|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Mąż tez jakiś nieprzekonany do otulaczka, chcoiaz powiedział "jak ma nie miec kolki to bierz" ![]() ![]() http://allegro.pl/puszysty-becik-spi...862229868.html Tylko tak się zastanawiam, bo welurowy więc ciepły a ja mam termin na drugą połowę kwietnia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam właśnie becik na suwaczek, był kilka razy używany do spania aby córa się nie odkrywała spod kocyka ![]() Ja mam bawełniany, welurowy rzeczywiście może być ciepły ![]() właśnie kliknęłam kocyk z womaru,bo oglądam już czwarty dzien i nie wiem na co czekam ![]() Tak samo jak z resztą wyprawki dla mnie i małej,nie moge sie zdecydować u kogo zamówić czy u rodzyneczki czy r_p77 ![]()
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
Oglądam właśnie te Położne i stwierdzam, że gdyby u nas w szpitalach takie były, od razu by się miało mniej stresu idąc na poród. A tak człowiek oprócz bólu boi sie, że trafi na jakąś jędzę
![]()
#4354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do poscieli, to moj syn ma 13 miesiecy, posciel kupilam dwa meisiace temu a i tak spi pod kocykiem.dla mnie kupowanie poscieli w ciąży to zbedny wydatek, bo dziecko pozno zaczyna pod nią spac i można to kupić pozniej. ale ja jestem sknera:P ja nie mailam zadnych czujniow oddechu, elektronicznych niań itd ale mam male meiszkanie po prostu moj synek ma dzis gorączke i wychodza mu zeby...ogolnie masakra.zasnał o 22ej i co 10 minut pobudka:/ ps. grzebien sie nam nie przydal wogole.szczotka z miekkim wlosiem tak, grzebien nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Moderator
|
Ciekawa jestem ile prawdy w ich zachowaniu jest, a ile pod kamere.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Zakorzenienie
|
No to też prawda
![]()
#4357 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzieciaki jeszcze zdąża namyć się ząbków w swoim życiu,dajmy im spokój jako noworodki ![]() U mnie pościel też była zbędna............przez około pół roku córka spała pod kocykiem ,później nie chciała w swoim łóżeczku więc u nas pod kołderką a teraz w swoim łóżku pod inną kołderką bo z łóżeczka jest za mala także dla siostry jak nowa ![]() Nie widze sensu kupowania dodatkowego uzupełnienia pościeli,poszewka,poduszk a owszem ![]() Niańkę mam i używam do dziś ,ale to ze względu na to że mamy dwie kondygnacje i często będąc na dole włączam aby słyszeć czy córka już wstała ![]() ![]() Szczotka z miękkim włosiem po narodzinach,owszem ale miała duze włoski wiec przeczesywałam po kąpieli,grzebień dopiero po 2,5 roku jak włosy urosły do wiązania kucyków ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- U mnie zaginął z mikrofibry po córce i stąd musiałam kupić..............aby przykrywać do spania w pierwszych miesiącach, bo mam drugi ale gruby bardzo...........
![]() |
#4360 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a otulaczek bardzo fajny, też zakupiłam ale nie z tej firmy i z takiego materiału minky, mam nadzieję ze się sprawdzi ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a prosze bardzo ![]() Ja wzięłam ten
![]() |
#4362 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wlasnie Co do becikow to ja mam taki bialy atlasowy becik do chrztu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jeszcze dzisiaj właśnie oglądałam odcinek Położnych o Centrum Narodzin, gdzie wspierają matki po cc w wyborze naturalnego porodu i tak sobie myślałam, że gdyby mi któraś tak wytłumaczyła i wsparła przy porodzie to może i bym podeszła po raz drugi do porodu sn. I tak mi się smutno zrobiło, bo tutaj nikogo to nie obchodzi, miałam cc to zrobią kolejną, a jak sie uprę na chama to znowu będę przez kilka godzin z bólami chodzić bez rozwarcia i skończy się wielkim rozczarowaniem jak za pierwszym razem... tak więc nawet nie próbuję ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Nie dziw sie, 4 mam po marcelku, tylko jeden nowy kupiłam więc niewyżyta jestem ![]() śliczny kocyk ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tak jak przy pierwszym porodzie chociaż w pierwszej ciąży baaaaardzo chciałam sn..............no ale cóż z naturą nie wygrasz teraz w sumie się ciesze............wiem co i jak ...............doszłam szybko do siebie mam nadzieje ze i tym razem tak będzie ![]()
![]() |
#4365 |
Wtajemniczenie
|
Aaaa, tych to pełno na allegro
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zadomowienie
|
bebe97 ja kupiłam tutaj :
http://allegro.pl/kocyk-bawelniany-7...848048462.html
#4367 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurde ciekawe co u Side, czemu się nie odzywa, mam nadzieję że wszystko u niej ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja fika też na koncertach więc możliwe, że spodobał jej się dzisiejszy wirtuoz-organista w kościele ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Karolcia nie denerwuj sie na mnie, ja w drugiej ciaży szalałam z zakami i potem połowę rzeczy rozdałam, nowych, nigdy nie użytych. Teraz nie kupuję nic,poza ciuszkami - moja córa będzie miała więcej sukienek niż ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
|
5 kocykow? o mamo
![]() teraz dostalam w prezencie dwa kocyki wiec drug maluch ma juz swoje osobne. bo tamte trzy to tymka, bo nadal spi pod kocykami, nie da sobie zmienic na posciel. musze kupic za to recznik dla malego i sobie do szpitala jakies podklady, majtki itd ehhh musze kiedys przysiąść nie mam kiedy ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
nieeeeeeeeeeee czemu to zobaczylam ..piekne! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Zadomowienie
|
absolutnie się zgadzam
---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- grissini na stronie ikea, dla tej komody możesz po prawej stronie sprawdzić dostępność w wybranym sklepie ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- o tym samym pomyślałam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Rozeznanie
|
Hej mamusie !
Jednak mimo szczerych checi, nie moge byc z Wami na bierzaco.... za szybko pedzicie, nie wyobrazam sobie ze na innych watkach jeszcze wiecej pisza dziewczyny.... mimo ze wchodze na wizaz czesto, nie jestem w stanie na biezaco odpisywac. Takze pozwolcie ze bede Was podczytywac, I cieszyc sie waszymi radosciami, I smucic smutkami I problemami. Buziaki z wietrznego usa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Wiem, że dam sobie radę z porodem, że nie mam innego wyjścia, ale nie ukrywam, że jestem do niego nastawiona negatywnie i podświadomie wydaje mi się, że to coś STRASZNEGO. Może dlatego, że moje koleżanki i znajome, opowiadając mi o swoich porodach, zawsze skupiały się na najbardziej drastycznych szczegółach i wszelkich komplikacjach? Nie wykluczam, że oglądając programy typu "Położne" tylko bym się uspokoiła, ale na razie są u mnie w tej samej kategorii co horrory zbyt straszne do oglądania ![]() Może bliżej porodu się przełamię. Cytat:
![]() Mój TŻ ostatnio ma jakieś ciągoty, żeby kupować rzeczy dla malutkiej gdziekolwiek jest, ale ponieważ również zupełnie nie ogarnia tego, czego może potrzebować i w jakim rozmiarze, kupuje głównie małe skarpeteczki ![]() Niedługo zacznę chyba handlować nimi na Allegro, bo nie ma szans, żeby nasza Kruszynka zdążyła je założyć ![]() Cytat:
Chyba wybiorę jakieś większe i bardziej chłonne, ale nie mam jeszcze wytypowanej żadnej konkretnej marki. Na razie jeszcze w ogóle ![]() Żabo strasznie, strasznie mi przykro z powodu kolejnych niepomyślnych wiadomości. Przesyłam dużo pozytywnych fluidów i wierzę, że to już ostatni kopniak od losu i będzie już tylko lepiej ![]() ![]() ![]() Cytat:
Grissini- zeżarło ( ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Im bardziej "zawodząca" pieśń, tym żywszą powoduje reakcję. Ja mam teorię, że jej się to podoba i śmieję się, że jak będzie miała gorszy dzień będę biegać na wszystkie kółka różańcowe i inne nabożeństwa, żeby mi te śpiewające babki dziecko zabawiły ![]() Dziewczyny, może znajdziecie jakąś inspirację na urządzenie pokoju dla maleństwa, wśród 20 proponowanych tutaj: http://mamablog.pl/7-pomyslow-na-pokoj-dla-niemowlaka/ . Czytacie jakieś fajne blogi prowadzone przez mamy (przyszłe lub obecne), które możecie polecić?
![]() |
#4374 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja już na nogach bo dzisiaj wizyta ![]() ![]() Dziewczyny mam informacje od Side dla Was. Side jest w szpitalu zatrzymali Ją ze względu na 0.5cm szyjkę i skurcze. Mały Piotruś dostał sterydy na płucka. Lekarze gdybają, że albo skurcze nie przejdą i urodzi wcześniej (na krążek jest za późno), albo dopiero w 40tyg. Na razie skurcze przeszły po kroplówce z magnezem dzisiaj będzie lekarz i podejmie jakąś decyzję. Pozdrowienia dla Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |
Zadomowienie
|
muszę zrobić zdjęcie, wrzucę później, linka niestety nie wkleję bo nie kupowałam przez internet
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry :-*
Kate dzięki za info o side! Pozdrów ja i przekaz ze jesteśmy z nią! Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wstaw zdjęcie jak je złożycie ![]() Co do materaca to każdy kupuje to co uważa za najlepsze i nic mi do tego. Ja mam nowy, bo kupowałam cały zestaw ![]() Cytat:
![]() Wy się martwicie, że nie macie co kupować, a ja z wyprawką ciągle w polu ![]() Jeszcze wczoraj mówię przy teściowej, że chcę dzisiaj iść do rossmana po pampersy i kosmetyki. A ona do mnie: - a po co tak szybko? Kupicie sobie już po przeprowadzce ![]() - yyyy.... Aha... czyli w lutym - 28 dni przed tp, będę latać za pampersami. Ciekawe jak się tam dotoczę? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie dostałam, ani jednego używanego ciuszka. Wszystko sama sobie kupiłam w lumpach i to co moje dziecko ma nowe to dostało od babci lub cioci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, ale jakbym nie wiedziała, to i tak wszystko zamówiłabym na allegro. Zgadzam się ![]() Podczytuję sobie noworoczne czasami, ale nie chciałabym tam do nich należeć ![]() U nas żadna nie zostaje bez odpowiedzi. Jedna drugiej odpowiada i jest jako-taki porządek, a na noworocznych jest miliony postów/pytań bez odpowiedzi. Ktoś się żali i nikt nawet nie pociesza. Ja wiem, że trudno czasami ogarnąć to wszystko, ale podoba mi się porządek u nas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A potem będą takie ładne i wypłowiałe ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja też wolę teraz chodzić, bo nie wiem czy za miesiąc będę w stanie chodzić normalnie, czy czasami nie popuchnę tak, ze w buty nie wejdę ![]() Mnie ostatnio mama też osłabiła, bo przyszedł fotelik, a ona "wszystko już macie, to co my kupimy na chrziny?" więc jej mówię, że nie wiem kiedy będą chrziny, czy miesiąc po, czy może dwa miesiące po, a ona "no ale, pamiętasz jak Dawid się urodził , to tata kupił fotelik samochodowy na święta, Wam też by kupił", no tak, a siora woziła niemowalaka w śpiworze przez prawie miesiąc, bo młody urodził się na początku grudnia, a w święta dopiero dostał fotelik ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4380 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Na TVP2 jest właśnie reportaż "Czy mężczyźni zdradzają częściej, gdy ich partnerka jest w ciąży?" Ciekawe co mądrego wymyślą ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.