Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-13, 11:14   #4441
czbasia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
to nie rozsądek, to skąpstwo a tak serio, to mogłabym pozwolić sobie na więcej, ale zawsze zaczynam liczyć i dodawać i jakbym miała szaleć to wydałabym dodatkowy tysiąc na pierdółki, a za tysiaka to mam fajną spacerówkę jak młoda z gondoli wyrośnie.
Czasami myślę zbyt przyszłościowo
No to pjjona!! Mam to samo. Rozwazam wszystkie za i przeciew przed kazdym zakupem. A jak już wiekszy (czyt drozszy) zakup to musze sie z tym z tydzien przespac Dobrze, że mąż bardziej "rozrzutny" i czasami mnie aż strofuje to mamy już to co mamy
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 11:17   #4442
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
ale cudownie mi się Piotruś w brzuszku rozciąga już od 2 godzin prawie
aż szkoda mi wstawać z wyrka
To nie wstawaj Też jak młoda coś tam się rusza, a ja leżę, to nie wstaję, choćby się paliło napawam się tą piękną chwilą

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 11:18   #4443
meluzyna87
Raczkowanie

Na prawdę szalejecie z tymi postami Dziewczęta Wczoraj wieczorem juz byłam na bieżąco, teraz wchodzę a tu znowu prawie 3 str do nadrobienia. Widzę, że jest wiadomość od Side. Właśnie, bo tak też o niej myślałam i co kiedyś pisałyśmy, że która chce podać nr tel to żeby podać jednej, jakby coś sie działo czy przeszło to, czy stanęło w martwym punkcie? Osobiscie uważam, że to jest dobry pomysł

Czytałam bloga małego Marco, przeczytałam poród jednej z styczeń-luty i stwierdziłam, że jak nie myślałam o porodzie to myślałam- a jakoś to będzie, nie ja pierwsza, nie ostatnia, ale po przeczytaniu złapałam cykora
Jeszcze jak wczoraj wrzuciłyście link na YT "położne", czekają w zakładce na obejrzenie, ale ja to chyba wole nie wiedzieć za specjalnie co mnie czeka będę żyć w błogiej nieświadomości

No to lecę dalej Was nadrabiać z kawą w ręku
meluzyna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 11:30   #4444
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dokładnie. Chociaż ja wczoraj ważyłam się rano i ważę tyle samo, co miesiąc temu . Z tej okazji na kolację zjadłam kilka omletów z dżemem jagodowym . Ale szczerze mówiąc ostatnio wieczorem nie mam już apetytu, mam wrażenie, że i tak nie mam już na nic miejsca w brzuchu.

Dziękuję , zauważyłam, że jesteś bardzo życzliwą i serdeczną osobą - dla każdego zawsze masz jakieś dobre słowo.
Odnośnie podkreślonego - tak ale z drugiej strony jak już maleństwo przyjdzie na świat to dopiero się zacznie i pomijam tu już nawet sprawy związane z opieką nad nim, ale sprawy urzędowe, których u mnie będzie 2 razy tyle, i które, już wiem, nie będą przebiegać gładko... Już teraz mam nadzieję, że znajdę na to wszystko siłę i nie stracę głowy... tak w ogóle to nie wyobrażam sobie, jak zostawię takie kilkudniowe maleństwo, żeby je załatwiać, zwłaszcza że mam obawy, że moja mama sobie z taką kruszyną nie poradzi bo jak już pisałam, bardzo podupadła na zdrowiu.
Już teraz proszę Was o to, żebyście mocno trzymały kciuki, żeby udało mi się wszystko pozałatwiać tak, żeby maleństwo miało chociaż minimum poczucia bezpieczeństwa i żeby niczego jej nie brakowało...

Zaraz lecę na kursy, potem od 15 do 18 mam wolne i może spróbuję na ten czas umówić się do gina bo jutro i pojutrze skończę dopiero o 19...

