|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no i chyba tylko na chrzest ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4382 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny może którejś się przyda
![]() http:// http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...tel-2/32698547 usuńcie spację przed www
#4383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale są jeszcze rzeczy, których nie kupuję, bo mi szkoda kasy jak np. maty edukacyjne, karuzele do łóżeczka, leżaczki i inne śliczności, których ja sobie nie kupię, bo mi szkoda kasy ![]() ----- Miałam zamawiać pieluchy tetrowe na necie, gdzieś ok 5 sztuk, no ale u r_p77 przesyłka 13 zł, więc 2zł za pieluchę, to wychodzi drożej niz jak pojadę do pepco, czy tesco ![]()
![]() |
#4384 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | |
Zakorzenienie
|
Cześć Kobitki!
Wielkie kciuki za Side i Piotrusia! Cytat:
Czarnamadonna, mój też ząbkuje, ale chyba już na finiszu jesteśmy, bo mamy do czwórek. Jednak się zdumiałam bo jedna czwórka wyszła calutka w ciągu kilku dni, a to przecież taki duży ząb. Nie dziwne, że płakał i był rozdrażniony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Raczkowanie
|
Side trzymaj sie dzielnie, zaciskaj nogi!!! Po drugim zastrzyku sterydow musisz jeszcze 48h wytrzymać, żeby w pełni zadzialaly! Choć ufam i wierze, że Piotruś postanowi jeszcze w brzuszku posiedzieć!!! Głowa do góry, bedzie dobrze - musi być!!!
Aaa jak ja Wam zazdroszczę tych zakupów! Kocyki śliczne, ale po co mi czwarty? Bebe może Ty mnie przekonasz? ![]() Ela podziwiam za rozsądek zakupowy! I to przy pierwszym dziecku! Zazdroszczę Ci tego opanowania. Wiem, że nie na wszystko zawsze każdego stać, ale Ty to tak logicznie tlumaczysz, że faktycznie dużo rzeczy wydaje sie zbędnych. Virginia Ciebie podziwiam z każdym dniem bardziej! Nie wiem skąd Ty czerpiesz siły, ale nie zmieniaj tego źródła i pędź do przodu, bo uwierz mi, ze czekają Cie piękne chwile juz za niedługo!!! U nas okazało sie ze tz ma egzamin specjalizacyjny (najważniejszy jaki miał do tej pory) 19 marca, a ja mam termin jakoś pod koniec. Masakra! I kiedy rodzic? ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A poza tym ja mam już wszystko zaplanowane, a ona pewnie kupiłaby mi wszystko inne ![]() Ah te teściowe ![]() ![]() Dobrze jej powiedziałaś ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasami myślę zbyt przyszłościowo ![]() Może mąż na mieście będzie jadał? Albo ugoruj mu obiady i pozamrazaj ![]()
![]() |
#4389 |
Raczkowanie
|
I właśnie tego "skąpstwa" Ci zazdroszczę!!
![]() Znając życie porod mi sie zacznie jak on bedzie w wawie na teście. Rodzice daleko, tesciowie daleko i ja sama z Olą na porodowke pojadę - wlasnie tak bedzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Zabobonami mnie jeszcze wstretna straszyla ![]() Ten 9 miesiac to mysle ze mozemy zwyczajnie wypoczac i juz nie martwic sie wyprawka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4392 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Bardzo ładny ![]() Cytat:
Limonko dziękuję ![]() Cytat:
![]() Odnośnie podkreślonego - tak ale z drugiej strony jak już maleństwo przyjdzie na świat to dopiero się zacznie i pomijam tu już nawet sprawy związane z opieką nad nim, ale sprawy urzędowe, których u mnie będzie 2 razy tyle, i które, już wiem, nie będą przebiegać gładko... Już teraz mam nadzieję, że znajdę na to wszystko siłę i nie stracę głowy... tak w ogóle to nie wyobrażam sobie, jak zostawię takie kilkudniowe maleństwo, żeby je załatwiać, zwłaszcza że mam obawy, że moja mama sobie z taką kruszyną nie poradzi bo jak już pisałam, bardzo podupadła na zdrowiu. Już teraz proszę Was o to, żebyście mocno trzymały kciuki, żeby udało mi się wszystko pozałatwiać tak, żeby maleństwo miało chociaż minimum poczucia bezpieczeństwa i żeby niczego jej nie brakowało... Zaraz lecę na kursy, potem od 15 do 18 mam wolne i może spróbuję na ten czas umówić się do gina bo jutro i pojutrze skończę dopiero o 19... Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- No i zapomniałam Was zapytać - na ile wcześniej pakujecie torbę do szpitala?
![]() |
#4393 |
Raczkowanie
|
Kolba dobrze mówisz pod koniec już będziemy odpoczywać i nie będziemy budziły się w nocy z myślą, że tego jeszcze nie mam.
Ja też jestem z tych rozsądnie wydających kasę, większość rzeczy zakupiłam na allegro a kosmetyki i takie tam inne na gemini (za co Wam niezmiernie dziękuję bo o tej aptece dowiedziałam się od Was) mamy już wszystko w sumie, ostatnio tylko dokupiłam w Rossmanie Oilatum Baby do kąpieli i przepłaciłam 10 zł oczywiście w Gemini było taniej ale już przeżyłam to jakoś. Ludzie nie rozumieją zakupów przez internet a ja nie rozumiem po co przepłacać! ![]() Jutro mam wizytę stresuję się przed nią chyba jak przed pierwszą potwierdzająca ciążę, już sobie wyobrażam, że mi powie że szyjkę się jednak skraca, że mam jeszcze bardziej odpoczywać. Jak jutro przeżyję to już będzie ok ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- [/COLOR]No i zapomniałam Was zapytać - na ile wcześniej pakujecie torbę do szpitala?[/QUOTE] dla siebie już mam spakowane rzeczy no oprócz osobistych codziennych
#4394 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zostały mi 2 miesiące do porodu i chyba w tym miesiącu jakoś zacznę powoli wszystko układać w tej miniaturowej walizeczce ![]()
![]() |
#4395 |
Wtajemniczenie
|
Ja torbę pakuję 1.02
![]() ![]() ![]() jeśli chodzi o zakupy to ja właśnie wydałam kolejne 60zł na bzdety z allegro typu pieluszki flanelowe, pojemnik na smoczek itp ![]()
#4396 |
Zakorzenienie
|
Hej
nadrobiłam ale nie chce mi się odpisywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Piję kawkę i lecę zaraz coś porobić ![]() Wczoraj miałam lekką rękę do zakupów jak teQiba i nabyłam pościel wreszcie ![]() Jeden zestaw taki - tylko ten miał ochraniacz na całe łóżeczko ![]() Do tego rożek: ![]() I drugi zestaw na zmianę, z ochraniaczem mniejszym (bez wypełnienia już): ![]()
#4398 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja plnuje spakowac torbe jakos miesiac wczesniej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wszystko do jednej
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Rozeznanie
|
Ja torbę do szpitala też mam już spakowana, od soboty. Tz mnie tym męczył od ostatniej wizyty u położnej jak mi skurcze wykryła ktg. Trochę się tym przestraszył więc musiałam się spakować.
Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
#4400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak nie to nie wiem jeszcze ![]()
![]() |
#4401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzis jade po ten proszek dzieciowy i jutro albo pojutrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Rozeznanie
|
Ja rzeczy małego spakuje w nosidełko, tz przyniesie na odbiór ze szpitala. Wzięłam tylko do kosmetyczki wrzuciłam smoczek, tak tylko na wszelki wypadek.
Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
#4403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z wyprawką to na pewno nie zdążę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4404 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chociaż obawiam się tego samego. Mój tż wiecznie w pracy. Jest zawodowym kierowcą i kto wie gdzie będzie jak mnie "złapią" skurcze. Moja mama nie prowadzi samochodu, a ojciec wiecznie za granicą, bo jest pilotem wycieczek. Zawiozę się sama na porodówkę oddaloną od mojego domu o 50 km i wezmę Amelkę jako wsparcie przy porodzie rodzinnym. Obawiam się jednak, że nie jest to dobry widok dla ośmiolatki. Ale na poważnie, to wierzę, że jakoś się nam wszystkim uda urodzić bez komplikacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cooo?! Masz termin dużo później niż ja i masz już spakowaną torbę ![]() Muszę zrobić ostatnie zakupy, wyprać szlafrok i też się pakuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tak gadam, a w sumie dla dziecka nic nie potrzebuje wziasc do szpitala oprocz ubrania na wyjscie, a z moimi klamorami powinnam sie zmiescic
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4409 |
Wtajemniczenie
|
ale one Cie wszystkie stresuja
![]()
![]() |
#4410 |
Zakorzenienie
|
No i wogole dzien dobry.. Po śniadanku już. Muszę sie ogarnąć bo jak tż za pracy wróci jedziemy do mojej przyjaciolki na ploty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.