Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-12, 21:48   #4351
bebe97
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Moja malutka też w kościele daje nieźle czadu

Co do otulaczka u nas nie sprawdził się z pierwszą córeczką......mało praktyczny dla mnie,kojarzy mi się z otulaniem szpitalnym aby dzieci się nie darły zero ruchu rączkami tylko ścisk
Miałam dwa i teraz podczas przeglądu ciuszków poleciały do PCK

Obstawiasz, że Twoja córa lubi te śpiewy i obrzędy czy nie? bo nie wiem co moja mi chciała dac do zrozumienia, czy mam chodzić częściej czy nie

Mąż tez jakiś nieprzekonany do otulaczka, chcoiaz powiedział "jak ma nie miec kolki to bierz" Ale własnie znalazł zamiast otulaczka becik nie rożek zapinany na rzep tylko taki tradycyjny becik zasuwany na zamek. Myślałam, że juz takich nie produkują a tu proszę
http://allegro.pl/puszysty-becik-spi...862229868.html
Tylko tak się zastanawiam, bo welurowy więc ciepły a ja mam termin na drugą połowę kwietnia
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 21:56   #4352
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Obstawiasz, że Twoja córa lubi te śpiewy i obrzędy czy nie? bo nie wiem co moja mi chciała dac do zrozumienia, czy mam chodzić częściej czy nie

Mąż tez jakiś nieprzekonany do otulaczka, chcoiaz powiedział "jak ma nie miec kolki to bierz" Ale własnie znalazł zamiast otulaczka becik nie rożek zapinany na rzep tylko taki tradycyjny becik zasuwany na zamek. Myślałam, że juz takich nie produkują a tu proszę
Tylko tak się zastanawiam, bo welurowy więc ciepły a ja mam termin na drugą połowę kwietnia
Mam tylko nadzieje ze nie zwiąże swojej przyszłości z tą "instytucją"

Ja mam właśnie becik na suwaczek, był kilka razy używany do spania aby córa się nie odkrywała spod kocyka ale też później leżał w kącie..... wydatek na krótki okres czasu wg mnie............
Ja mam bawełniany, welurowy rzeczywiście może być ciepły

właśnie kliknęłam kocyk z womaru,bo oglądam już czwarty dzien i nie wiem na co czekam
Tak samo jak z resztą wyprawki dla mnie i małej,nie moge sie zdecydować u kogo zamówić czy u rodzyneczki czy r_p77
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 21:57   #4353
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Oglądam właśnie te Położne i stwierdzam, że gdyby u nas w szpitalach takie były, od razu by się miało mniej stresu idąc na poród. A tak człowiek oprócz bólu boi sie, że trafi na jakąś jędzę

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 21:59   #4354
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
Już pisałam, że wolę mieć więcej niż wysyłać tż. Zresztą, planujemy kiedyś drugie dziecko więc najwyżej się wykorzysta wtedy albo komuś oddam
Grzebienia ty nie używałaś, ale ja będę miała córkę więc kiedyś chyba jej włosy urosną, więc się przyda...
Inny rozmiar do łóżeczek, bo łóżeczko drewniane mamy takie które z czasem zamieni się na tapczanik i ma rozmiar 140x70, a turystyczne ciężko takie znaleźć, zresztą mamy już wybrane i ma rozmiar 120x60. Pościeli mam tyle, bo dostałam po siostrzeńcach, już o tym pisałam.
Biały Jeleń - kupiłam dla siebie żel pod prysznic bez dodatków zapachowych, ja lubię ogólnie białego jelenia, a moja siostra poradziła mi bym kupiła coś bezzapachowego, bo położne często się czepiają pachnących żeli, że niby przeszkadza dziecku ten zapach
Gryzak - mam taki 0+, jeden kupiliśmy w szale zakupów z tż.
Szczotka do zębów - tu się mylisz, moja siostra używała już parę dni po urodzeniu swojej córki i dentysta, u którego ostatnio była z małą, bardzo pochwalił takie zachowanie - podobno dzięki temu, mała nie marudziła aż tak bardzo gdy wychodziły jej ząbki i wyszły też dość wcześnie i ma je zdrowe.
Majtki są na liście - ba, mam i jednorazowe i wielorazowe

Dlatego właśnie ja samego tż na zakupy nie wysyłam i nie wyślę Wolę tonąć w podkładach poporodowych później

Ja kupiłam takie: http://www.bella.pl/pl_PL/product/be...dica-plus-maxi Ale chyba lepiej było kupić jakieś bezzapachowe