[/COLOR]No i zapomniałam Was zapytać - na ile wcześniej pakujecie torbę do szpitala?
A jak Ty masz przytyć jak ciągle biegasz NAwet jakbyś czekoladę dziennie jadla to pewnie nie byloby efektów w postaci dodatkowych kg.

A ja jakoś dziwnie spokojna o Ciebie jestem i przekonana jestem, że ze wszystkim sobie poradzisz. MAsz tyle sily i energii, że mogłabyś połowę z nas jeszcze obdarować. Sciskam kciuki żeby wszystko po Twojej myśli się ułożyło

A torbę tzn.. wszystkie potrzebne rzeczy zamierzam w pudlo wlozyc jak zaczne 9 miesiąc(losu nie chce kusić). A spakowac się już na gotowo po 37tc Oby wszystko tak książkowo się odbywało

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
Jutro mam wizytę stresuję się przed nią chyba jak przed pierwszą potwierdzająca ciążę, już sobie wyobrażam, że mi powie że szyjkę się jednak skraca, że mam jeszcze bardziej odpoczywać. Jak jutro przeżyję to już będzie ok[COLOR="Silver"]
bedzie dobrze.
Chociaż mam to samo. Też ost. profilaktycznie duuzo leże i staram się nie forsować. I drże przed jutrzejsza wizyta niesamowicie. Bo to już tak blisko a jednoczesnie jeszcze tak daleko

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Hej

nadrobiłam ale nie chce mi się odpisywać
Rozumiem doskonale. Ja probuję nadrobić i jak mi się wydaje, że już na finishu jestem to kolejna strona Chyba żeby na bieżaco być trzeba darować sobie odp
Stary 2014-01-13, 11:30   #4445
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

kate za wizytę. Ty już na finiszu jesteś
a to faktycznie dwie dziury były?
Nom ,ale tylko tak smyrnął jakby nie chcący i tyle

Cytat:
ale cudownie mi się Piotruś w brzuszku rozciąga już od 2 godzin prawie
aż szkoda mi wstawać z wyrka
Mi Majka dała czadu w poczekalni w przychodni bo jakiś facet przygłuchy się wydarł i bidulka ze strachu dostała czkawki i próbowała chyba się schować mi w jelita bo dupką cały czas kręciła i wypinała normalnie pozycji do siedzenia nie mogłam znaleźć

Mi też się nic nie chce robić, a trzeba mieszkanie ogarnąć, zrobić pranie Teraz staram się utrzymywać jako taki porządek w domu bo wiem, że jak pójdę do szpitala to mój mąż w amoku zrobi mega burdel

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 11:34   #4446
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dzień doberek
Piję kawkę i lecę zaraz coś porobić

Wczoraj miałam lekką rękę do zakupów jak teQiba i nabyłam pościel wreszcie

Jeden zestaw taki - tylko ten miał ochraniacz na całe łóżeczko

Do tego rożek:

I drugi zestaw na zmianę, z ochraniaczem mniejszym (bez wypełnienia już):

Śliczne

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Ja torbę do szpitala też mam już spakowana, od soboty. Tz mnie tym męczył od ostatniej wizyty u położnej jak mi skurcze wykryła ktg. Trochę się tym przestraszył więc musiałam się spakować.

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
Muszę się spreżyć trochę. Masz tp po mnie i juz spakowana a ja jeszcze nie wszystko kupione
Stary 2014-01-13, 11:36   #4447
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Cooo?!
Masz termin dużo później niż ja i masz już spakowaną torbę

Muszę zrobić ostatnie zakupy, wyprać szlafrok i też się pakuję
Tak mam spakowana. Ale gdyby nie te skurcze to też bym czekała jeszcze trochę. Więc ze spokojem.

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 11:40   #4448
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

co do podpasek, to chyba słyszałam od położnej, żeby kupować te bawełniane, są delikatniejsze (nie siateczkowe bo mogą odparzyć )
Ja calkowicie zapomniałam o podpaskach Zakupiłam jedne podklady bellamama i myslalam chyba, że wystarczy Muszę się doposażyć. Też mi sie wydaje, ze takie zwykle bawelniane najlepsze będa, nie te siateczkowe. Tylko chyba jakies w rozmiarze xxxxxxxl

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Melduje się po wizycie . Położna pytała czy już się spakowałam, a mój gin powiedział, że jak bym teraz zaczeła rodzić to nikt mnie nie będzie powstrzymywał
Czyli już nawet oni widzą końcówkę mojej ciąży
TeQiba poproszę o dopisanie wizyty 27.01 godz. 8:45 i USG 22.01 godz. 19:15 (już ostatnie )
I za spokojne doczekanie do nast wizyty
Ale Ci zazdroszcze, że już na tym etapie jesteś. Ja ten ósmy miesiac chcialabym przespać i obudzić się już w miare bezpiecznym okresie
Stary 2014-01-13, 11:44   #4449
Castia
Wtajemniczenie

hej, witam się i ja

powoli nadrabiam oczywiście

side ooo co za wiadomość! trzymam kciuki za was. zaciskaj nogi!

dziewczyny mam pytanie tak na dzien dobry - od dziś w Biedro proszki -20% chyba - mają tam jakiś dzidziusiowy????????
nie kojarzę. a moze by się opłacało kupić i wreszcie coś uprać
z góry dzękuję za odp
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 11:44   #4450
monkaa321
Zakorzenienie

no ja też nie pomyślałam o tych podpaskach (no pomyślałam ale nie przyszło mi do głowy że je trzeba kupić ) no i teraz będę się rozglądać
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 11:46   #4451
teQiba
Moderator

Cytat:

Mi też się nic nie chce robić, a trzeba mieszkanie ogarnąć, zrobić pranie Teraz staram się utrzymywać jako taki porządek w domu bo wiem, że jak pójdę do szpitala to mój mąż w amoku zrobi mega burdel
Mam te same obawy co do pozostawienia malzonka samego w domu na kilka dni
Stary 2014-01-13, 11:48   #4452
monkaa321
Zakorzenienie

castia ja nie wiem, nie kojarzy mi się tam żaden. Ale w hebe jest balsam dzidziuś za 11zł 1,5l

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

pojawił się nowy wpis na blogu Marioli!
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-01-13, 11:50   #4453
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Wy mnie dziewczyny załamujecie
Wy się martwicie, że nie macie co kupować, a ja z wyprawką ciągle w polu
Ja tez na razie bez wyprawki i muszę czekać gdzieś do połowy lutego jak juz się przeprowadzę do nowego mieszkanka. Fakt, że trochę mniej zaawansowana jestem, ale biorąc pod uwagę moje niezdecydowanie to mogę się nie wyrobić do kwietnia

Side 3mam bardzo mocno kciuki za Was. Dobrze, że już pod fachową opieką jesteście.
Mariola z niecierpliwością czekałam na post od Ciebie. 3mam kciuki

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 11:57   #4454
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
czbasia ja mam medele ręczną za niecałe 60zł, rozważałam jeszcze laktator babyono ten ale tż mi powiedział że ten od medeli będzie miał lepszą pompkę więc kupiłam za jego radą
A kupowalas stacjonarnie gdzies czy przez neta?? Mozesz linka wrzucic..

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej, witam się i ja

powoli nadrabiam oczywiście

side ooo co za wiadomość! trzymam kciuki za was. zaciskaj nogi!

dziewczyny mam pytanie tak na dzien dobry - od dziś w Biedro proszki -20% chyba - mają tam jakiś dzidziusiowy????????
nie kojarzę. a moze by się opłacało kupić i wreszcie coś uprać
z góry dzękuję za odp
JA szukałam ale u mnie nie ma żadnego
Stary 2014-01-13, 11:57   #4455
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Jutro mam wizytę stresuję się przed nią chyba jak przed pierwszą potwierdzająca ciążę, już sobie wyobrażam, że mi powie że szyjkę się jednak skraca, że mam jeszcze bardziej odpoczywać. Jak jutro przeżyję to już będzie ok
Dokładnie mam tak samo. Jutro też mam wizytę i pierwsze KTG i tak się boję że coś będzie nie tak. Wczoraj w nocy tak z 2 razy mnie coś zakuło w okolicach "jajowodu" i się zmartwiłam trochę bo do tej pory ciągnęło mnie czasami ale nie kuło Na szczęście dzidek non stop kopie więc to mnie trochę uspokaja.

Impossible is nothing

Sławcio

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 12:00   #4456
monkaa321
Zakorzenienie

w gemini

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Mariola gratulacje dla małego Marco! Super sobie radzi, myślę że teraz będzie już tylko lepiej i apetyt też mu za niedługo większy dopisze

Stary 2014-01-13, 12:01   #4457
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]pojawił się nowy wpis na blogu Marioli!
Przeczytałam i jestem mega wzruszona tak się cieszę, że jest coraz lepiej. Strasznie dopingujemy z mężem całą ich rodzinkę

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 12:08   #4458
cayenneOna
Zadomowienie

Część Dziewczynki, witam się z łóżka
W ogóle nie chce mi się wstawać, w sumie nie muszę chyba?

Właśnie zamówiłam sobie szlafrok do szpitala, muszę jeszcze koszule nocne i staniki do karmienia. Mam pytanko w sprawie koszul - kupowalyscie większe niż Wasz standardowy rozmiar? Bo sszlafrok nabyłam normalnie M, ma zamek na calej długości, wiec gdyby mi było przyciasno, to od góry odepne, nie chcialam tylko na czas szpitala i karmienia, ale też na pozniej, ale koszulki to nie wiem co robić

Mam termin w szpitalu 21.01 i chciałabym do tego czasu wszystko mieć i się spakować, dziś zamowie też kolyske

Dzielna ta nasza Mariola, nie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 12:09   #4459
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
w gemini [COLOR=Silver]
Dzięki To chyba jeszcze jedno zamówienei tam złożę)

Witaminki i mage też trzeba kupic Wiec przy okazji) No i przekonuje mnie, że z domu nie musze wychodzić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 12:13   #4460
monkaa321
Zakorzenienie

my z tż też bardzo dopingujemy Marioli. Opowiadam mu każdy wpis i zdjęcia pokazuje. On sam też jest nimi przejęty na swój męski sposób

zakupy przez neta są fajne

Stary 2014-01-13, 12:18   #4461
asienka213
Wtajemniczenie

kate a co to za smutna minka Zaraz zobaczysz mala na zywo, to po co Ci usg

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A ja mam jeden kocyk tylko. Czyli trzeba dopupić?? Ile min kocyków trzeba mieć??
zalezy w jakim celu chcesz uzywac Bo jak np chcesz jeden do wozka, to dwa to optymalna liczba Ja mam po Nati kilka, ale ona je juz sobie przywlaszczyla do zabawy, wiec kupilam 2 male i jeden wiekszy

Cytat:
Młodego do torby wpakujesz, bo już tych podpasek nie będzie, więc miejsce się znajdzie. Goły będzie, ale w ciepłej torbie

Cytat:
Wlasnie myslicie że wystarczy. Mam 5szt tetry kolorowej, 4 flanelowe i 5szt tej bialej tetry zamierzam wziąć
wystarczy

Cytat:

pojawił się nowy wpis na blogu Marioli!
podaj linka bom leniwa i mi sie szukac nie chce

Uciekl mi jeszcze jeden cytat dotyczacy poscieli, ze niby zbedna
Tak sie tylko zastanawiam, pod czym teraz spia wasze dzieci bo to przeciez jeszcze maluchy Mi Natalia do ok 3 roku zycia spala w tym malym lozeczku, oczywiscie juz wczesniej wymontowalismy szczeble, ale normalnie miala ta posciel, dlatego dziwie sie, ze uwazacie to za zbedny wydatek

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2014-01-13 o 12:19
asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 12:20   #4462
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Podejrzewam,że jak polska wersja by byla w tv też wszystko idealnie by wydlądało. Wezmy tu np "na dobre i na zle": szpital idealny
To ja na poród wezmę ekipę Uwagi

Cytat:
Melduje się po wizycie . Położna pytała czy już się spakowałam, a mój gin powiedział, że jak bym teraz zaczeła rodzić to nikt mnie nie będzie powstrzymywał
Czyli już nawet oni widzą końcówkę mojej ciąży
TeQiba poproszę o dopisanie wizyty 27.01 godz. 8:45 i USG 22.01 godz. 19:15 (już ostatnie )
Czego smutasz gÓpia? Teraz już nie będziesz Majki oglądała na USG tylko na żywca

Cytat:
A ja mam jeden kocyk tylko. Czyli trzeba dopupić?? Ile min kocyków trzeba mieć??
Hm....na dziewczyny nie patrz,bo Cię puszczą z torbami
Ja mam jeden mniejszy (dostałam), drugi z pepco obowiązkowy - kupiłam. I teraz jeszcze przyjaciółka z Anglii mi dosłała 2 takie duże, wiec więcej nie kupuję
Cytat:

Młodego do torby wpakujesz, bo już tych podpasek nie będzie, więc miejsce się znajdzie. Goły będzie, ale w ciepłej torbie

czyli obyłoby się bez fotelika

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
rzeczy na wyjście mam spakowane w osobną torbę i Tz przyniesie jak będziemy wychodzić do domku

Lece prasować a mam sporą kupkę
Z tymi rzeczami też mam tak zamiar zrobić ile potrzebne tyle wezmę, a resztę niech mi dowożą
Moje prasowanie również jest odkładane w czasie

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 12:21   #4463
margo80
Zakorzenienie

Side - kciuki, żebyście z Piotrusiem jak najdłużej pozostali w dwupaku

Virginia - jesteś naszym wątkowym cyborgiem i wierzę, że ze wszystkim sobie poradzisz. Domyślam się, że nie jest Ci łatwo, później pewnie też nie będzie, ale wierzę, że córcia Ci wszystko wynagrodzi

dziewczyny, śliczne te pościele kupujecie. aż mi się zachciało takich sówek, ale w większym rozmiarze, dla Ewci do jej nowego pokoju, bo dostanie dorosłe łóżko. podacie nazwy sprzedawców, żeby mogła obczaić, czy mają takowe?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 12:27   #4464
111kicia111
Raczkowanie

Czesc dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość

Czytałam bloga małego Marco, przeczytałam poród jednej z styczeń-luty i stwierdziłam, że jak nie myślałam o porodzie to myślałam- a jakoś to będzie, nie ja pierwsza, nie ostatnia, ale po przeczytaniu złapałam cykora
Jeszcze jak wczoraj wrzuciłyście link na YT "położne", czekają w zakładce na obejrzenie, ale ja to chyba wole nie wiedzieć za specjalnie co mnie czeka będę żyć w błogiej nieświadomości

No to lecę dalej Was nadrabiać z kawą w ręku
Ja tez czytałam wczoraj opisy porodów mam styczeń-luty i zaczełam coraz bardziej myslec o porodzie nawet w nocy zle spałam bo sie martwiłam. Chyba przestane czytać bo zwariuje. Pierwszy poród przezyłam, szybko mi poszło i na taki teraz tez licze. Najwazniejsze pozytywne nastawienie.

Side trzymam za Ciebie kciuki!

Jestem po wizycie.
Byłam zapisana na 9.20 a weszłam o 12 . byłam 11 na liscie a gdy przyszłam o 9.00 pierwszy numerek był dopiero w środku. MASAKRA
Pani doktor sie spózniła a dodatkowo zmienili jakis system w przychodni i musiała dodatkowo kazda osobe do komputera wpisywać.

Mały nie jest taki duzy jak to wskazywało ostatnie usg. Wazy 2180g w 33t3d. Pani doktor mówiła ze około 3500g powinien wazyć. Bardzo sie ciesze bo po ostatniej wizycie sie zamartwiałam ze takie duze dziecko mam. Powiedziała ze przez ostatnie 5 tygodni wolniej rósł.
Dawidek ma teraz 48 cm, a na podstawie długosci kosci udowej moge stwierdzic ze bedzie dosyc długi, dlatego nie kupuje ubranek na 56 to co mam starczy.
Nastepna wizyta 10.02 i bedzie to najprawdopodobniej ostatnia wizyta przed porodem. Pani doktor powiedziała ze wtedy zbada mnie na fotelu i będzie mniejwiecej wiedziała kiedy nastapi poród.
Usg pokazuje mi na 25.02 i w sumie kazde usg jakie miałam robione pokazuje mi termin od 17.02 do 25.02. takze pakuje torbe i czekam.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 12:31   #4465
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Uciekl mi jeszcze jeden cytat dotyczacy poscieli, ze niby zbedna
Tak sie tylko zastanawiam, pod czym teraz spia wasze dzieci bo to przeciez jeszcze maluchy Mi Natalia do ok 3 roku zycia spala w tym malym lozeczku, oczywiscie juz wczesniej wymontowalismy szczeble, ale normalnie miala ta posciel, dlatego dziwie sie, ze uwazacie to za zbedny wydatek
W śpiworkach będą trzymac

http://codziennostki.blogspot.com/

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

czyli obyłoby się bez fotelika
Nikt by nie zauważył

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość

Jestem po wizycie.
Byłam zapisana na 9.20 a weszłam o 12 . byłam 11 na liscie a gdy przyszłam o 9.00 pierwszy numerek był dopiero w środku. MASAKRA
Pani doktor sie spózniła a dodatkowo zmienili jakis system w przychodni i musiała dodatkowo kazda osobe do komputera wpisywać.

Mały nie jest taki duzy jak to wskazywało ostatnie usg. Wazy 2180g w 33t3d. Pani doktor mówiła ze około 3500g powinien wazyć. Bardzo sie ciesze bo po ostatniej wizycie sie zamartwiałam ze takie duze dziecko mam. Powiedziała ze przez ostatnie 5 tygodni wolniej rósł.
Dawidek ma teraz 48 cm, a na podstawie długosci kosci udowej moge stwierdzic ze bedzie dosyc długi, dlatego nie kupuje ubranek na 56 to co mam starczy.
Nastepna wizyta 10.02 i bedzie to najprawdopodobniej ostatnia wizyta przed porodem. Pani doktor powiedziała ze wtedy zbada mnie na fotelu i będzie mniejwiecej wiedziała kiedy nastapi poród.
Usg pokazuje mi na 25.02 i w sumie kazde usg jakie miałam robione pokazuje mi termin od 17.02 do 25.02. takze pakuje torbe i czekam.
Następna poważna
za przekroczenie 2 kilogramów

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 12:34   #4466
monkaa321
Zakorzenienie

111kicia111no to super waga małego też fajna
mi na ostatnim usg wyszła ogromna waga małego i jestem przerażona... chociaż mam wrażenie że gin coś nie tak policzył

Stary 2014-01-13, 12:38   #4467
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!

Jestem po wizycie.

za wizytę. Współczuję kolejki. No niestety tak z tą słuzbą zdrowia jest.

Ela i Elunka piękna pościel. Nie wiem czy nie podkradnę

Impossible is nothing

Sławcio

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 12:39   #4468
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Już teraz proszę Was o to, żebyście mocno trzymały kciuki, żeby udało mi się wszystko pozałatwiać tak, żeby maleństwo miało chociaż minimum poczucia bezpieczeństwa i żeby niczego jej nie brakowało...

[/COLOR]No i zapomniałam Was zapytać - na ile wcześniej pakujecie torbę do szpitala?

torbę zaczęłam juz pakować, podkreślam zaczęłam włożyłam do niej wyprane koszule nocne i szlafroki - naszykowałam 2 jeden cienki, drugi gruby, nie wiem czy wziąć jeden, czy obydwa? pomyślałam, że ten cienki może być na czas porodu, a polarkowy na pobyt, ale sama nie wiem czy to nie za dużo? jak myślicie?

Cytat:

Ja też jestem z tych rozsądnie wydających kasę, większość rzeczy zakupiłam na allegro a kosmetyki i takie tam inne na gemini (za co Wam niezmiernie dziękuję bo o tej aptece dowiedziałam się od Was) mamy już wszystko w sumie, ostatnio tylko dokupiłam w Rossmanie Oilatum Baby do kąpieli i przepłaciłam 10 zł oczywiście w Gemini było taniej ale już przeżyłam to jakoś. Ludzie nie rozumieją zakupów przez internet a ja nie rozumiem po co przepłacać!
Jutro mam wizytę stresuję się przed nią chyba jak przed pierwszą potwierdzająca ciążę, już sobie wyobrażam, że mi powie że szyjkę się jednak skraca, że mam jeszcze bardziej odpoczywać. Jak jutro przeżyję to już będzie ok
kochana nie stresuj się tym że przepłaciłaś bo jakbyś w Gemini zamówiła tylko to Oilatum to doszłyby jeszcze koszty przesyłki i w sumie byłoby drożej tam opłaca się zamawiać przy większych zakupach
trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę będzie dobrze, postaraj się nie denerwować

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość

jeśli chodzi o zakupy to ja właśnie wydałam kolejne 60zł na bzdety z allegro typu pieluszki flanelowe, pojemnik na smoczek itp niestety nie należę do tych oszczędnych i ostatnio gromadzę na potęgę różne rzeczy...
to ja zupelnie jak Ty nie potrafię się opanować przed kupowaniem, już oszalałam na punkcie małej, aż się boję co to będzie dalej najgorsze jest to że mąż też szaleje i jeszcze mnie namawia do zakupu jak mam jakieś wątpliwości

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Ja rzeczy małego spakuje w nosidełko, tz przyniesie na odbiór ze szpitala.
dobry pomysł, ja też rzeczy dla dziecka potrzebuję dopiero na wyjście, tylko nie wiem jak z pampersami, niby nie potrzeba, ale nie wiem czy w takim razie w szpitalu nie zakładają tetrowych
Stary 2014-01-13, 12:41   #4469
111kicia111
Raczkowanie

Cytat:
111kicia111no to super waga małego też fajna
mi na ostatnim usg wyszła ogromna waga małego i jestem przerażona... chociaż mam wrażenie że gin coś nie tak policzył
Na poprzednim usg w 28t0d mały wazył 1425g i ginka powiedziała ze bedzie duzy nawet ponad 4 kg. Teraz powiedziała ze mały po prostu wolniej rósł przez ostatnie tygodnie. Mam nadzieje ze u twojego małego bedzie podobnie.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 12:46   #4470
meluzyna87
Raczkowanie

Cytat:
Ja calkowicie zapomniałam o podpaskach Zakupiłam jedne podklady bellamama i myslalam chyba, że wystarczy Muszę się doposażyć. Też mi sie wydaje, ze takie zwykle bawelniane najlepsze będa, nie te siateczkowe. Tylko chyba jakies w rozmiarze xxxxxxxl[COLOR="Silver"]
Ja również mam tylko bella mama, paczke, albo dwie (Boże, ja sama nie wiem co mam i ile)

111kicia111 a to nie jest też tak, że w ost tygodniach dziecko szybciej rośnie?

Dostałyście taką kartę ruchu płodów? Od godziny 9 liczy sie ruchy dziecka i notuje się, o której godzinie nastąpił 10 ruch i na dany dzień koniec liczenia
meluzyna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości