojej szyjki.[/COLOR] Tak jak pisała Gosia - kilka tygodni dobrych tak już mam. Cytat:
![]() Powodzenia z kotem. Może to taka próba jak będzie póxniej z niemowlęciem ![]() Cytat:
![]() AJ tam, nie czepiać się byków. Grunt, że przekaz słuszny ![]() gosia, jesli oddałabyś Eryka do przedszkola/żłobka to myślę, ze jeszcze gorzej by to zniósł. Nowe dziecię w domua Ty się go pozbywasz. Kumpela mi radziła (mając właśnie różnicę wieku podobną do Twoich dzieci), żeby najpierw zajmować się starszym a później dopiero młodszym. Młody nie odczuje aż tak odtrącenia, a starszy będzie widział, że nadal jest ważny dla rodziców. Nie wiem jak jest w rzeczywistości tak naprawdę. Mój starszak też jest taki "na kontra" trzaśnie drzwiami i wychodzi "do siebie". Jak przemyśli to wracam złagodniały. Ale on prawie 5 lat ma... A sprawa tż. Ja swojemu też wytykam często, że mało czasu spędza ze starszakiem. Moje słowa jakoś olewa. Ale kiedyś wróciliśmy z imprezy zakrapianej gdzie inny tata nawalony prawie w trzy du.py świetnie się bawił z dziećmi. Nie wiem czy nawet nie lepiej niż same dzieci ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja już po lekarzu - ktg prościutkie, ni skurczybyka ![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle, im dłużej jestem w ciąży tym mam mniej objawów porodowych. Why, Smerfie, why?! ![]()
#1503 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak tak o nim piszesz to widzę pewne zachowania naszego syna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Zakorzenienie
|
Witam
Noc przespana, tylko jedna wędrówka do toalety ![]() Śniło mi się że karmiłam piersią nasze dziecko i jakoś w ogóle nie bolało ![]() Mąż dziś rano stwierdził że nie mógł spać bo z jednej strony ja chrapałam a z drugiej nasza spanielka ![]() Wstał o 6 i pracował przy laptopie, przed wyjazdem przyszedł się poprzytulać i trochę chyba spóźnił się do pracy ![]() ![]() Ja nie wiem co te hormony robią z kobietą w ciąży ![]()
#1505 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ja wiem,że będę musiała poświecać mu więcej czasu,w sumie Wiki też,bo ona chociaż duża to też przecież potrzebuje mamy. Tylko właśnie w teorii to tak wychodzi,a w sumie nie wiem jakim dzieckiem będzie Kacper. Może będzie mało spał,miał dużą potrzebę bliskości,będzie cyckoholikiem jak wszystkie moje dzieci ![]() Co te dzieci takie uparciuchy. Dobrze im w brzuchach ![]()
![]() |
#1506 |
Zakorzenienie
|
Witam was z rana czekam na polozna, pokaze jej oczko, pepek ktoy moglby juz odpasc... i pogada o tych wymiotach.
Spalam dzis bez lampki tylko taka do kontaktu mala ale swiatla ledwo co daje, a w sypialni mamy dosc ciemno. 22 -22:30 karmienie 01:00-01:40 karmienie przewijanie karmienie. 3:45-4 Z groszem przewijanie karmienie. Potem od 6 byla jazda mala jedzenie po 10 min i co 30 min pobudka.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A może własnie warto "wykorzystać" WIki tutaj. Wiesz, traktować ja jak dorosłą, która naprawdę pomagać będzie. Oczywiście w miare swoich możliwości a nie jako parobek ![]() Pytanie do mamuś: coś szykujecie od swoich dzieci na dzień babci i dziadka?
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Zadomowienie
|
Witam, u mnie noc do doopy. Alek co godzine sie budzil z placzem, bo go brzuszek bolal, teraz nadal marudzi, biedaczek. Przespalam moze ze 2h
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Zakorzenienie
|
Miedzy nami boje sie go kłaść, bo mamy jedna duża koldre... Co prawda nie jest to pierzyna tylko koc polarowy w poszewce, ale jednak mam jakieś opory, ze go zakryjemy i udusimy. Spanie koło mnie czasem pomaga, ale nie zawsze.
#1510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję Ci bo ile można czekać
![]() |
#1511 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Wiki i tak mi dużo pomaga i sama mówi,że nie może się doczekać Kacperka,że będzie pomagać. Ona bardzo lubi dzieci i jest taka opiekuńcza. Ale ostatnio taka smutna była i mówi,że kiedyś więcej rzeczy robiłyśmy wspólnie: grałyśmy w planszówki,układałyśmy puzzle itd. No a w sumie przy Eryku się nie da. No właśnie się zastanawiam. Myślałam o czymś ze zdjęciem,np kalendarz,kubek,zegar na ścianę. A chciałam zdjęcie całej trójeczki,ale Kacerek w brzuchu jeszcze siedzi. Tzn moja teściowa i tak będzie u nas w lutym dopiero,ale właśnie nie wiem co z moją mamą,czy też dac jej trochę później ten prezent...
![]() |
#1512 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale, ale! Skoro w dziesiątym miesiącu jest już tendencja spadkowa wagi, to myślę sobie - pochodzę w ciąży jeszcze kilka mies i będę ważyła tyle co przed ciążą ![]() A jak tam u Ciebie? Mąż przeżył noc? ![]()
![]() |
#1513 |
Rozeznanie
|
Hey Kobietki
![]() Nadrobiłam Was wczoraj wieczorem, ale nie miałam już siły nic pisać. Nastrój mi się włączył jęcząco-kwękający, bo pożegnałam męża i znowu do weekendu będę żyła jak wdowa... No ale przed noc wróciłam do emocjonalnej harmonii i idę zaraz na poszukiwania stanika do karmienia ![]() Katharsist pytałaś o pralkę. Jestem w temacie, bo właśnie wczoraj przyjechała moja, a temat pralkowy ciągnął się u mnie ponad dwa miesiące. Mam znajomego który w tym siedzi więc mogę Ci napisać co usłyszałam od niego: najbardziej polecał Bosha i Simensa (te firmy jeszcze jako tako patrzą na jakość), przy czym warto poszukać pralki która ma oddzielne łożysko - jeśli jest połączone z bębnem na stałe (a teraz właśnie tak robią), to w razie awarii koszt wymiany to 2/3 nowej pralki. Trzeba też uważać na programatory, bo to duży koszt, a potrafią się zepsuć tuż po okresie gwarancji (oczywiście nie jest to przypadek). Jakimś pomysłem jest przedłużenie gwarancji na 5 lat, ale trzeba sprawdzić co w razie czego gwarancja obejmuje (bo nie wszystko, są różne haczyki). Odradzał też pralki wąskie, ładowane z boku - ciężar prania nie rozkłada się tam równomiernie i części szybciej się psują, są też droższe. Więc jeśli ładowana z boku to klasyczna, kwadratowa, a najlepiej ładowana z góry. Konkretnego modelu Ci nie polecę, bo ciężko stwierdzić co z aktualnego asortymentu sklepów jest dobre, ale może przydadzą Ci się te informacje. MilkaPilka ja w tym tygodniu zamawiam koszule i po poleceniu którejś w Was postawię na taką: http://allegro.pl/zyta-rozpinana-kos...823286621.html te na napy podobno są najwygodniejsze, chcę mieć też jedną na ramiączkach. Roane ja chyba ostatnia i spóźniona 10 godzin, ale mimo wszystko chciałam życzyć Ci wszystkiego najpiękniejszego! ![]()
#1514 |
Zakorzenienie
|
przeżył, przeżył ale potulny jest uuuuu
![]() zła jestem bo to wydatek dodatkowy teraz jeszcze no ale 7 kg koty pod pachę nie wezmę przecież do samochodu ![]()
#1515 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podarowałam kiedyś kubki ze zdjeciem. Dziadki - teściowie traktują je jako kurzołapka, relikt. W ogóle nie korzystaja z niego. Moi rodzinie już wynorali ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Mój poprzedni kot miał koło 5 kg i to wydawało mi się bardzo dużo! Cytat:
Muszę jeszcze przemyśleć coś,ale na bank chcę coś ze zdjeciem właśnie. Tym bardziej,że teściowa widuje wnuki dwa razy w roku.
![]() |
#1517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1518 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A wydatek spory, fakt.
![]() |
#1519 | |
Zakorzenienie
|
Ogarnęłam się, schab się dusi, teraz mam chwile relaksu
![]() Zamówiłam ostatnio bepanthen na brodawki i dołożyłam do zamówienia jeszcze 3 paczki chusteczek pampersa w białym opakowaniu, teraz będę mieć 8 paczek 4 zielone i 4 białe....na ile wystarcza taka paczka chusteczek na początku?Bo słyszałam że idą jak woda ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() Ale tak serio moja ciotka wyprowadza kota na smyczy ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
no można ale do samochodu to musi być w transporterze
![]()
#1521 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja tak z grubsza kupy chusteczkami zgarniałam,a potem przemywałam płatkami z wodą. Dużo szło,nie pamiętam dokładnie,ale chyba na więcej jak dwa dni nie starczyła paczka. A teraz używać będę do dwóch tompewnie codziennie zejdzie mi cała ![]() Ja kupuję w kartonach po 12 paczek ![]()
![]() |
#1522 |
Wtajemniczenie
|
Witam po sennej nocy
![]() ![]()
#1523 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestem...i pędze do kuchni tak mnie naszło na jajka na miekko. Musze teraz zaraz zjeść albo oszaleje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Coś takiego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to mam listę prezentów z głowy.....ja będę wszystkim mówić że chusteczki i pampersy maja nam kupić ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- No jakbym moją spanielkę widziała...pozycję te same ![]()
![]() |
#1526 |
Zadomowienie
|
Jutro będzie mój lekarz i będziemy próbować wywoływać jak będą warunki do tego...wiec dziś pokaże może wrota się otworzą...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mam chusteczki z Dady - Premium Naturals i nie są fajne - bardzo mokre (muszę osuszać tetrówką), mocno pachną i trudno wyciągnąć jedną chusteczkę - ciągnie się ich kilka.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-01-13 o 09:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Rozeznanie
|
elo
![]() ![]() ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie obecne i przyszłe:
Jakie chusteczki nawilżane będziecie używa,ć(używacie) przy maluszkach? Ja mam narazie Nivea Soft & Cream dwie paczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Zakorzenienie
|
Migotka--- jak się sprawdza stanik do karmienia, który zamawiałyśmy na all? wygodny?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.