Też mam ten problem

Dlatego ja sobie zostawiłam meble na koniec Bo pewnie składanie ich, a później wypełnianie wszystkim co mam sprawi mi frajdę na całą resztę ciąży
Pierwsze slysze o masowaniu dziąsel juz po narodzinach..nie bardzo widze w tym sens, ale kazdy robi jak chce

co do poscieli, to moj syn ma 13 miesiecy, posciel kupilam dwa meisiace temu a i tak spi pod kocykiem.dla mnie kupowanie poscieli w ciąży to zbedny wydatek, bo dziecko pozno zaczyna pod nią spac i można to kupić pozniej. ale ja jestem sknera:P
ja nie mailam zadnych czujniow oddechu, elektronicznych niań itd ale mam male meiszkanie po prostu
moj synek ma dzis gorączke i wychodza mu zeby...ogolnie masakra.zasnał o 22ej i co 10 minut pobudka:/
ps. grzebien sie nam nie przydal wogole.szczotka z miekkim wlosiem tak, grzebien nie.
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 22:00   #4355
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Oglądam właśnie te Położne i stwierdzam, że gdyby u nas w szpitalach takie były, od razu by się miało mniej stresu idąc na poród. A tak człowiek oprócz bólu boi sie, że trafi na jakąś jędzę
Ciekawa jestem ile prawdy w ich zachowaniu jest, a ile pod kamere.
Stary 2014-01-12, 22:01   #4356
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
No to też prawda

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 22:03   #4357
grissini
Raczkowanie

Cytat:
właśnie kliknęłam kocyk z womaru,bo oglądam już czwarty dzien i nie wiem na co czekam
Ja chyba na to, że o nim zapomne bo w sumie nie jest mi tak potrzebny, ale czytam i czytam o nim i pewnie go kupie
grissini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 22:07   #4358
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam właśnie becik na suwaczek, był kilka razy używany do spania aby córa się nie odkrywała spod kocyka ale też później leżał w kącie..... wydatek na krótki okres czasu wg mnie............
Ja mam bawełniany, welurowy rzeczywiście może być ciepły

Tak samo jak z resztą wyprawki dla mnie i małej,nie moge sie zdecydować u kogo zamówić czy u rodzyneczki czy r_p77
Cytat:
Napisane przez grissini Pokaż wiadomość
Ja chyba na to, że o nim zapomne bo w sumie nie jest mi tak potrzebny, ale czytam i czytam o nim i pewnie go kupie
Hehe, to tak jak mi ten otulaczek czy becik. Mam dwa rożki po Marcelku i jeden nieużywany wcale od szwagierki, ale teraz chce mi się czegoś innego. Pokażcie ten kocyk z womaru, może tez się napalę, mam 5 kocyków to i 6 nie zawadzi
Stary 2014-01-12, 22:09   #4359
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
Pierwsze slysze o masowaniu dziąsel juz po narodzinach..nie bardzo widze w tym sens, ale kazdy robi jak chce

co do poscieli, to moj syn ma 13 miesiecy, posciel kupilam dwa meisiace temu a i tak spi pod kocykiem.dla mnie kupowanie poscieli w ciąży to zbedny wydatek, bo dziecko pozno zaczyna pod nią spac i można to kupić pozniej. ale ja jestem sknera:P
ja nie mailam zadnych czujniow oddechu, elektronicznych niań itd ale mam male meiszkanie po prostu
moj synek ma dzis gorączke i wychodza mu zeby...ogolnie masakra.zasnał o 22ej i co 10 minut pobudka:/
ps. grzebien sie nam nie przydal wogole.szczotka z miekkim wlosiem tak, grzebien nie.
też wydaje mi się to masowanie dziąseł jakieś dziwne
dzieciaki jeszcze zdąża namyć się ząbków w swoim życiu,dajmy im spokój jako noworodki

U mnie pościel też była zbędna............przez około pół roku córka spała pod kocykiem ,później nie chciała w swoim łóżeczku więc u nas pod kołderką a teraz w swoim łóżku pod inną kołderką bo z łóżeczka jest za mala także dla siostry jak nowa
Nie widze sensu kupowania dodatkowego uzupełnienia pościeli,poszewka,poduszk a owszem ale nie trzeba się spieszyć

Niańkę mam i używam do dziś ,ale to ze względu na to że mamy dwie kondygnacje i często będąc na dole włączam aby słyszeć czy córka już wstała przy imprezkach też się przydaje

Szczotka z miękkim włosiem po narodzinach,owszem ale miała duze włoski wiec przeczesywałam po kąpieli,grzebień dopiero po 2,5 roku jak włosy urosły do wiązania kucyków

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez grissini Pokaż wiadomość
U mnie zaginął z mikrofibry po córce i stąd musiałam kupić..............aby przykrywać do spania w pierwszych miesiącach, bo mam drugi ale gruby bardzo...........
09.09.2009
Stary 2014-01-12, 22:10   #4360
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, od dwóch dni po położeniu się wieczorem do łóżka nie mogę dotknąć skóry brzucha Normalnie boli mnie jakbym dotykała jakiś siniak... Mam uczucie, że ten ból wychodzi od wewnętrznej strony brzucha... Jakby mnie Dzidziuś przekopał od środka
Miałyście coś takiego???
I nie to, że swędzi, ale po prostu dotykanie jej jest bardzo bolesne
ojojoj niedobrze, powinnaś to skonsultować z lekarzem, kiedy masz wizytę? zażywasz magnez?

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
nie wiem czy widziałyście - jest wstępny harmonogram warsztatów Bezpieczny Maluch i Akademia Malucha na 2014 rok

http://bezpieczny-maluch.com.pl/pdf/harmonogram2014.pdf
ja już się w ciąży nie załapię, chyba że będzie szybka wpadka to tak

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Dziewczyny siedzę sobie i zgłodniałam, tak myślę -zjem budyń Ale wcześniej się zważyłam, tak z ciekawości patrzę na wagę i 3 dni temu się ważyłam i miałam 63 kg , a dziś patrzę a tam 64,9 No jak to możliwe??? W dwa dni 2 kg przytyłam, czy to jakaś woda się zgromadziła? Jutro spróbuję na czczo się zważyć, ale to mnie przeraziło. Do tej pory 34 t.c i +11 kg, a tak to już +13. Do porodu jeszcze ponad 40 dni. Kurczę ja słodyczy nie jadam, to może owoce? Czuję, że poszło mi to w tyłek, który jednak mam spory i bez ciąży. Muszę się zmierzyć koniecznie

Co do wyprawki, to ja mam na szczęście pod nosem szwagierkę, która ma córeczki 3 latka i roczek i widzę na bieżąco, co jest jej potrzebne, a co się kurzy. Zanim kupię, to jej pytam. Myślę, że dzięki temu zaoszczędziłam przynajmniej tysiąc złotych na wyprawce.
teraz dzidziuś najwięcej przybiera, a nie Ty. Daj spokój, nie katuj się tą wagą w ciąży jesteś ja swoją omijam szerokim łukiem

Cytat:

Moja dzisiaj zaczeła fikac i kopać jak szalona w kościele. Nie wiem co to miało znaczyć, czy jej sie podobało i mam przychodzic częściej czy tez raczej nie podobało i żeby juz organista przestał rzępolić

Teraz zaczaiłam się na otulaczek, wzorek kwiatko-kropki
http://allegro.pl/motherhood-rozek-b...843226529.html
ale musze dokupić coś jeszcze u tego sprzedawcy, bo i tak za przesyłkę płacę.
moja w Kościele też często szaleje, uznałam ze lubi mużykę
a otulaczek bardzo fajny, też zakupiłam ale nie z tej firmy i z takiego materiału minky, mam nadzieję ze się sprawdzi
Cytat:
Dziewczyny, skończcie już ten weekend i zacznijcie pisać bo mamusie maj czerwiec mają już 5 część, a my co?
wow szybkie są
Stary 2014-01-12, 22:11   #4361
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Hehe, to tak jak mi ten otulaczek czy becik. Mam dwa rożki po Marcelku i jeden nieużywany wcale od szwagierki, ale teraz chce mi się czegoś innego. Pokażcie ten kocyk z womaru, może tez się napalę, mam 5 kocyków to i 6 nie zawadzi

a prosze bardzo
Ja wzięłam ten
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kocyk.jpg (16,1 KB, 14 załadowań)
09.09.2009

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-12, 22:12   #4362
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
to co powiedzieć o noworocznych? zaledwie 2 miesiące przed nami, a 10 część już mają i to nieźle zapisaną
one to sa juz w ogole hardcore

Cytat:
Nie liczy się ilość tylko jakość
wlasnie

Co do becikow to ja mam taki bialy atlasowy becik do chrztu

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 22:14   #4363
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
wiecie co, gdyby miały się mna tak zajmować jak na tych filmach, to dałabym nagrać swój poród
A jeszcze dzisiaj właśnie oglądałam odcinek Położnych o Centrum Narodzin, gdzie wspierają matki po cc w wyborze naturalnego porodu i tak sobie myślałam, że gdyby mi któraś tak wytłumaczyła i wsparła przy porodzie to może i bym podeszła po raz drugi do porodu sn. I tak mi się smutno zrobiło, bo tutaj nikogo to nie obchodzi, miałam cc to zrobią kolejną, a jak sie uprę na chama to znowu będę przez kilka godzin z bólami chodzić bez rozwarcia i skończy się wielkim rozczarowaniem jak za pierwszym razem... tak więc nawet nie próbuję

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:

a prosze bardzo
Ja wzięłam ten
Nie dziw sie, 4 mam po marcelku, tylko jeden nowy kupiłam więc niewyżyta jestem

śliczny kocyk daj link do aukcji
Stary 2014-01-12, 22:15   #4364
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
wiecie co, gdyby miały się mna tak zajmować jak na tych filmach, to dałabym nagrać swój poród
A jeszcze dzisiaj właśnie oglądałam odcinek Położnych o Centrum Narodzin, gdzie wspierają matki po cc w wyborze naturalnego porodu i tak sobie myślałam, że gdyby mi któraś tak wytłumaczyła i wsparła przy porodzie to może i bym podeszła po raz drugi do porodu sn. I tak mi się smutno zrobiło, bo tutaj nikogo to nie obchodzi, miałam cc to zrobią kolejną, a jak sie uprę na chama to znowu będę przez kilka godzin z bólami chodzić bez rozwarcia i skończy się wielkim rozczarowaniem jak za pierwszym razem... tak więc nawet nie próbuję
ja jestem skazana na cc
tak jak przy pierwszym porodzie
chociaż w pierwszej ciąży baaaaardzo chciałam sn..............no ale cóż z naturą nie wygrasz
teraz w sumie się ciesze............wiem co i jak ...............doszłam szybko do siebie mam nadzieje ze i tym razem tak będzie
09.09.2009
Stary 2014-01-12, 22:16   #4365
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Co do becikow to ja mam taki bialy atlasowy becik do chrztu
Aaaa, tych to pełno na allegro Przyda Ci się na drugi chrzest
Stary 2014-01-12, 22:17   #4366
Enia_
Zadomowienie

bebe97 ja kupiłam tutaj :
http://allegro.pl/kocyk-bawelniany-7...848048462.html
09.09.2009
Stary 2014-01-12, 22:24   #4367
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Ale własnie znalazł zamiast otulaczka becik nie rożek zapinany na rzep tylko taki tradycyjny becik zasuwany na zamek. Myślałam, że juz takich nie produkują a tu proszę
W ogole mi się nie podoba ten becik, ten z Motherhood lepszy według mnie,nie wiem tylko jak z funkcjonalnością

Kurde ciekawe co u Side, czemu się nie odzywa, mam nadzieję że wszystko u niej ok
Stary 2014-01-12, 22:26   #4368
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
moja w Kościele też często szaleje, uznałam ze lubi mużykę
a otulaczek bardzo fajny, też zakupiłam ale nie z tej firmy i z takiego materiału minky, mam nadzieję ze się sprawdzi
poka poka razem z linkiem najlepiej

Moja fika też na koncertach więc możliwe, że spodobał jej się dzisiejszy wirtuoz-organista w kościele Jeszcze zrobi ze mnie katoliczke praktykująca co niedziela

Cytat:
dzięki, juz oglądam. mam dziś lekką rękę do zakupów
Stary 2014-01-12, 22:41   #4369
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
Aa co do rozmiarówek ubranek to stwierdził, że jak nie ma czegoś na 62 to weźmy od razu na 68 - bo to tylko 6 cm różnicy także edukowanie tatusia zajmuje mi trochę czasu
ja sie z nim zgadzam, 68 będa potrzebne 3 miesiace pòźniej, więc jak jest coś ładnego to wart kupić jż teraz

Karolcia nie denerwuj sie na mnie, ja w drugiej ciaży szalałam z zakami i potem połowę rzeczy rozdałam, nowych, nigdy nie użytych. Teraz nie kupuję nic,poza ciuszkami - moja córa będzie miała więcej sukienek niż ja
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-12, 22:44   #4370
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

5 kocykow? o mamo)))) ja dla tymka mialam 2 jeden polarowy drugi gruby , pozniej dostalam jeszcze jeden ale ogolnie uwielbiam ogladac kocyki i musze sie powstrzymywac:p
teraz dostalam w prezencie dwa kocyki wiec drug maluch ma juz swoje osobne. bo tamte trzy to tymka, bo nadal spi pod kocykami, nie da sobie zmienic na posciel.
musze kupic za to recznik dla malego i sobie do szpitala jakies podklady, majtki itd ehhh musze kiedys przysiąść nie mam kiedy

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:

nieeeeeeeeeeee czemu to zobaczylam ..piekne!
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-12, 23:12   #4371
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
o czym one tyle bazgrza dla mnie tutaj tempo jest czasmi zawrotne
absolutnie się zgadzam

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

grissini na stronie ikea, dla tej komody możesz po prawej stronie sprawdzić dostępność w wybranym sklepie

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Ela a powiedz mi, jakiej długości są te boczne części ochraniacza? Bo tż byłby skłonny kupić z tym że właśnie w ikei są takie długie na całe łóżko (ale są białe bez zadnych wzorków)
nie tylko białe, sa też kolorowe LINK

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
o tym samym pomyślałam
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 02:00   #4372
aniany
Rozeznanie

GG do aniany

Hej mamusie !
Jednak mimo szczerych checi, nie moge byc z Wami na bierzaco.... za szybko pedzicie, nie wyobrazam sobie ze na innych watkach jeszcze wiecej pisza dziewczyny.... mimo ze wchodze na wizaz czesto, nie jestem w stanie na biezaco odpisywac.
Takze pozwolcie ze bede Was podczytywac, I cieszyc sie waszymi radosciami, I smucic smutkami I problemami.

Buziaki z wietrznego usa.
aniany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 06:04   #4373
Limonka1987
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Ale dlaczego? przecież zdecydowana większość porodów kończy się bardzo pozytywnie, poza tym okazuje się, że są kobiety, które rodzą błyskawicznie, trzy parcia i dziecko jest na świecie Uwielbiam Położne, Porodówkę, Historie Porodowe, bo akurat są to seriale na czasie jak dla mnie, coś co w danym momencie mnie interesuje. Gdy Mała sie urodzi pewnie przerzucę się na programy poświęcone wychowaniu i żywieniu dzieci
Jestem chyba klasycznym przykładem tego, że najbardziej człowiek boi się nieznanego
Wiem, że dam sobie radę z porodem, że nie mam innego wyjścia, ale nie ukrywam, że jestem do niego nastawiona negatywnie i podświadomie wydaje mi się, że to coś STRASZNEGO.
Może dlatego, że moje koleżanki i znajome, opowiadając mi o swoich porodach, zawsze skupiały się na najbardziej drastycznych szczegółach i wszelkich komplikacjach?
Nie wykluczam, że oglądając programy typu "Położne" tylko bym się uspokoiła, ale na razie są u mnie w tej samej kategorii co horrory zbyt straszne do oglądania
Może bliżej porodu się przełamię.

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
Odnośnie facetów i zakupów rzeczy dziecięcych to u mnie by się to nie sprawdziło, mój tż wczoraj na zakupach chciał jak najszybciej skończyć i pakował do koszyka byle jaką rzecz z danej kategorii - aby szybciej
Aa co do rozmiarówek ubranek to stwierdził, że jak nie ma czegoś na 62 to weźmy od razu na 68 - bo to tylko 6 cm różnicy także edukowanie tatusia zajmuje mi trochę czasu
Tatusiowie powinni czytać nasze forum jako lekturę obowiązkową. Od razu byliby świetnie wyedukowani
Mój TŻ ostatnio ma jakieś ciągoty, żeby kupować rzeczy dla malutkiej gdziekolwiek jest, ale ponieważ również zupełnie nie ogarnia tego, czego może potrzebować i w jakim rozmiarze, kupuje głównie małe skarpeteczki
Niedługo zacznę chyba handlować nimi na Allegro, bo nie ma szans, żeby nasza Kruszynka zdążyła je założyć

Cytat:
Dziewczyny a jakie podpaski kupujecie? Zawsze uzywalam naturelle cienkie, ale zastanawiam sie czy na szwy nie lepiej wziac jakies grube bezzapachowe?
Ja zawsze używałam tamponów, a na noc właśnie Naturellę, ale nie wiem czy po porodzie podoła.
Chyba wybiorę jakieś większe i bardziej chłonne, ale nie mam jeszcze wytypowanej żadnej konkretnej marki.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak odczuwacie skurcze Braxtona-Hicksa?
Na razie jeszcze w ogóle

Żabo strasznie, strasznie mi przykro z powodu kolejnych niepomyślnych wiadomości.
Przesyłam dużo pozytywnych fluidów i wierzę, że to już ostatni kopniak od losu i będzie już tylko lepiej

Cytat:
to i ja się chwalę, zakupiliśmy z tż dzisiaj łóżeczko z szufladą i materacyk. Co prawda to jest używane ale w super stanie bo to było łóżeczko rezerwowe u dziadków. Będziemy niedługo rozkładać i oglądać materacyk bardzo dokładnie obejrzeliśmy i "przegłaskaliśmy" i się zdecydowaliśmy go wziąć nie linczujcie za używany
Gratuluję zakupu. Wstaw zdjęcie jak będziesz mogła.

Grissini-
zeżarło () mi cytat, ale Tobie też gratuluję zakupu bardzo ładnego wózka.

Cytat:
Zapomniałam się Wam pochwalić jak się wczoraj na badaniach ładnie wrąbałam w kolejkę
Wchodzę - do rejestracji chyba z 10 osób, myślę "odstoję swoje". Po 30 min, jak się już zarejestrowałam, kolejka do pobrania miała chyba z 15 osób - a wiadomo - ta idzie zdecydowanie wolniej. Podeszłam do dziewczyny, który miała właśnie wchodzić i zapytałam czy pozwoli, że ja teraz wejdę. Wyjścia nie miała, bo kartka jak byk "Kobiety w zaawansowanej ciąży obsługiwane są poza kolejnością". Podziękowałam grzecznie i weszłam. Było mi trochę głupio na początku, ale potem stwierdziłam, że co mi zalezy
Też mam opory, żeby prosić o przepuszczenie bez kolejki, ale tam, gdzie jest to nasze prawo, powinniśmy korzystać. W końcu w ciąży jest się z reguły raz, dwa razy w życiu- szkoda byłoby przegapić okazję

Cytat:
Moja dzisiaj zaczeła fikac i kopać jak szalona w kościele. Nie wiem co to miało znaczyć, czy jej sie podobało i mam przychodzic częściej czy tez raczej nie podobało i żeby juz organista przestał rzępolić
Wygląda na to, że nasze dzieciaki bardzo żywo reagują na kościół. Emilka też zaczyna robić fikołki w brzuchu, gdy tylko chór zacznie zawodzić (bo śpiewem bym tego nie nazwała ).
Im bardziej "zawodząca" pieśń, tym żywszą powoduje reakcję.
Ja mam teorię, że jej się to podoba i śmieję się, że jak będzie miała gorszy dzień będę biegać na wszystkie kółka różańcowe i inne nabożeństwa, żeby mi te śpiewające babki dziecko zabawiły

Dziewczyny, może znajdziecie jakąś inspirację na urządzenie pokoju dla maleństwa, wśród 20 proponowanych tutaj: http://mamablog.pl/7-pomyslow-na-pokoj-dla-niemowlaka/ .

Czytacie jakieś fajne blogi prowadzone przez mamy (przyszłe lub obecne), które możecie polecić?
Stary 2014-01-13, 06:12   #4374
kate1623
Zadomowienie

Hej

Ja już na nogach bo dzisiaj wizyta ,ale jak mi się nie chce wychodzić z domu bo zimno .

Dziewczyny mam informacje od Side dla Was. Side jest w szpitalu zatrzymali Ją ze względu na 0.5cm szyjkę i skurcze. Mały Piotruś dostał sterydy na płucka. Lekarze gdybają, że albo skurcze nie przejdą i urodzi wcześniej (na krążek jest za późno), albo dopiero w 40tyg. Na razie skurcze przeszły po kroplówce z magnezem dzisiaj będzie lekarz i podejmie jakąś decyzję. Pozdrowienia dla Was

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 07:24   #4375
grissini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Hej

Ja już na nogach bo dzisiaj wizyta ,ale jak mi się nie chce wychodzić z domu bo zimno .

Dziewczyny mam informacje od Side dla Was. Side jest w szpitalu zatrzymali Ją ze względu na 0.5cm szyjkę i skurcze. Mały Piotruś dostał sterydy na płucka. Lekarze gdybają, że albo skurcze nie przejdą i urodzi wcześniej (na krążek jest za późno), albo dopiero w 40tyg. Na razie skurcze przeszły po kroplówce z magnezem dzisiaj będzie lekarz i podejmie jakąś decyzję. Pozdrowienia dla Was
Trzymam kciuki za Side, żeby wszysko było dobrze
grissini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 07:31   #4376
mona1
Zadomowienie

Cytat:
poka poka razem z linkiem najlepiej
muszę zrobić zdjęcie, wrzucę później, linka niestety nie wkleję bo nie kupowałam przez internet
Cytat:
Hej

Biedna Side, trzymam kciuki aby Piotruś jak najdłużej w brzuszku pozostał
Stary 2014-01-13, 07:31   #4377
BeautifulLie
Zadomowienie

Dzien dobry :-*

Kate dzięki za info o side! Pozdrów ja i przekaz ze jesteśmy z nią!

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 07:46   #4378
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
to i ja się chwalę, zakupiliśmy z tż dzisiaj łóżeczko z szufladą i materacyk. Co prawda to jest używane ale w super stanie bo to było łóżeczko rezerwowe u dziadków. Będziemy niedługo rozkładać i oglądać materacyk bardzo dokładnie obejrzeliśmy i "przegłaskaliśmy" i się zdecydowaliśmy go wziąć nie linczujcie za używany
za łóżeczko.
Wstaw zdjęcie jak je złożycie
Co do materaca to każdy kupuje to co uważa za najlepsze i nic mi do tego. Ja mam nowy, bo kupowałam cały zestaw

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Nowe rzeczy zawsze cieszą
Ja za niedługo będę miała już wszystko i z czego ja sie będe cieszyc przez dwa miesiące jeszcze?
Wy mnie dziewczyny załamujecie
Wy się martwicie, że nie macie co kupować, a ja z wyprawką ciągle w polu A rodzę za 47 dni!!!!

Jeszcze wczoraj mówię przy teściowej, że chcę dzisiaj iść do rossmana po pampersy i kosmetyki. A ona do mnie:
- a po co tak szybko? Kupicie sobie już po przeprowadzce
- yyyy....

Aha... czyli w lutym - 28 dni przed tp, będę latać za pampersami. Ciekawe jak się tam dotoczę?

Cytat:
Zapomniałam się Wam pochwalić jak się wczoraj na badaniach ładnie wrąbałam w kolejkę
Wchodzę - do rejestracji chyba z 10 osób, myślę "odstoję swoje". Po 30 min, jak się już zarejestrowałam, kolejka do pobrania miała chyba z 15 osób - a wiadomo - ta idzie zdecydowanie wolniej. Podeszłam do dziewczyny, który miała właśnie wchodzić i zapytałam czy pozwoli, że ja teraz wejdę. Wyjścia nie miała, bo kartka jak byk "Kobiety w zaawansowanej ciąży obsługiwane są poza kolejnością". Podziękowałam grzecznie i weszłam. Było mi trochę głupio na początku, ale potem stwierdziłam, że co mi zalezy

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że dlatego że mają świadomość tego, jak szybko maluchy wyrastają a jak drogie są ciuszki dla dzieci. I że każdy dzieć się brudzi wiec co za różnica. Ale chyba nie mają świadomości że można tanio kupić fajne markowe ciuszki w sh Ja od siostry dostałam nie zliczę ile reklamówek ubranek, i też się trafiały zniszczone wiec je po prostu wywaliłam.
No może coś w tym jest
Ja nie dostałam, ani jednego używanego ciuszka. Wszystko sama sobie kupiłam w lumpach i to co moje dziecko ma nowe to dostało od babci lub cioci

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
super
nam może się uda w tym tygodniu - ale zanim sie zabierzemy za pokój dziecia, trochę zejdzie jeszcze (nie mogę się doczekać, aż skończymy "nasz" i zabierzemy się za Pokój Malucha to dopiero będzie frajda - szczególnie jak zostanie ustawić łóżeczko i meble )
Ja urządzę na początek tylko kącik dla malucha. Nie chce mi się latać między pokojami w nocy

Cytat:
O... A ja nawet nie wiedziałam jak to wygląda
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 07:55   #4379
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie na pewno nie przyszlo by do glowy ze w lumpkach sa fajne rzeczy - ciesze sie ze jestem wizazanka
To tak jak ja
No, ale jakbym nie wiedziała, to i tak wszystko zamówiłabym na allegro.

Cytat:
Nie liczy się ilość tylko jakość
Zgadzam się
Podczytuję sobie noworoczne czasami, ale nie chciałabym tam do nich należeć
U nas żadna nie zostaje bez odpowiedzi. Jedna drugiej odpowiada i jest jako-taki porządek, a na noworocznych jest miliony postów/pytań bez odpowiedzi. Ktoś się żali i nikt nawet nie pociesza. Ja wiem, że trudno czasami ogarnąć to wszystko, ale podoba mi się porządek u nas

Cytat:
Szkoda, że u nas nie kamerują, bo wystarczy, że nasze położne zobaczyły by kamere

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
5 kocykow? o mamo)))) ja dla tymka mialam 2 jeden polarowy drugi gruby , pozniej dostalam jeszcze jeden ale ogolnie uwielbiam ogladac kocyki i musze sie powstrzymywac:p
teraz dostalam w prezencie dwa kocyki wiec drug maluch ma juz swoje osobne. bo tamte trzy to tymka, bo nadal spi pod kocykami, nie da sobie zmienic na posciel.
musze kupic za to recznik dla malego i sobie do szpitala jakies podklady, majtki itd ehhh musze kiedys przysiąść nie mam kiedy
Ja mam jeden gruby, co dostałam i dwa pledy z Ikei, które mam jeszcze nowe, więc też już więcej nie kupuję, ale nie ukrywam, że z chęcią bym poszalała, bo one wszystkie takie ładne

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Możesz wszystko jeszcze 3 razy wyprać i wyprasować
A potem będą takie ładne i wypłowiałe

Cytat:
Wiesz jakie pakowanie jest ekscytujące szczególnie jak to całe cholerstwo się nie mieści i musisz pietnaście razy przepakowywać tak by zachować kolejność potrzebnych rzeczy dobrze, że byłam w harcerstwie to jakoś dałam radę
Ja nie byłam w harcerstwie Ale umiem butem pociskać to i owo

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Wy mnie dziewczyny załamujecie
Wy się martwicie, że nie macie co kupować, a ja z wyprawką ciągle w polu A rodzę za 47 dni!!!!

Jeszcze wczoraj mówię przy teściowej, że chcę dzisiaj iść do rossmana po pampersy i kosmetyki. A ona do mnie:
- a po co tak szybko? Kupicie sobie już po przeprowadzce
- yyyy....

Aha... czyli w lutym - 28 dni przed tp, będę latać za pampersami. Ciekawe jak się tam dotoczę?
Spokojnie. Mam czas to kompletuję wszystko Nawet jak z czymś nie zdążysz, to teściowa będzie latała po sklepach

Ja też wolę teraz chodzić, bo nie wiem czy za miesiąc będę w stanie chodzić normalnie, czy czasami nie popuchnę tak, ze w buty nie wejdę

Mnie ostatnio mama też osłabiła, bo przyszedł fotelik, a ona
"wszystko już macie, to co my kupimy na chrziny?" więc jej mówię, że nie wiem kiedy będą chrziny, czy miesiąc po, czy może dwa miesiące po, a ona "no ale, pamiętasz jak Dawid się urodził , to tata kupił fotelik samochodowy na święta, Wam też by kupił", no tak, a siora woziła niemowalaka w śpiworze przez prawie miesiąc, bo młody urodził się na początku grudnia, a w święta dopiero dostał fotelik Powiedziałam mamie, że teraz nie wypuszczają ze szpitala bez fotelika u mnie chyba wypuszczają, ale co tam, musiałam ją jakoś uspokoić

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 08:03   #4380
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna Side... Trzymam za nią MOCNO kciuki.

Cytat:
Spokojnie. Mam czas to kompletuję wszystko Nawet jak z czymś nie zdążysz, to teściowa będzie latała po sklepach
Dobre!

Cytat:
Mnie ostatnio mama też osłabiła, bo przyszedł fotelik, a ona
"wszystko już macie, to co my kupimy na chrziny?" więc jej mówię, że nie wiem kiedy będą chrziny, czy miesiąc po, czy może dwa miesiące po, a ona "no ale, pamiętasz jak Dawid się urodził , to tata kupił fotelik samochodowy na święta, Wam też by kupił", no tak, a siora woziła niemowalaka w śpiworze przez prawie miesiąc, bo młody urodził się na początku grudnia, a w święta dopiero dostał fotelik Powiedziałam mamie, że teraz nie wypuszczają ze szpitala bez fotelika u mnie chyba wypuszczają, ale co tam, musiałam ją jakoś uspokoić
Ela, bardzo lubię Twoje podejście do życia i nie przejmowanie się drobiazgami Po co się wdawać w zbędne dyskusje skoro można wysłuchać, a później i tak zrobić swoje i to jeszcze tak, że druga strona nie czuje się urażona, tylko uspokojona

Na TVP2 jest właśnie reportaż "Czy mężczyźni zdradzają częściej, gdy ich partnerka jest w ciąży?"
Ciekawe co mądrego wymyślą

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości