|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Właśnie doczytałam - Wynik powyżej 300 jednostek przeciwciał IgG może oznaczać niedawne lub trwające zakażenie. Hmm tylko ciekawe co znaczy niedawne zakażenie... Edytowane przez TroppoSensibile Czas edycji: 2014-01-12 o 22:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cześć Dziewczyny!
Ale ten weekend szybciutko minął. W sobotę byłam ogladać wózki na żywo. Z bratem i meżem (akurat przy okazji innych zakupów). Trafiliśmy do sklepu z artykułami dla niemowląt i dzieci, który jest rodzinną firmą od wielu lat. Mieści się w niewielkim mieście, 70km od Wrocławia (tam mieszkają nasi rodzice) i akurat przy okazji odwiedzin weszliśmy. Obsługiwał nas właściciel, gość, który "siedzi" w temacie wózków od wielu, wielu lat, poświęcił nam czas, odpowiedział na wszystkie pytania, rozwiał wątpliwości, pokazał, zademonstrował, podzielił się doświadczeniem. Ah mega mnie to wszystko uspokoiło, chociaż nadal uważam, że nie ma wózka idealnego. Podjeslimy jakaś tam decyzje, tzn. ponieważ gondola to element, który użytkuje się najkrócej, przede wszystkim zwracamy uwagę na spacerówkę w tym zestawie 3w1. I zszokowana byłam jak bardzo,my kobiety, jesteśmy podatne na wygląd.A to niestety absolutnie nie zawsze idzie w parze z jakością, wygoda użytkowania itd. Często tańsze wózki pozornie są dużo ładniejsze, ale co z tego? Co mi z wyglądu- nic.. Chwilowo temat odkładam. Czekam na jakieś nowości roku 2014.. Cytat:
Zjada mnie zazdrość za te Wasze badania USG ![]() ![]() ![]() Niestety ja w pakiecie opieki medycznej lux med z której korzystam nie mam USG 4D. We wtorek zobaczę co powie moja Pani dr, jeśli porobi badania lub okresli kiedy będzie robiła pomiary i uda się jej wyloookać płeć, to dam sobie spokój. Jeśli we wtorek nic nie zobaczymy (początek 19tyg), to wtedy pomyślę.. Chociaż jestem w 100% świadoma, że to zwykły marketing. Marzyła mi się płytka dvd z tym nagraniem, chcieliśmy wręczyć dziadkom z okazji Dnia Babci i Dziadka, ale to wyrzucenie sporej kasy, która teraz jest potrzebna, BARDZO potrzebna. Do napisania.
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Raczkowanie
|
Mamusie..
Podsyłam poradnik do poczytanie przy porannej herbatce ![]() http://www.imid.med.pl/klient1/uploa...ty_w_ciazy.pdf ![]()
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do ruchów to ja poczułam kopniaka w ręke jak wczoraj w łóżĸu ręke na brzuchu położyłam. ![]() Ewedengratuluje córeczki!!! My wczoraj z mężem zrobiliśmy kosztorys zakupów dla Maksa. No i wreszcie ustaliliśmy jak mieszkanie przemeblujemy. Mieliśmy robić małemu odrazu pokoik A łóżeczko miało być w sypialni. Co było troche bez sensu tak rozdzielać na dwa pomieszczenia. No ale nic więcej w sypialni oprócz łóżeczka by się nie zmieściło. Ale wpadłam na genialny pomysł że przeniesiemy wielką szafę z sypialni do tego pokoju, który miał być dla Maksia i dzięki temu zyskamy przestrzeń i zmieści się wszystko dla dziecka ![]() ![]() Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-01-13 o 07:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Eweden gratuluje córeczki ![]() Kucyk_Truskawkowy pomysł naprawdę przedni ![]() Ja w sobotę poczułam już pierwsze mocne kopniaki, teraz tylko czekać na kolejne ![]() no i niech już jest czwartek i wizyta u lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
gratki ![]()
![]() |
#2918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W drugiej ciąży podobno czuć szybciej ale spokojnie masz jeszcze czas ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś jade do okulisty i planuję wejść do pepco i textil marketu,kolezanka polecała te 2 sklepy ze fajne ciuszki są i tanie więc wejdę luknąć bo szczerze to może byłam po razie w kazdym z tych sklepow ale kupić nic nigdy nie kupiłam,no ale maluszkowych nie oglądalam wtedy to może dla tego ![]()
![]() |
#2920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pepcko uwielbiam ale nie mają moich bodziaków zapinanych na brzuchu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2922 | ||
Wtajemniczenie
|
Wstaje o 6 a na dworze śnieg, o 9 już nic nie ma
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też poluje na te zapinane na brzuchu, na razie mam jeden używany. W 5.10.15 widziałam przecenione po 9zł ale przebrane i same chłopięce raczej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do toxoplazmozy ja zarówno IGM i IGG mam ujemne (pomimo bliskich relacji z dwoma kotami). Teraz robie co miesiąc badania. Prywatnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2926 | |||
Zadomowienie
|
Witam sie poniedziałkowo
![]() Cytat:
![]() Gratuluję pomysłu, tez by mi się jakiś genijalny przydał ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A u mnie nawet smyrania, bąbelków ![]() Czuję tylko jak sie przemieszcza. Raz prawa strona, raz lewa. A wczoraj miałam taką górkę bardzo nisko i uciskała mocno na pęcherz ![]() Cytat:
![]() Niestety u mnie pepco brak ![]() ----------------- Z zakupami też ![]() ![]() Ostatnio tez się przekonuję do wózka po młodym. Zniszczony nie jest, tylko to, że jest wielki i ten kolor ![]() ![]() Jeszcze 0,5h i zmykam na drugie śniadanie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Wtajemniczenie
|
Tak apropo badań, robiłyście te nieobowiązkowe typu HIV, HCV, CMV? szczególnie interesuje mnie to ostatnie, bo chyba jest największym zagrożeniem. Albo przeciwciała różyczki, nawet jak przechodziłyście i byłyście na nią w szkole szczepione? Gina mówiła, że nie muszę ich robić ale ona ma obowiązek zaproponować mi te badania.
A jeszcze co do toxo to podobno jest ono zagrożeniem tylko w I trym, później leczy się tak samo ale nie ma ryzyka dla płodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Raczkowanie
|
Czesc Laski
Dzieki za opinie o bujaczkach, widze ze duzo osob poleca fisher price. A mi ostatnio kolezanka podeslala link do tego bujaka: http://www.4moms.com/mamaroo Zobaczcie film ![]() ![]() ![]() ja zaczynam robic powoli liste rzeczy do kupienia, zeby tak sobie to rozlozyc na miesiace a nie kupowac wszystkiego w czerwcu. Mam juz upatrzone lozeczko: http://www.avalon-naturtextil.de/ima...baby_weiss.jpg Dla mnie idealne bo nie trzeba wstawac do karmienia, i nie ma ryzyka ze moj maz zgniecie noworodka ![]() Mysle ze na jakies 7-8 miesiecy wystarczy, a potem sie zastanowie co dalej.. Moj synek w ogole nie chcial spac w lozeczku, przekrecal sie i klinował w poprzek i budzil z rykiem, walil nozkami i raczkami o szczebelki(ochraniacze niewiele pomagaly), wiec szczerze mowiac zastanawiam sie czy nie przeniesc potem dziecka do lozeczka turystycznego.. No chyba ze dziewczynka okaze sie mniej zywiolowa podczas snu ![]() Gratuluje kopniaczkow! Nasze bejbiki zaczynaja szalec ![]() Poza tym ostro przeszukuje strony z ubrankami ![]() Wczoraj bylismyw kinie na Medicusie (nie wiem czy jest juz w PL i pod jakim tytulem) fajny polecam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
Aldrin jak się dzieciaczek mocno okupa albo orzyga to trzeba w nocy też przebierać
![]() NecroKitty miałam te wszystkie badania ![]() majkela12 my mamy trzy pokoje i stwierdzam że jest ciasno... ![]() Monica80 super ten bujaczek...Ile kosztuje?A już wiem...Ciekawe czy w Polsce można kupić. Przeszukam zaraz internet ![]() Ja tez zamierzam powoli wszystko kompletować. Bo tak na łapu capu na sam koniec to mniejsza przyjemność i więĸszy stres. A tak na spokojnie ![]() Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-01-13 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Zadomowienie
|
Kucyk_Truskawkowy Dobrze że udało Ci się znaleść rozsądne rozwiązanie. My póki co mamy "swoje" dwa pokoje. Sypialnię i salon. Póki dzidziuś będzie mały będzie z nami w sypialni. Nie jest ona duża- ale łóżeczko się zmieści. Kmody czy mebli żadnych nie będzimy kupować bo mamy na całej długości ściany (3,5) od podłogi do sufitu szafę zabudowaną i po małej reorganizacji w niej zmieszczą się też rzeczy malucha. A z czasem jak trzeba będzie już pokój dla dziecka to poddasze wykończymy i będzie git. A i co mogę polecić do każdej sypialni to oświetlenie led-owe. Mamy w sypialni żyradol "dwu funkcyjny". Albo same delikatne ledy się zaplalją albo mocniejsze żarówki. Kiedy ja śpie, mąż wstaje wcześniej to nie budzi mi całą jasnością światła tylko świeci ledy a i tak znajdzie co mu potrzeba. Przy dziecku na pewno to się sprawdzi.
Aldrin ja czuje takie smyranie, łaskotanie dosyć często ale nie wiem czy to to na co czekamy. Wyraźnych kopiniaków narazie chyba nie czuje. Właśnie oglądam na TVN Style idealną nianię. Młode małżeństwo ma już 5 dzieci- same dziewczynki. Mój wujek ma 3 córki 4,5,6 lat i one są mega absorbujące, a co dopiero 5. Choć całe te programy TVN wydają się być reżyserowane. NecroKitty ja nie robiłam tych badań. Na następną wizytę mam toksoplazmozę zleconą i standardowo mocz i krew. Co do bujaczków czytałam że nie w każym dziecko może od samego początku leżeć. Mi np wpadł w oko ten 3w1 http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...859705551.html Może też służyć jako przenośne łóżeczko bo jest rozkładany całkiem na płasko. U wujka dziewczyny miały FisherPrice i wszystkie trzy korzystały często z niego. Jak już będziemy kompletować wyprawkę na pewno wezmę pod uwagę ten bujaczek. Mamy duży dom i na pewno się przyda.
Był ![]() 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-01-13 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ten bujaczek widziałam, jest zaje..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam na fundusz tylko morfologię, glukozę i mocz. Resztę badań jeśli chce muszę robić prywatnie i niestety te 4 wychodzą dość drogo razem, jeszcze muszę to przemyśleć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/lozeczko-dostawka-...867230244.html Ps. A u mnie wiosna normalnie. Kiedyś już sobie myślałam ze to już wiosna niedługo będzie, a zapomniałam że tak naprwadę zimy jeszcze nie było.
![]() |
#2935 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ten bujaczek wczoraj widziałam właśnie na allegro, tez bardzo mi się podoba właśnie bo ma tą funkcję spania ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() U nas też, słoneczko pięknie świeci, ale jest mrozek. Brrrr |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Majkela- u nas takie lozeczko mozna kupic juz za 130 euro, ale jak masz sprytnego meza, to moze ci zwykle lozeczko z ikei przerobic. Trzeba tylko dopasowac wysokosc materaca do waszego lozka, zdjac jeden bok i wymyslec jakies mocowanie do ramy lozka - moja kolezanka tak zrobila i jej sie sprawdza ![]() Ja kupie gotowe bo jak moj sie mialby zabrac za majsterkowanie to dziecko by sie do Wigilii nie doczekalo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na różyczkę też miałam robioną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki, boskie te leżaczki! Ale nie podejrzewam, bym mogła pozwolić sobie na taki zakup, w domu jest po prostu za dużo jeszcze do zrobienia, żeby wydawać kasę na rzeczy które nie są absolutnie niezbędne.
Chyba że ktoś będzie chciał nam sprezentować, to owszem, jest nadzieja ![]() Mam za to huśtawkę dla większego dziecka, jest bardzo fajna, stabilna... i wielka :/ Pewnie długo jej nie poużywam, ale może dzidzia będzie miała ubaw przez chwilę ![]() Dostałam też taki fotelik do karmienia ale mam co do niego mieszane uczucia. Jest mega wielki, nie mam miejsca na taką krowę... Wolałabym typowy mały z Ikei, ale mąż upiera się że w takim dziecku będzie niewygodnie ![]() Edytowane przez czarno_biala1987 Czas edycji: 2014-01-13 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupilam to krzeselko dlatego ze jak bylam na urlopie to tam takie mieli i przypadlo nam i malej do gustu. Co do lezaczkow to ja kupilam po porodzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Raczkowanie
|
No właśnie na takim niewielkim krzesełku mi zależało, a niestety już dostałam takie wielkie
![]() ![]() Nie wydaje mi się, by to Ikeowskie było niewygodne, masa ludzie je ma i chwali. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.