|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
0 | 0% |
| Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
|
0 | 0% |
| Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
|
6 | 15,00% |
| Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
|
3 | 7,50% |
| Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
|
8 | 20,00% |
| Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
|
19 | 47,50% |
| Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
|
2 | 5,00% |
| W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
|
2 | 5,00% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
u nas nocka ciężka , Michaś nie spal od 19 do 2 w nocy a o 7 budzik bo na 8 szczepienie
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
pytalam ciebie bo czytalam jeszcze raz maila od twojej znajomej poloznej ale nic tam o tym nie bylo...
|
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Cyganskim dzieckiem byla Blanka, teraz juz troche mniej. Amelka potrzebuje czasu. U moich rodziców dopiero po 2 dniach ogarnia nowa rzeczywistosc i zachowuje sie całkowicie normalnie. U znajomych jak cos nie podpasuje to jest ryk nie do ogarniecia. No cóż tlumacze sobie rownowaga w przyrodzie
w sumie co sie dziwic ja tez jestem dzikus ![]() Ax dziw ze Blanka taka otwarta hehe. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4205 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Nati ma lekki katarek i pokasłuje,ale tak bardziej na sucho co mogę zrobić?![]() Cytat:
cuuuuuuuuuuuuudneeee ciuszki ![]() ja się z Tobą zgadzam co do l4,ale wszystko zależy od sytuacji i pracodawcy.no i od stanowiska.jak u kogoś wszystko ok z ciążą i np. pracuje w biurze w księgowości, gdzie nie ma za dużo stresów no to bez sensu brać l4.a jak ktoś ma fizyczną pracę,albo pod presją czasu no to już gorzej? moja mama powiedziała mi w czwartek,że cieszy się,że tak wcześnie trafiłam na to l4,że przynajmniej się tak nie stresowałam. a na początku była przeciwniczką, w ogóle to zmartwiła się jak zaszlam w ciążę,bo dopiero zaczęłam pracę w tej firmie.ale w międzyczasie zauważyła co banki robią z dziewczynami w tej sytuacji i przyznała,że dobrze,że tak sie stało i nie było już na co czekać (np.jej pracownica od trzech lat u nich pracowała,miała umowę na czas określony do września, a termin na październik.dobra pracownica i co zrobili?umowa do dnia porodu i out...cycki opadają... a druga wróciła z macierzynskiego,umowa na czas nieokr. i też ją wywalili...) także przypadków jest wiele,każda z nas wie,że ciąża to nie choroba więc chyba nie trzeba tego po raz kolejny roztrząsać:0 pamiętam kłótnie na poczekalni ![]() Cytat:
w bankach są plany, ciężko czasem o obsługę klientów jak ktoś zachoruje,pójdziena urlop. dlatego lepiej im od razu znaleźć zastępstwo niż gdyby pracownica chodziła w kratkę. i co?nagle by się źle poczuła,a tu klienci umówieni,lub inna koleżanka na urlopie a w oddziale robi się sajgon. no i jak ją rozliczyć z planu jak połowę miesiąca siedziała na l4? A teraz dziewczyny HELP ![]() Amelka za malo przybiera. W 4 tygodnie 210g - to juz nie ze pediatra sie czepia, to juz nawet mi sie wydaje ze za malo. Zreszta nawet z tz zauwazylismy ze te jej faldeczki jakies takie puste sie robia ![]() Jestesmy teraz tylko kp, wczesniej troszke dokarmialismy ale w koncu pozbylam sie butelki i sie okazuje ze do dupy. Pokarmu mam duzo. I nie wiem czy jest za slaby (chociaz czytalam ze nie ma czegos takiego), czy o co chodzi. Czy za szybko jej piers zmieniam i nie wyjada tego tlustego. Czy ja zle jem? Ale jem normalnie, wszystko. Nie mam jakiegos problemu ze musze dac butelke, tylko kurcze jak juz mam tyle tego w cyckach to po prostu fajniej, taniej i wygodniej byloby byc na samej piersi. Doradzcie cos ![]() No i po kontroli z Amelka nie jest zle, gardelko ok, katarku nie ma, kaszle mniej, ale charczy dalej - ale pediatra mowila ze to gdzies wysoko siedzi. Mamy sie dalej inhalowac.[/QUOTE] moja też mnie ostatnio przybiera-jakies 200-250g na 2 tygodnie,ale pediatra uspokajała,że to normalne jak dzieckosię więcej rusza.a moja rusza się ciągle ![]() inhalatora używasz? Cytat:
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie karmienie i wychodzenie zajmuje tyyyle czasu :P---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- zrobilam termin na rotawirusa...oby to dobra decyzja byla :P a na ta rozyczke itd szczepicie? |
|
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w piątek do pracy
|
#4209 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas zależy czy mały będzie dzikiem jak mama czy taki towarzyski jak tata mój TZ gada z sąsiadami moich rodziców nawet, gdzie ja z nimi tylko na dzień dobry jestem moja mam wzięła Mikiego na spacer idę do piekarni bo nawet pół kromki chleba w domu nie ma ![]() Ladan już?
|
|
#4211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4212 |
|
BAN stały
|
Ja słyszałąm, ale sie u mnie nie sprawdziło.Dziecko jadło nornalnie, a potem padniete spało
|
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() czesc Cytat:
mam dokładnie tak samo nie potrafię się szybko zebrać z Jaśkiem
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego to się może nigdy nie dowiesz ![]() różyczki itp to dużo później,jeszcze się w to nie wgłębiałam ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan ale to tak na stale juz wracasz??
Maharet jak ty bedziesz wprowadzala gluten?? jaka kaszka?? bo ja znalazlam taka http://www.pomps-kindergriess.de/ ale nie wiem czy sie nadaje... idziemy na spacer bo maly wczoraj nie byl i ledwo dozylismy do wieczora :P |
|
|
|
#4217 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Myje jak sa brudne.Szczotka do butelek pod kranem z ciepla woda i z plynem do naczyc zwyklym, nie dzieciowym.No i tyle Przelewałam wrzatkiem tak do iesiaca z kawałkiem. Nie jestem zwolenniczka sterylizacjni wszystkiego. Gotuje wode kranu Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-01-13 o 11:32 |
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4219 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan a co z dodatkowym urlopem macierzyńskim? Nie możesz z niego skorzystać?
|
|
#4221 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I ciekawe jak to sprawdzały. Atm małzenstwa i akt chrztu im musiala pokazac? |
|
|
|
|
#4222 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
masakra... jakby nie było dla dziecka w tym wieku najważniejsza jest mamami w sobotę stuknęło pół macierzyńskiego, ja mam 20 + 6 tygodni dodatkowych i cały urlop z 2013 r. |
||
|
|
|
#4223 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kazdy chce jakoś sobie radzić i kombinuje, skoro nie mozna normalnie. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-01-13 o 11:45 |
|
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
nie odzywałam się bo od piątku byłam u rodziców ale teraz wracam i w miarę możliwości będę zaglądała a i mam trochę stron do poczytania ![]() Cytat:
a tak przy okazji są gdzieś jakieś promocję na sloiczki? tak czekam i czekam i kupuje po pare tylko :p moja ostatnio też mleka mało pije, robi sobie gryzak ze smoczka, dokładnie tak jak Ty piszesz. Ale głodna chyba nie jest więc mama mówiła że na siłę nie wcisnę
|
|
#4225 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Moga byc bez tego problemy z przyjeciem do pezrdzkola |
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
co do pracy w ciązy to zalezy od pracy.. ja poszłam na zwolnienie bo sie wkurzyłam takim zachowaniem wspólpracowników... koleś zabalował i nie przszedl do pracy na druga zmiane.. czyli na 12 ja byłam od 9 było mnóstwo klientów w placówce i co oczywiście musiałam zostać 12 h w pracy razem z inna osobą w pierwszej zmiany.. zanim się rozliczyliśmy zamkneliśmy placówke to byla 21... i takie były rózne akcje.. zdarzało sie ze niebylo jak isc siusiu czy zjesc bo na sali w placówce musza byc 2 osoby a byłyśmy we 2... itd mozna by mnozyc przyklady.. za lekarz zapytal gdzie pracuje powiedziałam że na zmiany i w banku z klientami to juz nic niepytal tylko sam powiedział ze stres wirusy i l4 juz nigdy pozniej nie pytał o nic...
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Maharet
ja pamiętam z pracy jak co chwilę chodziłam na pawinka i co chwilę tylko na zapleczu zęby myłam i dziewczyny mnie żałowały, bo tylko ja tak biedna, a one tak w ciąży nie miały i pamiętam dokładnie zapach tego psikadła do wc który tam był- do tej pory mam mdłości na tą myśl
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-01-13 o 11:56 |
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam teraz u lekarza i mówie ze najlepiej to je na noc i wieczorem a rano tak do popołudnia to nie bardzo chce pic tak po 50... a wieczorem i w nocy po 180.. i mówie jej ze rano po 9 godzinach neijedzenia zjadl 50 ml wiec mu troche mleka dolałam do jabłuszka i miarke kleiku i łyzeczka zjadl całą miskę, a mleko w butli jest beeeeee no wiec powiedziała że dodawać mleko do jedzenia jako zagęszczenie i starac sie zeby jednak w nocy oduczać jedzenia bo uwaga uwaga na wizycie szczepiennej wyszlo dziś że mój koks waży 9160 i ma 69 cm
|
|
|
#4229 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
poza tym przeciez zmieniła nazwisko. Na prawdę Pani Hogg pisze totalne bzdury w kontekście podawania smoczka w nocy, bo przecież dziecko niegłodne. Miłosz o 2 w nocy zjadł 270ml. Za to rano już 60.
|
|
|
#4230 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Znałam osobe, ktora poroniła przez to, że w pracy dzwigala ciezkie rzeczy. Jak powiedziala wczesniej pracodawcy, że nie moze, to on, że może sie wolnic jest 1000 chetnych na jej miejsce, |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.

a o 7 budzik bo na 8 szczepienie

pytalam ciebie bo czytalam jeszcze raz maila od twojej znajomej poloznej ale nic tam o tym nie bylo...
w sumie co sie dziwic ja tez jestem dzikus
co mogę zrobić?
Tak czy siak ten temat już się tu kiedyś pojawił, więc nie ma go co dłużej drążyć

tu na forum jestem taka gaduła, ale na żywo to jakbyśmy się spotkały to bym musiała najpierw się przyzwyczaić i dopiero bym gadała