|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
http://allegro.pl/puszysty-becik-spi...862229868.html
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i gdzieś zgubiłam jeszcze jakieś cytaty... ale chyba nic mądrego nie miałam do powiedzenia, bo nie pamiętam ![]() Idę na polowanie do allegro ![]() Mona znalazłam!! ale sporo droższy niż Twój http://allegro.pl/otulaczek-spiworek...878445186.html ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/kompresy-gaziki-ja...845663784.html Nie mam wprawy w pielęgnacji pępka bo Marcel przechorował sporo w szpitalu po urodzeniu i jak już mi go oddali, to bez kikuta Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-13 o 19:32 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zakorzenienie
|
frogutka a masz może jakąś listę, co trzeba mieć ze sobą do szpitala? Kiedyś znalazłam, a teraz nie mogę
![]()
#4563 |
Raczkowanie
|
Witam
Ja po wizycie z dzieciątkiem wszystko ok ![]() ![]()
#4564 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Czyli jednak na Babydream postawilas? Ja do pempka spirytus bede uzywac (rozcienczony) bo akurat mam go troche na stanie - jak nie bylam w ciazy sama likiery robilam ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że nie zamówiłam z geimini ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A laktator rzeczywiście baardzo tani, nawet zerknęłam na ceneo i nie ma tańszych ![]() Cytat:
![]() ![]() Brawo za zakup |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Zakorzenienie
|
Bardzo Wam dziękuję za wsparcie
![]() Czbasia Z tyciem akurat na ogół nie mam problemów. Pomimo aktywnego trybu życia zawsze musiałam się mocno pilnować bo mam tendencję do tycia i zawsze miałam kilka nadprogramowych kg. Dzięki Ci za to, co napisałaś ![]() margo80 dziękuję za cyborga ![]() ![]() Wszystkim gratuluję udanych wizyt ![]() Dziewczyny zakupy przeurocze! ![]() mmhym ![]() ![]() ag9 ja chyba będę kładła maluszka w rożku na początku. Lewek przyjaciółka pewnie chętnie pomoże ale ja nie bardzo umiem prosić o pomoc, ona też jest samotną mamą, i choć ma już 16-stoletniego syna to wiem, że ma swoje sprawy itd., a ja nie lubię obarczać innych swoimi problemami... Ja mam kilka niusów: - przyszła długo oczekiwana paczka ![]() - byłam u gina, wg USG mam 29t5d. Mała (nadal 'chyba'' dziewczynka ![]() ![]() ![]() ![]() - a tak wgl słyszałam dziś, że podobno za znieczulenie przy cc trzeba w szpitalu płacić. Wiecie coś o tym? Normalnie skandal jakiś! - brat chyba w końcu zrozumiał aluzję i postanowili mi kupić te łóżeczko turystyczne. Właściwie to już je dziś kupiłam ![]() ![]() - jutro załatwiam bardzo ważne sprawy i bardzo Was proszę o kciuki ![]() ![]() Jestem psychicznie wymęczona. Dziś nawet pękłam i popłakałam się przy mamie. Mam nadzieję, że uda mi się z tą sprawą... Dziś pewnie oka nie zmrużę z nerwów i oczekiwania. A jutro będę latać od rana z czasem wyliczonym niemal co do minuty. Oby owocnie! Aha, dziś się bardzo niebezpiecznie poślizgnęłam autem na zakręcie, prawie wylądowałam w rowie. I wiecie, że w tej chwili zupełnie nie myślałam o sobie, tylko o Maluszku? Teraz już wiem, co mają na myśłi Ci, którzy mówią, że od chwili przyjścia maleństwa na świat nasze serce będzie biło tam gdzie serduszko dziecka (czy jakoś tak). Moje już jest w brzuchu a nie po lewej stronie ![]() Spokojnej nocki ![]()
#4568 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zachorowałam przez Was na kocyk z Womaru!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() Przed chwilą złożyłam zamówienie w Geminii i u r_p77... i poszło prawie pięć stów ![]() Ale zamówiłam laktator ręczny - w końcu wybrałam Aventa... Gratuluję udanych wizyt i pięknych wag (i długości) Maluszków ![]() Za każde słabe wyniki i infekcje Mam trzymam kciukasy, żeby wszystko wróciło do normy i to jak najszybciej! ![]() Side, trzymaj się dzielnie... DZIELNA DZIEWCZYNO i nie daj Piotrusiowi wyjść za wcześnie na ten świat ![]() Acha - i wieeeeeeelkie brawa za wszystkie wyprawkowe zakupy ![]() ![]() ![]() Naprawdę czuję szał zakupów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() U nas znieczulenie na pewno bezplatne - moze to w tym szpitalu tak sobie wymyslili? Co do lekarza to nienawidze takich typkow, zwlaszcza jak biora kase za wizyte ![]() A Twoj maluszek jeszcze ma chwilke na to zeby sie obrocic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4571 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() http://allegro.pl/becik-dwustronny-m...640365714.html Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Twoja Mała już nie jest taka mała! No, no, no - półtora kilograma słodkości ![]() Tylko ten gin jakiś taki... ![]() ![]() Pierwsze słyszę, że trzeba płacić za znieczulenie przy cc! Przecież jest to zabieg/operacja wykonywana normalnie w ramach NFZ ![]() Gratuluję zakupu łóżeczka ![]() I trzymam cały czas kciuki za wszystkie sprawy, nad którymi pracujesz - żeby ułożyły się po Twojej myśli a nawet lepiej!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zakorzenienie
|
gratuluję udanych wizyt
![]() virginia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | |
Moderator
|
Cytat:
Bo czasem slysze ze Babydreama sa sztywniejsze i zastanawiam sie czy to dla takiego maluszka robi roznice? Bo cenowo sie bardzo.oplacaja - 40gr/szt. Jak na jedynki to wydaje mi sie ze super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Zakorzenienie
|
jeden dzien w plecy i tyle stron. nie dam rady nadrobic - wybaczcie...
okropnie sie czuje, brzuch caly czas twardy, boli a caly dzien bylam sama z Zuzia, ktora przespala pol godziny... i jeszcze z m. sie poklocilam - pieprzony egoista nic oprocz czubka wlasnego nosa nie widzi...
![]() |
#4576 | |
Zadomowienie
|
właśnie kompletuje zamówienie od r_p77
dziwne bo z dnia na dzien odrzucam kilka rzeczy i jak na początku wynosiło mnie około 250zł tak teraz 160 ![]() znieczulenie do cc miałam za free..............dziwne ze każą płacić ![]() Cytat:
![]() Laktatora aventu uzywałam z pierwszą córką i sprawdził się w 100% chociaż czasem juz bolała ręka od odciągania ![]()
![]() |
#4577 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do pępka mam wodę i ew. octenisept. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nie wiem czy to w ogóle zgodne z prawem żeby cc było płatne. Przecież nawet jak cieżarna nie ma ubezpieczenia to pobyt w szpitalu związany z porodem jest darmowy ![]() no i ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4578 |
Zadomowienie
|
virginia.................miałam takie ułożenie z pierwszą córeczką i teraz powtórka
![]() ![]()
#4579 |
Zadomowienie
|
Kurcze oparzylam sobie o patelnię palce lewej ręki i boli jak cholera, nie rozumiem czemu aż tak bardzo
![]() Virginia dobrze, że brat się zdobył chociaż na tyle, to chyba daje nadzieję, że Twoja ciąża i córeczka zostanie całkowicie zaakceptowana przez rodzinę, prawda? Gdzie mieszkasz? Nie musisz zdradzać, ale jeśli między Łodzią i Warszawą to oferuję swoje wsparcie, jeśli byś czegoś potrzebowała teraz lub potem kiedy nasze wiosenne dzieciaki będą już na świecie. Czasem dobrze się "wypisać" ale uważam, że nie ma to jak się spotkać i wygadać na żywo. Jeśli chodzi o znieczulenie o cc, to słyszałam, że niektóre szpitale sobie liczą jeśli pacjentka nie chce narkozy a chce być świadoma w trakcie takiego porodu. Ja dostałam wtedy coś w rodzaju zewnątrzoponowego, tylko więcej ![]() ![]() ![]() koziemleko wytyczne co do tego jak postępować z pępkiem zmieniają się co sezon... Teraz podobno zalecają nic nie robić, ale dzięki temu dlużej sie trzyma. 4 lata temu zalecali wode utlenioną, po niej się często"paprało". Ale położna mi szepnęła, że "w tym roku" nie powinna tego mówić, ale spirytus zadziała skuteczniej i faktycznie - miała rację. Side myślę o Was i kciuki trzymam ![]() Dziewczyny, nastąpił przełom. Spodobala mi się kolekcja ubranek chłopięcych! ![]() ![]() http://allegro.pl/spioch-serious-man...870186881.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Zadomowienie
|
Virginia
![]() Wybaczcie ze dzisiaj tylko podczytuje ale juz chyba żyję jutrzejszym zakładaniem pessara ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A wezmę taki: http://www.justinex.pl/allegro/womar/kocbaw8.jpg A co do r_p77 - zamawiałaś może pieluchy tetrowe? Jeśli tak, jakie wybrałaś??? Ja wzięłam podwójnie tkane, ale rozmiar 60x80. Cytat:
![]() A co do pielęgnacji pępka - moja siostra po porodzie dostała wpis do książeczki zdrowia dziecka (takie zalecenie), żeby przemywać go tylko przegotowaną wodą. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam, ze pytam - ex dal Ci kase? (jesli pisalas nie doczytalam jeszcze)
![]() |
#4583 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tez miałam zewnątrzoponowe w krzyż ![]() Podczas mojej cc lekarze rozmawiali o wyjeździe na wczasy do Afryki ![]() śliczny zestaw ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4584 |
Zadomowienie
|
może włączą muzykę relaksacyjną i powiedzą bym się odprężyła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A że niby co ta nitka daje ![]() Cytat:
![]() Ehhh chyba bym wolała pryszcze na obecną chwilę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Przepraszam, że dzisiaj mało się odnoszę do Waszych zakupów, ale te oczy mnie bolą i masakra jest ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
przesladuje mnie mysl, ze urodze w tym tygodniu....
#4587 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4588 |
Zadomowienie
|
A skąd takie myśli?
Wysłane z mojego GT-I8190 |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas tez jest taki zwyczaj, że się wiąże nitke na placu. Nie wiem, co daje ale mnie pomagało - pewnie placebo ![]() No co Ty? A niby czemu? A na kiedy masz tp?
![]() |
#4590 |
Zakorzenienie
|
pepek - ja psikalam octeniseptem, tak robili u mnie w szpitalu wiec wyslalam tz do apteki jak jeszcze bylismy z maly w szpitalu .mialam kupiony fiolet i tak chcialam mu smarowac ale w koncu ten octenisept wygral i tak psikalam chyba dwa razy dziennie choć juz nie pamiętam i patyczkiem kosmetycznym przejezdzalam wokol pepuszka i ok, ladnie odpadl po tygodniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.