Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-13, 10:54   #4831
Seleniti
Zadomowienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Dzięki Kochane

Niki tak i już po jestem właśnie pamiętam, że miałaś iść 18-ego a tu taki numer Ci zrobili

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 10:55   #4832
Light Limara
Zadomowienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziś wkraczam w 6 miesiąc

Właśnie sobie czekam u dentysty, czeka mnieleczenie kanałowe mam nadzieje, że po nie będzie boleć. w ogóle ludzie tu patrzą się na mnie jak na jakiegoś aliena, jakby nigdy kobiety w ciąży nie widzieli czy co ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Gratuluje 6 miesiąca !
I jednocześnie współczuję dentysty, brrr. Ja idę w środę tylko na przegląd
Stary 2014-01-13, 10:58   #4833
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Kasiab ta podwójnie rozpinana koszula jest ciężka do utrzymania w przyzwoitości ja latem już spałam w zwykłych na ramiączkach i dało rade też

Nikki różowa tez będziie pasić córeczce
Brawa za kolejna cześć wątku

Kasian na Olafa i tak mowimy Marian czesto

Sylwunia uslugi fryzjerskie jak najbardziej mozna reklamowac ja mysle nad grzywka póki do blondu nie wróce ale pewno zaraz pożałuje

Nie moge patrzec na te wózki bo juz mi siie chce nowy, a przynajmniej kolor moze napisze do sprzedawcy naszego ile by nowe pokrowce kosztowały ... ja bym mogla miec z 5 wozkow na zmiane :p

A wlaśnie ja mam badanie moczu do zrobienia ciekawe czy mnie żadne dziadki nie ofaflunią że sie wpycham w kolejke

I co do Biedronki to proszki sa w promocji, ariel 6,7kg kosztuje 32zł

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 10:59   #4834
Aldrin
Zakorzenienie

nie mówcie o dentystach, bo mi plomba wypadła a ja nie mogę się zmobilizować aby zadzwonić i się umówić na wizytę, chociaż nigdy nie miałam oporów przed dentystami
Stary 2014-01-13, 11:00   #4835
monijaaa
Zadomowienie

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 11:02   #4836
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Mamusie podwójne, znalazłam coś takiego:
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-wo...tml#d15fe7d799'

Ja Wam powiem że wolę szukać poprzez tablica.pl aniżeli allegro bo wtedy wyszukuję artykuły w pobliżu swojej miejscowości i mogę "pomacać" towar przed zakupem.
Chyba monijaa miała limit 72 cm, tak? bo ten wózek ma 63 cm

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 11:04   #4837
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam,
Dziś miałam tak makabryczny sen, że Wam daruje opisu

I gardło mnie boli...

oczywiście będę się powtarzać, ale "syrop z cebuli" - ja w pt.obudziłam się z bóle gardła przez weekend piłam syrop i dziś już nic nie czuję
Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
bardzo fajnie ten rogal się prezentuje a jak cenowo - bo jakoś nie widzę

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 11:11   #4838
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Mamusie podwójne, znalazłam coś takiego:
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-wo...tml#d15fe7d799'

Ja Wam powiem że wolę szukać poprzez tablica.pl aniżeli allegro bo wtedy wyszukuję artykuły w pobliżu swojej miejscowości i mogę "pomacać" towar przed zakupem.
Chyba monijaa miała limit 72 cm, tak? bo ten wózek ma 63 cm

To nie ja mam limit tylko paulka0212 ze względu na winde.

I na Allegro tez możesz założyw filtr na miejscowość, województwo i tak samo możesz podać ilość kilometrów od miejsca, które Cie interesuje.

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 11:12   #4839
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Kasiab ta podwójnie rozpinana koszula jest ciężka do utrzymania w przyzwoitości ja latem już spałam w zwykłych na ramiączkach i dało rade też

Nikki różowa tez będziie pasić córeczce
Brawa za kolejna cześć wątku

Kasian na Olafa i tak mowimy Marian czesto

Sylwunia uslugi fryzjerskie jak najbardziej mozna reklamowac ja mysle nad grzywka póki do blondu nie wróce ale pewno zaraz pożałuje

Nie moge patrzec na te wózki bo juz mi siie chce nowy, a przynajmniej kolor moze napisze do sprzedawcy naszego ile by nowe pokrowce kosztowały ... ja bym mogla miec z 5 wozkow na zmiane :p

A wlaśnie ja mam badanie moczu do zrobienia ciekawe czy mnie żadne dziadki nie ofaflunią że sie wpycham w kolejke

I co do Biedronki to proszki sa w promocji, ariel 6,7kg kosztuje 32zł

A widzisz Kochana to później już się założy "byle co" oby do cyca szybko się dostać
Ariel mnie uczula Teraz ststujemy z teściową persila. Drogi, ale skuteczny. Ale jeszcze trochę i kupuję swoją pralkę i będę próbować proszków. Dla Oli na początek lovelę kupię.
Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość

oczywiście będę się powtarzać, ale "syrop z cebuli" - ja w pt.obudziłam się z bóle gardła przez weekend piłam syrop i dziś już nic nie czuję

bardzo fajnie ten rogal się prezentuje a jak cenowo - bo jakoś nie widzę
Chyba 110zł płacili za tego rogala
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 11:17   #4840
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
A widzisz Kochana to później już się założy "byle co" oby do cyca szybko się dostać
Ariel mnie uczula Teraz ststujemy z teściową persila. Drogi, ale skuteczny. Ale jeszcze trochę i kupuję swoją pralkę i będę próbować proszków. Dla Oli na początek lovelę kupię.
wiesz, mnie też Ariel uczula i mojego brata również
ja chyba na początku będę próbować płatków mydlanych, koleżanka pierze wszystko w Vizirze sensitive i skóra dzieciaczków go akceptuje...
Cytat:
Chyba 110zł płacili za tego rogala
cenią się za takie gadżety

Stary 2014-01-13, 11:19   #4841
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
To nie ja mam limit tylko paulka0212 ze względu na winde.

I na Allegro tez możesz założyw filtr na miejscowość, województwo i tak samo możesz podać ilość kilometrów od miejsca, które Cie interesuje.
Ups to sorki za pomyłkę z limitem
A co do filtrów na allegro to totalnie o nich zapomniałam

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 11:26   #4842
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, mnie też Ariel uczula i mojego brata również
ja chyba na początku będę próbować płatków mydlanych, koleżanka pierze wszystko w Vizirze sensitive i skóra dzieciaczków go akceptuje...

cenią się za takie gadżety
Vizir też uczula dużo osób w moim otoczeniu Ja na początku jak się wprowadziłam tu do męża to miałam problem z persilem, ale już teraz jest ok.
No niestety ceny za rzeczy niektóre są kosmiczne. Mi bylo szkoda kasy na tego rogala, no ale rodzice zaproponowali to z grzeczności nie odmówiłam
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-01-13, 11:26   #4843
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
\

ano własnie dlaczego Cię tam nie ma
jak poznam płeć (czyli myślę jutro) to się wpiszę, obiecuję

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Carmena jak się zdecydujesz to czekam na PW ;P
jutro podam dane razem z płcią

Cytat:
A my coraz bardziej przychylamy się do Ryszarda choć musze jeszcze przeczytać charakterystyke i pewnie mi przejdzie jak z Marianem

Rychuuu

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Jutro wizyta ale już mam stres normalnie, czy z tym łożyskiem się poprawiło ....
Jutro zapisze się też na 4D
trzymam kciuki!!!!

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Agaaga, kupowałam owszem na allegro, ale kupiłam używany. Mam ten z motherhood i on jest wypełniony poliestrowymi kuleczkami i jak dla mnie jest to super. Fajnie wpasowuję się pod głowę i nie potrzeba już poduszki.Inna sprawa, że ja jestem przyzwyczajona do spania z czymś między rączkami więc mi lepiej się śpi na ten długiej cześć, fajnie podpiera brzuszek, ale jak się obracam to z drugiej strony mam jaśka pod brzuchem i jest git
wiecie co przekonałyście mnie do tego rogala mimo swojej ceny, jak będę przy kasie kupuję

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
w ogole moj mlody mial wczoraj gorączke i jak zadzwonilam dzis do przedszola ze go nie bedzie to pani powiedziala mi zeby go obejrzec, czy jakis krostki mu nie wyskoczyly, bo ospa w przedszkolu! Jak narazie nic nie ma i mam nadzieje ze tak zostanie, ale jednak troche stracha mam
oby to nie była ospa!!!! takie małe dzieci ciężko przechodzą z tego co słyszałam, ale z drugiej byś miała spokój.

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

Kup sobie wosk do włosów. Fajnie wygładza te nastroszone pojedyńcze włoski i je obciąża. Tyle że zmniejsza też trochę objętość, ale może też tego potrzebujesz.
a z jakiej firmy polecasz??? akurat szukałam czegoś na moje niesforne babyhairy

Cytat:
Ja też mam pytanie do podwójnych mamuś. Czy koszule do karmienia te rozpinane na środku są praktyczne czy lepiej kupować te zapinane z obydwu stron?
ja miałam na środku i byłam zadowolona

Cytat:

A jak to było u Was mamusie przy porodzie. Musialyście mieć swoje koszulki czy te szpitalne dali Wam?
A jak swoje to co najlepiej. Taka długa nie dobra przecież...
tak swoje. jeszcze do porodu tą najfajniejszą miałam, bo z emocji zapomniałam zmienić no i wiadomo...do kosza poszła.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 11:36   #4844
Myska0
Zakorzenienie

Jeeeeny, dziewczyny czy na zwolnieniu tak czas szybko leci?? Wstałam, zjadłam coś, poczytałam forum, byłam na zakupach (wydałam 160 zł zupełnie nie wiem na co, zwłaszcza teraz jak musimy oszczędzać....), znowu Was nadrobiłam i już prawie 13!!!!! Obiad muszę zrobić i ogarnąć trochę mieszkanie..
Aaaa.. I obiecałam Mężowi, że mu jabłka zesmażę, bo ma alergię na jabłka surowe i wcina takie ze słoika..

Ja do dentysty boję się iść, a od czasu do czasu pobolewają mnie zęby, zwłaszcza jak coś słodkiego zjem.. Mam nadzieję, że po ciąży nie polecą mi zęby jak to się mówi..

Tak piszecie o tych rogalach i się zastanawiam jakiego ma moja siostra Chyba poproszę ją o zdjęcie, żebym wiedziała jakiego będę miała

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 11:36   #4845
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
A jak to było u Was mamusie przy porodzie. Musialyście mieć swoje koszulki czy te szpitalne dali Wam?
wiem że w moim szpitalu dają ich i znajome mówią że tak lepiej bo nie obawiasz się że swoją zabrudzisz, choć one są okropne
Cytat:
No niestety ceny za rzeczy niektóre są kosmiczne. Mi bylo szkoda kasy na tego rogala, no ale rodzice zaproponowali to z grzeczności nie odmówiłam
super prezent, myślałam żeby sobie go nie zażyczyć pod choinkę ale ostatecznie zdecydowałam się na żelazko
w ogóle to obiecuję sobie że zacznę kupować powoli takie rzeczy jak chusteczki, pieluszki, i inne takie kosmetykowe rzeczy, ale boję się że coś mu może nie przypasować i tak odwlekam to a wiem że jakbym zaczęła teraz to byłoby to duże odciążenia finansowe na później

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 11:43   #4846
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Mam mdłości Kurcze myślałam, ze w następnej ciąży mnie to spotka a tu dupa blada...
tez czasami mnie dopada takie uczucie i to nie z rana, tylko przed obiadem, nie wiem, czy już mój żołądek histerycznie reaguje na większą porcję jedzenia

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Kasiab na jaki wózek się zdecydowaliście?

My kupujemy, o matko zgubiłam gdzieś nazwę firmy....A już wiem Mutsy Ubran Rider tyle, ze używany.
fajny ten wózek, to był mój typ nr 2, bardzo mi się podoba

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
jak poznam płeć (czyli myślę jutro) to się wpiszę, obiecuję
no to trzymam za słowo

dziewczyny dziś nic praktycznie nie udało mi się kupić
jarmarku nie było, w tym sklepie dziecięcym, co go likwidują licho co zostało, 1 wanienka, pare wózków, grzechotek i ubranka pow. 3 lat

kupiłam tylko parę ciuchów w lumpku i chusteczki nawilżające Pampers 4-pak za 18 zł w Netto - nie te zielone, tylko pomarańczowe, nie wiem, czy to się opłaciło nawet

ten sweter jest trochę za duży i ta wszywka tak nisko, cyce mi widać, to pod to założę tą na krótki rękaw
a ta tunika bez ramiączek - to może teraz tez wynoszę przed latem - pod to cieńsza bluzkę na długi rękaw włożę, nie mogłam się jej oprzeć, jak ją założyłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PB213138.jpg (108,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PB213135.jpg (130,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PB213134.jpg (208,0 KB, 12 załadowań)
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 11:44   #4847
Light Limara
Zadomowienie

W przedszkolu mojego siostrzeńca też panuje teraz ospa.

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Jeeeeny, dziewczyny czy na zwolnieniu tak czas szybko leci??
Tylko na początku zwolnienia. Potem ekscytacja mija i pojawia nuda, monotonia. W TV nic nie leci. Oglądałam teraz NatGeo i jak zobaczyłam takiego dużego czerwonego kraba, to miałam ochotę go zjeść. Musiałam przełączyć program.
Stary 2014-01-13, 11:46   #4848
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:

super prezent, myślałam żeby sobie go nie zażyczyć pod choinkę ale ostatecznie zdecydowałam się na żelazko
w ogóle to obiecuję sobie że zacznę kupować powoli takie rzeczy jak chusteczki, pieluszki, i inne takie kosmetykowe rzeczy, ale boję się że coś mu może nie przypasować i tak odwlekam to a wiem że jakbym zaczęła teraz to byłoby to duże odciążenia finansowe na później
Tez się nad tym zastanawiałam, ale tez sie boje o uczulenie... No i modlę się codziennie, żeby Olcia w moją rodzinę poszła nie męża. Oni alergicy u mnie wszyscy bez taki atrakcji się wychowali...
Nie wyobrażam sobie mieć dziecka alergika
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-01-13, 11:53   #4849
paulka0212
Wtajemniczenie

kasiab ja też mam czasem nudności, np dziś rano przed badaniami myślałam że ....

coś czuję, że dziś skończymy wątek

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 11:55   #4850
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
tez czasami mnie dopada takie uczucie i to nie z rana, tylko przed obiadem, nie wiem, czy już mój żołądek histerycznie reaguje na większą porcję jedzenia

fajny ten wózek, to był mój typ nr 2, bardzo mi się podoba

no to trzymam za słowo

dziewczyny dziś nic praktycznie nie udało mi się kupić
jarmarku nie było, w tym sklepie dziecięcym, co go likwidują licho co zostało, 1 wanienka, pare wózków, grzechotek i ubranka pow. 3 lat

kupiłam tylko parę ciuchów w lumpku i chusteczki nawilżające Pampers 4-pak za 18 zł w Netto - nie te zielone, tylko pomarańczowe, nie wiem, czy to się opłaciło nawet

ten sweter jest trochę za duży i ta wszywka tak nisko, cyce mi widać, to pod to założę tą na krótki rękaw
a ta tunika bez ramiączek - to może teraz tez wynoszę przed latem - pod to cieńsza bluzkę na długi rękaw włożę, nie mogłam się jej oprzeć, jak ją założyłam

noooo jakie ubranka czemu ja nigdy w lumpku nie mogę nic znaleźć
Stary 2014-01-13, 11:57   #4851
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
kasiab ja też mam czasem nudności, np dziś rano przed badaniami myślałam że ....

Ja pojutrze na badania idę Ciekawe czy mój mocz lepiej O muszę kupić pojemniczki na siuśki ze 4 sztuki bo już mi doktorek zapowiedział, że nie da mi z nim spokoju
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-01-13, 12:02   #4852
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:

Szczęściara.. Ciuszki super, zwłaszcza ta pierwsza tunika

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Tylko na początku zwolnienia. Potem ekscytacja mija i pojawia nuda, monotonia. W TV nic nie leci. Oglądałam teraz NatGeo i jak zobaczyłam takiego dużego czerwonego kraba, to miałam ochotę go zjeść. Musiałam przełączyć program.
To ja już bym się chciała ponudzić

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość

To chyba nieuniknione

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Ja pojutrze na badania idę Ciekawe czy mój mocz lepiej O muszę kupić pojemniczki na siuśki ze 4 sztuki bo już mi doktorek zapowiedział, że nie da mi z nim spokoju
Ja też w tym tygodniu muszę zrobić mocz.. Jak znowu będę miała bakterie to będę musiała powtórzyć posiew (chociaż posiew wcześniejszy wyszedł ok).
Ja pojemniczki biorę sobie z recepcji u mnie w Medicoverze. Chociaż ostatnio i tak kupiłam na zapas 3

Wspominały niektóre, że na mocz żurawinkę piją.. Jaką?

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Edytowane przez Myska0
Czas edycji: 2014-01-13 o 12:04
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 12:09   #4853
Nikii89
Zakorzenienie

Kasiab a masz jakąs inną biedronkę obok siebie? Wiesz cena super to i torby szybko idą.
Koszulki trzeba mieć swoje (przynajmniej u Nas w szpitalu.

Seleniti to fajnie że Ty już po. Ja muszę jeszcze czekać. Dobre to że jak na razie ten ząb mi nie przeszkadza.
Stary 2014-01-13, 12:12   #4854
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Szczęściara.. Ciuszki super, zwłaszcza ta pierwsza tunika

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

To ja już bym się chciała ponudzić

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

To chyba nieuniknione

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Ja też w tym tygodniu muszę zrobić mocz.. Jak znowu będę miała bakterie to będę musiała powtórzyć posiew (chociaż posiew wcześniejszy wyszedł ok).
Ja pojemniczki biorę sobie z recepcji u mnie w Medicoverze. Chociaż ostatnio i tak kupiłam na zapas 3

Wspominały niektóre, że na mocz żurawinkę piją.. Jaką?
Ja też mogę ze swojej przychodni No i może tam pójdę, bo kupować nby parę groszy, ale kupić z 5 to już chleb wyjdzie Ale mam myslenie jak stara babcia jakaś

Co do żurawiny to można ją jeść suszoną albo pić soczek z żurawiny np z wodą albo herbatą.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Kasiab a masz jakąs inną biedronkę obok siebie? Wiesz cena super to i torby szybko idą.
Koszulki trzeba mieć swoje (przynajmniej u Nas w szpitalu.

Seleniti to fajnie że Ty już po. Ja muszę jeszcze czekać. Dobre to że jak na razie ten ząb mi nie przeszkadza.
Kochana ta jest 20 km ode mnie, a druga też 20 tylko że w inną stronę. A nie wiem czy będę w tym tygodniu A pokażesz jak ona wygląda?
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-01-13, 12:24   #4855
MamaKtosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziś wkraczam w 6 miesiąc

Właśnie sobie czekam u dentysty, czeka mnieleczenie kanałowe mam nadzieje, że po nie będzie boleć. w ogóle ludzie tu patrzą się na mnie jak na jakiegoś aliena, jakby nigdy kobiety w ciąży nie widzieli czy co ?
Gratuluje 6 miesiąca i współczuje dentysty. Ludzie z reguły się gapią na ciężarówki. Nie wiem z czego to wynika, ale też tak mam choć staram się gapić jak najbardziej dyskretnie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
MamaKtosia zamawiałam na allegro jak sobie wpiszesz krówki dzień babci i dziadka to wyszuka aukcje ja brałam te 1kg, bo mamy do obdarowania 7 osób ale sprzedający ma też wystawione takie po 3 sztuki w woreczkach. Mam tylko nadzieję, że mi to zdąży przyjść do 21
Dzięki! Zaraz popatrzę!

Cytat:
Martuszka, MamaKtosia myślę że w lutym Nam się uda , ewentualnie marzec
To już niedługo. Fajnie bo te ostatnie miesiące ciąży się zazwyczaj dłużą, a Ty będziesz miała głowę czym innym zajętą.

Cytat:
Oglądałam ją, ale boję się też, że od tego wyjmowania i chowania cycucha ten materiał się rozciągnie i później nie będzie to zbyt elegancko wyglądało.

Ja miałam koszulę taką właśnie elastyczną do wyciągania piersi bez potrzeby rozpinania guzików. U mnie się sprawdziła i wyglądało to ok. Fakt, że nie używałam jej długo bo potem już spałam w normalnej koszulce do spania na ramiączkach i też bez problemu w tym karmiłam.
W moim szpitalu trzeba mieć swoją koszulę do porodu. Długa się nie sprawdzi, lepsza taka do kolan i najlepiej rozpinana z przodu. Przy czym z mojego doświadczenia zawodowo-życiowego wynika, że nie ma co inwestować w koszulę do porodu. Większość koszul porodowych ląduje w koszu zaraz po porodzie - jest zakrwawiona i pobrudzona do granic możliwości.

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
nie mówcie o dentystach, bo mi plomba wypadła a ja nie mogę się zmobilizować aby zadzwonić i się umówić na wizytę, chociaż nigdy nie miałam oporów przed dentystami
Dzwoń, nie zwlekaj! Nie ma co ryzykować infekcji zęba w ciąży!!

Cytat:
Jeeeeny, dziewczyny czy na zwolnieniu tak czas szybko leci?? Wstałam, zjadłam coś, poczytałam forum, byłam na zakupach (wydałam 160 zł zupełnie nie wiem na co, zwłaszcza teraz jak musimy oszczędzać....), znowu Was nadrobiłam i już prawie 13!!!!! Obiad muszę zrobić i ogarnąć trochę mieszkanie..
Mi właśnie odkąd jestem w domu tak czas leci. Na niczym. Nie wiem jak to robię, ale więcej czasu miałam pracując
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 12:29   #4856
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Poćwiczyłam sobie z piłką i z Olafem Wreszcie sie przekonał, ale teraz musze drugą mate do ćwiczeń kupić

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 12:32   #4857
Nikii89
Zakorzenienie

Kasia prosze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1017062.jpg (100,0 KB, 27 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 12:32   #4858
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Poćwiczyłam sobie z piłką i z Olafem Wreszcie sie przekonał, ale teraz musze drugą mate do ćwiczeń kupić
Ja się zabrać za ćwiczenia nie mogę

Ugotowałam sobie bób
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-01-13, 12:33   #4859
Nikii89
Zakorzenienie

MamaKtosia mi i tak ta ciąża strasznie szybko leci
Stary 2014-01-13, 12:33   #4860
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia prosze
Świetna
Oby byla jeszcze jak ja będę w biedrze
Dziekuję
MAMA- 03.05.2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości