|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
0 | 0% |
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
6 | 15,00% |
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
3 | 7,50% |
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
8 | 20,00% |
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
19 | 47,50% |
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
2 | 5,00% |
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
2 | 5,00% |
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4352 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
LaLoca, muszisz pogadac z tesciami ze to Twoje dziecko i Twoje decyzje. Kazdy ma swoje metody wychowawcze i nikt nie powinien sie do nic wtracac chocby i byly nie wiem jak bledne.
Btw, naprawde mysle ze to taki wiek/charakter, bo moja Pola nie ma duzego kontaktu z obcymi, a jak juz sie ktos pojawi to z usmiechem na rekach u tej osoby ląduje.. kahunia, kurcze nie wiem co Ci doradzić. Dziwna sytuacja rzeczywiście. A ona szczesliwym dzieckiem ogolnie jest czy marudzi ze glodna? Bo z tego co piszesz wynika, że je ładnie - nie za czesto i nie za rzadko. Mojej szwagerki synek tez bardzo mało przybierał na jej mleku, baaaardzo mało, a ona pokarmu miała na tyle. I po 3 miesiacach zaczela dokarmiac, az w koncu calkiem jej laktacja zanikła. Tyle, że on cały czas by nienajedzony na cycku wisiał i cały czas był marudny, a jak w koncu go dokarmili to odżył bardzo (chociaż to było po 3 miesiącach, więc może tez kwestia wieku - ciężko powiedzieć), karolson, ale masz już dużego chłopca w domu ![]() ![]() Motyl, 100 lat dla mamy i dla Tusi rzecz jasna ![]() Motyl, ja podobnie jak ja-ika. Pola dopiero za tydzien skonczy 3 miesiące, a przez pierwsze przynajmniej 5, a może uda się 6 chciałabym tylko kp. Zobaczymy czy matka nutura mi na to pozwoli i zaopatrzy mnie w mleko w odpowiedniej ilości ![]() ![]() A co do języków to ja bym baaardzo chciała hiszpańskiego się nauczyć, bo jednak spoto ludzi na swiecie w tym jezyku gada. Podobno prosty do nauki, musze wreszcie przestac sie obijac i wykorzystac jeszcze w miare dlugie drzemki Poli ![]() ![]() I Antonina to pięęęękne imie ![]() ![]() maharet - Wolfgang to mój idol, jak wyniośle ![]() Ja-ika - tak, avka wreszcie zmieniłam, w sumie juz tego brzucha długo nie ma, więc najwyższa pora ![]() gorgulek, ładnie Miłoszek rośnie! Super waga ![]() teacherka nie obwiniaj się! Na pewno nie ma w tym żadnej Twojej winy, nie ma w ogole takiej mozliwosci! Takie rzeczy po prostu się zdarzają i niestety nie możemy na nie zaradzić. Za Zuzinke dalej kciuki trzymam i mam nadzieje, że minie jednak samo.. A Ty bądź dobrej myśli ![]() Ależ się dziś nie wyspałam. Zamiast głupia spać w nocy to oglądałam filmy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Miałam z wami pisac i co? caly tydzien was gonilam i nadrabialam, ale w koncu sie udalo ![]() Przede wszystkim teacherka zycze twojej corci duzo zdrowka, a tobie sily, by przetrwac to wszystko. na pewno wszystko bedzie dobrze ![]() Ja bylam na zwolnieniu praktycznie od samego poczatku. Po pierwsze dlatego, ze po mojej operacji istnialo duze ryzyko poronienia, a po drugie - bardzo niewdzieczny charakter mojego zawodu - administrator nieruchomosci. Nie mam wyrzutów sumienia w zwiazku z tym ![]() Motylku ja rowniez bardzo tesknie za czasem kiedy bylam w ciazy i juz sie nie moge doczekac kolejnej ![]() ![]() ![]() Tym bardziej, ze teraz mojej mamy siostra jest w 12 tygodniu ciazy i zazdroszcze jej (oczywiscie pozytywnie) tego co bedzie przezywac ![]() A dzisiaj porzadkowalam szafe malego i odlozylam wszystkie za male ubranka. Az mi sie lezka w oku zakrecila, jak pomyslalam, ze jeszcze niedawno byl taki malutki. Ach szybko rosnie to moje dziecie ![]() Bylo pytanie dotyczace inhalatora. Ja ostatnio zakupilam firmy Diagnostic, gdyz farmaceutka go zachwalala i jestem bardzo zadowolona. Za niecale 100zl udalo mi sie go kupic w aptece. A my nadal sie rehabilitujemy. Na razie zostawilismy metode Vojty i cwiczymy ndt bobath. Maly juz nie placze, a ja nie czuje sie jakbym mu krzywde robila ![]() Mam do was pytanko, czy wasze dzieciaczki w 17 tygodniu czy tez wczesniej potrafily (potrafia) trzymac zgiete nozki caly czas w gorze? i czy łapia zabawke obiema rekami nad brzuszkiem? bo kubus robi to czasami, a rehabilitantka stwierdzila, ze powinien robic tak caly czas :/ ![]() I jeszcze jedno pytanko: od czasu do czasu pobolewa mnie podbrzusze i praktycznie caly czas mam duza ilosc rozciagliwego lub bialego sluzu. do tej pory jeszcze nie mialam miesiaczki i zastanawiam sie czy to normalne? czasami sobie mysle, ze sa tobjawy podobne do tych, ktore mialam na poczatku ciazy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() sto lat dla solenizantek ![]() my na karmieniu mieszanym dlatego już wprowadzam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja jestem 2,5 roku po ślubie i dalej mam prawko na panieńskie nazwisko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() chociaż ja sama bym tak nie zrobiła bo bym się skupkała ze strachu ![]() Cytat:
![]() nie Twoja wina! ![]() Karolson ale Twój mały to koksik ![]() coś mi kilka cytatów pożarło ![]()
![]() |
#4356 |
Zadomowienie
|
cześć! normalnie dnia mi dziś zabrakło. Nie dam rady nadrobić, bo padam na twarz (dopinanie na ostatni guzik chrzcin - ubranko, tort, potwierdzenie gości w knajpie, menu, do tego pół dnia robiłam fotoksiążkę na dzień babci i dziadka i jeszcze kilka innych spraw ogarniałam). A jutro szczepienie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla mnie to ma same plusy. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Anutka, mój trzyma zgięte nóżki i łapie zabawki dwiema rączkami. Cytat:
![]() Nie powinnaś ![]() A przypomnij ile Miki waży. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zakorzenienie
|
Gorgulku wiem,dlatego siara
![]() ![]() ![]() ![]() 3.01 ważył 6600 i 68cm
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-01-13 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
po to jesteśmy, dużo zdrówka dla Zuzinki !!
![]() gorgulek, karolson ale macie małych koksów. motylku sto latek dla solenizantek. Nie mamy nadal ubezpieczenia dla młodego i dla mnie, rzygać mi się chce tymi papierami. Mam dość... Kornel dzisiaj się tak rozpłakał, że poczułam się bezsilna jako matka., nie wiedziałam co mu jest, w końcu włożyłam w fotelik i pojechałam jeździć samochodem. ![]()
#4361 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() teacherka- nie obwiniaj się bo naprawdę nie masz akurat na to wpływu. A trzeba myśleć pozytywnie !!! kahunia- dziwna sprawa z tą wagą... nie mam pojęcia czemu tak mało przybrała Malutka. A ma kolki? Gosiak odkąd nie męczą go kolki i ma 2 karmienia nocne ostro poszła do góry. karolson- kooooksik!!!! Ja zauważyłam czego Gosia się boi: - piszczącej zabawki- więc chyba nie kupię osławionej Sophie ![]() - zaczęła ryczeć jak tż mnie chciał tak mega przytulić i rozłożył szeroko ręce. Ma fazę głużenia ze śliną w gardle...grlgrlgrl i przez kilka dni baaardzo się zmieniła na twarzy ![]()
#4362 |
Wtajemniczenie
|
![]() melduję, że wróciliśmy z PL i jestem w trakcie nadrabiania, bo nie kumam co piszecie ![]() ![]() buźka wszystkim ![]()
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Zakorzenienie
|
nena, Paulinka piszcie !
#4364 |
Wtajemniczenie
|
Ladan-niestety nie dało sie nic zrobic,pełno drobinek szkła.dodam ze te ustrojstwo wręcz wybuchło.szkło było w całej kuchni a nawet pokoju.
aamelka-tak to piers z serkiem i cebulką..piękne duze trzy kawałki i wszystkie miały byc dla mnie...miały.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |||||||
Zakorzenienie
|
dziękujemy z mamusią i Tusią
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No Tosia nie jest złe, ale nie mogę się przekonać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak po prostu napisałam,że chciałabym być w ciąży,ale dobrze wiem,że nie mogę i normalnie wracam do pracy i jeszcze czekam z bobo ![]() a Tuśka prawdopodobnie będzie mieć nianię, tylko mi chodzi z tym przedszkolem o to,że jak zbiegną się urodziny rodzeństwa i jej pójście do przedszkola to może czuć się odtrącona.
![]() |
#4366 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziwiło mnie to o tyle, ze u nas naprawdę atmosfera w pracy ok, szef bardzo ugodowy, nigdy nie miałam z niczym problemu a pracowałam do końca 7 miesiąca (oboje uznaliśmy, ze to dobry moment na zakończenie pracy). i nie ma co ukrywać, takie zachowania (nagłe l4 bez uzasadnienia) psują rynek pracy ![]() Cytat:
![]() co do pogrubionego - no ale tej osobie na zastępstwie też musi zapłacić ![]() ![]() Cytat:
jak karmisz? jak często, jak długo, po jakim czasie zmieniasz pierś? no i ile razy karmisz w nocy? Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zakorzenienie
|
O kilku dni walczymy przy wieczornym usypianiu
![]() ![]() ![]() Mam problemik i pytanko do mam KP: Julek puszcza strasznie śmierdzące bąki, normalnie jak stary... Kupa idzie rzadko, ostatnio raz na tydzień. Czy mam się martwić? ![]() ![]()
#4368 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ładna waga ![]() Cytat:
A gdzie ja tak napisałam? ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() Kto poćwiczy dziś za mnie? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tzn ze jak zaszlam w ciaze bylam na wychowawczym, zreszta ja mam inna sytuacje w pracy, jest tylko pracodawca i 2 pracownikow w tym ja, od poczatku mielismy uklad utworzony specjalnie z racji ciazy, wiec gdy zaszlam w ciaze po raz drugi to z jego strony padla propozycja by bylo tak jak przy pierwszej i ze nie ma sensu zebym wracala do pracy. nie wparowalam do niego zaraz po tescie z l4 tylko czekalam do rozmowy z szefem i to od niego wszystko wyszlo. zreszta wiadome bylo ze tak zrobi. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4370 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak czytałam o zmianie fotelika przy Marysi, to często trafiałam na kryterium - minimum 9 kg i minimum 9 miesięcy. jeśli jest potrzeba wcześniejszego zmienienia fotelika (bo wystaje głowa) to warto kupić 0-18kg, montowany również tyłem. takie samo kryterium zamierzam stosować przy Hani ![]() mnie nie przekonuje kryterium że dziecko dobrze siedzi, bo generalnie nie uznaje sadzania dziecka zanim samo usiądzie, a to z reguły dzieje się w okolicach 7-8 miesiąca ![]() Cytat:
ja bioaron D ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() powiem Ci, ze za każdym razem jak pisałaś, że odpowiada Ci tryb kładzenia dzieci spać koło 23, to myślałam ze kiedyś przyjdzie moment, ze będziesz musiała to zmienić ![]() ekhm ![]() nie chce żeby to źle zabrzmiało, ale już kilkakrotnie (bez rekacji zwrotnej ![]() http://www.aptekagemini.pl/pharmacer...tepy-75ml.html u mnie naprawde się sprawdził ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |||
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() ![]() Z Olą masakra coraz większa, nasilają się problemy z brzuchem i chyba doszedł skok, bo przestała znowu spać w nocy, trochę spi, ale rzuca się, krzyczy przez sen, itp ![]() ![]() A na mojej diecie - wcale nie restrykcyjnej - schudłam 2 kg przez tydzień. Podejrzane ... ale i tak się cieszę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=misia332;44578904]Jak ja bym chciała być na bieżąco. Laloca, Bajka Kornel jest taki sam, ale w momencie jak mu coś nie pasuje, potrafi wtedy płakać i płakać kogoś obcego, ba ! nawet u TŻ, wtedy ja go muszę wziąć i od razu przestaje, przytula się i [B]Ola tak robi też ostatnio, strasznie śmieszne to jest ![]() ![]()
![]() |
#4372 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() raz że to oszustwo, dwa że ZUS jest mocno na to wyczulony chyba Papuga miała z nimi z takiego powodu przejścia? bardzo trudno jest udowodnić, że to naprawdę była praca a nie zwykłe cwaniactwo ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
niop, wolałabym nie mieć takich przejść ![]() moja koleżanka też cudowała i potem się okazalo,że przecudowała ![]()
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj się źle czułam -łeb bolał, a w dodatku TZ musiał samochód zatrzymać bo chciało mi się
![]() ![]() ![]() ![]()
#4375 |
Zakorzenienie
|
zus płaci, tylko nie bezpośrednio. bo niby wypłaca pracodawca, ale potrąca to sobie ze składek płaconych za pozostałych pracowników
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() - karmienie po kapieli - 2 pobudki w nocy - rano - przed spacerem - ale to zazwyczaj troche tylko pociumka - po spacerze - pozniej tak kolo 17 i czasami przed kapiela troche dostaje Czyli 6 karmien + 2 takie niepelne. Oczywiscie jak w miedzyczasie chce to jej daje ![]() No i zazwyczaj jak juz skonczy to sie odwraca od piersi i z blogim usmiechem patrzy na lampe - piersia juz nie jest zainteresowana. A w nocy po prostu zasypia. My w zasadzie od poczatku ja musielismy dokarmiac - bo na poczatku tez w ogole nie przybrala no i tak bylismy z ta butelka dodatkowa. Ale to bylo tak 30-60 raz, dwa razy dziennie, w sumie niewiele. I przy tym juz waga szla ok ![]() Na pewnym forum o kp, na gazecie, wyczytalam ze to wina smoczka. Ale z drugiej strony wiem ze wiele z Was smoczka uzywa i kp a dzieciaczki ladnie przybieraja. Sama juz nie wiem co z tym robic. Dzien dzisiaj do bani przez to ![]()
![]() |
#4377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie mój gin od początku pytał czy chcę L4 ![]() Zus to zwraca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kaska a jak Ty dokarmiasz Mikiego? Butla normalnie czy tym SLS? I dajesz mu zamiast jakiegos posilku czy po piersi butelka zeby dojadl? Bo tak sie zastanawiam jak to najlepiej zorganizowac zeby laktacja za bardzo nie ucierpiala.
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
mąż mnie namawia na kolejną sesję Tuśki, u tej samej fotografki. Bo przecież ona się tak zmieniła
![]() ![]()
#4380 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.